Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Ελληνική» τεσσάρα και με …10!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού που ήρθε με πρωταγωνιστές... πιτσιρίκια, ενώ συγκρίνει και τη διαιτησία του Τριφυλλιού με των αντιπάλων του.
Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και αυτή την φορά. Όπως μετά την γκέλα στην Ριζούπολη έριξε τέσσερα στην Καλλονή, έτσι και τώρα μετά την ήττα από τον Ατρόμητο πήγε και έριξε τέσσερα στον Λεβαδειακό, που είχε πέντε σερί νίκες στην έδρα του χωρίς να φάει γκολ. Πιο πολύ από την άνετη νίκη μου άρεσε ότι αυτή ήρθε με πρωταγωνιστές τα πιτσιρίκια και με επτά Έλληνες στην ενδεκάδα. Ο Λαγός έβαλε δύο γκολ εκ των οποίων το πρώτο ήταν υπέροχο. Ο Δώνης μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και πρόλαβε να κάνει μία εξαιρετική πάσα στον Κλωναρίδη, που του γύρισε την μπάλα και τον έχρισε σκόρερ.

Ο Κλωναρίδης με την σειρά του άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή. Στο κέντρο της άμυνας ήταν εξαιρετικός ο Τριανταφυλλόπουλος. Ο Χουχούμης μπήκε και αυτός αλλαγή στο τέλος. Η Ακαδημία του Παναθηναϊκού είναι εδώ και έτοιμη να πλαισιώσει την ομάδα του Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια, αλλά και την Εθνική ομάδα. Και κοντά στα παιδιά της Ακαδημίας, βρίσκονται νέοι παίκτες με παρόν και μέλλον, όπως ο Κλωναρίδης, ο Καρέλης,ο Σπυρόπουλος, που όταν μπαίνουν στο γήπεδο καταθέτουν ψυχή. Άλλες φορές χάνουν γιατί πληρώνουν την απειρία τους ή κάποια λάθη που κάνουν, αλλά το σίγουρο είναι ότι τα δίνουν όλα σε κάθε ματς. Και αυτό το γουστάρω πολύ. Και ακόμα πιο πολύ, όταν αυτό συνδυάζεται και με νίκη.
Στην Λιβαδειά είδαμε και γκολ από στημένη φάση-επιτέλους- και είδαμε στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου αυτή την φορά να μην κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, αλλά να εδραιώνει τη νίκη του με τρίτο γκολ.
Για άλλο ένα παιχνίδι είδαμε την ομάδα να μένει με 10 παίκτες. Στον Άρη σκόραρε ο Κλωναρίδης δύο φορές και μετά αποβλήθηκε χωρίς λόγο, στην Λιβαδειά ο Λαγός σκόραρε δύο φορές έκανε δύο φάουλ για κάρτα και πήρε δύο κάρτες. Στη Νέα Σμύρνη μέσα σε λίγα λεπτά αποβλήθηκε με δύο κίτρινες ο Μέντες. Οι διαιτητές δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στους παίκτες του Παναθηναϊκού με τις κάρτες σε αντίθεση με πολλούς αντιπάλους του. Για παράδειγμα ο αμυντικός του Λεβαδειακού Μαρτίνεθ έκανε τρία μαρκαρίσματα για κάρτα και ο διαιτητής που απέβαλε τον Λαγό δεν τον απέβαλε ποτέ…
Όπως επίσης για άλλο ένα παιχνίδι ο διαιτητής αρνείται πέναλτι στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο λεπτό σε καθαρή ανατροπή, όπως αρνήθηκε πέναλτι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά και δύο πέναλτι στο ματς με τον Απόλλωνα. Την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός για να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννενα χρειάζεται δύο πέναλτι, ένα γκολ οφ-σάιντ και ο αντίπαλος να μείνει με 10 παίκτες και να μειώνει και στο τέλος. Συνηθισμένα πράγματα.
Την προηγούμενη Κυριακή με τον Άρη ο Σάμαρης έσπρωξε τον Τάτο αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζετε, ενώ κόντρα στον ΠΑΣ στο σπρώξιμο στον Σαλίνο ο διαιτητής έδειξε βούλα. Όπως και πριν δύο εβδομάδες η ….βουτιά του Βάις μετατράπηκε σε πέναλτι. Γιατί τα λέω; Για να τα θυμίζω σε κάποιους που έχουν ασθενή μνήμη και κάνουν το άσπρο-μαύρο και για τις ίδιες φάσεις λένε διαφορετικά πράγματα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: