Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Με οδηγό το παρελθόν, για ένα λαμπρό μέλλον!

Συγκίνηση, νοσταλγία για το παρελθόν και ελπίδα για το μέλλον. Λέξεις που συμπυκνώνουν το κλίμα στην παρουσίαση του λευκώματος για τα 90 χρόνια ιστορίας της ΑΕΚ. Τι δήλωσαν Μπάγεβιτς και Δέλλας.

Με οδηγό το παρελθόν, για ένα λαμπρό μέλλον
Ασφαλώς όλοι θα προτιμούσαν το 2014 και τα 90α γενέθλια της ΑΕΚ να τη βρουν στη μεγάλη κατηγορία και πρωταγωνίστρια. Η χρονική συγκυρία, ωστόσο, βρίσκει μεν την «Ένωση» στη Γ’ Εθνική, αλλά με μεγάλες προοπτικές να γίνει πολύ σύντομα ισχυρή και με δικό της γήπεδο.

Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συλλεκτικού λευκώματος για τα 90 χρόνια της ομάδας, καθώς και σειράς γραμματοσήμων με το σήμερα της ΑΕΚ, τη μακέτα του γηπέδου και ιστορικές στιγμές του παρελθόντος.

Θρύλοι του παρελθόντος, όπως οι Μαύρος, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, άνθρωποι που συνδέουν το χθες με το σήμερα όπως οι Μπάγεβιτς, Δέλλας, Ζήκος και Δημητριάδης, ποδοσφαιριστές της τωρινής ομάδας όπως οι Μπρέσεβιτς, Κορδέρο, Γεωργέας και Πλατέλλας, καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ, Γιώργος Ρόκκας, από πλευράς διοίκησης έδωσαν το «παρών».

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα ΕΛΤΑ για αυτό το λεύκωμα που γίνεται με αφορμή τα 90 χρόνια. Υπάρχουν κάποιες λίγες , από τις ένδοξες στιγμές αυτής της ομάδας και μεγάλες μορφές όπως ο Νεστορίδης, ο Παπαϊωάννου και ο Μαύρος (που θα δουν τα πρόσωπά τους να κοσμούν γραμματόσημα). Ελπίζω ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να υποχρεώσει τα ΕΛΤΑ να εκδώσουν και άλλα τέτοια λευκώματα μέσα στην χρονιά που συμπληρώνει η ΑΕΚ τα 90 χρόνια», ανέφερε ο Γιώργος Ρόκκας.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό το λεύκωμα. Συμπυκνώνει, όσο μπορεί ένα λεύκωμα, την μεγάλη ιστορία της ΑΕΚ και την παλαιότερη και την σύγχρονη. Και υπάρχουν ακόμα και στιγμές από μέλλον. Είναι σημαντικό για μας και για τον κόσμο της ΑΕΚ και εύχομαι να αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή την έκδοση. Όσο για το μέλλον μόνο καλύτερο μπορεί να είναι. Από την στιγμή που έγινε μια νέα αρχή. Και ευελπιστούμε μέρα με την μέρα με την δουλειά μας, το μέλλον να το κάνουμε ακόμα καλύτερο», είπε με τη σειρά του ο Τραϊανός Δέλλας.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε: «Η ΑΕΚ έχει 90 χρόνια μεγάλης ιστορίας που μπορούν να χωρέσουν όλοι. Χαίρομαι για την τιμή που έγινε στους Νεστορίδη, Παπαϊωάννου, Μαύρο. Έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα, δόξασαν την ιστορία. Εύχομαι στην ομάδα μας να συνεχίσει με μεγάλες δόξες. Όσο πιο γρήγορα να γυρίσουμε πάλι στην θέση μας. Θα πάμε πάλι εκεί που ήμασταν και θα έχουμε έτοιμο και το γήπεδο μας για να έχει ο κόσμος και εμείς το σπίτι μας. Χωρίς το σπίτι είναι πολύ δύσκολο να συνεχίζεις και να έχεις αυτά που χρειάζεται να έχεις και αυτά που θέλεις». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: