Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Tα ρεκόρ που έχει να σπάσει ο Μέσι!

Στη λίστα του Λιονέλ Μέσι υπάρχουν αποστολές που ακόμη δεν έχει φέρει εις πέρας και το gazzetta.gr παρουσιάζει όσα απομένουν να κάνει ο Αργεντινός θρύλος.
Ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα αλλά και κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο ισπανικό πρωτάθλημα και το Champions League, έχει ακόμα προκλήσεις τις οποίες θέλει ν' αντιμετωπίσει και στόχους που ακόμα δεν έχει πετύχει.
Η κορυφή και στο Champions League ήταν θέμα χρόνου. Υπάρχουν όμως και αποστολές που είναι εξαιρετικά δύσκολες.
Το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα...
Copa Del Rey: Στο πρωτάθλημα μπορεί να τον ξεπέρασε, όμως, ο Μέσι θα βρει τον Τέλμο Θάρρα ξανά μπροστά του. Αυτό, διότι ο άλλοτε στράικερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, είχε σκοράρει 81 φορές στο Κύπελλο Ισπανίας και μάλιστα το είχε κατακτήσει τις χρονιάς 1943, 1944, 1945, 1950 και 1955. Αντίθετα, ο Αργεντινός έχει 29 γκολ σε 44 ματς του Copa Del Rey.
Εθνική Αργεντινής: Ο μεγάλος, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα παραμένει ο πρώτος σκόρερ με τη φανέλα με το εθνόσημο της Αργεντινής, όμως, η διαφορά του από τον Μέσι δεν είναι πλέον τόσο μεγάλη. Ο παλαίμαχος επιθετικός σταμάτησε στα 56 τέρματα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ενώ ο μάγος των «μπλαουγκράνα» έχει 45.
Copa America: Τα μόλις δύο γκολ στη συγκεκριμένη διοργάνωση από τον Μέσι, τον αφήνουν πολύ μακριά από τους κορυφαίους σκόρερ. Ο Αργεντινός, Νορμπέρτο Μέντεζ και ο Βραζιλιάνος, Ζιζίνιο, είχαν πετύχει από 17 τέρματα στην τελική φάση...
Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Μίροσλαβ Κλόζε έγραψε ιστορία στο φετινό Μουντιάλ της Βραζιλίας, ξεπερνώντας τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο, για να φτάσει στα 16 γκολ στην ιστορία του θεσμού. Ακολουθεί ο Γκερντ Μίλερ που σταμάτησε στα 14 και ο Μέσι έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του, αφού βρίσκετα στα τέσσερα γκολ. Επόμενος που θα φτάσει στην κορυφή, θα είναι πιθανότατα ο Τόμας Μίλερ που ήδη έχει πετύχει 10 και είναι μόλις 25 ετών. Όσο για τα γκολ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, εκεί κορυφαίος είναι ο Ζιστ Φοντέν που είχε σκοράρει 13 φορές στο Μουντιάλ του 1958.
Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι και να μην του... χαλάμε το παραμύθι και τις στιγμές που ζει, παραθέτουμε και τα ιστορικά κατορθώματά του:
Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα: 368 γκολ
Πρώτος σκόρερ στο Champions League: 74
Πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα: 253 γκολ
Περισσότερα γκολ σε μια σεζόν: 68
Περισσότερες Χρυσές Μπάλες: 4
Περισσότερα βραβεία πρώτου σκόρερ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση: 4
Περισσότερα χατ-τρικ στο πρωτάθλημα σε μια σεζόν: 8
Περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος: 91
Περισσότερα διαδοχικά ματς πρωταθλήμας με γκολ: 21
Περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν: 50
Περισσότερα γκολ σε clasico: 21
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: