Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Λεφτά… θα υπάρχουν!

Βεβαιότητα στην ΑΕΚ πως το απαιτούμενο ποσό για την κατασκευή του γηπέδου θα συγκεντρωθεί. «Τρέχει» τις επαφές ο Μελισσανίδης. Πού ποντάρει για τα χρήματα.

Λεφτά… θα υπάρχουν
Στην ΑΕΚ ευελπιστούν πως στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα είναι σε θέση να αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας και εκφράζουν τη βεβαιότητα πως μέχρι τότε θα έχει συγκεντρωθεί όλο το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου.

Το κόστος του ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περί τα 50 εκατ. ευρώ. Από αυτά, περίπου 20 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Πέτρο Παππά, τον Πόλυ Χατζηϊωάννου και τους υπόλοιπους (αλλά λίγους είναι η αλήθεια) οικονομικά ισχυρούς φίλους της ομάδας, άλλα τόσα είναι τα χρήματα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στο τελικά ποσό προστίθενται τα έσοδα από τα διαρκείας και τις μετοχές που αγόρασε ο κόσμος με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» κατά 30 εκατ. ευρώ να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπολογίζεται πως απαιτούνται ακόμη 15 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί το κόστος κατασκευής του γηπέδου, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, ωστόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει χειρίζεται… προσωπικά το θέμα. Ο «τίγρης» έχει αναλάβει τις επαφές με εταιρείες που ενδιαφέρονται για χορηγικές συμφωνίες, αλλά και τις συζητήσεις για την ονοματοδοσία του νέου γηπέδου, από την οποία και προσδοκά να μπει ένα μεγάλο ποσό στον «κουμπαρά» του γηπέδου. Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» μιλά με τη γερμανική εταιρεία Sport 5 (και όχι μόνο), που ενδιαφέρεται για την εμπορική εκμετάλλευση της «Αγια-Σοφιάς» και μπορεί να λειτουργήσει ως μεσάζων και για τη συμφωνία για την ονοματοδοσία. Εκπρόσωποι της εταιρείας αναμένονται ξανά στην Αθήνα τον Ιανουάριο, πιθανότατα και με συγκεκριμένες προτάσεις.

Η πλευρά Μελισσανίδη εμφανίζεται βέβαια πως δεν θα χρειαστεί να πάρει η ΑΕΚ δάνειο για την κατασκευή του γηπέδου. Και δεν αποκλείεται, τελικά, αν δεν συγκεντρωθεί όλο το απαιτούμενο ποσό για το γήπεδο, να το καλύψει ο ίδιος αν και ήδη έχει βάλει περίπου 10 εκατ. ευρώ για το πρότζεκτ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: