Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Tα 74 γκολ του Μέσι!! (vids)

O Μιχάλης Τσαμπάς είδε από την TV τον Μέσι να... προσπερνάει τον Ραούλ, αλλά θυμήθηκε πως ήταν παρών στο Camp Nou όταν άρχισε ο Αργεντίνος να γράφει την ιστορία! Δείτε ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ του Αργεντίνου στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Ο Λίο Μέσι... έψαχνε στην Κύπρο ένα γκολ. Θα ήταν αρκετό για να προσπεράσει τον σπουδαίο Ραούλ στην κορυφή των σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά όπως συνηθίζει ο Αργεντίνος βρήκε περισσότερα από ένα γκολ. Βρήκε τρία. Έκανε χατ τρικ και με πανηγυρικό τρόπο... καμαρώνει μόνος πρώτος τα 74 γκολ που πέτυχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Κι επειδή ο Ραούλ έχει πλέον περάσει στην ιστορία, ένας άλλος «Μαδριλένος», ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα 70 γκολ που πέτυχε θέλει αφενός να περάσει στην 2η θέση κι από εκεί και πέρα να βάλει μπρος για να κάνει αυτός δικό του αυτό το σπουδαίο ρεκόρ. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι και τα επόμενα χρόνια σε τοπ επίπεδο Μέσι και Κριστιάνο θα μας απασχολούν και όσο αφορά την συγκεκριμένη κόντρα.
Η διαφορά του Μέσι με αυτούς που βρίσκονται την δεδομένη στιγμή στο 2ο και 3ο σκαλί του βάθρου είναι ότι ο «Λίο» τα πέτυχε όλα με μια φανέλα. Αυτή της Μπάρτσα. Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε είκοσι! 74 γκολ σε τέτοιο επίπεδο και ποιος ξέρει που μπορεί να φτάσει.
Τα 100 μπορεί να φαντάζουν πολύ μακριά αλλά όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιρικό... Μεσία κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει. Άλλωστε δεν τον πήραν και τα χρόνια. Μόλις στα 27 του είναι ακόμη. Μόλις σε 91 ματς πέτυχε!!! Έχει όλο τον χρόνο μπροστά του για να σπάσει ακόμη περισσότερα κοντέρ και συνεχίσει να πορεύεται στον αστερισμό των ρεκόρ.
Να σκεφτεί κανείς ότι όλη αυτή η μοναδική πορεία άρχισε στα 18 του χρόνια. Μια... ασίστ του Φίλιππου Δάρλα ήταν η αιτία. Ο «αμούστακος» τότε Μέσι, στις πρώτες του ποδοσφαιρικές παραστάσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο... κλήρος έπεσε στον Παναθηναϊκό. Το ημερολόγιο έγραφε 2 Νοεμβρίου 2005. Οι «πράσινοι» του Μαλεζάνι πελαγοδρομούσαν στο Καμπ Νου. Η φράση «γέρνει το γήπεδο» είχε πάρει τότε... σάρκα κι οστά.
Πέντε μέτρησαν στο φινάλε (5-0)... Αν δεν ήταν ο Γκαλίνοβιτς, μπορεί να ήταν και διψήφιο. Ένα από αυτά ήταν του Μέσι. Το πρώτο στην καριέρα του στο «σεντόνι». Ένα «τρακάρισμα» του Δάρλα με τον Μπίσκαν (δείτε το βίντεο), ένα λάθος γύρισμα του πρώτου και... η ιστορία άρχισε να γράφεται από τον Αργεντίνο. Ένα... κωμικό γκολ, αλλά τι σημασία είχε τότε για τον 18χρονο;
Tώρα που το συνειδητοποιώ, θα έχω να λέω και στα... εγγόνια μου ότι είδα live, μέσα από τα δημοσιογραφικά του Camp Nou το παρθενικό τέρμα αυτού του υπερπαίκτη! Όπου κι αν φτάσει, έχω δει την αρχή του...
Το πρώτο ήταν με τον Παναθηναϊκό (έχει πετύχει άλλα 3 από τότε με αντιπάλους τους «πράσινους»), το 10ο με την Σαχτάρ, το 20ο με την Στουτγάρδη, το 30ο με την Κοπεγχάγη, το 40ο με την Πλζεν, το 50ο με την Μίλαν, το 60ο και το 70ο με τον Άγιαξ, επίσης κόντρα στους Ολλανδούς... έπιασε τον Ραούλ (71ο) και με το χατ τρικ επί Κυπριακού εδάφους έγραψε ιστορία!
Η... πελάτισσα Μίλαν!
Ο Μέσι έχτισε τον... μύθο των 74 γκολ μέσα από μερικά πολύ μεγάλα ματς. Σε κόντρες με σπουδαίους αντιπάλους και μεγάλες ομάδες. Χωρίς εξαίρεση σχεδόν όλη η... αφρόκρεμα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναι στο πελατολόγιο του. Από όλες έχει ο «μπαχτσές». Μέσα και η Ρεάλ, μέσα και η Γιουνάιτεντ, μέσα και η Μπάγερν, μέσα και ο Άγιαξ, μέσα και η Άρσεναλ! Το... μέλι όμως για τον Μέσι φαίνεται να το έχει η Μίλαν. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αργεντίνος έχει σκοράρει 8 (!!!) φορές κόντρα στους «ροσονέρι»!
Αναλυτικά κατά ομάδες τα 74... σεντονάτα γκολ του Μέσι (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ) έχουν ως εξής:
8 -ΜΙΛΑΝ
6 – ΑΓΙΑΞ, ΑΡΣΕΝΑΛ, ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
4 -ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
3 – ΣΕΛΤΙΚ, ΑΠΟΕΛ. ΛΥΟΝ, ΣΑΧΤΑΡ, ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΠΛΖΕΝ, ΣΤΟΥΤΓKΑΡΔΗ
2 – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ, ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ, ΜΠΑΓΕΡΝ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ, ΡΕΑΛ, ΜΠΑΤΕ, ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
1 – ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ, ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ, ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: