Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΠΑΟΚ - Σάντος: "Ποιοτική ομάδα, αλλά εμείς θέλουμε ομίλους"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς μεγάλα λόγια σχολίασε ο Φερνάντο Σάντος τον επόμενο αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον τέταρτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής του δικεφάλου του βορρά τόνισε πως αυτός και οι συνεργάτες του θα μελετήσουν τη Χέρενφεϊν και θα προετοιμαστούν όσο το δυνατόν πιο κατάλληλα για αυτές τις αναμετρήσεις.

«Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την ομάδα. Είναι μία ομάδα που έχει μία ποιότητα και εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Νομίζω ότι είναι ανοιχτή η προκριματική φάση και για τις δύο ομάδες. Θα μελετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αντίπαλο, να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα δύο αυτά παιχνίδια. Εμείς θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί κόντρα σε ολλανδικές ομάδες κατά την περίοδο της προετοιμασίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για τον Σάντος: «Είναι πολύ λεπτά τα πράγματα. Τα φιλικά έγιναν σε περίοδο προετοιμασίας. Η Χέρενφεν για παράδειγμα πήρε έναν Αργεντίνο και έναν καινούριο τερματοφύλακα. Πολλά μπορούν να αλλάξουν. Σε κάθε περίπτωση στις 27 του μήνα θα είμαστε εκεί. Έχουμε την δυνατότητα τώρα να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι αυτό με την πεποίθηση ότι μπορούμε να περάσουμε».

Ερωτηθείς αν θα παίξει ρόλο που το πρώτο παιχνίδι είναι στην Τούμπα, τόνισε: «Δε νομίζω να παίξει σημαντικό ρόλο. Προσωπικά μου αρέσει να παίζω το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μου. Είναι προσωπική μου προτίμηση αυτή. Δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Το θέμα είναι να μελετήσουμε καλά την ομάδα, να έχουμε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα».

Δεν ήξερε πως ο ΠΑΟΚ έχει αρνητική παράδοση απέναντι σε ολλανδικές ομάδες: «Δεν το ήξερα και είναι ώρα ίσως να αλλάξουν τα πράγματα».

Όσο για την οριστικοποίηση της έναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος το επόμενο Σαββατοκύριακο: «Εμείς έτσι κι αλλιώς το είχαμε υπολογίζει εξαρχής. Θα υπάρξουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους αλλά και να ξεκινήσουμε καλά. Θα προετοιμαστούμε καλά γι΄ αυτό».

* Ο βοηθούς του Σάντος, Ρικάρντο, θα βρεθεί στην Ολλανδία για να παρακολουθήσει την Χέρενφεϊν

Δεν υπάρχουν σχόλια: