Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η UEFA στο ίδιο τραπέζι με τους οπαδούς!!

Εκπρόσωποι οργανισμών φιλάθλων έδωσαν το παρών στην καθιερωμένη συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί στη Νιόν, μιλώντας για το μέλλον του ποδοσφαίρου και για τα όσα συμβαίνουν σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία λαμβάνει πολύ σοβαρά τις ετήσιες συναντήσεις της με τους φορείς φιλάθλων, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι ο ίδιος ο Πλατινί έδωσε το παρών, μαζί με τον σύμβουλό του, Γουίλιαμ Γκεγιάρντ και μέλη από το Δ.Σ. Όπως ενημέρωσε η UEFA, στο φετινό meeting βρέθηκαν εκπρόσωποι από τον οργανισμό Supporters Direct Europe, τη Football Supporters Europe, αλλά και άλλους οργανισμούς, όπως η FARE, το δίκτυο κατά του ρατσισμού και το CAFE, το κέντρο για τη βελτίωση της πρόσβασης στα γήπεδα.
«Η δουλειά μας είναι πολύ θετική, αλλά πάντα ξέρουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα», είπε ο Πλατινί στον χαιρετισμό του. «Είναι μια πραγματικά σημαντική συνάντηση για εμάς, ώστε να αναπτύξουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο ποδόσφαιρο. Είμαι επίσης οπαδός και οι οπαδοί είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη ποδοσφαιρική οικογένεια», πρόσθεσε.
Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν παραδείγματα των σχέσεων μεταξύ των φιλάθλων, των ομάδων, της αστυνομίας και της πολιτείας από πολλές χώρες και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και αυτό της Ελλάδας, δεδομένων των προσφάτων εξελίξεων στα θέματα της βίας αλλά και των προεκλογικών εξαγγελιών των στελεχών του αθλητικού τμήματος για το μοντέλο της λαϊκής βάσης. Η κουβέντα κινήθηκε τόσο σε πολιτικό, όσο και οπαδικό επίπεδο.
Προς το παρόν μόνο το πλαίσιο της συζήτησης έχει γίνει γνωστό από την πλευρά της Ομοσπονδίας, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθεί απίθανο να ληφθούν υπόψη τα όσα άκουσε ο Γάλλος πρόεδρος από τους οργανισμούς φιλάθλων στη συζήτηση με την Πολιτεία. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο του οργανισμού Supporters Direct, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα αναφέρθηκε στη συζήτηση, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες καθώς όπως ξεκαθάρισε η πολιτεία βρίσκεται σε επικοινωνία με την UEFA.
Οι εκπρόσωποι του οργανισμού Supporters Direct έχουν δηλώσει ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να συζητήσουν με την Πολιτεία, εφόσον τους ζητηθεί, όπως κάνουν σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη, καθώς με βάση την εμπιστοσύνη που τους δείχνει η UEFA και το έργο που έχουν αναλάβει και επιδείξει από το 2007 έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία να βοηθήσουν στην εύρεση λύσεων.
Κατά τα άλλα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα διάφορων πρότζεκτ που τρέχουν υπό την αιγίδα της UEFA και συζητήθηκαν μελλοντικές κοινές δράσεις. Ένα από αυτά ήταν το πρόγραμμα SLO, το οποίο έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο πλαίσιο του διαλόγου με τους φιλάθλους. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, οι  άνθρωποι της UEFA ευχαρίστησαν τους οργανισμούς φιλάθλων, τονίζοντάς τους πως θα συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί τους στο πλαίσιο της βελτίωσης του αθλήματος στο μέλλον.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: