Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αυτή είναι η παιδεία μας...!!

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλείου



Οι γνωστοί – άγνωστοι νυχτοβάτες έδρασαν και πάλι στην μεγαλόνησο, Κύπρο. Έκαψαν ολοσχερώς το αυτοκίνητο διεθνούς διαιτητή και προστέθηκε άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της ντροπής του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Νέο τρομοκρατικό κτύπημα δέχτηκε το κυπριακό ποδόσφαιρο τα ξημερώματα της Τρίτης με θύμα αυτή τη φορά τον διεθνή Κύπριο διαιτητή, Λεόντιο Τράττο, του οποίου οι γνωστοί – άγνωστοι έκαψαν το επαγγελματικό του αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο εν λόγω διαιτητής δέχεται τρομοκρατική επίθεση, αφού ήταν θύμα βομβιστικής επίθεσης και πριν από 13 μήνες περίπου.

Ένα φαινόμενο που έγινε… λατρεία για τους εμπρηστές, βομβιστές και γενικά για τους ανθρώπους που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Πριν από τρεις εβδομάδες, θύμα βομβιστικής επίθεσης ήταν ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου, έξι μήνες πριν ήταν ο Θωμάς Μούσκος και η οικογένεια του αυτοί που ταρακουνήθηκαν από τους τρομοκράτες, ενώ παλαιότερα οι γνωστοί – άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα στα γραφεία των διαιτητών.

Το κυπριακό ποδόσφαιρο νοσεί από την κεφαλή ως τα νύχια. Νοσεί σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις βαθμίδες. Και οι επιθέσεις εναντίων των διαιτητών θα συνεχιστούν όσα μέτρα προσπαθεί εδώ και χρόνια να πάρει η πολιτεία.

Έτσι μάθαμε ως λαός, έτσι μεγαλώσαμε και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Αυτή είναι η παιδεία μας… Θέλουμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας, και όποιες αδικίες, μικρές ή μεγάλες γίνονται εις βάρος των ομάδων μας να πληρωθούν!

Όταν πρυτανεύει το «εγώ» και η «ομαδάρα», όταν το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για τον πλουτισμό, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, για την υλοποίηση προσωπικών επιδιώξεων, επιχειρηματικών στόχων και πολιτικών φιλοδοξιών, τέσσερις – πέντε βομβιστικές επιθέσεις τον τελευταίο χρόνο ίσως είναι λίγες.

Ναι είναι λίγες και το λέμε… ωμά, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και χωρίς να υπερβάλουμε.

Το πρόβλημα πρέπει να το πιάσουμε από την κορφή και όχι από τα νύχια, να κοιτάξουμε να λύσουμε τα κοινωνικά μας προβλήματα ως λαός, να δούμε τα θέματα της παιδείας και μετά θα λυθούν και τα του ποδοσφαίρου, γιατί ότι πάθουμε εν που την κκελέ μας…

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: