Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Αρης-«Δεν υπάρχει πωλητήριο για Κόκε»

koke_panigiriko.jpgΤις τελευταίες ημέρες υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων και αναφέρουν πως ο Άρης έβγαλε στο «σφυρί» τον Σέρχιο Κόκε, αλλά και άλλους ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Κόντης ήταν κατηγορηματικός στις φήμες. Οι «κίτρινοι» θα προχωρήσουν στην απόκτηση 2-3 ποδοσφαιριστών.


Ο Γιάννης Κόντης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102fm και στην εκπομπή «Αθλητικές διαδρομές» ήταν κάθετα αντίθετος στα περί πώλησης του Σέρχιο Κόκε. «Δεν συζητάμε για Κόκε. Άλλωστε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν θέλει να φύγει από την ομάδα. Απορώ από πού προκύπτουν αυτές οι πληροφορίες και τις βλέπουμε δημοσιευμένες στον Τύπο, ότι η ΠΑΕ έβαλε πωλητήριο στον Κόκε».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ωστόσο δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο μεταγραφής κάποιου ποδοσφαιριστή εάν τα χρήματα είναι ικανοποιητικά για το σωματείο. «Αν έρθει κάποια σοβαρή πρόταση για οποιονδήποτε παίκτη θα την συζητήσουμε. Η απόφαση που θα παρθεί θα είναι προς όφελος της ομάδας».

Ο Κόντης με αφορμή την μετακίνηση του Νασούτι στον Άρη υποστήριξε: «Στο συμβόλαιο που υπήρχε ανάμεσα στην Μπάμφιλντ και την Ρίβερ Πλέιτ υπήρχε μια όψιον αγοράς την οποία δεν έκαναν χρήση. Στάθηκε αδύνατη να την καλύψει η Μπάμφίλντ. Η Ρίβερ μας έστειλε όλα τα έγγραφα ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως γι’ αυτή την μετακίνηση». Ο Νασούτι θα έρθει στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα (29/6) το απόγευμα και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τους φιλάθλους του Άρη να ετοιμάζουν στον Αργεντινό αποθεωτική υποδοχή.

Με αφορμή τις μεταγραφές που έχει προχωρήσουν οι «κίτρινοι» είπε: «Όλες οι επιλογές είναι στοχευόμενες. Τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Υπάρχει πλάνο και πάνω σ’ αυτό προχωράμε. Αποκτήσαμε ποδοσφαιριστές που κοιτάνε μπροστά και αυτό είναι ότι το καλύτερο για την ομάδα», για τις υπόλοιπες μεταγραφικές αναζητήσεις των «κίτρινων» είπε: «Θα γίνουν δύο – τρεις μικρές προσθήκες και θα είμαστε πλήρης ως ομάδα».

Νέτο: «Μόνο τον Άρη έχω στο μυαλό μου»

Ο Ντάρσι Νέτο επέστρεψε από την Βραζιλία και περιμένει και αυτός την πρώτη προπόνηση που θα γίνει την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο 28χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός των «κίτρινων» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ» και τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα για αυτόν είναι ο Άρης – Αποκάλυψε επίσης ότι έχει προτάσεις από την Αγγλία, την Ισπανία και την Γερμανία. Ενώ προανήγγειλε την επιστροφή του Ρονάλντο Γκιάρο στον Άρη
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις. Ήμουν αρκετές μέρες στην πατρίδα μου, έκανα διακοπές μαζί με φίλους, ξεκουράστηκα και πλέον είμαι έτοιμος για σκληρή δουλειά».

Για την υπόθεση του Ρονάλντο Γκιάρο: «Έχω πληροφορηθεί για τις νέες μεταγραφικές κινήσεις. Βέβαια δεν γνωρίζω καλά τους καινούριους μου συμπαίκτες. Πάντως, θεωρώ, ότι καλύτερη «μεταγραφή» από όλες ήταν αυτή του Ρονάλντο Γκιάρο. Είναι ένας παίκτης που τον χρειαζόμαστε και τον θέλαμε ιδιαίτερα την προηγούμενη χρονιά. Μιλούσαμε με τον Ρονάλντο, καθώς στην Βραζιλία τα σπίτια μας είναι πολύ κοντά, μου είπε ότι υπήρχαν συζητήσεις για να επιστρέψει στον Άρη, ήταν πολύ χαρούμενος και ακόμα τόνισε ότι θέλει πολύ να προσφέρει στην ομάδα. Ήταν ολοφάνερο ότι η έλλειψη του Ρονάλντο επηρέασε την αμυντική λειτουργία και οργάνωση της ομάδας. Η εμπειρία του είναι σημαντική, ειδικά σε αυτή την θέση. Ναι μεν ο Λέμπο είχε την εμπειρία, αλλά ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς. Είναι πολύ σημαντική η προσθήκη του».

Όσον αφορά τον Μαζίνιο και τους νέους συμπαίκτες του στην άμυνα των «κιτρίνων»: «Είναι πολύ σημαντικό που όσοι είμαστε από το εξωτερικό, οι περισσότεροι μιλάμε την ίδια γλώσσα, την ισπανική. Το ίδιο και ο προπονητής μας. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να γνωριστούμε με τους νέους συμπαίκτες μας. Για την αμυντική γραμμή, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο προπονητής, αλλά από όπως φαίνεται θα είναι αυτή».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Εγώ θέλω να παραμείνω στην ομάδα, λατρεύω τον Άρη, λατρεύω τους οπαδούς μας, μου αρέσει πάρα πολύ η Θεσσαλονίκη. Σε ό,τι αφορά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου μου, ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις γιατί αυτήν την στιγμή κοιτάμε να πάρουμε το ιταλικό διαβατήριο. Η πρώτη σκέψη μου είναι να μείνω στην ομάδα. Από την στιγμή που ήρθαν προτάσεις από άλλες ομάδες θα συζητήσουμε με τους διοικούντες για να δούμε τι θα κάνουμε.

Σε πέντε μέρες θα έχω το διαβατήριο. Έχω προτάσεις από ομάδες της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, αλλά αυτό δεν με απασχολεί. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι είχα μια πολύ καλή χρονιά. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Άρη. Σίγουρα θα υπάρξουν συζητήσεις στο μέλλον. Μόνο τον Άρη έχω το μυαλό μου. Πέρυσι ήθελα να αποδείξω ότι είμαι καλός ποδοσφαιριστής.

Του χρόνου θα προσπαθήσω να είμαι πιο σταθερός. Ο Άρης πρέπει να έχει πάντα μεγάλους στόχους. Ο πιο μικρός στόχος να είναι η συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA. Δεν νοείται ο Άρης να μην παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας και να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: