Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Όλα στραβά κι ανάποδα!

Θυμίζοντας τον καλό του εαυτό μόνο στην 4η περίοδο, ο Παναθηναϊκός ήταν αδύνατο να επιστρέψει από το -23 και έχασε από τη Μακάμπι με 68-55 στο ΟΑΚΑ χάνοντας και τον Ούκιτς. Αναμονή για... Top 16.

Όλα στραβά κι ανάποδα
Η Μακάμπι ήταν αδιάφορη, αλλά ο Παναθηναϊκός έμοιαζε… τέτοιος για τρία δεκάλεπτα, γνωρίζοντας την ήττα με 68-55 στο ΟΑΚΑ και παράλληλα χάνοντας με τράβηγμα τον Ρόκο Ούκιτς που είναι αμφίβολος εν όψει ΟΑΚΑ. Μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο… εμφανίστηκαν οι «πράσινοι», που όμως ήταν αδύνατο να επιστρέψουν από το -23. Διασωθείς ο Λάσμε με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές, που είχαν 4/22 τρίποντα και 12/31 δίποντα.

Πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα του αγώνα Λαμποράλ Κούτσα-Λοκομοτίβ Κουμπάν για να μάθουν σε ποιον από τους δύο ομίλους του Top 16 θα αγωνιστούν. Με νίκη των Βάσκων θα είναι τέταρτοι και θα ανταμώσουν με τον Ολυμπιακό, με νίκη των Ρώσων θα είναι τρίτοι.

«Άκυρη» εκκίνηση

Ούκιτς, Διαμαντίδης, Μπράμος, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδης επελέγησαν στην πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού. Με τον αρχηγό του σε ρόλο οργανωτή και τον Αμερικανό σε αυτό του εκτελεστή οι… λαχανί προηγήθηκαν 10-7, αλλά η καλή παρουσία του Σχορτσανίτη κρατούσε τη Μακάμπι στο παιχνίδι. Ο Σμιθ με πέντε συνεχείς πόντους ξεκίνησε την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, που στα τελευταία τέσσερα λεπτά της πρώτης περιόδου έκαναν ένα επί μέρους σκορ 12-2 και ξέφυγαν με εννιά (14-23), την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι επιθετικά και χωρίς ενέργεια στην άμυνα.

Αδιόρθωτος

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους έξι (21-27) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά ο Μπλου με συνεχείς πόντους ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (21-32). Οι ψηλοί του Μπλατ φορτώθηκαν με φάουλ, ωστόσο αυτό έμεινε ανεκμετάλλευτο. Το πείραμα του Πεδουλάκη με Φώτση, Γκιστ και Λάσμε στην ίδια πεντάδα δεν έφερε αποτέλεσμα, ενώ παρότι η άμυνα είχε βελτιωμένη εικόνα, η αστοχία στα τρίποντα (0/10) δεν επέτρεπε στους νταμπλούχους Ελλάδας να πλησιάσουν. Έτσι η Μακάμπι έκλεισε το ημίχρονο στο +9 (27-36), με τον Παναθηναϊκό να χάνει στην τελευταία φάση με μυϊκό τραυματισμό (τράβηγμα στο δικέφαλο) τον Ούκιτς.

Και μη χειρότερα

Το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού μετά από έντεκα άστοχες προσπάθειες ήρθε δια χειρός Διαμαντίδη (32-39), ο Σχορτσανίτης φορτώθηκε νωρίς με τέταρτο φάουλ, αλλά αυτά δεν αρκούσαν για να σημάνει… αντεπίθεση. Οι «πράσινοι» ήταν βραχυκυκλωμένοι στην επίθεση κι ευάλωτοι στην άμυνα, ενώ έβγαζαν εκνευρισμό, που εκδηλώθηκε στη γκρίνια του Διαμαντίδη στους διαιτητές και το επεισόδιο του Λάσμε με τον Ίνγκλις, που χρεώθηκαν από μία τεχνική ποινή. Άλλο που δεν ήθελε η Μακάμπι, η οποία με διαδοχικά τρίποντα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με επί μέρους σκορ 19-3 και στο +23 (35-58).

Ξύπνησε αργά

Ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε, αλλά καθυστερημένα. Ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με 12-0 πλησιάζοντας στους έντεκα (47-58), την ώρα που οι πρώτοι πόντοι της Μακάμπι ήρθαν μετά από 5:13 με μακρινό σουτ του Μπλου. Ο Αμερικανός «σκότωσε» τα όνειρα για τη μεγάλη ανατροπή με συνεχή καλάθια, την ώρα που οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να δοκιμάζουν τις αντοχές της στεφάνης στα άστοχα μακρινά σουτ.

Δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2 (8 ριμπ.), Κάρι 7, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 16 (8 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 5 (9 ασίστ), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς 7, Αποστολίδης.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Ράις 7, Σμιθ 7, Χίκμαν 10, Ίνγκλις 10, Τάιους 6, Πνίνι 9, Κοέν 2, Οχαγιόν 2, Μπλου 13, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 2.

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Ντοζάι (Κροατία), Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία). Πηγή: sport-fm.gr

Η Ρεάλ ισοπέδωσε την Εφές!

Η Ρεάλ επικράτησε 86-61 της Αναντολού Εφές στο «Αμπντί Ιπεκτσί», με τον Σέρχι να την «εκτελεί» και πλέον οι Τούρκοι θέλουν νίκη της Ζαλγκίρις για να προκριθούν.

Η Ρεάλ ισοπέδωσε την Εφές
Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα των Τούρκων, που είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 15 λεπτά, σημείωσαν μόλις 16 πόντους και η Ρεάλ έκανε μια απίστευτη τελευταία περίοδο. Η «βασίλισσα» είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Σέρχι είχε 24 με 6/6 τρίποντα και πέντε ασίστ, ενώ ο Ρέγιες, είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Μίροτιτς είχε 17. Από την άλλη μόνον ο Σαβάνοβιτς προσπάθησε με 20 πόντους.

Με ένα μικρό προβάδισμα για την Εφές, τελείωσε η πρώτη περίοδος, κυρίως χάρη στον Ντούσκο Σαβάνοβιτς, που σημείωσε τους 8 από τους 20 πόντους της ομάδας του. Ωστόσο η «βασίλισσα» μπήκε με φορά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με βολές του Ρέγιες, ένα καλάθι του Ρούντι και ένα τρίποντο του Ροντρίγκεθ έκανε σερί 8-0 για να φτάσει το σκορ στο 20-26 στο 13’. Από εκεί και μετά το ματς κύλησε σε αυτή τη διαφορά με το 34-38 στο 2:06 πριν το τέλος, μιας και στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου, σε σημειώθηκε ούτε καλάθι.

Με τον Σαβάνοβιτς να μπαίνει καυτός στην 3η περίοδο, η Εφές, κατάφερε να πάρει κεφάλι με 45-41, μιας και ο Σέρβος σημείωσε τρία απανωτά τρίποντα, στο 25’. Ωστόσο η Ρεάλ επανήλθε με ένα σερί 9-0 και επιμέρους 13-2, πριν ο Ντραγκίσεβιτς διαμορφώσει το 49-54 που ήταν το σκορ, της 3ης περιόδου.

Στην 4η περίοδο, η Ρεάλ, ήταν πραγματική «βασίλισσα», αφού ισοπέδωσε τους Τούρκους. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ έστησε το δικό του πάρτι με 14 προσωπικούς πόντους και τέσσερα τρίποντα και οδήγησε τη Ρεάλ σε 32-12 στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα
: 20-18, 34-38, 49-54, 61-86

Eφές Αναντολού: Μπαλμπάι 8, Γκόρντον 4, Χόμπσον 7, Σαβάνοβιτς 20 (3), Σεμίχ Ερντέν 2, Μπατούκ 1, Γκονλούμ 2, Ντραγκίσεβιτς 10 (2), Πλάνινιτς 7 (1)

Ρεάλ Μαδρίτης: Γιούλ 13, Ντάρντεν 2, Φερνάντεθ 10 (2), Μίροτιτς 17 (2), Μπουρούσης, Ντρέιπερ 3 (1), Ρέγιες 13 (11 ριμπάουντ), Ντιέζ, Σλότερ 2, Μεζρί 2, Σέρχι Ροντρίγκεθ 24 (6/6 τρίποντα) Πηγή: sport-fm.gr

Όταν παίρνει φόρα...!!

Με τέτοια φόρα, σιγά μη σταματούσε στη Ζιέλονα Γκούρα! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 91-80, έκανε το 10/10 στην Α’ φάση για πρώτη φορά στην ιστορία του και περιμένει να μάθει αντιπάλους στο Top16.

Όταν παίρνει φόρα...
Σε… τυπική διαδικασία μετέτρεψε την αναμέτρηση του με την Ζιέλονα Γκούρα στην Πολωνία ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν χωρίς να ζοριστούν των αδιάφορων γηπεδούχων (είχαν ήδη αποκλειστεί από το Top 16) με 91-80 στην τελευταία αγωνιστική του Γ’ ομίλου της Eurolegue και έκαναν το απόλυτο στην πρώτη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Παράλληλα όμως διεύρυναν το αήττητο σερί τους σε επίσημες διοργανώσεις φτάνοντας τις 23 νίκες, ενώ ανέβασαν και ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Πλέον το ενδιαφέρον των Πρωταθλητών Ευρώπης στρέφεται στα… άλλα ματς από τα οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοι τους στον Ε’ όμιλο του Top 16 στον οποίο εκείνοι έχουν πάρει θέση εδώ και πολύ καιρό, ως πρώτοι στο γκρουπ τους.

Δεν αγωνίστηκαν οι τιμωρημένοι Μπέγκιτς και Πρίντεζης, αλλά και ο τραυματίας Λο. «Ανάσες» έδωσε στον Βασίλη Σπανούλη ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει τους ματς με τους «αιώνιους» στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίοι ο Περπέρογλου με 23 πόντους (5/6 τρίποντα) και ο Λοτζέσκι με 18 (4/6 τρίποντα).

Το ματς



Σκόραρε ο αρχηγός, «μάζευε» ο Ντάνστον

Με εμφανή διάθεση να «τρέξει» στον αιφνιδιασμό μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, που με ηγέτη στην επίθεση τον Σπανούλη, προηγήθηκε 10-3 στο 4΄. Στη συνέχεια η Ζιέλονα εκμεταλλεύτηκε κάποια κενά στην άμυνα και κάποια λάθη των «ερυθρόλευκων» και με μπροστάρη στο σκοράρισμα τον Σελ, μείωσε σε 14-12, δυόμισι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Λοτζέσκι και Ντάνστον (κυρίαρχος στους αιθέρες), πήραν τη σκυτάλη από τον Σπανούλη και με δικά τους καλάθια, διατήρησαν το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας (22-18 στο δεκάλεπτο), την ώρα που ο Μπαρτζώκας -ελλείψει Λο- είχε ρίξει νωρίς στη μάχη τον Κατσίβελη.

Όταν μπήκε και ο Στράτος…

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και είχε σωστές αποστάσεις στην επίθεση, έβρισκε λύσεις σχεδόν με όλους τους παίκτες του, αλλά δεν ήταν συγκεντρωμένος στην άμυνα. Όταν έγινε και αυτό, σε συνδυασμό με την υπεροχή του στα ριμπάουντ (22-10 στο ημίχρονο), «άνοιξε» την υπέρ του διαφορά στους δέκα (34-24 στο 15΄). Πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα ήταν οι Περπέρογλου και Σίμονς, με τον πρώτο να ευστοχεί από μακρινή απόσταση και τον δεύτερο να δείχνει απόλυτα καλά μετά τον τραυματισμό του. Ο Μπαρτζώκας έκανε διαρκές rotation για να διατηρήσει «φρέσκους» όλους τους παίκτες του, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους πρωταθλητές Ευρώπης να διατηρήσουν διαφορά σχετικής ασφάλειας (+9), 43-34 στην ανάπαυλα.

Πεντάλεπτη…ομοβροντία

Εκπληκτικό ρυθμό είχε ο Ολυμπιακός και στην αρχή της τρίτης περιόδου. Πετυχαίνοντας 17 πόντους σε πέντε λεπτά, προηγήθηκε για πρώτη φορά με 15 πόντους (60-45 στο 25΄), με απόλυτα εύστοχες επιλογές στην επίθεση και «δράστες» τους Περπέρογλου, Σπανούλη και Ντάνστον. Ο Λαρισαίος γκαρντ, εκτός από το να εκτελεί, είχε αναλάβει για ένα ακόμα βράδυ το «τάισμα» των συμπαικτών του με ασίστ και έτσι οι φιλότιμες προσπάθειες των Ντραγκίτσεβιτς-Ζαμοίσκι να κρατήσουν σε φυσιολογική απόσταση την πολωνική ομάδα, δεν απέδωσαν καρπούς. Με εξαίρεση το «ξέσπασμα» του Εγένκα που τους έφερε στο -8 (56-64, 2΄ 43΄΄πριν το τέλος του 3ου), οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις στη “ζώνη” του Ούβαλιν με τον εκπληκτικό, Λοτζέσκι, για το 72-62, πριν τη τελική ευθεία.

Ρυθμός σε Σίμονς και χαλάρωση

Με σερί 9-2 στα πρώτα δυόμισι λεπτά της 4ης περιόδου, ο Ολυμπιακός έβαλε οριστικά τέλος στα όποια όνειρα της Ζιέλονα για ανατροπή, αφού έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 17 πόντους (81-64), με τον Περπέρογλου να συνεχίζει τα… όργια έξω από τη γραμμή των 6.75 (5/6). Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν –πράγμα σπάνιο για τον Μπαρτζώκα- “ζώνη” και απορρύθμισαν στην επίθεση την πολωνική ομάδα, που είχε πλέον συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας. Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό να δοκιμάζει πράγματα ενόψει ΟΑΚΑ και κυρίως να δίνει ρυθμό στον Σίμονς, ο οποίος έδειξε να ανταποκρίνεται. Η φυσιολογική χαλάρωση στην άμυνα, επέτρεψε στην Ζιέλονα να πετύχει κάποια μακρινά σουτ και να περιορίσει σημαντικά την διαφορά της ήττας στο 91-80.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-43, 62-72, 80-91.

Ζιέλονα Γκούρα (Ούβαλιν): Σελ 6, Γουόκερ, Τσάνας 4, Χρίτσανιουκ 10, Εγένγκα 6, Ντραγκίτσεβιτς 14, Κούτσαρεκ, Μπράκινς 2, Κόζαρεκ 12 (1), Σρόκα 4 (1), Ζαμοίσκι 22 (6).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου 23 (5), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 2, Σίμονς 8, Αγραβάνης, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 4 (1), Λοτζέσκι 18 (4).

Διαιτητές: Σαχίν (Ιταλία), Ματιόλι (Ιταλία), Πέτεκ (Σλοβενία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου ο Μιλίνκοβιτς!!

Χωρίς τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης του Άρη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. «Κόλλημα» λόγω πυρετού δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός.

Δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου ο Μιλίνκοβιτς
Απών λόγω πυρετού από τη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης του Άρη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ήταν ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε κόλλημα λόγω πυρετού και τη θέση του πήρε ο συνεργάτης του στον πάγκο των «κίτρινων», Ζόραν Λόντσαρ.

Παράλληλα, εντείνεται η φημολογία περί απομάκρυνσης του Μιλίνκοβιτς από την τεχνική ηγεσία.

Αναλυτικά το σχόλιο του Λόντσαρ:

«Ήταν ένα πού καλό και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. ο ΑΡΗΣ πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το πρώτο γκολ. στο β’ ημίχρονο ήταν καλύτερος και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με το Μανιά στις καθυστερήσεις και στο πέναλτι που έχασε και έφυγε με την ισοπαλία. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ, ο ΑΡΗΣ είχε σήμερα πέντε παίκτες κάτω από 20 χρονών και πράγματι τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια. Πάντα δίνουν 100-150% των δυνατοτήτων τους και αυτό είναι που μπορούν και αυτά που μπορούν αυτά θα δίνουν».

Για το αν έχουν μιλήσει με τη διοίκηση για το μέλλον τους στον πάγκο: «Η δική μας δουλειά είναι μέσα στο γήπεδο. Γνωριστήκαμε χθες με την καινούρια διοίκηση. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να μιλήσουμε. Εμείς κοιτάμε να είναι αγωνιστικά έτοιμη η ομάδα για να παίζει μπάλα».
Για το αν είναι διατεθειμένοι να μείνουν: «Εγώ έπαιξα μπάλα στον ΑΡΗ και υπέγραψα με τον ΑΡΗ. Δεν υπέγραψα ούτε με τον Ηλιάδη ούτε με τον Σκόρδα. Εμείς συνεχίζουμε και πάντα είμαστε στη διάθεση της ομάδας».
Για το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης: «Εδώ και δύο μήνες ξέρουμε σε ποιες θέσεις θέλουμε παίκτες. Δεν συμμετέχουμε στις συζητήσεις. Εμείς είπαμε σε ποιες θέσεις θέλουμε ενίσχυση και νομίζω ότι όλοι όσοι βλέπουν μπορούν να βάλουν συμπεράσματα. Κανείς δεν λέει όχι στις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο ΑΡΗΣ. Θα χρειαστεί πολύ τύχη, πολύ δουλειά και υπομονή για να μείνει στην κατηγορία χωρίς ενίσχυση. Αυτό το υλικό είναι για μετά από δύο χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Χρειάζεται τερματοφύλακας, δύο ακραίους μπακ, δύο αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ, δύο σέντερ μπακ, έναν επιθετικό».

Για το αν βασίζονται στη μεταγραφική ενίσχυση: «Σε τι να βασιζόμαστε; στο Άγιο Πνεύμα. Φαίνεται στο γήπεδο ότι όλα τα παιχνίδια η ομάδα ή χάνει ή κερδίζει στην κόψη του ξυραφιού. Δεν υπήρξαν ομάδες που διέλυσαν τον ΑΡΗ με εξαίρεση ένα ή δύο παιχνίδια. Πάλεψε όλα τα ματς».

Αναστεν-Άρης!!

Σε αναμμένα κάρβουνα συνέχισε να περπατάει ο Άρης. Οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στο ματς με τον ποιοτικό Αστέρα, αλλά το 1-1 που απέσπασαν είναι πολύ λίγο για να τους ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.

Αναστεν-Άρης!
Άρης και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1 στο «Κλ.Βικελίδης», στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξαν το σκορ με τον Σέτι (27’).

Ο Άρης, αντέδρασε, έχασε πέναλτι με τον Αγκάνθο, ωστόσο σκόραρε με τον Ισπανό (65’) και πήρε, τουλάχιστον, τον βαθμό της ισοπαλίας, η οποία όμως δεν τον απομακρύνει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.

Το ματς:


Ο ένας, σχεδόν, στο χείλος του γκρεμού, ο άλλος πιο χαλαρός, αλλά με την ίδια επιθυμία για θετικό αποτέλεσμα. Ο Άρης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, νωθρά, κάτι που ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε και «πάτησε» καλύτερα στο χορτάρι. Πίεσε ψηλά, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα με τους Ουσέρο και Μουνάφο και λίγο αργότερα έφτασε και στο γκολ.

Μετά από πολλές επισκέψεις στην περιοχή του Διούδη και αρκετά σουτ, εκτός περιοχής, ο Αστέρας σκόραρε με τον Σέτι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουσέρο και πρώτη κεφαλιά από τον Εντό. Αυτό το γκολ ανέβασε την ψυχολογία του Αστέρα, την στιγμή που ο Άρης συνέχιζε να μην μπορεί να απειλήσει. Το τέλος του πρώτου μέρους, βρήκε τους παίκτες του Βεργέτη να είναι στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να θέλει να μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς να έχει περιθώρια για να «σπαταλήσει» άλλο χρόνο, μπήκε πιο επιθετικά και είχε «χρυσή» ευκαιρία για να ισοφαρίσει, την οποία δαπάνησε ο Αγκάνθο, ο οποίος έχασε πέναλτι. Ο Ισπανός επιθετικός, ωστόσο, λίγο αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσια και έβαλε και πάλι στην εκκίνηση τις δύο ομάδες.

Τα λεπτά κύλησαν, σχεδόν… μοιρασμένα. Ο Αστέρας προσπάθησε να συνέλθει από το γκολ που δέχτηκε, το κατάφερε σε ένα μεγάλο βαθμό, την στιγμή που ο Άρης συνέχισε να πιέζει όλο και πιο πολύ για να φτάσει στο γκολ. Σε αυτό βοηθούσε και ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος καταλάβαινε πως πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια. Το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου, εκτός από τις έντονες αποδοκιμασίες, βρήκε και τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Καραγκούνης, Τσουμάνης, Έλσνερ, Κύργιας, Σουνάς (67’ Ηρακλής), Νταμαρλής (88’ Κοτσαρίδης), Τάτος, Σταυρόπουλος (72’ Τσουκάνης), Αγκάνθο, Μανιάς.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Γκόλιας.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Σέτι, Εντό, Μουνάφο (72’ Τσαμπούρης), Ουσέρο, Καράσκο (64’ Ουρτάδο), Ντε Μπλάσις (85’ Χουάνμα), Μπαράλες.

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Μπακασέτας, Κάφα, Ζαραδούκας.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καραΐσαρίδης (Πιερίας)
Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης Πηγή: sport-fm.gr

Ο ωραίος και ο... μοιραίος!!

Η Βέροια κράταγε χάρη στον Καντιμοίρη τον βαθμό στη Νέα Σμύρνη, όμως ένα τραγικό λάθος του στο φινάλε έδωσε την ευκαιρία στον Αραβίδη να λυτρώσει τον Πανιώνιο, που ξαναείδε «τρίποντο» 2-1 στην Πλατεία

Ο ωραίος και ο... μοιραίος
Μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 για τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη απέναντι στη Βέροια, για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Χρήστος Αραβίδης, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του ήρωα τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Γιώργου Καντιμοίρη, χάρισε με γκολ στο 84ο λεπτό το «τρίποντο» στην ομάδα του.

Οι «κυανέρυθροι» πήραν το προβάδισμα στο 22’ με τον Γεωργιάδη να στέλνει άθελά του τη μπάλα στην εστία της ομάδας του, σε ένα σημείο του αγώνα όπου η Βέροια ήταν καλύτερη. Οι παίκτες του Ντόστανιτς ισοφάρισαν με τον Μπεν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+1’) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και παρά την ασφυκτική πίεση του δευτέρου 45 λεπτού (όπου βρέθηκαν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σισοκό στο 78’) έδειχναν πως θα κράταγαν τον βαθμό.

Τελικά τα «σχέδια» της ομάδας της Ημαθίας τα χάλασε ο Χρήστος Αραβίδης στο 84’, ο οποίος ξαναέβαλε τον Πανιώνιο στο δρόμο των νικών έπειτα τέσσερα ματς. Τους 20 βαθμούς έφτασαν οι «κυανέρυθροι» στο ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου στον πάγκο. Στην προτελευταία θέση με 13 βαθμούς παρέμεινε η Βέροια.


Το ματς:



Πολύ καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν εμφανή την πρόθεσή τους να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Με το πέρασμα των λεπτών η Βέροια έδειχνε να πατά καλύτερα και απείλησε αρκετές φορές την εστία του Ανέστη. Όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι παίκτες του Πανιώνιου με τη βοήθεια του Γεωργιάδη κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, στη πρώτη ουσιαστικά καλή τους προσπάθεια στο ματς.

Το τέρμα των «κυανέρυθρων» πάγωσε τους παίκτες της Ντόστανιτς, που έδειξαν να αποσυντονίζονται και απειλήθηκαν και με δεύτερο γκολ, όμως ο Καντιμοίρης γλίτωσε την ομάδα του από τις προσπάθειες του Κολοβού. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τη Βέροια να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση, με τον Μπεν να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» έπειτα από παράβαση του Καμπάνταη.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός στο δεύτερο 45λεπτο δεν ήταν ο ίδιος. Οι παίκτες του Πανιώνιου αν και είχαν την υπεροχή των κινήσεων δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή της ομάδας του Ντόστανιτς, που έψαξε το δεύτερο γκολ με αντεπιθέσεις που προέρχονταν από τα άκρα.

Όσον περνούσαν τα λεπτά οι «κυανέρυθροι» πίεζαν ολοένα και περισσότερο τους φιλοξενούμενους, που έδειξαν να υστερούν σε δυνάμεις και κράταγαν με νύχια και με δόντια τον βαθμό. Η αποβολή του Σισοκό στο 78’ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο της Βέροιας, που προδόθηκε και πάλι από λάθος δικού της παίκτη. Ο Καντιμοίρης, που μέχρι το 84’ είχε καθοριστικές επεμβάσεις έκανε τραγικό λάθος και ο Χρήστος Αραβίδης δεν τον συγχώρεσε κάνοντας το 2-1 για τον Πανιώνιο.

Οι συνθέσεις:



Πανιώνιος: (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός, Ζαχαράκης (64’ Παναγιωτούδης), Μητρόπουλος (83’ Λάζνικ), Ντούνης (87’ Παντίδος), Αραβίδης, Καμπάνταης
Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Μπούζας, Καλτσάς

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Παυλίδης (86’ Μάνος), Αποστολόπουλος, Σιόντης (78’ Βεργώνης), Σισόκο, Γεωργιάδης, Μπεν, Ζεζίνιο, Καλτσάς, Όστοϊτς, Μπάρμπας

Στον πάγκο: Κοτταρίδης, Πλαβούκος, Σεγκούντο

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης Πηγή: sport-fm.gr

Αυτό που φοβούνταν στο ΠΑΟΚ…!!

Τη σκέψη ότι θα (ξανα)χάσουν τον Μιγκέλ Βίτορ, όταν αποχωρούσε τραυματίας απ’ το Περιστέρι, επιβεβαιώνουν στον ΠΑΟΚ. Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, ο Πορτογάλος έχει υποστεί θλάση β' βαθμού στον τετρακέφαλο.

Αυτό που φοβούνταν στο ΠΑΟΚ…
Όσο σοβαρός φοβούνταν στον ΠΑΟΚ αποδεικνύεται ο τραυματισμός του Μιγκέλ Βίτορ.

Ο Πορτογάλος αποχώρησε στο 60’ του αγώνα με τον Ατρόμητο, λόγω ενοχλήσεων που ένιωθε στον τετρακέφαλο του αριστερού του ποδιού, με την πρώτη διάγνωση να κάνει λόγο για θλάση δευτέρου βαθμού.

Κάτι για το οποίο ενημέρωσε κι επίσημα η ΠΑΕ την Πέμπτη, αναφέροντας ωστόσο ότι οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο παίκτης θα δείξουν το ακριβές μέγεθος του προβλήματός του, αλλά και το διάστημα που θα λείψει απ’ τα γήπεδα (και εκτιμάται ότι θα πλησιάζει τον ένα μήνα).

Κατά τ’ άλλα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου» (πέραν των Νίνη, Στοχ και Λόρενς που συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασης και του Λόπεθ που συνέχισε το ατομικό) γυμνάστηκαν κανονικά σήμερα.

Εκτός λοιπόν απ’ αυτούς που έπαιξαν στο Περιστέρι κι έκαναν αποθεραπεία, ασκήσεις στο γυμναστήριο, μασάζ και υδροθεραπείες, όλοι οι άλλοι ακολούθησαν πρόγραμμα διατήρησης της φυσικής κατάστασης, με ασκήσεις τεχνικής και διπλό στο μισό γήπεδο.
Πηγή: sport-fm.gr

Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό και Άρη!!

Με πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Πρόστιμο και σε Άρη.

Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό και Άρη
Ούτε αυτήν τη φορά απέφυγε την τιμωρία ο Παναθηναϊκός για τη συμπεριφορά των οπαδών του.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλε στους «πράσινους» πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ για όσα έγιναν στη Λεωφόρο στο ματς της 15ης αγωνιστικής κόντρα στον Ατρόμητο.

Πρόστιμο και για την ΠΑΕ Άρης (1.500 ευρώ), απλή επίπληξη σε Αστέρα Τρίπολης, ενώ αναβλήθηκε η εκδίκαση που αφορά τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 15ης Αγωνιστικής.

Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β)ΠΑΕ Αστ.Τρίπολης, Χ.Σκορπίδα (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του κ.Χ.Σκορπίδα: επιβάλλει την ποινή επίπληξης.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.

* Η υπόθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ.

«Πόρτα» σε Αναστασίου, αντιδρά η ΠΑΕ!!

Ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα μέρες επέβαλε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στον Γιάννη Αναστασίου για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Αντίδραση από ΠΑΕ.

«Πόρτα» σε Αναστασίου, αντιδρά η ΠΑΕ
Δεν τη… γλίτωσε τελικά ο Γιάννης Αναστασίου. Αν και αρχικά η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας είχε τιμωρήσει με απλή επίπληξη τον προπονητή του Παναθηναϊκού για τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του μετά το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης (όπου η ομάδα του είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία) τελικά μετά από έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα μέρες.

Παράλληλα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500, αλλά και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός 1.000 ευρώ. Έτσι δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας του στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη στη Λεωφόρο.

Η αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Κύκλοι της ΠΑΕ ανέφεραν πως «... ενώ τα στοιχεία που υπήρχαν δεν δικαιολογούσαν ποινή μεγαλύτερη της επίπληξης που είχε αρχικά επιβληθεί, ο κ. Καρράς, του οποίου η ευαισθησία για μια ακόμα φορά εξαντλείται σε θέμα που αφορά τον Παναθηναϊκό, έσπευσε να ασκήσει έφεση! Πλέον, νομιμοποιείται κανείς να πιστεύει ότι ο Ποδοσφαιρικός Eισαγγελέας υπάρχει για να τιμωρεί τον Παναθηναϊκό ή να «διορθώνει» προς το αυστηρότερο όποια τυχόν απόφαση πιστεύει ότι τον αθωώνει».

Αναλυτικά η απόφαση:

«Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά της υπ΄αριθμ. 290/5-12-2013 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE, της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και του προπονητή Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται ότι οι εφεσίβλητοι τέλεσαν τα αποδιδόμενα σ΄αυτούς πειθαρχικά παραπτώματα αποτελούντα κατ΄ ορθό νομικό χαρακτήρα εξύβριση από αξιωματούχο και επιβάλλει στον Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ και στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ».

Διαμαρτυρίες και… καμπάνες!!

Εξοργισμένοι παρουσιάζονται οι άνθρωποι του ΟΦΗ για την διαιτησία του κ. Λαμπρόπουλου στο χθεσινό παιχνίδι με την Skoda από το οποίο έφυγαν με την ήττα από την Ξάνθη.

Διαμαρτυρίες και… καμπάνες
Πολλά παράπονα για την διαιτητή του χθεσινού αγώνα με την Skoda Ξάνθη έχουν στον ΟΦΗ, αφού υποστηρίζουν πως ο κ. Λαμπρόπουλος έχασε τον έλεγχο του αγώνα, ακύρωσε κανονικό γκολ του των Κρητικών στις καθυστερήσεις και δεν τους έδωσε πέναλτι.

Μάλιστα, ο Μάνθος Πουλινάκης φέρεται μετά το τέλος του ματς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Καραμελίδη, και του ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του Λαμπρόπουλου, ξεκαθαρίζοντας πως είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ.

Από την πλευρά τους, οι Ρικάρντο Σα Πίντο και Βασίλης Κουτσιανικούλη κινδυνεύουν με τιμωρίες, αφού σύμφωνα με όσα έγραψε ο ρέφερι από τον Πύργο ο πρώτος αποκάλεσε τον διαιτητή «πουτ...» στη μητρική του γλώσσα και ο διεθνής άσος τον έβριζε με ιδιαίτερα άσχημους χαρακτηρισμούς.

Από εκεί και πέρα, στο φύλλο αγώνα δεν υπάρχει κάποια αναφορά στον Θανάση Παπάζογλου, με τον διαιτητή να αναφέρει μόνο πως «μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, κάποιοι παίκτες κινήθηκαν εναντίον μου απειλητικά ωστόσο παρενέβησαν οι άνθρωποι της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια». Πηγή: sport-fm.gr

Προσεχώς εξελίξεις στον Απόλλωνα…!

Τον τεχνικό του Απόλλωνα έχει ικανοποιήσει ο υπό δοκιμή, Ντένις Σόουζα, ο οποίος αναμένεται να αποκτηθεί από την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Προσεχώς εξελίξεις στον Απόλλωνα…
Η ενίσχυση του ρόστερ στον Απόλλωνα «τρέχει» ταυτόχρονα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, η οποία στην εμβόλιμη (16η ) αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την Κρήτη.

Ο τεχνικός της ομάδας, Λόρις Σάντσεζ, δοκιμάζει από την προηγούμενη εβδομάδα τον Ντένις Σόουζα, ο οποίος φαίνεται να έχει ικανοποιήσει τον Ιρλανδό προπονητή και προσεχώς αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά στην απόκτησή του 33χρονου στόπερ από την ομάδα.

Στα αγωνιστικά, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ετοιμάζεται για την επόμενη αγωνιστική στην οποία θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Ολυμπιακό (21/12).
Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα… σταθερότητα!!

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για τη νίκη και την εμφάνιση απέναντι στον Λεβαδειακό. Νιάτα και πλουραλισμός τα κέρδη. Ζητούμενο η σταθερότητα. Απουσίες με Ξάνθη. Από το 2014 εξελίξεις με Γιαννακόπουλο.

Και τώρα… σταθερότητα
Αφήνοντας πολύ γρήγορα πίσω του την ήττα με 2-1 από τον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο απέναντι στο Λεβαδειακό και επικράτησε 4-0 πλησιάζοντας στην τριάδα μετά τις απώλειες ΠΑΟΚ και Ατρομήτου. Οι «πράσινοι» είχαν καλή ισορροπία μεταξύ άμυνας κι επίθεσης, ενώ έφτασαν σε αρκετές ευκαιρίες και πέτυχαν όμορφα γκολ ξεπερνώντας το σοκ του κυριακάτικου ματς.

Στα κέρδη του «τριφυλλιού» είναι το γεγονός ότι στο χθεσινό ματς παρατάχθηκε με ενδεκάδα που είχε μέσο όρο ηλικίας 24,18 χρόνια και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με σύνθεση που είχε μέσο όρο τα 23,6 χρόνια. Ο 34χρονος Κοτσόλης, ο 31χρονος Μέντες και ο 29χρονος Νάνο ανέβασαν τον αριθμό, αφού από τους υπόλοιπους μεγαλύτερος ήταν ο… 25χρονος Ζέκα. Επιπλέον μετά τα γκολ που πέτυχαν Λαγός και Δώνης, οι «πράσινοι» έφτασαν τους έντεκα διαφορετικούς σκόρερ στο πρωτάθλημα επιδεικνύοντας πλουραλισμό. Είχαν προηγηθεί οι Μπεργκ (8), Κλωναρίδης (3), Φιγκερόα (3), Καρέλης (2), Αμπεΐντ (2), Πράνιτς (2), Κουτρουμπής (1), Ατζαγκούν (1) και Νάνο (1).

Ζητούμενο πλέον για τον Γιάννη Αναστασίου είναι η σταθερότητα στις καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο μία ή δύο καλές παρουσίες της ομάδας να δίνουν τη θέση τους σε απογοητευτικές εμφανίσεις και στόχος είναι να υπάρχει μεγαλύτερη συνέπεια σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, προκειμένου να γίνει ένα μεγάλο σερί νικών και να μειωθεί κι άλλο η διαφορά από την τριάδα.

Χωρίς δύο τιμωρημένους

Ο Τάσος Λαγός λόγω της αποβολής του στο χθεσινό ματς και ο Γιώργος Κουτρουμπής που έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο συγκεκριμένο ματς θα λείψουν από τον Παναθηναϊκό στο ματς της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη στη Λεωφόρο (19:30). Φυσικά θα λείψουν και πάλι ο τραυματίας Μάρκους Μπεργκ και ο ανέτοιμος Εμίρ Μπαϊράμι.

Εξελίξεις από το νέο έτος

Στις αρχές του 2014 αναμένονται εξελίξεις στο θέμα του ενδιαφέροντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Κινέζου «συμπαίκτη» του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ τις ημέρες των εορτών θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» νέα ρεκόρ ο Ολυμπιακός!!

Έτοιμος να... ισοπεδώσει άλλα τέσσερα ρεκόρ παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος χθες κατάφερε να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού τού Χάρι Γκέιμ.

«Βλέπει» νέα ρεκόρ ο Ολυμπιακός
Τέσσερα σημαντικά ρεκόρ είναι έτοιμος να καταρρίψει ο Ολυμπιακός στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ύστερα από τη νίκη (3-2) επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρώτα από όλα οι Πειραιώτες ισοφάρισαν το ιστορικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού του Χάρι Γκέιμ, ο οποίος τη σεζόν 1961/62 είχε είχε τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα στις 16 πρώτες αγωνιστικές (15 νίκες, μία ισοπαλία) με παρόμοια διαφορά τερμάτων (58-19).

Στο επόμενο, όμως, παιχνίδι με τον Φωστήρα οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι (3-3) και τώρα δίνεται η ευκαιρία στους «ερυθρολεύκους» να ξεπεράσουν αύριο εκείνη την επίπεδο.

Επίσης, το Σάββατο οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν το αήττητο σερί τους και να σημειώσουν νέο ρεκόρ, έχοντας συνολικά 30 ματς χωρίς ήττα μακριά από το «Καραϊσκάκη» (αυτή τη στιγμή μετρούν 25 νίκες και 4 ισοπαλίες) και να στείλουν στο «χρονοντούλαπο» της ιστορία το δικό του ρεκόρ από τη διετία 1972/74.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει την καλύτερη επίθεση στο τέλος του πρώτου γύρου, αφού έχει πετύχει 48 γκολ και χρειάζεται άλλα πέντε για να ισοφαρίσει την επίδοση της αγωνιστικής περιόδου 1973/74, όταν είχε σημειώσει 53 τέρματα.

Παράλληλα, αν το Σάββατο οι Πειραιώτες δεν χάσουν, θα ισοφαρίσουν όπως έκαναν και πέρυσι το ρεκόρ της ομάδας του 1973-74, που ολοκλήρωσε αήττητη τον πρώτο γύρο. Μάλιστα, θα είναι όπως και τότε σε 17 παιχνίδια, αφού το περυσινό αήττητο ήταν σε 15 (12 νίκες και 3 ισοπαλίες), καθώς το πρωτάθλημα είχε 16 ομάδες.

Το τελευταίο, όμως το ίδιο σημαντικό ρεκόρ, είναι εκείνο της μεγαλύτερης διαφοράς με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Με το +10 που απέκτησαν χθες από τον ΠΑΟΚ, απειλούν την καλύτερη επίδοση που ανήκει επίσης στον Παναθηναϊκό, ο οποίος το 1994-95 βρισκόταν στο +9 από τον 2ο ΟΦΗ (45 έναντι 36).Πηγή: sport-fm.gr

«Aπέτυχε ο Λαμπρόπουλος»

Δικαιολογημένα διαμαρτύρονται στον ΟΦΗ για τη διαιτησία του κ. Λαμπρόπουλου στο χθεσινό ματς με την Skoda στην Ξάνθη, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Aπέτυχε ο Λαμπρόπουλος»
Αρκετά λάθη από πλευράς διαιτησίας υπήρξαν στην 16η – εμβόλιμη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 2-2
Διαιτητές: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Νικόλαος Φαντόπουλος, Δημήτριος Βερρής
4ος Διαιτητής: Σπυρίδων Σελιμός

«Έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα στον Διαμαντάκο, επειδή έπεσε για να κερδίσει πέναλτι. Επίσης, στο 94’ έπρεπε να δώσει πέναλτι υπέρ του Εργοτέλη για χέρι του Παπαζαχαρία».

SKODA ΞΑΝΘΗ - Ο.Φ.Η. 2-1
Διαιτητές: Μάριος Λαμπρόπουλος, Αλέξανδρος Γρέβενης, Ιορδάνης Απτόσογλου
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης

«Εδώ απέτυχε ο Λαμπρόπουλος! Δεν δίνει ένα πέναλτι σε χέρι του Ντιέ και ακυρώνει στο 95’ το γκολ του ΟΦΗ. Σφύριξε πιο γρήγορα ο διαιτητής, πριν πάει η μπάλα στα δίχτυα από το κεφάλι του Παπάζογλου, όμως κοιτώντας τη φάση δεν βρίσκεις πουθενά παράβαση».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Π.Α.Ο.Κ. 1-1
Διαιτητές: Αναστάσιος Κάκος, Πολυχρόνης Κωσταράς, Χασάν Κούλα
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης

«Σοβαρή διαιτησία του Κάκου, που βοήθησε μαζί με τους βοηθούς του να γίνει ένα καλό ματς».

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0
Διαιτητές: Ιωάννης Καμπαξής, Χρήστος Σωτηρόπουλος, Βασίλειος Καμπούρης
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

«Κάνει καλές διαιτησίες. Περνάει αθόρυβα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Σωστό το πέναλτι που δόθηκε».

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 2-0
Διαιτητές: Δημήτρης Στυλιάρας, Στυλιανός Τσολάκης, Δημήτριος Ζυγούρης
4ος Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης

«Καλή διαιτησία, όμως η αποβολή του Φαρία ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά. Έκαναν λαθάκια και οι βοηθοί».

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-4
Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης, Ιορδάνης Δημητριάδης, Ιωάννης Σίπκας
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

«Στο 3ο λεπτό υπάρχει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στον Αμπεΐντ, το οποίο δεν δίνεται. Σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λαγό. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ που πέτυχε ο Μάντζιος του Λεβαδειακού».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-2
Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Δημήτριος Βερρής, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

«Στο 4ο λεπτό δεν δίνει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού από το τράβηγμα του Τζημόπουλου στον Μπονγκ. Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού είναι οφσάιντ, αφού υπάρχει “συμμετοχή” του Ολαϊτάν στη φάση. Υπάρχουν δύο πέναλτι που δόθηκαν: το πρώτο που δίνει είναι σωστό, αφού τον σπρώχνει και είναι εντός της περιοχής και το άλλο δεν υπάρχει αμφιβολία, αφού του βρήκε τα πόδια».

Αχ αυτή η αστοχία!!

Σε ένα ακόμη ματς ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την… αστοχία του και οι αριθμοί λένε την… πικρή αλήθεια. Πονοκέφαλος Στέφενς εν όψει Λεβαδειακού. Αναγκαία η απόκτηση στόπερ.

Αχ αυτή η αστοχία
Για ένα ακόμη ματς φέτος στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε πολλές φάσεις, αλλά αξιοποίησε ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών. Το χθεσινό 1-1 απέναντι στον Ατρόμητο, που βάσει εξέλιξης του ματς κι από τη στιγμή που η ισοφάριση στο 90’ ικανοποιεί αλλά με βάση την απόδοση της ομάδας ήταν μάλλον άδικο, ήταν απόρροια της δυστοκίας που παρουσίασε σε ένα ακόμη ματς η ομάδα του Χουμπ Στέφενς.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης προ δέκα ημερών 30 και χθες 11 τελικές προσπάθειες και είναι πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία στο πρωτάθλημα με 228 (14,25 κατά μέσο όρο). Ξεπερνά και τον Ολυμπιακό που έχει 219, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό… ευστοχίας με ένα γκολ ανά 4,6 τελικές προσπάθειες, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είναι μόλις έκτος με ένα γκολ ανά 7,4 τελικές προσπάθειες.

Πονοκέφαλος με Λεβαδειακό

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του για το 2013 υποδεχόμενος την Κυριακή τον Λεβαδειακό στην Τούμπα (15:00). Ο Χουμπ Στέφενς πονοκεφαλιάζει, καθώς σε αυτό το ματς δεν θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Μιγκέλ Βίτορ, που αποχώρησε με θλάση και εκφράζονται φόβοι για απουσία του για περισσότερο από ένα μήνα, όσο και τον τιμωρημένο Κατσουράνη. Λογικά ο Κατσικάς και ο Τζαβέλλας θα αποτελέσουν το δίδυμο των στόπερ.

Πάντως η μεταγραφή στόπερ έχει αναχθεί σε προτεραιότητα για το «Δικέφαλο του Βορρά» πλέον, αν και δεν υπάρχει ακόμη κάποια χειροπιαστή εξέλιξη.Πηγή: sport-fm.gr

Το «κλειδί» για τη μεταγραφή!!

Μόνο η απόκτηση ενός χαφ παίζει» αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ να διαψεύδει ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει προσθήκη μέσα στον Γενάρη. Πώς θα ενισχυθεί το υπάρχον ρόστερ.

Το «κλειδί» για τη μεταγραφή
Σε λίγες μέρες ανοίγει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, όμως ο Μίτσελ μετά τη χθεσινή νίκη (3-2) του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα έκοψε την… όρεξη σε όσους περιμένουν να ενισχυθεί το «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

«Οχι, για μεταγραφές έχουμε πει δεν έχουμε σκοπό. Εύχομαι να μη χάσουμε κανέναν. Αυτό το έχουμε ξαναπεί», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε χαριτολογώντας πως «δεν ξέρω αν ο πρόεδρος θέλει να συζητήσει μεταγραφή προπονητή. Τότε πρέπει να συναντηθούμε».

Χθες είχε ακουστεί πως ήταν πιθανό να συναντηθεί ο 50χρονος προπονητής με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να ετοιμάσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό, όμως αυτό δεν έγινε και ο μόνος με τον οποίο ήρθε σε επαφή ο Μίτσελ ήταν ο Γιάννης Βρέντζος.

Ο Ισπανός αναμένεται να αναχωρήσει την επομένη του αγώνα με τον Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη για τη Μαδρίτη και θα επιστρέψει λίγο πριν από την πρωτοχρονιά. Έτσι υπάρχει φημολογία ότι η ενδεχόμενη συνάντηση θα γίνει σήμερα ή το αργότερο αύριο, ώστε οι ιθύνοντες του συλλόγου να ετοιμάσουν τις κινήσεις τους.

Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει «κλεισμένο» τον Πελέ, ο οποίος περιμένει να ενταχθεί άμεσα στο υπάρχον ρόστερ. Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος από την ομάδα.

Χθες η «Equipe» έγραψε πως η Μπαστιά κινείται για τον δανεισμό του Σαμπού Γιαταμπαρέ, τον οποίο είχε αφήσει το καλοκαίρι να έρθει στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Εφόσον αποχωρήσει ο Αφρικανός χαφ με τη μορφή δανεισμού, τότε ανοίγει ο δρόμος για να έρθει στο Λιμάνι ο Πορτογάλος άσος του Εργοτέλη. Από εκεί και πέρα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να επιστρέψει στη Μονακό ο Μεντζανί, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών.

Κρατάει μόνο τη νίκη

Στο +10 από τη δεύτερη θέση είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος χθες κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στο «Καραϊσκάκης». Ο Μίτσελ παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν έκανε πολύ καλό παιχνίδι, όμως εκείνος και οι παίκτες του κρατούν τη νίκη.

«Σε πολλές στιγμές ήμασταν πολύ κατώτεροι απ' ό,τι συνηθίζουμε στην ακρίβεια, στη συνέχεια στο παιχνίδι μας και στην απόδοσή μας και γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορώ να είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος», ήταν το σχόλιο του Ισπανού και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια: «Αν θέλουμε να βελτιωθούμε, δεν αρκεί η νίκη όπως σήμερα, αλλά να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Αυτό το γνωρίζουν οι παίκτες».

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη, τον τελευταίο αγώνα της ομάδας μέσα στο 2013 και η επόμενη επίσημη υποχρέωσή τους είναι με την Καλλονή στις 3 Γενάρη. Πηγή: sport-fm.gr

Απίστευτο: Ο Μπουτάρης ξόδεψε 1,7 εκατ. σε ένα χρόνο για... δημόσιες σχέσεις!!

Το μείζον θέμα προέκυψε κατά την έγκριση του ισολογισμού του 2011, στον οποίο αναφέρεται ότι τα έξοδα λειτουργίας δημοσίων σχέσεων ανήλθαν σε 1.733.821,07 ευρώ

Απίστευτο: Ο Μπουτάρης ξόδεψε 1,7 εκατ. σε ένα χρόνο για... δημόσιες σχέσεις
Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την παραδοχή της διοίκησης Γιάννη Μπουτάρη ότι το 2011 ο δήμος Θεσσαλονίκης δαπάνησε 1,7 εκατ. ευρώ για... δημόσιες σχέσεις.

Το μείζον θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της έγκρισης του ισολογισμού του 2011.

Στον ισολογισμό αναφέρεται ότι τα έξοδα λειτουργίας δημοσίων σχέσεων ανήλθαν σε 1.733.821,07 ευρώ. Όμως ο δήμος έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Πρόκειται για ποσό που καλύπτει έξοδα αθλητικών δραστηριοτήτων και οργάνωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων, δαπάνες λειτουργίας των συσσιτίων, έξοδα αδελφοποιήσεων, δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δαπάνες για συμμετοχές σε συνέδρια, συναντήσεις και διαλέξεις στο εσωτερικό κλπ.».

Ακόμη και με αυτά όμως θεωρείται υπερβολικό να χρειάζονται 1,7 εκατ. ετησίως για δημόσιες σχέσεις.

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι το 1,7 εκατ. ευρώ είναι λίγα, ζουν σε άλλη εποχή και άλλη πόλη» σχολίασε, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη, Χρήστος Μάτης.

Ακόμη πιο καυστικός ήταν ο οικονομολόγος και πολιτευτής της ΝΔ, Δημήτρης Πανοζάχος: «Μπορεί κανείς να δηλώνει ευτυχής στο δήμο Θεσσαλονίκης όταν ξοδεύει περίπου 5 χιλιάδες ευρώ ημερησίως για δημόσιες σχέσεις; Όταν το ημερήσιο κόστος προβολής του δήμου ανέρχεται κοντά στο ετήσιο καθαρό εισόδημα ενός νεοπροσλαμβανόμενου νέου; Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των 55 υπαλλήλων που κατά δήλωση του δημάρχου απασχολεί στις δημόσιες σχέσεις, ούτε βέβαια το κόστος λειτουργίας της ΔΕΠΘΕ που δραστηριοποιείται στον χώρο της "επικοινωνίας"».

Πηγή: protothema.gr

Τρεις «Έλληνες» στους κορυφαίους… πασέρ!

Ούμπιδες, Κάμπελ και Λούκας είναι μεταξύ των παικτών που σερβίρουν τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη. Το www.sport-fm.gr έχει τα στοιχεία.

Τρεις «Έλληνες» στους κορυφαίους… πασέρ
Ο όρος «ασίστ» είναι δανεικός από το μπάσκετ, αλλά έχει μπει τα τελευταία χρόνια και στο χώρο του ποδοσφαίρου, αφού η χρησιμότητα ενός παίκτη που σερβίρει γκολ είναι ανάλογη με αυτόν που τα πετυχαίνει.

Η Σούπερ Λίγκα μπορεί να περηφανεύεται πως έχει τρεις παίκτες μεταξύ των κορυφαίων… πασέρ στα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Χαβιέρ Ούμπιδες του Ατρομήτου είναι στην πέμπτη θέση με οκτώ ασίστ σε 16 συμμετοχές, ενώ την όγδοη θέση μοιράζονται ο Τζόελ Κάμπελ του Ολυμπιακού και ο Λούκας Πέρεθ του ΠΑΟΚ έχοντας από επτά τελικές πάσες σε 15 ματς.

Πρώτος είναι ο… διεκδικητής της Χρυσής Μπάλας, Φρανκ Ριμπερί, που έχει οκτώ ασίστ σε μόλις 13 εμφανίσεις στην Bundesliga με την Μπάγερν.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι:

1. Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν): 8 ασίστ (13 αγώνες)
2. Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα): 8 (14)
3. Σεσκ Φάμπρεγκας (Μπαρτσελόνα): 8 (15)
4. Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης): 8 (16)
Χαβιέρ Ούμπιδες (Ατρόμητος): 8 (16)
6. Γκονσάλο Κάστρο (Λεβερκούζεν): 7 (13)
Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ): 7 (13)
8. Τζόελ Κάμπελ (Ολυμπιακός): 7 (15)
Λούκας Πέρεθ (ΠΑΟΚ): 7 (15)
10. Μαξ Κρούζε (Γκλάντμπαχ): 7 (16)
Τζέιμς Ροντρίγκες (Μονακό): 7 (16)
12. Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα): 6 (8)
13. Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης): 6 (10)
14. Αλεξάντρου Μαξίμ (Στουτγκάρδη): 6 (13)
Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ (Αμβούργο): 6 (13)Πηγή: sport-fm.gr

Λεφτά… θα υπάρχουν!

Βεβαιότητα στην ΑΕΚ πως το απαιτούμενο ποσό για την κατασκευή του γηπέδου θα συγκεντρωθεί. «Τρέχει» τις επαφές ο Μελισσανίδης. Πού ποντάρει για τα χρήματα.

Λεφτά… θα υπάρχουν
Στην ΑΕΚ ευελπιστούν πως στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα είναι σε θέση να αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας και εκφράζουν τη βεβαιότητα πως μέχρι τότε θα έχει συγκεντρωθεί όλο το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου.

Το κόστος του ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περί τα 50 εκατ. ευρώ. Από αυτά, περίπου 20 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Πέτρο Παππά, τον Πόλυ Χατζηϊωάννου και τους υπόλοιπους (αλλά λίγους είναι η αλήθεια) οικονομικά ισχυρούς φίλους της ομάδας, άλλα τόσα είναι τα χρήματα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στο τελικά ποσό προστίθενται τα έσοδα από τα διαρκείας και τις μετοχές που αγόρασε ο κόσμος με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» κατά 30 εκατ. ευρώ να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπολογίζεται πως απαιτούνται ακόμη 15 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί το κόστος κατασκευής του γηπέδου, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, ωστόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει χειρίζεται… προσωπικά το θέμα. Ο «τίγρης» έχει αναλάβει τις επαφές με εταιρείες που ενδιαφέρονται για χορηγικές συμφωνίες, αλλά και τις συζητήσεις για την ονοματοδοσία του νέου γηπέδου, από την οποία και προσδοκά να μπει ένα μεγάλο ποσό στον «κουμπαρά» του γηπέδου. Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» μιλά με τη γερμανική εταιρεία Sport 5 (και όχι μόνο), που ενδιαφέρεται για την εμπορική εκμετάλλευση της «Αγια-Σοφιάς» και μπορεί να λειτουργήσει ως μεσάζων και για τη συμφωνία για την ονοματοδοσία. Εκπρόσωποι της εταιρείας αναμένονται ξανά στην Αθήνα τον Ιανουάριο, πιθανότατα και με συγκεκριμένες προτάσεις.

Η πλευρά Μελισσανίδη εμφανίζεται βέβαια πως δεν θα χρειαστεί να πάρει η ΑΕΚ δάνειο για την κατασκευή του γηπέδου. Και δεν αποκλείεται, τελικά, αν δεν συγκεντρωθεί όλο το απαιτούμενο ποσό για το γήπεδο, να το καλύψει ο ίδιος αν και ήδη έχει βάλει περίπου 10 εκατ. ευρώ για το πρότζεκτ. Πηγή: sport-fm.gr

Σπανούλης: «Δεν υποτιμούμε τη Ζιέλονα Γκόρα»

Καμία διάθεση αδιαφορίας ή υποτίμησης του αντιπάλου δεν έχουν στον Ολυμπιακό εν όψει Ζιέλονα Γκόρα, όπως δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης στον πολωνικό Τύπο.

Σπανούλης: «Δεν υποτιμούμε τη Ζιέλονα Γκόρα»
Μόνο… βαθμολογικά αδιάφορος κι όχι αγωνιστικά θα είναι ο Ολυμπιακός στο αποψινό ματς με τη Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία, όπως διαβεβαίωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

«Είναι το τελευταίο παιχνίδι μας στους ομίλους. Σε κάθε ματς μπαίνουμε με στόχο τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να προσφέρουμε ένα όμορφο παιχνίδι στους φιλάθλους», ανέφερε ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης.

«Η Ζιέλονα Γκόρα έχει πολύ καλή ομάδα και ξέρω αρκετούς παίκτες της, όπως τον Κόζαρεκ και τον Ζαμοΐσκι. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου δεν αντιδράσαμε σωστά στις διαφορετικές άμυνες της Ζιέλονα Γκόρα. Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο, δεν είναι στο χαρακτήρα μου κάτι τέτοιο. Δεν πέρασε στην επόμενη φάση από ατυχία, αφού έχασε τρία παιχνίδια στο τέλος. Πιστεύω πως είναι θέμα εμπειρίας», πρόσθεσε ο 31χρονος άσος.Πηγή: sport-fm.gr

Άνετος και ωραίος!!

Αφού έφτασε ως εδώ, κρίμα είναι να σταματήσει τώρα. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία (19:45) και με νίκη ολοκληρώνει αήττητος την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Άνετος και ωραίος
Η τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας και η αναμέτρηση με τη Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία (19:45, Novasports 2) δεν έχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό. Είναι σίγουρα πρώτος εδώ και καιρό. Τα κίνητρα, ωστόσο, δεν λείπουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διευρύνουν το φετινό τους αήττητο σε 23 ματς, να γίνουν η τρίτη ομάδα που τελειώνει την πρώτη φάση με το απόλυτο (μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δις και την Μπαρτσελόνα μία φορά στο παρελθόν), να δείξουν ότι μπορούν να κερδίσουν και… εύκολα την ομάδα που τους έφερε πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη στο φάσμα της ήττα φέτος, αλλά και να «ζεσταθούν» εν όψει του νοκ άουτ ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει στους Πρίντεζη και Μπέγκιτς, που εκτίουν την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας τους και θα είναι διαθέσιμοι από το επόμενο ματς Ευρωλίγκας, όπως και στον Λο που έμεινε στην Αθήνα με πρόβλημα στο γόνατο. Οι εξετάσεις στον Αμερικανό δεν έδειξαν κάτι σοβαρό, καθώς έχει μαζέψει υγρό και χρειάζεται ξεκούραση, ωστόσο είναι αμφίβολος εν όψει Παναθηναϊκού. Στο τέλος της βραδιάς οι πρωταθλητές Ευρώπης θα γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό και τη σύνθεση του νέου ομίλου τους στο Top 16, που αρχίζει στις 2 Ιανουαρίου.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, καθώς και μαθηματικά είναι εκτός Top 16. Όμως αντιμετωπίζουν την επίσκεψη του Ολυμπιακού ως μεγάλο αθλητικό γεγονός και το γήπεδο των πρωταθλητών Πολωνίας αναμένεται κατάμεστο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Τολγκά Σαχίν (Τουρκία), Τζιανλούκα Ματιόλι (Ιταλία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).

Συντριπτική υπεροχή

Ο Ολυμπιακός υπερέχει συντριπτικά στη στατιστική σύγκριση με τη Ζιέλονα Γκόρα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καλύτερη επίθεση (80,1 πόντους κατά μέσο όρο έναντι 69,7) και άμυνα (72,6 έναντι 78,6), ενώ υπερέχουν σε ευστοχία σε βολές (70,5% έναντι 68%), δίποντα (56,2% έναντι 52,9%), αμυντικά ριμπάουντ (24,2 έναντι 23,7), ασίστ (18,6 έναντι 15,6), κλεψίματα (5 έναντι 3,3). τάπες (4,8 έναντι 2,3) και αξιολόγηση (91,2 έναντι 68,6). Οι Πολωνοί υπερέχουν μόνο σε ριμπάουντ συνολικά (33,9 έναντι 33) και επιθετικά (10,2 έναντι 8,8), αλλά και… λάθη (13,2 έναντι 12,3). Πηγή: sport-fm.gr

«Πράσινη» τύχη σε πολλά… χέρια!!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τη νίκη να του εξασφαλίζει την τρίτη, ίσως και τη δεύτερη θέση, αναλόγως του αποτελέσματος του ματς της Λαμποράλ με την Κουμπάν…

«Πράσινη» τύχη σε πολλά… χέρια
Την τύχη στα χέρια του… εν μέρει κρατά ο Παναθηναϊκός που φιλοξενεί απόψε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον ΟΑΚΑ (21:45, ΔΤ, ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6) για την 10η και τελευταία αγωνιστική του Δ’ ομίλου της Euroleague. Με νίκη τους οι «πράσινοι» καπαρώνουν την τρίτη θέση ενώ θα έχουν πιθανότητες να βγουν και δεύτεροι (υπάρχει και ένα εξωφρενικό σενάριο που τους φέρνει τρίτους). Από την άλλη με ήττα, πάλι μπορούν να τερματίσουν τρίτοι, είναι όμως εξίσου πιθανή και η τέταρτη θέση.

Για αυτό λοιπόν μετά το τέλος της δικής τους αναμέτρησης, ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στο ματς της Παρασκευής στη Βασκονία ανάμεσα στην Λαμποράλ Κούτσα και την Λοκομοτίβ Κουμπάν, αφού το αποτέλεσμά του τον επηρεάζει άμεσα.

Τα σενάρια…

Έχουμε και λέμε…

Πρώτη στον Δ’ όμιλο ό,τι κι αν συμβεί είναι η Μακάμπι.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος του Παναθηναϊκού (είτε νίκη, είτε ήττα), αν η Κουμπάν νικήσει την Κούτσα, οι «πράσινοι» είναι τρίτοι (υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Κούτσα), με δεύτερους τους Ρώσους και τέταρτους τους Ισπανούς και αυτό τους οδηγεί στον νέο ΣΤ’ όμιλο που σχηματίζεται. Πράγμα που σημαίνει πως δεν θα υπάρξει στο Top 16 ελληνικός… εμφύλιος μιας και ο Ολυμπιακός έχει ήδη τοποθετηθεί στον Ε’ όμιλο.

Σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού, και νίκης της Λαμποράλ Κούτσα μέχρι 56 πόντους ο Παναθηναϊκός τερματίζει δεύτερος και πέφτει στον όμιλο των «ερυθρολεύκων». Αν η Λαμποράλ νικήσει με πάνω από τρεις πόντους θα είναι αυτή τρίτη και η Κουμπάν τέταρτη, με νίκη με λιγότερους από τρεις πόντους όμως τρίτοι θα είναι οι Ρώσοι και τέταρτοι οι Ισπανοί. Στο… πέραν της λογικής σενάριο που οι Βάσκοι νικήσουν με πάνω από 56 πόντους, τότε εκείνοι θα είναι δεύτεροι, ο ΠΑΟ τρίτος και η Κουμπάν τέταρτη, αφού στην τριπλή μεταξύ τους ισοβαθμία οι «πράσινοι» είναι στο +30, οι Ρώσοι στο -15 και οι Ισπανοί στο -20.

Αν οι νταμπλούχοι Ελλάδας ηττηθούν από την Μακάμπι και η Λαμποράλ νικήσει με τουλάχιστον δύο πόντους, τότε δεύτεροι θα είναι οι Βάσκοι, τρίτη η Κουμπάν και τέταρτος ο Παναθηναϊκός που σημαίνει πως και πάλι τοποθετείται στον Ε’ όμιλο, αυτόν του Ολυμπιακού, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί και η Φενέρμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς… Αν η Κούτσα νικήσει με έναν πόντο, δεν διαφοροποιεί τα πράγματα για τους «πράσινους», αλλά δεύτεροι τερματίζουν οι Ρώσοι και τρίτοι οι Ισπανοί.

Με τα γνωστά προβλήματα

Στο στρατόπεδο του εξάκις Πρωταθλητή Ευρώπης πάντως δεν σκέφτονται πολύπλοκα σενάρια και δεν μετρούν πόντους στις ισοβαθμίες, παρά σκέφτονται μόνο νίκη με την «ομάδα του λαού». Το «τριφύλλι» έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο την περασμένη εβδομάδα στο Κράσνονταρ κόντρα στην Κουμπάν, παρά τις απουσίες, και θέλει να συνεχίσει την αγωνιστική βελτίωση στο παρκέ και να την συνδυάσει με νίκη, ενόψει και της σημαντικής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, τη Δευτέρα (23/12) για το Κύπελλο.

Αγωνιστικά, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Νίκο Παππά και Γιόνας Ματσιούλις, ενώ από ενοχλήσεις στον ώμο προέρχεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που πάντως αγωνίστηκε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Κολοσσό.

Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πέραν του γοήτρου δεν έχουν κίνητρο… κατάταξης, θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Σον Τζέιμς.

Το παρελθόν

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες πλούσια. Από την αγωνιστική σεζόν 1971-1972 όταν και αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά, μέχρι και σήμερα, Παναθηναϊκός και Μακάμπι έχουν συναντηθεί 31 φορές! Σε αυτές οι Ισραηλινοί έχουν… βραχεία κεφαλή καθώς με τη νίκη τους στο ματς του πρώτου γύρου στο Ισραήλ έφτασες τις 16 κόντρα στους «πράσινους», που από την πλευρά τους μετρούν 15 απέναντι στην «ομάδα του λαού». Επίσης από το 2000 μέχρι σήμερα η Μακάμπι φαίνεται να δυσκολεύει τους «πράσινους» σε ματς επί αθηναϊκού εδάφους, έχοντας αποσπάσει σε έξι αναμετρήσεις, τρεις νίκες.

Οι αριθμοί δείχνουν…

Οριακά Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» υπερέχει σε μέσο όρο πόντων, επιθετικών ριμπάουντ, κλεψιμάτων, σε ποσοστό τριπόντων και βολών, αλλά και σε index, ενώ υποπίπτει πιο δύσκολα σε λάθη. Από την άλλη η Μακάμπι είναι καλύτερη στο σύνολο των ριμπάουντ αλλά και στα αμυντικά, στις ασίστ και στα ποσοστά της σε σουτ δύο πόντων.

Αναλυτικά ο μέσος όρος των δύο ομάδων με πρώτο τον ΠΑΟ και δεύτερη τη Μακάμπι:

Πόντοι: 79,1 – 77,3
Ριμπάουντ: 31,2 – 33,3
Επιθετικά Ριμπάουντ: 9.3 – 7,3
Αμυντικά Ριμπάουντ: 21,9 – 26,0
Ασίστ: 17,7 – 18,8
Κλεψίματα: 9,0 – 5,9
Κοψίματα: 3,4 – 3,4
Λάθη: 12,1 – 13,7
Δίποντα: 51,0% - 56,4%
Τρίποντα: 37,8% - 35,7%
Βολές: 74,7% - 73,8%
Index: 88,7 – 87,9

Από τα άξια αναφοράς; Η επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά ως αντίπαλος, αλλά και η λαχανί εμφάνιση με την οποία θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός κόντρα στους Ισραηλινούς.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία) και Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες όλων των ομίλων

Α’ όμιλος

19/12, 21:45 Παρτίζαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
19/12, 22:00 Μπαρτσελόνα-Μπουντιβέλνικ
19/12, 22:00 Ναντέρ-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ

Βαθμολογία Α’ ομίλου

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 7-2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-3
Μπαρτσελόνα 6-3
Παρτίζαν 3-6
Ναντέρ 3-6
Μπουντιβέλνικ 2-7

Β’ όμιλος

19/12, 20:00 Εφές Αναντολού-Ρεάλ Μαδρίτης
19/12, 21:00 Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις Κάουνας
20/12, 21:45 Στράσμπουρ-Αρμάνι Μιλάνο

Βαθμολογία Β’ ομίλου

Ρεάλ Μαδρίτης 9-0
Αρμάνι Μιλάνο 5-4
Εφές Αναντολού 4-5
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-5
Μπάμπεργκ 3-6
Στράσμπουρ 2-7

Γ’ όμιλος

19/12, 19:45 Ζιέλονα Γκόρα-Ολυμπιακός
19/12, 22:00 Σιένα-Ουνικάχα Μάλαγα
20/12, 21:00 Μπάγερν Μονάχου-Γαλατασαράι

Βαθμολογία Γ’ ομίλου

Ολυμπιακός 9-0
Γαλατασαράι 6-3
Ουνικάχα Μάλαγα 4-5
Μπάγερν Μονάχου 3-6
Σιένα 3-6
Ζιέλονα Γκόρα 2-7

Δ’ όμιλος

19/12, 21:45 Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ
20/12, 19:45 Λιέτουβος Ρίτας-Ερυθρός Αστέρας
20/12, 21:30 Λαμποράλ Κούτσα-Λοκομοτίβ Κουμπάν

Βαθμολογία Δ’ ομίλου

Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-2
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-3
Παναθηναϊκός 5-4
Λαμποράλ Κούτσα 5-4
Ερυθρός Αστέρας 3-6
Λιέτουβος Ρίτας 1-8

Οι όμιλοι που σχηματίζονται στο Top 16

Ε’ όμιλος

1ος Α’ ομίλου
1ος Γ’ ομίλου (Ολυμπιακός)
2ος Β’ ομίλου
2ος Δ’ ομίλου
3ος Α’ ομίλου
3ος Γ’ ομίλου
4ος Β’ ομίλου
4ος Δ’ ομίλου

ΣΤ' όμιλος

1ος Β’ ομίλου (Ρεάλ Μαδρίτης)
1ος Δ’ ομίλου (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
2ος Α’ ομίλου
2ος Γ’ ομίλου (Γαλατασαράι)
3ος Β’ ομίλου
3ος Δ’ ομίλου
4ος Α’ ομίλου
4ος Γ’ ομίλου Πηγή: sport-fm.gr

Κουμάντο κάνουν αυτοί!!

Οι Πέισερς μπορεί να έχουν το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή, αλλά το Μαϊάμι έδειξε πως είναι το αφεντικό νικώντας με 97-94.

Κουμάντο κάνουν αυτοί!
Ανατρέποντας διαφορά 15 πόντων στα τελευταία 18 λεπτά, το Μαϊάμι επικράτησε 97-94 των Πέισερς στο μεγάλο ντέρμπι της Ανατολής. Ο Ντουέιν Ουέιντ είχε 32 πόντους, ο Λεμπρόν Τζέιμς πρόσθεσε 24 παρότι αγωνιζόταν με πρόβλημα στον αριστερό αστράγαλο, ενώ ο Ρέι Άλεν πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο για τους πρωταθλητές, που έχαναν με 92-85 στα 3:21 πριν το τέλος, αλλά «έτρεξαν» ένα σερί 10-0. Στη διάρκεια του αγώνα Λεμπρόν Τζέιμς και Μάριο Τσάλμερς είχαν λογομαχία, αλλά ο «βασιλιάς» μετά το ματς δήλωσε πως «… οι σχέσεις μας παραμένουν εξαιρετικές. Του ζήτησα συγγνώμη».

Οι Σπερς έβαλαν τέλος στο σερί πέντε νικών των Σανς, με 108-101 στην Αριζόνα. Ο Μάνου Τζινόμπιλι είχε 24 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Οι Τίμπεργουλβς επιβλήθηκαν 120-109 των Μπλέιζερς με 30 πόντους του Νίκολα Πέκοβιτς και τον Κέβιν Λοβ να τον συμπληρώνει με 29 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Ένα 15-1 μεταξύ τρίτης και τέταρτης περιόδου «καθάρισε» το ματς για τους Ρόκετς απέναντι στους Μπουλς με 109-94, ενώ οι Κλίπερς έφτασαν τρεις σερί νίκες με το 108-95 κόντρα στους Πέλικανς.

Ο Κάιλ Κόρβερ όχι απλώς πέτυχε τρίποντο για 95ο συνεχές ματς στο ΝΒΑ (επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία), αλλά είχε 8/10 (!) και 28 πόντους στη νίκη των Χοκς επί των Κινγκς με 124-107.

Αναλυτικά:

Μαϊάμι Χιτ-Ιντιάνα Πέισερς 97-94 Ουέιντ 32, Τζέιμς 24, Μπος 15, Άντερσεν 8, Άλεν 7-Τζορτζ 25, Γουέστ 23, Στίβενσον 13, Σκόλα 8, Χιλ 7, Χίμπερτ 6.

Ορλάντο Μάτζικ-Γιούτα Τζαζ 82-86 Νέλσον 17, Βούτσεβιτς 14 (14 ριμπ.), Χάρις 14 (10 ριμπ.), Ντέιβις 12, Μουρ 10-Μπερκ 30, Χέιγουορντ 15, Φέιβορς 14 (11 ριμπ.), Μπερκς 13.

Τορόντο Ράπτορς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 102-104 (κ.α. 95-95) ΝτεΡόζαν 30, Λάουρι 17, Σάλμονς 11, Βαλαντσιούνας 10, Τζόνσον 10-Γουόκερ 29, Τζέφερσον 24 (11 ριμπ.), ΜακΡόμπερτς 13, Χέντερσον 11, Σέσιονς 11, Τόλιβερ 10.

Ατλάντα Χοκς-Σακραμέντο Κινγκς 124-107 Κόρβερ 28, Χόρφορντ 25 (10 ριμπ.), Τιγκ 18 (15 ασίστ), Κάρολ 15, Μίλσαπ 14, Σκοτ 10-Κάζινς 28, Γκέι 22, Τόμας 20 (10 ασίστ), Ουίλιαμς 12, Μάκλεμορ 10.

Μπόστον Σέλτικς-Ντιτρόιτ Πίστονς 106-107 Σάλιντζερ 19, Κρόφορντ 17, Μπράντλεϊ 14, Γκριν 13, Μπας 11, Χάμφρις 10, Λι 10-Τζένινγκς 28 (14 ασίστ), Σμιθ 20, Ντράμοντ 14 (16 ριμπ.), Μονρό 12, Σίνγκλερ 11.

Μπρούκλιν Νετς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 107-113 Πιρς 27, Λόπεζ 22, Τζόνσον 20, Ουίλιαμς 15 (13 ασίστ), Μπλάτσε 12-Γουόλ 21, Νενέ 17, Μπιλ 15, Αρίζα 15, Ουέμπστερ 13, Γκορτάτ 10, Σεραφέν 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 120-109 Πέκοβιτς 30, Λοβ 29 (15 ριμπ.), Μάρτιν 22, Μπαρέα 10-Λίλαρντ 36, Μπατούμ 20, Μάθιους 16, Όλντριτζ 15 (14 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Σαν Αντόνιο Σπερς 101-108 Φράι 22, Ντράγκιτς 18, Μπλέντσο 15, Πλάμλι 13 (13 ριμπ.), Μαρκίφ Μόρις 12-Τζινόμπιλι 24, Ντάνκαν 17 (13 ριμπ.), Λέοναρντ 14, Μιλς 12.

Χιούστον Ρόκετς-Σικάγο Μπουλς 109-94 Χάουαρντ 23, Χάρντεν 19, Πάρσονς 19, Μπέβερλι 15, Κάσπι 11-Μπάτλερ 20, Ντενγκ 18, Μπούζερ 17, Γκίμπσον 14, Νοά 6 (10 ριμπ.).

Λος Άντζελες Κλίπερς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 108-95 Γκρίφιν 21 (10 ριμπ.), Ντάντλεϊ 20, Κρόφορντ 17, Τζόρνταν 14 (20 ριμπ.), Κόλισον 14, Πολ 12 (11 ασίστ), Γκριν 10-Ντέιβις 24 (12 ριμπ.), Άντερσον 17, Χόλιντεϊ 13 (10 ασίστ), Έβανς 11 (13 ριμπ., 10 ασίστ), Μόροου 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Καλός και σαν… βασικός ο Αντετοκούνμπο!!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στους Μπακς, είχε καλή παρουσία, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε από τους Νικς. Ήττα και για τους Γκρίζλις των Κουφού και Καλάθη.

Καλός και σαν… βασικός ο Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιβραβεύτηκε για την καλή του παρουσία στους Μπακς με την πρώτη του εμφάνιση στην πρώτη πεντάδα, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε με 107-101 μετά από δύο παρατάσεις από τους Νικς στο Μιλγουόκι. Ο 19χρονος φόργουορντ έκανε ρεκόρ χρόνου συμμετοχής με 41:46 έχοντας 10 πόντους (6/7 βολές, 2/3 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα, προτού αποβληθεί με έξι φάουλ. Ο Καρμέλο Άντονι με 29 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ ο Μπράντον Νάιτ έκανε ρεκόρ καριέρας με 36 για τα «ελάφια», που έχουν το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (5-20).

Μιλγουόκι Μπακς-Νιου Γιορκ Νικς 101-107 (κ.α. 87-87, α’ πρτ. 94-94)
Νάιτ 36, Χένσον 20 (14 ριμπ.), Μίντλετον 20, Ιλιάσοβα 11, Αντετοκούνμπο 10-Άντονι 29, Ούντριχ 21, Σμιθ 19, Μπαρνιάνι 12 (10 ριμπ.).

Οι Μάβερικς καθοδηγούμενοι από τον Ντιρκ Νοβίτσκι που είχε 20 πόντους επιβλήθηκαν 105-91 των Γκρίζλις. Ο… πενταδάτος (ελλείψει Γκασόλ) σε ένα ακόμη ματς Κώστας Κουφός είχε 6 πόντους (3/9 δίποντα, 0/1 βολή), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 17:55, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 17:44 είχε 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 ριμπάουντ, αλλά ήταν άστοχος (0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο).

Ντάλας Μάβερικς-Μέμφις Γκρίζλις 105-91
Νοβίτσκι 20, Έλις 18, Κάρτερ 14, Καλντερόν 12, Μάριον 10-Άλεν 16 (11 ριμπ.), Λιούερ 14, Ράντολφ 14, Ντέιβις 12, Τζόνσον 11.
Πηγή: sport-fm.gr

«Σκέφτομαι την παραίτηση»

giotas
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Θωμάς Γιώτας φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και τόνισε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά την παραίτηση, φανερά ενοχλημένος από τα συνθήματα προς το πρόσωπο του.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε :
Για τις αντιδράσεις και τα συνθήματα στους τοίχους κατά της διοίκησης: «Όσο αναφορά το ΑΣ Άρης ήμαστε υποχρεωμένοι θεσμικά να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Από εκεί και πέρα με συντριπτική πλειοψηφία επικράτησε η τοποθέτηση του Λάμπρου Σκόρδα. Γιατί υπήρχαν δυο τοποθετήσεις, αυτή του Σκόρδα αλλά και αυτή του Στεφανίδη. Εμείς είπαμε ότι όποιος και αν είναι, την επόμενη μέρα θα είμαστε  αρωγοί και συμπαραστάτες στην δύσκολη προσπάθεια που πρέπει να κάνει για να βγει το κάρο από την λάσπη. Εγώ δεν ήθελα να μπω στο συμβούλιο, δεν στόχευα σε κάτι τέτοιο και όσοι ήταν παρόντες το γνωρίζουν πολύ καλά. Όποιος και να ήτανε στο παρελθόν, δεν έβγαλα τίποτα προς τα έξω ,απεναντίας έλεγα ότι και ο κ.Ηλιάδης καταβάλει μεγάλες προσπάθειες».
Για το άμα τελικά θα είναι στο συμβούλιο: «Ούτος ή άλλος ένα άτομο από τον ΑΣ Άρης θα ήτανε στο διοικητικό συμβούλιο. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε με τον κ.Σκόρδα ούτε με τον κ.Στεφανίδη και δεν πήρα θέση . Απλά είπα ότι ο Άρης δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς διοίκηση. Όταν είσαι πρόεδρος του ΑΣ Άρης το ΤΑΠ είναι ένα μέρος του ΑΣ, άρα αν είναι να παραιτηθώ από τον ΑΣ θα παραιτηθώ από παντού. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά και το Σαββατοκύριακο θα πάρω τις αποφάσεις μου. Όταν θέλεις διαφάνεια και το κυνηγάς και βλέπεις να γράφουν πράγματα για σένα στον τοίχο, οπωσδήποτε ενοχλείσαι και λες ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι. Μπορεί και στο παρελθόν να ήρθα σε αντιπαράθεση αλλά αυτά δεν τα έχω ξαναζήσει. Μέχρι σήμερα δεν είδα ποτά και δεν είπε κανείς ότι εγώ έβλαψα τον Άρη».
Για τα οικονομικά προβλήματα του Άρη και αν μπορεί να σωθεί: «Δεν γνωρίζω περισσότερα για τα οικονομικά της ΠΑΕ, αυτά τα γνωρίζει η ΚΜΑ. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Λάμπρος Σκόρδας στην προκειμένη περίπτωση έχει όλη την διάθεση να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να φέρει αποτελέσματα τόσο στον οικονομικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Έχει τρέλα και σε αυτό ποντάρει και ο ίδιος».
Στο τέλος κατέληξε λέγοντας: «Η ομάδα σήμερα έχει ανάγκη την στήριξη και την υποστήριξη και το λέω ανεξάρτητα από ονόματα. Πάνω από όλα είναι ο Άρη, πάνω από κάθε πρόσωπο και νομίζω ότι αυτό είναι που θέλει ο καθένας».
Πηγή: arenafm.gr

«Προβλέπω καταστροφή»!

9190_main
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Λάμπρος Γράντας για την επιστροφή του Λάμπρου Σκόρδα, αλλά και γενικότερα για την διοικητική κατάσταση στον σύλλογο τα τελευταία 20 χρόνια!
Αναλυτικά, όσα είπε ο Λάμπρος Γράντας:
Για την εκλογή Σκόρδα: “Είχα πει προ πολλού πως τα ψωμιά της διοίκησης του Ηλιάδη ήταν λίγα και πως μετά θα ερχόταν ο Σκόρδας. Τώρα, προβλέπω καταστροφή! Αυτοί έφεραν τον Άρη εδώ. Όλοι όσοι ψήφισαν είναι ενταγμένοι κάπου. Αυτοί που έβαλαν τον Ηλιάδη πρόεδρο, αυτοί τον έδιωξαν. Ο Σκόρδας οργανώθηκε πιο καλά, πλήρωσε μερικά μέλη κάτι ‘εικοσάρικα’ και επικράτησε τους Στεφανίδη”.
Για την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη: “Όλα κινούνται γύρω από τους ομάδες συμφερόντων. Δεν εννοώ αποκλειστικά τους συνδέσμους φιλάθλων. Υπάρχει η μια πλευρά που φώναζε στο γήπεδο και η άλλη πλευρά που επικράτησε. Υπήρχαν πάντα οργανώσεις μέσα στον Άρη. Θυμάστε τις εκλογές στον ερασιτέχνη, όταν την μία πλευρά υποστήριζε η οργάνωση του Σαουρίδη και την άλλη η οργάνωση του Σεϊτανίδη”.
Για τα όσα έγιναν με τον επιχειρηματία Γιάννη Κωνσταντινίδη: “Δεν είχα υπόψη μου τίποτα, αλλά μόνο για τις δηλώσεις του στην τηλεόραση τον θεωρώ φαιδρό. Μ’ αυτές τις δηλώσεις κάνεις ζημιά στον Άρη και όχι στον Ηλιάδη. Το ζήτημα συντηρήθηκε ένα μήνα εις βάρος του Άρη, ήρθαν και οι δηλώσεις και τον τελείωσαν”.
Για το μέλλον της ΠΕ Άρης: “Δεν θα αφήσουν έναν ισχυρό παράγοντα στον Άρη να δουλέψει. Αυτό που συμβαίνει είναι τρελό. Τον Ψηφίδη τον έδιωξαν οι οργανωμένοι, ενώ τον Ηλιάδη τον έβαλαν και τον έβγαλαν αυτοί. Για το άρθρο 44 είχα υπογράψει, χαρίζοντας 80 εκατομμύρια και την επόμενη μέρα με βρίζανε πάλι. Αν δε σταματήσουν οι οργανώσεις στον Άρη, δεν γίνεται τίποτα. Ρωτούσα γιατί έδιωξαν τον Μιχαλήτσο και μου έλεγαν ότι το αποφάσισαν οι οργανωμένοι. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα… Δεν αφήνουν να βοηθηθεί ο Άρης…”.
Για το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ: ” Ο Σκόρδας θα πάρει το πόρισμα και θα ελέγξει τον… εαυτό του”.
Για τον Ηλιάδη: “Όταν ήρθε ο Ηλιάδης, τον ρώτησα αν είχε χρήματα. Δεν μου τα έλεγε καλά, μασούσε τα λόγια του… Αν πίστευα ότι μπορεί να βοηθήσει πραγματικά, θα ήμουν μαζί του. Χωρίς χρήματα δεν σώζεται η κατάσταση”.
Για το αν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί ξανά με τα διοικητικά του Άρη: “Όχι. Καμία. Ότι συνέβαινε πριν 20 χρόνια, συμβαίνει και τώρα. Κατέστρεψαν μια τεράστια ομάδα με υπέροχο και περήφανο κόσμο”.
Πηγή: arenafm.gr

«Χρέη 15 εκατ. ο Σκόρδας»!!

No 730431
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας και αναφέρθηκε στη συνέλευση της ΚΜΑ, στα χρέη που ανέλαβε και άφησε η δική του διοίκηση, αλλά και στα χρέη του Λάμπρου Σκόρδα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Λάμπρος Σκόρδας:
Για τις εναλλακτικές λύσεις στη διοίκηση της ΠΑΕ: “Υπήρχε η πρόταση του κ. Στεφανίδη για παράταση δέκα ημερών. Ενδεχομένως να ήθελε να κατεβάσει δικό του σχήμα, αλλά δεν μπόρεσε καν να το αποκαλύψει. Η πίεση του σώματος ήταν συγκεκριμένη, να βγει ο κ. Σκόρδας διοίκηση. Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, γι’ αυτό κι εγώ δεν πήγα κόντρα στο ρεύμα. Εγώ είμαι μόνος και δεν έχω τη δύναμη να κατέβω…”.
Για το ποσό των χρημάτων που χρειάζεται ο Άρης αυτή τη στιγμή: “Ο Άρης χρειάζεται ένα ποσό γύρω στα 2.000.000 ευρώ, αν και δε ξέρουμε τι ποσά άφησε ανείσπρακτα ο κ. Ηλιάδης. Δεν γνωρίζω πού θα βρεθεί ένα τέτοιο ποσό. Εγώ φεύγοντας από τη διοίκηση άφησα 1.500.000 ευρώ ανείσπρακτα για τον κ. Ψηφίδη, αλλά και τον κ. Σκόρδα.
Για το πώς πρόκειται να κινηθεί ο Λάμπρος Σκόρδας: “Δεν γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του, πιστεύω πως θα προσπαθήσει να πάρει νέα διαταγή για το άρθρο 99 και  όχι να κάνει έφεση. Ίσως να προσπαθήσει να μην δώσει και χρήματα με την νέα διαταγή”.
Για την παρέμβαση του στη συνέλευση: “Η αίθουσα είχε μέσα  συνολικά χίλια άτομα. Έκανα παρέμβαση επί προσωπικού, επειδή η ΝΕΧΙΑ είπε πως ο μόνος που έβαλε λεφτά είναι ο κ. Παπαϊωάννου. Στη παρέμβαση μου αυτή όλοι συμφώνησαν μαζί μου. Γνωρίζω πολύ καλά πως γίνονται οι διακινήσεις χρημάτων και έβαζα τα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης. Από το 2009 μέχρι και σήμερα δεn πήρα ένα ευρώ πίσω. Επιπλέον, είπα ότι πρέπει να έχει διοίκηση η ομάδα και δεn μπορεί να ζει στην αβεβαιότητα. Εγώ είπα να κάνουν διοίκηση ο κ. Σκόρδας με τον κ. Στεφανίδη  και να δεσμευτούν πως θα παραδώσουν την ομάδα μόλις βρεθούν χρήματα”.
Για την πιθανή παραίτηση του Στεφανίδη: “Μέσα στην ψυχολογική φόρτιση ο κ. Στεφανίδης και το επιτελείο του μπορεί να σκέφτηκαν διαφορετικά. Σήμερα πρέπει να έχει πιο καθαρό μυαλό και να μη θέλει να βάλει τον Άρη πάλι σε περιπέτειες και ψηφοφορίες. Δεν μπορεί να αφήσει την ΚΜΑ χωρίς διοίκηση”.
Για τα χρέη που παρέλαβε το 2009: “Ξέρω πολύ καλά τι παρέλαβα τον Νοέμβριο του 2009 και πως λογιστικοποιήθηκαν χρήματα στη δική μου χρήση, ενώ αφορούσαν προηγούμενες. Εγώ έδωσα στην εφορία 10.000.000 ευρώ και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Τα πραγματικά χρέη είναι 19.000.000,  χωρίς τα δεδουλευμένα που δεν θα πληρωθούν καθώς έχουν συμφωνήσει οι παίκτες. Αν βάλουμε κάτω τα χρέη που άφησε η δική μου διοίκηση είναι 500.000 με 1.000.000κ ευρώ. Ο κ. Σκόρδας έκανε τα υπόλοιπα 15 εκατομμύρια, αν αφαιρέσουμε και το άρθρο 44. Εγώ πλήρωσα το μεγαλύτερο μέρος των χρεών του Σκόρδα σε αιρετή διοίκηση και γι’ αυτό κατηγορούμαι! Για τα χρέη του! Το ελληνικό δημόσιο σιγοντάριζε όλη αυτή την ιστορία. Δεν είμαι άσχετος στα οικονομικά και αυτό φαίνεται από την επιχείρηση μου, που δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν”.
Για την ευθύνη του συστήματος: “Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το σύστημα. Εγώ που πληρώνω 10.000.000 ευρώ πολεμάω για την ύπαρξη μου, ενώ άλλες ομάδες  παίζουν στην Ευρώπη, επειδή υποστηρίζονται από το σύστημα. Ξέρω για ομάδα που πήρε 1.870.000 ευρώ, με εγγυητή το δημόσιο. Αλλά αυτά φέρνει το σάπιο σύστημα. Αν μας δώσει και εμάς το δημόσιο δάνειο 2.000.000 ευρώ και σωθήκαμε.
Δεν θα κατηγορείτε μόνο τους παράγοντες, αλλά και το κράτος, που επιτρέπει αυτό το χάλι. Δεν υπάρχει ισότητα. Όταν θα μπουν στο ίδιο τραπέζι τα δεδομένα, τότε να κάνουμε τη σωστή σύγκριση. Αν ο Άρης συνέχιζε με τη πολιτική μου, σήμερα θα είχε εξυγιανθεί. Όταν, όμως, έγιναν συμβόλαια στον Κόκε και στο Νάτσο Γκαρσία με 800.000 ευρώ, φάνηκε πως δεν θα πάμε μπροστά. Μπήκαμε σ’ ένα τριπάκι άνισου ανταγωνισμού, χωρίς πολιτική στήριξη όπως άλλες ομάδες.
Τα λάθη δεν έγιναν από παραγοντική ασχετοσύνη, αλλά από προσωπικό εγωισμό πολλών παραγόντων όχι μόνο του Σκόρδα. Δεν είναι μόνο οι παράγοντες. Τον Νοέμβριο του 2009 ζητήσαμε να κάνουμε πρωτοδικείο και μας είπαν όλοι οι “σοφοί” πως στον Άρη δεν γίνεται αυτό. Ακόμη και η Ρεάλ Μαδρίτης χρωστάει 550.000.000 ευρώ. Το μοντέλο μου εμένα είναι το γερμανικό ποδόσφαιρο, όπου η ομάδα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες και αν έχει άνοιγμα είναι υποχρεωμένη να το κλείσει μέχρι το επόμενο τρίμηνο”.
Για το διαφορετικά δεδομένα που επικρατούσαν παλαιότερα: ” Ο Άρης είναι ένα τεράστιο υπερωκεάνιο, που δεν βουλιάζει. Το 2009 υπήρχε μια άλλη Ελλάδα και τα έσοδα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο Άρης έκανε έσοδα 15.000.000 ευρώ την περίοδο 2010-11 και πέρυσι έκανε 4.000.000 ευρώ.  Λείπουν, δηλαδή, σήμερα 11.000.000 ευρώ. Υπήρχαν άλλα δεδομένα”.
Για την ανάγκη να υπάρξει στήριξη τη δεδομένη στιγμή: “Πρέπει να στηριχθεί όποια διοίκηση υπάρχει αυτή τη στιγμή. Όταν ο γιος μου μεγαλώσει και με ρωτήσει γιατί δεν υπάρχει ο Άρης, θα πρέπει να του πω πως συμμετείχα και εγώ σε αυτό. Δεν γίνεται να το επιτρέψω αυτό. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να έχει μέλλον ο σύλλογος. Ο Άρης είναι στην εντατική και δεν πρέπει να μαλώνουμε για ποιος θα τον εγχειρίσει. Αν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές, θα έβαζαν κάποιοι  λεφτά. Όμως, στο εξωτερικό γνωρίζουν τι θα πει το ελληνικό ποδόσφαιρο και πόσο σάπιο είναι και δεν βάζουν τίποτα. Αν έρθει κάποιος και βάλει 1.500.000 θα το δούμε αλλιώς το θέμα. Εγώ προσωπικά ακόμα το ψάχνω.
Το πρώτο λιθαράκι είναι η νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Πρέπει να πάμε όλοι στο γήπεδο και να στηρίξουμε τα παιδιά με θετική ενέργεια. Οι παίκτες δεν ευθύνονται σε τίποτα και πρέπει να τους στηρίξουμε όσο δεν πάει”.
Πηγή: arenafm.gr

«Οι διαιτητές επηρεάζουν…»

tsiolis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννενα, Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε την διαιτησία στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις του Αρετόπουλου στην αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό. 
Αναλυτικά, όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης:
Για την διαιτησία του Αρετόπουλου στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Ολυμπιακό:  ”Ο προπονητής πρέπει να ξέρει τα όρια του για να μη τιμωρηθεί. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό φάνηκε πως η διαιτησία του κ. Αρετόπουλου ήταν αρνητική για την ομάδα μου. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, γιατί δεν θα βρίσκομαι στο πάγκο της ομάδας μου στην επόμενη αγωνιστική. Παρά τη κακή διαιτησία, η ομάδα μου ήταν αξιοπρεπέστατη και ήταν ίσως η μοναδική ομάδα που ‘πάλεψε’ φέτος με τον Ολυμπιακό. Η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι. Ειδικότερα, το πέναλτι στο λεπτό που δόθηκε χάλασε ολόκληρο το πλάνο μας”.
Για την συμπεριφορά της διαιτησίας προς τις ομάδες της περιφέρειας: “Ανέκαθεν η επαρχία αντιμετωπίζεται αρνητικά. Η Πολιτεία πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε η διαιτησία να αντιμετωπίζει τις ομάδες διαφορετικά. Οι διαιτητές επηρεάζουν πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο”.
Για την “βοήθεια” που δίνουν οι διαιτητές στον Ολυμπιακό: “Οι διαιτητές κάνουν κακό στον Ολυμπιακό, που τον βοηθάνε, γιατί πολλές φορές δεν τους έχει ανάγκη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρέπει να ρωτήσουμε τους αρμόδιους. Ως προπονητής προετοιμάζω τους παίκτες να περιμένουν άδικες αποφάσεις και να μην διαμαρτύρονται”.
Για το κακό που κάνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ο “άτρωτος” Ολυμπιακός: “Η διαφορά των βαθμών από τον Ολυμπιακό κάνει κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε δυνατό  τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, αλλά και την επαρχεία. Σε δέκα χρόνια αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση, θα αναρωτιόμαστε που βρισκόμαστε και που πάμε”.
Για την διαιτησία στον περσινό τελικό του κυπέλλου: “Στο τελικό είχα πει πως έγινε ένας ‘βιασμός’. Τι θα πείραζε αν έπαιρνε το κύπελλο ο Αστέρας και γιόρταζε ολόκληρη η Πελοπόννησος; Δεν θα χαλούσε η ιστορία του Ολυμπιακού, αν έχανε ένα κύπελλο. Θα πω κάτι για πρώτη φορά. Μετά τον τελικό, πήγα στη Καλαμάτα και ήρθαν δύο νεαροί φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Δάκρυσαν και μου ζήτησαν συγγνώμη για ότι έγινε! Τα δεδομένα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε ούτε εμείς, ούτε οι δημοσιογράφοι. Μόνο η Πολιτεία ίσως μπορεί να επηρεάσει το άβατο της  ΕΠΟ και της ΟΥΕΦΑ”.
Για το παιχνίδι του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης: “Είναι πολύ δύσκολο για τον Άρη καθώς αντιμετωπίζει μια σωστά δομημένη ομάδα. Ο Άρης πρέπει να αφήσει πίσω ότι τον χωρίζει και να συσπειρωθεί. Τα πράγματα είναι δύσκολα και διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι. Πρέπει να παλέψει στον δεύτερο γύρο για να σώσει τη χρονιά”.
Για τον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου, που βρίσκει τον ΠΑΣ Γιάννενα αντιμέτωπο με τον Άρη: “Ο Άρης θα δώσει αγώνα επιβίωσης ενώ ο ΠΑΣ θα θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά. Θα είναι ένα δύσκολο και ιδιαίτερο παιχνίδι, αυτό της Δευτέρας (23/12)”.
Για την ατάκα του  Στέφενς πως “η σιωπή είναι χρυσός”: “Τα λεγόμενα του κ. Στέφενς είναι πολύ σωστά, έχει δίκιο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, που να μπορεί να κάνει ο προπονητής. Ο συνάδελφος είναι σε μια ισχυρή ομάδα, που πιθανόν μπορεί να πει και περισσότερα. Με πείραξε πολύ η κριτική, που μου γίνεται επειδή δήθεν δεν μιλάω για τη διαιτησία. Τι δύναμη, όμως, έχουν τα λόγια ενός προπονητής μιας ομάδας από την επαρχία; Θεωρώ πως κάνω την δουλειά μου όπως πρέπει”.
Πηγή: arenafm.gr

Ερωτηματικά στα δημοσιεύματα για Τάτο!!

tatos
Ρεπορτάζ: Αριστοτέλης Σαββίδης
Τελειωμένη υπόθεση παρουσιάζουν τα κυπριακά ΜΜΕ την απόκτηση του Ανδρέα Τάτου από τον ΑΠΟΕΛ.
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο 24χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον προπονητή της κυπριακής ομάδας, Γιώργο Δώνη, με τον οποίο έχει άριστη σχέση απ’ την κοινή τους παρουσία στον Ατρόμητο. Η είδηση διαψεύδεται από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, ειδικά μετά τις χθεσινές διοικητικές εξελίξεις.
Σημειώνεται ότι ο Τάτος είχε ιδιαίτερο τετ α τετ με τον Λάμπρο Σκόρδα στη χθεσινή επίσκεψη του τελευταίου στο ξενοδοχείο της ομάδας. Εκτός αυτού, ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τον Άρη, πληρώνεται μέσω εκχωρήσεων στα έσοδα από τα τηλεοπτικά και στη μέση υπάρχει και ο Ολυμπιακός, στον οποίο και ανήκει.
Πηγή: arenafm.gr

Συνθήματα κατά Σκόρδα!! (pics)

skordas
Η επιστροφή του Λάμπρου Σκόρδα στο προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Άρης προκαλεί αντιδράσεις.
Τις πρώτες πρωινές ώρες, γράφτηκαν συνθήματα στο περιβάλλοντα  χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης», ζητώντας από τον Λ. Σκόρδα να αποχωρήσει.
Τα συνθήματα στοχεύουν επίσης στους Σαουρίδη, Κόντη καιΗλιάδη, αλλά και όλων των παλαιότερων διοικήσεων.
Δείτε τις φωτογραφίες:
lamogio2



Πηγή: arenafm.gr

Καβάνι, Φαλκάο και... Ρούνεϊ για Τσέλσι!!

Φουλ για μεταγραφή... βόμβα η Τσέλσι, με τον Μουρίνιο να παίρνει το «οκ» από τον Αμπράμοβιτς και να ζητά τον... Καβάνι!   Μπαμ με Καβάνι; Η Daily Mail αποκαλύπτει πως η Τσέλσι επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Καβάνι, με τον Ουρουγουανό να μην είναι... αρνητικός. Οπως αναφέρουν οι Βρετανοί, ο φορ της Παρί δεν έχει κανένα πρόβλημα στο Παρίσι, αλλά θα ήταν θετικός στο να παίξει σε έναν μεγάλο σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ ή της Πριμέρα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο πήρε το «οκ» από τον Αμπράμοβιτς για σούπερ μεταγραφή τον Γενάρη και όπως τονίζουν οι Βρετανοί τον τελευταίο μήνα αφιερώθηκε στην... ανεύρεση επιθετικού. Ο Καβάνι ειναι πιο ψηλά στη λίστα, ακολουθεί ο Φαλκάο, αλλά και οι Ρούνεϊ, Χουλκ, Μαρτίνεζ, Μπεντέκε. Πηγή: gazzetta.gr

Οι Σέλτικς, οι Λέικερς και το αιώνιο συναπάντημα!!

Στην ακροτελεύτια αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μακαμπί του Τελ Αβίβ και ο Βασίλης Σκουντής παγώνει δέκα στιγμές, που έχουν σημαδέψει το καρμικό παρελθόν των... Σέλτικς και των Λέικερς της Ευρώπης!
Μια απαραίτητη διευκρίνιση ως παραδοχή γεωγραφικής ανακρίβειας: η ιστορία μου πάσχει από την αρχή διότι ενώ η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη (και μάλιστα εις την Δύσιν, όπως βροντοφώναζε κάποτε ο Καραμανλής), δεν συμβαίνει το ίδιο και με το Ισραήλ, που είναι ένας... λαθρεπιβάτης στα αθλητικά δρώμενα της Γηραιάς Ηπείρου. Αλλά αυτή είναι μια παλιά υπόθεση, η οποία μετά από τόσα χρόνια έχει παραγραφεί, οπότε αφενός λόγω των χρωμάτων τους και αφετέρου εξαιτίας της βεντέτας που έχουν οικοδομήσει, ο Παναθηναϊκός και η Μακαμπί δικαιούνται να προβαίνουν σε... αντιποίηση της αρχής του ΝΒΑ, όπως πρώτος τη λανσάρισε ο (νυν προπονητής των Ισραηλινών) Ντέηβιντ Μπλατ...
Το γιαπί, η χειραψία του Νταγιάν και το "colpo grosso" του Μουρούζη
Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά (στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης) τη σεζόν 1971-72, όταν ο μεν «Τάφος του Ινδού» είχε ήδη αρχίσει να παλιώνει, το δε «Γιαντ Ελιάου» βρισκόταν ακόμη στα...μπετά. Σοβαρολογώ επ' αυτού, διότι (ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε στον πρώτο αγώνα, στην έδρα του, με 81-73), ο επαναληπτικός της 9ης Δεκεμβρίου συνέπεσε με τα εγκαίνια της έδρας της Μακαμπί! Όταν η αποστολή των «πρασίνων» έφτασε στο Τελ Αβίβ, το γήπεδο ήταν ακόμη γιαπί, οι εργασίες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και το γήπεδο παραδόθηκε μόλις λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να μένουν με το στόμα ανοιχτό από το θέαμα: πάνω από δέκα χιλιάδες άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στις εξέδρες, κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου κάθονταν πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια μερικοί από τους ακρωτηριασμένους ήρωες του ισραηλίτικου στρατού, ενώ στο κέντρο στεκόταν αγέρωχος (για να χαιρετήσει τις δυο ομάδες) ο διαβόητος μονόφθαλμος Υπουργός Αμυνας Μοσέ Νταγιάν, ο οποίος τον Ιούνιο του '67 υπήρξε ο αρχιτέκτονας της νίκης στον Πόλεμο των Εξι Ημερών.
Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μουρούζη, που όντας κιόλας θυμωμένος επειδή οι Ισραηλινοί τον κορόιδεψαν και τον έστειλαν σε άλλη πόλη όταν, μερικές μέρες, νωρίτερα, πήγε στο Ισραήλ για να κατασκοπεύσει τη Μακαμπί, είχε έναν λόγο παραπάνω για να θέλει να τους νικήσει. Τρία δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη (κι ενώ το σκορ ήταν 81-80) ο πανούργος «Ντίνο» κάλεσε τάιμ άουτ και διέταξε τον Κρις Κέφαλο να αστοχήσει επίτηδες στις δυο βολές, που επρόκειτο να σουτάρει.
Ο ομογενής γκαρντ που δεν φημιζόταν για το κουβαρνταλίκι του και υπολόγιζε ακόμη και το πενηνταράκι, άκουσε τον Μουρούζη να του λέει «εάν βάλεις έστω και μία, θα φας πρόστιμο εκατό χιλιάδες δραχμές» και ακολούθησε πιστά την οδηγία του: αστόχησε καις τις δυο βολές, το σκορ παρέμεινε 81-80 και ο Παναθηναϊκός προτίμησε να ηττηθεί, παρά να ρισκάρει το - 9 στην παράταση! Ο τότε Γενικός Γραμματέας της FIBA, Γουίλιαμ Τζόουνς, που ήταν παρών, δεν δίστασε να δώσει συγχαρητήρια στον Μουρούζη για την επιλογή του, εξαιτίας της οποίας αποφάσισε να αλλάξει τον ισχύοντα κανονισμό, καταργώντας την παράταση σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος.
Η επιδρομή του Ερλ Γουίλιαμς στην εξέδρα του "Τάφου του Ινδού"
Τη σεζόν 1980-81 ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε πάλι της Μακαμπί στον Τάφο του Ινδού με σκορ 81-76 σε αγώνα στο πλαίσιο ομίλου του Κυπέλλου Κυπελλούχων, που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια. Τότε οι Ισραηλινοί είχαν στη διάθεση τους τον Ολσι Πέρι και τον θηριώδη Ερλ Γουϊλιαμς, ο οποίος τσατισμένος από τις αποδοκιμασίες των θεατών, σε μια φάση έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο, όρμησε στην εξέδρα κι άρχισε να πλακώνει όποιον έβρισκε μπροστά του! Για να αναχαιτιστεί ο Αμερικανός σέντερ χρειάστηκε να παρέμβει μια ολόκληρη διμοιρία από ΜΑΤ, ενώ η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου διανυκτέρευσε, λόγω των μηνύσεων, ο Γουίλιαμς.
Ο Πανιώνιος, ο Αρης και ο μοιραίος Γιαννάκης
Η πρώτη ελληνική ομάδα η οποία κατάφερε να νικήσει τη Μακαμπί στην έδρα της όπου μάλιστα παρέμενε αήττητη επί πέντε συναπτά έτη ήταν ο Αρης τη σεζόν 1983-84 με 76-75. Δέκα χρόνια αργότερα (1983-84, Κύπελλο Κόρατς) βάδισε στα χνάρια του ο Πανιώνιος ο οποίος επιβλήθηκε με 77-74, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε ρεσιτάλ του Παναγιώτη Γιαννάκη. Την επόμενη χρονιά ο "δράκος" επέστρεψε στο "Γιαντ Ελιάου" για να επαναλάβει το ίδιο κατόρθωμα με τον Παναθηναϊκό, αλλά ατύχησε και μάλιστα υπήρξε ο μοιραίος παίκτης στην τελευταία φάση ενός συγκλονιστικού ματς, που έληξε με σκορ 92-91. Εκείνο το βράδυ ο Οικονόμου είχε 23 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Ζάρκο Πάσπαλι 20 πόντους και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς 19 πόντους και 13 ριμπάουντ.
Τα όργια του Οικονόμου μπροστά στον Τομ Τσέιμπερς!
Εντέλει το απωθημένο που κατέτρυχε τον Παναθηναϊκό από το 1971 εκπληρώθηκε μετά από 13 μήνες, καθ' οδόν προς το Παρίσι και τον θρόνο της Ευρώπης. Στις 15 Φεβρουαρίου του 1996, λοιπόν, οι "πράσινοι" κατάφεραν να αλώσουν για πρώτη φορά το γήπεδο - ταμπού νικώντας τη Μακαμπί με 86-79, χάρη στην ονειρώδη και συνάμα... οργιώδη εμφάνιση του Νίκου Οικονόμου, ο οποίος ένιωθε πως είχε ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο να εισπράξει από την προηγούμενη σεζόν. Ο Νικαιώτης φόργουορντ πέτυχε 35 πόντους με 6/11 δίποντα, 6/7 τρίποντα και 5/5 βολές, ενώ ο Ντομινίκ Γουίλκινς πρόσθεσε 28 με 7/16δ., 3/4τρ., 5/6β. και 10 ριμπάουντ. Εκείνη τη σεζόν η Μακαμπί φιλοδοξούσε να φτάσει στο Φάιναλ Φορ και να κατακτήσει τον τίτλο, προς τούτο μάλιστα είχε εντάξει στο ρόστερ της τον επί 15 συναπτά έτη σταρ του ΝΒΑ (Σαν Ντιέγκο, Σιάτλ, Φοίνιξ, Γιούτα, Σάρλοτ, Φιλαδέλφεια) Τομ Τσέιμπερς, ο οποίος είχε 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.
Οι λυγμοί του Κάτας στην Πυλαία και το ... "αγορασμένο Κύπελλο"
Οι "πράσινοι" και οι "κίτρινοι" είχαν συναντηθεί ήδη 14 φορές (αρχής γενομένης από το 1971), όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες με θέα το τρόπαιο. Κεντρική φιγούρα στον τελικό του 2000 στο νεότευκτο γήπεδο της Πυλαίας αποτελεί ο Οντεντ Κάτας, ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη και εν συνεχεία βίωσε μοναδικά και αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα: στο γήπεδο αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του "τριφυλλιού" και στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" τον σήκωσαν στα χέρια οι συμπατριώτες του που μάλιστα τον έκαναν να κλαίει με λυγμούς, αφιερώνοντας του το συγκινητικό "τραγούδι της μάνας"!
Την ίδια στιγμή ο Πίνι Γκέρσον, που ούτως ή άλλως φημίζεται για την αμετροέπεια του δεν μπόρεσε να χωνέψει την ήττα και με το που επέστρεψε στο Τελ Αβίβ έριξε τη χολή του. «Καλέ, εσείς δεν καταλάβατε ότι αυτός ο τελικός ήταν... πουλημένος;» ρώτησε τους δημοσιογράφους. «Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν οι διαιτητές! Ο Παναθηναϊκός άξιζε να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά αυτοί οι διαιτητές δεν άξιζαν να σφυρίξουν στον τελικό. Κατόπιν αυτού είπα στον Μισράχι ότι δεν υπάρχει λόγος να δαπανάμε τόσα λεφτά για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Μας συμφέρει περισσότερο να τα ξοδέψουμε για να το... αγοράσουμε»!
Το "νυν απολύοις τον... Πίνι σου, Κύριε" και το ιπτάμενο κινητό του Θανάση!
Την επόμενη χρονιά, όντως η Μακαμπί (με την εκπεφρασμένη λογική του Γκέρσον) ξόδεψε τα λεφτά της για να... αγοράσει το Κύπελλο! Στο remake του τελικού της Πυλαίας, στο Παρίσι, οι Ισραηλινοί νίκησαν τον Παναθηναϊκό με 81-67 κι ο Πίνι, κορδωμένος σαν παγόνι (μετά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του τότε πρωθυπουργού της χώρας, Αριέλ Σαρόν) είπε «Νικήσαμε σε αυτόν τον πόλεμο και από εδώ και πέρα θα νικάμε σε όλους τους πολέμους. Τώρα λοιπόν μπορώ να πεθάνω ευτυχισμένος»! Ο Πίνι δεν πέθανε, ίσα ίσα ζει και βασιλεύει, αλλά εκείνο το βράδυ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να φωνάζει για τη διαιτησία, μάλιστα στη λήξη του ημιχρόνου κι ενώ οι διαιτητές (ο Ισπανός Σάντσα και ο Γάλλος Ντοριζόν) κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια, τους την έπεσε χοντρά ο Ομπράντοβιτς !
Νωρίτερα ένα από τα πολλά άσχημα σφυρίγματα του Πασκάλ Ντοριζόν (του διαιτητή ο οποίος είχε συνδεθεί στο ίδιο γήπεδο το 1996 με την τάπα του Βράνκοβιτς στον Μοντέρο) προκάλεσε την οργή του Θανάση Γιαννακόπουλου ο οποίος εκσφενδόνισε το κινητό τηλέφωνο του, το οποίο πάντως δεν. βρήκε στόχο και «προσγειώθηκε» στο παρκέ!
Η θραύση του side pick n' roll και το "μη 12" του Μακ Ντόναλντ
Μετά τους back to back τελικούς στην Πυλαία και στο Παρίσι, οι δυο ομάδες ξαναβρέθηκαν αντιμέτωπες στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του 2002 στην Μπολόνια, που εξελίχθηκε σε μια ραψωδία του Ντέγιαν Μποντιρόγκα (26 πόντοι), αλλά κυρίως σε ένα ρεσιτάλ (προσχεδιασμένων) ή απλώς ενστικτωδών) επιλογών του Ομπράντοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του στον τελικό με την οικοδέσποινα Κίντερ. Οι "πράσινοι" ξεχαρβάλωσαν τη ζώνη προσαρμογής του Μπλατ (που είχε αντικαταστήσει για έναν χρόνο τον ευρισκόμενο σε... αγρανάπαυση Γκέρσον) σκοράροντας με αλλεπάλληλα side pick n' roll, ενώ ακολούθησαν κατά γράμμα την εντολή δίκην προφητείας του προπονητή τους. Στον πίνακα των αποδυτηρίων , ο Ζοτς είχε γράψει με μεγάλα γράμματα τα οποία μάλιστα κύκλωσε μια και μοναδική εντολή: "Κρατήστε τον Μακ Ντόναλντ κάτω από τους 12 πόντους". Οπερ και εγένετο με μαθηματική ακρίβεια, διότι ο μετέπειτα παίκτης του Παναθηναϊκού σημείωσε έντεκα!
Το "μπρος πίσω" του Χατζηβρέττα και ο εφιάλτης του Λάκοβιτς
Δύο χρόνια αργότερα οι δυο ομάδες ξαναπήγαν παρέα σε ένα Φάιναλ Φορ, αυτή τη φορά στη Μόσχα, όπου η (ανυπέρβλητη εκείνη την περίοδο) Μακαμπί, παρόντος και του Νέστορα Κόμματου, νίκησε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, τον οποίο δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του ο Γιάκα Λάκοβιτς! Εκείνο το απόγευμα ο Σλοβένος βρισκόταν σε άλλο γήπεδο (όπως μαρτυρούν οι μόλις 4 πόντοι του με 1/6 σουτ σε 17 λεπτά) και το επόμενο μεσημέρι (στη διάρκειας της ζωντανής "Κερκίδας του Σαββάτου" της ΕΤ-1) είπε ότι « δεν έκλεισα μάτι όλη τη νύχτα από τη στενοχώρια μου κι όταν πήγε να με πάρει για λίγο ο ύπνος είδα στον ύπνο μου ότι ξαναπαίξαμε και αυτή τη φορά τους νικήσαμε»!
Σαν να μην έφτανε η σκιώδης παρουσία του Λάκοβιτς, στο κρισιμότερο σημείο του ημιτελικού κι ενώ το σκορ ήταν μόλις 51- 50 υπέρ της Μακαμπί, ο Νίκος Χατζηβρέττας έκανε "μπρος πίσω" και λίγο έλειψε ο Ομπράντοβιτς να μπει στο γήπεδο και να τον... καρυδώσει!
Η αγκαλιά του Ομπράντοβιτς και ο... πήδος του Διαμαντίδη
Πέρασαν έξι χρόνια (μετά τη Μόσχα) και το πεπρωμένο του Παναθηναϊκού και της Μακαμπί ήταν απίκο στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης. Με την κεκτημένη ταχύτητα από την επική πρόκριση απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Σιένα στον ημιτελικό και στον τελικό δεν άφησε τους Ισραηλινούς να του χαλάσουν τη...ζαχαρένια. Η κορυφαία εικόνα αυτού του αγώνα δεν είναι αγωνιστική, αλλά συναισθηματική: λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη κι ενώ όλα είχαν κριθεί υπέρ των "πρασίνων", όλα τα βλέμματα στράφηκαν προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού, όπου ο Ομπράντοβιτς είχε ανοίξει μια τεράστια αγκαλιά και περίμενε με λαχτάρα τον ακριβοθώρητο σε τέτοιες συναισθηματικές εξάρσεις αρχηγό του. Ο Διαμαντίδης που είχε... ξεσαλώσει και στον ημιτελικό (βάζοντας το χέρι του στο τριφύλλι μετά από μια εντυπωσιακή αμυντική προσπάθεια) είδε τη λαχτάρα του προπονητή του και όρμησε πάνω του συνθέτοντας μια εικόνα η οποία παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένη στην πινακοθήκη της Ευρωλίγκας.
Ο ορισμός του "clutch player" και η προαναγγελία της φυγής
Ο πέμπτος αγώνας των πλέι οφς της σεζόν 2011-12 (με λάφυρο μια θέση στο Φάιναλ Φορ της Πόλης) εξελίχθηκε σε μια από τις κορυφαίες παραστάσεις στην καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Το βράδυ της 5ης Απριλίου του 2012 βράδυ ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακαμπί (που είχε στις τάξεις της τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τον Θοδωρή Παπαλουκά) δια πυρός και σιδήρου (86-85) με τον αρχηγό του να «γράφει» 25 πόντους, ευστοχώντας σε 15/18 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, μια τάπα και 34 βαθμούς στο ranking. Στον επίλογο αυτής της εμφάνισης του που αποτελεί τον εγκυκλοπαιδικό ορισμό του "clutch player", ο Καστοριανός γκαρντ κέρδισε φάουλ, έβαλε την πρώτη βολή, αστόχησε στη δεύτερη και στο καπάκι έκλεψε την μπάλα από τον Ταλ Μποιυρνστάιν, κλειδώνοντας τη νίκη και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Πόλης. Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του ματς ο μεν Ντέηβιντ Μπλατ είπε «δεν θέλω να ξαναδώ τον Διαμαντίδη μπροστά μου και αν θα μπορούσα ν' αλλάξω κάτι στο ματς θα ήταν να τον κλείδωνα στο ξενοδοχείο», ο δε Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, οργισμένος από τη συμπεριφορά των θεατών έριξε μια βόμβα μεγατόνων: «Δέκα τρία χρόνια που είμαι εδώ αυτοί που σημαδεύουν με λέιζερ τους αντιπάλους και στη λήξη των αγώνων μπαίνουν στο γήπεδο, δεν μας έχουν αφήσει να πανηγυρίσουμε όπως θέλουμε. Ισως αυτή η συμπεριφορά να με αναγκάσει να πάρω πιο εύκολα την απόφαση μου να φύγω από την ομάδα»!
Πηγή: gazzetta.gr