Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Και στο τέλος κερδίζουν οι... Βαυαροί!


Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν... κινδύνους και η Μπάγερν λίγο έλειψε να ξεκινήσει με το... αριστερό την προσπάθεια διατήρησης του τίτλου, όμως στις καθυστερήσεις ο Σβαϊνστάιγκερ έδωσε τη νίκη με 2-1 επί της Βόλφσμπουργκ στο Μόναχο!Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Μπάγερν, καθώς μόλις στο ένατο λεπτό ο Κρόος βρήκε με πανέξυπνη μπαλιά τον Μίλερ και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπενάλιο. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλο γκολ στο πρώτο 20λεπτο, στη συνέχεια όμως έριξαν ταχύτητα χωρίς ωστόσο να απειληθούν από την Βόλφσμπουργκ.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΜακΛάρεν έβαλε τον Μισίμοβιτς και η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να φτάσει στην περιοχή του Μπουτ, χάνοντας τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 55', όμως, ο Τζέκο δεν αστόχησε με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η Μπάγερν ανέλαβε την πρωτοβουλία, δεν δημιούργησε όμως την μεγάλη φάση. Η πίεση εντάθηκε στα τελευταία λεπτά και όπως έγινε αρκετές φορές πέρυσι, οι Βαυαροί κατάφεραν να την... γλιτώσουν με γκολ στις καθυστερήσεις! Ο Ριμπερί έκανε την σέντρα και ο Σβαϊνστάιγκερ με κοντινή προβολή έγραψε το τελικό 2-1 στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα.

Νέο ρεκόρ διαρκείας η Ντόρτμουντ


Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ απέδειξαν για ακόμα μία χρονιά το πόσο πολύ αγαπάνε την ομάδα τους. Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Βεστφαλίας, έσπασε το περσινό ρεκόρ των 50.675 διαρκείας, καθώς ο αριθμός που έχει διοατεθεί για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, είναι 51.200 κάρτες!

Ο αριθμός αυτό προκαλεί... ίλιγγο καθώς εδώ και καιρό οι "κιτρινόμαυροι" απέχουν από τις επιτυχίες, ενώ δεν έκαναν κάτι εντυπωσιακό ούτε στο μεταγραφικό παζάρι.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι η Σάλκε έχει διαθέσει 43.190 και η Μπάγερν 37.600 εισιτήρια διαρκείας...

Στοιχειωμένο ρεκόρ κυνηγάει ο Ντρογκμπά


Ενα ρεκόρ που κρατάει πολλά χρόνια, συγκεκριμένα 64, "κυνηγάει" να "σπάσει" ο Ντιντιέρ Ντρογκμπά στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα της Τσέλσι με τη Γουίγκαν. Ο Ιβοριανός στράικερ των "μπλε" θα προσπαθήσει να πετύχει το τρίτο διαδοχικό χατ τρικ (τα άλλα δύο πέτυχε, στον τελευταίο αγώνα του περσινού πρωταθλήματος με τη Γουίγκαν στο επιβλητικό 8-0 και το επόμενο στο ματς της 1ης αγωνιστικής με τη Γουέστ Μπρομ, στο νικηφόρο 6-0).

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που πέτυχε τρία τέρματα σε τρεις συνεχόμενους αγώνες ήταν ο Τζακ Μπάλμερ της Λίβερπουλ το 1946. Οι δύο προηγούμενοι ήταν ο άσος της Τότεναμ, Φρανκ Οσμπορν το 1925 και ο Τομ Τζένιγκς της Λιντς ένα χρόνο αργότερα. Μετα τρία γκολ που πέτυχε ο 32χρονος στράικερ στο ματς της πρεμιέρας στο "Στάμφορντ Μπριτζ" (δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ) ξεπέρασε τον Τζίμι Γκριβς που είχε 132 γκολ με την φανέλα της Τσέλσι, όντας ο έκτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

"Δεν ήξερα (σ.σ. για το ρεκόρ) αλλά πραγματικά νιώθω πολύ όμορφα", τόνισε ο Ντρογκμπά στην ιστοσελίδα του συλλόγου και πρόσθεσε: "Εχω τονίσει στο παρελθόν ότι θέλω να γράψω ιστορία με την Τσέλσι και με το να βρίσκομαι μεταξύ αυτών των σπουδαίων παικτών νομίζω ότι το έχω επιτύχει. Αλλά, δεν θέλω να σταματήσω εδώ, θέλω το όνομά μου να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται".

Οι Μπόμπι Τάμπλινγκ (202 γκολ), Κέρι Ντίξον (193), Φρανκ Λάμπαρντ (158), Ρόι Μπέντλι και Πίτερ Οσγκουντ (150) βρίσκονται μπροστά από τον Ιβοριανό άσο, που έχει φτάσει τα 134 τέρματα με την φανέλα των "μπλε".

Αιχμές Καζλάουσκας για τον Ίβκοβιτς


Ο Γιόνας Καζλάουσκας με δηλώσεις που φέρεται να έκανε στον Τύπο της πατρίδας του άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του Ντούσαν Ϊβκοβιτς. Ο Λιθουανός τεχνικός της Εθνικής αναφέρθηκε σε ανθρώπους που προσπαθούν να κερδίσουν με κάθε κόστος και επέρριψε στους Σέρβους το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

"Αυτό που έγινε ήταν πολύ άσχημο. Εμείς δεν αναζητάμε τη νίκη με κάθε κόστος. Ο Τεόντοσιτς χτύπησε τον Φώτση και δεν ήταν η πρώτη φορά στον αγώνα. Κρίμα που τελείωσε με τον αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες των δύο ομάδων αγωνίζονται στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Τι μπορείς να πεις για όσα έγιναν; Κι εγώ μπορεί να έχω παράπονα από τη διαιτησία, αλλά δεν θεωρώ πως για όλα αυτά φταίνε τα σφυρίγματα. Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι άνθρωποι νιώθουν ανώτεροι από κάποιους άλλους και όταν προσπαθείς να κερδίσεις με κάθε κόστος".

Η επικείμενη απόκτηση Φατί "απειλεί" τον Ναφτί


Οι μάνατζερς μπορεί να αντιδικούν πάνω στα δικαιώματα του Γάλλου αμυντικού χαφ Ρικάρντο Φατί, η αλήθεια είναι όμως πως ο Άρης έχει συμφωνήσει μαζί του για συνεργασία τριών ετών. Ο παίκτης αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη για να επιστρέψει με τα απαραίτητα έγγραφα στην κατοχή του κι αν η υπόθεση ολοκληρωθεί έγκαιρα, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα με την Αούστρια στη Βιέννη.

Άρης και Ρόμα ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τη συμφωνία που φέρνει ελεύθερο κι όχι δανεικό τον Γάλλο στους "κίτρινους", ενώ την ίδια ώρα ο Μεχντί Ναφτί αισθάνεται τη θέση του να κινδυνεύει. Ο Τυνήσιος έχει προβληματίσει όχι μόνο με τη μειωμένη απόδοσή του στα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια, αλλά και με την εν γένει συμπεριφορά του, με συνέπεια οι σκέψεις απομάκρυνσής του να υπάρχουν αρκετές ημέρες τώρα.

Το δρόμο της εξόδου θα δει και ο Τόνι Κάλβο, αν τελικά έρθει η οικονομική πρόταση που επιθυμούν οι διοικούντες. Ο Ισπανός μπήκε, ωστόσο, στις προπονήσεις του Έκτορ Ραούλ Κούπερ και αναμένεται να ενισχύσει την ομάδα στον αγώνα της Βιέννης. Άλλωστε, η απουσία του από τον αγώνα του "Κλεάνθης Βικελίδης" έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Την ίδια ώρα, ο Άρης προχωρά τις διαπραγματεύσεις του με τον Αργεντινό επιθετικό Τζερόνιμο Μπαράλες. Ο παίκτης ανήκει στην Μπάνφιλντ, αλλά πέρυσι είχε αγωνιστεί ως δανεικός την ισπανική Ουέλβα. Με την ίδια μέθοδο προσπαθούν να τον αποκτήσουν και οι "κίτρινοι" ώστε να ικανοποιήσουν την απαίτηση του Κούπερ, ο οποίος θέλει ακόμη έναν επιθετικό που μπορεί να βοηθήσει στο σκορ.Πηγη contra.gr

«Είμαι καλύτερος του Σισέ»


Το... κανόνι από την Σερβία, ο Μάρκο Πάντελιτς είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για την επίθεση. Ο 32χρονος φορ με την ισχυρή προσωπικότητα «έπαιξε» για τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό ως εναλλακτική λύση του Σισέ. Το gazzetta.gr πριν από περίπου τρεις εβδομάδες είχε επικοινωνήσει με τον Πάντελιτς σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον των «πρασίνων» και σήμερα σας αποκαλύπτει τα λεγόμενα του, μιας και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τον Γάλλο επιθετικό του Παναθηναϊκού.

«Δεν θα πήγαινα πουθενά αναπληρωματικός. Στον Παναθηναϊκό να πάω να γίνω ρεζέρβα του Σισέ; Ποτέ. Εγώ είμαι καλύτερος του Σισέ» έλεγε χαρακτηριστικά!

Στην Κρίσταλ Πάλας ο Ντάβιντς


Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνιστικής απραξίας (περίπου δύο χρόνια), ο Εντγκαρ Ντάβιντς βρήκε "ποδοσφαιρική στέγη" στην Τσάμπιονσιπ Αγγλίας και συγκεκριμένα στην Κρίσταλ Πάλας. Ο 37χρονος ήρθε σε συμφωνία με το σύλλογο του Λονδίνου, έκανε την πρώτη του προπόνηση και θα είναι στη διάθεση του προπονητή για το σαββατιάτικο ματς με την Ιπσουϊτς.

"Πρόκειται για μία εξαιρετική στιγμή για το σύλλογο και για μένα", τόνισε ο Ολλανδός αμυντικός μέσος στην επίσημη ιστοσελίδα της Κρίσταλ Πάλας και κατέληξε: "Θέλω πραγματικά να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο και να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό".

"Μιλήσαμε με τον Εντγκαρ και είχαμε μία συνάντηση νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα», τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Τζορτζ Μπάρλεϊ, και πρόσθεσε: «Το παιδί έδειξε ενθουσιασμό και γυμναζόταν με τον Αγιαξ και τώρα αυτό που απομένει είναι να συμφωνήσουμε μαζί του στους όρους συνεργασίας". Ο Ντάβιντς θα πληρώνεται ανάλογα με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι...

Συγγνώμη από Ντούντα-Κρίστιτς


Ο Ίβκοβιτς το ζήτησε πρώτος και ακολούθησε ο Κρίστιτς. Μια συγγνώμη στον Μπουρούση, έστω και τυπική, ήταν απαραίτητη από τους ΣέρβουςΠρώτα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και μετά ο Νέναντ Κρίστιτς ζήτησαν συγγνώμη από τον Γιάννη Μπουρούση για την ...καρεκλιά στο ΟΑΚΑ!"Προσπάθησα να ζητήσω συγγνώμη από τον Μπουρούση μετά το παιχνίδι, γιατί δεν θα ήθελα να υποθέσει κανείς το οτιδήποτε. Προσπάθησα να αμυνθώ και θα προσπαθήσω, πάλι, να ζητήσω συγγνώμη. Το είπα και στον εισαγγελέα". Ο Νέναντ Κρίστιτς μίλησε σε Σέρβους δημοσιογράφους, για το ό,τι συνέβη την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Κι αυτός έχει συνειδητοποιήσει πως τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα όταν πέταξε την καρέκλα, η οποία βρήκε κατακέφαλα τον Γιάννη Μπουρούση.

Ο Σέρβος σέντερ, που έφυγε για την πατρίδα του, αφού πρώτα κρατήθηκε στο τμήμα αθλητικής βίας μετά από υπόδειξη του αθλητικού εισαγγελέα.

"Είναι άσχημο αυτό που συνέβη, αλλά κάτι τέτοια γίνονται στον αθλητισμό. Δεν ήταν αναγκαία η συμπλοκή και καλύτερα να μη τα βλέπεις αυτά τα πράγματα στο γήπεδο. Είναι δύσκολο να πω ποιος είναι ένοχος και ποιος όχι, αλλά στο τέλος όλο το βάρος έπεσε σε μένα" είπε ο σέντερ της Οκλαχόμα

Ο Κρίστιτς επανέλαβε ότι ήθελε να αμυνθεί, γιατί "οι Έλληνες άρχισαν να χτυπάνε πρώτοι" και ρωτήθηκε για μια πιθανή τιμωρία του: "Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι στο χέρι μου" σχολίασε.

Ο Σέρβος αναχώρησε για την πατρίδα του το απόγευμα (η υπόλοιπη αποστολή είχε φύγει νωρίτερα το πρωί) και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις: "Ό,τι είχα να πω το έκανα στον ανακριτή" ήταν το σχόλιό του.

Ιβκοβιτς: "Γιάννη συγγνώμη"

Από τον Μπουρούση είχε ζητήσει πρώτος συγγνώμη, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τα ξημερώματα, όταν συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι αποστολές: "Θέλω εγώ να σου ζητήσω συγγνώμη πρώτα" είπε ο Σέρβος κόουτς, που μίλησε με τον διεθνή άσο για δέκα λεπτά και του πρότεινε να μιλήσει και με τον Κρίστιτς, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη.

Ο Ντούντα ήταν πολύ στενοχωρημένος από τα επεισόδια: "Δεν έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ελπίζω να ηρεμήσουν τα πνεύματα και όλα να εξελιχθούν όπως πρέπει για να συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Το ματς καταστράφηκε από τη διαιτησία, αλλά ήταν τεράστιο λάθος το ότι μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες".

Πρόβλημα στην καρδιά ο Ρεμί


Αναπάντεχο πρόβλημα παρουσιάστηκε στη μεταγραφή του Λουάκ Ρεμί στη Μαρσέιγ. Οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε ο 23χρονος επιθετικός, έδειξαν την ύπαρξη καρδιακού προβλήματος και πλέον η υπόθεση "παγώνει" τουλάχιστον ως τη Δευτέρα, οπότε ο μέχρι τώρα παίκτης της Νις θα κάνει λεπτομερέστερες εξετάσεις.

Το βέβαιο είναι ότι ο Ρεμί δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λοριάν.

"Παγίδες" για Τσέλσι και Γιουνάιτεντ


Με το μεταγραφικό θερμόμετρο στα ύψη, διεξάγεται η 2η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Αρκετοί παίκτες θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ξαφνικές "αποχωρήσεις", όπως αυτή του Ντιρκ Κάιτ για την Ιντερ. Πάντως, η Λίβερπουλ δεν θα αφήσει τον Ολλανδό να φύγει πριν από το πολύ δύσκολο ματς της Δευτέρας εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, αναμέτρηση που αποτελεί και την πιο δυνατή της αγωνιστικής.

Αρκετά, ωστόσο, παιχνίδια παρουσιάζουν ενδιαφέρον, όπως η "επικίνδυνη έξοδος" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Κρέιβεν Κότατζ", για να αντιμετωπίσει τη Φούλαμ. Επίσης, όλοι περιμένουν να δουν πως θα ανταποκριθεί η Μπλάκπουλ, μετά την εντυπωσιακή "τεσσάρα" επί της Γουϊγκαν, όταν θα βρει απέναντί της την Αρσεναλ στο "Εμιρεϊτς". Η πρωταθλήτρια Τσέλσι αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γουίγκαν, ενώ μακριά από το γήπεδό της παίζει και η Τότεναμ, εναντίον της Στόουκ Σίτι. Στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" συγκρούονται δύο ομάδες που ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν με το ίδιο σκορ (3-0). Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι η γηπεδούχος Νιούκαστλ ηττήθηκε στο "Ολντ Τράφορντ", ενώ η Αστον Βίλα επικράτησε της Γουέστ Χαμ!

Το πρόγραμμα:

Σάββατο, 21/8
Αρσεναλ-Μπλάκπουλ
Μπέρμιγχαμ-Μπλάκμπερν
Εβερτον-Γουλβς
Στόουκ-Τότεναμ
Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Μπόλτον
Γουϊγκαν-Τσέλσι

Κυριακή, 22/8
Νιούκαστλ-Αστον Βίλα
Φούλαμ-Μάντσεστερ Γ.

Δευτέρα, 23/8
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ

Κόντρα στην Τουλούζ, Χαριστέας και Μπασινάς


Συνεχίζεται το επόμενο διήμερο το γαλλικό πρωτάθλημα με τις αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική. Η Τουλούζ υποδέχεται αύριο στο "Μουνισιπάλ" τη "νεοφώτιστη" Αρλ, στην οποία θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Αγγελος Χαριστέας και Αγγελος Μπασινάς, και θέλει τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει το απόλυτο της συγκομιδής βαθμών. Το "3 στα 3" είναι ο στόχος και της Καέν, η οποία αναμετράται στο Μονπελιέ με την τοπική ομάδα.

Από εκεί και πέρα, η πρωταθλήτρια Μαρσέιγ, η οποία δεν έχει βαθμό μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, υποδέχεται στη Μασσαλία τη Λοριάν με στόχο να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο σαμπιονά.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος έχει ως εξής:
Λανς-Μονακό 21/8
Λιόν-Μπρεστ 21/8
Μαρσέιγ-Λοριάν 21/8
Νις-Νανσί 21/8
Ρεν-Σεντ Ετιέν 21/8
Τουλούζ-Αρλ 21/8
Οσέρ-Βαλανσιέν 21/8
Μονπελιέ-Καέν 22/8
Σοσό-Λιλ 22/8
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό 22/8

Σκαρτάδος: «Αν σκοράρει στη Τουρκία θα περάσει»

Σκαρτάδος: «Αν σκοράρει στη Τουρκία θα περάσει»

Ο Γιώργος Σκαρτάδος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Φενέρμπαχτσε. Μεταξύ των άλλων ο βετεράνος άσος του Δικεφάλου τόνισε: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η αποβολή του Βιτόλο, που αν δεν υπήρχε, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα καλό πρώτο μέρος κυρίως από αμυντικής πλευράς, ο Παύλος Δερμιτζάκης ήταν διαβασμένος, δεν άφησε κενούς χώρους στον αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα και τον Κρέσιτς και το 1-0 είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αρκεί να είναι σοβαρός και στη ρεβάνς. Νομίζω ότι αν πετύχει γκολ στη Τουρκία, ο ΠΑΟΚ θα περάσει. Ο Παπάζογλου ήταν άτυχος στην τελευταία φάση, δεν έβαλε όμως καλά το σώμα του. Ήταν πολύ καλή η φάση και η μπαλιά του Λίνο και η προσπάθεια του Βιερίνια. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο σοβαρός και πιο πειθαρχημένος από ότι στα παιχνίδια με τον Άγιαξ. Πιστεύω ότι ήταν άδικη η αποβολή του Βιτόλο, ήταν μια αυστηρή απόφαση κι ελπίζω να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την απουσία του στον επαναληπτικό. Ο Σορλέν ναι μεν είναι καλός παίκτης, αλλά δεν είναι ο ανασταλτικός που θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει πειθαρχημένα στο κέντρο και στην άμυνα και με κάποιες αντεπιθέσεις να ψάξει να βάλει κάποιο γκολ. Ο Κοντρέρας παίζει με μυαλό, είναι έξυπνος έχει καλές τοποθετήσεις και έλειψε από τον ΠΑΟΚ στα προηγούμενα παιχνίδια».

Έκλεισε και Πάντελιτς!


Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τον Μάρκο Πάντελιτς και έτσι το κενό στην επιθετική γραμμή των Πειραιωτών καλύφθηκε με επιτυχία.Ο Σέρβος σέντερ φορ που ήταν πρώτος σκόρερ του Άγιαξ την επόμενη σεζόν, τα βρήκε με τον Ολυμπιακό και θα φορά τα "ερυθρόλευκα" για τα επόμενα δύο χρόνια.

Απειλή από την FIBA


Την πρόθεσή της να πάρει αυστηρά μέτρα κατά οποιουδήποτε ατόμου έχει ευθύνη για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ έκανε γνωστή η FIBA δια του γ.γ. Πάτρικ Μπάουμαν. Δεν απειλεί τις ομοσπονδίες ή τις ομάδες, αλλά τονίζει πως εξετάζει τα γεγονότα με τη διαδικασία του επείγοντος. Άρα δεν αποκλείεται να ανακοινώσει σύντομα τις αποφάσεις τηςΠριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις η FIBA έκανε γνωστή την πρόθεσή της να πάρει μέτρα και να επιβάλει αυστηρές ποινές στους υπεύθυνους για τα επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων παικτών την Πέμπτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας υποστηρίζει πως δεν θα αφήσει αυτά τα θλιβερά γεγονότα να περάσουν έτσι, όμως τα σημεία-κλειδιά της δήλωσής του είναι δύο: α) απειλεί με κυρώσεις άτομα και όχι τις ομάδες ή τις ομοσπονδίες, άρα οποιαδήποτε τιμωρία της Εθνικής μας ομάδας αποκλείεται και β) τονίζει ότι εξετάζει με τη διαδικασία του επείγοντος τα γεγονότα. Αυτό φανερώνει διάθεση να λάβει γρήγορα αποφάσεις.

Ο Πάτρικ Μπάουμαν αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής:

"Είδα τις ντροπιαστικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα-Σερβία. Ήταν μια απαίσια κηλίδα στο καλό όνομα του παγκόσμιου μπάσκετ. Η FIBA θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα κατά οποιουδήποτε παίκτη βρεθεί να είναι αναμεμιγμένος στα σοκαριστικά γεγονότα. Η FIBA δεν θα τα αφήσει να περάσουν έτσι.

Η FIBA ως το κυρίαρχο όργανο του παγκόσμιου μπάσκετ, εξετάζει με τη διαδικασία του επείγοντος τα περιστατικά που προκάλεσαν βία. Η FIBA δεν θα σχολιάσει τις δράσεις οποιουδήποτε παίκτη πριν η έρευνα ολοκληρωθεί. Παρόλα αυτά η FIBA ξεκαθαρίζει ότι δεν θα διστάσει να πάρει τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα κατά οποιουδήποτε ατόμου βρεθεί να έχει φέρει το άθλημα σε ανυποληψία".


H δήλωση Μπάουμαν φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ και προφανώς τίθεται θέμα άμεσης τιμωρίας των πρωταγωνιστών στα επεισόδια. Αν, δηλαδή, θα τιμωρηθούν πριν από το τζάμπολ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ή θα μεταφερθεί η ποινή για μετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας...

Έχει ή όχι αρμοδιότητα;

Από κύκλους της ΕΟΚ, εν τω μεταξύ, χωρίς να έχει υπάρξει άμεση αντίδραση υποστηρίζεται ό,τι είπε στο Sport24.gr, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος: "Το τουρνουά Ακρόπολις είναι μια διοργάνωση της ΕΟΚ, που δεν μπορεί να έχει σχέση με την FIBA. Διαιτητές και κομισάριος ορίστηκαν από την ομοσπονδία, άρα αυτή είναι η αρμόδια να κάνει τον σχετικό έλεγχο"

Δεν υπάρχει δηλαδή νομική κατοχύρωση από πλευράς FIBA, καθώς δεν μπορεί να ζητήσει το φύλλο αγώνος, πολύ περισσότερο να επιβάλλει ποινές (γιατί δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τους κανονισμούς).

Το δεδικασμένο Ιταλίας-Καναδά

Υπάρχει κι ένα σχετικό δεδικασμένο. Στο περσινό φιλικό Ιταλίας-Καναδά, ο Μαντσινέλι είχε κάνει αντιαθλητικό μαρκάρισμα σε ένα Καναδό μπασκετμπολίστα, με αποτέλεσμα να γίνει σύρραξη, χωρίς όμως να πάρει αντίστοιχη έκταση. Ο Ιταλός παίκτης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών, μετά, όμως, από δυο μήνες (και αφού έγινε έφεση, μειώθηκε σε μία).

Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό:Η... κράτηση Κρίστιτς

Εδώ, όμως, έγινε το έλα να δεις. Σωστά ή όχι επενέβη ο αθλητικός εισαγγελέας, ο Κρίστιτς κρατήθηκε στο τμήμα αθλητικής βίας, άλλοι Σέρβοι έδιναν καταθέσεις , παρενέβη ο πρέσβης της Σερβίας και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ήταν τεράστιος!

Ήταν, λοιπόν, επόμενο η FIBA να επέμβει. Το ανησυχητικό είναι ότι κάτι τέτοιο συνέβη, ούτε καν 24 ώρες μετά τα επεισόδια. Κι ενδεχομένως η σιγουριά Βασιλακόπουλου ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις να αρχίσει να μετατρέπεται σε αμφιβολία

Το "ευχαριστώ" του Χοσέμι


Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απεύθυνε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Ο Ισπανός αμυντικός μ’ αυτό τον τρόπο θέλησε να δηλώσει την ικανοποίησή του για ην επιμονή των «κυανόλευκων».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μαγιόρκα δήλωσε ανυπόμονος να ενταχθεί στην ομάδα και να αγωνιστεί με αυτή. Συγκεκριμένα ο Ισπανός αμυντικός δήλωσε:

"Είναι συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις να εκφράζεται η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, αλλά πραγματικά αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος, που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και στον ΗΡΑΚΛΗ. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα, να γνωρίσω πρόσωπα και πράγματα και να μπούμε στην διαδικασία του πρωταθλήματος.

Συζητούσα επί πολλές μέρες με την Διοίκηση και μέσα από τις επαφές με τους ανθρώπους της ομάδας εισέπραξα την διάθεσή τους να κτίσουν έναν ΗΡΑΚΛΗ με προοπτικές. Τους ευχαριστώ ειλικρινά για την υπομονή, που επέδειξαν στο προσωπικό ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την προηγούμενη ομάδα μου και για την εμπιστοσύνη, με την οποία με περιβάλλουν και ελπίζω να αποδειχθώ αντάξιος αυτής της συμπεριφοράς»,.

Ετοιμος ο Κάλβο


Στις προπονήσεις του Αρη επέστρεψε ο Τόνι Κάλβο και τέθηκε στη διάθεση του Εκτορ Κούπερ για την ρεβάνς των Κιτρίνων κόντρα στην Αούστρια Βιέννης στο πλαίσιο των playoffs του Europa League. κτός από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησαν Κόκε και Οριόλ, οι οποίοι είχαν νιώσει ενοχλήσεις. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του Αρη επέλεξε ως πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας στον αγώνα με τους Αυστριακούς, τον φύλακα άγγελο, Μιχάλη Σηφάκη, μέσω του site του συλλόγου.

Οι Κίτρινοι αντιμετωπίζουν την Πέμπτη (26/08) την Αούστρια στην Βιέννη με σκοπό να υπερασπιστούν το 1-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης» και να προκριθούν στους ομίλους του Europa League.

Στην Εθνική ο Κονέ


Στην εθνική ομάδα κλήθηκε για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Κονέ. Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών, οι οποίοι αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού και καλούνται ως προεπιλογή για τα ματς με τη Γεωργία και την Κροατία, στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2012, και μέσα σε αυτούς είναι και ο 23χρονος μέσος.

Ακόμη κλήθηκαν οι Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Αγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας, Παντελής Καπετάνος, Γιώργος Σαμαράς.

Οι παίκτες αυτοί αποτελούν μέρος της συνολικής προεπιλογής που έχει κάνει ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος θα ανακοινώσει την τελική λίστα της αποστολής μαζί με τα ονόματα των παικτών που αγωνίζονται σε ελληνικούς συλλόγους την Πέμπτη 26 Αυγούστου.

Πολ Πιρς: "Θέλω να παίξω μπάσκετ στην Ελλάδα"


Στην Βοστόνη μας αγαπάνε. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την δήλωση του Πολ Πιρς ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να παίξει μπάσκετ. Δεν είναι φάρσα, ούτε ρωτήθηκε από κάποιον ομογενή μας. Ο αρχηγός των Σέλτικς μιλώντας για το πώς φαντάζεται τον επίλογο της καριέρας του (32 ετών), απάντησε τα εξής: "Όταν θα ολοκληρώσω το υπάρχον συμβόλαιό μου με την Βοστόνη(σ.σ. σε τρία ή τέσσερα χρόνια) θέλω να τελειώσω από το ΝΒΑ. Μου αρέσει πολύ η ιδέα να παίξω στην Ελλάδα ή την Ιταλία. Πιστεύω πως είναι δύο χώρες όπου μπορώ να ζήσω με την οικογένειά μου. Γι αυτό θεωρώ ότι αυτό το συμβόλαιό μου με την Βοστόνη είναι το τελευταίο. Θα σταματήσω στο ΝΒΑ ως Σέλτικ. Μετά θα παίξω ένα δύο χρόνια στην Ευρώπη για να βιώσω μία διαφορετική εμπειρία". Έλα, έλα.

Οριστικά στην Καβάλα ο Γκαλίνοβιτς


την Καβάλα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, αφού τόσο ο παίκτης όσο και οι δύο ομάδες έδωσαν σήμερα το πρωί τα χέρια και η συμφωνία για τον δανεισμό του παίκτη είναι δεδομένη.Αυτό γνωστοποίησε πριν από λίγη ώρα σε δηλώσεις του ο α΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας, με τους 'πράσινους' να μειώνουν κι άλλο τον αριθμό του ρόστερ τους, με έναν παίκτη που έτσι κι αλλιώς δεν υπολογιζόταν από το τεχνικό τιμ.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET



γεια σας αδερφια....

πολυ καλα τα πηγαμε και χθες με ενα ταμειο και με 3/4.και το γκολ γκολ στον παοκ απο συγκυριες δεν βγηκε.για σημερα παρασκευη εχω μια δυαδα.παμε να την δουμε....



ΜΠΑΓΕΡΝ -ΒΟΛΣΦΜΠΟΥΡΓΚ=ΟΒΕΡ

το ματς ειναι πρεμιερα του γερμανικου πρωταθληματος.αναμενω να ειναι πολυ ανοικτο και πολυ επιθετικο με γρηγορο τεμπο.η μπαγερν με παικτες οπως ριμπερι,μιλερ,κλοζε και η βολσμπουργκ με γκραφιτε,μισιμοβιτς,τζεκο,ματζουκιτς δεν γινετε να μην εχει το παιχνιδι παρα μα παρα πολλες φασεις για γκολ.μονο με θαυμα και αν ειναι πολυ αστοχοι δεν βγαινει το οβερ.τον ασσο τον φοβαμαι λιγο γιατι ειναι πρεμιερα και εχω και σε εκτιμιση την επιθεση της βολσφμπουργκ.και το οβερ 3,5 ειναι πιθανο για πιο ρισκαδορους.....



ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ=ΑΝΤΕΡ..

πρεμιερα για σεριε β....μιλαμε για ιταλικο ποδοσφαιρο μηνα αυγουστο με παρα πολυ ζεστη.για ενα πρωταθλημα πολυ αργο με κλαιν μαιν παικτες.τωρα αν οι μαγκες μπορεσουν και βαλουν πανω απο 3 γκολ θα τους παραδεχτω.εγω νομιζω 180 λεπτα να παιξουν παλι αντερ θα ερθει.για να δουμε.....



Υ.Γ.1 ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΑΓΕΡΝ =ΟΒΕΡ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΑ=ΑΝΤΕΡ ΜΕ ΑΠΟΔ 1,50 ΚΑΙ 1,72 ΣΤΗΝ UNIBET ΜΕ 40 ΜΟΝΑΔΕΣ.... Υ.Γ.2 ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΗΓΑΜΕ 1143,25 ΜΟΝΑΔ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 40 ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1103,25......

Eπιστρέφει Ιταλία ο Ακουιλάνι


Μετά από έναν χρόνο μέτριας παρουσίας στο "Άνφιλντ" με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι είναι πιθανό να παραχωρηθεί δανεικός σε ομάδα της πατρίδας του για μία σεζόν, όπως παραδέχτηκε ο Ρόι Χόντσον."Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε την πιθανότητα να τον δώσουμε με τη μορφή δανεισμού σε έναν ιταλικό σύλλογο, όμως δεν υπάρχει ακόμα κάτι σίγουρο", τόνισε ο τεχνικός των "κόκκινων" μετά την αναμέτρηση με την Τραμπζονσπόρ για τα πλέι οφς του Europa League, και συνέχισε:"Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω τον Ακουιλάνι σε αυτό το ματς (εκτός αποστολής ο Ιταλός) επειδή δεν ήθελα να θέσω σε κίνδυνο πιθανή μεταγραφή του. Έχει ανάγκη να παίζει συνέχεια και εγώ δεν μπορώ να του εγγυηθώ κάτι τέτοιο.

Ένας χρόνος δανεισμού θα ωφελούσε τόσο αυτόν όσο και εμάς, επειδή όταν επιστρέψει στη Λίβερπουλ θα είναι ο παίκτης που θαυμάσαμε πριν από τον τραυματισμό του".


Όσο για την ομάδα που φέρεται να ενδιαφέρεται ζεστά για την απόκτησή του αυτή είναι η Γιουβέντους, με δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα να αναφέρουν πως η "βέκια σινιόρα" τον έχει ανάγκη για να "κλείσει" την τρύπα στη μεσαία γραμμή μετά την φυγή των Πόουλσεν και Τιάγκο Μέντες.

Να σημειωθεί ότι ο Ακουιλάνι αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους "κόκκινους" έναντι 20.000.000 ευρώ από τη Ρόμα (προσωπική επιλογή του Ράφα Μπενίτεθ), ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τους ανθρώπους της Λίβερπουλ ελέω τραυματισμών: είχε 26 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 13 ως βασικός, με απολογισμό 2 γκολ και 6 ασίστ.

Ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο Χοσεμι


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από τα ξημερώματα ο Χοσεμι. Ισπανός Ο ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σήμερα στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και αν δεν προκύψει κάποιο εμπόδιο θα υπογράψει για τα επόμενα τρία χρόνια στον Ηρακλή.

Προς Ίντερ ο Κάουτ


Απομένουν ακόμα 11 ημέρες για να ολοκληρωθεί το εφετινό μεταγραφικό παζάρι και η Λίβερπουλ συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αρκετών μέσων όσον αφορά την ενίσχυση ή την αποδυνάμωση του ρόστερ της.

Η αρχή γίνεται με τους Ολλανδούς. Σύμφωνα με την De Telegraaf ο Ντιρκ Κάουτ είναι σε προχωρημένες επαφές με την Ίντερ και εντός των προσεχών ημερών θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

O Ολλανδός μεσοεπιθετικός έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα των πλέι οφ του Europa League-με αντίπαλο την Τράμπζονσπορ-και πολλοί ερμηνεύουν τη συγκεκριμένη επιλογή του Χόγκτσον ως επιθυμία να τον παραχωρήσει σε άλλο σύλλογο. Aν ο 30χρονος διεθνής παίκτης αποχωρήσει από το «Άνφιλντ» θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί εκ νέου με τον Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος άλλωστε τον ανέδειξε στη Λίβερπουλ.

Συμφώνησε με Τότεναμ ο Γκαλάς


Η Τότεναμ γίνεται η τρίτη ομάδα από το Λονδίνο στην οποία θα αγωνιστεί ο Ουιλιάμ Γκαλάς μετά τις Τσέλσι και Άρσεναλ.Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαίωθηκαν με τον Γάλλο διεθνή αμυντικό να έρχεται σε συμφωνία με τους "πετεινούς" για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Γκαλάς θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η απόκτηση του από την Τότεναμ. Επιθυμία του 33χρονου άσου ήταν να παραμένει στην αγγλική πρωτεύουσα.


Η διαδικασία απόκτησης του επισπεύθηκε μετά την ήττα της Τότεναμ με 3-2 από την από την Γιουνγκ Μπόις, όπου παρατηρήθηκαν τεράστια κενά στην άμυνα των "σπιρουνιών".

Ο τεχνικός της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ είχε φροντίσει να διαψεύσει εδώ και λίγες μέρες πως υπήρχε χάσμα στο οικονομικό. "Το συμβόλαιο του δεν αποτελεί πρόβλημα. Δεν είναι άπληστος. Οι άνθρωποι του μου τηλεφώνησαν και μιλήσαμε για αυτό το θέμα".

Υπέγραψε στη Γιούβε ο Κράσιτς


Στη Γιουβέντους θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μίλος Κράσιτς. Ο Σέρβος μέσος είχε συμφωνήσει, εδώ και δέκα ημέρες, με την ιταλική ομάδα και την Πέμπτη υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Οι διαπραγματεύσεις των Ιταλών με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ολοκληρώθηκαν και ο 25χρονος θα κοστίσει στη "Γιούβε" περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Ο Κράσιτς έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα Σερβίας σε ηλικία μόλις 15 ετών, με τη Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ. Το 2004 πήρε μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο UEFA του 2005 και επίσης δύο πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Ρωσίας. Συμμετείχε στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ενώ είναι 34 φορές διεθνής και αναδείχθηκε κορυφαίος Σέρβος ποδοσφαιριστής του 2009.

ΑΡΗΣ-Παίρνει Φατί, κοιτάζει Μπαράλες


Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να ντυθεί στα "κίτρινα" ο Φατί. Αν και η LYD Sports Management γνωστοποίησε πως θα κινηθεί νομικά αν ο Γάλλος υπογράψει στον Αρη, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στις δύο πλευρές να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο 24χρονος Γάλλος θα αποκτηθεί μεελέυθερη μεταγραφή και όχι με τη μορφή δανεισμού, με τη Ρόμα να διατηρεί ένα ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή. Ετσι η επιθυμία του Εκτορ Ραούλ Κούπερ για ένα ακόμα αμυντικό μέσο, γίνεται επιθυμία από τη διοίκηση της ομάδας.

Ωστόσο ο Φατί, ίσως να μην είναι η τελευταία μεταγραφή για τον Αρη στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, καθώς δημοσίευμα από την Αργεντινή αναφέρει πως οι "κίτρινοι" εξετάζουν την περίπτωση του Τζερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Ουέλβα. Ο 23χρονος επιθετικός ανήκει στην Μπάνφιλντ.

Θέλει Σισέ ο Μουρίνιο!


Στη λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ο Τζιμπρίλ μαζί με άλλα ονόματα κορυφαίων επιθετικών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «As».Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει πως οι Σισέ, Τοιβονεν, Κουαλιαρέλα, Αντεμπαγιόρ, Γιλντιρίμ και Γκομις είναι στη λίστα του Ζοζέ Μουρίνιο, μιας και ο Πορτογάλος προπονητής της «βασίλισσας» αναζητά μια ακόμα λύση για την κορυφή της επίθεσης της ομάδας του.

«Ο Γάλλος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Ύστερα από τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς, πήγε στον Παναθηναϊκό και είχε μια εξαιρετική χρονιά, κάτι που τον έχει ανεβάσει στην λίστα των στόχων. Βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, έχοντας τα διπλάσια γκολ από τον δεύτερο και ήταν το κλειδί για την εξαιρετική πορεία του Παναθηναϊκού. Μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο για 1-2 χρόνια ακόμα», γράφει χαρακτηριστικά η «As» για τον Σισέ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοντά σε Καμενάρ

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοντά σε Καμενάρ

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Λούμπος Καμενάρ βρίσκεται ο Ηρακλής.
Ο 23χρονος διεθνής (2 φορές) με την εθνική Σλοβακίας τερματοφύλακας απασχολεί έντονα τους «κυανόλευκους» και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι απίθανο να επέλθει συμφωνία εντός της ημέρας.
Ο γεννημένος στις 17 Ιουνίου 1987 γκολκίπερ αγωνίζεται στην Γαλλική Ναντ (β΄ κατηγορία) και έχει ύψος 1,93!
Έγινε αμέσως βασικός στη γαλλική ομάδα (35 συμμετοχές πέρσι, ήδη μια φέτος στις 9 Αυγούστου με αντίπαλο την Λε Μαν) και παρότι αγωνίζεται στη Β’ Κατηγορία Γαλλίας, είναι μέσα στους τρεις κορυφαίους τερματοφύλακες του εν λόγω πρωταθλήματος, τραβώντας ήδη την προσοχή αρκετών ομάδων. Το συμβόλαιό του Καμενάρ λήγει το 2014, αλλά η τιμή του δεν είναι απαγορευτική, αφού η Ναντ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Φωτο Ημερας


Εθελξε ο ΠΑΟΚ εντός και... εκτός αγωνιστικού χώρου


Μιλάει με Τζόνσον η Ξάνθη


Στο στόχαστρο της Ξάνθης βρίσκεται ο Εντι Τζόνσον. Ο 26χρονος Αμερικανός επιθετικός που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Αρη με τη μορφή δανεισμού από τη Φούλαμ, είναι στην πρώτη θέση της λίστας των ανθρώπων της ακριτικής ομάδας για τη θέση του σέντερ φορ.

Ο Τζόνσον συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία που επιθυμεί να έχει ο επιθετικός της ομάδος του, ο Νίκος Κεχαγιάς, ενώ η περίπτωση του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Και αυτό επειδή ο Αμερικανός δεν βρίσκεται στα πλάνα του Χιουζ για τη νέα σεζόν και έτσι θα παραχωρηθεί και πάλι με τη μορφή δανεισμού, έτσι ώστε η Φούλαμ να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του.

Μάλιστα, γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε οι δύο πλευρές να φτάσουν μέσα στην ημέρα σε συμφωνία, έτσι ώστε ο Τζόνσον να ανακοινωθεί στην παρουσίαση της ομάδα που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Πάντελιτς το φαβορί...


Ο Πάντελιτς είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ φορ, ωστόσο ο Σέρβος δε λογίζεται ως παίκτης περιοχής, ως ένα βαρύ σέντερ φορ με παρόμοιο στυλ παιχνιδιού με αυτό του Κοβάτσεβιτς. Οι κινήσεις αυτές ίσως φανερώνουν και τις προθέσεις του Βαλβέρδε σχετικά με τον τρόπο που θα αγωνίζονται οι "ερυθρόλευκοι" τη νέα σεζόν.

Ο 31χρονος την περσινή χρονιά σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του "Αίαντα" βρήκε 20 φορές δίχτυα, όμως, δεν ήταν ο παίκτης που γέμιζε την αντίπαλη περιοχή με την παρουσία του. Κινούταν σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, σαν περιφερειακός επιθετικός, κάτι που μπορεί να κάνει, τόσο ο Νέμεθ, όσο και οι Μιραλάς, Φουστέρ που βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Σέρβος δεν είναι παίκτης που μπορεί να παίξει με πλάτη προς το τέρμα, ωστόσο είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να τελειώνει εύκολα τις φάσεις, κάτι που λείπει από τους "ερυθρόλευκους".

Αν αποκτηθεί ο Σέρβος, τότε ο μοναδικός που μπορεί να παίξει στην κορυφή, θα είναι ο Μήτρογλου. Εκτός από τον Πάντελιτς, στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού βρίσκονται και οι Τζο, Βάγκνερ Λοβ και του Τρεζεγκέ.

Δεν θα τιμωρηθούν...


Το γύρω του κόσμου έκαναν οι ντροπιαστικές εικόνες από το κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου οι παίκτες της εθνικής μας Ομάδας συνεπλάκησαν με τους Σέρβους κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα του διεθνούς τουρνουά "Ακρόπολις". Ωστόσο οι πρωταγωνιστές δεν κινδυνεύουν με τιμωρία, όπως εξήγησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στον ιστότοπο Sports24.

Και αυτό, γιατί η FIBA δεν έχει αρμοδιότητα και ανάμειξη στο τουρνουά "Ακρόπολις", καθώς δεν έστειλε ούτε κομισάριο, ούτε τους διαιτητές. Ετσι, σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ, τόσο η Εθνική μας, όσο και οι Σέρβοι θα πάνε χωρίς... απώλειες στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Θέλει να γυρίσει ο Λέκι

ΗΡΑΚΛΗΣ: Θέλει να γυρίσει ο Λέκι

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των μελών του διοικητικού συμβουλίου, επικοινώνησε με τα γραφεία της Μίκρας ο ατζέντης του Ματίας Λέκι. «Ο πελάτης μου δέχεται την τελευταία σας προσφορά», ήταν τα λόγια του προς τους ανθρώπους του Ηρακλή. Μόνο που η συγκεκριμένη προσφορά κατατέθηκε προτού καρποφορήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Χοσέμι.
Είναι ξεκάθαρο ότι με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί (και) το συμβόλαιο του Αργεντινού, αφού εκκρεμεί ακόμη η περίπτωση του τερματοφύλακα και ενός ακόμη παίκτη που ίσως αποκτηθεί μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Η προσπάθεια όμως θα γίνει από την πλευρά της διοίκησης για να εξοικονομηθούν πόροι και να γίνει η μεγάλη κίνηση, αφού άπαντες αντιλαμβάνονται ότι ενδεχόμενη απόκτηση του Λέκι θα ισχυροποιήσει τον Ηρακλή σε τρομακτικό βαθμό.
Δύο πράγματα μπορούν να γίνουν άμεσα για να αποκτηθεί ο Λέκι. Το πρώτο έχει να κάνει με την διοίκηση και το δεύτερο με τον κόσμο. Η ΠΑΕ θα επιχειρήσει να απαλλαγεί με το μικρότερο δυνατό κόστος από συμβόλαια παικτών που δεν κρίνονται απαραίτητοι.
Ο δεύτερος τρόπος για να εξοικονομηθούν άμεσα χρήματα, εντοπίζεται στην αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας. Αν ο κόσμος προσφέρει ζεστό χρήμα με την μαζική αγορά διαρκείας, τότε θα υπάρχει η ευχέρεια στη διοίκηση να κάνει μία ακόμη υπέρβαση.

ΑΡΗΣ: Ελπίδες για Κάλβο

ΑΡΗΣ: Ελπίδες για Κάλβο

Εμπλουτισμένο με ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες ειδήσεις ήταν το δελτίο τραυματιών της χθεσινής, πρώτης μέρας της προετοιμασίας, για τους «κίτρινους».
Ο Έκτορ Κούπερ έχει στην ουσία να αντιμετωπίσει τρία προβλήματα(ένα σοβαρό και δύο μικρότερα) και θα παλέψει , σε συνεργασία φυσικά με το ιατρικό επιτελείο, για τη γρήγορη αποθεραπεία όλων.
Η πιο σοβαρή βέβαια από τις τρεις περιπτώσεις είναι αυτή του Κάλβο. Ο νεαρός Ισπανός ακολούθησε και χτες ατομικό πρόγραμμα και όσο περνάει ο χρόνος θα ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς. Το καθοριστικό βέβαια τεστ για τον μέσο του Άρη θα γίνει λογικά μέσα στην εβδομάδα, κι΄αν δεν νιώσει ενοχλήσεις θα θέσει υποψηφιότητα για την αποστολή της Βιέννης.
Μικρότερης σαφώς εμβέλειας, άρα και λιγότερης ανησυχίας ,είναι οι δύο άλλες εκκρεμότητες που αφορούν τους τραυματισμούς των Κόκε και Οριόλ. Ο αρχηγός της ομάδας ακολούθησε χτες ειδικό πρόγραμμα φυσιοθεραπειών(επιπλέον όμως είχε και ένα πονόδοντο), ενώ ο Οριόλ έκανε ατομική.
Αν τα πράγματα εξελιχτούν ομαλά και δεν παρουσιαστεί κάποια επιπλοκή στην πορεία τότε Κόκε και Οριόλ θα επανέλθουν στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων από σήμερα ή το αργότερο αύριο.
Μία σχετική ανησυχία που υπήρχε για τον Τόχα, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αούστρια και ζήτησε αλλαγή, έπαψε από χτες να υφίσταται μια και ο Κολομβιανός συμμετείχε στην προπόνηνη χωρίς να έχει ουσιαστικό πρόβλημα.

ΠΑΟΚ: Χωρίς Ίβιτς, Βιτόλο στη ρεβάνς

ΠΑΟΚ: Χωρίς Ίβιτς, Βιτόλο στη ρεβάνς

Η κίτρινη κάρτα, που πήρε χθες το βράδυ, τελικώς είναι η δεύτερη κι έτσι ο Βλάνταν Ίβιτς, δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, δεν θα παίξει στη ρεβάνς του «Σουκρού Σαράτσογλου».
Χθες το βράδυ υπήρξαν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το αν η κάρτα, που είχε δεχτεί στη ρεβάνς με τον Άγιαξ μετρά, καθώς πλέον ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται σε διαφορετική διοργάνωση, στην Τούμπα το έψαξαν σήμερα το πρωί και διαπίστωσαν ότι ισχύουν και οι δύο κάρτες κι έτσι ο Σέρβος μεσοεπιθετικός τιμωρείται με μία αγωνιστική.
Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, δύο παίκτες πήραν κάρτες χθες το βράδυ κι αυτοί δεν μπορούν να παίξουν στη ρεβάνς. Η απουσία του Βιτόλο και του Ίβιτς προκαλεί έναν πονοκέφαλο στον Δερμιτζάκη, που βλέπει να μένουν έξω από ένα τόσο κρίσιμο δύο από τους τρεις βασικούς του μέσους και πλέον πρέπει να ψάξει τις λύσεις και να βρει τους δύο, που θα «κολλήσουν» δίπλα στον Γκαρσία.
Σήμερα δεν υπάρχει προπόνηση, καθώς ο Δερμιτζάκης έδωσε ρεπό, αλλά το Σαββατοκύριακο, η δουλειά συνεχίζεται κανονικά.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Δεν δίνει εισιτήρια στον Ολυμπιακό

ΗΡΑΚΛΗΣ: Δεν δίνει εισιτήρια στον Ολυμπιακό

Μετά την σημερινή σύσκεψη των διοικούντων του Ηρακλή, αποφασίστηκε πως δεν θα δοθούν εισιτήρια σε οπαδούς του Ολυμπιακού, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στην πολύωρη συζήτηση, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν την «κυανόλευκη» ΠΑΕ.

"Σφράγισε" την επιταγή του Μάκου ο Πανιώνιος


Ο Πανιώνιος δεν άφησε... δευτερόλεπτο να πάει χαμένο. Για να διασφαλίσει τα χρήματά του, "σφράγισε" την επιταγή της ΑΕΚ, ύψους 165,635 ευρώ, ποσό που αφορά στην τρίτη κατά σειρά δόση της μεταγραφής του Γρηγόρη Μάκου από τους "κυανέρυθρους" στους "κιτρινόμαυρους".

Πριν από περίπου ένα μήνα η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε προβεί σε ανάλογη ενέργεια για τις οφειλές της ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Ράφικ Τζιμπούρ. Η ΑΕΚ με μικρή καθυστέρηση, τακτοποίησε εκείνη την οφειλή των 500.000 ευρώ... Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και τώρα...

Δερμιτζάκης: «Είμαστε άξιοι για την πρόκριση»

Δερμιτζάκης: «Είμαστε άξιοι για την πρόκριση»

Ικανοποιημένος τόσο από την προσπάθεια των παικτών του, όσο και από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης. Ο έλληνας τεχνικός τόνισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί πραγματικά δείξαμε ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Είχαμε πάθος, συγκέντρωση, πειθαρχία, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην τακτική μας. Ήμασταν πολύ καλά ενημερωμένοι για τον αντίπαλο και για αυτό το λόγο διαφοροποιήσαμε όχι την τακτική μας αλλά το πλάνο και προσπαθήσαμε να κάνουμε την ομάδα πιο επιθετικογενή και να πιέσουμε από το πρώτο λεπτό για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ ή περισσότερα, ώστε να μας δώσει τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης στο δεύτερο παιχνίδι. Θα έλεγα ότι όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, πιέσαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο το δικό τους, κλέβαμε την μπάλα και βγαίναμε μπροστά σε επιθέσεις και κάναμε τρεις ευκαιρίες και ένα γκολ, που δείχνει την ανωτερότητα που είχαμε στο πρώτο μέρος. Αλλά και από την άλλη και η αμυντική μας τακτική, γιατί μας ενδιέφερε πολύ το μηδέν, ήταν άριστη. Στο δεύτερο ημίχρονο διαφοροποιήσαμε από πλευράς πίεσης την τακτική. Τους δώσαμε λίγο περισσότερο χώρο, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε το πλάνο που είχαμε για το παιχνίδι, γιατί θα έλεγα ότι η αποβολή ήταν καταλύτης σε όλο αυτό που είχαμε στήσει. Θεωρώ ότι η αποβολή ήταν τραβηγμένη, ήταν φυσιολογικό ο αντίπαλος να μας πιέσει, πρώτον γιατί είχε αριθμητική υπεροχή και κατά δεύτερο γιατί έχανε με 1-0. Εμείς από την άλλη προσπαθήσαμε να ελέγξουμε την άμυνά μας με περισσότερους παίκτες πίσω από την μπάλα, να είναι κοντά οι ζώνες και οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών και με τις αλλαγές που κάναμε τα παιδιά μπήκανε και προσέφεραν το μάξιμουμ. Καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα με τριάντα λεπτά μειονέκτημα αριθμητικό και θα μπορούσαμε κάλλιστα σε μια επίθεση να πετυχαίναμε και το δεύτερο γκολ, που θα μας έδινε καλύτερες προϋποθέσεις. Ήταν φυσιολογικό ο αντίπαλος να μας πιέσει και να χάσει ευκαιρίες, αλλά θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έχουμε άλλο ένα στην Κωνσταντινούπολη, θα προσπαθήσουμε να ετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα πάνω στη διαχείριση του αποτελέσματος και να ζητήσουμε την πρόκριση. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η Φενέρ έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά νομίζω ότι κι εμείς είμαστε άξιοι για την πρόκριση αρκεί να δουλέψουμε όπως σήμερα έτσι και στην Κωνσταντινούπολη.

Για το γεγονός ότι η ομάδα του παρότι δημιούργησε ευκαιρίες δεν πέτυχε περισσότερα από ένα γκολ είπε: «Όλα παίζουν το ρόλο τους, το γκολ είναι και θέμα ικανότητας και τύχης. Απλά, εγώ ως προπονητής θα στεναχωριόμουν αν δεν δημιουργούσαμε προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Πιστεύω ότι μέσα από τη δουλειά οι περισσότερες ευκαιρίες να καταλήγουν σε γκολ».

Σε ερώτηση για «παθητική στάση» που κράτησε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, ο κ. Δερμιτζάκης απάντησε: «Δε συμφωνώ ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε παθητικό ποδόσφαιρο. Έπαιζε βάσει μιας φιλοσοφίας και μιας λογικής, ανάλογα με κάποια χαρακτηριστικά των παικτών του. Από την πρώτη μέρα είπα ότι θα προσπαθήσω να βάλω την πινελιά μου στην ομάδα. Μου αρέσει το επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, να το ευχαριστιέται ο κόσμος, αλλά μου αρέσει και το μηδέν στην άμυνα, δεν είναι εύκολο, δε συμβαδίζει, αλλά μέσα από τη δουλειά μπορούμε να δημιουργούμε αυτές τις προϋποθέσεις, να παίζουμε δηλαδή καλό ποδόσφαιρο και να κρατάμε και το μηδέν πίσω».

Για την αλλαγή του Σαλπιγγίδη με τον Παπάζογλου εξήγησε: «Όταν μπήκε σαν αλλαγή ο Παπάζογλου στόχος ήταν να κρατήσει την μπάλα μπροστά και να πιέσει, να κυνηγήσει τη φάση -όπως τον παρότρυνα- για να βάλει γκολ. Το ότι βρέθηκε εκεί εμένα με ευχαριστεί είμαι σίγουρος ότι είναι αθλητής που έχει ικανότητα και στο σκοράρισμα».

Κοτσαμάν: Μπορούμε να τα καταφέρουμε στη ρεβάνς


Δεν απογοητεύεται ο Αϊκούτ Κοτσαμάν από την ήττα της Φενέρμπαχτσε στην Τούμπα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος τεχνικός δήλωσε:
«Η Φενέρ είναι μια έμπειρη ομάδα και ξέρει να αντιμετωπίζει τέτοιους είδους παιχνίδια. Η Τούμπα ήταν μια καυτή έδρα, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε στην ρεβάνς.

Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι εδώ, το ίδιο περιμένω και στην Κωνσταντινούπολη. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα με το 1-0, αλλά και εμείς θα είμαστε καλύτεροι στην έδρα μας».

Δερμιτζάκης: Συγκλονιστική εμφάνιση. Βιεϊρίνια: Μπορούσαμε κι άλλα γκολ. Ίβιτς: 50-50 η πρόκριση


Ο Παύλος Δερμιτζάκης ήταν εμφανώς ικανοποιημένος μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ επί της Φενέρμπαχτσε, στις δηλώσεις του ήταν όμως αρκετά λακωνικός.«Θέλω να πω συγχαρητήρια στα παιδιά. Η εμφάνισή τους ήταν συγκλονιστική», ήταν το λιτό σχόλιο του 41χρονου τεχνικού.
Βιεϊρίνια: Μπορούσαμε κι άλλα γκολ
Από την πλευρά του, ο σκόρερ Βιεϊρίνια στάθηκε στο ότι ο ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα να πετύχει κι άλλα τέρματα.

«Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς. Είναι μία δίκαιη νίκη, ενώ θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι που θα πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί για να πάρουμε την πρόκριση», τόνισε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός.

Ίβιτς: Μπορούμε να προκριθούμε

Με τη σειρά του, ο Βλάνταν Ίβιτς φάνηκε αρκετά συγκρατημένος, υπογραμμίζοντας ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες για τις δύο ομάδες.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, ειδικά μετά το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Βιτόλο. Κρατήσαμε το 1-0 αλλά θα πρέπει να προσέξουμε και στην Τουρκία.
Οι πιθανότητες είναι 50-50 γιατί η Φενέρ είναι μεγάλη ομάδα. Μπορούν να κάνουν ευκαιρία όποτε θέλουν, γιατί έχουν ποιοτικούς παίκτες. Κι εμείς έχουμε καλή ομάδα, έμπειρη και πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση
», είπε ο Σέρβος μέσος.

Αν υπογράψει πάει στα δικαστήρια ο Φατί


Αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά του Ρικάρντο Φατί, εφόσον αποκτηθεί από τον Αρη, δηλώνει η εταιρία LYD Sports Management, που υποστηρίζει ότι έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της εκπροσώπησης του νεαρού ποδοσφαιριστή. Ο άσος της Ρόμα διαπραγματεύτηκε μόνος του τη μεταγραφή του στους "κίτρινους".

Στην επίσημη θέση της, η εταιρία αναφέρει συγκεκριμένα ότι: "Η LYD Sports Management σε συνεργασία με τον Χρήστο Γάτση, C.E.O. της Target Sport διαπραγματεύθηκε την υπογραφή συμβολαίου του Ricardo Faty με την ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας, με τη σύμφωνη γνώμη της Ρόμα. Ο παίκτης δεν δέχτηκε την πρόταση, δηλώνοντας ότι θα προτιμούσε να παραμείνει στη Ρόμα. Μείναμε έκπληκτοι όταν ακούσαμε ότι υπογράφει ή έχει υπογράψει με την ομάδα του Αρη στην Ελλάδα. Θα επιδιώξουμε να κινηθούμε νομικά κατά του κ. Faty για την παραβίαση του συμβολαίου του. Είμαστε σίγουροι οτι η ομάδα του Αρη δεν είχε επίγνωση της κατάστασης και γι' αυτό προχώρησε σε διαπραγματεύσεις".

Νταντί Γιουνάιτεντ - ΑΕΚ 0-1


Συνέχισε την παράδοση που την θέλει να μη δυσκολεύεται απέναντι σε Σκωτσέζους η ΑΕΚ και έφτασε στη νίκη -χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει- απέναντι στη Νταντί Γιουνάιτεντ με σκορ 1-0, χάρη σε τέρμα που σημείωσε στο 11ο λεπτό ο Τζιμπούρ.1' Σέντρα στον αγώνα

10' Γύρισμα του Λεονάρντο στον Καφέ ο οποίος κάνει την προβολή χωρίς όμως να ανησυχήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

11' Γκολ για την ΑΕΚ: Όμορφος συνδυασμός του Λαγού με τον Σκόκο με τον δεύτερο να σεντράρει παράλληλα και ο Τζιμπούρ με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι να ανοίγει το σκορ για την Ένωση.

23' Κεφαλιά του Κένεθ μετά από εκτέλεση κόρνερ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

36' Ο Τζιμπούρ στρώνει στον επερχόμενο Μάκο ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνει τη μπάλα να περάσει πάνω από την εστία του Πέρνις.

45+3' Λήξη του ημιχρόνου.

46' Σέντρα για το δεύτερο μέρος.

49' Μακρινό σουτ του Λεονάρντο, ο Πέρνις μαζεύει με δεύτερη προσπάθεια στη δεξιά του γωνία.

57' Ο Λαγός σεντράρει από αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Λεονάρντο από πλάγια θέση, μπλοκάρει ο Πέρνις.

81'
Ο Σκόκο σεντράρει μέσα στην περιοχή με τον Καφέ να προλαβαίνει να κάνει την προβολή χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει.

83' Μεγάλη ευκαιρία για την Νταντί με τον Ντέιλι μετά από λάθος του Μπερνς να μη μπορεί από το ύψος του πέναλτι να πλασάρει εύστοχα.

94' Λήξη του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Λαγός, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (71' Μπερνς), Σκόκο (89' Έντερ), Λυμπερόπουλος, Τζιμπούρ (82' Ντιόπ).

Νταντί Γιουνάιτεντ: Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κόνγουεϊ, Ρόμπερτσον (82' Κανταμέρτερι), Ντέιλι, Μπουαμπέν, Γκομίς, Κένεθ, Γουότσον, Γκούντβιλι.


Διαιτητής: Μαρίγιο Στραχόνγια (Κροατία)

Κίτρινες:
18' Κόνγουεϊ, 50' Μπουαμπέν, 92' Κένεθ - 32' Σκόκο, 41' Λυμπερόπουλος, 74' Μάκος, 84' Δέλλας