Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Δουβαλίδης: «Να πάω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι»

Να δώσει το "παρών" στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το ερχόμενο καλοκαίρι στο Πεκίνο ευχήθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Δουβαλίδης: «Να πάω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι»
Να "πιάσει" το όριο που θα του δώσει την πρόκριση για το καλοκαιρινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο θέλει ο Κώστας Δουβαλίδης.

Ο 28χρονος Δραμινός, πανελλήνιος ρέκορντμαν σε 110 και 60 μέτρα με εμποδια, τερμάτισε έκτος στη δεύτερη απόσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με χρόνο 7.64’’ και, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος από την εικόνα του, τονίζοντας ότι περιμένει να τα πάει εξίσου καλά και στον ανοιχτό στίβο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην εκπομπή Playball με τους Μάνο Ζερβάκη και Μάκη Τσίλκο:

-Για την εικόνα του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πράγας:
«Είμαι ευχαριστημένος από τη γενική εικόνα μου στην Πράγα. Όταν πηγαίνεις καλά στον κλειστό, συνήθως τα πας καλά και στον ανοιχτό. Ο κλειστός είναι μια προετοιμασία για το καλοκαίρι γιατί δοκιμάζεις κάποια πράγματα εκεί και περιμένεις να τα εφαρμόσεις και το καλοκαίρι».

-Για τη διαφορά των 60 με τα 110 μέτρα:
«Η διαφορά είναι ότι στο 60άρι, ξεκινώντας τον αγώνα, πρέπει από την αρχή μέχρι το τέλος να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, σε αντίθεση με τον ανοιχτό που σε παίρνει να κάνεις ένα μικρό λάθος. Στον ανοιχτό π.χ., αν ακουμπήσεις ένα εμπόδιο, έχεις χρόνο να διορθώσεις στην πορεία, στον κλειστό όμως, το παραμικρό λάθος στου στοιχίζει την κούρσα».

-Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που έχω την ευκαιρία να επιστρέψω ξανά στο Πεκίνο. Είναι ένα στάδιο με γρήγορο ταρτάν και γεμίζει με κόσμο που στηρίζει τον στίβο και δίνει τον παλμό του. Είναι αρκετά σημαντικό για εμένα το να μπορέσω να ξαναγυρίσω εκεί και να αγωνιστώ. Βέβαια πρώτα απ’ όλα, ελπίζω να καταφέρω να πιάσω το απαιτούμενο όριο, προκειμένου να πάω».

-Αν ένας καλός εμποδιστής πρέπει να είναι και καλός σπρίντερ:
«Σίγουρα, ένας εμποδιστής πρέπει να είναι και καλός σπρίντερ. Πρέπει να δουλέψεις ώστε ανάμεσα στα εμπόδια να έχεις συχνότητα, ταχύτητα και καλό συγχρονισμό».

-Αν έχει άγχος όταν αγωνίζεται:
«Ιδιαίτερο άγχος δεν έχω. το έχω αποβάλλει από πάνω μου. Μπορώ να πω ότι είναι ένα καλό “προσόν” μου που μου δίνει κάτι παραπάνω στον αγώνα».

-Για τις εκκινήσεις στις κούρσες:
«Η εκκίνηση πρέπει να γίνει πάρα πολύ γρήγορα και να παίξεις στα όρια με τον εφέτη. Προσωπικά, δε δοκιμάζω να φύγω πολύ γρήγορα γιατί δε θέλω να ρισκάρω να βγω άκυρος. Ποτέ δεν το έχω κυνηγήσει. Σίγουρα πάντως, η εκκίνηση είναι κάτι που πρέπει να δουλέψει ένας αθλητής πολύ στην προπόνηση προκειμένου. Μάλιστα, αυτόν τον τομέα δουλεύω κι εγώ αυτή την περίοδο».

-Για τους χρόνους που έχει φέτος στις προπονήσεις:
«Στην προπόνηση επειδή ήμασταν σε καιρό προετοιμασίας δεν κοιτάξαμε χρόνους. Δεν καταφέραμε να κάνουμε αρκετή προπόνηση ώστε να δούμε χρόνους. Ήταν περίοδος φορτωμένης προπόνησης με αρκετά βάρη, λόγω ότι ήμουν ακόμη στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας, και δεν το κοιτάξαμε καθόλου».

-Αν θα ήθελε να πάρει μέρος στο Diamond League:
«Ναι, θα ήθελα να πάρω μέρος. Το κυνηγάω από πέρσι, όμως κάποια προβλήματα δεν με άφησαν να πάρω μέρος. Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορέσω να πάω φέτος. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε με τον προπονητή. Θα κάτσουμε να δούμε σε ποια ραντεβού θα ήταν καλό να πάω και από και πέρα είναι θέμα του μάνατζέρ μου να κανονίσει να συμμετάσχω».

-Τι εύχεται για τη συνέχεια:
«Να καταφέρω να αγωνιστώ επιστρέψω το καλοκαίρι στο Πεκίνο και να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: