Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΧΕΡΕΝΦΕΪΝ - Σόλιντ: "Από το... Καζακστάν καλύτερα ο ΠΑΟΚ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ουδέτερα είναι τα συναισθήματα που προκύπτουν από την κλήρωση του τέταρτου γύρου του Γιουρόπα Λιγκ για τον Τροντ Σόλιντ. Ο Νορβηγός προπονητής της Χέρενφεϊν, με μία λιτή ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, τονίζει πως γνωρίζει τον ΠΑΟΚ («παίζει συνήθως αμυντικά και χτυπά στις αντεπιθέσεις») και ότι η κλήρωση θα ήταν χειρότερη αν αναγκαζόταν η ομάδα του να κάνει ένα μακρινό ταξίδι στο... άγνωστο, φέρνοντας ως παράδειγμα το Καζακστάν.


«Η κλήρωση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά και χειρότερη. Γνωρίζουμε καλά τι να περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος που δεν χρειάζεται να πάμε στο Καζακστάν. Είναι πολύ μακριά. Ο ΠΑΟΚ παίζει συνήθως αμυντικά και χτυπά στις αντεπιθέσεις», ήταν το σχόλιο του Τροντ Σόλιντ για την κλήρωση που έφερε στο δρόμο της Χέρενφεϊν τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ - Σάντος: "Ποιοτική ομάδα, αλλά εμείς θέλουμε ομίλους"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς μεγάλα λόγια σχολίασε ο Φερνάντο Σάντος τον επόμενο αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον τέταρτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής του δικεφάλου του βορρά τόνισε πως αυτός και οι συνεργάτες του θα μελετήσουν τη Χέρενφεϊν και θα προετοιμαστούν όσο το δυνατόν πιο κατάλληλα για αυτές τις αναμετρήσεις.

«Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την ομάδα. Είναι μία ομάδα που έχει μία ποιότητα και εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Νομίζω ότι είναι ανοιχτή η προκριματική φάση και για τις δύο ομάδες. Θα μελετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αντίπαλο, να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα δύο αυτά παιχνίδια. Εμείς θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί κόντρα σε ολλανδικές ομάδες κατά την περίοδο της προετοιμασίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για τον Σάντος: «Είναι πολύ λεπτά τα πράγματα. Τα φιλικά έγιναν σε περίοδο προετοιμασίας. Η Χέρενφεν για παράδειγμα πήρε έναν Αργεντίνο και έναν καινούριο τερματοφύλακα. Πολλά μπορούν να αλλάξουν. Σε κάθε περίπτωση στις 27 του μήνα θα είμαστε εκεί. Έχουμε την δυνατότητα τώρα να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι αυτό με την πεποίθηση ότι μπορούμε να περάσουμε».

Ερωτηθείς αν θα παίξει ρόλο που το πρώτο παιχνίδι είναι στην Τούμπα, τόνισε: «Δε νομίζω να παίξει σημαντικό ρόλο. Προσωπικά μου αρέσει να παίζω το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μου. Είναι προσωπική μου προτίμηση αυτή. Δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Το θέμα είναι να μελετήσουμε καλά την ομάδα, να έχουμε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα».

Δεν ήξερε πως ο ΠΑΟΚ έχει αρνητική παράδοση απέναντι σε ολλανδικές ομάδες: «Δεν το ήξερα και είναι ώρα ίσως να αλλάξουν τα πράγματα».

Όσο για την οριστικοποίηση της έναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος το επόμενο Σαββατοκύριακο: «Εμείς έτσι κι αλλιώς το είχαμε υπολογίζει εξαρχής. Θα υπάρξουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους αλλά και να ξεκινήσουμε καλά. Θα προετοιμαστούμε καλά γι΄ αυτό».

* Ο βοηθούς του Σάντος, Ρικάρντο, θα βρεθεί στην Ολλανδία για να παρακολουθήσει την Χέρενφεϊν

Χαλκιάς: Από εμάς εξαρτάται


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κώστας Χαλκιάς τόνισε ότι η πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League εξαρτάται από την ίδια την ομάδα και όχι από τη Χέρενφεν, που θα είναι η αντίπαλος του «δικεφάλου» στα πλέι οφ...

Συγκεκριμένα, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ τόνισε: «Οποιαδήποτε ομάδα και να είχαμε απέναντί μας, θα έπρεπε να δείξουμε σεβασμό., Υπήρχαν πολύ δυνατότεροι αντίπαλοι, η Χέρενφεϊν δεν έχει πετύχει κάτι μεγάλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά έχει παράγει μεγάλους παίκτες. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα για να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η πρόκριση στους ομίλους του EuropaLeague. Πάνω από όλα σημασία έχει τι θα κάνουμε εμείς.

Το θετικό είναι ότι κάναμε προετοιμασία στην Ολλανδία και αντιμετωπίσαμε ομάδες από τη χώρα. Πήραμε μία ιδέα από τον τρόπο που αγωνίζονται οι ολλανδικοί σύλλογοι. Αν εμείς είμαστε όπως πρέπει και εκμεταλλευτούμε τον παράγοντας έδρα, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Και με την βούλα «γηραιός» ο Ντάλα Μπόνα

dala_bona-ira.jpgΣτην οικογένεια του Ηρακλή βρίσκεται και επίσημα από σήμερα ο Σάμουελ Ντάλα Μπόνα. Ο Ιταλός μέσος υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον «γηραιό» διάρκειας ενός έτους (με την μορφή δανεισμού από τη Νάπολι). Στις πρώτες του δηλώσεις επισήμανε πως πρέπει να δώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του για να βοηθήσει τόσο τον Ηρακλή, όσο και τον ίδιο.



Αίσιο τέλος είχε η μεταγραφή του Σάμουελ Ντάλα Μπόνα στον Ηρακλή. Ο Ιταλός μέσος βρέθηκε σήμερα στα γραφεία του «γηραιού» και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει τον δανεισμό του από τη Νάπολι για ένα χρόνο. Μόλις έπεσαν οι υπογραφές ο 28χρονος ποδοσφαιριστής παρουσιάστηκε από τους «κυανόλευκους» και στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε: «Γνωρίζω καλά τον Ηρακλή και έχω την διάθεση να βοηθήσω την ομάδα. Ξέρω και τον Ντίκα που ήταν πέρυσι στην Κατάνια. Θα με βοηθήσει αρκετά αυτό αφού θα μιλάμε την γλώσσα. Θα επιστρέψω στην Ιταλία και από την Δευτέρα θα είμαι εδώ για να ξεκινήσω κανονικά προετοιμασία με τον Ηρακλή. Τώρα έχω την διάθεση να ξεκινήσω με την ομάδα. Έκανα μία προετοιμασία, έπαιζα σε κάποια φιλικά. Η φόρμα και η ετοιμότητα μου θα έρθει με τον καιρό. Το σημαντικό είναι ότι διάθεση υπάρχει. Ξέρω ότι πρέπει να δώσω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου για να βοηθήσω την ομάδα μου και εμένα τον ίδιο. Για μένα είναι ακόμη μία εμπειρία μετά την Αγγλία και την Ιταλία».

Για Τζουζέπε Σινιόρι: «Ξέρω ότι έχει περάσει από τον Ηρακλή όμως δεν έχω μιλήσει μαζί του».

Δεν χορηγήθηκε άδεια σε Λεβαδειακό και Γιάννινα


Το σήμα της ΕΠΟ Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ συνεδρίασε την Παρασκευή, με αντικείμενο τη χορήγηση αδειών συμμετοχής για το πρωτάθλημα της περιόδου 2009-10 σε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Σε τέσσερις συλλόγους δόθηκε άδεια, αλλά σε Λεβαδειακό και Γιάννινα δεν χορηγήθηκε.

Συγκεκριμένα Ηρακλής, Καβάλα, Ατρόμητος και Πανθρακικός θα μετέχουν κανονικά στη Σούπερ Λιγκ την επόμενη σεζόν, αλλά Λεβαδειακός και Γιάννινα θα πρέπει να στείλουν πλήρες το φάκελο τους, έτσι ώστε να αγωνιστούν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Ειπε..........................

"Φοβήθηκα κάποιες φορές ότι η μεταγραφή μπορεί να χαλάσει, αλλά ο Θεός είναι μεγάλος με άκουσε και τελικά μου έκανε αυτό το δώρο"

Λεονάρντο

(...το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ μιλώντας για τη μεταγραφή του που πέρασε από χίλια κύματα)

Ψιθυροι......................

  • Το "χο, χο, χο..." του Σωκράτη Κόκκαλη μόλις έμαθε τις κληρώσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ακούστηκε μέχρι την Μαδρίτη! Ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" περιμένει να αποκλειστούν οι "πράσινοι", ώστε να πάρει όλο το... χαρτί από την είσοδο στους ομίλους του Champions League, όπως κάτι ανάλογο είχε γίνει πέρυσι με τον Παναθηναϊκό.
  • Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς το μεσημέρι, πριν γίνει γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, βγήκε βόλτα με την κόρη του στην Γλυφάδα και σε συνάντησή του με οπαδούς του Παναθηναϊκού έλεγε ότι οι "πράσινοι" θα έχουν καλή κλήρωση. Δυστυχώς για τον κροάτη γκολκίπερ και την ομάδα του δεν επιβεβαιώθηκε.
  • Κάποιοι ανεγκέφαλοι επιτέθηκαν σε ταξί και προπηλάκισαν οπαδούς της Βαλερένγκα που επέβαιναν σ’ αυτό, καθώς και τον οδηγό του οχήματος, στην περιοχή του Συντριβανίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο, έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές.

Υπόκλιση στον κόσμο του Άρη από τον ξένο Τύπο

Τον γύρο του κόσμου έκανε το ιστορικό παιχνίδι του Άρη με την Μπόκα Τζούνιορς στο Κλεάνθης Βικελίδης την Τετάρτη 5 του Αυγούστου. Όλα τα ξένα M.M.E και κυρίως αυτά της Λατινικής Αμερικής αφιέρωσαν σελίδες για το φιλικό αυτό, αλλά πολύ περισσότερο για να… χωρέσουν όλες αυτές τις όμορφες εικόνες της καυτής ατμόσφαιρα του La Bombonera της Ευρώπης!
Στα ρεπορτάζ τους οι δημοσιογράφοι υποκλίθηκαν στον λαό του Άρη γι’ αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα. Άπαντες μίλησαν και αναφέρθηκαν με πολύ κολακευτικά σχόλια. Κορυφαίο όλων πάντως ήταν το ρεπορτάζ της Αργεντίνικης “OLE”. Ήταν η μοναδική ίσως που διέφερε σε ότι αφορά τον τίτλο της. «Πετάξτε, πετάξτε κι’ άλλα χαρτάκια», ήταν χαρακτηριστικά ο τίτλος του δημοσιεύματος, την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα δεκάδες ρεπορτάζ είχαν εκτενέστερη αναφορά στο αγωνιστικό κομμάτι.
Μεταξύ άλλων το περιεχόμενο του ρεπορτάζ της “Ole”, αναφέρει: « Οι οπαδοί του Άρη δημιούργησαν μια θεαματική φιέστα με χιλιάδες κορδέλες και βεγγαλικά, όπως αυτές που συνηθίζουμε να βλέπουμε στο Μπομπονέρα. Οι πυροσβέστες της Θεσσαλονίκης είχαν το δύσκολο έργο να σβήσουν την… κόλαση. Οι οπαδοί αναλαμβάνουν να ντύσουν στα λευκά τον αγωνιστικό χώρο με χιλιάδες κορδέλες. Τα βεγγαλικά βάφουν κόκκινες τις κερκίδες και δίνουν δουλειά στους πυροσβέστες με τη φωτιά που ανάβουν. Ο «κύκλος της φωτιάς» είναι το θέαμα που αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν οι φανατικοί φίλοι του Άρη, όποτε η ομάδα βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Η ηγεσία των φανατικών, η πιο θορυβώδης πτέρυγα οπαδών είναι στο πέταλο, όπου κάθεται ο Super 3. Τραγουδούν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (μα σε όλη τη διάρκεια!) και σε ορισμένα τραγούδια τους έχουν αντιγράψει την μελωδία εκείνων που ακούγονται στο Μπομπονέρα».Πηγη Μετροσπορ

Βλέπουν Μπαστούρκ στον ΠΑΟΚ

basturk.jpgΟ 31χρονος Τούρκος μέσος της Στουτγκάρδης Γιλντιράι Μπαστούρκ βρίσκεται στο στόχαστρο του «δικέφαλου του Βορρά». Παράλληλα η Ανκαραγκουτσού ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ουρουγουανού μέσου Πάμπλο Γκαρσία.



Μπορεί το μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην κλήρωση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» φαίνεται να κινούνται και στον μεταγραφικό τομέα. Συγκεκριμένα ο Φερνάντο Σάντος και οι συνεργάτες του φαίνεται ότι βλέπουν με καλό μάτι την απόκτηση του 31χρονου μέσου της Στουτγκάρδης Γιλντιράι Μπαστούρκ. Ο εν λόγω έχει 49 συμμετοχές με την Εθνική Τουρκίας και άπαντες πιστεύουν ότι θα προσδώσει μεγαλύτερη ποιότητα στην μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ.

Στο μεταξύ χτες άνθρωπος της Άνκαραγκουτσού βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας για να παρακολουθήσει τον Πάμπλο Γκαρσία. Οι Τούρκοι δείχνουν ενδιαφέρον για τον Ουρουγουανό μέσο του «δικέφαλου του Βορρά» και δεν αποκλείεται να καταθέσουν πρόταση για την απόκτηση του.

Στη Θεσσαλονίκη ο Νταλά Μπόνα


Νταλα Μπόνα και Πουρσανίδης στο αεροδρόμιο Ο Σαμουέλε Νταλά Μπόνα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειςς για τη μεταγραφή του στον Ηρακλή. Ο Ιταλός μέσος που θα παραχωρηθεί από τη Νάπολι με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, έφτασε στη συμπρωτεύουσα λίγα λεπτά πριν τις δύο. Ο παίκτης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση πριν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον "Γηραιό".

Το Νταλα Μπόνα υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο εκτελεστικός διευθυντής του Ηρακλή, Ηλίας Πουρσανίδης

Στις 22-23/8 η πρεμιέρα του πρωταθλήματος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΕΠΟ αποφάσισε ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα θα αρχίσει κανονικά το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.

Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής (7/8) από την εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας, λίγη ώρα μετά την οριστικοποίηση των ημερομηνιών των αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο δρόμος «άνοιξε» μετά τον ορισμό των αγώνων του Ολυμπιακού στις 18 και 26 Αυγούστου. Ετσι, με δεδομένο ότι οι πρωταθλητές θα παίξουν Τρίτη (18/8) και την επόμενη Τετάρτη (26/8) και η ΑΕΚ (στο Γιουρόπα Λιγκ) Πέμπτη (20/8) και Πέμπτη (27/8), δεν υπάρχει πρόβλημα να διεξαχθεί το ντέρμπι της πρεμιέρας, ΑΕΚ - Ολυμπιακός, την Κυριακή 23 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα με θέμα την έναρξη του πρωταθλήματος Super League 2009-2010. Η απόφαση που ελήφθη είναι σύμφωνη με τη θέση που είχε διατυπώσει και ανακοινώσει η ΕΠΟ από τις 17/7/2009 και η οποία επαναβεβαιώθηκε στις 4/8/2009, κατόπιν των σχετικών εγγράφων της Super League, δηλαδή να τηρηθεί το αρχικό αγωνιστικό πρόγραμμα, με ημερομηνία έναρξης 22-23 Αυγούστου 2009».

ΠΑΟΚ-Χέρενφειν


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την ολλανδική Χέρενφεν του γνώριμου από τη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, Τροντ Σόλιντ.ο ΠΑΟΚ θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι 20/08/09 εντός έδρας με τον επαναληπτικό 27/08/09 να γίνεται στην Ολλανδία.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

ΠΑΟΚ - Χέρενφεν (Ολλανδία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Χαρτς (Σκωτία)
Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) - Ακτόμπε (Καζακστάν)
Έβερτον (Αγγλία) - Σίγκμα Όλομουτς (Τσεχία)
Μπάτε Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία)
Μπρέντα (Ολλανδία) - Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία) - Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Φούλαμ (Αγγλία) - Άμκαρ (Ρωσία)
Γαλατασαράι (Τουρκία) - Λεβάντια Τάλιν (Εσθονία)
Τέπλιτσε (Τσεχία) - Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μέταλουργκ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)
Τβέντε (Ολλανδία) - Γκάραμπαγκ (Αζερμπαϊτζάν)
Ρόμα (Ιταλία) - Κόζιτσε (Σλοβακία)
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) - ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)
Γκενκ (Βέλγιο) - Λιλ (Γαλλία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ)
Λάτσιο (Ιταλία) - Έλφσμποργκ (Σουηδία)
Τράμπζονσπορ (Τουρκία) - Τουλούζ (Γαλλία)
Παρτιζάν (Σερβία) - Ζίλινα (Σλοβακία)
Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - Βασιλεία (Ελβετία)
Άγιαξ (Ολλανδία) - Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Σίβασπορ (Τουρκία)
Μπρόντμπι (Δανία) - Χέρτα (Γερμανία)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) - Τρόμσο (Νορβηγία)
Σαράγεβο (Βοσνία) - Κλουζ (Ρουμανία)
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) - Άστον Βίλα (Αγγλία)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Σεντ Πάτρικ (Ιρλανδία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Μάριμπορ (Σλοβενία)
Ζενίτ (Ρωσία) - Νασιονάλ (Πορτογαλία)
Τζένοα (Ιταλία) - Οντένσε (Δανία)
Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
Γκιγκάμπ (Γαλλία) - Αμβούργο (Γερμανία)
Σιόν (Ελβετία) - Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) - Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία)
Βασλούι (Ρουμανία) - ΑΕΚ
Στάμπαεκ (Νορβηγία) - Βαλένθια (Ισπανία)

Μπαρτσελόνα: Λαχτάρα με Ιμπραίμοβιτς


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

O Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς καρδιοχτύπησε τον Πεπε Γκουαρντιόλα και τους ανθρώπους του τεχνικού τιμ μετά από μια πτώση που είχε στην προπόνηση.

Το νέο μεταγραφικό "αστέρι" των "μπλαουγκράνα" σε μια εναέρια προσπαθειά του να βρει την μπάλα έπεσε άτσαλα, με το σώμα του να πλακώνει το αριστερό του χέρι, το οποίο είχε υποβλιθεί σε επέμβαση την περασμένη εβδομάδα.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον προπονητή του να του φωνάξει "όχι Ίμπρα! Όχι αυτό!", ως αντίδραση της επικίνδυνης προσπάθειας του Σουηδού.

Ακόμα ο Ιμπραίμοβιτς δεν έχει βρει την φόρμα του μετά από την μετακίνησή του στους πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας του σπασμένου χεριού του.

Η Μπαρτσελόνα στις 19 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι για το Trofeo Joan Gamper.

ΠΑΟΚ Μπάσκετ: Αίσιο τέλος με Χαριτόπουλο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά την υπόθεση του εκπροσώπου παικτών Κώστα Παπαδάκη το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά από αρκετές μέρες συζητήσεων η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ήρθε σε συμφωνία και με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο με τον τρόπο αυτό και την δεύτερη ανοιχτή της υπόθεση.

Τις τελευταίες δύο μέρες στις επαφές των δύο πλευρών είχε αρχίσει να διαφαίνεται ταύτιση στην συμφωνία στο οικονομικό κομμάτι με αμοιβαίες υποχωρήσεις και σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ παίχτηκε το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ.

Εκεί όπου ο Δημήτρης Χαριτόπουλος έδωσε τα χέρια με τον Δημήτρη Πατρίδα και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας της Θεσσαλονίκης υπό τις υποδείξεις του Σούλη Μαρκόπουλου με τις απαιτούμενες επαφές να είχαν γίνει όλο αυτό το διάστημα.

Σήμερα εξάλλου η ΚΑΕ ΠΑΟΚ μετά την συμφωνία της με τον Έλληνα φόργουορντ μπορούσε χωρίς κάποιο πρόβλημα να καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον φάκελο αδειοδότησής της εν όψει της συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α1.

«Ο Schumi θα τρέξει στη Βαλένθια!»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί να υπάρχουν φήμες ότι ο αυχένας του Michael Schumacher δεν θα αντέχει στις καταπονήσεις ενός grand prix αλλά ο 40χρονος πια Schumi κάνει ότι μπορεί για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης ενόψει του Ευρωπαϊκού Grand Prix της 23ης Αυγούστου.

Όπως είναι λογικό, λίγες ημέρες πριν τη μάχη της Valencia θα κάνει κάποιες εξετάσεις κι εφόσον όλα είναι καλά, θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της F60.

Αυτός που δεν έχει καμία αμφιβολία αν ο πελάτης του θα είναι έτοιμος, είναι ο μάνατζερ του, ο Willi Weber.

Ο «κύριος 10%» έχει επιστρέψει πιο φουριόζος από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή αφού έχει ήδη πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για τη δημιουργία merchandise.

Ήδη έχουν τυπωθεί μπλουζάκια σχετικά με την επιστροφή του Schumacher ενώ ο Γερμανός μάνατζερ σκοπεύει να έχει έτοιμη ολόκληρη γκάμα προϊόντων μέχρι το τέλος του μήνα!

«Είναι απλή φήμη αυτή που λέει ότι ο Michael δεν θα οδηγήσει στη Βαλένθια. Θα είναι εκεί και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι», είπε ο Weber.

Την ίδια ώρα, ο Schumi δουλεύει πάνω στη φυσική του κατάσταση και μετά από δύο ημέρες δοκιμών με αγωνιστικό καρτ, δήλωσε στην ηλεκτρονική του διεύθυνση: «Ήταν εξαιρετική προπόνηση για τα χέρια, τον κορμό, τους ώμους, τον λαιμό. Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχίσω την προετοιμασία στο σπίτι μου».

Όλα τα αποτελέσματα του Europa League


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Ρόμα ήταν εκπληκτική και συνέτριψε τη Γάνδη στο Βέλγιο με 7-1, περνώντας πανηγυρικά την πρόκριση. Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καταιγιστικός κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας, την οποία νίκησε 5-2, ανατρέποντας παράλληλα το 2-0 της Γεωργίας. Με έξι γκολ φιλοδώρησε η Γαλατάσαράι τη Μακάμπι Νετάνια.

ΠΑΟΚ (Ελλάδα) -Βαλερένγκα (Νορβηγία) 0-1 (2-1)
Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) -Γκέτεμποργκ (Σουηδία) 1-1 (3-1)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) -Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 5-2 (0-2)
Καραμπάχ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) -Χόνκα (Φινλανδία) 2-1 (1-0)
Οντένσε (Δανία) -Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ) 3-0 (4-3)
ΙΒ Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)- Μέταλ. Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-3 (0-2)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Φρέντρικσταντ (Νορβηγία) 1-2 (6-1)
Φούλαμ (Αγγλία) -Βέτρα (Λιθουανία) 3-0 (3-0)
Αούστρια Βιένης (Αυστρία) -Βοϊβοντίνα (Σερβία) 4-2 (1-1)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) -Πέτροβατς (Μαυροβούνιο) 5-0 (2-1)
ΑΠΟΠ/Κινύρας (Κύπρος)- Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 2-2 στην παράταση (1-2)
Ντέρι Σίτι (Ιρλανδία)- ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 1-1 (0-1)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)- Μπρόντμπι (Δανία) 2-2 (1-1)
Γαλατασαράι (Τουρκία) -Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ) 6-0 (4-1)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) -Βαντούζ (Λιχτενστάιν) 2-0 (1-0)
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)- Ζίλινα (Σλοβακία) 0-1 (1-1)
Μάδεργουελ (Σκοτία)- Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία) 1-3 (0-3)
Μπρέντα (Ολλανδία) -Πολόνια Βαρσοβίας (Πολωνία) 3-1 (1-0)
Αμβούργο (Γερμανία) -Ράντερς (Δανία) 0-1 (4-0)
Κόζιτσε (Σλοβακία) -Σλάβια Σαράγεβο (Βοσνία) 3-1 (2-0)
Λάχτι (Φινλανδία)- Μπριζ (Βέλγιο) 1-1 (2-3)
Σίγκμα Ολομουτς (Τσεχία) -Αμπερντίν (Σκοτία) 3-0 (5-1)
Κρίλια Σοβιέτοφ (Ρωσία)- Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία) 3-2 (0-1)
Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία)- Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 0-1 (0-1)
Χόνβεντ (Ουγγαρία)- Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 1-1 (1-5)
Λιλ (Γαλλία) -Σεβόινο (Σερβία) 2-0 (2-0)
Γάνδη (Βέλγιο)- Ρόμα (Ιταλία) 1-7 (1-3)
FK Σαράγεβο (Βοσνία) -Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία) 7-5 στα πέναλτι (1-2)
Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Κροατία)- Τρόμσο (Νορβηγία) 0-2 (1-2)
Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία) -Ριέκα (Κροατία) 2-0 (2-1)
Βασιλεία (Ελβετία) -KR Ρέικιαβικ (Ισλανδία) 3-1 (2-2)
Ελφσμποργκ (Σουηδία) -Μπράγκα (Πορτογαλία) 2-0 (2-1)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)- Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 1-2 (1-0)

Γκούτι: «Να το αποδείξουμε στο γήπεδο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τις μεταγραφές του Κακά και του Αλόνσο, ο Γκούτι θα δώσει «μάχη» για να κερδίσει τη θέση του στην βασική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 32χρονος Ισπανός σε δηλώσεις που έκανε, μίλησε για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα ενώ ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι: «Ο πρόεδρος έκανε κάποιες μεγάλες μεταγραφές και η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το αποδείξουμε στο γήπεδο».

Στην συνέντευξη Τύπου πριν τον φιλικό αγώνα της «βασίλισσας» με την Τορόντο, ο Γκουτί τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι αξίζει να μιλάμε για οτιδήποτε, ο σύλλογος έκανε τα πάντα για να φέρει αυτούς τους πολύ καλούς παίκτες και το νέο προπονητή. Αυτό όμως πρέπει να το μεταφέρουμε και στον αγωνιστικό χώρο».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός χαφ ανέφερε: «Στο τέλος της ημέρας, το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ένα συναρπαστικό Προτζέκτ (σ.σ η Ρέαλ Μαδριτής)»

Μουρίνιο: Η Τσέλσι δεν μου δίνει παίκτες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο από τη στιγμή που ανέλαβε την Ίντερ ψάχνεται για να αγοράσει παίκτες από την πρώην ομάδα του την Τσέλσι. Δεν τα έχει καταφέρει ακόμα και όπως όλα δείχνουν δεν θα πετύχει τον στόχο του. «Όποτε θέλω ένα παίκτη από την ομάδα τους ξαφνικά η τιμή του ανεβαίνει. Στην αρχή της σεζόν η τιμή τους ήταν σχεδόν μηδενική, όμως τώρα που ρωτήσαμε θέλουν κοντά στα 8-10 εκ. ευρώ για να τους παραχωρήσουν», δήλωσε ο «εκλεκτός».

Ο Πορτογάλος αναφέρεται στους συμπατριώτες του Ντέκο και Ρικάρντο Καρβάλιο, που επιθυμεί να φέρει διακαώς στο Μιλάνο. Και αν για τον πρώτο υπάρχουν ελπίδες για τον δεύτερο η κατάσταση είναι δύσκολη αφού ο Κάρλο Αντσελότι δεν επιθυμεί την αποχώρηση του.

Μπάρτσα: Πρόταση σε Μάτα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ προσφέρει η Μπαρτσελόνα στη Βαλένθια για την απόκτηση του Χουάν Μάτα. Οι «νυχτερίδες» νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι είχαν απαντήσει αρνητικά στην πρόταση των Καταλανών για τον Νταβίντ Σίλβα, αλλά δεν αποκλείεται να αποδεχτούν την προσφορά για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό προκειμένου να κλείσουν ένα μέρος της μεγάλης οικονομικής τρύπας που υπάρχει στο σύλλογο.

Ο 21χρονος άσος την περασμένη περίοδο καθιερώθηκε ως βασικό στέλεχος της Βαλένθια έχοντας 37 συμμετοχές και 11 γκολ στην Primera Division.

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος μέχρι και την τέταρτη φάση της διοργάνωσης, με τους μεγάλους της Σούπερ Λιγκ να μην ανησυχούν.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην τέταρτη φάση τον νικητή από το ζευγάρι Μακεδονικός Εθνικός Φιλιππιάδας, που θα αναμετρηθεί με την σειρά του με τον Πανσερραϊκό.

Ο αντίπαλος της ΑΕΚ θα προκύψει από τις διασταυρώσεις των ζευγαριών ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Παναιγιάλειος με αντίπαλο την Ηλιούπολη και τους Πλατανιάς-Νίκη Βόλου με αντίπαλο τον Θρασύβουλο.

Τέλος ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι των Εορδαϊκός-Κοζάνη που θα αντιμετωπίσει τη Δόξα Δράμας.

Ο νικητής του Αναγέννηση Γιαννιτσών-Χαϊδάρι θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ για να αναδειχθεί ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ.

1η φάση 22/23-8-2009

1 Ασπρόπυργος-Αίας Σαλαμίνας

2 ΠΑΟ Ν. Επιβατών-Παναιγιάλειος

3 Μακεδονικός-Εθνικός Φιλιππιάδας

4 Φωστήρας-Ατσαλένιος

5 Εορδαϊκός-Κοζάνη

6 Αναγ. Γιαννιτσών-Χαϊδάρι

7 Πλατανιάς-Νίκη Βόλου

8 Ρόδος-Κόρινθος

9 Φωκικός-Οδυσσέας Αναγ.

10 Βισαλτιακός- Κεραυνός Κερατέας

11 Σαρωνικός-Θερμαϊκός

12 Παναργειακός-Βύζας Μεγάρων

13 Δόξα Κρανούλας-Ζάκυνθος

14 Πυρσός Γρεβενών-Καλλιθέα

15 Παναχαϊκή- Ολ. Χερσονήσου

16 Αναγ. Επανωμής-ΠΑΟ Ρουφ

17 Βέροια-Αγία Παρασκευή

18 Τρίκαλα-Καστοριά

2η Φάση 2-9-2009

19 Νικητής 1-Διαγόρας

20 Νικητής 2-Ηλιούπολη

21 Νικητής 3-Πανσερραϊκός

22 Νικητής 4-Εθνικός Αστέρας

23 Νικητής 5-Δόξα Δράμας

24 Νικητής 6-ΟΦΗ

25 Νικητής 7-Θρασύβουλος

26 Νικητής 8-Καλαμάτα

27 Νικητής 9-Αγροτικός Αστέρας

28 Νικητής 10-Κέρκυρα

29 Νικητής 11-Εθνικός Πειραιά

30 Νικητής 12-Ολυμπιακός Βόλου

31 Νικητής 13-Ιωνικός

32 Νικητής 14-Απολ. Καλαμαριάς

33 Νικητής 15-Ηλυσιακός

34 Νικητής 16-Πιερικός

35 Νικητής 17-Παναιτωλικός

36 Νικητής 18-Αναγ. Καρδίτσας

3η Φάση 23-9-2009

37 Νικητής 19-Νικητής 22

38 Νικητής 20-Νικητής 25

4η Φάση 28-10-2009

39 Νικητής 21-Ολυμπιακός

40 Νικητής 23-Παναθηναϊκός

41 Νικητής 24-ΠΑΟΚ

42 Νικητής 26-ΠΑΣ Γιάννινα

43 Νικητής 27-Καβάλα

44 Νικητής 28-Ατρόμητος

45 Νικητής 29-SKODA Ξάνθη

46 Νικητής 30-Λάρισα

47 Νικητής 31-Λεβαδειακός

48 Νικητής 32-Πανθρακικός

49 Νικητής 33-Αστέρας Τρίπολης

50 Νικητής 34-Εργοτέλης

51 Νικητής 35-Πανιώνιος

52 Νικητής 36-Ηρακλής

53 Νικητής 37-Αρης

54 Νικητής 38-ΑΕΚ

Με Σερίφ Τιρασπόλ ο Ολυμπιακός, με Ατλέτικο Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ορθάνοικτος, την ώρα που αυτός του Παναθηναϊκού έχει μπροστά του το μεγαλύτερο εμπόδιο. Η Σερίφ Τιρασπόλ είναι ο αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στα πλέι οφ (πρώτο ματς στη Μολδαβία), όπως προέκυψε από την κλήρωση της Νιόν. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός καλείται να αποκλείσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, με το πρώτο παιχνίδι να γίνει στο ΟΑΚΑ. Στις 18-19 Αυγούστου οι πρώτοι αγώνες, στις 25-26 του μήνα οι ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός είχε έτσι και αλλιώς εύκολο έργο, στο δικό του δρόμο των πρωταθλητών και του ήρθε και ίσως η πιο αδύναμη από τις? αδύναμες ομάδες του γκρουπ. Το ζευγάρι των «ερυθρόλευκων» βγήκε πρώτο-πρώτο και άρα δεν υπήρξε μεγάλη αγωνία. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στη Μολδαβία, ενώ η ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη».

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος. Ούτε Τιμισοάρα, ούτε Αντερλεχτ, ούτε Σέλτικ, οι οποίες βγήκαν πρώτες από την κλήρωση αλλά δεν «πήραν» τους «πράσινους». Εμεναν μόνο οι Φιορεντίνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Ιταλοί πήγαν στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και έτσι το «τριφύλλι», που βγήκε στο τελευταίο ζευγάρι, έπεσε πάνω στην παρέα των Αγουέρο, Φορλάν, Σιμάο, Μάξι Ροντρίγκεζ κλπ. Το πρώτο ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ και η ρεβάνς στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια, δεσπόζει το βρετανικό ντέρμπι ανάμεσα στην Σέλτικ και την Αρσεναλ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η αναμέτρηση της Λιόν με την Αντερλεχτ. Οσο για τον ΑΠΟΕΛ, καλείται να αποκλείσει την Κοπεγχάγη.

Οι ακριβείς ημερομηνίες θα προκύψουν σε λίγες ώρες.

Οποια από τις δύο ομάδες αποκλειστεί, συνεχίζει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά η κλήρωση των πλέι οφ (18/19 Αυγούστου - 25/26 Αυγούστου):

ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Βέντσπιλς (Λετονία) - Ζυρίχη (Ελβετία)
Κοπεγχάγη (Δανία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) - Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)

ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Λιόν (Γαλλία) - Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Σέλτικ (Σκωτία) - Αρσεναλ (Αγγλία)
Τιμισοάρα (Ρουμανία) - Στουτγκάρδη (Γερμανία)
Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πορτογαλία) - Φιορεντίνα (Ιταλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

ΟΧΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΜΑΡΙΝΟ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ...

Δύο φορές προσέγγισε τον Μαρίνο Ουζουνίδη η κυπριακή Ανόρθωση τις εβδομάδες που ακολούθησαν τον αποκλεισμό της από τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αναζητώντας το νέο της προπονητή και δύο φορές εισέπραξε την αρνητική απάντηση του τεχνικού της ΑΕΛ.
Ο 41χρονος τεχνικός ευχαρίστησε την πρώην πρωταθλήτρια Κύπρου για το ενδιαφέρον της, αλλά αρνήθηκε ευγενικά, καθώς είναι απόλυτα ευχαριστημένος στη Λάρισα και δεν θέλει να αφήσει στη μέση το έργο που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2008. Κι ας είχε στα χέρια του μία εξαιρετική προσφορά ικανή να δελεάσει τον οποιονδήποτε...Στο μεταγραφικό σκέλος τώρα, είναι πολύ πιθανό μέσα στο σαββατοκύριακο να υπάρξουν οι τελικές επαφές με τον Αντόνιο ντε Νίγκρις. Ο Μεξικανός στράικερ, έχει ραντεβού με την Ανκαραγκιουτσού προκειμένου να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται και να μείνει ελεύθερος, για να επικυρώσει στη συνέχεια τη συμφωνία του με την Λάρισα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΤΥΧΟΣ Ο ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ

Άτυχος στάθηκε ο Μανόλης Παπαμακάριος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα μείνει εκτός Εθνικής Ομάδας. Ο 29χρονος Έλληνας γκαρντ του Πανελληνίου, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με τον Γιόνας Καζλάουσκας και συμφώνησαν να σταματήσει την προετοιμασία λόγω του οστικού οιδήματος που έχει δημιουργηθεί στο δεξί του γόνατο.
Ο Παπαμακάριος είχε χειρουργηθεί πριν από οκτώ χρόνια στο δεξί γόνατο και πέρυσι υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση, ωστόσο το οστικό οίδημα, που είχε δημιουργηθεί δεν του επέτρεπε να προπονηθεί κανονικά.Οι γιατροί της Εθνικής Ομάδας του συνέστησαν να ξεκουραστεί για 20 μέρες, αλλά ο διεθνής γκαρντ προκειμένου να μην στερήσει την θέση από κάποιον πιο έτοιμο Έλληνα, ανακοίνωσε στον ομοσπονδιακό τεχνικό την απόφασή του, με τον Καζλάουσκας να δείχνει κατανόηση.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΕΚ,ΠΑΟΚ

Όπως συνηθίζει λίγες ώρες πριν από τις κληρώσεις της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η UEFA μοίρασε τις 76 ομάδες που θα μπουν στις 14:30 στην κληρωτίδα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ σε γκρουπ που περιλαμβάνει αντίστοιχα «ισχυρές» και «αδύνατες» ομάδες.
Ετσι, η ΑΕΚ, που είναι στους ισχυρούς, τοποθετήθηκε στο 8ο γκρουπ και θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους μία εκ των Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Βασλούι (Ρουμανία), Βόρσκλα Πόλταβα (Ουκρανία) και Στάμπαεκ (Νορβηγία).
Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ, που μπήκε στους «ανίσχυρους» του 1ου γκρουπ, θα κληθεί να αποκλείσει μία εκ των Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία), Έβερτον (Αγγλία), Χίρενφεϊν (Ολλανδία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) και Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία).
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΧΑΓΚΕΛ...

Στην αποστολή είναι και ο Γιάννης Αμανατίδης που απουσίασε για ένα μεγάλο διάστημα εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού, όπως και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που δεν έχει βρει ακόμα ομάδα μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην αποστολή δεν βρίσκονται οι Άγγελος Μπασινάς και Τραϊανός Δέλλας. Οι παίκτες που κάλεσε ο Ότο Ρεχάγκελ είναι οι: Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Σαμαράς, Χρήστος Πατσατζόγλου, Αγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας, Γιάννης Αμανατίδης, Νίκος Λυμπερόπουλος, Αλέξανδρος Τζόρβας, Κώστας Χαλκιάς, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Νίκος Σπυρόπουλος, Αλέξανδρος Τζιόλης, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Γρηγόρης Μάκος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λουκάς Βύντρα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΑΝΕΛΑΣ...

Σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για ασπρόμαυρη ριγέ εμφάνιση, με υδατογράφημα το δικέφαλο αετό σε όλη την επιφάνεια. Συνολικά υπάρχουν τρεις νέες φανέλες, που από χθες διατίθενται από την μπουτίκ της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, η οποία σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ΠΑΟΚ εγκαινιάζει τους εντός έδρας αγώνες της περιόδου 2009-2010 εναντίον της Valerenga Fotball για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League φορώντας τη νέα ασπρόμαυρη ριγέ εμφάνισή του. Η αθλητική εταιρία PUMA σχεδίασε αποκλειστικά για τον ΠΑΟΚ την πρώτη εμφάνιση της ομάδας από την σειρά «V5» η οποία ξεχωρίζει βασικά για τις τρεις χοντρές άσπρες και μαύρες ρίγες και το υδατογράφημα με το δικέφαλο αϊτό σε ολόκληρη την επιφάνεια της. Η λευκή και μαύρη εμφάνιση προέρχονται από την σειρά King της PUMA, την οποία πολύ λίγες ομάδες παγκοσμίως έχουν την δυνατότητα να τη διαθέτουν στη συλλογή τους. Και μια από αυτές της ομάδες είναι από φέτος και ο ΠΑΟΚ. Επίσης στα νούμερα των νέων εμφανίσεων χρώματος λευκό και μαύρο υπάρχει από φέτος και το σήμα της ομάδας. Και οι τρεις νέες εμφανίσεις της ομάδας θα διατίθενται από το πρωί της Πέμπτης αποκλειστικά από το ΠΑΟΚ Megastore. Η επίσημη παρουσίαση των εμφανίσεων του ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 θα γίνει την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009 στις 14.00 στο ΠΑΟΚ Megastore».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 0-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα κάρο ευκαιρίες, έχασε τον αγώνα με 1-0 από την Βαλερένγκα, κέρδισε όμως το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League πετυχαίνοντας τον στόχο του.

Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως τις σπάταλησε και γνώρισε την ήττα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για την φετινή σεζόν στην Τούμπα.

Αρχικά ο Αναστασάκος και στα τελευταία λεπτά ο Παπάζογλου δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ στις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και μπορούν να χαρακτηριστούν μοιραίοι αλλά και... άτυχοι.

Οι παίκτες του Σάντος απέδωσαν ωραίο ποδόσφαιρο μονάχα στα πρώτα 20 λεπτά, όμως και στην συνέχεια είχαν τον έλεγχο. Λίγο όμως η επιθετική δυστοκία, λίγο και τα προβλήματα στην άμυνα, έδωσαν την χαρά στους -κατώτερους- Νορβηγούς να φύγουν με τη νίκη (δίχως αντίκρυσμα) από την κατάμεστη Τούμπα.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιούργησαν για άλλη μια φορά καυτή ατμόσφαιρα και παρά την ήττα, είδα την ομάδα τους να παίρνει αυτό που θέλει... την πρόκριση!

Ο αγώνας

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-1-1. Την εστία του ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε ο Κώστας Χαλκιάς, σέντερ μπακ ήταν ο Τσιρίλο με τον Μπιζέρα, στο δεξί άκρο ήταν ο Σνάουτσνερ ενώ αριστερό μπακ ο Λίνο. Στα χαφ ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Φωτάκης, δεξιά ήταν ο Κονσεϊσάο, αριστερά ο Σορλέν, στην κορυφή της επίθεσης ο Αναστασάκος, ενώ λίγο πιο πίσω του ήταν ο Ίβιτς.

ΠΑΟΚ... σάμπα

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και είχαν ένα πρώτο 20λεπτο με πολλές ευκαιρίες, καλούς συνδυασμούς και γενικότερα εξαιρετική απόδοση.

Πρώτη καλή φάση για τον Δικέφαλο έγινε μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Φωτάκης πάσαρε στον Κονσεϊσάο, όμως το σουτ του Πορτογάλου δεν απείλησε την εστία της Βαλερένγκα.

Στο 19ο λεπτό ο Φωτάκης από δημιουργός έγινε εκτελεστής ύστερα από ωραία μπαλιά του Πάμπλο Γκαρσία, όμως το σουτ του πρώην άσου της ΑΕΛ δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ συνεχίζοταν και στο 21' ο Ίβιτς έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, δίχως όμως να τα καταφέρει. Όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Κονσεϊσάο που έβγαλε την σέντρα, ο Σέρβος άσος του Δικεφάλου πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Πέρκινς.

Χαλάρωσε, κινδύνευσε

Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές κι αυτό λίγο έλειψε να τους στοιχίσει... Η Βαλερένγκα αναθάρρησε, βγήκε στην επίθεση και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 24' οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Βαλερένγκα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι που δεν δόθηκε όταν σε εκτέλεση φάουλ ένας παίκτης από το τείχος φαίνεται να αλλάζει την πορεία της μπάλας με το χέρι.

Στο 33' μάλιστα οι Νορβηγοί ισοφάρισαν το δοκάρι του ΠΑΟΚ ύστερα από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Σέτερνς. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τίποτα να χάσουν και δίχως άγχος πάλευαν για ένα γκολ.

Το σουτ του Ζάγιτς στο 39ο λεπτό ήταν αρκετά καλό, όμως ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Δύο λεπτά αργότερα (41') οι παίκτες του Δικεφάλου απείλησαν ύστερα από αρκετή ώρα, όμως η σέντρα σουτ του Λίνο εξουδετερώθηκε από τον Πέρκινς.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν και πάλι καλύτερα από τους αντιπάλους τους, όμως πέταξαν τις ευκαιρίες στα σκουπίδια.

Ιδιαίτερα ο Αναστασάκος είχε μια κεφαλιά (50') και ένα σουτ (56') αλλά ήταν σε κακή μέρα δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Έβαλε τα χέρια του...

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και το πλήρωσαν... Στο 59ο λεπτό ο Χαλκιάς έκανε λάθος έξοδο, η οπισθοφυλακή έμπαζε και ο Μπέρε με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα "παγώνοντας" την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του, όμως ο Φερνάντο Σάντος ήθελε τη νίκη και το απέδειξε με τις αλλαγές του. Πέρασε στον αγώνα τρεις επιθετικογενείς παίκτες (Φιλομένο, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου) όμως τα αποτελέσματα δεν φάνηκαν.

Το δυνατό σουτ του Φωτάκη από μεγάλη απόσταση στο 81' κατέληξε στην αγκαλιά του Πέρκινς και το 1-0 υπέρ της Βαλερένγκα δεν άλλαξε. Το γκολ των Νορβηγών είχε αγχώσει τόσο τους παίκτες όσο και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ κάτι που ήταν φανερό στην Τούμπα.

... μα δεν έβγαλε τα μάτια του

Λάθος πάσες, κακές επιλογές και κακά τελειώματα στέρησαν το γκολ από τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες ξύπνησαν στα τελευταία λεπτά και έχασαν δύο ευκαιρίες που δεν... χάνονται. Αρχικά στο 87' ο Παπάζογλου τετ α τετ με τον Πέρκινς έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα (89') ο Κουτσιανικούλης έστειλε την μπάλα άουτ ύστερα από προβολή σε κενό τέρμα. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης (94') ο Παπάζογλου έχασε άλλη μια ευκαιρία, όμως παρά την ήττα ο Δικέφαλος πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Κονσεϊσάο (76΄ Παπάζογλου), Τσιρίλο, Αναστασάκος (72΄ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Λίνο, Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Μπιζέρα, Σνάουτσνερ.

Βαλερένγκα (Μάρτιν Άντρεσεν): Πέρκινς, Χάγκεν (89΄ Σινγκ), Άντρεσεν, Μπέρε, Σέτερνες, Λι (79΄ Φελάχ), Χέσταντ, Αμπντελαουί, Ζάγιτς, Μπριξ, Νούρι.

Διαιτητής: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης, Παπάζογλου - Χάγκεν