Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Νέα στο σήριαλ Βιτόλο

Σε τηλεφωνική σύνδεση με τον Βιτόλο ακούστηκαν τα παρακάτω : «Με συγχωρείτε για τον θόρυβο και την μουσική αλλά είμαι σ' ένα πάρτι», ήταν τα πρώτα λόγια του Βιτόλο, που το υπάρχον ρεπορτάζ τον θέλει να είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ. «Αυτήν την στιγμή είναι στο... χέρι της Ρασίνγκ το τι θα γίνει με το μέλλον μου. Για την ακρίβεια ο πρόεδρος της Ρασίνγκ Σανταντέρ είναι αυτός που θ' αποφασίσει. Αν μου πει Βιτόλο, γυρίζεις πίσω, τότε θα το κάνω μετά χαράς. Η προηγούμενη χρονιά στον Άρη ήταν για μένα πολύ καλή και δεν έχω κανένα πρόβλημα να γυρίσω στο ελληνικό πρωτάθλημα και να παίξω με τον ΠΑΟΚ», υπογράμμισε στην συνέχεια ο παίκτης της Ρασίνγκ Σανταντέρ.

«Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως έχω έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την Ρασίνγκ. Όταν έχεις συμβόλαιο με μία ομάδα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Πιστεύω ότι θα μιλήσω ξανά με τον πρόεδρο και θα δούμε αν θα γίνει κάτι. Προς το παρόν γνωρίζω πως θα κάνω προετοιμασία με την ομάδα, όπου ανήκω», ανέφερε στην συνέχεια ο Βιτόλο. Μάλιστα ο παίκτης της Ρασίνγκ μας επισήμανε πως προσπαθεί να μαθαίνει το τι ακούγεται και το τι γράφεται γι' αυτόν στην Ελλάδα.

ΤΕΝΟRIO ! ΣΤΟΙΧΗΜΑ.....

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRIO !

Kαλησπερα στη παρεα.

Δεν υπαρχει κατι το πολυ σπουδαιο
στα σημερινα απλα θα ηθελα να αναφερω
οτι
εχω τσεκαρει δυο σημεια απο το πρωταθλημα
ιαπωνιας τα ξημερωματα, αλλα λογο το οτι δεν
εχω τα αγωνιστικα νεα στα χερια μου απλα θα
αναφερω τα σημεια.

Εγω προσωπικα τα εχω ηδη παιξει σε δυαδα
και απλα περιμενω. σε χαλαρο πονταρισμα.


τα σημεια ειναι ο ασσος της ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ
και ο ασσος της ΝΙΓΚΑΤΑ.

Τα επελεξα λογο το οτι οι γηπεδουχοι ειναι
σε καλυτερη αγωνιστικη κατασταση εναντι των
αντιπαλων, και λογο της πολυς καλης παραδοσης
που εχουν εναντι των φιλοξενουμενων.
αν και χωρις νεα τα επελεξα, μπας και βγει
κανενα χαρτζιλικακι.

Αυτα τα λιγα φιλοι μου καλο Σαββατοβραδο να χετε
καλά να περνατε με υγεια.

τα σεβη μου TENORIO !

Παίρνει Ολέμπε ο Πανθρακικός


Ο Σάλομον Ολέμπε Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας σημαντικής μεταγραφής φαίνεται πως είναι ο Πανθρακικός. Η διοίκηση της ομάδας της Κομοτηνής, έχει έρθει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συμφωνία με τον διεθνή Καμερουνέζο επιθετικό, Σάλομον Ολέμπε, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στην Καϊσέρι Σπορ.

Αν αποκτηθεί ο Ολέμπε, θα αποτελέσει ουσιαστικά και το μεγαλύτερο όνομα, που έχει φορέσει την φανέλα του Πανθρακικού, στην ιστορία της ομάδας. Εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες οι άνθρωποι της ομάδας προσπάθησαν να αποκτήσουν τον Πορτογάλο, Ούγκο Λεάλ, που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ομως το κασέ του κρίθηκε απαγορευτικό.

Και τυπικά Κανακούδης, Σενόνε, τέλος ο Γκουγκουλιάς


Ο Κανακούδης στην πρώτη των Ιωαννίνων Παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και επίσημα είναι από το Σάββατο οι Πέτρος Κανακούδης, Νίκολας Σενόνε. Η διοίκηση της ομάδας, ανακοίνωσε τις αποκτήσεις τους για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως άλλωστε έκανε με όλους τους υπόλοιπους παίκτες.

Στο μεταξύ λύθηκε η συνεργασία με τον Γιώργο Γκουγκουλιά. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας, ο ίδιος ο παίκτης ζήτησε να φύγει από την ομάδα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 κατόπιν επιθυμίας του ποδοσφαιριστή Γεωργίου Γκουγκουλιά αποδέχεται αυτή και ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας μαζί του, περαιτέρω δε, τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας".

Ετοιμάζουν «ροπαλιά» με Λέκι

leki.jpgΜια ανάσα από την απόκτηση του Αργεντινού στόπερ Ματίας Λέκι βρίσκεται ο Ηρακλής με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται στο τελικό στάδιο.



Για μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση ετοιμάζονται οι ιθύνοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης όπου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Ματίας Λέκι .
Oι άνθρωποι του Ηρακλή φέρεται να τα ΄έχουν βρει σε όλα με τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό της Τσακαρίτα και προσπαθούν να του αποσπάσουν την υπογραφή.

Το βιογραφικό του 28χρονου αμυντικού είναι πλούσιο αφού στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ροζάριο Σεντράλ, Ρίβερ Πλέιτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λάτσιο και Θέλτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν κινηθεί για την απόκτηση του και οι τρεις «μεγάλοι» του κέντρου όμως δεν κατάφεραν να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Μάλιστα ο Λέκι είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ τον περασμένο χειμώνα όμως δεν δέχτηκε να δοκιμαστεί από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ανακοίνωσε... Ομο ο Πανιώνιος


Ο Σουλεϊμάν Όμο Ο Σουλεϊμάν Ομο θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και περίπου ένα μήνα. Ομως η ΠΑΕ της Νέας Σμύρνης ανακοίνωσε το Σάββατο την... κατ' αρχήν συμφωνία με τον παίκτη, τονίζοντας ότι θα κλείσει η μεταγραφή τον Ιούλιο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι ήρθε σε κατ� αρχάς συμφωνία για την απόκτηση του Σουλεϊμάν Ομο. Ο 23άχρονος Νιγηριανός αμυντικός (γεν. 15/12/1985) αποκτήθηκε από την ομάδα του Ηλυσιακού και συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 4 χρόνων με τον Πανιώνιο. Το τυπικό μέρος της μεταγραφής αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου".

Η καριέρα του Ομο

2004-2005 Πομπέντα Σκοπίων (25 αγ.)
2005-2008 Αιγάλεω (72 αγ.-4 γκολ)
2008-2009 Ηλυσιακός (26 αγ.-1 γκολ).

Οδεύει προς την Τούμπα ο Βιεϊρίνια


Ο Βιειρίνια πανηγυρίζει Αν δεν προκύψει κάτι διαφορετικό, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα είναι παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής οδεύει για την Τούμπα και μάλιστα ως ελεύθερος από την Πόρτο, αλλά, μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Ο δικέφαλος αναμένεται να δώσει ένα ποσό στην Πόρτο και εφόσον συμφωνήσουν θα γίνει η μεταγραφή. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Βιερίνια θα έρθει και πάλι δανεικός για ένα χρόνο.

Τον Λούσιο Αλέχο Φιλομένο, 29χρονο Αργεντινό, επιθετικό, υποδέχεται την Κυριακή στις 2.30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο ΠΑΟΚ.
Με την απόκτηση του Φιλομένο, ο ΠΑΟΚ κλείνει τις θέσεις στην επίθεση και στρέφεται αποκλειστικά στην απόκτηση του αριστερού μπακ, για τον οποίο, ο Σαβίνι διατηρεί το προβάδισμα και βέβαια, ο Βιτόλο για τη μεσαία γραμμή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Φιλομένο θα περάσει κανονικά και από τον εργομετρικό έλεγχο, ίσως την Τρίτη και από την προσεχή Τετάρτη θα δώσει το παρών με όλους τους συμπαίκτες του στην πρώτη προπόνηση που θα γίνει στην Τούμπα.

Δεν προέκυψε κάτι καινούργιο από την υπόθεση Βιτόλο. Η εκκρεμότητα εξακολουθεί να υπάρχει με την διοίκηση της Σανταντέρ.

Ο Ντι Τζενάρο επέστρεψε στη Μίλαν


Ο Ντι Τζενάρο με τη φανέλα της Μίλαν Η Μίλαν ανακοίνωσε την επιστροφή του νεαρού επιθετικού Νταβίντε Ντι Τζενάρο, αφού μάλιστα απέκτησε ακέραια τα δικαιώματά του, αποζημιώνοντας την Τζένοα, μέχρι τώρα... συνιδιοκτήτρια.
Η Μίλαν τον είχε παραχωρήσει εν μέρει στην Τζένοα, ανάμεσα στα ανταλλάγματα για τον Μάρκο Μποριέλο. Ο 21 ετών ήταν δανεικός την περασμένη σεζόν στην Ρετζίνα, καθώς στη Μίλαν δεν είχε θέση, ενώ η Τζένοα ήταν στην δεύτερη κατηγορία.
Η διαδικασία για τον Τζενάρο έχει ιδιαίτερο ενδαφέρον, καθώς στην Ιταλία ισχύει το σύστημα κρυφής προσφοράς για έναν παίκτη που έχουν δύο ομάδες τα δικαιώματά του.
Αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις, και οι δύο ομάδες υποχρεώνονται να καταθέσουν έγγραφη κλειστή προσφορά η μία στην άλλη, με τον παίκτη να καταλήγει σε αυτή που έχει κάνει την καλύτερη

Κοιτάζει Μούχα ο Αρης


Ο Γιάν Μούχα Ο 27χρονος γκολκίπερ Γιάν Μούχα από την Πολωνία εξετάζεται από τους "κίτρινους". Αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια στην Λέγκια Βαρσοβίας και την σεζόν που πέρασε αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της σε δημοψήφισμα που έγινε μεταξύ των οπαδών του συλλόγου. Καθιερώθηκε κάτω από τα γκολπόστ της πολωνικής ομάδας την τελευταία δεκαετία, όταν και παραχωρήθηκε στην Αρσεναλ ο Λούκας Φαμπιάνσκι, που μέχρι τότε κατείχε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Ο Μούχα έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Σλοβακίας στις 19 Νοεμβρίου 2008 και έκτοτε έχει καταγράψει άλλες έξι συμμετοχές με το εθνόσημο.

Ο Μούχα δεσμεύεται με ένα ακόμη χρόνο συμβολαίου από την Λέγκια. Ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τον Άρη αποτελεί ο Πιότρ Βλοντάρτσικ που θα επαναπατριστεί, έπειτα από την μέτρια σεζόν που είχε με τον Άρη, που με τη σειρά του δεν τον συμπεριλαμβάνει στα αγωνιστικά πλάνα της νέας χρονιάς.

Η Νασιονάλ Μοντεβιδέο, προκειμένου να ενισχυθεί στην προσπάθειά της να διεκδικήσει το φετινό Λιμπερταδόρες, ζητά τον Σεμπαστιάν Αμπρέου από τον Άρη δανεικό, για τον δεύτερο ημιτελικό και τον τελικό του θεσμού.

Στον πρώτο ημιτελικό η Νασιονάλ έχασε 1-0 στην Αργεντινή από την Εστουντιάντες
"Δεν είναι κάτι σίγουρο, αλλά είναι πιθανό. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, καθώς ο παίκτης θέλει να έρθει", τονίζει ο διευθυντής του συλλόγου της Ουρουγουάης, Αλεχάντρο Μπάλμπι.

Αν τυχόν προκύψει συμφωνία ο Αμπρέου θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα στον επαναληπτικό στο Μοντεβιδέο και αν περάσουν οι Ουρουγουανοί θα αγωνιστεί και στον τελικό, αλλιώς θα αγωνιστεί μόνο σε ένα ματς.

Κάτι παρόμοιο έκανε και η Εστουντιάντες, η οποία πήρε τον Ρολάντο Σκιάβι από την Νιούελς Ολντ Μπόις (αγωνίστηκε την Πέμπτη στον ημιτελικό), αν και την Κυριακή είχε παίξει για την Νιούελς στο πρωτάθλημα.

Ο Κριστιάν Νασούτι θα ταξιδέψει από το Μπουένος αιρες στην Ρώμη και από κει το πρωί της Δευτέρας για Θεσσαλονίκη. Στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" θα αφιχθεί στις 12:15.

Το απόγευμα της Κυριακής θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη ο Iαν Ντέιλι.
Οι δύο ποδοσφαιριστές θα παρουσιαστούν επίσημα από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 13:00 στην αίθουσα Τύπου του "Κλεάνθης Βικελίδης".

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009-ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ




14:00 NOVASPORTS 3 ΤΕΝΙΣ: WIMBLEDON
14:30 ΣΚΑΪ ΜΟΤΟ GP
15:00 NOVASPORTS 1 ΤΕΝΙΣ: WIMBLEDON
15:00 NOVASPORTS 2 ΤΕΝΙΣ: WIMBLEDON
17:00 NOVASPORTS 7 ΒΟΛΕΪ EUROPEAN LEAGUE: ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (Γ)
19:00 NOVASPORTS 7 ΒΟΛΕΪ EUROPEAN LEAGUE: ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
19:00 Sport + ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
20:25 NOVASPORTS 4 ΣΤΙΒΟΣ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΜΑΛΑΓΑ
22:10 NOVASPORTS 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ
23:55 ΕΤ1 ΠΕΣΚΑΡΑ 2009: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η φανέλα με το Νο 9 ...

dimitriadis.bill.jpgΟ Βασίλης Δημητριάδης επιστρέφει στην «Ένωση» από άλλο... πόστο και φέρεται να είναι η πρώτη επιλογή των ανθρώπων της ΑΕΚ για να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρακολούθησε σε DVD τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ της Νανσί, Έλντερ και τον άφησε ικανοποιημένο. «Δεν υπήρχαν συνεργασία και εμπιστοσύνη από την διοίκηση» είπε ο Μανωλάς



Κοντά στην επιστροφή του στον «δικέφαλο» είναι ο «Μπιλ» ο οποίος την δεκαετία του 90΄ έγραψε την δική του ιστορία στην ΑΕΚ με τον No 9 στην «πλάτη». Ο παλαίμαχος επιθετικός θεωρείται από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ο ιδανικός αντικαταστάτης του Στέλιου Μανωλά. Παράλληλα ο Βασίλης Δημητριάδης τυγχάνει και της εκτίμησης της διοίκησης της ΑΕΚ οι οποίοι τον θεωρείται ο κατάλληλος άνθρωπος για τα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια.

Ο Σερβοέλληνας προπονητής διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βασίλη Δημητριάδη και οι πληροφορίες από το περιβάλλον του παλαίμαχου επιθετικού αναφέρουν ότι θα δεχτεί να αναλάβει καθήκοντα στην ΑΕΚ όπως είχε κάνει και την περίοδο 1999-2000. Από κει και πέρα για την θέση του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ έχουν ακουστεί ακόμα τα ονόματα των Ίβιτς, Ατματσίδη, Ραβούση, Κασάπη, Τσιάρτα και Σαμπαναάτζοβιτς.

"Θέλω να βάλω πολλά γκολ"

Τις πρώτες του δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου σαν παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε την Παρασκευή (26/6) ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος σε σχετική ερώτηση, είπε πως θέλει να πετύχει πολλά γκολ, όχι μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό. Επίσης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την υποδοχή των οπαδών και τόνισε πως είναι ακόμα πιο αποφασισμένος να πετύχει στη νέα του ομάδα. Αυτό που υποσχέθηκε πάντως είναι οτι θα βάψει τα μαλλιά του πράσινα!





"Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον κόσμο είναι οι καλύτερες. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή. Τους ευχαριστώ πολύ και με τον τρόπο τους με έκαναν ακόμα πιο αποφασισμένο να πετύχω. Για το πρώτο μου ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα θα βάψω τα μαλλιά μου πράσινα. ", είπε αρχικά ο γάλλος φορ.

Για το τι έχει να υποσχεθεί στον κόσμο της ομάδας, τόνισε: "Υπόσχομαι να δουλέψω, στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να δίνεις υποσχέσεις".

Για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα, ανέφερε: "Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν το γνωρίζω πολύ καλά. Εχω παίξει αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό όταν ήμουν στην Οσέρ, αλλά και με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή και δυνατή ομάδα και γνωρίζω τους Καραγκούνη και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, που είναι πολύ καλοί παίκτες. Ξέρω πως ο Ολυμπιακός πήρε φέτος το πρωτάθλημα.

Θέλουμε να παίξουμε στο Champions League. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που παίζει σχεδόν συνέχεια στο Champions League. Oλοι οι άνθρωποι της ομάδας, οι φίλαθλοι, πιστεύουμε ότι είμαστε αρκετά καλοί για να παίξουμε εκεί. Πιστεύω ότι ανήκουμε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οπότε δικαιούμαστε να παίξουμε στο Champions League"

Σε ερώτηση αν υπόσχεται να βάλει γκολ στον Ολυμπιακό, σχολίασε: "Δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα σκοράρω με τον Ολυμπιακό. Αυτό που θέλω είναι να βάζω γκολ σε κάθε ματς".

Ειπε..........................

"Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσει κι αυτός, όπως είχε κάνει κι ο πρόεδρος του ΚΚΕ (σ.σ. εννοεί ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Αλαβάνος"

Ντούσαν Μπάγεβιτς

(... προπονητής της ΑΕΚ αναφερόμενος στην υπόθεση του Στέλιου Μανωλά)

Ψιθυροι......................

  • Στο κότερο του Νικόλα Πατέρα δείπνησε την Παρασκευή (26/6) η οικογένεια Σισέ, η οποία θα αναχωρήσει για το Μάντσεστερ την Κυριακή (28/6)

  • "Βράζουν" με τον Σταύρο Λαμπράκη οι ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Εργοτέλη, γιατί ο γενικός αρχηγός των κρητικών τους έριξε σε μεγάλη... λούμπα με τον κροάτη Μάριο Ταντέγιεβιτς. Ο Λαμπράκης δήλωνε σε εφημερίδες και σε σταθμούς ότι "με τον Ταντέγεβιτς έχουμε συμφωνήσει και μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του". Ετσι έγραψαν όλοι σήμερα (26/6) στις εφημερίδες ότι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (25/6) ήρθε ο Ταντέγιεβιτς και εκτέθηκαν, αφού άλλος παίκτης αφίχθη στο Ηράκλειο, ο Ματέο Μπερτόσα, που ανακοινώθηκε κιόλας...
  • Μπάχαλο τα έχουν κάνει οι ιταλοί στον οργανωτικό τομέα στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα. Οι περισσότερες ελληνικές αποστολές τα έχουν... χαμένα με αυτά που συνάντησαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι έλληνες πυγμάχοι οι οποίοι την Παρασκευή (26/6) προπονήθηκαν στις... αλάνες ενός χωριού, δίπλα στην πόλη Αβεζάνο όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες της πυγμαχίας, καθώς δεν πέρασε στη ώρα του το λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο γυμναστήριο.

Δεν ήθελε να έρθει

Θέση στο ζήτημα της μεταγραφής του Κώστα Κατσουράνη στον Παναθηναϊκό και της εμπλοκής της ΑΕΚ στο θέμα πήρε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικός της Ενωσης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "ARRENA 89,2" είπε χαρακτηριστικά για τον 30χρονο μέσο πως "ποτέ δεν ήθελε να έρθει σε εμάς". Οσον αφορά στον Στέλιο Μανωλά και την απόφαση του να αποχωρήσει, είπε οτι "θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσει κι αυτός", ενώ χαρακτήρισε "δύσκολες" τις μεταγραφικές υποθέσεις.



ς


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς:

Για την απόφαση του Μανωλά να φύγει, είπε: "Ο Στέλιος επιμένει σε αυτά που έχει πει. Προσπαθούμε. Είναι λίγο δύσκολα γιατί είναι ξεροκέφαλος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσει κι αυτός, όπως είχε κάνει κι ο πρόεδρος του ΚΚΕ (σ.σ. εννοεί ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Αλαβάνος. Θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει. Εχω σκεφτεί κάποια ονόματα, αλλά μέχρι να τελειώσει το θέμα Μανωλά δεν θέλω να βγει κάτι έξω. Θέλω να προσπαθήσω άλλη μια φορά. Η ΑΕΚ θέλει ανθρώπους που μπορούν, θέλουν και γνωρίζουν".

Για τους στόχους της ΑΕΚ στην επόμενη σεζόν, ανέφερε: "Θα σας έλεγα μετά από ένα μήνα κάτι πιο συγκεκριμένο. Τώρα είναι δύσκολο να πω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ΑΕΚ πάντα έχει υψηλούς στόχους και αυτήν τη χρονιά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουν όλοι, που είναι η πρώτη θέση, το κύπελλο και να παίζουμε καλή μπάλα, πρώτα απ’ όλα, ώστε να είναι ευχαριστημένος ο κόσμος. Δεν με τρομάζει τίποτα, έστω κι αν κάποιος σκέφτεται διαφορετικά», ήταν τα σχόλιά του για την συνεχή απόκτηση τίτλων από τον Ολυμπιακό, την ενίσχυση του Παναθηναϊκού, καθώς και το αν η ΑΕΚ μπορεί να ανταπεξέλθει στο φετινό πρωτάθλημα"

Μιλώντας για τις μεταγραφές, τόνισε: "Οι μεταγραφές είναι δύσκολες, αφού τα ποσά είναι μεγάλα και πηγαίνουμε με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε. Προσπαθούμε να πάρουμε παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν και να είναι όσο καλύτεροι γίνεται. Κάνουμε προσπάθεια, πήραμε μερικούς παίκτες. Εχουμε χρόνο και προσπαθούμε να πάρουμε ακόμα 2-3 παίκτες. Εκπλήξεις πάντα υπάρχουν και κάποιος μπορεί να έρθει και κάποιος να φύγει. Εχουμε μπροστά μας πολλές μέρες. Για τον Εντίνιο, αυτός λέει ότι θέλει να φύγει, αλλά εγώ είμαι μακριά. Εάν πουληθεί τότε θα πάρουμε κάποιον.

"Αν είχαμε τη δυνατότητα θα παίρναμε καλύτερους, αλλά και αυτοί που πήραμε μπορούν να βοηθήσουν», υπογράμμισε για τις πέντε μεταγραφές της Ενωσης και στην συνέχεια σκιαγράφησε τρεις από τους πέντε ποδοσφαιριστές.

Αναφορικά με τους Μάκο, Ιορντάκε και Καράμπελα, είπε: "Εμείς τον Μάκο δεν τον πήραμε χωρίς λόγο. Εχει στοιχεία πολύ καλά ως παίκτης και έχει μπροστά του πολλά χρόνια. Είναι ταλέντο και εξαρτάται από αυτόν περισσότερο εάν θα βελτιωθεί και εάν δώσει ότι περιμένει ο κόσμος από τον Μάκο.

Ο Ιλιε είναι έμπειρος και παίζει πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία του ρουμανικού πρωταθλήματος. Είναι γρήγορος, επιθετικογενής, παίζει και στις δύο πλευρές, παίζει και πίσω από τους σέντερ φορ, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και έχει αρκετά καλά στοιχεία. Θα είναι σημαντικός

Τον Καράμπελα τον ήθελα επειδή από αυτήν την πλευρά είναι από τους καλύτερους που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Ηθελα έναν Ελληνα ακόμα, αλλά έχει στοιχεία και μπορεί να γίνει καλύτερος από όσο ήταν στον Αρη. Μπορεί να παίξει ακόμα δύο θέσεις. Είναι αξιόλογος παίκτης, έχει καλό χαρακτήρα που είναι σημαντικό για μένα. Περιμένω κι εγώ να είναι αυτός που θέλουμε όλοι"

Για την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, σχολίασε: "Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον. Εχουμε τον Μαϊστόροβιτς και τον Κυργιάκο, αλλά ο Αλεξόπουλος και ο Αλβες είναι τραυματίες και δεν μπορούμε να παίξουμε με δύο παίκτες. Υπάρχει και ο Μανωλάς από πίσω, τον πιστεύουμε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε εάν μπορεί αυτήν τη στιγμή"

Ερωτηθείς για το αν έκανε κάποια εισήγηση για την επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη, σημείωσε: "Απ` όσο ξέρω, ποτέ δεν ήθελε να έρθει σε εμάς. Η συζήτηση γινόταν για τα πέντε εκατομμύρια, για τίποτε άλλο. Ούτε ο παίκτης είχε κάνει δηλώσεις ότι θέλει να έρθει στην ΑΕΚ. Εγώ έφερα τον Κατσουράνη στην ΑΕΚ και ξέρω καλύτερα από όλους την αξία του και δεν θέλω να πω τίποτα".

Για το αν πήρε τις εγγυήσεις να συνεχίσει στην ΑΕΚ, μετά τα όσα είχε δηλώσει προ καιρού, τόνισε: "Δεν είναι εύκολο να σας απαντήσω. Εχω πει ότι εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα δεν θα δουλέψω άλλο στην ΑΕΚ. Είναι εύκολο να φύγεις από την ΑΕΚ. Υπάρχουν πράγματα δύσκολα, που πρέπει να τα παλέψουμε. Η ΑΕΚ είναι πάνω από όλα. Χρειάζεται κι εμένα και άλλους για να κάνουμε αγώνα και μία προσπάθεια μεγάλη. Δυσκολίες έχουμε, είναι γνωστό. Προσπαθούμε μέσα από αυτές να κάνουμε όσο πιο καλά πράγματα μπορούμε".

"Ο κόσμος θα πρέπει να είναι πάντα μαζί μας, όπως ήταν το τελευταίο διάστημα. Και στα άσχημα αποτελέσματα, και στα δύσκολα, δεν πρέπει να αφήσει την ομάδα. Στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί ευχαριστημένοι. Πρώτα ο κόσμος και μετά κι εμείς", ήταν το μήνυμά του στον κόσμο της ΑΕΚ

«Λύσσαξαν» με Καλάθη και Ολυμπιακό!

calathes_dallasmorningnews.jpgΧθες ήταν μια εφημερίδα του Κονέκτικατ, σήμερα η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ντάλας που θέλει... ντε και καλά τον Νικ Καλάθη να έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό αντί στον Παναθηναϊκό. Πού να μην τον είχαν αποκτήσει και οι Μάβερικς στο Νο.45 του χθεσινοβραδινού ντραφτ, μέσω ανταλλαγής με τους Τίμπεργουλβς.



«Οι Μάβερικς έκαναν κάποιες ενέργειες και στον δεύτερο γύρο του ντραφτ, αποκτώντας τον πόιντ γκαρντ από τη Φλόριντα, Νικ Καλάθη, ο οποίος επιλέχθηκε από τη Μινεσότα στο Νο.45, με αντάλλαγμα πικ δεύτερου γύρου το 2010. Ο Καλάθης θεωρούνταν από αρκετούς ειδικούς παίκτης πρώτου γύρου, αλλά έπεφτε διαρκώς, με τους Μάβερικς να έχουν τη δυνατότητα να τον κρατήσουν ή να του επιτρέψουν να κερδίσει μια χρονιά εμπειριών στην Ελλάδα. Ο Καλάθης έχει υπογράψει με τον Ολυμπιακό και οι Μάβερικς μπορούν να ανακτήσουν τα δικαιώματά του, αν επιλέξει να παίξει στην Ευρώπη» αναφέρει η Dallas Morning News σε κείμενό της για το χθεσινό ντραφτ του ΝΒΑ.

Ολυμπιακος-«Βρείτε τα και έρχομαι...»

.kallstrom.jpgΘετικός να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε ο Κιμ Κάλστρομ. Ο Σουηδός μέσος της Λιόν αποκάλυψε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα αρκεί να τα βρουν οι Πειραιώτες με την γαλλική ομάδα. Συμφωνία με Μαρκ Γκονζάλες, ρίχνει τις απαιτήσεις της η Μπέτις. Υπάρχουν επαφές με Βιγιαρεάλ για Αλντίντορ.


Ο Κάλστρομ όπως όλα δείχνουν είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού με τον Σουηδό μέσο να μιλάει στην εφημερίδα «Goal» για την προοπτική να αράξει στο... λιμάνι. Ο διεθνής άσος είναι έτοιμος για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα εφόσον και αν υπάρξει συμφωνία με την Λιόν «Αν τα βρει ο Ολυμπιακός με την Λιόν δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να έρθω στην Ελλάδα. Θα είναι πολύ ωραίο να γίνω συμπαίκτης με τον Όλαφ. Πρέπει βέβαια να γίνει σαφές πως ότι θέλω θα γίνει μόνο με την σύμφωνη γνώμη της Λιόν. Τα πάντα εξαρτώνται από την ομάδα μου. Οι επόμενες τρεις – τέσσερις μέρες είναι καθοριστικές. Πιστεύω πως θα υπάρξουν εξελίξεις. Θα δούμε. Ξέρω ποια είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, οι οπαδοί στηρίζουν παθιασμένα την ομάδα, την αγαπάνε πολύ και αυτό είναι κάτι που αρέσει σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Αρης-«Δεν υπάρχει πωλητήριο για Κόκε»

koke_panigiriko.jpgΤις τελευταίες ημέρες υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων και αναφέρουν πως ο Άρης έβγαλε στο «σφυρί» τον Σέρχιο Κόκε, αλλά και άλλους ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Κόντης ήταν κατηγορηματικός στις φήμες. Οι «κίτρινοι» θα προχωρήσουν στην απόκτηση 2-3 ποδοσφαιριστών.


Ο Γιάννης Κόντης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102fm και στην εκπομπή «Αθλητικές διαδρομές» ήταν κάθετα αντίθετος στα περί πώλησης του Σέρχιο Κόκε. «Δεν συζητάμε για Κόκε. Άλλωστε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν θέλει να φύγει από την ομάδα. Απορώ από πού προκύπτουν αυτές οι πληροφορίες και τις βλέπουμε δημοσιευμένες στον Τύπο, ότι η ΠΑΕ έβαλε πωλητήριο στον Κόκε».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ωστόσο δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο μεταγραφής κάποιου ποδοσφαιριστή εάν τα χρήματα είναι ικανοποιητικά για το σωματείο. «Αν έρθει κάποια σοβαρή πρόταση για οποιονδήποτε παίκτη θα την συζητήσουμε. Η απόφαση που θα παρθεί θα είναι προς όφελος της ομάδας».

Ο Κόντης με αφορμή την μετακίνηση του Νασούτι στον Άρη υποστήριξε: «Στο συμβόλαιο που υπήρχε ανάμεσα στην Μπάμφιλντ και την Ρίβερ Πλέιτ υπήρχε μια όψιον αγοράς την οποία δεν έκαναν χρήση. Στάθηκε αδύνατη να την καλύψει η Μπάμφίλντ. Η Ρίβερ μας έστειλε όλα τα έγγραφα ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως γι’ αυτή την μετακίνηση». Ο Νασούτι θα έρθει στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα (29/6) το απόγευμα και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τους φιλάθλους του Άρη να ετοιμάζουν στον Αργεντινό αποθεωτική υποδοχή.

Με αφορμή τις μεταγραφές που έχει προχωρήσουν οι «κίτρινοι» είπε: «Όλες οι επιλογές είναι στοχευόμενες. Τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Υπάρχει πλάνο και πάνω σ’ αυτό προχωράμε. Αποκτήσαμε ποδοσφαιριστές που κοιτάνε μπροστά και αυτό είναι ότι το καλύτερο για την ομάδα», για τις υπόλοιπες μεταγραφικές αναζητήσεις των «κίτρινων» είπε: «Θα γίνουν δύο – τρεις μικρές προσθήκες και θα είμαστε πλήρης ως ομάδα».

Νέτο: «Μόνο τον Άρη έχω στο μυαλό μου»

Ο Ντάρσι Νέτο επέστρεψε από την Βραζιλία και περιμένει και αυτός την πρώτη προπόνηση που θα γίνει την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο 28χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός των «κίτρινων» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ» και τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα για αυτόν είναι ο Άρης – Αποκάλυψε επίσης ότι έχει προτάσεις από την Αγγλία, την Ισπανία και την Γερμανία. Ενώ προανήγγειλε την επιστροφή του Ρονάλντο Γκιάρο στον Άρη
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις. Ήμουν αρκετές μέρες στην πατρίδα μου, έκανα διακοπές μαζί με φίλους, ξεκουράστηκα και πλέον είμαι έτοιμος για σκληρή δουλειά».

Για την υπόθεση του Ρονάλντο Γκιάρο: «Έχω πληροφορηθεί για τις νέες μεταγραφικές κινήσεις. Βέβαια δεν γνωρίζω καλά τους καινούριους μου συμπαίκτες. Πάντως, θεωρώ, ότι καλύτερη «μεταγραφή» από όλες ήταν αυτή του Ρονάλντο Γκιάρο. Είναι ένας παίκτης που τον χρειαζόμαστε και τον θέλαμε ιδιαίτερα την προηγούμενη χρονιά. Μιλούσαμε με τον Ρονάλντο, καθώς στην Βραζιλία τα σπίτια μας είναι πολύ κοντά, μου είπε ότι υπήρχαν συζητήσεις για να επιστρέψει στον Άρη, ήταν πολύ χαρούμενος και ακόμα τόνισε ότι θέλει πολύ να προσφέρει στην ομάδα. Ήταν ολοφάνερο ότι η έλλειψη του Ρονάλντο επηρέασε την αμυντική λειτουργία και οργάνωση της ομάδας. Η εμπειρία του είναι σημαντική, ειδικά σε αυτή την θέση. Ναι μεν ο Λέμπο είχε την εμπειρία, αλλά ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς. Είναι πολύ σημαντική η προσθήκη του».

Όσον αφορά τον Μαζίνιο και τους νέους συμπαίκτες του στην άμυνα των «κιτρίνων»: «Είναι πολύ σημαντικό που όσοι είμαστε από το εξωτερικό, οι περισσότεροι μιλάμε την ίδια γλώσσα, την ισπανική. Το ίδιο και ο προπονητής μας. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να γνωριστούμε με τους νέους συμπαίκτες μας. Για την αμυντική γραμμή, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο προπονητής, αλλά από όπως φαίνεται θα είναι αυτή».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Εγώ θέλω να παραμείνω στην ομάδα, λατρεύω τον Άρη, λατρεύω τους οπαδούς μας, μου αρέσει πάρα πολύ η Θεσσαλονίκη. Σε ό,τι αφορά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου μου, ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις γιατί αυτήν την στιγμή κοιτάμε να πάρουμε το ιταλικό διαβατήριο. Η πρώτη σκέψη μου είναι να μείνω στην ομάδα. Από την στιγμή που ήρθαν προτάσεις από άλλες ομάδες θα συζητήσουμε με τους διοικούντες για να δούμε τι θα κάνουμε.

Σε πέντε μέρες θα έχω το διαβατήριο. Έχω προτάσεις από ομάδες της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, αλλά αυτό δεν με απασχολεί. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι είχα μια πολύ καλή χρονιά. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Άρη. Σίγουρα θα υπάρξουν συζητήσεις στο μέλλον. Μόνο τον Άρη έχω το μυαλό μου. Πέρυσι ήθελα να αποδείξω ότι είμαι καλός ποδοσφαιριστής.

Του χρόνου θα προσπαθήσω να είμαι πιο σταθερός. Ο Άρης πρέπει να έχει πάντα μεγάλους στόχους. Ο πιο μικρός στόχος να είναι η συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA. Δεν νοείται ο Άρης να μην παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας και να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας».

Στην Λιβαδειά ο Μπαλβορίν


Ο Γκουστάβο Μπαλβορίν της Λανούς Στην Ελλάδα είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γκουστάβο Μπαλβορίν και πλέον θεωρείται ότι είναι τυπικό το θέμα της μεταγραφής του στον Λεβαδειακό. Ο Αργεντίνος επιθετικός θα πρέπει να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά να βάλει και την υπογραφή του στο συμβόλαιο του.

Παράλληλα την Παρασκευή η ομάδα της Βοιωτίας, ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού Θανάση Λεμονή, από τον Κεραυνό Κερατέας. Ο Λεμονής έχει γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1990 και πέρσι αγωνίστηκε σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Είναι ο μικρός γιός του πρώην παίκτη και τεχνικού της ομάδας, Τάκη Λεμονή.

Από... Δευτέρα οι εξελίξεις στην Skoda Ξάνθη


Φάση από τον αγώνα Κυπέλλου Ξάνθη - ΑΕΚ Οι παράγοντες της Skoda Ξάνθης, συνεχίζουν τις προσπάθειες για την απόκτηση ενός επιθετικού που θα μπορέσει να κάνει την διαφορά. Μέχρι στιγμής και όπως το συνηθίζουν κινούνται με απόλυτη μυστικότητα και έχουν αφήσει να διαρρεύσει το παραμικρό.

Στο μεταξύ, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος περιμένει και την επίσημη πρόταση για τον Ζουέλα από ρωσική ομάδα. Αν αυτή τον ικανοποιήσει, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα οι εξελίξεις για την παραχώρηση του παίκτη.

Περιμένουν την... Δευτέρα στην Καβάλα


Ο Λάμπρος Χούτος επιστρέφει στη Νέα Σμύρνη Η Δευτέρα είναι η ημέρα που θα... ξεκινήσει η χρονιά για την Καβάλα. Η διοίκηση της ομάδας και η τεχνική ηγεσία έχουν προγραμματίσει την πρώτη προπόνηση για την νέα περίοδο, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και οι περισσότερες μεταγραφές της ομάδας.

Εντονες φήμες που ακούστηκαν πάντως στην πόλη, θέλουν και τον Λάμπρο Χούτο να είναι μεταξύ των υποψήφιων παικτών για να φορέσουν την φανέλα της ομάδας.

Πολυκοσμία στην πρώτη του ΠΑΣ Γιάννινα


Πρώτη προπόνηση για τους παίκτες του ΠΑΣ Την πρώτη προπόνηση ενόψει της νέας περιόδου πραγματοποίησε την Παρασκευή το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι οπαδοί της ομάδας έδωσαν τελικά το βροντερό παρών, είδαν όμως και πάρα πολλούς παίκτες. Και αυτό γιατί στο σύνολο η ομάδα της Ηπείρου διαθέτει αυτή την στιγμή 43 ποδοσφαριστές!

Οπως είναι φυσικό ο Γιώργος Παράσχος έχει ζητήσει να μειωθεί δραματικά το ρόστερ, προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει και να ετοιμάσει την ομάδα για την νέα περίοδο. Ετσι τις επόμενες ημέρες πρέπει να αναμένονται και αρκετές αποδεσμεύσεις.

Το κλίμα πάντως ήταν πανηγυρικό και οι οπαδοί αποθέωσαν τους παίκτες που επανέφεραν τον ΠΑΣ Γιάννινα στην μεγάλη κατηγορία. Την τιμητική τους φυσικά είχαν όλοι οι νέοι παίκτες της ομάδας.

Χρυσός ο Πέντορετς


Ο Γιεβγκένι Πέντορετς Η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Και αυτό γιατί ο Γιεβγκένι Πέντορετς ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των 66 κιλών της ελληνορωμαϊκής, αφού νίκησε στον τελικό της κατηγορίας τον Σέρβο Αλεξάνταρ Μαξίμοβιτς με 3-1.

Χάλκινο μετάλλιο ο Σπυριδάκης στα 74 κιλά
Ο Γιάννης Σπυριδάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 74 κιλών της ελληνορωμαϊκής στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Ο Έλληνας παλαιστής νίκησε στον τελικό των ρεπεσάζ τον Ιταλό Σαβέριο Σκαραμούτζι με 3-1 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Πρώτο μετάλλιο ο Αναστασιάδης

Τα ελληνικά «χρώματα» πανηγύρισαν το πρώτο μετάλλιό τους στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα την Παρασυεή το πρωϊ. Ο 25χρονος Γρηγόρης Αναστασιάδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 55 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης, στην οποία μετείχαν μόλις έξι αθλητές. Ο Έλληνας αθλητής ηττήθηκε 5-0 από τον Αιγύπτιο Μοστάφα Μοχάμεντ στον ημιτελικό της κατηγορίας, αλλά έστω κι έτσι ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στην Μπενφίκα ο Σαβιόλα


Ο Σαβιόλα πανηγυρίζει Στην Μπενφίκα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χαβιέ Σαβιόλα. Οπως ανακοινώθηκε από τον πορτογαλικό σύλλογο, ο Αργεντινός επιθετικός συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια. Σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, το ποσό της μεταγραφής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπενφίκα είναι στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο Σαβιόλα θα μεταβεί στη Λισαβόνα, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο με τους «αετούς».

HΡΑΚΛΗΣ:ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΜΑΤΙΑΣ ΛΕΚΙ-ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΧΑΡΤΛΕΥ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Σε προφορική συμφωνία με τον αργεντίνο κεντρικο αμυντικό με ιταλικό διαβατηριο Ματίας Λέκι ήρθαν οι κυανόλευκοι.Ο Ηρακλής κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και σε αυτήν την μεταγραφή όπως σε όλλες τις μεταγραφικές του κινήσεις.Ο Ματίας Λέκι απεδέχθει την οικονομική πρόταση του Ηρακλή και αυτό που απομένει είναι να σττήλει το συμβόαλαιο του υπογεγραμένο στους ιθύνοντες της ΠΑΕ.Ο Λέκι γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1981, στο Ροζάριο της Αργεντινής. Σε ηλικία 18 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Ροζάριο Σεντράλ, όπου παρέμεινε από το 1999 έως το 2001. Στην πορεία αποκτήθηκε από την Ρίβερ Πλέιτ, με την οποία κατέκτησε το Κλαουσούρα το 2002 και το 2003. Ακολούθησε σε ευρωπαϊκό έδαφος η Ατλέτικο Μαδρίτης. Το 2004 εντάχθηκε στη Λάτσιο, από την οποία παραχωρήθηκε την επόμενη περίοδο στη Θέλτα, όπου έμεινε τρία χρόνια έχοντας συμπαίκτη τον Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ.Εχθές έφτασε και στην Θεσ/νίκη ο πανύψηλος Βικτοράς Γιακόμπ ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συετές συμβόλαιο συνεργασίασς με τους κυανόλευκους.Στις πρώτες του δηλώσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία είπε:«Έχω μιλήσει με τον Ντίκα πολλές φορές, θα προσπαθήσουμε μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα στην ομάδα του Ηρακλή».«Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τον τραυματισμό μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τελείωσα το πρωτάθλημα αρκετά καλά και ελπίζω να ξεκινήσω με τον ίδιο τρόπο και το νέο πρωτάθλημα».Δεν γνώριζα για τα 100 χρόνια, Χρόνια Πολλά στον Ηρακλή. Θα κάνουμε το παν μαζί με τον Ντίκα για να φτάσει η ομάδα σε θέση που θα της δώσει το δικαίωμα να συμμετέχει σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό του χρόνου. Η συνεργασία μου με τον Ντίκα είχε ως αποτέλεσμα να πετύχουμε την μεγαλύτερη επιτυχία της Στεάουα στο Champions League».Σε ''αναμένα κάρβουνα'' κάθονται οι διοικούντες της ΠΑΕ Ηρακκής και ο κόσμος για την απάντηση του Πόλ Χάρτλευ.Ο ποδοσφαιριστής δεν απάντησε ούτε και χθες στην πρόταση του Ηρακλή και θα επιστρέψει στην πατρίδα του (από την Πορτογαλία που βρέθηκε για διακοπές) ώστε να ενημερώσει πρώτα από όλα τους ανθρώπους της Σελτικ για τις προθέσεις του.Ο Χάρτλεϊ εξετάζει προσεκτικά την πρόταση του Ηρακλή έχοντας μαζί του το συμβόλαιο που του δόθηκε και σε περίπτωση που είναι θετικός θα το επιστρέψει υπογεγραμμένο. Ο 32χρονος άσος φεύγει σήμερα από την Πορτογαλία με προορισμό την Γλασκόβη και το αργότερο μέσα στο επόμενο 48ωρο θα κάνει γνωστές τις διαθέσεις του. Με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν μπορεί κανείς να κάνει προγνωστικά, αφού πλέον το θέμα είναι αποκλειστικά στην διάθεση του Χάρτλεϊ.Εκατοντάδες μηνύματα δέχεται καθημερινά ο Χάρτλεϊ στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook από τους φιλάθλους του Ηρακλή. Οι “κυανόλευκοι” προσπαθούν να τον πείσουν να έρθει στο Καυτανζόγλειο και τους δίνουν αρκετούς λόγους για να το καταφέρουν αυτό.Μέχρι την Δευτέρα αναμένεται η απάντηση του πρώην άσου της Σέλτικ.Αν υπάρχει αρνητική εξέλιξη τότε ο Ηρακλής θα ενεργοποήσει τις εναλακτικές του λύσεις.Ο Ηρακλής όπως είναι γνωστό εδω και πολύ καιρό πρσπαθεί να κάνει το μπάμ με έναν επιθετικό παίκτη που θα δώσει μεγάλο πρεστίζ στην ομάδα.Το όνομα του το κρατάνε οι άνθρωποι της ΠΑΕ σαν επτασφράσγιστο μυστικό.Την Δευτέρα αρχίζει για μερικούς παίκτες η προετοιμασία λόγο των κακών εργομετρικών(Κοβαλέφσκι,Επστέιν)κ.α.Ο Ηρακλής διέψευσε ακόμα μια φορά τα δημοσιεύματα για τον Γιαννάκη Οκκά που τον θέλουνε να είναι ένα βήμα πρίν το Καυτατζόγλειο.Ο Ηρακλής αν δε καταφέρει να κλήσει πρώτα άλλες μεταγραφικέ προτερεότητες που έχει τότε θα κινηθεί για Οκκά.
Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Ο Χάρτλευ απαντάει την Δευτέρα(κατά πασα πιθανότητα)αν πει το ναί,τότε θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη μεταγραφή και δεν θα είναι μόνο αυτή.
*Ο Ηρακλής εδω και ενάμισι μήνα περίπου προσπαθεί να κάνει το μεγάλο μπάμ με την απόκτηση ενώς πολύ ικανού επιθετικού.Σύντομα αναμένονται εξελίξεις....
*Ο Γιάκομπ φάνηκε πολύ αισιόδοξος και έβαλε στόχο την Ευρώπη όπως και ο συμπατριώτης του Νικολάε Ντίκα που θα συνεργαστούνε ακόμια μια φορά μαζί μετά το πέρασμα τους από την Στεάουα.
*Ο Μιλάνο αν είναι καλά στην υγεία του μπρεί να κάνει πολλά πράγματα.Ο ίδιος ο Μιλάνο το θέλει ακόμα πιο πολύ να δήξει την παίκτικη του αξία.
*Προς Σέλτικ οδεύει ο Μάρκες!Αν καταλήξη στους''καθολικούς''θα έχει και έναν γνωριμό του στην φανατική αντίπαλο του την Ρέιντζερς τον Ααρον Νίγκεθ.
*Ο Ματίας Λέκι είναι πολύ καλός παίκτης.Πρόσφατα ητα κοντά σε ΑΕΚ-Πανιώνιο αλλά τελικά κατα 99% καταλήγει στον Ηρακλή.
*Εβδομάδα όχι μόνο αφίξεων αλλά και αποχωρήσεων θα είναι αυτή που μας έρχεται.


*Ο Γιάκομπ έκανε λόγο για την παικτική αξία του Ντίκα αλλά να ηταν μόνο αυτός.Ολη στην Ρουμανία ακόμα ασχολούνται με τον ερχομό του Ντίκα στον Ηρακλή.