Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 0-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα κάρο ευκαιρίες, έχασε τον αγώνα με 1-0 από την Βαλερένγκα, κέρδισε όμως το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League πετυχαίνοντας τον στόχο του.

Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως τις σπάταλησε και γνώρισε την ήττα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για την φετινή σεζόν στην Τούμπα.

Αρχικά ο Αναστασάκος και στα τελευταία λεπτά ο Παπάζογλου δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ στις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και μπορούν να χαρακτηριστούν μοιραίοι αλλά και... άτυχοι.

Οι παίκτες του Σάντος απέδωσαν ωραίο ποδόσφαιρο μονάχα στα πρώτα 20 λεπτά, όμως και στην συνέχεια είχαν τον έλεγχο. Λίγο όμως η επιθετική δυστοκία, λίγο και τα προβλήματα στην άμυνα, έδωσαν την χαρά στους -κατώτερους- Νορβηγούς να φύγουν με τη νίκη (δίχως αντίκρυσμα) από την κατάμεστη Τούμπα.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιούργησαν για άλλη μια φορά καυτή ατμόσφαιρα και παρά την ήττα, είδα την ομάδα τους να παίρνει αυτό που θέλει... την πρόκριση!

Ο αγώνας

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-1-1. Την εστία του ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε ο Κώστας Χαλκιάς, σέντερ μπακ ήταν ο Τσιρίλο με τον Μπιζέρα, στο δεξί άκρο ήταν ο Σνάουτσνερ ενώ αριστερό μπακ ο Λίνο. Στα χαφ ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Φωτάκης, δεξιά ήταν ο Κονσεϊσάο, αριστερά ο Σορλέν, στην κορυφή της επίθεσης ο Αναστασάκος, ενώ λίγο πιο πίσω του ήταν ο Ίβιτς.

ΠΑΟΚ... σάμπα

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και είχαν ένα πρώτο 20λεπτο με πολλές ευκαιρίες, καλούς συνδυασμούς και γενικότερα εξαιρετική απόδοση.

Πρώτη καλή φάση για τον Δικέφαλο έγινε μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Φωτάκης πάσαρε στον Κονσεϊσάο, όμως το σουτ του Πορτογάλου δεν απείλησε την εστία της Βαλερένγκα.

Στο 19ο λεπτό ο Φωτάκης από δημιουργός έγινε εκτελεστής ύστερα από ωραία μπαλιά του Πάμπλο Γκαρσία, όμως το σουτ του πρώην άσου της ΑΕΛ δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ συνεχίζοταν και στο 21' ο Ίβιτς έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, δίχως όμως να τα καταφέρει. Όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Κονσεϊσάο που έβγαλε την σέντρα, ο Σέρβος άσος του Δικεφάλου πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Πέρκινς.

Χαλάρωσε, κινδύνευσε

Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές κι αυτό λίγο έλειψε να τους στοιχίσει... Η Βαλερένγκα αναθάρρησε, βγήκε στην επίθεση και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 24' οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Βαλερένγκα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι που δεν δόθηκε όταν σε εκτέλεση φάουλ ένας παίκτης από το τείχος φαίνεται να αλλάζει την πορεία της μπάλας με το χέρι.

Στο 33' μάλιστα οι Νορβηγοί ισοφάρισαν το δοκάρι του ΠΑΟΚ ύστερα από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Σέτερνς. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τίποτα να χάσουν και δίχως άγχος πάλευαν για ένα γκολ.

Το σουτ του Ζάγιτς στο 39ο λεπτό ήταν αρκετά καλό, όμως ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Δύο λεπτά αργότερα (41') οι παίκτες του Δικεφάλου απείλησαν ύστερα από αρκετή ώρα, όμως η σέντρα σουτ του Λίνο εξουδετερώθηκε από τον Πέρκινς.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν και πάλι καλύτερα από τους αντιπάλους τους, όμως πέταξαν τις ευκαιρίες στα σκουπίδια.

Ιδιαίτερα ο Αναστασάκος είχε μια κεφαλιά (50') και ένα σουτ (56') αλλά ήταν σε κακή μέρα δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Έβαλε τα χέρια του...

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και το πλήρωσαν... Στο 59ο λεπτό ο Χαλκιάς έκανε λάθος έξοδο, η οπισθοφυλακή έμπαζε και ο Μπέρε με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα "παγώνοντας" την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του, όμως ο Φερνάντο Σάντος ήθελε τη νίκη και το απέδειξε με τις αλλαγές του. Πέρασε στον αγώνα τρεις επιθετικογενείς παίκτες (Φιλομένο, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου) όμως τα αποτελέσματα δεν φάνηκαν.

Το δυνατό σουτ του Φωτάκη από μεγάλη απόσταση στο 81' κατέληξε στην αγκαλιά του Πέρκινς και το 1-0 υπέρ της Βαλερένγκα δεν άλλαξε. Το γκολ των Νορβηγών είχε αγχώσει τόσο τους παίκτες όσο και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ κάτι που ήταν φανερό στην Τούμπα.

... μα δεν έβγαλε τα μάτια του

Λάθος πάσες, κακές επιλογές και κακά τελειώματα στέρησαν το γκολ από τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες ξύπνησαν στα τελευταία λεπτά και έχασαν δύο ευκαιρίες που δεν... χάνονται. Αρχικά στο 87' ο Παπάζογλου τετ α τετ με τον Πέρκινς έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα (89') ο Κουτσιανικούλης έστειλε την μπάλα άουτ ύστερα από προβολή σε κενό τέρμα. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης (94') ο Παπάζογλου έχασε άλλη μια ευκαιρία, όμως παρά την ήττα ο Δικέφαλος πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Κονσεϊσάο (76΄ Παπάζογλου), Τσιρίλο, Αναστασάκος (72΄ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Λίνο, Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Μπιζέρα, Σνάουτσνερ.

Βαλερένγκα (Μάρτιν Άντρεσεν): Πέρκινς, Χάγκεν (89΄ Σινγκ), Άντρεσεν, Μπέρε, Σέτερνες, Λι (79΄ Φελάχ), Χέσταντ, Αμπντελαουί, Ζάγιτς, Μπριξ, Νούρι.

Διαιτητής: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης, Παπάζογλου - Χάγκεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: