Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

«Θα νικήσει ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Κούτσης και μίλησε για την νέα ομάδα του, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ντινάμο Μινσκ αλλά και την αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Φωκικό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τον Ολυμπιακό Βόλου:
«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει ειδικό βάρος και το πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Στα πλέι οφ θεωρώ πως θα γίνει μάχη καθώς υπάρχουν πολύ καλές ομάδες με ιστορία όπως η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, ο Απόλλωνας, η Λάρισα και φυσικά ο Ολυμπιακός Βόλου. Στατιστικά πάντα υπάρχουν και οι εκπλήξεις οπότε υπάρχει ανταγωνισμός».
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ντινάμο Μινσκ:
«Θεωρώ πως θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Έχει καλύτερη ομάδα και αν παρουσιαστεί όπως τον περιμένουμε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα».
Για το κρύο που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία:
«Με την Σπάρτα Πράγας όταν είχαμε παίξει είχε -21 βαθμούς κελσίου. Το γήπεδο κάτω ήταν πάγος και ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε.  Τώρα βέβαια ο ΠΑΟΚ δεν νομίζω να αντιμετωπίσει πρόβλημα».
Για το Ηρακλής – Φωκικός:
«Ο Ηρακλής έχει πολύ καλύτερη ομάδα και θα κερδίσει. Έχει πολύ καλύτερη ομάδα και παίκτες. Ο Φωκικός δεν έχει ακόμα προπονητή και αντιμετωπίζει δυσκολίες.  Οι πιθανότητες που δίνω είναι 70%-30% υπέρ του Ηρακλή. Στο Φωκικό πέρασα μια καταπληκτική χρονιά όπου αναδείχθηκα και εξελίχθηκα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να προσπαθήσει ο Ηρακλής και να τρέξει για να πάρει το αποτέλεσμα. Αυτά τα παιχνίδια κρύβουν εκπλήξεις».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Παιχνίδι δίχως αύριο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Αλαβάντας και μίλησε για την σημερινή (27/11) αναμέτρηση του  «Δικεφάλου» με τη Φιορεντίνα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το κέρδος που έχουν τα μαγαζιά από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ:
«Επιτέλους έχουμε ένα παιχνίδι να δούμε την ομάδα. Εμείς που έχουμε μαγαζιά περιμένουμε τέτοια παιχνίδια για να δουλέψουμε. Σήμερα θα είναι γεμάτο. Μετράει το κλίμα της παρέας σε τέτοια παιχνίδια αλλά και το κάζο που γίνεται με τους Ολυμπιακούς και τους Παναθηναϊκούς. Είναι γεγονός πως όταν τα πάει καλά η ομάδα, βγαίνει ο κόσμος έξω και πάνε καλά και τα μαγαζιά».
Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ:
«Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα. Έχουμε να την δούμε κανονικά 40 μέρες. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν παίρνεις ισοπαλία μέσα στη Φιορεντίνα και χάνεις από τον Παναθηναϊκό με μια εμφάνιση απαράδεκτη χωρίς να κάνεις ευκαιρία μπροστά σε τόσο κόσμο τότε υπάρχει πρόβλημα. Από παιχνίδι σε παιχνίδι βλέπουμε μεγάλες διαφορές. Αν θέλει ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα πρέπει να σταθεροποιηθεί. Ο Ολυμπιακός ήδη μας έφτασε. Αν θέλουμε να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό θα πρέπει να ενισχυθεί οπωσδήποτε η ομάδα».
Για την απώλεια του Μακ:
«Είναι απώλεια ο Μακ. Είναι στη κόντρα γρήγορος και μπορεί να κάνει την φάση στο ένας εναντίον ενός. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα χρειαστεί οπωσδήποτε».
Για τις καιρικές συνθήκες στη Λευκορωσία:
«Θα πρέπει να προσέξουν οι ποδοσφαιριστές. Από το 15 όταν πας στο -5 αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα. Οι αντίπαλοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα και ίσως να θέλουν να κάνουν μια νίκη. Πιστεύω πως θα παίξουν ελεύθερα. Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που πρέπει να κάνει παιχνίδι. Χρειάζεται παίκτες που να πατάν γερά και πολλά τρεξίματα.  Αυτοί που θα μπουν μέσα πρέπει να τα δώσουν όλα για όλα. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Βέβαια, υπάρχει και η πιθανότητα να χάσει η Γκινγκάμπ αλλά το βασικότερο είναι να κερδίσουμε εμείς».
*Πηγή: arenafm.gr*

Το Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ μέσα από αριθμούς!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία κι ένα infographic ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Ντιναμό Μινσκ για την 5η αγωνιστική του Europa League.
Αναλυτικά:
#50 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια θα συμπληρώσει, αν αγωνιστεί σήμερα, ο Μάαρτεν Μάρτενς. Με 73 συμμετοχές ήδη σε Κύπελλο UEFA και Europa League, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ο τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία του θεσμού (πίσω από Μπέργκομι και Ροστ).
#6-1 το σκορ του πρώτου αγώνα, με το οποίο αφενός ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τη μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του και αφετέρου η Ντιναμό την μεγαλύτερη ήττα της.
#6 πρωταθλήματα ως ποδοσφαιριστής της Ντινάμο Μινσκ κατέκτησε ο Βλάντιμιρ Ζούραβελ, που όπως και ο Άγγελος Αναστασιάδης, πριν καθίσουν στον πάγκο της ομάδας τους είχαν αγωνιστεί με τη φανέλα τους.
#1 γκολ έχει πετύχει στον όμιλο η Ντιναμό κι αυτό ήταν το γκολ της τιμής στην Τούμπα στο 6-1 του πρώτου γύρου.

info

«Μόνο νίκη»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και μίλησε για την επερχόμενη αναμέτρηση του «Δικεφάλου» με την Ντινάμο Μινσκ στη παγωμένη Λευκορωσία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την χαμηλή θερμοκρασία στη Λευκορωσία:
«Είχαμε παίξει με την Διναμό Κιέβου τη περίοδο 1973-1974 και η θερμοκρασία ήταν στο -12. Θα παίξε πολύ σημαντικό ρόλο για τον ΠΑΟΚ το πώς θα προσαρμοστούν οι παίκτες σε αυτές τις συνθήκες. Εμείς είχαμε φάει 2 γκολ στα πρώτα 10 λεπτά και μετά δεν προλαβαίναμε. Σήμερα, η τεχνολογία βοηθάει παραπάνω αλλά θα πρέπει και η ομάδα να προσαρμοστεί. Είναι θέμα η χαμηλή θερμοκρασία αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Πρέπει να γίνει μια πάρα πολύ καλή προθέρμανση και να μην συμβεί τίποτα νωρίς. Ελπίζω τα παιδιά να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Μπαίνεις μέσα για προθέρμανση και τα πόδια σου είναι παγωμένα! Κόβεται η ανάσα και το στήθος και είναι πολύ δύσκολο να μπεις στον ρυθμό του παιχνιδιού».
Για το πώς πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ:
«Με βάση τη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει να κερδίσει. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Είναι ευχής έργον να μειωθεί τουλάχιστον με 1 βαθμό η διαφορά με την Γκινγκάμπ».
Για την κακή αγωνιστική κατάσταση της Ντινάμο Μινσκ αλλά και της Γκινγκάμπ:
«Η Ντινάμο Μινσκ είναι εκτός ομίλου και τελειώνει και το πρωτάθλημα τους. Αυτό είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ αλλά το παιχνίδι παίζεται μέσα στο γήπεδο. Η Γκινγκάμπ ήταν σε άσχημη κατάσταση και όταν χάσαμε μέσα στην Γαλλία οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις. Υπάρχουν οι εκτιμήσεις αλλά ην ιστορία γράφεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει να κερδίσει και ότι είναι να γίνει θα γίνει».
Για την 11αδα που θα παρατάξει ο Άγγελος Αναστασιάδης:
«Ο Άγγελος θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα. Το 4-3-3 μπορεί να γίνει άνετα 4-4-2. Πρέπει να βοηθήσει, η τύχη, οι περιστάσεις να κερδίσουμε και μετά να δούμε το τι θα γίνει και στο άλλο παιχνίδι».
*Πηγή: arenafm.gr*

Οι «ήρωες» του Παναθηναϊκού!! (pic)

Έστω και στη μακρινή Ρωσία, έστω και σε πολικές θερμοκρασίες, ο Παναθηναϊκός δεν είναι... μόνος του, έχοντας στο πλευρό του περίπου 100 οπαδούς του.

Οι «ήρωες» του Παναθηναϊκού (pic)
«Όπου κι αν παίζεις, μαζί σου ΠΑΟ…» λέει ένα απ’ τα συνθήματα του τριφυλλιού και οι φίλοι του το επιβεβαιώνουν.

Έστω κι αν… δεν κυκλοφορείς απ’ το κρύο στην παγωμένη Ρωσία, υπάρχουν 100 «ηρωικοί» φίλοι του συλλόγου που απ’ τις εξέδρες του γηπέδου, προσπαθούν να «ζεστάνουν» τους παίκτες του Αναστασίου στο ματς με τη Ντιναμό Μόσχας.

Με τους τελευταίους, λοιπόν, να ‘χουν ακόμα ένα λόγο για να πάρουν το τρίποντο και να δώσουν έξτρα χαρά στους οπαδούς που δεν «μασάνε» απ’ τις συνθήκες για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Βρέθηκε η «χρυσή» τομή στον Άρη!!

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του Άρη, καθώς έλαβαν τις εγγυήσεις που ζητούσαν από τον Γιώργο Γαλανό για τα ιδιωτικά συμφωνητικά.

Βρέθηκε η «χρυσή» τομή στον Άρη
Θετικά ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνάντηση των ποδοσφαιριστών του Άρη με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργο Γαλανό.

Οι παίκτες των «κίτρινων» έμειναν ικανοποιημένοι από τα όσα άκουσαν σε ότι αφορά το θέμα των ιδιωτικών συμφωνητικών, που δεν έχουν υπογράψει ακόμη.

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει τελειώσει και τυπικά το θέμα.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες να συμφωνήσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, ενώ χθες δεν πήγαν στο Ρύσιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!

Με τον Μάρκους Μπεργκ βασικό θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου, στο ματς με την Ντινάμο Μόσχας, για το Εuropa League.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Με αλλαγές στο βασικό του σχήμα θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με την Ντινάμο Μόσχας. Κυριότερη όλων ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος θα ξεκινήσει μαζί με τον Μλάντεν Πέτριτς, οι οποίοι θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά η ενδεκάδα

Κοτσόλης, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Δώνης, Μέντες, Λαγός, Πέτριτς, Μπαϊράμι, Μπεργκ
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σχολάνε» τον Πραντέλι από τη Γαλατάσαραϊ!!

Δεδομένη η απόλυση του Τσέζαρε Πραντέλι μετά την ήττα της Γαλατάσαραϊ από την Άντερλεχτ. Απομένει μόνο η ανακοίνωση.

«Σχολάνε» τον Πραντέλι από τη Γαλατάσαραϊ
Θέμα ωρών είναι η επισημοποίηση της λύσης της συνεργασίας του Τσέζαρε Πραντέλι με τη Γαλατάσαραϊ, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

Ο Ιταλός πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το καλοκαίρι υπογράφοντας πλουσιοπάροχο συμβόλαιο μέχρι το 2016, αλλά τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Η Γαλατάσαραϊ είναι τρίτη στο εγχώριο πρωτάθλημα έχοντας ήδη τρεις ήττες, με τελευταία το 0-3 από την Τραμπζονσπόρ, ενώ μετά τη χθεσινή ήττα από την Άντερλεχτ για το Champions League χάθηκε κάθε ελπίδα έστω και για πρόκριση στους «32» του Europa League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κύπελλο Αργεντινής: Το σήκωσε η Ουρακάν!! (video)

Αν και δεν είναι πλέον στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής, η Ουρακάν θα αγωνιστεί στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες ως κυπελλούχος Αργεντινής.
Στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 5-4 της Ροζάριο Σεντράλ στα πέναλτι ύστερα από βαρετό 0-0 των δύο ομάδων στο 90άλεπτο. Έτσι εξασφάλισε «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής και παρουσία στο τρίτο Supercopa της Αργεντινής, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα μεταξύ των πρωταθλητών του Inicial και του Final της τρέχουσας σεζόν της πρώτης κατηγορίας της Αργεντινής. Παράλληλα, οι «αποτεφρωτές» κατέκτησαν τίτλο για πρώτη φορά από το 1973, όταν πήραν το Metropolitano της πρώτης κατηγορίας, ενώ το 1921, το 1922, το 1925 και το 1928 αναδείχθηκαν επίσης πρωταθλητές στην κορυφαία κατηγορία της χώρας τους.



*Πηγή: onsports.gr*

Νίκη για Μήτογλου!

Το Wake Forest του Ντίνου Μήτογλου πήρε άνετη νίκη στο NCAA με τον 18χρονο άσο να έχει καλή παρουσία.

Νίκη για Μήτογλου
Στο 4-2 έφτασε το ρεκόρ του στο NCAA το Wake Forest. Η ομάδα του Ντάνι Μάνινγκ έκανε περίπατο απέναντι στο Mount St Mary’s, το οποίο συνέτριψε με 83-49.

Ο κόουτς μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και ο Ντίνος Μήτογλου είχε καλή παρουσία με 5 πόντους (0/1 βολή, 1/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 14 λεπτά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχή στον Άρη, ραντεβού με Γαλανό!!

«Ταρακουνήθηκε» ο Γιώργος Γαλανός από τη χθεσινή αποχή των ποδοσφαιριστών του Άρη και την Πέμπτη θα συναντηθεί μαζί τους με στόχο να λυθεί το θέμα με τα συμφωνητικά.

Αποχή στον Άρη, ραντεβού με Γαλανό
Δεν έγινε προπόνηση την Τετάρτη στον Άρη. Οι ποδοσφαιριστές του πήραν την απόφαση να μην συμμετάσχουν στο χθεσινό πρόγραμμα, ώστε να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι δεν έχουν υπογράψει ακόμη τα ιδιωτικά συμφωνητικά.

«Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κοροϊδία. Εδώ και δυο μήνες μας λένε από Δευτέρα σε Δευτέρα και δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι απόφαση όλων των παικτών και θέλουμε να τη σεβαστείς», είπαν στον Παόυλο Κάμπος οι παίκτες χθες.

Η διοίκηση ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά «θορυβήθηκε», βλέποντας ότι οι ποδοσφαιριστές έκαναν πράξη τα λόγια τους και ορίστηκε ραντεβού μαζί τους για σήμερα (12:00).

Ωστόσο, ένα καλό ερώτημα είναι το τι θα γίνει εφόσον δεν αλλάξει στάση η διοίκηση, ενώ την Κυριακή (30/11, 15:00) υπάρχει ο εντός έδρας αγώνας με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο μηδέν η Ελλάδα, διπλή… ήττα Τουρκίας!!

Δεν άλλαξε η κατάσταση στη μάχη για τη δωδέκατη θέση στην κατάταξη της UEFA, αφού έχασαν Ολυμπιακός και Γαλατάσαραϊ, αλλά η Τουρκία ήδη μετρά… απώλεια.

Στο μηδέν η Ελλάδα, διπλή… ήττα Τουρκίας
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προσφέρει βαθμούς στην Ελλάδα μετά τη χθεσινή του ήττα από την Ατλέτικο, αλλά δεν τα κατάφερε καλύτερα και η Γαλατάσαραϊ, που έχασε από την Άντερλεχτ. Μάλιστα το αποτέλεσμα αυτό έφερε την ομάδα της Κωνσταντινούπολης εκτός διεκδίκησης έστω και της τρίτης κι έτσι ο αγώνας της με την Άρσεναλ θα είναι ο τελευταίος της για φέτος. Έτσι η Τουρκία περιμένει να δει αν θα περάσουν στους «32» του Europa League για να έχει τουλάχιστον δύο εκπροσώπους στη συνέχεια της σεζόν.

Η Ελλάδα, που είναι 13η και σε απόσταση δύο νικών και μιας ισοπαλίας από τη δωδέκατη Τουρκία, διατηρεί βάσιμες ελπίδες πρόκρισης για τον Ολυμπιακό (είτε σε Champions είτε σε Europa League), αρκετές για τον ΠΑΟΚ, λιγότερες για τον Αστέρα Τρίπολης και καμία για τον Παναθηναϊκό.

Η ανακατάληψη της δωδέκατης θέσης στην UEFA θα μας επιτρέψει να έχουμε και το 2016-17 τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους του Champions League και τον κυπελλούχο σε αυτούς του Europa League. Ακόμη και η 13η θέση μπορεί να έχει τα ίδια προνόμια, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 να έχει κερδίσει την είσοδό του στους ομίλους απευθείας από το εθνικό του πρωτάθλημα. Αν δεν συμβεί αυτό τότε πρωταθλητής και δευτεραθλητής θα παίξουν προκριματικά.

Η βαθμολογία της UEFA

1. Ισπανία 90.856 6/7
2. Αγγλία 76.248 6/7
3. Γερμανία 73.986 6/7
4. Ιταλία 59.510 6/6
5. Πορτογαλία 59.215 5/6
6. Γαλλία 49.083 5/6
7. Ρωσία 47.332 4/6
8. Ουκρανία 40.499 4/6
9. Ολλανδία 38.646 3/6
10. Βέλγιο 33.400 4/5
11. Ελβετία 31.775 3/5
12. Τουρκία 31.200 3/5
13. Ελλάδα 30.300 4/5
14. Τσεχία 28.875 1/4
15. Ρουμανία 25.799 2/4
16. Αυστρία 24.675 1/4
17. Κροατία 22.500 2/4
18. Κύπρος 22.300 2/5
20. Πολωνία 21.000 1/4
20. Ισραήλ 21.000 0/4*Πηγή: sport-fm.gr*

Τυχερός στην ατυχία του ο Παπαντωνίου!

Δεν έδειξαν κάταγμα ή ράγισμα οι εξετάσεις στο πόδι του Νώντα Παπαντωνίου, που πάντως χάνει τα δύο προσεχή ματς της ΑΕΚ.

Τυχερός στην ατυχία του ο Παπαντωνίου
Απέφυγε τα χειρότερα ο Νώντας Παπαντωνίου. Ο 24χρονος γκαρντ της ΑΕΚ είχε χτυπήσει στο πόδι στην προπόνηση της Τρίτης και υπήρχαν φόβοι για κάταγμα ή ράγισμα.

Οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν πως δεν έχει πειραχθεί το οστό, ωστόσο εκκρεμεί η μαγνητική για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος. Εκτιμάται πως τελικά θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει πως χάνει τους αγώνες με Κολοσσό Ρόδου (εντός) και Άρη (εκτός).

Στο διάστημα της απουσίας το κενό θα κληθούν να καλύψουν οι Τόμας Ντελινινκάιτις και Στέφαν Νίκολιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εξελίξεις με Κόκε!!

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει το θέμα του Κόκε στον Άρη, καθώς αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο αδερφός του τις προσεχείς ημέρες, ώστε να τα πει από κοντά με τους ανθρώπους των «κίτρινων».

Εξελίξεις με Κόκε
Εκεί που φαινόταν πως «παγώνει» το θέμα του Κόκε στον Άρη, σημειώθηκαν εξελίξεις τις τελευταίες ώρες. Η διοίκηση έπεισε τον αδερφό του και μάνατζερ του να έρθει στην Ελλάδα για να γίνουν από κοντά οι συζητήσεις.

Είναι πιθανόν να του σταλούν εντός της ημέρας τα εισιτήρια και εκτιμάται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο 32χρονος επιθετικός δεν μπορεί να έρθει ακόμη στη χώρα μας, διότι έχει ακόμη υποχρεώσεις στο ινδικό πρωτάθλημα με τη Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ.

Δεν αναμένεται να υπάρξει οριστική κατάληξη στο θέμα τις προσεχείς ημέρες, αλλά σίγουρα είναι θετικό το ότι έρχεται στην Ελλάδα ο αδερφός του παίκτη.

Προσπάθειες για να μεταπείσουν τον Δημήτρη Καρατζιοβαλή, για να μην αποσυρθεί τον Ιανουάριο, κάνουν στον Άρη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κούπα και… ξύλο!! (video)

Η Ατλέτικο Μινέιρο κατέκτησε το Κύπελλο Βραζιλίας νικώντας την Κρουζέιρο εκτός έδρας σε ένα ματς με πολύ… ξύλο μεταξύ παικτών λίγο πριν το τέλος.

Κούπα και… ξύλο (video)
Η Κρουζέιρο απέτυχε να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα και να φτάσει στο νταμπλ στη Βραζιλία. Η ομάδα που προ τριών ημερών κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα, δεν… πλησίασε καν στο στόχο της, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Ατλέτικο Μινέιρο στη ρεβάνς χάρη σε γκολ που πέτυχε στο φινάλε του πρώτου μέρους με κεφαλιά ο Ντιέγκο Ταρντέλι, χαρίζοντας στους φιλοξενούμενους τον πρώτο τίτλο τους σ το θεσμό.

Κι ενώ όλα είχαν κριθεί, στο 85’ ένα σκληρό φάουλ του Λεάντρο Ντονιζέτε της Ατλέτικο προκάλεσε πέρα από την αποβολή του γενική σύρραξη στο χώρο του κέντρου μεταξύ παικτών των δύο ομάδων και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ολοκληρωθεί ο αγώνας.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Της έκλεισε το σπίτι!!

Η Ατλέτικο Νασιονάλ πανηγύρισε μέσα στη Βραζιλία την πρόκριση επί της Σάο Πάουλο στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα στη διαδικασία των πέναλτι.

Της έκλεισε το σπίτι
Στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα προκρίθηκε η Ατλέτικο Νασιονάλ. Η ομάδα από την Κολομβία επικράτησε 4-1 της Σάο Πάουλο στα πέναλτι στη ρεβάνς που έγινε στη Βραζιλία. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα με τέρμα του Γκάνσο στο 54’, αλλά στη ρώσικη ρουλέτα δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί όσο οι αλάνθαστοι αντίπαλοί τους.

Στον διπλό τελικό, που θα γίνει 3 και 10 Δεκεμβρίου, η Ατλέτικο Νασιονάλ θα αναμετρηθεί με το νικητή του Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς που γίνεται τα ξημερώματα της Παρασκευής (1:45), με τους δύο «αιώνιους» να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Προς παραμονή στον ΠΑΟΚ ο Παπαγιαννόπουλος!!

Θετικός είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης στο να αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, που δοκιμάστηκε τον τελευταίο καιρό από τον πολύπειρο τεχνικό.

Προς παραμονή στον ΠΑΟΚ ο Παπαγιαννόπουλος
Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος πέρασε με επιτυχία τα τεστ του Άγγελου Αναστασιάδη και είναι πολύ πιθανό να τον κάνει δικό του ο ΠΑΟΚ.

Ο 61χρονος τεχνικός δοκίμασε από την περασμένη Πέμπτη (20/11) τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό μέσω των προπονήσεων του «δικεφάλου του Βορρά» και έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε.

Εισηγήθηκε να αποκτηθεί ο πρώην παίκτης της Ασιρίσκα και σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης και του 24χρονου ποδοσφαιριστή.

Ο ομογενής στόπερ έκανε 82 συμμετοχές και πέτυχε έξι γκολ με τη σουηδική ομάδα, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Ακρόπολις και Βάσμπι Γιουνάιτεντ, που παίζουν. Επίσης, έχει περάσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα από τον Πανιώνιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διάστρεμμα ο Στεφανάκος!

Ο Μανώλης Στεφανάκος υπέστη διάστρεμμα και προστέθηκε στα προβλήματα του Παναιτωλικού.

Διάστρεμμα ο Στεφανάκος
Με διάστρεμμα αποχώρησε από την προπόνηση του Παναιτωλικού ο Μανώλης Στεφανάκος. Ο 25χρονος γκολκίπερ του Παναιτωλικού άρχισε ήδη θεραπεία και είναι δύσκολο να προλάβει το ματς του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό.

Αντίθετα, o Mπεχεράνο ενσωματώθηκε στο κανονικό πρόγραμμα του Μάκη Χάβου, ενώ ο Μορένο μπήκε στο τελικό στάδιο αποκατάστασης, την ώρα που εκτός πλάνων παραμένει ο Θεοδωρίδης.

Η προετοιμασία συνεχίζεται σήμερα με προπόνηση στις 16:00.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις off, τρεις... στο περίμενε!

Την ώρα που οι Περογραμβράκης, Κάλαϊτζιτς και Τζορτζ είναι νοκ άουτ, ο Γκατούζο στον ΟΦΗ περιμένει να διαπιστώσει την ετοιμότητα τριών παικτών.

Τρεις off, τρεις... στο περίμενε
Με ερωτηματικά συνεχίζεται η προετοιμασία του ΟΦΗ για το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Ενώ λοιπόν ο Τζενάρο Γκατούζο έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως εκτός μάχης είναι οι Περογραμβράκης, Κάλαϊτζιτς και Τζορτζ, περιμένει να διαπιστώσει αν στο απουσιολόγιο θα προστεθούν άλλα τρία ονόματα.

Μεϊτέ, Κουτσιανικούλης και Απόνιο αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και δεν έχουν καταφέρει να μπουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Σήμερα-αύριο θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν προλαβαίνουν το ματς της Κυριακής στους Ζωσιμάδες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρομπέρτο: «Ευχαριστώ τον κόσμο της Ατλέτικο»

Απογοητευμένος για τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού, αλλά χαρούμενος για την υποδοχή από το κοινό στο «Βιθέντε Καλντερόν» δήλωσε ο Ρομπέρτο.

Ρομπέρτο: «Ευχαριστώ τον κόσμο της Ατλέτικο»
Η αγάπη που πήρε από τον κόσμο της Ατλέτικο, που δεν ξεχνά το πέρασμά του από την ομάδα, ήταν η μοναδική παρηγοριά για τον Ρομπέρτο μετά από μια κακή βραδιά σαν τη χθεσινή που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-0.

«Οι καλές βραδιές είναι αυτές που η ομάδα σου έχει καλό αποτέλεσμα. Χάσαμε, αλλά η αλήθεια είναι πως εισέπραξα την αγάπη του κόσμου και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Οι φίλαθλοι τραγουδούσαν ‘ο Ρομπέρτο είναι ένας από μας’ και τους ευχαριστώ», δήλωσε στο «Radio Marca».

«Ξέραμε ποια ομάδα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Η Ατλέτικο είναι πανίσχυρη σε όλες τις γραμμές και δουλεύει πολύ καλά σαν σύνολο. Είναι πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσεις και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά», πρόσθεσε ο Ισπανός γκολκίπερ.

Τέλος, για τη φάση του πρώτου γκολ, όπου απομάκρυνε την μπάλα πάνω σε αντίπαλο και φέρει ευθύνη, είπε: «Έγινε σε μια φάση που προσπαθούσα να απομακρύνω την μπάλα από την περιοχή μου, αλλά την έστειλα πάνω στον Χουανφράν».

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν!!

Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις βοηθώντας τους Μπακς και τους Ρόκετς να πάρουν σημαντικές νίκες. Νίκη με… Μεσίνα για Σπερς, «καθάρισε» ο Λεμπρόν για Καβαλίερς.

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν
Οι Μπακς έφτασαν τις 9 νίκες σε 16 αγώνες και τις τέσσερις σε πέντε ματς μακριά από το Μιλγουόκι καθώς επιβλήθηκαν 103-86 των Τίμπεργουλβς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιστρέφει στις πολύ καλές εμφανίσεις. Ο 19χρονος άσος είχε 13 πόντους (1/2 βολές, 6/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 λάθος σε 26:04.

Καλή παρουσία είχε και ο Κώστας Παπανικολάου στη νίκη των Ρόκετς επί των Κινγκς με 102-89. Σε 28:35 ο 24χρονος φόργουορντ είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ για το Χιούστον, που έπαιξε ξανά χωρίς Χάουαρντ και Μπέβερλι.

Νικητές ήταν και οι άλλοι δύο Έλληνες του ΝΒΑ. Οι Γκρίζλις έκαμψαν την αντίσταση των Λέικερς στο Λος Άντζελες με 99-93. Ο Κώστας Κουφός είχε 6 πόντους (3/5 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 ασίστ σε 12:42, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε.

Μεγάλο ματς έγινε στο Ντάλας, με τους Μάβερικς να νικούν 109-102 τους Νικς-που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Καρμέλο Άντονι-στην παράταση. Ο Τάισον Τσάντλερ είχε 17 πόντους και 25 ριμπάουντ απέναντι στην παλιά του ομάδα, ενώ ο Ντιρκ Νοβίτσκι έκανε φετινό ρεκόρ με 30 πόντους.

Εννιά σερί νίκες συμπλήρωσαν οι Μπλέιζερς μετά το 105-97 στη Σάρλοτ, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε φόρα και με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ οδήγησε τους Καβαλίερς στο 113-87 επί των Ουίζαρντς. Πάντως οι Ράπτορς παραμένουν η καλύτερη ομάδα της Ανατολής, καθώς άλωσαν την Ατλάντα με 126-115.

Οι Σπερς επικράτησαν δύσκολα 106-100 των Πέισερς με 28 πόντους του Μάνου Τζινόμπιλι και τον Έτορε Μεσίνα να κάθεται στον πάγκο αντί του Γκρεγκ Πόποβιτς, που υποβλήθηκε σε μια μικροεπέμβαση. Η Θάντερ έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι ηττών και παρά την απουσία των Ντουράντ και Γουέστμπρουκ επιβλήθηκε 97-82 των Τζαζ. Αντίθετα, οι Σίξερς έχασαν και από τους Νετς, 99-91 στη Φιλαδέλφεια, και πλέον με 0-15 ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους και απέχουν τρεις ήττες από το μεγαλύτερο στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 97-105 Ρόμπερτς 24, Τζέφερσον 21 (14 ριμπ.), Γουόκερ 15, Χέντερσον 15-Μάθιους 28, Λίλαρντ 22, Λόπεζ 15 (10 ριμπ.), Κέιμαν 12, Μπατούμ 10, Όλντριτζ 9 (14 ριμπ.).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 113-87 Τζέιμς 29 (10 ριμπ.), Λοβ 21, Ίρβινγκ 18, Γουέιτερς 15, Βαρεζάο 10, Τόμπσον 10-Μπάτλερ 23, Πιρς 15, Γκορτάτ 12, Μπιλ 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 96-111 Χάρις 16 (10 ριμπ.), Πέιτον 13, Γκόρντον 13, Ολαντίπο 12, Βούτσεβιτς 11 (13 ριμπ.), Φουρνιέ 10-Κάρι 28, Μπαρνς 16, Λίβινγκστον 15, Ιγκουοντάλα 13, Τόμπσον 12, Σπέιτς 11, Γκριν 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μπρούκλιν Νετς 91-99 Ρότεν 18 (10 ασίστ), ΜακΝτάνιελς 18, Τόμπσον 14, Σιμς 12, Εμπά α Μουτ 10-Τζόνσον 21, Λόπεζ 19, Ουίλιαμς 17 (10 ασίστ), Άντερσον 12.

Ντάλας Μάβερικς-Νιου Γιορκ Νικς 109-102 (κ.α. 95-95) Νοβίτσκι 30, Τσάντλερ 17 (25 ριμπ.), Πάρσονς 13, Μπαρέα 10-Καλντερόν 21 (10 ριμπ.), Σμιθ 15, Ντάλεμπερτ 13 (13 ριμπ.), Πριγκιόνι 12, Σάμπερτ 10, Σάμπερτ 10.

Ατλάντα Χοκς-Τορόντο Ράπτορς 115-126 Τιγκ 24 (12 ασίστ), Χόρφορντ 23, Κόρβερ 19, Κάρολ 14, Σρέντερ 13-ΝτεΡόζαν 27, Ουίλιαμς 22, Βάσκες 21, Λάουρι 14 (13 ασίστ), Ρος 12, Βαλαντσιούνας 11, Τζόνσον 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Λος Άντζελες Κλίπερς 98-104 Όγκουστιν 19, Ντράμοντ 17 (13 ριμπ.), Σμιθ 17, Κάλντγουελ-Πόουπ 17-Κρόφορντ 25, Πολ 23, Γκρίφιν 15, Ρέντικ 11, Τζόρνταν 4 (11 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Σακραμέντο Κινγκς 102-89 Χάρντεν 26, Κανάαν 24, Μοτιεγιούνας 21, Αρίζα 13-Κάζινς 29 (17 ριμπ.), Κάσπι 14, ΜάκΛεμορ 14, Τόμπσον 6 (11 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Μιλγουόκι Μπακς 86-103 Μπρούερ 19, Ουίγκινς 14, Μουχάμαντ 13, ΛαΒίν 12, Μπένετ 12-Σάντερς 15, Νάιτ 15, Αντετοκούνμπο 13, Ιλιασόβα 12, Πάρκερ 11, Μίντλετον 11, Μέιο 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γιούτα Τζαζ 97-82 Τζάκσον 22, Λαμπ 21, Ιμπάκα 20, Μόροου 12, Άνταμς 6 (11 ριμπ.)-Χέιγουορντ 24, Καντέρ 16, Μπερκς 16, Μπερκ 12, Φέιβορς 11.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ιντιάνα Πέισερς 106-100 Τζινόμπιλι 28, Λέοναρντ 21 (13 ριμπ.), Πάρκερ 21, Ντάνκαν 17-Στάκεϊ 22, Σκόλα 13, Κόουπλαντ 12, Πράις 11, Χιλ 10.

Φίνιξ Σανς-Ντένβερ Νάγκετς 120-112 Γκριν 24, Μπλέντσο 21 (10 ασίστ), Ντράγκιτς 20, Μαρκίφ Μόρις 15 (10 ριμπ.), Μάρκους Μόρις 14, Λεν 10, Τάκερ 10-Τσάντλερ 19, Μοζγκόφ 18 (13 ριμπ.), Αφλάλο 18, Λόσον 17 (12 ασίστ), Γκι 11.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μέμφις Γκρίζλις 93-99
Μπράιαντ 22, Λιν 14, Γιανγκ 13, Χιλ 11, Πράις 11-Γκασόλ 19 (11 ριμπ.), Κόνλεϊ 19, Ράντολφ 16, Λι 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ξέραμε ότι ο Μιλοβάνοβιτς θα δει τον Πιμπάο, αλλά…»

Ο μάνατζερ του Ροντρίγκο Πιμπάο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς παρακολούθησε τον Βραζιλιάνο επιθετικό, αλλά τόνισε πως δεν έχει κάνει πρόταση η ΑΕΚ για την απόκτηση του.

«Ξέραμε ότι ο Μιλοβάνοβιτς θα δει τον Πιμπάο, αλλά…»
Επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς «τσεκάρει» τον Ροντρίγκο Πιμπάο, που αγωνίζεται στην Αμέρικα Νατάλ.

Ο μάνατζερ του, Μάρσιο Μπίτενκουρτ έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα «Globoesporte.com» και τόνισε ότι ο τεχνικός διευθυντής της AEK παρακολούθησε από κοντά τον 24χρονο ποδοσφαιριστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορ, αλλά κυρίως ως περιφερειακός επιθετικός.

«Γνωρίζαμε για την επίσκεψη του Μιλοβάνοβιτς στη Βραζιλία και ξέραμε πως παρακολούθησε τον Πιμπάο, αλλά δεν έχουμε ακόμα δεχθεί καμία πρόταση. Περιμένουμε να ρυθμιστούν κάποια θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, πρώτη επιλογή φαίνεται επιλογή φαίνεται πως είναι ο Λούκα της Κρισιούμα, ενώ εξετάζεται επίσης η περίπτωση του σέντερ φορ της Πόντε Πρέτα, Αλεξάντρο.

Προσεχώς, ο Μιλοβάνοβιτς θα δει και παίκτες από την Ευρώπη, ενώ έχει στη λίστα του και τον Νεμάνια Νίκολιτς. Το Σαββατοκύριακο θα δει παίκτες στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ενώ θα ταξιδέψει και στο Βέλγιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχώρησε από Λιβαδειά ο Νάτσο!

Ο Νάτσο δεν έπεισε τον Σάββα Παντελίδη και παρά το πλούσιο βιογραφικό του αποχώρησε από τη Λιβαδειά.

Αποχώρησε από Λιβαδειά ο Νάτσο
Οι περγαμηνές του πολλές, η ποιότητά του δεδομένη, αλλά ο Νάτσο πλήρωσε την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και φυσικής κατάστασης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον Λεβαδειακό.

Ο 34χρονος αριστερός μπακ, που συν τοις άλλοις μετρά 210 εμφανίσεις στην Primera Division, δοκιμαζόταν τις τελευταίες μέρες από τον Σάββα Παντελίδη και μάλιστα έπαιξε και σε ένα φιλικό. Ωστόσο η εικόνα του δεν ικανοποίησε κι έτσι αποφασίστηκε να μην αποκτηθεί.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έβριζαν τον Μίτσελ και τον… εγγονό του!!

Οι οπαδοί της Ατλέτικο έβριζαν εν χορώ τον Μίτσελ, ενώ ένας εξ αυτών έβρισε τον… εγγονό του.

Έβριζαν τον Μίτσελ και τον… εγγονό του
Κάθε άλλο παρά φιλικό ήταν το κλίμα προς τον Μίτσελ στο «Βιθέντε Καλντερόν». Κι ενώ ο ίδιος μάλλον το περίμενε, λόγω του παρελθόντος του στη μισητή για τους «ροχιμπλάνκος» Ρεάλ, πως θα τον έβριζε εν χορώ (με… ξεχωριστό σύνθημα) όλο το γήπεδο, δεν περίμενε κανείς πως θα βρισκόταν άνθρωπος να βρίσει ένα παιδάκι.

Ο λόγος για τον εγγονό του Μίτσελ, που συνοδευόταν από τη σύζυγο και την κόρη του Ισπανού προπονητή και δεν γλίτωσε από το τυφλό μίσος ενός οπαδού. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ενημέρωσαν την Ατλέτικο φανερά ενοχλημένοι και έλαβαν διαβεβαιώσεις πως θα αναζητηθεί.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανήμπορος να αντιδράσει...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη που θύμισε εφιάλτες της περασμένης δεκαετίας...

Ανήμπορος να αντιδράσει...
Ηττα από άλλη εποχή. Βαριά, πολύ βαριά. Η Ατλέτικο έμοιαζε υπερηχητική και ο Ολυμπιακός απλά παρακολουθούσε ανήμπορος να αντιδράσει. Η ήττα είναι πάντα ήττα. Εκείνο που πειράζει είναι η εικόνα. Δεν χάθηκε (αν χαθεί) η πρόκριση στη Μαδρίτη. Για τους Πειραιώτες η ευκαιρία ήταν στο Μάλμε. Εκείνη η ήττα θα πονέσει περισσότερο από όλες στο ταμείο του ομίλου. Συνολικά, σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ ο πρωταθλητής δεν πήρε ούτε πόντο εκτός έδρας κι αυτό στο φινάλε είναι που κάνει τη διαφορά. Στο «Καλντερόν» ήθελε, αλλά δεν είχε καμία τύχη.

Τα τέσσερα γκολ, δυστυχώς για τον ίδιο, είναι και λίγα με τα όσα έδειξαν οι δυο ομάδες. Οι Ισπανοί μπήκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Μίτσελ. Τους έπιασαν από τον λαιμό και δεν του άφησαν να πάρουν ανάσα. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό η Ατλέτικο έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Ολυμπιακό. Τα δυο πρώτα γκολ ήρθαν από λάθη του Ρομπέρτο και του Μποτία, αλλά δεν ήταν τα μοναδικά λάθη. Η πίεση των «κολτσονέρος» ήταν τέτοια που δύσκολα θα γλύτωναν οι Πειραιώτες. Τέτοια διαφορά σε παιχνίδι τους είχαμε να δούμε από το 3-0 με το οποίο έχασαν από την Τσέλσι το 2008 στους «16» ή πιο παλιά στο 7-0 από τη Γιουβέντους το 2003 ή το 4-0 από τη Μάντσεστερ το 2002. Οι «κόκκινοι» δεν πάλεψαν.

Δεν μπορούσαν ούτε στιγμή να αντιδράσουν. Σαν να μην μπήκαν ποτέ στο γήπεδο. Προφανώς δεν περίμεναν τέτοιο παιχνίδι από τους γηπεδούχους. Ισως και η μεγάλη αγωνιστική απραξία λόγω της διακοπής να τους επηρέασε. Η διαφορά ταχύτητας και αντίδρασης ήταν εντυπωσιακής. Για τα προβλήματα στην άμυνα έχουν αναφερθεί όλοι από την αρχή της χρονιάς. Δεν έκριναν όμως αυτά το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίσθηκε στο γήπεδο. Τόσο απλά. Η πρόκριση δεν έχει χαθεί, αλλά μοιάζει με θαύμα. Το τρένο μοιάζει να χάθηκε. Δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Η νίκη επί της Μάλμε είναι το πρώτο ζητούμενο και μετά ότι γίνει στο Τορίνο ανάμεσα στη Γιούβε και την Ατλέτικο, έγινε. Το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια πρέπει να γίνει και η συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ πρέπει να επιτευχθεί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αμπιντάλ: «Ψηλά το κεφάλι»

Απογοητευμένος όπως και άπαντες στον Ολυμπιακό ήταν ο Ερίκ Αμπιντάλ μετά την βαριά ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωστόσο έδωσε το σύνθημα για ανασύνταξη.

Αμπιντάλ: «Ψηλά το κεφάλι»
Παρά την στεναχώρια του, ο Ερίκ Αμπιντάλ βρήκε το κουράγιο αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης, κι έδωσε το σύνθημα για ανασύνταξη.

Γνωρίζει άλλωστε ότι η ομάδα του έχει το πάνω χέρι για το Γιουρόπα Λιγκ και υπό προϋποθέσεις μπορεί να ελπίζει ακόμα και για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Μεγάλη απογοήτευση... Ψηλά το κεφάλι», το μήνυμα του Γάλλου μπακ μέσω twitter.


Eric Abidal         @EAbidalOfficial
Grande deception de soir en LDC. Gardons le moral. @olympiacos_org # decepción esta noche en champions. Levantar la cabeza.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελληνοτουρκική φιλία στην Αρκαδία!

Η διοίκηση του Αστέρα παρέθεσε δείπνο σε αυτή της Μπεσίκτας εν όψει του αγώνα των δύο ομάδων για το Europa League.

Ελληνοτουρκική φιλία στην Αρκαδία
Την ελληνική φιλοξενία διαφήμισε ο Αστέρας Τρίπολης. Εν όψει του αποψινού αγώνα με την Μπεσίκτας για το Europa League, η διοίκηση του αρκαδικού συλλόγου, παρόντος και του προέδρου της ΠΑΕ (και πλέον της Super League), Γιώργου Μποροβήλου, παρέθεσε δείπνο στην αντίστοιχη των Τούρκων.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το ποδόσφαιρο και αναμνηστικά δείχνοντας πόσο καλό είναι το κλίμα ανάμεσά τους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Χουανφράν: «Ο Σιμεόνε μας είπε να παίξουμε από τα δεξιά»

Ο Χουανφράν μετά το τέλος του αγώνα αποκάλυψε ποια ήταν η κύρια εντολή του Σιμεόνε.

Χουανφράν: «Ο Σιμεόνε μας είπε να παίξουμε από τα δεξιά»
Ο Χουανφράν μετά το τέλος του αγώνα αποκάλυψε ποια ήταν η κύρια εντολή του Σιμεόνε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Ατλέτικο είχε επισημάνει τα αμυντικά κενά που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στο αριστερό του άκρο.

Έτσι τους ζήτησε να παίξουν αρκετά από εκεί, οι περισσότερες επιθέσεις να γίνονται από την δεξιά πλευρά για την ισπανική ομάδα.

«Ο Σιμεόνε μας είπε να παίξουμε από τα δεξιά. Και εμείς το κάναμε αυτό», τόνισε ο άσος της ομάδας της Μαδρίτης σχολιάζοντας τη νίκη επί του Ολυμπιακού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέρμπι κορυφής σε… φόντο Europa!!

Εκτός από τους αγώνες των ελληνικών ομάδων και εκείνους που αφορούν τους ομίλους τους, το πρόγραμμα του Europa League περιλαμβάνει άλλους έξι σημαντικούς αγώνες που κρίνουν την κορυφή στα γκρουπ τους.

Ντέρμπι κορυφής σε… φόντο Europa!
Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης δίνουν τη δική τους μάχη για να μπορέσουν να κρατήσουν την Ελλάδα τουλάχιστον στη 12η θέση της βαθμολογίας.

Ωστόσο, εκτός από τους αγώνες των τριών ελληνικών ομάδων σε Μόσχα, Μινσκ και Αρκαδία, αντίστοιχα, το σημερινό πρόγραμμα του Europa League περιλαμβάνει άλλες έξι ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που κρίνουν την πρωτιά σε ισάριθμους ομίλους.

Έχουμε και λέμε, για τον πρώτο όμιλο στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ υποδέχεται την Γκλάνμπαχ, στον δεύτερο η Τορίνο υποδέχεται την Μπριζ, στον 4ο έχουμε το Σέλτικ-Σάλτσμπουργκ, στον 7ο έχουμε την αναμέτρηση της Φέγενοορντ με τη Σεβίλλη, για τον 8ο η Βόλφσμπουργκ φιλοξενεί την Έβερτον και στον 9ο υπάρχει το παιχνίδι της Πράγας ανάμεσα στην Σπάρτα και την Νάπολι.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος

Βιγιαρεάλ-Γκλάνμπαχ (22:05)
Ζυρίχη-Απόλλων (22:05)

Βαθμολογία

1. Γκλάντμπαχ (9-2) 8
2. Βιγιαρεάλ (11-5) 7
3. Ζυρίχη (7-10) 4
4. Απόλλων Λεμεσού (3-13) 3

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Γκλάντμπαχ-Ζυρίδη (22:05)
Απόλλων-Βιγιαρεάλ (22:05)

2ος όμιλος

Τορίνο-Μπριζ (22:05)
Ελσίνκι-Κοπεγχάγη (22:05)

Βαθμολογία

1. Κλαμπ Μπριζ (8-1) 8
2. Τορίνο (4-2) 7
3. Κοπεγχάγη (3-6) 4
4. Ελσίνκι (2-8) 3

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Μπριζ-Ελσίνκι (22:05)
Κοπεγχάγη-Τορίνο (22:05)

3ος όμιλος

Τότεναμ-Παρίτζαν (22:05)
Αστέρας-Μπεσίκτας (22:05)

Βαθμολογία

1. Μπεσίκτας (8-3) 8
2. Τότεναμ (8-3) 8
3. Αστέρας Τρίπολης (5-8) 4
4. Παρτιζάν Βελιγραδίου (1-8) 1

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Παρτίζαν-Αστέρας (22:05)
Μπεσίκτας-Τότεναμ (22:05)

4ος όμιλος

Σέλτικ-Σάλτσμπουργκ (22:05)
Άστρα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:05)

Βαθμολογία

1. Σάλτσμπουργκ (13-6) 10
2. Σέλτικ (6-4) 8
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ (8-11) 3
4. Αστρα Πλοιέστι (4-10) 1

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Σάλτσμπουργκ-Άστρα
Ντιναμό-Σέλτικ (20:00)

5ος όμιλος

Ντιναμό-Παναθηναϊκός (19:00)
Εστορίλ-Αϊντχόφεν (22:05)

Βαθμολογία

1. Ντιναμό Μόσχας (6-2) 12
2. Αϊντχόφεν (5-4) 7
3. Εστορίλ (3-4) 3
4. Παναθηναϊκός (4-8) 1

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Παναθηναϊκός-Εστορίλ (20:00)
Αϊντχόφεν-Ντιναμό (20:00)

6ος όμιλος

Ίντερ-Ντνίπρο (22:05)
Σεντ Ετιέν-Καραμπάγκ (22:05)

Βαθμολογία

1. Ιντερ (4-1) 8
2. Ντνίπρο (2-3) 4
3. Καραμπάχ (2-4) 4
4. Σεντ Ετιέν (1-1) 4

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Ντνίπρο-Σεντ Ετιέν (19:00)
Καραμπάγκ-Ίντερ (19:00)

7ος όμιλος

Ριέκα-Σταντάρ Λιέγης (20:00)
Φέγενοορντ-Σεβίλλη (20:00)

Βαθμολογία

1. Σεβίλλη (7-3) 8
2. Φέγενορντ (5-6) 6
3. Σταντάρ Λιέγης (4-5) 4
4. Ριέκα (5-7) 4

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Σταντάρ Λιέγης-Φέγενοορντ (22:05)
Σεβίλλη-Ριέκα (22:05)

8ος όμιλος

Κράσνονταρ-Λιλ (19:00)
Βόλφσμπουργκ-Έβερτον (20:00)

Βαθμολογία

1. Εβερτον (8-2) 8
2. Βόλφσμπουργκ (11-8) 7
3. Λιλ (2-5) 3
4. ΦΚ Κράσνονταρ (5-11) 2

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Λιλ-Βόλφσμπουργκ (22:05)
Έβερτον-Κράσνονταρ (22:05)

9ος όμιλος

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Γιούνγκ Μπόις (20:00)
Σπάρτα Πράγας-Νάπολι (20:00)

Βαθμολογία

1. Νάπολι (8-3) 9
2. Σπάρτα Πράγας (11-4) 9
3. Γιάνγκ Μπόις (8-6) 6
4. Σλόβαν Μπρατισλάβας (0-14) 0

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Γιούνγκ Μπόις-Σπάρτα Πράγας (22:05)
Νάπολι-Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:05)

10ος όμιλος

Άλμποργκ-Στεάουα (20:00)
Ντιναμό Κιέβου-Ρίο Άβε (20:00)

Βαθμολογία

1. Ντιναμό Κιέβου (8-4) 9
2. Στεάουα Β. (11-6) 7
3. Άαλμποργκ (4-8) 6
4. Ρίο Αβε (3-8) 1

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Στεάουα-Ντιναμό Κιέβου (22:05)
Ρίο Άβε-Άλμποργκ (22:05)

11ος όμιλος

Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ (20:00)
Γκινγκάμπ-Φιορεντίνα (20:00)

Βαθμολογία

1. Φιορεντίνα (8-1) 10
2. Γκενγκάν (4-3) 7
3. ΠΑΟΚ (7-5) 4
4. Ντιναμό Μινσκ (1-11) 1

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ (22:05)
Φιορεντίνα-Ντιναμό Μινσκ (22:05)

12ος όμιλος

Τράμπζονσπορ-Μεταλίστ (20:00)
Λόκερεν-Λέγκια (20:00)

Βαθμολογία

1. Λέγκια Βαρσοβίας (5-1) 12
2. Τράμπζονσπορ (5-3) 7
3. Λόκερεν (2-4) 4
4. Μέταλιστ (2-6) 0

Τελευταία αγωνιστκή (11/12)

Μεταλίστ-Λόκερεν (22:05)
Λέγκια-Τράμπζονσπορ (22:05)*Πηγή: sport-fm.gr*

Έπεσε τρίτος ο ΠΑΟΚ, γράφτηκε ιστορία στη Λετονία!!

Στην τρίτη θέση του ομίλου έπεσε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη της Πινάρ Καρσίγιακα επί της Μπουντούτσνοστ. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Eurocup έγινε ο Μάιρ Τσάτμαν στην ήττα της Βέντσπιλς από την Κουμπάν.

Έπεσε τρίτος ο ΠΑΟΚ, γράφτηκε ιστορία στη Λετονία!
Η Πινάρ Καρσίγιακα νίκησε 86-78 την Μπουντούτσνοστ, με αποτέλεσμα να ανέβει στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου και να ρίξει τρίτο τον ΠΑΟΚ, με την Λοκομοτίβ Κουμπάν να κάνει το 7/7 μετά την επικράτηση επί της Βέντσπιλς. Όμως, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση από την ομάδα της Λετονίας υπήρξε και ένας… νικητής, καθώς ο Μάιρ Τσάτμαν –με τους 12 πόντους που πέτυχε- έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Eurocup, φτάνοντας τους συνολικά 1.150 (σε 72 αγώνες) και αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τόντορ Στόικοφ με 1.138.

Εκτός από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και η Γκραν Κανάρια διατήρησε το απόλυτο στη φετινή διοργάνωση, ύστερα από επτά αγωνιστικές, επικρατώντας 79-70 της Οστάνδης, για το δεύτερο όμιλο. Η Πλοϊέστι ηττήθηκε από τη Λιέτουβος Ρίτας, με τον Μιχάλη Πελεκάνο να τελειώνει το ματς με 8 πόντους (4/4 2π., 0/2 3π.) και 5 ριμπάουντ, ενώ η Μπάμπεργκ δεν συνάντησε ιδιαίτερο πρόβλημα στο «γερμανικό εμφύλιο» κόντρα στη Βόννη, παίρνοντας τη νίκη με 71-52.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Τρίτη, 25/11

Ζιελόνα Γκόρα-ΠΑΟΚ 84-77
Ρέτζιο Εμίλια-Παρί Λεβαλουά 78-72
Άρτλαντ Ντράγκονς-Καντού 66-68

Τετάρτη, 26/11

Βόννη-Μπάμπεργκ 52-71
Σαραγόσα-Στρασμπούρ 71-73 (66-66 κ.α.)
Ντιζόν-Βιλερμπάν 75-58
Γκραν Κανάρια-Οστάνδη 79-70
Νανσί-Βίρτους Ρόμα 64-76
Σαρλερουά-Σεβίλλη 82-72
Όλντενμπουργκ-Νίμπουρκ 84-71
Μπεσίκτας-Ζενίτ 87-73
Σζολνόκι-Ρίγα 96-84
Χίμκι-Ολίμπια Λιουμπλιάνας 105-77
Οκτιάμπρ-Χάποελ Ιερουσαλήμ 69-67
Μπάνβιτ-Παρτίζαν 90-85
Λιέτουβος Ρίτας-Πλοϊέστι 79-72
Βέντσπιλς-Λοκομοτίβ Κουμπάν 60-69
Πινάρ Καρσίγιακα-Μπουντούτσνοστ 86-78
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φουστέρ: «Δύσκολα τα πράγματα, αλλά…»

Ο Φουστέρ αναγνώρισε ότι μετά την βαριά ήττα από την Ατλέτικο η πρόκριση απομακρύνθηκε, ωστόσο τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του, την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Μάλμε.

Φουστέρ: «Δύσκολα τα πράγματα, αλλά…»
«Είμαστε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα. Ήταν μια πολύ άσχημη βραδιά για εμάς. Όταν κάνεις μια άσχημη εμφάνιση με πολλά λάθη απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι λογικό να αφήσεις αυτή την άσχημη αίσθηση.

Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολα. Ελπίζουμε σε νίκη της Ατλέτικο απέναντι στη Γιουβέντους και σε δική μας κόντρα στη Μάλμε την τελευταία αγωνιστική για να δώσουμε στον κόσμο μας, την χαρά που δεν τους δώσαμε σήμερα (σ.σ.: (χθες).

Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που ήταν ξανά κοντά μας. Μας λυπεί το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να τους προσφέρουμε μια καλή εμφάνιση. Τους ευχαριστούμε και πάλι για την στήριξη»
, ήταν τα λόγια του Ισπανού μέσου.

Γκαρθία: «Βελτιωνόμαστε κάθε παιχνίδι»

Η Ατλέτικο απέδειξε ότι βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι υποστήριξε ο Ραούλ Γκαρθία μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Γκαρθία: «Βελτιωνόμαστε κάθε παιχνίδι»
Η νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν μια απόδειξη πως η Ατλέτικο Μαδρίτης ανεβαίνει αγωνιστικά σε κάθε παιχνίδι.

Αυτό ανέφερε ο Ραούλ Γκαρθία μετά το παιχνίδι επισημαίνοντας τη σημασία που είχε αυτό το «τρίποντο» για την ομάδα του.

«Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι συνεχίζουμε να νικάμε και να παίζουμε καλά. Πάντα η αρχή της σεζόν είναι πολύ δύσκολη, αλλά από τότε έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και σκληρά και συνεχώς γινόμαστε καλύτεροι», πρόσθεσε.

«Φυσικά και υπάρχει ένα ακόμη παιχνίδι στον όμιλο αλλά γνωρίζαμε πως αυτό το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά σημαντικό από το πρώτο ματς στην Ελλάδα, το οποίο χάσαμε. Το μυστικό ήταν ότι δουλέψαμε πάρα πολύ από τότε, μελετήσαμε όλα τα παιχνίδια πάρα πολύ και έτσι καταφέραμε να πάμε καλά στη συνέχεια», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία Ίβκοβιτς!

Στη σύλληψη του βασικού υπόπτου για την δολοφονία του Μάρκο Ίβκοβιτς προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία Ίβκοβιτς
Φως στο έγκλημα που συνέβη την Παρασκευή, όταν ο Μάρκο Ίβκοβιτς, οπαδός του Ερυθρού Αστέρα, έπεσε νεκρός από μαχαιριά στην καρδιά, ρίχνουν οι αρχές. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του άτυχου φιλάθλου.

Όπως αναφέρεται στον Τύπο της γειτονικής χώρας, στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη. Χρειάστηκε να σχηματιστεί ομάδα πάνω από 200 ατόμων και να εξεταστούν λεπτομερώς περισσότερες από 300 ώρες βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπιστεί ο βασικός ύποπτος. Αρχικά έγιναν πέντε συλλήψεις, ενώ στη συνέχεια από τις ανακρίσεις και τα συμπληρωματικά στοιχεία οι αρχές κατέληξαν σε έναν ύποπτο, ο οποίος κρατείται κάτω από άκρα μυστικότητα για ευνόητους λόγους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει Χαραλαμπίδη… μόνο για φέτος!

Εκτός για 3-4 μήνες θα μείνει ο Κώστας Χαραλαμπίδης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αγώνα με τη Ζιέλονα Γκόρα. Σπουδαία κίνηση ΠΑΟΚ, που ενεργοποίησε το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο.

Χάνει Χαραλαμπίδη… μόνο για φέτος
Τα δυσάρεστα επαληθεύτηκαν στον ΠΑΟΚ για τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τη Ζιέλονα Γκόρα και τις εξετάσεις του στην Πολωνία, ο 38χρονος σούτινγκ γκαρντ επανεξετάστηκε με την επιστροφή της αποστολής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και τα αποτελέσματα έδειξαν ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα. Ο άτυχος παίκτης θα χειρουργηθεί την Παρασκευή και θα μείνει εκτός παρκέ για 3-4 μήνες, πράγμα που σημαίνει πως πέραν όλων των άλλων χάνει και τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ακόμη και τον τελικό εφόσον η ομάδα του περάσει.

Σε μια σπουδαία κίνηση, που δείχνει πόσο αναγνωρίζει τον αθλητή και άνθρωπο Κώστα Χαραλαμπίδη, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει χρήση του όρου που υπάρχει στο συμβόλαιό του και να ενεργοποιήσει από τώρα και τη δεύτερη χρονιά του συμβολαίου του. Μάλιστα ο παίκτης, που από την πρώτη στιγμή έχει δίπλα του όλα τα μέλη της ομάδας, ενημερώθηκε σχετικά από τον Μπάνε Πρέλεβιτς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αφελάι: «Να πάρουμε τη νίκη με την Μάλμε»

Ο Ιμπραΐμ Αφελάι παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Ατλέτικο στο χθεσινό παιχνίδι και έθεσε ως στόχο του Ολυμπιακού τη νίκη στο παιχνίδι με την Μάλμε στην τελευταία αγωνιστική.

Αφελάι: «Να πάρουμε τη νίκη με την Μάλμε»
Τη νίκη με την Μάλμε στο Καραϊσκάκη για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων έθεσε ως στόχο ο Ιμπραΐμ Αφελάι σε δηλώσεις του.

«Απόψε το παιχνίδι ήταν αρκετά απογοητευτικό για εμάς, γιατί η Ατλέτικο ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Τώρα εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στην επόμενη αναμέτρηση με την Μάλμε για το UEFA Champions League για να καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς»» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα στο «Βιθέντε Καλντερόν», ευχαριστώντας τους οπαδούς του Ολυμπιακού για την παρουσία τους στην Ισπανία.

«Οι φίλαθλοι μας βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας, μας υποστηρίζουν πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας και τους ευχαριστούμε».

Σιμεόνε: «Οι παίκτες μου ξέρουν πώς μπορούν να πληγώσουν τον αντίπαλο»

Το εγκώμιο του παικτών του έπλεξε ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Σιμεόνε: «Οι παίκτες μου ξέρουν πώς μπορούν να πληγώσουν τον αντίπαλο»
Το εγκώμιο του παικτών του έπλεξε ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός της Ατλέτικο επεσήμανε την ικανότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές του να αντιληφθούν πως μπορούν να πληγώσουν έναν αντίπαλο και να το κάνουν πράξη. Κάτι τέτοιο όπως άφησε να εννοηθεί έκαναν και χθες.

«Οι παίκτες μου έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν με τον καλύτερο τρόπο πώς μπορούν να πληγώσουν τον αντίπαλο και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο», τόνισε και συνέχισε:

«Γνωρίζαμε πως θέλαμε μόνο νίκη για να πετύχουμε τον στόχο που είχε το κλαμπ, να βρεθεί στον δεύτερο γύρο, μέσα από έναν πολύ σκληρό όμιλο. Έπρεπε να ανταποκριθούμε στη σκληρή αντιπαλότητα κι αυτό κάναμε. Αυτός είναι ο τρόπος που παίζουμε, ανεξάρτητα από κάθε διοργάνωση».

Ο Σιμεόνε στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και να πετύχει και γκολ.

«Είναι αλήθεια πως ήμασταν πολύ δυνατοί, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και το σημαντικό ήταν πως σκοράραμε. Πολλές φορές μπορεί να δημιουργείς, αλλά αν δεν σκοράρεις, δεν είναι καλό», τόνισε και σχολίασε για την εμφάνιση των Αρντά – Χουανφράν από τη δεξιά πλευρά της ομάδας…

«Πάντα αναζητώ τους καλύτερους για τις θέσεις που μπορούν να φέρουν προβλήματα στον αντίπαλο. Ο Αρντά είναι σε καταπληκτική κατάσταση, μας δίνει πάρα πολλά, ενώ αρκετά καλός είναι κι ο Χουανφράν. Είναι ομαδικός παίκτης».

Τέλος ανέφερε για τον Μάτζουκίτς… «Αναρωτιόμασταν αν θα παίξει ο Μάτζουκιτς. Ήταν πολύ καλά, σκόραρε, και είναι πολύ σημαντικό τόσο για έναν στράικερ όσο και για την ομάδα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Έπιασε Ραούλ, έσωσε… Λίβερπουλ!!

Γκολ ιστορικής -αλλά και διπλής- σημασίας πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έπιασε τον Ραούλ (1-0 η Ρεάλ τη Βασιλεία) κι έδωσε… χείρα βοηθείας στην ασόβαρη Λίβερπουλ (2-2 με τη Λουντογκόρετς).

Έπιασε Ραούλ, έσωσε… Λίβερπουλ!
Για τη Ρεάλ δε σήμαινε τίποτα παραπάνω από μια ακόμα νίκη στο Champions League. Έστω απ’ την πέμπτη συνεχόμενη στη φετινή διοργάνωση.

Για τον ίδιο τον Κριστιάνο Ρονάλντο όμως και τη… Λίβερπουλ, το γκολ που πέτυχε ο Πορτογάλος επί της Βασιλείας ήταν χρυσάφι!

Με το πλασέ στην κενή εστία (έπειτα από φοβερό σόλο του Μπενζεμά) ο ηγέτης των Μαδριλένων έφτασε τον… πρώην ηγέτη τους, Ραούλ, στα 71 γκολ και παρέμεινε στο κατόπι του Μέσι για την πρώτη θέση των σκόρερ. Πέρα όμως από το ότι σφράγισε οριστικά την πρωτιά της «βασίλισσας» στον όμιλο (με το τελικό 1-0), ενδέχεται να παίξει σοβαρό ρόλο και στο ποιος θα προκριθεί μαζί της απ’ αυτόν.

Διότι η Λίβερπουλ έβγαλε χαρακτήρα στη Βουλγαρία με τη Λουντογκόρετς. Παρόλο που έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ -με πλασέ του Άμπαλο έπειτα από ασταθή απόκρουση του Μινιολέ- κατάφερε να γυρίσει πριν το ημίχρονο το παιχνίδι (με πεισματάρικο γκολ του Λάμπερτ και κοντινό πλασέ του Χέντερσον).

Δεν μπόρεσε όμως ούτε αυτή τη φορά να πανηγυρίσει τη νίκη, καθώς ο Τερζίεφ (με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 88’) της πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα γράφοντας το 2-2. Κάτι που δεν αποδείχθηκε αυτοκτονία -μονάχα εξαιτίας του γκολ του Ρονάλντο.

Κι αυτό επειδή η νίκη της Ρεάλ κράτησε τη Βασιλεία σε απόσταση δυο βαθμών από τους «κόκκινους». Και τους έστειλε να ψάχνουν μια απλή νίκη στον μεταξύ τους «τελικό» την τελευταία αγωνιστική στο «Άνφιλντ» και όχι μια επικράτησε με δυο γκολ διαφορά, όπως θα συνέβαινε αν οι Ελβετοί τσιμπούσαν έστω έναν πόντο.


Τα αποτελέσματα της Τετάρτης

Λουντογκόρετς-Λίβερπουλ 2-2
(3’ Άμπαλο, 88’ Τερζίεφ - 8’ Λάμπερτ, 37’ Χέντερσον)

Βασιλεία-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(35’ Ρονάλντο)


Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Ρεάλ 15 (12-2)
Βασιλεία 6 (6-7)
Λίβερπουλ 4 (4-8)
Λουντογκόρετς 4 (5-10)

Η τελευταία αγωνιστική (9/12)

Λίβερπουλ-Βασιλεία
Ρεάλ-Λουντογκόρετς *Πηγή: sport-fm.gr*

Με προσοχή και… Νέλσον!


Τη σημασία του αγώνα με την Μπάγερν τόνισαν Ιβάνοβιτς και Μπατίστα στον Παναθηναϊκό. Στην Αθήνα από χθες ο Νέλσον, που πέρασε από την προπόνηση.

Με προσοχή και… Νέλσον
Χωρίς προβλήματα, αλλά με επίγνωση της προσοχής που χρειάζεται ο αντίπαλος συνεχίζεται η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον αγώνα της Παρασκευής κόντρα στην Μπάγερν (21:00). Οι «πράσινοι» με νίκη εξασφαλίζουν μαθηματικά θέση για το Top 16, αλλά αν χάσουν μπαίνουν σε περιπέτειες.

Στο μεταξύ, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον ήταν συνεπής στο ραντεβού του και μετά από σχεδόν 50 μέρες στις ΗΠΑ, όπου χειρουργήθηκε στην κνήμη, ήρθε για το τελικό στάδιο αποθεραπείας του στην Ελλάδα. Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ πέρασε το απόγευμα από το ΟΑΚΑ για να δει το τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες του.

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα. Παίζουν με τον ίδιο τρόπο εντός κι εκτός έδρας, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την άμυνά τους και είναι πολύ καλοί στο ανοιχτό γήπεδο, πλέον με την προσθήκη του ΜακΚάλεμπ ακόμη καλύτεροι. Για μας είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε τη βοήθεια των φιλάθλων μας», δήλωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Από την πλευρά του, ο Εστέμπαν Μπατίστα είπε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για μας και τους αντιπάλους μας, καθώς και οι δύο ομάδες χρειάζονται τη νίκη. Τους ξέρουμε καλά, μας νίκησαν στ Μόναχο και πρόκειται για μια δυνατή ομάδα. Τους σεβόμαστε και πιστεύω πως το 1-5 δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα και την ποιότητά τους σαν ομάδα. Έχουν τον τρόπο να παίζουν καλά κι εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μάχη γιατί θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Η Μπάγερν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετρώντας μόλις μια νίκη, αυτή στο αντίστοιχο παιχνίδι του Μονάχου, και γνωρίζει πως μόνο αν περάσει από το ΟΑΚΑ θα έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. «Πάμε στην Αθήνα καλά προετοιμασμένοι. Είχαμε λίγες μέρες ξεκούραση και δουλέψαμε πάνω στο ματς με μεγάλη συγκέντρωση. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατά για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν πάμε για τη… συμμετοχή, αλλά για να νικήσουμε», δήλωσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, που δεν υπολογίζει στους Γκαβέλ και Τέιλορ, αλλά είδε την ομάδα του να ενισχύεται την περασμένη εβδομάδα με τον Μπο ΜακΚάλεμπ. Ο πρώτος σκόρερ της Μπάγερν, Νιχάντ Τζέντοβιτς, είπε με τη σειρά του: «Κάναμε καλή δουλειά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και νικήσαμε, αλλά η κατάσταση έκτοτε έχει αλλάξει και τώρα θα πρέπει να έχουμε ακόμη καλύτερη απόδοση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τραπατόνι: «Είχα πολλές επαφές με την Ελλάδα»

Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι επιβεβαίωσε τις επαφές που είχε για την Εθνική ομάδα, ενώ πρόσθεσε πως έχει συζητήσει και με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Τραπατόνι: «Είχα πολλές επαφές με την Ελλάδα»
Μπορεί από πλευράς ΕΠΟ να μην επιβεβαιώνεται το παραμικρό, ωστόσο ο ίδιος ο Τζιοβάνι Τραπατόνι μιλώντας σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για επαφές και μάλιστα… αρκετές με την ελληνική ομοσπονδία, δίχως όμως κάποια κατάληξη.

«Είχα αρκετές επαφές με την Ελλάδα για να αναλάβω την τεχνική ηγεσία, αλλά βρίσκονται σε μια δύσκολη περίοδο για την εθνική τους ομάδα. Είχα πρόταση και από την Ακτή Ελεφαντοστού και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν φοβάμαι να πάω στην Αφρική», δήλωσε ο 75χρονος προπονητής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πράσινο… πρόκρισης για «Γιούβε»!

Η… πρασινοφορούσα Γιουβέντους δεν γλίστρησε στο παγερό Μάλμε και με νίκη 2-0 βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» διεκδικώντας ακόμη και την πρωτιά στον όμιλο.

Πράσινο… πρόκρισης για «Γιούβε»
Στο παγωμένο Μάλμε και τον κακό αγωνιστικό του χώρο η Γιουβέντους δεν παραπάτησε. Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, από Γιορέντε και Τέβες, «καθάρισε» με 2-0 τους πρωταθλητές Σουηδίας και της αρκεί ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ατλέτικο στο Τορίνο για να προκριθεί στους «16» του Champions League. Με νίκη και… ανατροπή του 1-0 της Μαδρίτης τερματίζει πρώτη, ενώ μοναδικό σενάριο που την αφήνει εκτός είναι να ηττηθεί από τους «ροχιμπλάνκος» και ο Ολυμπιακός να νικήσει τη Μάλμε.

Η «Γηραιά Κυρία» πέταξε το πρώτο ημίχρονο στη Σουηδία δημιουργώντας ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία και μοναδική ουσιαστική απειλή μια προσπάθεια του Μαρκίζιο που απέκρουσε ο Όλσεν. Ο παρ’ ολίγον σκόρερ έγινε τροφοδότης για το πρώτο γκολ, καθώς στο 49’ βρήκε τον Γιορέντε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Ισπανός φορ προχώρησε, πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν στη συνέχεια κι έδειξαν να βολεύονται με το 1-0, αλλά έφτασαν στην ασφάλεια του δεύτερου γκολ λίγο πριν το τέλος. Δευτερόλεπτα αφότου ο Μοράτα σημάδεψε από κοντά το δοκάρι, ο ίδιος κέρδισε μια μονομαχία και ο Πογκμπά σέρβιρε στον Τέβες που με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Πριν γίνει η σέντρα, ο Γιόχανσον αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή ορθώς διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ του Μοράτα.

Μάλμε (Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ (85’ Ράκιπ), Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Έρικσον, Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόσενμπεργκ, Κίσε Τέλιν (70’ Τσιμπίτσκι).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Παντοΐν, Λιχτστάινερ, Μαρκίζιο (84’ Περέιρα), Πογκμπά, Πίρλο, Βιδάλ, Τέβες, Γιορέντε (72’ Μοράτα).

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία).

Βαθμολογία
1. Ατλέτικο 12 (14-3)
2. Γιουβέντους 9 (7-4)
3. Ολυμπιακός 6 (6-11)
4. Μάλμε 3 (2-11)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Ολυμπιακός-Μάλμε
Γιουβέντους-Ατλέτικο
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νικά και… μαθαίνει!


Με στόχο το 7/7, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Βιτόρια τη Λαμποράλ Κούτσα θέλοντας να αντιπαρέλθει ξανά τις απουσίες και να συνεχίσει τη βελτίωσή του. Η κακή παράδοση και η… αναρρίχηση του Σπανούλη.

Νικά και… μαθαίνει
Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει προ πολλού την πρόκριση στο Top 16 και δύσκολα θα χάσει την πρωτιά. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως χαλαρώνει και στον αποψινό (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια ο στόχος είναι διπλός: αφενός μεν το 7/7 που θα φέρει πιο κοντά τη μαθηματική εξασφάλιση της πρωτιάς, αφετέρου η αγωνιστική βελτίωση και η ενσωμάτωση των απαιτήσεων του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Όλα αυτά στο παιχνίδι που ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται δύο πόντους για να ξεπεράσει τον παλιόφιλο Μάικ Μπατίστ (2.496) και να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση των σκόρερ της Ευρωλίγκας.

«Είναι ένα σημαντικό ματς για τις δύο ομάδες. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, ώστε βάλουμε στο παιχνίδι μας τα στοιχεία στα οποία δουλεύουμε στις προπονήσεις. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό, ειδικά στην έδρα της, και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του δύσκολου αγώνα», δήλωσε ο κόουτς του Ολυμπιακού, που δεν υπολογίζει στους τραυματίες Πρίντεζη, Κατσίβελη και Παπαπέτρου, ενώ ο Λοτζέσκι ακολούθησε μεν την αποστολή, αλλά δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί, αφού δεν είναι 100% έτοιμος.

«Είναι ένας αγώνας που απαιτεί την απόλυτη συγκέντρωσή μας. Θα πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση. Η Λαμποράλ Κούτσα παίζει πολύ γρήγορα μπροστά στο κοινό της και δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους», πρόσθεσε ο Οθέλο Χάντερ, που στάθηκε επίσης στον έλεγχο του ρυθμού.

Η Λαμποράλ Κούτσα, που αν πετύχει 30 πόντους γίνεται η πρώτη ομάδα που φτάνει τους 25.000 στην ιστορία της Ευρωλίγκας, παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά. Με ρεκόρ 2-4 δεν έχει άλλη επιλογή από τη νίκη, τη στιγμή που το κλίμα είναι βαρύ καθώς η αλλαγή προπονητή δεν άλλαξε πολλά και ο Ίμπον Ναβάρο που αντικατέστησε τον Μάρκο Κρέσπι βλέπει την ομάδα του να παραπαίει και στο πρωτάθλημα (11η με 3-5). Απών θα είναι ο τραυματίας Λαμόντ Χάμιλτον, αλλά παρών ο πέρσι παίκτης του Ολυμπιακού Μίρζα Μπέγκιτς.

«Για μας είναι ένας τελικός. Ξέρουμε πως αν δεν τα καταφέρουμε, οι πιθανότητες πρόκρισης για μας θα είναι απειροελάχιστες. Ξέρουμε πως έχουμε προβλήματα και ελπίζω να τα λύσουμε. Αν ο κόσμος μας βοηθήσει το έργο μας θα είναι λιγότερο δύσκολο», δήλωσε ο Ίμπον Ναβάρο, που εστίασε στον Σπανούλη. «Αυτό που με ανησυχεί δεν είναι μόνο ότι σκοράρει, αλλά και ότι δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Θα προσπαθήσουμε όσο είναι εφικτό να τον περιορίσουμε».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Τολγκά Σαχίν (Ιταλία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία).

Η παράδοση

Η Λαμποράλ Κούτσα υπερέχει του Ολυμπιακού στα παιχνίδια της Βιτόρια μετρώντας οκτώ νίκες σε δώδεκα συναντήσεις, ωστόσο πέρσι η παρέα του Βασίλη Σπανούλη είχε περάσει με 89-70 από εκεί στην τέταρτη αγωνιστική του Top 16. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 24 φορές και στις οκτώ από τις τελευταίες εννιά σεζόν της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 13 νίκες έναντι 11 των Βάσκων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-Ούνιξ Καζάν 21:45
Νίζνι-Ζαλγκίρις Κάουνας (28/11, 19:00)
Αναντολού Εφές-Σάσαρι (28/11, 19:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 5-1, Εφές 4-2, Ζαλγκίρις 3-3, Νίζνι 3-3, Ούνιξ 2-4, Σάσαρι 1-5.

Β’ Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:05
Άλμπα Βερολίνου-Ουνικάχα Μάλαγα 21:15
Τσεντεβίτα-Λιμόζ (28/11, 20:30)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 6-0, Μακάμπι 4-2, Μάλαγα 4-2, Άλμπα 2-4, Λιμόζ 1-5, Τσεντεβίτα 1-5.

Γ’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Τουρόβ 20:15
Παναθηναϊκός-Μπάγερν Μονάχου (28/11, 21:00)
Μπαρτσελόνα-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (28/11, 21:45)
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 6-0, Παναθηναϊκός 4-2, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-4, Τουρόβ 1-5, Μπάγερν 1-5.

Δ’ Όμιλος
Ερυθρός Αστέρας-Νεπτούνας 20:00
Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 21:45
Βαλένθια-Γαλατάσαραϊ (28/11, 22:00)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 6-0, Ερυθρός Αστέρας 3-3, Γαλατάσαραϊ 3-3, Νεπτούνας 3-3, Λαμποράλ Κούτσα 2-4, Βαλένθια 1-5.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Φωτιά» από Ζαρντίμ, έξω η Μπενφίκα!!

Ευρώπη τέλος για Μπενφίκα, που ηττήθηκε στη Ρωσία απ’ τη Ζενίτ (1-0) και αποχαιρέτησε πρόωρα. Τεράστια νίκη της Μονακό στο Λεβερκούζεν (1-0) και προβάδισμα του Ζαρντίμ στον εμφύλιο με τον Βίλας Μπόας.

«Φωτιά» από Ζαρντίμ, έξω η Μπενφίκα!
Με έναν αποκλεισμό και ένα ντέρμπι... για το τέλος «έκλεισε» η 5η αγωνιστική στον 3ο όμιλο. Η Μπενφίκα δεν μπόρεσε να μείνει όρθια στην Ρωσία και η Ζενίτ δεν της χαρίστηκε και την άφησε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων (1-0). Παρά τη νίκη της, η ομάδα του Βίλας Μπόας θα έχει δύσκολο έργο στην τελευταία αγωνιστική, αφού έπειτα από το μεγάλο διπλό της Μονακό στην Γερμανία (1-0 την Λεβερκούζεν) θέλει μόνο τη νίκη στην έδρα των Μονεγάσκων του Λεονάρντο Ζαρντίμ

Η βαθμολογία:
1.Λεβερκούζεν 9
2.Μονακό 8
3.Ζενίτ 7
4.Μπενφίκα 4

Ζενίτ-Μπενφίκα 1-0
(79’ Ντάνι)

Κλειστό ματς στην Αγία Πετρούπολη από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προσεκτικές, με τους δύο προπονητές να μην ρισκάρουν σε κανένα σημείο του αγώνα. Τόσο η Ζενίτ, όσο και η Μπενφίκα είχαν απόλυτα ισορροπημένα ποσοστά αλλά καμία από τις δύο δεν απείλησε ιδιαίτερα. Τελικά, νικητές στο παιχνίδι υπομονής και «σπάσιμων νεύρων» ήταν οι γηπεδούχοι με τον Ντάνι να ανοίγει το σκορ στο 79ο λεπτό. Η ομάδα του Ανδρέα Σάμαρη, που ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε λίγο μετά το γκολ, τα έπαιξε όλα για όλα στο φινάλε όμως δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι και με την ήττα έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για το υπόλοιπο της σεζόν. Αντίθετα, η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας έχουν σίγουρη την 3η θέση και θέλουν «διπλό» την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Μονακό για να της κλέψουν την 2η.

Λεβερκούζεν – Μονακό 0-1
(72’ Οκάμπος)

Μισή-πρόκριση για την Μονακό χάρη στη νίκη της στην Γερμανία. Η Λεβερκούζεν είχε τον έλεγχο σε ολόκληρη διάρκεια του ματς, όμως δίχτυα δεν μπόρεσε να κουνήσει. Τόσο η αμυντική διάταξη της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που περίμενε τις αντεπιθέσεις, όσο και η αστοχία στην τελική προσπάθεια στέρησαν από τους γηπεδούχους το γκολ που θα τους οδηγούσε στη νίκη με την οποία θα κλείδωσαν την «πρωτιά». Μάλιστα, η υπεροχή τους γύρισε «μπούμερανγκ» στο 72ο λεπτό, όταν έπειτα από λάθος του Τσαλχάνογλου, η μπάλα έφτασε στον Οκάμπο, που πάγωσε την «BayArena» κάνοντας το «χρυσό» 1-0 για τους Μονεγάσκους. Έτσι, η ομάδα του Πριγκιπάτου αν δεν χάσει απέναντι στην Ζενίτ την τελευταία αγωνιστική περνά σίγουρα στους «16», ενώ με νίκη και στραβοπάτημα της Λεβερκούζεν απέναντι στην Μπενφίκα παίρνει και την 1η θέση.

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:
Τρίτη 9/12, 21.45

Μονακό-Ζενίτ
Μπενφίκα-Λεβερκούζεν*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ θυμήσου την… Τούμπα!!

Με… οδηγό την αναμέτρηση του α' γύρου στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ, για να παραμείνει στο «παιχνίδι» της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

ΠΑΟΚ θυμήσου την… Τούμπα
Μπορεί στη Λευκορωσία να κάνει πολικό ψύχος, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με νίκη απέναντι στην Ντιναμό θα κρατήσει... ζεστές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League (20:00, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που έγινε την Τούμπα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καταιγιστικός, συντρίβοντας την ομάδα από το Μινσκ με 6-1.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα έχει –όπως ήταν γνωστό- στη διάθεσή του τον Αλέξανδρο Τζιόλη, όχι όμως τους Μαντούρο, Μακ, Δεληγιαννίδη, Πόζογλου, Ποζατζίδης, οι οποίοι παρέμειναν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνεχίσουν την αποκατάστασή τους.

Ωστόσο, η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ντινάμο δεν θα γίνει στο Μινσκ ,αλλά στο Μπορίσοφ στην έδρας της ΜΠΑΤΕ, οπού εκεί αναμένεται να βρίσκεται και ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά», Ιβάν Σαββίδης.

Βαθμολογία

Φιορεντίνα 10 (8-1)
Γκινγκάμπ 7 (3-1)
ΠΑΟΚ 4 (5-2)
Ντιναμο Μινσκ 1 (1-11)

Το πρόγραμμα

27 Νοεμβρίου

Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ (20:00)
Γκινγκάμπ-Φιορεντίνα (20:00)

11 Δεκεμβρίου

ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ (22:05)
Φιορεντίνα-Ντιναμό (22:05)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης, είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι μ’ έναν αντίπαλο που στην ουσία έχει μείνει εκτός Ευρώπης. Αυτό αν είναι θετικό ή αρνητικό θα το ξέρουμε μετά τον αγώνα. Όταν μια ομάδα δεν έχει στόχο και παίζει μες την έδρα της, παίζει άνετα και χωρίς άγχος κι αν συμβεί αυτό, το έργο μας θα είναι πιο δύσκολο. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει όλους μας, συν του ότι η ομάδα έχει περίπου τρεις εβδομάδες αγωνιστική απραξία. Έλειπαν οι διεθνείς για αρκετό διάστημα και η ομάδα στην ουσία με τα προβλήματα που είχαμε, έκανε τέσσερις προπονήσεις, όλοι μαζί. Και αυτό θα μας προβληματίσει και να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε».

Και πρόσθεσε: «Η προετοιμασία έγινε γιατί έρχεται ένα σερί δύσκολων αγώνων σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, οπότε η προετοιμασία έγινε και γι’ αυτό το κομμάτι και τις τελευταίες μέρες ασχοληθήκαμε με το παιχνίδι, όπως κάνουμε κάθε φορά που κοιτάμε το παιχνίδι που έρχεται. Είμαστε σε μία φάση, στην οποία έχουμε περάσει το 1/3 του πρωταθλήματος. Ερχόμαστε από μία οδυνηρή ήττα στην έδρα μας και ελπίζω και πιστεύω να μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε το σερί μ’ ένα αποτέλεσμα που θα μας δίνει την δυνατότητα να ελπίζουμε για την επόμενη φάση στην Ευρώπη. Θα κάνουμε μία προπόνηση σήμερα, να δούμε και τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Ελπίζω όλα τα παιδιά, να εγκλιματιστούν σ’ αυτές τις καταστάσεις, ούτως ώστε το εμπόδιο αυτό να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα και ανώδυνα».

Για την κατάσταση του Ρατς: «Ο Ρατς είναι καλά και αγωνίστηκε στα ματς της εθνικής ομάδας της χώρας του. Είναι καλά».

Για το αν βοηθάει το 6-1 του πρώτου αγώνα: «Θα είναι το μεγαλύτερο λάθος αν σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Για μας αυτό το παιχνίδι είναι τελικός».

Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Ζουραβέλ είπε:

Για την κατάσταση της ομάδας του: «Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα το πρώτο αγώνα στην Θεσσαλονίκη και προετοιμαζόμαστε σκληρά. Λόγω του καιρού, αλλάξαμε γήπεδο και γυμναστήκαμε σε πλαστικό χλοοτάπητα, αλλά τα έχουμε πάει καλά. Στον αγώνα δεν θα παίξουν οι Μπανγκουρά και Κόρζουμ, λόγω τραυματισμών. Οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι».

Για την παρουσία του κόσμου στον αγώνα και αν θα βοηθήσει τους παίκτες του: «Θέλω να πω ότι παίζουμε στο Μπορίσεφ και όχι στο Μινσκ. Αν παίζαμε εκεί θα είχαμε περισσότερους οπαδούς. Θα παίξουμε αργά το βράδυ και ο καιρός δεν θα βοηθήσει τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Αλλά ελπίζω να έρθουν πολλοί οπαδοί, να γίνει ο δωδέκατος παίκτης μας και να μας βοηθήσει».

Για τα κίνητρα της Ντιναμό: «Πρώτα μπορώ να πω πως είναι η ήττα στην Θεσσαλονίκη. Είναι το τελευταίο ματς στην έδρα μας. Είναι το τέλος της σεζόν και πρέπει να αρχίσουμε και τελειώσουμε καλά. Η αδυναμία πρόκρισης, μας χαλαρώνει και δεν έχουμε ψυχολογική πίεση, αλλά είμαστε… εκνευρισμένοι από αυτή την κατάσταση. Θέλω τα παιδιά να παίξουν καλά και θέλω να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Θα ήθελα ακόμα να εξοικειωθούμε στο γήπεδο, πιο γρήγορα από τον αντίπαλο».

Για το γεγονός πως τον Νοέμβριο η Ντιναμό δεν έχει νικήσει: «Είμαι απογοητευμένος που δεν έχουμε νικήσει. Είμαι σίγουρος πως το πιστεύουν και οι παίκτες. Μάλλον εδώ φταίει η ήττα στον αγώνα με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, στον αγώνα που χάσαμε πολλές ελπίδες. Αύριο (σ.σ. την Πέμπτη) περιμένουμε τη νίκη».

Για την αναβολή του πρωταθλήματος στην Ελλάδα και αν αυτό βολεύει την ομάδα του: «Η αναβολή του τελευταίου παιχνιδιού επηρεάζει αρνητικά στην κατάσταση της ομάδας, αλλά πρέπει να παραδεχθώ πως ο ΠΑΟΚ μαζί με την Φιορεντίνα είναι τα φαβορί, αλλά εμείς θα κάνουμε το καλύτερό μας».

Το αν η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα: «Δεν είπα κάτι τέτοιο. Εμείς θέλουμε κάθε φορά να νικήσουμε».

O Δημήτρης Παπαδόπουλος εκπροσώπησε τους παίκτες και ανέφερε αρχικά: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως κάθε ευρωπαϊκό εκτός έδρας. Η Ντιναμό Μινσκ θα θέλει μια… ρεβάνς από το πρώτο ματς, όπου δέχθηκε έξι γκολ. Αυτό από μόνο του κάνει δύσκολο το παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή του παιχνιδιού, να έχουμε ισορροπία και να δείξουμε ότι το 6-1 δεν ήταν τυχαίο».

Στη συνέχεια ερωτήθηκε από Λευκορώσο δημοσιογράφο αν θα επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ από τον καιρό και σχολίασε: «Δεν φοβόμαστε. Θα δυσκολέψει και τις προσπάθειες των δύο ομάδων, το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα πάει στις μονομαχίες και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη για ελπίδα και πρεστίζ!!

Το τελευταίο χαρτί πρόκρισης παίζει απόψε κόντρα στην Μπεσίκτας ο Αστέρας Τρίπολης. Με τέσσερις απουσίες οι Αρκάδες για τη νέα υπέρβαση, που αν έρθει θα τους στείλει με κίνητρο στο Βελιγράδι.

Νίκη για ελπίδα και πρεστίζ!
Για ακόμη μια φορά το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» φοράει τα... ευρωπαϊκά του και ο Αστέρας είναι έτοιμος για μια ακόμη μάχη. Αυτή τη φορά, οι Αρκάδες φιλοξενούν (22.05 NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και Novasports) την Μπεσίκτας για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Europa League.

Οι εμφανίσεις της ομάδας του Στάικου Βεργέτη, που έκανε το ντεμπούτο του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης χωρίς το παραμικρό άγχος, έχουν δημιουργήσει προσδοκίες που αν ξεπεραστούν και απέναντι στους Τούρκους η πόρτα της πρόκρισης θα μείνει ανοιχτή.

Στο ματς κόντρα στην Μπεσίκτας ο τεχνικός των Αρκάδων δεν θα έχει στην διάθεσή του τέσσερις παίκτες. Συγκεκριμένα, θα απουσιάσουν οι Ρόλε, Μπαντιμπανγκά, Τορμένα και Κιτόκο, όμως στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Γκοϊάν και Κουρμπέλης, που ξεπέρασαν πλήρως τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Αναλυτικά: Κοσίτσκι, Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Λούι, Τσοκάνης, Ουσέρο, Μουνάφο, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Νίκο Φερνάντεζ, Γιαννιώτας, Μάτσα, Μπαράλες, Πάρα, Μπακασέτας.

Όσον αφορά την συνέντευξη Τύπου, ο Βεργέτης τόνισε –μεταξύ άλλων- πως στο μυαλό του υπάρχει η πρόκριση και σκέφτεται ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, ξεκινώντας πρώτα από το αποψινό: «Ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Έχουμε δύο βήματα μπροστά μας. Βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και ευελπιστούμε αύριο να κάνουμε το πρώτο βήμα».

Aπό την μεριά του, ο τεχνικός των Τούρκων, Σλάβεν Μπίλιτς, τόνισε πως η ομάδα του δεν ταξίδεψε στην Τρίπολη για την ισοπαλία αλλά για να πάρει τη νίκη. *Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ… όπως και να ‘χει!

Θα παίξει ή όχι ο Μάνταλος; Θα έχει ή όχι κόσμο; Ό,τι απάντηση κι αν πάρουν τα ερωτήματα ενόψει Παναχαϊκής, σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ προετοιμάζεται ν’ αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό την Κυριακή.

ΑΕΚ… όπως και να ‘χει
Στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα μετράει μόνο νίκες. Μετά την εκτεταμένη διακοπή του όμως (και παρά το ευχάριστο διάλειμμα με τον Παναθηναϊκό) η ΑΕΚ μετράει μέρες μέχρι να επανέλθει επισήμως σε δράση.

Ενόψει του φορτισμένου -όπως εξελίχθηκε- αγώνα με την Παναχαϊκή, εξακολουθεί να παραμένει πιθανό το ενδεχόμενο η «Ένωση» να παραταχθεί χωρίς τον καλύτερο και τον… 12ο παίκτη της. Ήτοι τον Πέτρο Μάνταλο και τον κόσμο της.

Διότι ο μεν διεθνής άσος απείχε και την Τετάρτη από το κανονικό πρόγραμμα (κάνοντας ασκήσεις στο γυμναστήριο) κι εφόσον το ίδιο συμβεί και στη σημερινή προπόνηση (19:00) θα τεθεί οριστικά νοκ-άουτ από το παιχνίδι της Πάτρας.

Εκεί όπου θα φανεί, απ’ την άλλη, το κατά πόσο οι φίλοι της ΑΕΚ θα συμμεριστούν τις προτροπές που γίνονται από τον σύλλογο και θα απέχουν από τις εξέδρες. Άλλωστε ο Δημήτρης Μελισσανίδης το ζήτησε και προσωπικά (φοβούμενος προβοκάτσια) ενώ χαρακτηριστικό είναι πως σκοπεύει να μη δώσει το «παρών» για πρώτη φορά φέτος και ο ίδιος.

Κατά τ’ άλλα -κι όσον αφορά στο μεταγραφικό κομμάτι- η «Ένωση» δε βιάζεται να προχωρήσει το σχεδιασμό της. Είναι δεδομένο ότι έχει κάνει επαφές στο εσωτερικό και ότι σ’ αυτές όντως συμπεριλαμβάνονται και οι περιπτώσεις των Νικολά Μαρτίνες (του Παναιτωλικού) και Νίκου Καλτσά (της Βέροιας).

Όπως ισχύει ωστόσο και στους στόχους από το εξωτερικό (με τη φημολογία για τους Λούκας και Σόουζα ν’ αναπαράγεται και στη Βραζιλία) θα κάνει προσεκτικά τις κινήσεις της. Και γι’ αυτό το λόγο θεωρείται πιθανότατο ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να κάνει ένα ακόμα ταξίδι μεταγραφικού σκοπού στο εξωτερικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!

Όλα τα εισιτήρια «ρεζερβέ». Μετά την Ντόρτμουντ, η Άρσεναλ «κλείδωσε» θέση στους «16» χάρη στο 2-0 κόντρα στους Βεστφαλούς. Πήρε το ντέρμπι με την Γαλατά και την πρόκριση στο Europa η Άντερλεχτ (2-0).

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Με εξαίρεση την 1η θέση, όλα κρίθηκαν στον 4ο όμιλο. Η Άρσεναλ «ζήλεψε» την Ντόρτμουντ, που είχε καθαρίσει εδώ και καιρό, την «χτύπησε» στο Λονδίνο με σκορ 2-0 και την ακολούθησε στους «16». «Έκλεισε» και η θέση του Europa με την Άντερλεχτ να παίρνει το ντέρμπι με την Γαλατασαράι στο Βέλγιο, 2-0.

Η βαθμολογία:


1.Ντόρτμουντ 12
2.Άρσεναλ 10
3.Άντερλεχτ 5
4.Γαλατασαράι 1

Άρσεναλ – Ντόρτμουντ (2-0)
(2’ Σανόγκο, 57’ Σάντσες)

Για τα δεδομένα της, είχε αργήσει να καθαρίσει την πρόκριση, όμως απέναντι στην Ντόρτμουντ πάτησε το γκάζι στο τέρμα και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Σανόγκο. Η Άρσεναλ είχε τον έλεγχο στο «Emirates», παρότι το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό, αφού η ομάδα του Κλοπ έπαιζε απόλυτα ελεύθερα. Οι «κανονιέρηδες» παρότι είχαν κάποιες καλές φάσεις πριν το ημίχρονο δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου. Στο δεύτερο, η... δουλειά έγινε σε ιδανικό σημείο. Ο Αλέξις Σάντσες στο 57’ έκανε το 2-0 και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Οι παίκτες του Βενγκέρ πάγωσαν τον ρυθμό και δεν άφησαν τους Γερμανούς να βρουν δίχτυα και να βάλουν φωτιά στο ματς. Έτσι, η Άρσεναλ κλείδωσε την πρόκριση και την τελευταία αγωνιστική έχει πιθανότητες να διεκδικήσει και την 1η θέση.

Άντερλεχτ – Γαλατασαράι 2-0
(44’, 86’ Μπεμπά)

Ντέρμπι με τα όλα του στο Βέλγιο, με την Άντερλεχτ να βγαίνει νικήτρια στη μάχη με την Γαλατασαράι. Οι γηπεδούχοι, έχοντας σύμμαχο και τους οπαδούς τους, πήραν τη νίκη και μαζί την πρόκριση στο Europa League μέσω της 3η θέσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σανσέλ Μεμπά. Αν και αμυντικός ο 20χρονος Κονγκολέζος, πέτυχε από ένα γκολ στο φινάλε κάθε ημιχρόνου (44’ και 86’) και έσβησε τα όνειρα των παικτών του Πραντέλι για καλύτερο πλασάρισμα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του γκρουπ.

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Τρίτη 9/12, 21.45

Γαλατασαράι-Άρσεναλ
Ντόρτμουντ-Άντερλεχτ
*Πηγή: sport-fm.gr*