Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο ωραίος και ο... μοιραίος!!

Η Βέροια κράταγε χάρη στον Καντιμοίρη τον βαθμό στη Νέα Σμύρνη, όμως ένα τραγικό λάθος του στο φινάλε έδωσε την ευκαιρία στον Αραβίδη να λυτρώσει τον Πανιώνιο, που ξαναείδε «τρίποντο» 2-1 στην Πλατεία

Ο ωραίος και ο... μοιραίος
Μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 για τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη απέναντι στη Βέροια, για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Χρήστος Αραβίδης, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του ήρωα τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Γιώργου Καντιμοίρη, χάρισε με γκολ στο 84ο λεπτό το «τρίποντο» στην ομάδα του.

Οι «κυανέρυθροι» πήραν το προβάδισμα στο 22’ με τον Γεωργιάδη να στέλνει άθελά του τη μπάλα στην εστία της ομάδας του, σε ένα σημείο του αγώνα όπου η Βέροια ήταν καλύτερη. Οι παίκτες του Ντόστανιτς ισοφάρισαν με τον Μπεν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+1’) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και παρά την ασφυκτική πίεση του δευτέρου 45 λεπτού (όπου βρέθηκαν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σισοκό στο 78’) έδειχναν πως θα κράταγαν τον βαθμό.

Τελικά τα «σχέδια» της ομάδας της Ημαθίας τα χάλασε ο Χρήστος Αραβίδης στο 84’, ο οποίος ξαναέβαλε τον Πανιώνιο στο δρόμο των νικών έπειτα τέσσερα ματς. Τους 20 βαθμούς έφτασαν οι «κυανέρυθροι» στο ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου στον πάγκο. Στην προτελευταία θέση με 13 βαθμούς παρέμεινε η Βέροια.


Το ματς:



Πολύ καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν εμφανή την πρόθεσή τους να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Με το πέρασμα των λεπτών η Βέροια έδειχνε να πατά καλύτερα και απείλησε αρκετές φορές την εστία του Ανέστη. Όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι παίκτες του Πανιώνιου με τη βοήθεια του Γεωργιάδη κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, στη πρώτη ουσιαστικά καλή τους προσπάθεια στο ματς.

Το τέρμα των «κυανέρυθρων» πάγωσε τους παίκτες της Ντόστανιτς, που έδειξαν να αποσυντονίζονται και απειλήθηκαν και με δεύτερο γκολ, όμως ο Καντιμοίρης γλίτωσε την ομάδα του από τις προσπάθειες του Κολοβού. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τη Βέροια να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση, με τον Μπεν να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» έπειτα από παράβαση του Καμπάνταη.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός στο δεύτερο 45λεπτο δεν ήταν ο ίδιος. Οι παίκτες του Πανιώνιου αν και είχαν την υπεροχή των κινήσεων δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή της ομάδας του Ντόστανιτς, που έψαξε το δεύτερο γκολ με αντεπιθέσεις που προέρχονταν από τα άκρα.

Όσον περνούσαν τα λεπτά οι «κυανέρυθροι» πίεζαν ολοένα και περισσότερο τους φιλοξενούμενους, που έδειξαν να υστερούν σε δυνάμεις και κράταγαν με νύχια και με δόντια τον βαθμό. Η αποβολή του Σισοκό στο 78’ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο της Βέροιας, που προδόθηκε και πάλι από λάθος δικού της παίκτη. Ο Καντιμοίρης, που μέχρι το 84’ είχε καθοριστικές επεμβάσεις έκανε τραγικό λάθος και ο Χρήστος Αραβίδης δεν τον συγχώρεσε κάνοντας το 2-1 για τον Πανιώνιο.

Οι συνθέσεις:



Πανιώνιος: (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός, Ζαχαράκης (64’ Παναγιωτούδης), Μητρόπουλος (83’ Λάζνικ), Ντούνης (87’ Παντίδος), Αραβίδης, Καμπάνταης
Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Μπούζας, Καλτσάς

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Παυλίδης (86’ Μάνος), Αποστολόπουλος, Σιόντης (78’ Βεργώνης), Σισόκο, Γεωργιάδης, Μπεν, Ζεζίνιο, Καλτσάς, Όστοϊτς, Μπάρμπας

Στον πάγκο: Κοτταρίδης, Πλαβούκος, Σεγκούντο

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: