Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Δεν ήθελε να έρθει

Θέση στο ζήτημα της μεταγραφής του Κώστα Κατσουράνη στον Παναθηναϊκό και της εμπλοκής της ΑΕΚ στο θέμα πήρε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικός της Ενωσης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "ARRENA 89,2" είπε χαρακτηριστικά για τον 30χρονο μέσο πως "ποτέ δεν ήθελε να έρθει σε εμάς". Οσον αφορά στον Στέλιο Μανωλά και την απόφαση του να αποχωρήσει, είπε οτι "θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσει κι αυτός", ενώ χαρακτήρισε "δύσκολες" τις μεταγραφικές υποθέσεις.



ς


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς:

Για την απόφαση του Μανωλά να φύγει, είπε: "Ο Στέλιος επιμένει σε αυτά που έχει πει. Προσπαθούμε. Είναι λίγο δύσκολα γιατί είναι ξεροκέφαλος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσει κι αυτός, όπως είχε κάνει κι ο πρόεδρος του ΚΚΕ (σ.σ. εννοεί ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Αλαβάνος. Θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει. Εχω σκεφτεί κάποια ονόματα, αλλά μέχρι να τελειώσει το θέμα Μανωλά δεν θέλω να βγει κάτι έξω. Θέλω να προσπαθήσω άλλη μια φορά. Η ΑΕΚ θέλει ανθρώπους που μπορούν, θέλουν και γνωρίζουν".

Για τους στόχους της ΑΕΚ στην επόμενη σεζόν, ανέφερε: "Θα σας έλεγα μετά από ένα μήνα κάτι πιο συγκεκριμένο. Τώρα είναι δύσκολο να πω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ΑΕΚ πάντα έχει υψηλούς στόχους και αυτήν τη χρονιά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουν όλοι, που είναι η πρώτη θέση, το κύπελλο και να παίζουμε καλή μπάλα, πρώτα απ’ όλα, ώστε να είναι ευχαριστημένος ο κόσμος. Δεν με τρομάζει τίποτα, έστω κι αν κάποιος σκέφτεται διαφορετικά», ήταν τα σχόλιά του για την συνεχή απόκτηση τίτλων από τον Ολυμπιακό, την ενίσχυση του Παναθηναϊκού, καθώς και το αν η ΑΕΚ μπορεί να ανταπεξέλθει στο φετινό πρωτάθλημα"

Μιλώντας για τις μεταγραφές, τόνισε: "Οι μεταγραφές είναι δύσκολες, αφού τα ποσά είναι μεγάλα και πηγαίνουμε με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε. Προσπαθούμε να πάρουμε παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν και να είναι όσο καλύτεροι γίνεται. Κάνουμε προσπάθεια, πήραμε μερικούς παίκτες. Εχουμε χρόνο και προσπαθούμε να πάρουμε ακόμα 2-3 παίκτες. Εκπλήξεις πάντα υπάρχουν και κάποιος μπορεί να έρθει και κάποιος να φύγει. Εχουμε μπροστά μας πολλές μέρες. Για τον Εντίνιο, αυτός λέει ότι θέλει να φύγει, αλλά εγώ είμαι μακριά. Εάν πουληθεί τότε θα πάρουμε κάποιον.

"Αν είχαμε τη δυνατότητα θα παίρναμε καλύτερους, αλλά και αυτοί που πήραμε μπορούν να βοηθήσουν», υπογράμμισε για τις πέντε μεταγραφές της Ενωσης και στην συνέχεια σκιαγράφησε τρεις από τους πέντε ποδοσφαιριστές.

Αναφορικά με τους Μάκο, Ιορντάκε και Καράμπελα, είπε: "Εμείς τον Μάκο δεν τον πήραμε χωρίς λόγο. Εχει στοιχεία πολύ καλά ως παίκτης και έχει μπροστά του πολλά χρόνια. Είναι ταλέντο και εξαρτάται από αυτόν περισσότερο εάν θα βελτιωθεί και εάν δώσει ότι περιμένει ο κόσμος από τον Μάκο.

Ο Ιλιε είναι έμπειρος και παίζει πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία του ρουμανικού πρωταθλήματος. Είναι γρήγορος, επιθετικογενής, παίζει και στις δύο πλευρές, παίζει και πίσω από τους σέντερ φορ, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και έχει αρκετά καλά στοιχεία. Θα είναι σημαντικός

Τον Καράμπελα τον ήθελα επειδή από αυτήν την πλευρά είναι από τους καλύτερους που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Ηθελα έναν Ελληνα ακόμα, αλλά έχει στοιχεία και μπορεί να γίνει καλύτερος από όσο ήταν στον Αρη. Μπορεί να παίξει ακόμα δύο θέσεις. Είναι αξιόλογος παίκτης, έχει καλό χαρακτήρα που είναι σημαντικό για μένα. Περιμένω κι εγώ να είναι αυτός που θέλουμε όλοι"

Για την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, σχολίασε: "Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον. Εχουμε τον Μαϊστόροβιτς και τον Κυργιάκο, αλλά ο Αλεξόπουλος και ο Αλβες είναι τραυματίες και δεν μπορούμε να παίξουμε με δύο παίκτες. Υπάρχει και ο Μανωλάς από πίσω, τον πιστεύουμε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε εάν μπορεί αυτήν τη στιγμή"

Ερωτηθείς για το αν έκανε κάποια εισήγηση για την επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη, σημείωσε: "Απ` όσο ξέρω, ποτέ δεν ήθελε να έρθει σε εμάς. Η συζήτηση γινόταν για τα πέντε εκατομμύρια, για τίποτε άλλο. Ούτε ο παίκτης είχε κάνει δηλώσεις ότι θέλει να έρθει στην ΑΕΚ. Εγώ έφερα τον Κατσουράνη στην ΑΕΚ και ξέρω καλύτερα από όλους την αξία του και δεν θέλω να πω τίποτα".

Για το αν πήρε τις εγγυήσεις να συνεχίσει στην ΑΕΚ, μετά τα όσα είχε δηλώσει προ καιρού, τόνισε: "Δεν είναι εύκολο να σας απαντήσω. Εχω πει ότι εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα δεν θα δουλέψω άλλο στην ΑΕΚ. Είναι εύκολο να φύγεις από την ΑΕΚ. Υπάρχουν πράγματα δύσκολα, που πρέπει να τα παλέψουμε. Η ΑΕΚ είναι πάνω από όλα. Χρειάζεται κι εμένα και άλλους για να κάνουμε αγώνα και μία προσπάθεια μεγάλη. Δυσκολίες έχουμε, είναι γνωστό. Προσπαθούμε μέσα από αυτές να κάνουμε όσο πιο καλά πράγματα μπορούμε".

"Ο κόσμος θα πρέπει να είναι πάντα μαζί μας, όπως ήταν το τελευταίο διάστημα. Και στα άσχημα αποτελέσματα, και στα δύσκολα, δεν πρέπει να αφήσει την ομάδα. Στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί ευχαριστημένοι. Πρώτα ο κόσμος και μετά κι εμείς", ήταν το μήνυμά του στον κόσμο της ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: