Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Άρης να τον… γουστάρεις!!

Η… διαστημική εμφάνιση του Άρη στο πρώτο δεκάλεπτο του ημιτελικού με τον Πανιώνιο ήταν αρκετή για του χαρίσει τη νίκη με 88-79 και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης!

Άρης να τον… γουστάρεις!
Ένας Super Άρης στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, επικράτησε στο Αλεξάνδρειο με 88-79 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, αυτόν της Δευτέρας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Οι «κίτρινοι» βρίσκονταν στο τέλος του δεκαλέπτου στο +24 (34-10) και παρότι στην συνέχεια είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Ο πρώην «κυανέρυθρος» Αθηναίου και ο Βεζένκοφ κορυφαίοι των νικητών. Ο ΜακΚόλουμ ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς καθώς οι φίλοι του Άρη που γέμισαν το Αλεξάνδρειο πριν το τζάμπολ πέταξαν τα οποία έπρεπε να απομακρυνθούν από το παρκέ.

Το ματς



Καλύτερη έναρξη για τον Άρη… δεν γινόταν. Κρατώντας τον Πανιώνιο στους 2 πόντους για τεσσερισήμισι λεπτά και με εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα οι «κίτρινοι» όχι μόνο πήραν προβάδισμα από την αρχή αλλά έχτισαν και διαφορά καθώς 5’32’’ πριν το φινάλε του δεκαλέπτου βρίσκονταν στο εντυπωσιακό +17 (19-2). Και δεν σταμάτησαν εκεί… Με τον Βεζένκοφ on fire και εκμεταλλευόμενοι την δυσλειτουργία των «κυανέρυθρων» στην άμυνα αλλά και την τεχνική ποινή με την οποία χρεώθηκε στο 1’58’’ ο πάγκος του Πανιωνίου (απεβλήθη μάλιστα για διαμαρτυρία κι ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Θανάσης Παπαχατζής) εκτόξευσαν τη διαφορά στους 24 (34-10). Μείωσε σε… 34-11 ο Πανιώνιος.

Ο ρυθμός των γηπεδούχων όπως ήταν λογικό έπεσε, όμως δεν ανέβηκε αυτός του Πανιωνίου με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» όχι μόνο να διατηρήσουν το προβάδισμά τους αλλά να βρεθούν και στο +27 (48-21). Με επιμέρους 9-2 στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μείωσαν και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στο -10 (50-30).

Αλλαγή… τοπίου στο τρίτο δεκάλεπτο… Οι «κυανέρυθροι» ανέβασαν στροφές και με οδηγό τον ΜακΚόλουμ έτρεξαν επιμέρους 22-8 και μείωσαν στους 6, 58-52. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και με μπροστάρη τον Βεζένκοφ αποκατέστησαν το διψήφιο προβάδισμά τους, 65-52, το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε της περιόδου χάρις σε γκολ φάουλ του Μποχωρίδη, 70-56.

Ο Πανιώνιος δεν το έβαλε κάτω και μείωσε γρήγορα στους 10 (70-60) στο τελευταίο δεκάλεπτο. Άμεση ήταν η απάντηση του Άρη για το 75-60. Και πάλι όμως οι «κυανέρυθροι» με συγκέντρωση και πολύ καλή άμυνα έφτασε μία ανάσα από τους «κίτρινους», 78-74, 2’11’’ πριν το φινάλε. Ακολούθησε η εύστοχη βολή του Βεζένκοφ (79-74) και οι χαμένες ευκαιρίες για τον Πανιώνιο από Μίλμπουρν και ΜακΚόλουμ, ενώ ο Μούρτος 1’11’’ με λέι απ (81-74) έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους. Δύο γρήγορες επιθέσεις εκατέρωθεν διαμόρφωσαν το 83-76. Ο ΜακΚόλουμ δέχθηκε φάουλ στο τρίποντο αλλά έβαλε μόλις μία βολή (83-77), το ίδιο συνέβη και στον Αθηναίου που όμως είχε 2/3 (85-77). Μίλμπουρν, Αθηναίου και Ασημακόπουλος με βολές διαμόρφωσαν το τελικό, 88-79.

Τα δεκάλεπτα: 34-11, 50-30, 70-56, 88-79

Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 6, Χαντ 8 (1), Μούρτος 2, Πελεκάνος 16 (1), Αθηναίου 26, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 1, Πουλιανίτης, Χαρίσης 3, Βεζένκοφ 24 (3), Σαρικόπουλος 2

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 31, Σίμτσακ, Ντούβνιακ 6 (1), Κάρτερ 5 (1), Μίλμπουρν 16 (1), Αθανασούλας 7 (1), Μπατής 2, Σκορδίλης 3, Κυρίτσης 5, Σαλούστρος, Λάνγκφορντ 4 Πηγή: sport-fm.gr

Έχει λόγους να το γιορτάζει!!

Ένας νεανικός και... ελληνικός Παναθηναϊκός πρόσφερε θέαμα κόντρα στην Ξάνθη και αδικείται από το «φτωχό» 2-1. Δύο γκολ από τον Αμπέιντ στην πρώτη ανατροπή για το «τριφύλλι» μετά από 1,5 χρόνο.

Έχει λόγους να το γιορτάζει!
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2013 ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με σκορ 2-1 της SKODA Ξάνθης σε ματς για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κι έδωσαν στους φίλους τους πολλούς λόγους για να χαμογελάσουν.

Το «τριφύλλι» βρέθηκε για μια φορά ακόμη να κυνηγά στο σκορ (προηγήθηκε η Ξάνθη με τον Τριάδη στο 13’) αλλά κατάφερε να γυρίσει ματς για πρώτη φορά από την 6η αγωνιστική της περασμένης σεζόν με δύο γκολ του Αλγερινού Αμπέιντ.

Μοντέρνο ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Αναστασίου, με αέναη κίνηση και εναλλαγές θέσεων, στοιχεία στα οποία δεν είχαν απάντηση οι φιλοξενούμενοι. Συνολικά εννέα Έλληνες παίκτες χρησιμοποίησε στο ματς το «τριφύλλι», στην πλειοψηφία τους νεαροί και -όπως έδειξαν- με όλο το μέλλον μπροστά τους.

Το ματς

Αν και στον Παναθηναϊκό το 13 δεν έχει ως νούμερο τη ρετσινιά που συναντάται αλλού, αυτήν τη φορά επιφύλαξε άσχημο παιχνίδι στους «πράσινους», καθώς σε εκείνο το λεπτό η Ξάνθη είχε ραντεβού με τον πρώτο αριθμό του… τζόκερ!

Οι «Ακρίτες» στην πρώτη (και τελευταία για πολύ-πολύ ώρα) καλή στιγμή που δημιούργησαν στο ματς κατάφεραν να σκοράρουν με το πολύ ωραίο σουτ του Τριάδη, σε μια φάση που πάντως θα πρέπει να προβληματίσει τον Αναστασίου και τους συνεργάτες του.

Βλέπεις, ούτε ο τρόπος που χάνει η άμυνα (κυρίως ο Νάνο) τον Βασιλακάκη, ούτε η αντίδραση του Κοτσόλη στο σουτ (δευτερευόντως) ήταν αυτή που θα άρμοζε.

Αντίθετα, το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού θα γέμισε με χαμόγελα από την υπόλοιπη λειτουργία των «πρασίνων». Με διαρκή κίνηση, συνεχείς εναλλαγές θέσεων και ασφυκτικό πρέσινγκ, το «τριφύλλι» παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και αποζημιώθηκε με το γκολ της ισοφάρισης που ήρθε μετά από εξαιρετική συνεργασία τεσσάρων παικτών και πλασέ του Αμπέιντ.

Η τακτική της Ξάνθης, που θα μπορούσε να συνοψιστεί στο «είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω και προσπαθούμε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση», θα ήταν δυνατό να συνεχιστεί για ώρα, να φέρει εκνευρισμό στους «πράσινους» και να τους οδηγήσει σε ακόμη μία απώλεια βαθμών στην έδρα τους. Έχει συμβεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, θα μπορούσε να συμβεί ξανά. Όχι απόψε…

Λειτουργώντας ως… ταχυδρόμος, ο Αμπέιντ δεν αρκέστηκε στο πρώτο χτύπημα και με έναν σουτ-πυροτέχνημα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου φώτισε τα πρόσωπα των οπαδών του Παναθηναϊκού με ένα καταπληκτικό γκολ.

Όταν στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να βγουν από το «καβούκι» τους, φάνηκε πόσο αδίκησαν τους εαυτούς τους στο προηγούμενο διάστημα, αφού καρδιοχτύπησαν τον Παναθηναϊκό κι έκαναν κάποιες καλές φάσεις στις οποίες θα μπορούσαν και να σκοράρουν.

Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν εκείνοι που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ματς, με κορυφαία το δοκάρι του Ντίνα και αυτή η αδυναμία να τελειώσουν φάσεις, η πλειοψηφία των οποίων προήλθε από πολύ όμορφες συνεργασίες, είναι το μοναδικό στοιχείο που θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον Αναστασίου και το τεχνικό τιμ της ομάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83’ Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες (73’ Δώνης), Αμπέιντ, Ζέκα, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης (73’ Πράνιτς).

Στον πάγκο: Καπίνο, Ατζαγκούν, Μπαλμπόα, Σίλντενφελντ.

SKODA Ξάνθη: Τσέμα, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν(85’ Σουάρες), Τριάδης, Σολτάνι, Κάλβο (74’ Σολάρι), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Βάλλας, Ντιέ (57’ Μάνταλος).

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Ράνος.




Πηγή: sport-fm.gr

Με… ανοιχτό το στόμα!!

Δεύτερο σερί… εγκεφαλικό έπαθε η Λιόν! Όπως και με τη Μαρσέιγ, η ομάδα του Ρεμί Γκαρντ προηγήθηκε με δυο γκολ απέναντι στη Λοριάν, αλλά τελικά έχασε ξανά την μπουκιά μέσα απ’ το στόμα της (2-2)!

Με… ανοιχτό το στόμα!
«Σφύρα το» απ’ το… 75’ θ’ αρχίσουν να φωνάζουν πλέον οι φίλοι της Λιόν! Για δεύτερη σερί αγωνιστική οι παίκτες του Ρεμί Γκαρντ έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους στα τελευταία λεπτά.

Όπως και με τη Μαρσέιγ, οι «λιονέ» πήραν προβάδισμα δυο γκολ στην έδρα της Λοριάν (με τον Γκρενιέ στο 22’ και τον Γκομίς στο 49’). Και… όπως και με τη Μαρσέιγ, το πέταξαν στα σκουπίδια. Και μάλιστα σε νεκρό χρόνο!

Αφού λοιπόν ο Αμπουμπακάρ μείωσε στο 60’, ο Τραορέ άφησε στον τόπο τη Λιόν, γράφοντας το 2-2 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διατήρησε, έτσι, την ομάδα του αήττητη για επτά αγωνιστικές και πάνω απ’ τη σημερινή της αντίπαλο, που εξακολουθεί να βλέπει από μακριά τις θέσεις της Ευρώπης.


Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 20/12

Μονακό- Βαλενσιέν 1-2
(84' Ροντρίγκεζ - 30' αυτ. Αμπιντάλ, 58' Ντεκουρτιό)

Σάββατο, 21/12

Σεντ Ετιέν- Ναντ 2-0
(24’ Κοργκνέ, 83' Ερντίνγκ)

Μπαστιά-Μονπελιέ 0-0

Νις-Εβιάν 3-1
(60', 69' Μποτέκ, 86' Μποσέτι - 28' Μονγκονγκού πεν.)

Ρεμς-Αζαξιό 4-1
(59', 62' Σαρμπονιέ, 73' Ατάρ, 77' Αγιτέ - 74' Εντουάρντο)

Σοσό-Ρεν 2-1
(18', 71' Μακάμπου - 41' Αλεσαντρίνι)

Τουλούζ-Γκινγκάμπ 0-0

Κυριακή, 22/12

Μαρσέιγ-Μπορντό 2-2
(73’ Ρομαό, 74’ Ζινιάκ - 34’ Ζουσιέ, 66’ Μορίς-Μπελαΐ)

Λοριάν-Λιόν 2-2
(60’ Αμπουμπακάρ, 90+3' Τραορέ - 22’ Γκρενιέ, 49’ Γκομίς)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Παρασκευή, 10/1

Μονπελιέ-Μονακό (20:30)

Σάββατο, 11/1

Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Μπορντό-Τουλούζ (21:00)
Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν (21:00)
Λιόν-Σοσό (21:00)
Ρεν-Νις (21:00)
Βαλενσιέν-Μπαστιά (21:00)

Κυριακή, 12/1

Ναντ-Λοριάν (15:00)
Εβιάν-Μαρσέιγ (18:00)
Λιλ-Ρεμς (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Ανείπωτη τραγωδία: Αστυνομικός αυτοκτόνησε αφού σκότωσε γυναίκα σε τροχαίο!!

Ο ειδικός φρουρός με την μηχανή του παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη πεζή - Από τις τύψεις τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και έδωσε επί τόπου τέλος στη ζωή του

Ανείπωτη τραγωδία: Αστυνομικός αυτοκτόνησε αφού σκότωσε γυναίκα σε τροχαίο!
Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής στις 18:30 στο Χαλάνδρι στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. παρέσυρε με την προσωπική του μοτοσικλέτα μία ηλικιωμένη γυναίκα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Ο 28χρονος αστυνομικός μόλις συνειδητοποίησε ότι η ηλικιωμένη είναι νεκρή τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός φρουρός -που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας- διέτρεχε την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου με τη μηχανή του, όμως δεν πρόσεξε την ηλικιωμένη που διέσχιζε τον δρόμο και έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, την παρέσυρε και τη σκότωσε ακαριαία.

Στο θέαμα της νεκρής γυναίκας ο ειδικός φρουρός δεν άντεξε και έδωσε τέλος στη ζωή του μπροστά στους περαστικούς.

Πηγή: Protothema.gr

Τα γάντια του απέκρουσαν σε 1.000 ματς!!

«Σκυλίσια Μέρα» με τον 47χρονο πασίγνωστο τερματοφύλακα που σαν σήμερα έγραψε ιστορία.
Ήταν 22 Δεκεμβρίου 1996 όταν ο τότε 47χρονος (!!!) Πίτερ Σίλτον αγωνίστηκε στο 1.000ο επίσημο παιχνίδι της τεράστιας καριέρας του.
Έτσι εκείνη την μέρα ξεπέρασε τον θρυλικό σερ Στάνλεϊ Μάθιους, που έπαιξε μέχρι τα 50 του, από το 1932 μέχρι το 1965!
Ο Σίλτον έκανε μεγάλη καριέρα, ενώ αγωνίστηκε σε τρία παγκόσμια κύπελλα από το 1982-1990 με 125 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας.
Στο 1000ο επίσημο ματς ο Σίλτον έκατσε κάτω από τα δοκάρια της Λέιτον Όριεντ κόντρα στην Μπράιτον για την 4η εθνική Αγγλίας. Ένα ιστορικό παιχνίδι…
Ο Σίλτον γεννήθηκε το 1949 κι αγωνίστηκε κατά σειρά σε: Λέστερ, Στόουκ, Νότιγχαμ, Σαουθάμπτον, Ντέρμπι, Πλίμουθ, Γουίμπλεντον, Μπόλτον, Κόβεντρι, Γουέστ Χαμ και Λέιτον Όριεντ.
Πηγή: sportdog.gr

Να από πού βρήκαν λεφτά στον Άρη!!

Ραγδαίες εξελίξεις στο «στρατόπεδο» των Θεσσαλονικιών: Ποιοι είναι οι παίκτες που ΔΕΝ φεύγουν από τον σύλλογο και πώς θα τους πληρώσουν; Διαβάστε το θέμα του sportdog! Η έλευση του Λάμπρου Σκόρδα και του Σούλη Παπαδόπουλου στον Άρη έχει... αλλάξει το κλίμα στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα, ενώ εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η μεγάλη «μάχη» για την σωτηρία. Μάλιστα, από την Θεσσαλονίκη διαψεύδονται κατηγορηματικά όλα τα σενάρια περί αποχώρησης βασικών παικτών από το ρόστερ και μάλιστα επιμένουν πως έχουν λεφτά για να τους πληρώσουν όλους!
Η στήλη «sportdog penalty» αναφέρει πως οι Τάτος – Μανιάς – Αγκάνθο και Πουλίδο, είναι οι μοναδικοί παίκτες που θεωρητικά έχουν εξοφληθεί ως το τέλος της σεζόν, αφού πληρώνονται από τη...Nova!
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως πολύ δύσκολα θα φύγει κάποιος από τον Άρη, ενώ για την περίπτωση του Τάτου, υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα λόγω συμβολαίου και Σούλη, παρά το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ. Συγκεκριμένα, ο Άρης έχει αναλάβει τα 2/3 από τις 200.000€ του συμβολαίου του και αν ο Τάτος πουληθεί πριν γυρίσει στον Ολυμπιακό, οι "κίτρινοι" θα πάρουν ποσοστό 30%!
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για τον Σούλη ο Τάτος είναι το κορυφαίο "εννιαρό-δεκάρι", θέση άλλωστε που τον καθιέρωσε στη περσινή σεζόν και... έσωσε την ομάδα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Παπαδόπουλο, ο Ανδρέας είναι κλασικά παίκτης ψυχολογίας για αυτό και συνηθίζει να τον αποκαλεί... Μέσι της Ελλάδας!
Πηγή: sportdog.gr

Τρεις μήνες μετά...!

Το ήθελε περισσότερο και το πήρε το ματς η Αρούκα επικρατώντας 3-0 εκτός έδρας της Ζιλ Βιθέντε για την 14η αγωνιστική. Η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ έκανε την πρώτη της νίκη από το Σεπτέμβριο.

Τρεις μήνες μετά...
Τρίποντο «ανάσα» για την Αρούκα, ύστερα από τρεις μήνες χωρίς νίκη, η οποία επικράτησε 3-0 της Ζιλ Βιθέντε και ξέφυγε τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, η Αρούκα με τον Κλάρο σε μεγάλη μέρα, καθώς σημείωσε δυο τέρματα, έδειξε ανώτερη από την 8η της βαθμολογίας Ζιλ Βιθέντε, που έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο το ευρωπαϊκό… όνειρο, αφού παρέμεινε 5 πόντους μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα, τα νεύρα δεν έλειψαν από την αναμέτρηση με τον Μάρτινς της Ζιλ Βιθέντε να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το δεύτερο από τα τρία τέρματα της Αρούκα σημείωσε ο Ρομπέρτο στο 63ο λεπτό.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 19/12

Μαρίτιμο-Μπράγκα 2-2
(35' Περέιρα, 38' Ντερλέι - 43' Άλαν, 81' Πάρντο)

Παρασκευή 20/12

Πόρτο-Ολιανένσε 4-0
(30' Μανγκαλά, 53' Μαρτίνεζ, 82' Εντουάρντο, 84' Ερέρα)

Σετούμπαλ-Μπενφίκα 0-2
(54’ Ροντρίγκο, 69’ πεν Λίμα)

Σάββατο 21/12


Πάσος Φερέιρα-Ρίο Άβε 0-0

Γκιμαράες-Ακαντέμικα 3-0
(27’ Ματίας, 56’ Μπαριέντος, 59’ Αντρέ)

Σπόρτινγκ-Νασιονάλ Μαδέιρα 0-0

Κυριακή 22/12

Ζιλ Βιθέντε-Αρούκα 0-3

Μπελενένσες-Εστορίλ

Επόμενη αγωνιστική(15η):

Αρούκα-Μπελενένσες
Ακαντέμικα-Πάσος Φερέιρα
Εστορίλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Νασιονάλ Μαδέιρα-Ζιλ Βιθέντε
Μπενφίκα-Πόρτο
Ρίο Άβε-Μαρίτιμο
Ολιανένσε-Σετουμπάλ
Μπράγκα-Γκιμαράες Πηγή: sport-fm.gr

Η Μπάρτσα ποτέ δεν πεθαίνει!!

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει 2-0; Ο Πέδρο... ντύθηκε Μέσι, σημείωσε χατ-τρικ κι οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε εμφατική ανατροπή κόντρα στη Χετάφε με 5-2(!) που την διατηρεί στην κορυφή.

Η Μπάρτσα ποτέ δεν πεθαίνει! (video)
Μπαρτσελόνα... από ατσάλι! Η Χετάφε πήγε να κάνει μεγάλη «κηδεία» στους Καταλανούς, όταν προηγήθηκε με δύο γκολ στο 15’, ωστόσο ο Πέδρο το πήρε προσωπικά και οδήγησε την ομάδα του Μαρτίνο σε μεγάλη ανατροπή με σκορ 5-2, που την κράτησε στην κορυφή –σε συγκατοίκηση με την Ατλέτικο.

Κι αν πιστέψουμε τους οιωνούς που λένε πως όταν οι «μπλαουγκράνα» επικρατούν στην έδρα της Χετάφε, στη συνέχεια κατακτούν και το πρωτάθλημα, σήμερα... μάθαμε τον πρωταθλητή για το 2014 στην Ισπανία!

Οι Μαδριλένοι αιφνιδίασαν πλήρως την Μπάρτσα, όταν πήραν σοβαρό προβάδισμα με δύο τέρματα στο 15’, χάρη στον Εσκουντέρο και τον Λόπεζ! Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ούτε Μέσι, ούτε Νεϊμάρ. Είχαν, όμως Πέδρο! Ο Καταλανός άσος σημείωσε χατ-τρικ μέσα σε διάστημα 10λεπτών(!!) και με τέρματα στο 34’, στο 41’ και στο 43’ έκανε την πλήρη ανατροπή για την ομάδα του και το 3-2 του πρώτου μέρους!

Φυσικά κι έχοντας ήδη γυρίσει το ματς υπέρ της, η Μπαρτσελόνα έριξε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ και να περάσει εμφατικά από την Μαδρίτη. Έτσι στο 68’ ο Φάμπρεγας έκανε το 4-2, ενώ ο ίδιος παίκτης με εκτέλεση πέναλτι στο 72’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε αυτό του MVP, Πέδρο!



Αναλυτικά, η 17η αγωνιστική:


Παρασκευή 20/12

Έλτσε – Μάλαγα 0-1
(6' Καμάτσο)

Σάββατο 21/12

Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη 1-2

Μπέτις – Αλμερία 0-1

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβάντε 3-2

Γρανάδα – Σοσιεδάδ 1-3

Κυριακή 22/12

Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ 13:00

Χετάφε – Μπαρτσελόνα 2-5

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιεκάνο 20:00

Θέλτα – Οσασούνα 22:00

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 22:00


Η επόμενη αγωνιστική:

Αλμερία-Γρανάδα
Μπαρτσελόνα-Έλτσε
Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Οσασούνα-Εσπανιόλ
Ράγιο Βαγιεκάνο-Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο
Σεβίλλη-Χετάφε
Βαλένθια-Λεβάντε
Πηγή: sport-fm.gr

NBA Top10!! (vid)

1384242470000-USP-NBA-Minnesota-Timberwolves-at-Los-Angeles-Cli
Δείτε τις 10 καλύτερες φάσεις από τα παιχνίδια του Σαββάτου (21/12) στο ΝΒΑ. Κυριαρχεί ένα απίστευτο “buzzer beater” του Ντέρεν Κόλισον των Κλίπερς στην αναμέτρηση με τους Νάγκετς.











Πηγή: arenafm.gr

Εφτά και συνεχίζει…!!

Τη νίκη με 3-1 κόντρα στη Γάνδη πανηγύρισε εκτός έδρας η Κλαμπ Μπριζ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βελγικού πρωταθλήματος.

Εφτά και συνεχίζει…
Στους εφτά αγώνες διεύρυνε το αήττητο σερί της η Κλαμπ Μπριζ, η οποία πήρε τη νίκη εκτός έδρας κόντρα στην Γάνδη (3-1) στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας έτσι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Σόμποτα στο 11’. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε 21 λεπτά αργότερα με τον Πέντερσον να ισοφαρίζει στο 23’.

Ωστόσο, ο Σόμποτα ξαναχτύπησε στο δεύτερο ημίχρονο, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Κλαμπ Μπριζ στο 54’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λιστιέν στο 64’.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/12

Σερκλ Μπριζ-Γκενκ 1-0
(16’ Μπάουσε)

Μπέβερεν-Λιρς 3-1
(18’, 79’ Βεσελίνοβιτς, 84’ Ντέμιαν - 48’ Χαζούροφ)

Ζoύλτε Βάρεγκεμ-Οστάνδη 2-2
(60’ Σιλά, 73’ Κουμς - 9’, 65’ Ντεπουάτρ)

Λόκερεν-Λέουβεν 2-0
(44’ Βάνακεν, 74’ Χαρμπαουί)

Μαλίν-Κόρτραϊκ 5-2
(24’ Ντε Βίτε, 51’ Μπίσετ, 59’ Καμαβουάκα, 68’ Γιούνκερ, 74’ Ντιαμπάνγκ - 8’ Σεβαλιέ, 87’ πεν. Σαντινί)

Σαρλερουά-Μονς 0-2
(43’ Λε Ποστολέκ, 68’ Μουνούνγκα)

Κυριακή 22/12

Γάνδη-Κλαμπ Μπριζ 1-3
(32’ Πέντερσεν -11’ 54’ Σόμποτα, 64’ Λιστιέν )

Σταντάρ Λιέγης-Άντερλεχτ (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Πέμπτη 26/12 (15.30)
Γκενκ-Σαρλερουά
Λέουβεν-Σερκλ Μπριζ
Λιρς-Μαλίν
Μονς-Γάνδη
Οστάνδη-Λόκερεν
Άντερλεχτ-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Κλαμπ Μπριζ-Μπέβερεν

Παρασκευή 27/12
Κόρτραικ-Σταντάρ Λιέγης (21.00) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν «ξετύλιξαν» το δώρο!

«Άσφαιροι» οι ποδοσφαιριστές της Καλλονής και του Εργοτέλη, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες και τη δυνατότητα να χαρίσουν τη νίκη στις ομάδες τους. Με «λευκή» ισοπαλία αποχαιρέτησαν το 2013 οι δύο ομάδες.

Δεν «ξετύλιξαν» το δώρο
Στο 0-0 κόλλησαν Καλλονή και Εργοτέλης στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Superleague, που ήταν η τελευταία για το τρέχων έτος. Τους 20 πόντους έφτασαν οι Κρητικοί και τους 19 η ομάδα της Μυτιλήνης.

Έξι ματς χωρίς νίκη για τους φιλοξενούμενους, μετρώντας τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Τέσσερις συνεχόμενες ήττες μετρούσαν πριν το ματς οι γηπεδούχοι. Χωρίς τον τιμωρημένο Πελέ αγωνίστηκαν οι Κρητικοί, οι οποίοι είχαν δοκάρι με τον Ρομάνο στο 33ο λεπτό.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες, ύστερα ένα μέτριο εικοσάλεπτο, να ανεβάζουν «στροφές» και να χάνουν από δύο καλές ευκαιρίες. Οι υποψίες ευκαιρών μέχρι εκείνη τη στιγμή προήλθαν είτε από στημένες φάσεις, είτε από λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων. Οι δεύτεροι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις.

Ωστόσο από το 22ο λεπτό και μετά οι δύο ομάδες πήραν μπροστά με την ομάδα της Μυτιλήνης να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Περόνε. Η μία στο 28ο και η άλλη λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν πολύ κοντά στο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Ο Αναστασάκος στο 33’ δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα, ενώ ήταν αμαρκάριστος και εντός περιοχής, ύστερα από γύρισμα του Μπουχαλάκη. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρομάνο χόρεψε την άμυνα της Καλλονής μέσα στην περιοχή της, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Σιδεράκη.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Καλλονή έλεγχε απολύτως το ματς, έχοντας την κατοχή και τον Εργοτέλη… στριμωγμένο μέσα στην περιοχή του. Παρόλα αυτά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος με τον Διαμαντάκο να μην νικάει από εξαιρετική θέση τον Σιδεράκη. Ύστερα από ένα… «κενό» στο ματς οι δύο ομάδες έπιασαν και πάλι ρυθμό, αλλά καμία από τις δύο, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που δημιούργησε. Ειδικά στο 70’ η ευκαιρία του Διαμαντάκου και στο 84’ δεν χάνονται. Όσο περνούσε το ματς ήταν φανερό ότι οι χαμένες ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες, τους προκάλεσε εκνευρισμό.

Καλλονή(Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Γιούκαρης, Λεοζίνιο (71' Καζάκης), Μανούσος(76' Ντάμπος), Γιονάν(60' Ντος Σάντος), Περόνε

Στον πάγκο: Χογκ, Γκάσιτς, Γάλας, Βλαστέλλης

Εργοτέλης (Πετράκης): Καβουσάκης, Πίτσος, Σαρρής, Μεχία, Τζανακάκης, Καρντόζο, Μπουχαλάκης(81' Χαντί), Ρομάνο(90+1'Κοζορώνης), Μπαντιμπαγκά, Διαμαντάκος, Μπαντιμπαγκά.

Στον πάγκο: Αθανασίου, Χαλκιαδάκης, Βερπακόφσκις, Ρέντζας, ΓιοβάνοβιτςΠηγή: sport-fm.gr

Μόνος αντίπαλος τα ρεκόρ...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας.

Μόνος αντίπαλος τα ρεκόρ...
Οταν μια ομάδα βάζει πέντε γκολ και μάλιστα εκτός έδρας τότε δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς την ανωτερότητα της. Οταν αυτή η ομάδα τις πεντάρες και γενικά τα μεγάλα σκορ τα έχει κάνει συνήθεια τότε τα πολλά λόγια είναι περιττά. Ο Ολυμπιακός σάρωσε και τον Απόλλωνα.

Εσπασε τα ρεκόρ που είχε μπροστά του και βάζει πλώρη για ακόμη περισσότερα. Εχει χαθεί το ενδιαφέρον; Με τη διαφορά στους δέκα πόντους και με τον Ολυμπιακό να είναι σχεδόν τέλειος βαθμολογικά δεν χωράνε πολλές αμφιβολίες. Μια ισοπαλία σε 17 ματς. Ολα τα άλλα (16) τα κέρδισε.

Τι παραπάνω να κάνει η ομάδα του Πειραιά; Επίθεση που πετάει φωτιές και βάζει στόχο να ξεπεράσει τα 100 γκολ και να σπάσει το ρεκόρ των 102 που η ίδια κρατάει εδώ και σαράντα χρόνια.

Εχει βάλει 53 στον πρώτο γύρο. Αν βάλει άλλα τόσα τότε θα καταρρίψει κι αυτή την επίδοση. Δυο 4-0 (Ξάνθη, ΠΑΟΚ), δυο 4-1 (Πλατανιάς, Πανθρακικός), ένα 5-0 (Λεβαδειακός), ένα 6-0 (Βέροια), ένα 5-1 (ΟΦΗ) και ένα 3-0 (Εργοτέλης). Ποικιλία στα μεγάλα σκορ και στο θέαμα. Συντελεστής 53-6 στα τέρματα. Είναι και μέσα στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ καλπάζει εδώ και ένα μήνα δίχως τον αρχισκόρερ του (Μήτρογλου).

Γίνεται καλύτερα; Παίζει για ώρα με σβηστες τις μηχανές και σκοράρει δίχως πρόβλημα. Ο κόσμος του δεν μπορεί παρά να είναι ευτυχισμένος. Βέβαια, μένει ένας ακόμη γύρος. Φυσικά και όλα μπορεί να συμβούν. Να δούμε το πως θα γυρίσει ο Ολυμπιακός από τις διακοπές και τα ξαναλάμε. Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματά του όμως δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση.

Οσο καλός κι αν είναι ο εκάστοτε αντίπαλος, με τέτοια ποσοστά ευστοχίας και επιτυχίας ο Ολυμπιακός δεν τρομάζει. Το ακριβώς αντίθετο. Το «βρείτε του αντίπαλο», μάλλον ταιριάζει για την ώρα. Ο Μίτσελ είναι ικανοποιημένος, γράφει ιστορία και βλέπει την ομάδα του να σαρώνει όσες αλλαγές κι αν κάνει (στο πλαίσιο το rotation). Αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει και μετά τις γιορτές στον ίδιο ρυθμό τότε όντως θα γράψει ιστορία με τόσα ρεκόρ που έχει ήδη κάνει, κι άλλα τόσα που θέλει να σπάσει. Λίγες μέρες διακοπές και τα ξαναλέμε για τον Ολυμπιακό.

Για όλους οι διακοπές κρίνουν πολλά. Και για μεταγραφές και (κυρίως) για το πως θα επιστρέψεις στις αγωνιστικές σου υποχρεώσεις... Πηγή: sport-fm.gr

Γιορτάζουν από σήμερα!!

Τις καλύτερες γιορτές θα κάνουν στον Πλατανιά! Οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου και πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα από τα χαμηλά στρώματα της Σούπερ Λίγκας.

Γιορτάζουν από σήμερα!
Πόσο «φτωχό», μα και πόσο σημαντικό είναι για τον Πλατανιά το σημερινό 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο!

Οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, παίρνοντας το τρίποντο και κάνοντας τις καλύτερες γιορτές που μπορούσαν.

«Χρυσός» σκόρερ ο Τετέ στο 65’ που ανεβάζει την ομάδα του στους 18 πόντους, με τον Πανιώνιο να μένει στους 20, αλλά να ‘χει σχετικά ήρεμο το κεφάλι του. Οι Νεοσμυνιώτες θα μπορούσαν να «κλέψουν» στο τέλος ένα βαθμό σε μια τεράστια ευκαιρία, με τον Παναγόπουλο να κάνει ντεμπούτο με το... αριστερό!

Το ματς


Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές συγκινήσεις. Ο Πλατανιάς ήταν εμφανώς ανώτερος, ο Πανιώνιος έδινε κυρίως βάση στα αμυντικά του καθήκοντα και κάπως έτσι τα λεπτά περνούσαν, δίχως κάτι σημαντικό. Οι Κρητικοί βέβαια το προσπαθούσαν περισσότερο, με τους Κατάι και Μπέλιτς να είναι άκρως κινητικοί να θέλουν να βρουν τον Τόρες, όμως οι προσπάθειες όλων είτε κατέληγαν άουτ, είτε ο Ανέστης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τους Χανιώτες να είναι άκρως επιθετικοί και να πιέζουν όλο και περισσότερο τους «πάνθηρες». Κι αφού έδειξαν τις διαθέσεις τους με το σουτ του Κατάι να φεύγει λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Ανέστη, ήρθε και το «χρυσό» γκολ από τον Τετέ να λύσει τον γόρδιο δεσμό!

Στο 65’ ο Μπέλιτς βγήκε ακόμα μια φορά απ’ τα πλάγια, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Αφρικανό συμπαίκτη του, ο οποίος από κοντά δεν σπατάλησε την ευκαιρία και μέσα σε αποθέωση έκανε το 1-0 για την ομάδα του Αναστόπουλου. Ο Πανιώνιος στη συνέχεια «κυνήγησε» την ισοφάριση, όμως δεν ήταν σε καλή μέρα τα ατού του, κάτι που δεν του έδινε πολλές δυνατότητες να «κλέψει» κάτι από το ματς. Και στο 88’, στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη τους ευκαιρία, οι Νεοσμυρνιωτές έχασαν... τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους!

Διότι αρχικά ο Κολοβός σημάδεψε στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Γιωργαλλίδης δίκαια μπορεί να ζητήσει μια... λαμπάδα ίσα με το μπόι του, αφού έβγαλε εντυπωσιακά τα δύο συνεχόμενα σουτ του Λάζνικ και ουσιαστικά κράτησε το 1-0 για τον Πλατανιά και έβαλε γερά το λιθαράκι του για το τρίποντο των Κρητικών!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Δημήτρης, Ιντζίδης, Αγκιλέρα, Τετέ, Μπέλιτς, Τόρες, Γουνδουλάκης (34’ Σιώπης), Κατάι (82’ Μπεριάν)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ζουμπουλάκης, Ράφαελ, Γιακουμάκης, Πόποβιτς

Πανιώνιος: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Ζαχαράκης, Παντίδος, Κούρντι, Μητρόπουλος (63’ Παναγιωτούδης), Καμπάνταης, Ντούνης, Κολοβός, Αραβίδης (72’ Μπούζας)

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Κωτσαλάς, Λάζνικ, Καλτσάς, ΣταυροθανασόπουλοςΠηγή: sport-fm.gr

Χριστούγεννα... λευκά!

Αστέρας και Βέροια σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών στην Τρίπολη, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να... σημαδέψει σωστά και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Χριστούγεννα... λευκά
Στο 0-0 «κόλλησαν» στην Τρίπολη Αστέρας και Βέροια, για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Πολλές χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες στο ματς, με τους τερματοφύλακες να σώζουν σε αρκετές περιπτώσεις το «μηδέν» στην άμυνα.

Οι Αρκάδες παρότι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στη μεγαλύτερη διάρκεια, μπλόκαραν όταν πλησίαζαν την εστία του Καντιμοίρη και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν οργανωμένες προσπάθειες. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Ημαθίας αν και έδωσε πολύ χώρο στους γηπεδούχους έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο.

Έτσι, παρά την πίεση των παικτών του Στάικου Βεργέτη στο τελευταίο δεκάλεπτο το 0-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, αφήνοντας σίγουρα ικανοποιημένη τη «βασίλισσα του Βορρά» που πήρε ένα σημαντικό βαθμό στην προσπάθειά της για σωτηρία.


Το ματς:




Πολύ καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Τόσο ο Αστέρας όσο και η Βέροια έδειξαν με το «καλησπέρα» πως ήθελαν να κηνυγήσουν το γκολ, που θα τους έδινε το προβάδισμα. Μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι άρχισαν να εκμεταλλεύονται τον χώρο που άφησε η Βέροια και άρχισαν να απειλούν την εστία του Καντιμοίρη.

Η πίεση των Αρκάδων άρχισε να γίνεται πιο έντονη όσο περνούσαν τα λεπτά όμως οι Καράσκο, Μπαράλες και Χουάνμα δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Από την άλλη, η ομάδα της Ημαθίας ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και χάρη στα ατομικά λάθη των αντίπαλων αμυντικών έχασε κλασικές ευκαιρίες με Μπεν και Μπαργκάν για να πάρει αυτή το προβάδισμα.

Σε αντίθεση με το πρώτο ο ημίχρονο, ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου ήταν πολύ χαμηλός. Η Βέροια συνέχισε να έχει αρκετούς παίκτες πίσω από το κέντρο, γεγονός που δυσκόλεψε σημαντικά τους παίκτες του Αστέρα στον τομέα της δημιουργικότητας. Αν και οι Αρκάδες είχαν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου όταν έφταναν μπροστά στην περιοχή των φιλοξενούμενων έδειχναν «μπλοκαρισμένοι», ενώ η Βέροια έδειχνε πιο επικίνδυνη χτυπώντας στις κόντρα επιθέσεις.

Όσο κυλούσε ο χρόνος ο Αστέρας, κυρίως με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και σέντρες άρχισε να στριμώχνει τη Βέροια, η οποία όμως άντεξε χάρη στον Καντιμοίρη και την αστοχία των αντίπαλων επιθετικών. Μάλιστα, τη μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τη δημιούργησαν οι παίκτες του Ντόστανιτς που σε ακόμη μία αντεπίθεση έπιασαν στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, όμως ο Μπαργκάν δεν σημάδεψε σωστά στο 90’ και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις:




Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Χερνάντεζ, Λούι (46’ Ζαραδούκας), Κοντοέ, Ζησόπουλο, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό (75’ Μπακασέτας), Σέτι, Μπαράλες (33’ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις, Καράσκο

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Πολ, Κάφα, Ντελγάδο, Τσαμπούρης

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αποστολόπουλος, Αμαραντίδης, Μπάρμας, Σιόν, Όστοϊτς, Ζεζίνιο (Μάνος), Καλτσάς (90+2’ Σεγκούντο), Μπεν, Παυλίδης, Μπαργκάν, Σιόντης (65’ Βεργώνης)

Στον πάγκο: Κοτταρίδης, Πλαβούκος

Διαιτητής: Γ. Δασκαλόπουλος Πηγή: sport-fm.gr

Κρατά τις αποστάσεις η «Κυρία»

Ούτε η Αταλάντα δεν κατάφερε να σταματήσει τη Γιουβέντους που επικράτησε 4-1 εκτός έδρας και διατήρησε το +5 από τη Ρόμα που την ίδια ώρα έστηνε το δικό της πάρτι (4-0) απέναντι στην Κατάνια.

Κρατά τις αποστάσεις η «Κυρία»
Αναστέναξαν τα δίχτυα την 17η αγωνιστική στην Ιταλία.
Στην κορυφή, η Ρόμα συνεχίζει να βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους που πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο «Μπέργκαμο» κόντρα στην Αταλάντα. Η «Γηραιά Κυρία» αγχώθηκε μόνο για ένα ημίχρονο, όμως στην επανάληψη αποδείχτηκε… καταιγίδα και με τέρματα των Πογκμπά, Γιορέντε και Βιδάλ έφτασε στο άνετο 4-1.








Με «τεσσάρα» προχώρησε και η δεύτερη της βαθμολογίας, Ρόμα, καθώς η τελευταία της βαθμολογίας, Κατάνια, αποδείχθηκε πολύ χαμηλό εμπόδιο για τα «κυβικά» της, όπως μαρτυρά άλλωστε και το τελικό 4-0.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει εντός έδρας η Βερόνα, η οποία έφτασε στις 8 νίκες σε 9 ματς στο γήπεδό της. Με τον Μόρα στη σύνθεσή της νίκησε αυτήν τη φορά 4-1 τη Λάτσιο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκα Τόνι, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ.

Αντίθετα, η άλλη ομάδα της πόλης, η Κιέβο, βρέθηκε στο λάθος μέρος μια συντριβής, καθώς ήταν εκείνη που δέχθηκε «τεσσάρα» από την Τορίνο (4-1).

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/12

Λιβόρνο-Ουντινέζε 1-2
(32’ Σιλιγκάρντι - 11’ Λόπες, 65’ Ορτό)

Κάλιαρι-Νάπολι 1-1
(9’ Νενέ - 19’ πεν. Ιγκουαΐν)

Κυριακή 22/12 (16:00)

Μπολόνια-Τζένοα 1-0
(57’Ντιαμάντι)

Αταλάντα-Γιουβέντους 1-4
(15’ Μοράλες – 6’ Τέβες, 47’ Πογκμπά, 75’ Γιορέντε, 79’ Βιδάλ)

Βερόνα-Λάτσιο 4-1
(5’, 78’ Τόνι, 44’ Ιτούρμπε, 63’ Ρομουλο – 27’ Μπίλια)

Ρόμα-Κατάνια 4-0
(18’, 59’ Μπενατιά, 55’ Ντέστρο, 80’ Ζερβίνιο)

Σαμπντόρια-Πάρμα 1-1
(44’ Έντερ – 64’ Λουκαρέλι)

Σασουόλο-Φιορεντίνα 0-1
(82’ Ρόσι)

Τορίνο-Κιέβο 4-1
(45’+2’, 65’ Ιμόμπιλε, 80’ Βίβες, 90’+3’ Τσέρτσι – 9’ Θερό)

Ίντερ-Μίλαν (21.45)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Δευτέρα, 6/1 (21:45)

Μίλαν-Αταλάντα
Κατάνια-Μπολόνια
Κιέβο-Κάλιαρι
Φιορεντίνα-Λιβόρνο
Τζένοα-Σασουόλο
Γιουβέντους-Ρόμα
Λάτσιο-Ίντερ
Νάπολι-Σαμπντόρια
Πάρμα-Τορίνο
Ουντινέζε-Βερόνα
Πηγή: sport-fm.gr

Πυροτεχνήματα!!

Ο Κατσικάς (10΄) άνοιξε τον δρόμο για μια άνετη νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό, όμως ο ΠΑΟΚ πήρε μπρος στο τελευταίο δεκάλεπτο και με γκολ των Τζιόλη και Αθανασιάδη θα κάνει ήσυχος Χριστούγεννα (3-0)

Πυροτεχνήματα
Με νίκη «έκλεισε» το 2013 ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε στην Τούμπα με σκορ 3-0 απέναντι στον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Παρά τα «θεμέλια» για μια άνετη νίκη που έβαλε ο «δικέφαλος του Βορρά» με το γκολ του Γιώργου Κατσικά στο 10’, η έλλειψη δημιουργικότητας και φαντασίας από την επίθεση, κράτησαν τους Βοιωτούς στο παιχνίδι μέχρι το 80΄. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Στέφενς εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της ομάδας του Καραγεωργίου, που είχε βγει μπροστά και με τέρματα των Τζιόλη και Αθανασιάδη «κλείδωσαν» το τρίποντο.

Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για τέρμα του Ορτέγκα στο 80', που κακώς δεν μέτρησες λόγω υπόδειξης για οφσάιντ.

Στους 10 βαθμούς από την κορυφή και τον Ολυμπιακό παρέμεινε ο «δικέφαλος του Βορρά», που επέστρεψε στις νίκες έπειτα από την ισοπαλία στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Στους 17 παρέμεινε ο Λεβαδειακός, που συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές ήττες και έμεινε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.


Το ματς:



Προβάδισμα από νωρίς στο ματς ήθελε ο ΠΑΟΚ και, μάλιστα, το πέτυχε χωρίς να... χρειαστεί να ιδρώσει. Ο αμυντικός προσανατολισμός του Λεβαδειακού, που στεκόταν καλά στο ξεκίνημα, δεν... βγήκε στον Νίκο Καραγεωργίου καθώς είδε τον Γιώργο Κατσικά να παραβιάζει μόλις στο 10ο λεπτό την εστία του Στρατηλάτη με κεφαλιά και να βάζει δύσκολα στην ομάδα του.

Το γκολ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν έδειξε να βοηθάει τον «δικέφαλο του Βορρά», που έδειχνε μπλοκαρισμένος μεταξύ κέντρου και μεγάλη περιοχής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργεί φάσεις. Αντίθετα, οι Βοιωτοί ήταν πιο απειλητικοί στις αντεπιθέσεις που επιχειρούσαν κυρίως με τους Ορτέγκα και Κάντζι. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την ομάδα του Στέφενς να έχει καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά μόλις μία φορά μετά το γκολ που σημείωσε.

Πολύ πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο είχε το δεύτερο 45λεπτο στο παιχνίδι. Από τη μία ο ΠΑΟΚ ήθελε να διπλασιάσει τα τέρματά του και από την άλλη ο Λεβαδειακός ήθελε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Η έλλειψη δημιουργικότητας στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Στέφενς φάνηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και πάλι οι αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων έδειχναν να είναι πιο επικίνδυνες συγκριτικά με τις προσπάθειες του «δικέφαλου του Βορρά».

Με το πέρασμα των λεπτών ο ΠΑΟΚ άρχισε να βελτιώνεται επιθετικά και έβγαλε φάσεις προερχόμενες από σωστά οργανωμένες επιθέσεις. Ο Λεβαδειακός ανέβηκε πολύ στο γήπεδο και έψαξε το 1-1, όμως αυτό του κόστισε καθώς ο Λούκας έπειτα από εξαιρετικές επιθέσεις «μοίρασε» από μία ασίστ σε Τζιόλη και Αθανασιάδη για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0.





Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Λαζάρ, Τζιόλης, Στοχ (Ολίσε), Λούκας (84’ Πόζογλου), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (63’ Βούκιτς)

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Σκόνδρας, Κάτσε

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου):
Στρατηλάτης, Σκέμπης, Γεωργίου, Σαγκουϊνέτι, Μαρτίνεζ (Καπό), Νικολακάκης, Πετράτζι, Λαμπρόπουλος, Κάντζι (85’ Ιωαννίδης), Ορτέγκα, Ροτζέριο (63’ Μάντζιος)

Στον πάγκο: Τσιντώντας, Γιάντσης, Μπούστο, Βασιλείου

Διαιτητής: Δ. Θάνος

Γήπεδο: ΤούμπαΠηγή: sport-fm.gr

Κάτι τρέχει με Παπαστεριανό και Άρη!!

Την επιστροφή του Μανώλη Παπαστεριανού έξι μήνες μετά την αποχώρηση του από την ομάδα επιθυμούν στον Άρη. Τι γίνεται με τα χρωστούμενα.

Κάτι τρέχει με Παπαστεριανό και Άρη
Η μοναδική μεταγραφή που έχει δικαίωμα να κάνει ο Άρης για παίκτη άνω των 24 ετών στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα είναι πιθανόν να καλυφθεί από έναν γνώριμο, τον Μανώλη Παπαστεριανό.

Η νέα διοίκηση των «κιτρίνων», αλλά και ο Σούλης Παπαδόπουλος συμφώνησαν να γίνει κίνηση για την απόκτηση του 26χρονου μέσου και έτσι συνέβη. Στην πρώτη επαφή μαζί του, ο παίκτης δεν έκανε εμφανείς τις προθέσεις του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να μείνει ελεύθερος από την Κονκόρντια, διότι έχει μόλις τέσσερις συμμετοχές, ενώ σήμερα(22/12) δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με τη Ρουμανική ομάδα για το 2013. Άμεσα θα έρθει στην Ελλάδα για τις εορτές και λογικά θα γίνει και άλλη συζήτηση.

Σημαντικό ζήτημα είναι το τι θα γίνει με την προσφυγή που έχει καταθέσει ο Παπαστεριανός, καθώς του οφείλονται περίπου 200.000 ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη για «Μπάρτσα», ήττα στο ντέρμπι για Λαμποράλ!

Έστω και δύσκολα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Φουενλαμπράδα εκτός έδρας για την ενδέκατη αγωνιστική της ACB. Ήττα για τη Λαμποράλ Κούτσα από την Μπιλμπάο στο βασκικό ντέρμπι.

Νίκη για «Μπάρτσα», ήττα στο ντέρμπι για Λαμποράλ
Με αρκετό κόπο και ιδρώτα, η Μπαρτσελόνα πέρασε με 77-73 από την έδρα της Φουενλαμπράδα για την ενδέκατη αγωνιστική της ACB και παραμένει τρίτη με οκτώ νίκες. Ο Τζέικομπ Πούλεν με 24 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής για την αντίπαλο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Top 16, ενώ 10 πόντους είχε ο Άντε Τόμιτς και 9 ο Μπόστιαν Νάχμπαρ. Ο Κώστας Παπανικολάου σε 25:58 είχε 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Η Μπιλμπάο, αντίπαλος του Πανιωνίου στο Eurocup, επικράτησε 96-92 στην παράταση της Λαμποράλ Κούτσα στο βασκικό ντέρμπι. Ο Ντάιρις Μπέρτανς είχε 9 από τους 23 πόντους του στην παράταση για τους γηπεδούχους. Ο Αντρές Νοτσιόνι είχε 18 και οι Λαμόντ Χάμιλτον και Φερνάντο Σαν Εμετέριο από 16 για τους ηττημένους (εκ των αντιπάλων των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα), που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός οκτάδας με μόλις πέντε νίκες.

Αναλυτικά η ενδέκατη αγωνιστική:

Σάββατο 21/12

Κανάριας-Βαγιαδολίδ 84-68
Μανρέσα-Μούρθια 84-74
Ομπραντόιρο-Ουνικάχα Μάλαγα 79-61

Κυριακή 22/12

Μπιλμπάο-Λαμποράλ Κούτσα 96-92 (κ.α. 80-80)
Σαραγόσα-Λαγκούν Άρο 67-92
Φουενλαμπράδα-Μπαρτσελόνα 73-77
Εστουντιάντες-Καχασόλ 54-61
Γκραν Κανάρια-Μπανταλόνα 89-82 (κ.α. 73-73)
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 20:15

Δείτε τη βαθμολογία της ACBΠηγή: sport-fm.gr

Γκέλαρε η Ουτρέχτη...!!

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Ουτρέχτη εκτός έδρας από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Άνετη νίκη πανηγύρισε η Γκρόνιγκεν κόντρα στην Ναϊμέγκεν (5-2).

Γκέλαρε η Ουτρέχτη...
Η έδρα και όχι το φαβορί επικράτησε στην αναμέτρηση της Γκόου Αχέντ Ιγκλς με την Ουτρέχτη, αφού οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν με σκορ 2-1 παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με τον Μπάτζεκ στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης.

Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων, αφού δέκα λεπτά αργότερα ο Ράισνταϊκ ισοφάρισε (14’). Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Φαν ντερ Λιντεν στο 74’ με εκτέλεση πέναλτι.

Με Ντε Λέου οδηγό!

Εύκολο έργο είχε η Γκρόνιγκεν κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, Ναϊμέγκεν, επικρατώντας εντός έδρας με 5-2. Ο Ντε Λέου άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 14’ της αναμέτρησης για να τα διπλασιάσει δέκα λεπτά (24’) αργότερα ο Κόστιτς.

Το 3-0 έκανε με αυτογκόλ ο Φαν Άιντεν μόλις τρία αργότερα (27’). Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ντε Λέου (49’) ξαναχτύπησε, κάνοντας το 4-0. Ωστόσο, αυτό το γκολ φαίνεται πως… ξύπνησε τους παίκτες της Ναϊμέγκεν μειώνοντας σε 4-2 σε ένα δεκάλεπτο με τους Χέμλαιν και Γιάχανμπακς.

Το τελικό σκορ της αναμέτρησης (5-2) διαμόρφωσε ο Ντε Λέου, ο οποίος έκανε χατ τρικ.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 20/12

Βάαλβαϊκ-Τβέντε 1-1
(42’ Σνο - 80’ Κασταΐνιος)

Σάββατο, 21/12

Άλκμααρ-Χέρενφεν 1-5
(40’ Γιόχανσον – 12’ Μπασατσίκογλου, 20’, 45’, 73’ Ζίγετς, 69’ Φινμπόγκασον)

Μπρέντα-Καμπούρ 1-0
(74’ Χαντουίρ)

Χέρακλες-Φίτεσε 2-2
(51’, 77’ Λίνσεν – 6’ φαν Άανχολτ, 41’ Πιατσόν)

Φέγενορντ-Τσβόλε 3-0

Κυριακή, 22/12

Ρόντα-Άγιαξ 1-2
(34’ Ντεκάουζεν – 88’ , 90+2’ Ρίντεβαλντ )

Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Ουτρέχτη 2-1
(14’ Ράισνταϊκ, 74’ Ράισνταϊκ (πεν) -4’ Μπάτζεκ)

Γκρόνινγκεν-Ναϊμέγκεν 5-2

(14’, 49’, 70’ Ντε Λέου, 24’ Κόστιτς, 27’ Φαν Άιντεν (αυτ.) - 57’ Χέμλαιν, 63’Γιάχανμπακς, )

Αϊντχόφεν-Ντεν Χάαγκ (17:30)

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Παρασκευή, 17/1

Τβέντε-Χέρακλες (21:00)

Σάββατο, 18/1

Άλκμααρ-Μπρέντα (19:45)
Βάαλβαϊκ-Γκρόνινγκεν (20:45)
Τσβόλε-Φίτεσε (20:45)
Χέρενφεν-Ρόντα (21:45)

Κυριακή, 19/1

Ναϊμέγκεν-Ντεν Χάαγκ (13:30)
Καμπούρ-Γκόου Αχεντ Ιγκλς (15:30)
Ουτρέχτη-Φέγενορντ (15:30)
Άγιαξ-Αϊντχόφεν (15:30)
Πηγή: sport-fm.gr

Και… τσουπ, ο Αντεμπαγιόρ!!

Ο Βίλας-Μπόας τον θεωρούσε «καμένο χαρτί». Από το πουθενά όμως, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ αποδείχθηκε… άσος στο μανίκι της Τότεναμ! Σκοράροντας δις και δίνοντας μεγάλο διπλό (3-2) επί της Σαουθάμπτον.

Και… τσουπ, ο Αντεμπαγιόρ! (video)
Τον θυμάστε έναν παικταρά που φόρτωνε κάποτε τα δίχτυα στην Premier League; Που πρόλαβε να φορέσει τις φανέλες των Μονακό, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ; Αν δεν τον θυμάστε… δεν είδατε το παιχνίδι της Τότεναμ με τη Σαουθάμπτον!

Γιατί εκεί ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έκανε θριαμβευτική επιστροφή! Βγαίνοντας απ’ τη ναφθαλίνη που τον είχε βάλει ο Βίλας-Μπόας (είχε παίξει μια μόλις φορά ως αλλαγή) και δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο υπηρεσιακός Τιμ Σέργουντ, ο Τογκολέζος έκανε όργια στο «Σεντ Μέρις».

Όχι απλά απαντώντας (με εντυπωσιακή προβολή) στο γρήγορο γκολ του Λαλάνα. Αλλά δίνοντας τη λύση στην Τότεναμ, όταν ο Λάμπερτ απάντησε κι εκείνος στο αυτογκόλ του… συμπαίκτη του Χόιφελντ. Σκοράροντας λοιπόν στο 64’, έγραψε το τελικό 3-2 που γιάτρεψε κάπως τις πληγές των Λονδρέζων απ’ τη σφαλιάρα της Λίβερπουλ και τους κράτησε σε τροχιά Champions League.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 21/12

Λίβερπουλ-Κάρντιφ 3-1
(25', 45' Σουάρες, 42' Στέρλινγκ - 58' Ματς)

Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 0-3
(25’ Καμπάιγ, 39’ αυτ. Γκάμπιντον, 86’ πεν. Μπεν Αρφά)

Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 2-4
(50’ Ρίτσαρντσον, 69’ αυτ. Κομπανί - 23’ Τουρέ, 43’ Κομπανί, 78’ Νάβας, 73’ Κομπανί)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 3-1
(26’ Γουέλμπεκ, 36’ Γιανουζάι, 72’ Γιανγκ - 81’ Κόουλ)

Στόουκ-Άστον Βίλα 2-1
(51’ Άνταμ, 70’ Κράουτς - 66’ Κόζακ)

Σάντερλαντ-Νόριτς 0-0

Γουέστ Μπρομ-Χαλ 1-1
(86’ Βίντρα - 28’ Λίβερμορ)

Κυριακή, 22/12

Σαουθάμπτον-Τότεναμ 2-3
(13’ Λαλάνα, 60’ Λάμπερτ - 25’, 64’ Αντεμπαγιόρ, 55’ Χόιφελντ)

Σουόνσι-Έβερτον (18:00)

Δευτέρα, 23/12

Άρσεναλ-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Πέμπτη, 26/12 (17:00)

Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)
Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας
Κάρντιφ-Σαουθάμπτον
Τσέλσι-Σουόνσι
Έβερτον-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Στόουκ
Νόριτς-Φούλαμ
Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ
Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (19:30) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν… πεθαίνει!!

Αρχίζει να ξεχνά πότε νίκησε. Και την κορυφή ούτε με κιάλια δεν τη βλέπει. Η Μαρσέιγ όμως έχει ακόμα… σφυγμό. Και προερχόμενη απ’ το καναβάτσο, γύρισε ένα ακόμα χαμένο ματς με την Μπορντό (2-2).

Δεν… πεθαίνει! (video)
Σχεδόν μήνας συμπληρώθηκε απ’ την τελευταία φορά που χαμογέλασε.

Άσε που αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες απ’ το Champions League. Παρόλα αυτά, η Μαρσέιγ παραμένει ζωντανή. Και -το κυριότερο- πεισματάρα!

Για μια ακόμα φορά λοιπόν (όπως και στην έδρα της Λιόν την περασμένη βδομάδα) η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό φάνηκε να χάνει τη Γη κάτω απ’ τα πόδια της. Και για μια ακόμα φορά… την ξαναβρήκε.

Απαντώντας με δυο γκολ σε ένα δίλεπτο (απ’ τους Ρομαό και Ζινιάκ) σ’ εκείνα των Ζουσιέ και Μορίς-Μπελαΐ που έμοιαζαν να δίνουν στην Μπορντό μεγάλο διπλό στο «Βελοντρόμ».

Με το τελικό 2-2 λοιπόν, δεν μπόρεσε να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις, ωστόσο απαγόρευσε στην αντίπαλό της (που παρέμεινε πάντως έξι αγωνιστικές αήττητη) να απομακρυνθεί.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 20/12

Μονακό- Βαλενσιέν 1-2
(84' Ροντρίγκεζ - 30' αυτ. Αμπιντάλ, 58' Ντεκουρτιό)

Σάββατο, 21/12

Σεντ Ετιέν- Ναντ 2-0
(24΄Κοργκνέ, 83' Ερντίνγκ)

Μπαστιά-Μονπελιέ 0-0

Νις-Εβιάν 3-1
(60', 69' Μποτέκ, 86' Μποσέτι - 28' Μονγκονγκού πεν.)

Ρεμς-Αζαξιό 4-1
(59', 62' Σαρμπονιέ, 73' Ατάρ, 77' Αγιτέ - 74' Εντουάρντο)

Σοσό-Ρεν 2-1
(18', 71' Μακάμπου - 41' Αλεσαντρίνι)

Τουλούζ-Γκινγκαμπ 0-0

Κυριακή, 22/12

Μαρσέιγ-Μπορντό 2-2
(73’ Ρομαό, 74’ Ζινιάκ - 34’ Ζουσιέ, 66’ Μορίς-Μπελαΐ)

Λοριάν-Λιόν (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Παρασκευή, 10/1

Μονπελιέ-Μονακό (20:30)

Σάββατο, 11/1

Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Μπορντό-Τουλούζ (21:00)
Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν (21:00)
Λιόν-Σοσό (21:00)
Ρεν-Νις (21:00)
Βαλενσιέν-Μπαστιά (21:00)

Κυριακή, 12/1

Ναντ-Λοριάν (15:00)
Εβιάν-Μαρσέιγ (18:00)
Λιλ-Ρεμς (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους νίκη για Εσπανιόλ! (video)

Πολύ καλή εμφάνιση από την Εσπανιόλ που επικράτησε 4-2 της Βαγιαδολίδ για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Τη δεύτερή της νίκη στα τελευταία της έξι παιχνίδια πανηγύρισε η Εσπανιόλ η οποία φιλοξενώντας την Βαγιαδολίδ στο «Κορνέγια Ελ Πρατ» έκανε μεγάλη εμφάνιση για να επικρατήσει 4-2.
Μόλις στο 5’ ο Σέρχιο Γκαρσία άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να έρθει ο Στουάνι στο 37’ να κάνει το 2-0 για τους Καταλανούς. Στην επανάληψη δεν άλλαξε ο ρυθμός.
Ο Βίκτορ Σάντσεθ στο 68’ ανέβασε το δείκτη του σκορ σ το 3-0 για να κάνει το 4-0 ο Στουάνι στο 70’. Κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν για να μειώσουν απλά σε 4-2. Ο Χάβι Γκέρα στο 75’ έκανε το 4-1 για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον Βίκτορ Πέρεθ στο 89΄.
ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Χάβι Λόπεθ, Κολότο, Μορένο, Φουέντες, Νταβίντ Λόπεθ (57’ Ραούλ Ροντρίγκεζ), Βίκτορ Σάντσεθ, Στουάνι, Σέρχιο Γκαρσία, Σιμάο (75’ Βίκτορ Άλβαρεζ), Κόρντομπα (59’ Άλεξ).
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Μαρίνο, Ρουκάβινα, Μαρκ Βαλιέντε, Χέσους Ρουέντα (65’ Λάρσον), Πένα, Αλβάρο Ρούμπιο (56’ Βίκτορ Πέρεζ), Ρόσι, Έμπερτ (21’ Ομάρ), Όσκαρ, Μπέρντιχ, Χάβι Γκέρα.


espanyol 4-2 valladolid all goals and... από RapidGoals

Πηγή: onsports.gr

Δέχτηκε τα… δώρα ο Άγιαξ!!

Τις ισοπαλίες των Τβέντε και Φίτεσε εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Άγιαξ, ο οποίος πήρε τη νίκη κόντρα στη Ρόντα (2-1) και πέρασε στην κορυφή.

Δέχτηκε τα… δώρα ο Άγιαξ!
Συγκάτοικο έχει πλέον στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος η Φίτεσε μετά τη νίκη με ανατροπή του Άγιαξ κόντρα στη Ρόντα (2-1) εκτός έδρας.

Ο «Αίαντας» χρειάστηκε να παίξει τρία λεπτά για να γυρίσει το εις βάρος του 1-0 και να πάρει το πολυπόθητο… τρίποντο με το οποίο ισοβαθμεί στην κορυφή με την Φίτεσε, αφήνοντας πίσω του την Τβέντε.

Η Ρόντα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 34’ με τον Ντεκάουζεν, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Ο Ρίντεβαλντ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον Άγιαξ, έφερε την αναμέτρηση στα ίσα, κάνοντας το 1-1 στο 88’ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το τελικό 2-1. Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη… Ντιαμάντι!! (video)

Ο Ντιαμάντι έδωσε τη νίκη 1-0 στην Μπολόνια απέναντι στην Τζένοα στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της Κυριακής για το ιταλικό πρωτάθλημα!

Νίκη… Ντιαμάντι! (video)
Την πρώτη της νίκη μετά από έξι αγωνιστικές κατέκτησε σήμερα η Μπολόνια απέναντι στην Τζένοα!

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0 της ομάδα της Γένοβας χάρη σε ένα γκολ το οποίο σημείωσε ο Ντιαμάντι στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πρόκειται για μια σημαντικότατη νίκη της Μπολόνια στην προσπάθεια που κάνει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.


Goal Diamanti - Bologna 1-0 Genoa- 22-12-2013... από all-goals-Highlights


Πηγή: sport-fm.gr

«Σίφουνας» ο Ολυμπιακός Βόλου, ζορίστηκε η Κέρκυρα!!

Θεαματικά έκλεισε την χρονιά ο Ολυμπιακός Βόλου που σάρωσε 4-1 τον Βύζαντα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπως και η Κέρκυρα που έκαμψε την αντίσταση του Πιερικού με 2-0 στο βόρειο όμιλο.

«Σίφουνας» ο Ολυμπιακός Βόλου, ζορίστηκε η Κέρκυρα!
Σαρωτικός ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στον Βύζαντα Μεγάρων, του οποίου επιβλήθηκε 4-1 και έκλεισε την χρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας του νοτίου ομίλου της Football League.

Την ίδια πορεία ακολουθεί και η Κέρκυρα, που ζορίστηκε αλλά κατάφερε να επικρατήσει 2-0 εκτός έδρας του Πιερικού και να παραμείνει στην πρώτη θέση του βορείου ομίλου.

Όσο αναφορά στο ματς του Βόλου, ο Ολυμπιακός καθάρισε από το πρώτο 25λεπτό όταν και το σκορ ήταν ήδη 3-0 χάρη σε τέρματα των Δεινόπαπα στο 11΄και Καπετάνου στο 13΄και 22΄.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας οι γηπεδούχοι έκαναν τέσσερα τα τέρματά τους. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 84΄ με τον Νικολέτο.

Στο παιχνίδι που έγινε στην Κατερίνη η Κέρκυρα ζορίστηκε αλλά έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Πιερικού χάρη στα δυο τέρματα του Μπαλντοβαλίεφ στο 70΄και 77΄.

Ήττα εκτός προγράμματος δέχτηκε μέσα στην έδρα του, ο Φωκικός με 2-0 κόντρα στον Αστέρα Μαγούλας και έτσι έχασε την ευκαιρία να μπει σε πορεία πλέει-οφ, ενώ στη Ζάκυνθο, ο Ηρακλής, «άφησε» βαθμούς με την ισοπαλία χωρίς τέρματα και έμεινε πίσω στο κυνήγι της κορυφής.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Βόρειος όμιλος

Κυριακή 22/12 (15:00)

Ζάκυνθος - Ηρακλής 0-0

Δόξα Δράμας - Βατανιακός 2-1
(56' Διαμαντόπουλος,90+2΄Κάσσος-52' Ζαγοριανός)

Καβάλα – Αιγινιακός 1-0
(34' Γκαρακλίδης)

Τύρναβος - Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
(28΄Γεωργίου)

Πιερικός – Κέρκυρα 0-2
(70', 77΄, Μπαλντοβαλίεφ)

Αν. Καρδίτσας - Νίκη Βόλου (18:00)

Δευτέρα 23/12 (18:00)

Εθνικός Γαζώρου - Απόλλων 1926

Νότιος όμιλος

Παρασκευή 20/12

Αχαρναϊκός - Πανηλειακός 3-1
( 58΄,90+1΄Νεόφυτος , 81΄πεν. Ντάλας- 94΄Μπιτάνγκ)

Κυριακή 22/12 (15:00)

Ηρακλής Ψαχνών - Φωστήρας 2-1
(35' πεν., 63΄ Πατσατζόγλου-44' Σεχολάρι)

Φωκικός - Αστ. Μαγούλας 0-2
(23' Κοτίτσας,97' Έβερετ)

Παναχαϊκή - ΑΟ Γλυφάδας 2-1
(58' Κοντογουλίδης, 83΄ Μπόζιτς- 85΄ Νικολιάς)

Ολυμπιακός Βόλου - Βύζας Μεγάρων 4-1
( 11΄Δεινόπαπας, 13΄, 22΄Καπετάνος, 60' Πινδώνης- 84΄ Νικολέτος)

Δευτέρα 23/12 (16:00)

ΑΟ Χανιά - Καλλιθέα

Επισκοπή - Παναιγιάλειος

Επόμενη αγωνιστική 14η

Βόρειος Όμιλος

Ζάκυνθος - Αν. Καρδίτσας
Νίκη Βόλου - Δόξα Δράμας
Ηρακλής – Καβάλα
Βατανιακός – Τύρναβος
Αιγινιακός - Εθνικός Γαζώρου
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Κέρκυρα
Απόλλων 1926 – Πιερικός

Νότιος Όμιλος

ΑΟ Χανιά - Ηρακλής Ψαχνών
Φωστήρας – Επισκοπή
Καλλιθέα – Φωκικός
Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός
Αστ. Μαγούλας – Παναχαϊκή
Πανηλειακός - Βύζας Μεγάρων
ΑΟ Γλυφάδας - Ολυμπιακός Βόλου Πηγή: sport-fm.gr

Ομπίνα και Λάλκοβιτς για ΠΑΟΚ!

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που αφορούν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Βίκτορ Ομπίνα, ενώ στη Σλοβακία αποκαλύπτουν πως οι Θεσσαλονικείς έχουν τον Μίλαν Λάλκοβιτς στο «στόχαστρό» τους.

Ομπίνα και Λάλκοβιτς για ΠΑΟΚ
Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Βίκτορ Ομπινά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον Νιγηριανό χαφ, τον οποίο σκοπεύει να αφήσει η Λοκομοτίβ Μόσχας.

Ο διεθνής άσος θέλει να πάει σε άλλον σύλλογο, αφού στο ρωσικό σύλλογο δεν έχει τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής και θέλει να κερδίσει μία θέση στην εθνική του ομάδα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Την ίδια ώρα, στη Σλοβακία αναφέρουν πως ο Μίλαν Λάλκοβιτς βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του «Δικεφάλου του Βορρά». Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός ανήκει στην Τσέλσι, όμως ο δανεισμός του στην Γουόλσολ λήγει τον Γενάρη, και το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι.

Την περσινή σεζόν ο διεθνής άσος έπαιξε ως δανεικός στην Γκιμαράες, όπου μέτρησε μόλις 126 λεπτά συμμετοχής. Πάντως, στην Γουόλσολ τα λεπτά συμμετοχής του είναι πολύ περισσότερα.Πηγή: sport-fm.gr

«Κάνει καλή δουλειά ο Αναστασίου και θα φανεί»

Την εμπιστοσύνη του στη δουλειά που κάνει ο Γιάννης Αναστασίου εξέφρασε μέσω συνέντευξης του ο Κριστόφ Βαζέχα. «Πιστεύω πως η ομάδα θα μπει στα playoffs», τόνισε ο πρώην άσος του τριφυλλιού.

«Κάνει καλή δουλειά ο Αναστασίου και θα φανεί»
Ο προπονητής της Καλλιθέας μίλησε στο «match programme» του σημερινού (22/12, 19:30) αγώνα με τη Skoda Ξάνθη στη Λεωφόρο και τόνισε πως θα είναι επιτυχία αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να βγει στην Ευρώπη. Επιπλέον, ζήτησε υπομονή από τον κόσμο της ομάδας για να δουν τα αποτελέσματα της δουλειά που γίνεται τώρα.

Οι «πράσινοι» στηρίζονται φέτος πολύ στα παιδιά από τις Ακαδημίες και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας τόνισε: «Με τις συνθήκες που επικρατούν στο ποδόσφαιρο σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, η ανάπτυξη και η ανάδειξη νέων ποδοσδφαιριστών είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να στήσεις μια ομάδα».

Πριν 24 χρόνια και πέντε ημέρες ο Βαζέχα έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και αρχικά αναφέρθηκε σε αυτό:

«Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ λίγες μέρες στη χώρα. Την πρώτη μου μέρα στην Ελλάδα είδα τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, πρόλαβα να κάνω μερικές προπονήσεις και έπαιξα στον αγώνα με την ΑΕΚ. Προερχόμουν από αγωνιστική απραξία γιατί στην Πολωνία είχαμε διακοπή στο πρωτάθλημα και δεν ήμουν έτοιμος. Θυμάμαι ότι είχα μια ευκαιρία απέναντι στον Μήνου, αλλά δεν ήμουν ακόμη έτοιμος να παίξω στο επίπεδο που μπορούσα. Θυμάμαι μάλιστα ότι το Στάδιο είχε κόσμο και από τις
δύο ομάδες. Δεν ήταν βέβαια γεμάτο όπως σε άλλα παιχνίδια, αλλά είχε πολύ περισσότερο κόσμο σε σχέση με σήμερα
».

Εκείνο το παιχνίδι σηματοδότησε την αρχή μιας σπουδαίας και πολυετούς καριέρας στον Παναθηναϊκό για σένα. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές ωστόσο δύσκολα μένουν πλέον για πολλά χρόνια σε μια ομάδα γενικά και στον Παναθηναϊκό ειδικότερα.

«Έτσι είναι. Πολλές φορές έχει να κάνει με το χαρακτήρα του καθενός. Πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές σήμερα βλέπουν την Ελλάδα σαν ενδιάμεσο σταθμό για να πάνε στη συνέχεια σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Εγώ από την αρχή ήθελα να μείνω. Στη χώρα όλα ήταν καταπληκτικά, η οικογένειά μου ήταν πολύ ικανοποιημένη εδώ και στην ομάδα όλα πήγαιναν μια χαρά. Όταν ο πρόεδρος μου πρότεινε να ανανεώσω το συμβόλαιό μου δεν το σκέφτηκα καθόλου».

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύ κουβέντα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Γνωρίζεις πολλούς από αυτούς, κάποιους τους έχεις παρακολουθήσει και σε προπονήσεις παλιότερα. Ποια η γνώμη σου;

«Πιστεύω πως αυτά τα παιδιά μπορούν να τα καταφέρουν και να προχωρήσουν βοηθώντας και την ομάδα. Θα πρέπει όμως ο κόσμος να καταλάβει ότι χρειάζεται υπομονή. Όταν ξεκινάει κάτι καινούργιο –και αυτή η ομάδα είναι καινούργια – απαιτείται
χρόνος για να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα
».

Πρόσφατα βρεθήκατε και στο προπονητικό κέντρο με την ομάδα σας, την Καλλιθέα, για ένα φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα. Ποια είναι η γνώμη σας για τους νέους παίκτες της ομάδας;

«Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιο παιδί συγκεκριμένα. Ο Γιάννης Αναστασίου κάνει μια πολύ καλή δουλειά και δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Με τις συνθήκες που επικρατούν στο ποδόσφαιρο σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, η ανάπτυξη και η ανάδειξη νέων ποδοσδφαιριστών είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να στήσεις μια ομάδα. Θα το πω όμως και πάλι: χρειάζεται υπομονή από όλους. Από τους φιλάθλους, από τη διοίκηση, από τους προπονητές και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ακόμα».

Εσύ ήσουν μέλος της ομάδας και κατά την περίοδο ανανέωσης κατά κάποιον τρόπο ανάλογης με τη σημερινή, υπό την έννοια ότι ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα πολλά νέα παιδιά. Τι πιστεύεις ότι είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις;

«Η διαφορά είναι πως οι ξένοι που υπήρχαν ήδη στην ομάδα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Γενικά είμαι της άποψης ότι δεν έχει νόημα να φέρνεις έναν ξένο ποδοσφαιριστή αν δεν κάνει πραγματικά τη διαφορά. Αν δεν την κάνει, καλύτερα να παίξει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αυτό είναι που πιστεύω ότι κάνει τη διαφορά. Όμως, από την άλλη είναι δύσκολο να επιλέξεις τους κατάλληλους ξένους γιατί πρέπει εκτός από τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά να ταιριάξουν στην ομάδα και σαν χαρακτήρες και να δέσουν με το σύνολο».

Ποια η γνώμη σου για την τωρινή ομάδα;

«Πιστεύω πως η ομάδα θα πετύχει το στόχο της να μπει στα playoffs. Θα είναι επιτυχία. Αυτό θα βοηθήσει τους παίκτες να αποκτήσουν σιγά-σιγά εμπειρίες και του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτεροι. Όσο περνάει ο καιρός και δένει το σύνολο πιστεύω ότι θα φανεί και η πολύ καλή δουλειά που κάνει ο προπονητής»

«Βλέπουν» Ορέστες στην Τρίπολη!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Αστέρα Τρίπολης φέρεται να βρίσκεται ο Ορέστες Τζούνιορ Άλβες.

«Βλέπουν» Ορέστες στην Τρίπολη
Για την ενίσχυση των μετόπισθεν κινούνται στον Αστέρα Τρίπολης, με τον Στάικο Βεργέτη να φημολογείται πως έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Ορέστες Τζούνιορ Άλβες.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έλυσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τη Βέροια, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος, και οι Αρκάδες φέρονται να κινούνται για την απόκτησή του.

Ο 32χρονος παίκτης παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ελλάδα και μέσα στο επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να σημειωθούν εξελίξεις μετά το ενδιαφέρον των «κυανοκίτρινων».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αστέρας έχει αποκτήσει ήδη τον Σανκαρέ, ο οποίος επιστρέφει στην Τρίπολη μετά την αποχώρησή του στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου.Πηγή: sport-fm.gr

Πρότεινε παίκτες η Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας προσπαθεί να αδειάσει το ρόστερ της από ποδοσφαιριστές που δεν θέλει. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προτείνει δύο από αυτούς στον Παναθηναϊκό.

Πρότεινε παίκτες η Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας προσπαθεί να αδειάσει το ρόστερ της από ποδοσφαιριστές που δεν θέλει. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προτείνει δύο από αυτούς στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο… άνοιξε δουλειές το καλοκαίρι μετά την μετακόμιση του Πράνιτς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, στους πράσινους έχουν προταθεί δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στο εφετινό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για τον Ζακαρία Λαμπιάντ και τον Ζεφρέν τους οποίους τους έχει προτείνει και στον Παναθηναϊκό και σε άλλες ομάδες να τους παραχωρήσει.

Ο πρώτος είναι 20 ετών περιφερειακός επιθετικός, με καταγωγή από το Μαρόκο αλλά με ολλανδικό διαβατήριο και με καλή παρουσία πριν από περίπου δύο χρόνια στην Αϊντχόφεν.

Ο δεύτερος είναι 25 ετών, ξεκίνησε από την Ακαδημία της Μπαρτσελόνα ως ένα μεγάλο ταλέντο από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα αλλά ποτέ δεν επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις όσων μιλούσαν εγκωμιαστικά για αυτόν. Πηγή: sport-fm.gr

Θα «παλέψουν» για Ντε Βινσέντι!

Το τέλος του δανεισμού του στον ΠΑΣ Γιάννινα προανήγγειλε ο Τόμας Ντε Βινσέντι, όμως οι Ηπειρώτες προτίθενται να κινηθούν για την παραμονή του μέχρι το καλοκαίρι. «Δένουν» τον Λίλα οι Γιαννιώτες.

Θα «παλέψουν» για Ντε Βινσέντι
Συναγερμός σήμανε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ύστερα από το σχόλιο που ανάρτησε ο Τόμας ντε Βινσέντι στην προσωπική του σελίδα στο Twitter και ενημέρωνε πως λήγει ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά της διοίκησης δεν προέκυπτε το παραμικρό, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου παρουσιάζονται αισιόδοξοι πως ο Αργεντινός χαφ θα παραμείνει για ακόμη ένα εξάμηνο στην ομάδα.

Από την 1η Ιανουαρίου ο παίκτης θα επιστρέψει στους Πειραιώτες, όμως οι Ηπειρώτες παρουσιάζονται αποφασισμένοι να ζητήσουν από τους «ερυθρόλευκους» να τον παραχωρήσουν εκ νέου δανεικό μέχρι το καλοκαίρι.

Από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού προκύπτει πως ο Ντε Βινσέντι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως έμψυχο αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Πελέ από τον Εργοτέλη, ενώ ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκδηλώσει ο Άρης και ο Πλατανιάς.

Από εκεί και πέρα, εντός της ημέρας ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση του Αντι Λίλα με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, με τις δύο πλευρές να προχωρήσουν στις υπογραφές για την ανανέωση του συμβολαίου του Αλβανού χαφ που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο έτσι επιστρέφει ο Ουντότζι!!

Εγγυήσεις για να επιστρέψει στον Άρη και να αποσύρει την προσφυγή που έχει καταθέσει κατά της «κίτρινης» ΠΑΕ φέρεται να ζητά ο Σαλόζε Ουντότζι. Φήμες για επιστροφή Παπαστεριανού.

Μόνο έτσι επιστρέφει ο Ουντότζι
Αποδείξεις με τις οποίες διασφαλίζει τις απολαβές του αξιώνει ο Σαλόζε Ουντότζι για να επιστρέψει στον Άρη και να αποσύρει την προσφυγή που έχει καταθέσει σε βάρος της «κίτρινης» ΠΑΕ.

Ο Αφρικανός φορ και ο Έλληνας εκπρόσωπός του δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από τη νέα διοίκηση του συλλόγου και τον Σούλη Παπαδόπουλο για να ενταχθεί ξανά στο δυναμικό της ομάδας.

Ωστόσο, η πλευρά του παίκτη έχει διαμηνύσει πως απαραίτητη προϋπόθεση για να επιστρέψει είναι αφενός να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται (17.000 ευρώ) αλλά και να του διασφαλιστούν με κάποιον τρόπο (μέσω τηλεοπτικού ή με επιταγές τα χρήματα) που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο του συμβολαίου του και ανέρχονται στις 52.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ αναπτύχθηκε έντονη φημολογία που θέλει τον Μανώλη Παπαστεριανό να επιστρέφει στον Άρη τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και οι Θεσσαλονικείς να καλύπτουν με τον Έλληνα άσο που αγωνίζεται στην Κονκόρντια τη μοναδική θέση που έχουν για ποδοσφαιριστή άνω των 24 ετών.
Πηγή: sport-fm.gr

Σε Τούμπα και Λεωφόρο τα βλέμματα!!

Σε Τούμπα και Λεωφόρο τα βλέμματαΟ ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Λεβαδειακό και ο Παναθηναϊκός τη SKODA Ξάνθη στα δύο παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας…

Στόχος και των δύο γηπεδούχων –φυσικά- η νίκη… Ο μεν «Δικέφαλος του Βορρά» για να διατηρήσει τη διαφορά του από τον πρώτο Ολυμπιακό στους δέκα βαθμούς αλλά και από τον τρίτο Ατρόμητο στους επτά…

Ο δε Παναθηναϊκός θέλει το… τρίποντο για να μην αυξηθεί η διαφορά που έχει στη βαθμολογία από τους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο αλλά και γιατί θέλει να βάλει ένα τέλος στα κακά αποτελέσματα που έχει στην έδρα του.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου
ΟΦΗ – Παναιτωλικός 2-1
Ατρόμητος – Πανθρακικός 3-1
Απόλλων – Ολυμπιακός 0-5

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (15:00)
ΑΕΛ Καλλονής – Εργοτέλης (17:15)
Αστέρας Τρίπολης – Βέροια (17:15)
Πλατανιάς – Πανιώνιος (17:15)
Παναθηναϊκός – SKODA Ξάνθη (19:30)

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου
ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης (19:30)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πάει για άλλους… Στοχ ο ΠΑΟΚ!

Μέσα στην εβδομάδα είναι πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις για την ενίσχυση του ρόστερ του ΠΑΟΚ μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Δεν πάει για άλλους… Στοχ ο ΠΑΟΚ
Ξεκάθαρα τείνουν να γίνουν τα πράγματα όσον αφορά την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έχουν αποφασίσει να μην προχωρήσουν σε υπερβάσεις, αποκτώντας κάποιον παίκτη τύπου «Στοχ». Δηλαδή, να έρθει με τη μορφή δανεισμού και να επιτευχθεί συμφωνία για μεγάλη ρήτρα με την ομάδα του.

Σύμφωνα με την SportDay, ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν πάρει το «Ο.Κ.» από τον Ιβάν Σαββίδη, ώστε να προχωρήσουν στην αγορά ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν θα είναι ελεύθεροι ή θα αποκτηθούν ως δανεικοί.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι δύο μέσοι που είναι κοντά σε συμφωνία ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανήκουν σε ομάδες και δοθούν χρήματα για την αγορά τους.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να έχουν υποχρεώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι ανακοινώσεις μετατίθενται για τις επόμενες μέρες.

Από εκεί και πέρα, είναι πιθανό να υπάρξουν και αποχωρήσεις στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, αφού δεν υπολογίζονται οι Λόπεθ, Νέτσιντ και Λόρενς. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται… ερυθρόλευκες αλλαγές!

Τον προγραμματισμό τους εν όψει του 2ου μισού της φετινής σεζόν καταστρώνουν στον Ολυμπιακό, ύστερα από τη χθεσινή «πεντάρα» επί του Απόλλωνα Αθηνών. Τι αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν στα αποδυτήρια.

Έρχονται… ερυθρόλευκες αλλαγές
Για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα ο Μίτσελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μέσα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Χθες έγινε γνωστό πως οι Πειραιώτες είναι κοντά σε συμφωνία για να αποκτήσουν τον Πελέ και τον Αυλωνίτη από Εργοτέλη και Πανιώνιο, αντίστοιχα. Πριν από το… εννιάμερο ρεπό ο Πιέρ Ισά θα έχει μία κουβέντα με τον Καρλ Μεντζανί, αφού εκείνος θέλει πάρει παιχνίδια στα πόδια του εν όψει του Μουντιάλ και πρέπει να βρεθεί μία ομάδα για να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού.

Όσον αφορά τώρα την περίπτωση του Γιαταμπαρέ, στη Γαλλία συνεχίζουν να γράφουν πως ο Αφρικανός θα επιστρέψει ως δανεικός στη Μπαστιά και οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Από την πλευρά της, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση από τον γαλλικό σύλλογο.

Εν τω μεταξύ, από χθες το βράδυ επικρατεί σύγχυση στα Γιάννενα μετά το χθεσινό «τουϊτάρισμα» του Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος προανήγγειλε το τέλος του δανεισμού του στον ΠΑΣ. Όπως γράφει η SportDay, είναι πιθανό ο Αργεντινός χαφ να παραχωρηθεί ως δανεικός στον Εργοτέλη ως έμψυχο αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Πελέ στους Πειραιώτες.

Ο Πορτογάλος μέσος θεωρείται «κλεισμένος» και απομένει η έγκριση του Μίτσελ για να ενταχθεί τον Γενάρη στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας. Μάλιστα, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, όμως οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την 1η Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τον Αυλωνίτη, υπάρχει συμφωνία με τον Πανιώνιο και ο παίκτης αναμένεται να παραμείνει στη Νέα Σμύρνη μέχρι το τέλος της σεζόν. Άλλωστε, για το κέντρο της άμυνας – εκτός από τους Σιόβα, Μανωλά και Παπαδόπουλο – υπάρχουν οι Παπάζογλου και Τόρες. Πηγή: sport-fm.gr

Συνέχεια στο «πάρτι» εντός της Τούμπας!!

Πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν βρεθεί στο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο έξω από την Τούμπα και σήμερα οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στη γιορτινή ατμόσφαιρα με νίκη επί του Λεβαδειακού.

Συνέχεια στο «πάρτι» εντός της Τούμπας
Εκατοντάδες παιδιά – οπαδοί του ΠΑΟΚ – βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο που έχει στηθεί έξω από την Τούμπα, έχοντας την ευκαιρία να επιδοθούν σε πολλές δραστηριότητες και να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές.

Αυτό αναμένεται να συμβεί και σήμερα, με τον Χουμπ Στέφενς και τους παίκτες του να θέλουν να αποχαιρετήσουν με νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό το 2013 (15:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο χώρος που έχει δημιουργηθεί έξω από το γήπεδο των «ασπρόμαυρων» θυμίζει έναν μεγάλο παιδότοπο και οι Θεσσαλονικείς θέλουν να δώσουν συνέχεια στο… πάρτι και εντός του αγωνιστικού χώρου, προσφέροντας γκολ και θέαμα σε όσους βρεθούν στις εξέδρες της Τούμπας.

Ο Ολλανδός προπονητής σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με άκρως επιθετικές… διαθέσεις, αφού θα χρησιμοποιήσει από την αρχή τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Κατσικά, Τζαβέλλα και Λίνο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Λάζαρ και Τζιόλης. Στα πλάγια θα παίξουν οι Λούκας – Σαλπιγγίδης, με τον Λούκας να είναι πίσω από τον Αθανασιάδη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Βούκιτς, Ολίσε και Πόζογλου. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Κατσουράνης, όπως και οι Βίτορ, Λόρενς, Νίνης.

Προϊστορία

Κυρίαρχος είναι ο ΠΑΟΚ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Λεβαδειακό στην Α' Εθνική, με δέκα νίκες, μία ισοπαλία (0-0 το 1994-95) και μία ήττα (2-3 το 1990-91).

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

08/12/12 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0 (69' Λίνο)
04/01/12 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-1 (22' Ίβιτς, 49', 84' Αθανασιάδης - 93' Ναπολεόνι)
30/08/09 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0 (62΄ Βιεϊρίνια, 65΄ Φιλομένο, 73΄ Κουτσιανικούλης)
25/10/08 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-1 (13' Μουσλίμοβιτς, 19' Μπακαγιόκο, 52' Μουσλίμοβιτς - 90' Μοντόγια)
23/12/07 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0 (88' Λάκης) Πηγή: sport-fm.gr

Να πάει με άλλον αέρα στο ‘14!

Με νίκη κόντρα στην Ξάνθη θέλει να αποχαιρετήσει το 2013 ο Παναθηναϊκός, κάνοντας μία νέα αρχή εν όψει του 2014 και να «χτίσει» ένα νέο σερί στη Λεωφόρο.

Να πάει με άλλον αέρα στο ‘14
Μία από τις χειρότερες χρονιές ήταν το 2013 στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αφού έμεινε εκτός Ευρώπης και παράλληλα ξεκίνησε μία νέα προσπάθεια για την αναγέννησή του.

Πλέον στο «τριφύλλι» κοιτούν με αισιοδοξία το μέλλον και ελπίζουν το 2014 να είναι καλύτερο για εκείνους.

Για αυτό τον λόγο οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη για να μπουν με διαφορετική διάθεση στη νέα χρονιά (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το παιχνίδι με τους Ακρίτες αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου για να αφήσει τις ήττες που υπέστη μέσα στην έδρα της και να κάνει ξανά… κάστρο το γήπεδό της.

Από εκεί και πέρα, αν ο Παναθηναϊκός πάρει το «τρίποντο» κόντρα στην Ξάνθη, τότε θα εδραιωθεί στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λίγκας, φτάνοντας τις 9 νίκες και συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς, ενώ όλη την περσινή σεζόν – με τέσσερις αγωνιστικές λιγότερες – είχε δέκα «τρίποντα» και συγκέντρωσε 42 πόντους.

Ο Αναστασίου θα βρίσκεται στην εξέδρα, με τους Βονόρτα και Ρουτερ να κάθονται στον πάγκο, λόγω της τιμωρίας που επιβλήθηκε στον προπονητή του «τριφυλλιού». Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Κουτρουμπής, Λαγός, ο τραυματίας Μπεργκ και ο ανέτοιμος ακόμα Μπαϊράμι.

Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κοτσόλης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σπυρόπουλο, Σίλντενφελντ (ή Ρισβάνης), Τριανταφυλλόπουλο και Νάνο.

«Κόφτης» θα παίξει ο Μέντες με τους Ζέκα, Πράνιτς εσωτερικούς μέσους και τον Αμπέντ πίσω τους από τους Κλωναρίδη και Καρέλη. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντίνας, Καπίνο, Ταμπάκης, Χουχούμης, Mαρινάκης, Δώνης, Ατζαγκούν και Μπαλμπόα.

Προϊστορία

Η Ξάνθη νίκησε πέρυσι τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα για δεύτερη φορά στην ιστορία της, αλλά οι «πράσινοι» έχουν 20 νίκες και δύο ισοπαλίες στα υπόλοιπα.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

10/02/13 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1 (40' Ντιέ)
12/02/12 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 3-0 (77' Τοτσέ, 89' Καραγκούνης, 92' Πετρόπουλος)
27/08/10 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-1 (9' Πετρόπουλος-51' Ελινγκτον)
30/08/09 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-0 (40΄ Κατσουράνης)
05/04/09 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-0 (42' Σαλπιγγίδης, 66' Γκάμπριελ) Πηγή: sport-fm.gr

Ο μήνας θα έχει… εννιά μέρες!

Εννέα ημέρες ρεπό θα έχουν συνολικά μέσα στις γιορτές οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο μήνας θα έχει… εννιά μέρες
Ο Μίτσελ άφησε ελεύθερους τους πρωταθλητές χειμώνα για εννιά ημέρες, ήτοι 22-30/12, ώστε να επιστρέψουν» φρέσκοι για τις υποχρεώσεις τους στις εγχώριες διοργανώσεις τον Γενάρη, ενόψει και του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπονς Λιγκ σε κανένα δίμηνο περίπου.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξεχωριστή μέρα για Ινιέστα!

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από το ντεμπούτο του Αντρές Ινιέστα στην Μπαρτσελόνα και σήμερα ο 29χρονος παίκτης θα ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2018.

Ξεχωριστή μέρα για Ινιέστα
Ήταν 21 Δεκεμβρίου 2002, όταν ένα αμούστακο παιχνίδι από την Φουεντεαλμπίγια κλήθηκε από τον Λουίς Φαν Χάαλ να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα στη νίκη (4-0) επί της Μαγιόρκα.

Έχουν περάσει έντεκα χρόνια από εκείνη την πρώτη του συμμετοχή και πλέον ο Αντρές Ινιέστα (περί ου λόγος) έχει φορέσει 479 φορές την μπλαουγκράνα φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις.

Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερη για τον διεθνή άσο, όμως κάτι αντίστοιχο ισχύει και σήμερα, αφού το απόγευμα θα συναντηθεί στα γραφεία του συλλόγου με τον Σάντρο Ροσέλ και θα υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2018.

Πλέον ο Ινιέστα είναι αρχηγός της ομάδας, ο ηγέτης στο κέντρο των Καταλανών και θέλει να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο στο αποψινό ματς με τη Χετάφε. Πηγή: sport-fm.gr

Τα τυπικά για Πίτσι!

Ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι θα είναι ο νέος τεχνικός της Βαλένθια! Παραιτήθηκε από την Σαν Λορέντσο ενημερώνοντας ότι έχει πρόταση από τις «νυχτερίδες» την οποία και θα αποδεχθεί.

Τα τυπικά για Πίτσι
Ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι θα είναι ο νέος τεχνικός της Βαλένθια!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή, υπέβαλλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Σαν Λορέντσο ενημερώνοντας ότι δεν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα την οποία οδήγησε στο πρωτάθλημα.

Σε αυτά πρόσθεσε ότι έχει μια πολύ δελεαστική πρόταση από την Βαλένθια την οποία και σκοπεύει να αποδεχθεί όταν και τυπικά θα αποτελεί παρελθόν από την Σαν Λορέντσο.

Αυτό το… τυπικό όμως είναι και ο λόγος που δεν έχει ολοκληρωθεί η… μετακίνησή του στις «νυχτερίδες».

Ο πρόεδρος της Σαν Λορέντσο –όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής- είναι αρκετά εκνευρισμένος από την απόφασή του να αφήσει στα… κρύα του λουτρού την ομάδα μόλις αυτή εξασφάλισε τον τίτλο και δεν προτίθεται να παραιτηθεί έτσι απλά από τα δικαιώματα που του δίνει η τρέχουσα συνεργασία.

Παρά το γεγονός ότι ο Πίτσι έχει παραιτηθεί κι εκείνος έχει αρχίσει να αναζητά τον αντικαταστάτη του, κάποιες ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι δεν έχει κάνει αποδεκτή την αποδέσμευσή του καθώς θέλει να λάβει ένα μεγάλο ποσό που ορίζει το συμβόλαιο σε περίπτωση αποχώρησης του Πίτσι για άλλη ομάδα.

Το ποσό αυτό δεν προτίθεται να το καταβάλει ο ισπανικός σύλλογος, με αποτέλεσμα, σε αυτό να καθυστερεί η ολοκλήρωση του deal.

Πάντως στο Λεβάντε είναι σίγουροι ότι ο Πίτσι θα καταφέρει να τακτοποιήσει σύντομα το ζήτημα.Πηγή: sport-fm.gr

Κάθε μέρα… «Αγια-Σοφιά» για Μελισσανίδη!

Στην τελική ευθεία μπαίνουν αρκετά ζητήματα που αφορούν το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να προχωρά σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την εμπορική ονομασία του.

Κάθε μέρα… «Αγια-Σοφιά» για Μελισσανίδη
Το «παρών» σε έναν ακόμη αγώνα της ΑΕΚ έδωσε χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τη νίκη (4-2) επί της Κηφισιάς.

Το μυαλό, όμως, του διοικητικού ηγέτη της «Ένωσης» είναι στις ενέργειες που απαιτούνται για να προχωρήσει το θέμα του νέου γηπέδου του συλλόγου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας και οι συνεργάτες του ασχολούνται καθημερινά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε τον Φεβρουάριο να μπουν οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια και να ξεκινήσουν τα έργα για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς».

Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό πως μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της «Δικέφαλος 1924» - της εταιρείας που έχει συσταθεί με σκοπό το χτίσιμο του νέου γηπέδου της ομάδας – και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, θα σταλεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο, που θα αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», αυτό θα έχει εγκριθεί μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, με τους μικροκαταθέτες να έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν ενεργά στην κατασκευή της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ, αγοράζοντας μετοχές της εταιρείας και βάζοντας και εκείνοι το δικό τους… λιθαράκι στην πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου χιλιάδων οπαδών του «Δικεφάλου».

Την ίδια ώρα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αγορά των οικοπέδων που βρίσκονται γύρω από την ιστορική έδρα της ομάδας, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις πάρκινγκ και στη συνέχεια ο σχετικός φάκελος θα κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής.

Όσον αφορά τώρα το θέμα της εμπορικής ονομασίας του γηπέδου, ο Μελισσανίδης έχει ήδη στα χέρια του πρόταση από μία πολυεθνική εταιρεία, η οποία μάλιστα φέρεται να τον ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό.

Παρόλα αυτά, ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» δεν βιάζεται να απαντήσει και περιμένει το νέο ραντεβού με τους ανθρώπους της «Sport Five», οι οποίοι του υποσχέθηκαν πως μέσα στον Γενάρη θα επιστρέψουν στην Αθήνα με προτάσεις για το εμπορικό όνομα της «Αγια-Σοφιάς».

Πάντως, η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να κλείσει το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο και να συμπληρώνεται έτσι το ποσό που απαιτείται για να τεθεί σε εφαρμογή το εν λόγω πρότζεκτ.Πηγή: sport-fm.gr