Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο εμφύλιος είναι ο χειρότερος πόλεμος!

Λάθος το δρόμο πήραμε εδώ στην Ελλάδα και έχουμε επικεντρωθεί στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό εν όψει της συμμετοχής τους στο Top 16. Γράφει ο Μιχάλης Λέανης.
Ο εμφύλιος είναι ο χειρότερος πόλεμος
Λες και πρόκειται για μεταξύ τους μονομαχία, λες και δεν υπάρχουν οι υπόλοιποι.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί πολλοί (και πολύ) το έχουν μπερδέψει ορισμένοι το πράγμα. Η δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα είναι ένα μίνι πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Α1 οι δυο τους δεν έχουν αντίπαλο και ισχύει 100% ότι ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα.
Στο Top 16 της Ευρωλίγκα δεν παίρνει μόνο ένας την πρόκριση για τα πλέι οφ. Τέσσερις περνάνε και συνεχίζουν, άρα χωράνε και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και άλλοι δύο. Και αν θέλετε να το προχωρήσουμε περισσότερο, δύο ομάδες θα έχουν αβαντάζ έδρας και πιθανότατα θα αποφύγουν Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, που μοιάζουν ως οι πιο ισχυρές στο άλλο γκρουπ.
Αν, δηλαδή, έλεγαν από τώρα στις δύο ελληνικές ομάδες να μοιραστούν τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο θα έλεγαν όχι; Θα το χάλαγαν στη μοιρασιά; Ευχαριστώ θα έλεγαν και δεν θα έπαιρναν με χαρά τη δεύτερη θέση, γιατί θα είχαν πάρα πολλές πιθανότητες να φτάσουν ως το φάιναλ φορ.
Δεν είναι εύκολο φυσικά να μπουν και οι δύο ελληνικές ομάδες στις δύο πρώτες θέσεις, αντιθέτως θεωρώ ότι είναι βατή η πρόκριση στους "8". Είναι ισχυρές η Φενέρ και η Μπαρτσελόνα και θα κάνουν τα πάντα κι αυτές για να είναι μέσα στις δύο πρώτες θέσεις. Και θα κάνουν τα πάντα για να εκμεταλλευτούν τον ελληνικό εμφύλιο. Γιατί τους δικούς τους εμφύλιους δεν τους βλέπουν με το δικό μας μάτι. Η Λαμποράλ Λούτσα και η Μάλαγα δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στους Καταλανούς, αλλά δεν είναι της ίδιας δυναμικότητας, δεν έχουν το ίδιο ειδικό βάρος. Οπως και η Φενέρ με την Εφές. Η Εφές του Βασιλειάδη είναι σαφώς πιο πετυχημένη στο κομμάτι του μπάσκετ, αλλά ούτε την ποιότητα, ούτε τον κόσμο της Φενέρ έχει. Ούτε μεγάλη κόντρα υπάρχει φυσικά ανάμεσα στις δύο τουρκικές ομάδες.
Με κάποιον τρόπο, λοιπόν, πρέπει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να βγάλουν από το μυαλό τους ότι βρίσκονται στον ίδιο όμιλο, μέχρι τουλάχιστον να αναμετρηθούν μεταξύ τους. Γιατί ο χειρότερος πόλεμος είναι ο εμφύλιος. Και στον εμφύλιο, πρώτοι απ' όλους χαίρονται οι πραγματικοί εχθροί. Που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Φενέρ, η Μπαρτσελόνα, η Εφές, η Μάλαγα, η Λαμποράλ και το Μιλάνο.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: