Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

«Ο πρόεδρος της Φενέρ θέλει ν’ αγοράσει την Ξάνθη»!

Μια «εκρηκτική» φημολογία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σε τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, θέλει ν’ αγοράσει την ομάδα της Ξάνθης

«Ο πρόεδρος της Φενέρ θέλει ν’ αγοράσει την Ξάνθη»!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα που αναπαράχθηκε έπειτα από πολλές ιστοσελίδες, ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, ενδιαφέρεται ν’ αγοράσει την ομάδα της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει εκφράσει αυτή την επιθυμία στον Χρήστο Πανόπουλο, με τον οποίο φέρεται να έχει ήδη συναντηθεί. Στην ίδια φημολογία, δε, εμπλέκεται και το όνομα του Ραζβάν Λουτσέσκου (ο πατέρας του οποίου έχει θητεύσει χρόνια στη χώρα ως προπονητής της Γαλατασαράι).

Όσο για το κίνητρο του Τούρκου εκατομμυριούχου στη συγκεκριμένη κίνηση παρουσιάζεται να είναι μετατροπή της Ξάνθης -μετά την αγορά της- σε «δορυφόρο» της Φενέρμπαχτσε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλη κλάση!!

Η πολύ δυνατή Κροατία, με αρκετά μέλη της ομάδας που πέρσι ήταν τρίτη στην Ευρώπη, έγινε παιχνιδάκι στα χέρια των ΗΠΑ που τη νίκησαν 103-81 κι έκαναν το 2/2 στον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου U19.

Άλλη κλάση
 
Μέχρι το 33-28 στις αρχές της δεύτερης περιόδου η «χρβάτσκα» ήταν μέσα στο παιχνίδι. Όμως δεν ήταν δυνατό να αντέξει στο ίδιο τέμπο, πόσω μάλλον από τη στιγμή που το μεγάλο της αστέρι, Ντράγκαν Μπέντερ, εγκατέλειψε την ομάδα (ήταν σαν θεατής στο γήπεδο) λόγω διαμάχης με την ομοσπονδία για διαφορετικά συμβόλαια με αθλητική εταιρεία. Με τους Τέιτουμ, Τράιερ, Τζάκσον και Γκάιλς «ζεστούς» οι Αμερικανοί απέκτησαν μια σταθερά διψήφια διαφορά που ξεπέρασε γρήγορα τους 20 πόντους.

Δεκάλεπτα: 31-22, 58-39, 82-63, 103-81.

ΗΠΑ (Μίλερ): Έβανς, Μπιμπς, Φέργκιουσον 5, Μπράνσον 10, Τράιερ 17, Τζάκσον 17, Τέιτουμ 22, Πικ 2, Γκάιλς 14, Σουάνιγκαν 8, Ονουάκου 4, Γουέλς 4.

Κροατία (Ναζόρ): Καπούστα, Φιλίποβιτς 6, Μάιτσουνιτς 2, Μπάτζιμ 5, Μπόζιτς 5, Βράνιες 4, Σλάβιτσα 15, Ζίζιτς 16, Ζούμπατς 12, Αράποβιτς 6.

Διαιτητές: Λοκατέλι (Βραζιλία), Πουτένκο (Ρωσία), Ροντρίγκες (Βενεζουέλα). *Πηγή: sport-fm.gr*

Κλειστές αύριο οι τράπεζες!!


Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόφαση που πάρθηκε είναι να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες τη Δευτέρα.

Κλειστές αύριο οι τράπεζες!

Δεν υπάρχει ακόμα πληροφόρηση για το αν θα παραμείνουν κλειστές και τις επόμενες ημέρες και μέχρι το δημοψήφισμα. Αυτό θα γίνει γνωστό αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικου Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει διάγγελμα στον Ελληνικό λαό για το θέμα μέσα στην ημέρα.

Τα ATM θα εξυπηρετούν κανονικά τον κόσμο, αλλά θα επιβληθούν όρια ημερησίων αναλήψεων, τα οποία επίσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

«Θα κάνω την εισηγησή μου στο υπουργικό συμβούλιο και θα υπάρξει ανακοίνωση μετά το τέλος του», ανέφερε μετά το τέλος του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Για «πολύ καλή συνεργασία, με απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων» έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζεστάθηκε» με κατοστάρα για Εθνική η Σερβία!

Όπως και η προσεχής της αντίπαλος Ελλάδα, η Σερβία συνάντησε αντίσταση για 14 λεπτά από την Κορέα, προτού πατήσει γκάζι και φτάσει στο άνετο 113-83 κάνοντας το 2/2 στον Δ’ όμιλο του Παγκοσμίου U19.

«Ζεστάθηκε» με κατοστάρα για Εθνική η Σερβία
Για 14 λεπτά υπήρχε… ματς. Η Σερβία θορυβήθηκε βλέποντας την Κορέα απειλητική, 31-30 μετά από 14 αγωνιστικά λεπτά, και όταν αποφάσισε να επιβάλει το νόμο της έφτασε άνετα στη νίκη με 113-83.

Έτσι οι «πλάβι» έκαναν το 2/2 στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων και ετοιμάζονται πλέον για το ντέρμπι κορυφής με την Ελλάδα την Τρίτη (20:30).

Δεκάλεπτα: 24-22, 54-40, 85-66, 113-83.

Σερβία (Μπούτσαν): Πένο 2, Αρανίτοβιτς 4, Μαρίνκοβιτς 18, Όστοϊτς 6, Τζόκοβιτς 7, Στογιάνοβιτς 4, Ντόκοβιτς 8, Λαζάρεβιτς 13, Σίμανιτς 23, Γκλίσιτς 10, Βούτσετιτς 15, Μιλαντίνοβιτς 3.

Κορέα (Κουόν): Κουόν 9, Μπιεόν 8, Γιο, Τζανγκ 2, Τζ. Γιανγκ 2, Γέον 31, Παρκ 2, Σονγκ 14, Χ. Γιανγκ, Κ. Κιμ 6, Λι 9.

Διαιτητές: Πασκουάλ (Φιλιππίνες), Μπράουν (Νέα Ζηλανδία), Ρομάνο (Ισραήλ).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρίχνει… λάδι ο Τουράν Αρντά!


Μέσω twitter ο Τουράν Αρντά επιβεβαίωσε τη μεταγραφολογία που συνοδεύει το όνομά του.

Ρίχνει… λάδι ο Τουράν Αρντά
Έτοιμος να αφήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης και να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα είναι ο Τουράν Αρντά.

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής στο λογαριασμό του στο twitter επιβεβαίωσε πως ο ατζέντης του μιλά με τρεις-τέσσερις συλλόγους, χωρίς όμως να προχωρήσει σε… αποκαλύψεις.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τουλάχιστον οι τρεις από αυτοί είναι γνωστοί, αφού Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν με διάφορους τρόπους το ενδιαφέρον τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Εξετάζει Έρτσεγκ και Ραντούλιτσα ο Παναθηναϊκός»


Ενίσχυση από… Σερβία ψάχνει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τους Τούρκους. Στη λίστα του Σάσα Τζόρτζεβιτς φέρεται να βρίσκονται οι Ζόραν Έρτσεγκ και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

«Εξετάζει Έρτσεγκ και Ραντούλιτσα ο Παναθηναϊκός»
Άνοιγμα στην αγορά της Σερβίας φέρεται να είναι έτοιμος να κάνει ο Παναθηναϊκός, μετά και την έναρξη της συνεργασίας του με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Στην Τουρκία κάνουν λόγο πως οι «πράσινοι» έχουν στη λίστα τους δύο παίκτες της εθνική ομάδας, στης οποίας τον πάγκο είναι ο 47χρονος τεχνικός και συγκεκριμένα τους Ζόραν Έρτσεγκ και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Όσον αφορά την περίπτωση. Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου ψάχνει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς έχει μείνει ελεύθερος από τη Γαλατασαράι.

inner

Από την άλλη, πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού για τη φροντ λάιν φέρεται να είναι η επιστροφή του Στεφάν Λάσμε, την ώρα που εκκρεμεί και η υπόθεση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη για το αν θα ανανεώσει ή όχι. Όμως, στη λίστα έχει προστεθεί και το όνομα του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Ο Σέρβος σέντερ πραγματοποίησε ένα πολύ καλό Μουντομπάσκετ και στη συνέχεια μετακόμισε στην Κίνα. Εκεί, έκατσε μέχρι το Δεκέμβριο για να επιστρέψει τον Ιανουάριο στο NBA και τους Τίμπεργουλβς, όπου υπέγραψε δύο 10ήμερα συμβόλαια και αγωνίστηκε μόλις σε πέντε παιχνίδια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Αστυνομία λόγω... συναυλίας η Νάπολι!!

Η Νάπολι πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία γιατί το τερέν του San Paolo υπέστη ζημιά ύστερα από συναυλία. Ο Ιταλός τραγουδιστής, Βάσκο Ρόσι, ρόκαρε στο γήπεδο των Βεζουβιάνι και η σκηνή που τοποθετήθηκε έκανε... χάλια τον αγωνιστικό χώρο. Αυτός ήταν ο λόγος που το κλαμπ τα έβαλε με το τοπικό συμβούλιο αφού το καλοκαίρι τα στάδια χρησιμοποιούνται για συναυλίες. «Θέλαμε να κάνουμε γνωστή την κατάσταση και γι' αυτό πήγαμε στην Αστυνομία» εξήγησε ο παράγοντας της Νάπολι, Αλεσάντρο Φορμισάνο. «Ελπίζω να διορθωθεί, ανησυχούμε για την κατάσταση του τερέν».






*Πηγή: gazzetta.gr*

Αν τους είχαν, θα πανηγύριζαν…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta δύο πράγματα για κάποιες μεταγραφές του Ολυμπιακού, κάτω από μία άλλη σκοπιά.
Δεν θα κάτσω να  πω ότι ο Ολυμπιακός είναι στο…φουλ στο μεταγραφικό σχεδιασμό του. Έχει ασφαλώς πολλά ανοιχτά μέτωπα κι ανεξάρτητα από τους λόγους της καθυστέρησης, ακόμη δεν έχει ανακοινώσει προπονητή κι αυτό τα λέει όλα. Όμως, από την άλλη, ας δούμε και μία διαφορετική πλευρά του νομίσματος.
ADVERTISEMENT
Δηλαδή, αν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ η, η ΑΕΚ είχαν ήδη πάρει το Νίκολα Μαρτίνες του Παναιτωλικού, τον Γιαννιώτα και τον Μπεν, τον Τσανδάρη και τον Κατσικά, αλλά και το Λόρια…Αν είχαν δανεικούς τον Κολοβό (11 γκολ) και τον Καραμάνο (8 ασίστ)…Κι αν είχαν τη…δυνατότητα να πάρουν τον Πουλίδο από το Λεβαδειακό…Τι θα έκαναν; Να σας πω εγώ: θα πανηγύριζαν.
Να μην σας πω ότι θα ήταν ευχαριστημένοι και με την απόκτηση του Μανιά (8 γκολ), του Μπρούνο Χαλκιαδάκη και του Κεϊτά-που κι αυτοί κλεισμένοι είναι. Ο Ολυμπιακός τους έχει, όμως επειδή πλέον τα μεγέθη είναι διαφορετικά, υπάρχει μία εικόνα και μία αίσθηση σα να μην τρέχει και τίποτα που τους έχει…
Απλά εγώ να σας θυμίσω πόσα πρωτοσέλιδα είχαν γίνει για το Νίκο Μαρτίνες (πρώτος στις συνολικές ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα)  όταν ήταν να πάει στην ΑΕΚ. Πόσα πρωτοσέλιδα είχαν γίνει για το Λόρια όταν ήταν να πάει στον ΠΑΟΚ. Κι ακόμη πόσα είχαν γραφτεί για τον ΠΑΟΚ το Γιαννιώτα και τον Μπεν (10 γκολ και 12 ασίστ)…Ακόμη, να σας θυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ όσο έκανε πορεία πρωταθλητισμού, είχε στη βασική του ενδεκάδα ως αριστερό στόπερ τον Κατσικά και οκτάρι τον Τσανδάρη…Ο δε Κολοβός έκλεισε το πρωτάθλημα με 5 γκολ στα 5 τελευταία παιχνίδια και πήρε και 3 συμμετοχές στην εθνική Ελλάδας.
Ο Ολυμπιακός έχει όλους αυτούς τους παίκτες-και θα έχει και τον καλύτερο όλων, τον Πουλίδο- και ουδείς στον Ολυμπιακό πανηγυρίζει. Πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός έχει περάσει σε άλλο επίπεδο από τους κύριους αντιπάλους του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άσχετα αν αυτοί κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν.
Κι οι όποιες μειώσεις των αποστάσεων που τον χωρίζουν από αυτούς, οφείλονται κύρια σε δικά του λάθη η, παραλείψεις. Κι αυτός είναι κι ο πιο μεγάλος κίνδυνος. Όχι η…υπερπροσπάθεια που (δεν) κάνουν οι αντίπαλοί του για να τον ρίξουν από την κορυφή…
Διευκρίνηση: ήθελε να προβάλλω στο κομμάτι, ότι πλάκα πλάκα, πάλι καλά που τους πήραμε όλους αυτούς, γιατί τώρα με την δραχμή (αν δηλαδή…) κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Αλλά δεν το έκανα για να μην πήγαινε κανενός το μυαλό ότι και καλά πάω να δικαιολογήσω ότι δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές-θα γίνουν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ολσεν: «Ετοιμος για ΠΑΟΚ»!

Ο Ρόμπιν Ολσεν είναι έτοιμος να παίξει στον ΠΑΟΚ τονίζοντας πως η Μάλμε δεν θα του εμπόδισει ξανά τη μεταγραφή! Ο Ρόμπιν Ολσεν αισιοδοξεί πως το θέμα της μεταγραφής του θα ολοκληρωθεί σύντομα, τονίζοντας πως η Μάλμε δεν θα του κλείσει τον δρόμο ξανά... «Ελπίζω σε μια άμεση λύση σύντομα.  Περιμένω... Σεβάστηκα την απόφασή της ομάδας όποτε υπήρξαν προτάσεις. Δεν θα ήταν σωστό αν για τρίτη φορά δεν μου επιτρέψουν να πάρω μεταγραφή. Αισθάνομαι πως έχω προσφέρει πολλά στον σύλλογο και θα ήθελα κάτι άλλο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια εξαιρετική ομάδα που έχει επιλέξει να επενδύσει. Ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στους ομίλους του Europa League, έχει νέο αθλητικό διευθυντή και προπονητή. Υπάρχουν πολλά νέα πράγματα και αυτό είναι πολύ καλό και φιλόδοξο».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ολυμπιακός: «Στα 8 εκατ. οι απαιτήσεις για Μιλιβόγιεβιτς»

Ο Ολυμπιακός ζητάει 8 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει στους Τούρκους τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, σύμφωνα με πληροφορίες από την γειτονική χώρα. To ποσό για Τζίμι Ντουρμάζ και ο Εμενίκε!
Η Φενερμπατχσέ είναι αποφασισμένη να κλείσει έστω έναν παίκτη του Ολυμπιακού και ένας εκ των βασικών στόχων της που έφερε και ανθρώπους της στην Αθήνα είναι ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Η Φενέρ έχει ήδη χτυπήσει δύο φορές την πόρτα των Πειραιωτών εισπράττοντας ισάριθμες αρνητικές απαντήσεις. Η τελευταία πρόταση σύμφωνα με τους Τούρκους ήταν στα 5 εκατ. ευρώ με τους ερυθρόλευκους να την απορρίπτουν, ζητώντας 8 εκατ. ευρώ.
ADVERTISEMENT
Για τον Τζίμι Ντουρμάζ -που είναι επίσης στην λίστα όπως και ο Αλμπέρτο Μποτία- οι αξιώσεις είναι στα 3 με 4 εκατ. ευρώ. Η Φενέρ από την μεριά της εμφανίζεται διατεθειμένη να επανέλθει δυναμικά για την διεκδίκηση του διεθνούς μέσου. Από εκεί και πέρα οι Τούρκοι στο τραπέζι φέρεται να έπεσε και το όνομα του φορ Εμενίκε, με τον Ολυμπιακό να ρωτάει για τον 28χρονο διεθνή Νιγηριανό. Κατά άλλες πηγές η Φενέρ τον προσφέρει στα ανταλλάγματα για τους παίκτες που θέλει.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Επίσημα για Ανδρεόπουλο ο Ολυμπιακός!!

Πρόταση στην Κέρκυρα για την απόκτηση του νεαρού αμυντικού μέσου κατέθεσε ο Ολυμπιακός, η οποία είναι καλύτερη από αυτή της ΑΕΚ.
Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Κυριάκο Ανδρεόπουλο είναι δεδομένο εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, η μόνη επίσημη πρόταση που είχε φτάσει στην Κέρκυρα, ήταν αυτή της ΑΕΚ, η οποία ωστόσο δεν κάλυπτε τους «Φαίακες» στο οικονομικό κομμάτι.
ADVERTISEMENT
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι», έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση κοντά στις 200.000 ευρώ στην Κέρκυρα, η οποία βλέπει με πολύ πιο θετικό μάτι αυτή την προσφορά σε σχέση με αυτή της Ένωσης για τον 21χρονο άσο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ελληνική πολιτική σαν… Ελληνική Super League!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αφήνει για λίγο στην άκρη τον ΠΑΟΚ, γράφει για τα όσα παράξενα και ανεξήγητα συμβαίνουν στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα και παρομοιάζει την κυβέρνηση με την... ΕΠΟ!    
Είναι τόσο περίεργη η κατάσταση στην χώρα, που όσο και να θέλεις να ΜΗΝ ασχοληθείς (γιατί όποιος ασχολείται και μάλιστα δημόσια πρέπει να είναι πολύ-πολύ προσεκτικός και καλά ενημερωμένος) δεν γίνεται σήμερα να γράψεις για ποδόσφαιρο-μπάσκετ ή οτιδήποτε άλλο, χωρίς να αγγίξεις το μεγάλο θέμα που αφορά τους κατοίκους αυτής της χώρας.  
 
Αν θέλουμε να δώσουμε μία μικρή ποδοσφαιρική διάσταση στο δημοψήφισμα, πρέπει να θυμίσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό φιλάθλων-οπαδών στη χώρα, διαμαρτύρονται έντονα πλέον γιατί… «τους έχουν χαλάσει τις Κυριακές». Αυτό γίνεται γιατί στο Ελληνικό πρωτάθλημα και σε πολλά παιχνίδια του, ξέρουμε το αποτέλεσμα (με τις γνωστές-ποικίλες μεθόδους) πριν αυτά πραγματοποιηθούν.
 
Και τώρα, την ίδια αυτή ωραία μέρα που παίζεται ποδόσφαιρο, την Κυριακή, πάμε σε δημοψήφισμα στο οποίο… αλήθεια, αμφιβάλει κανείς για το αποτέλεσμα; Έχει πλάκα να αγωνιούν οι Έλληνες για το τι θα επικρατήσει…
 
Δηλαδή πραγματικά σε αυτό το «ματς» της κάλπης, έτσι όπως είναι διαμορφωμένα τα δεδομένα και πάνω απ’ όλα η ερώτηση, υπάρχει περίπτωση ο ταλαιπωρημένος και τσαλαπατημένος Ελληνικός λαός, να ψηφίσει «ΝΑΙ» σε νέα σκληρά μέτρα;
 
Έτσι μπήκε το ερώτημα: «Θέλετε και άλλα μέτρα (αυτά των δανειστών) ή δεν θέλετε;». Και επειδή είναι πολύ ξεκάθαρο πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες αν επιβληθούν και άλλα μέτρα, αλλά ΔΕΝ τολμάει ΚΑΝΕΙΣ να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει αν πούμε όχι και το αφήνουμε εντέχνως στην φαντασία ή στην ελπίδα του καθενός) είναι δεδομένο τι θα επικρατήσει, ποιος θα κερδίσει.
 (Αν τώρα γράψουμε ποιο παιχνίδι Ελληνικού πρωταθλήματος μας θυμίζει αυτή η ψηφοφορία, με την συγκεκριμένη ερώτηση, θα έχουμε πάλι παρεξηγήσεις με πολλούς).
 
 
Η Ελληνική Κυβέρνηση (που δημιουργεί ένταση, διχασμό και ντροπιαστικές ουρές σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ με αυτή την απόφαση) σε αυτή την περίσταση  θυμίζει την ΕΠΟ … Έχει διαμορφώσει έτσι τις συνθήκες του «αγώνα» της Κυριακής, ώστε να είναι σίγουρη για το τελικό αποτέλεσμα! Το οποίο εκτιμά ότι θα μπορεί να αξιοποιήσει διαπραγματευτικά στην συνέχεια… (Αν βέβαια απέναντι υπάρχει άλλος για να κάνει διαπραγμάτευση).
 
(Για τις ουρές στις τράπεζες τις οποίες κοροϊδεύουν και «τρολάρουν» οι Έλληνες στα πληκτρολόγια, πολλοί από τους οποίους βέβαια δυστυχώς είναι άνεργοι, ή νεαροί και μεγαλύτεροι άκρως απογοητευμένοι γιατί δεν βλέπουν «φως» στο μέλλον, γιατί άραγε δεν προβληματίζονται για το ότι μετά από 35 ώρες που κυριαρχεί το φαινόμενο, δεν βγήκαν 2-3 υπεύθυνοι πολιτικοί και 1-2 κόμματα με επίσημες ανακοινώσεις να καθησυχάσουν τον λαό και να δεσμευτούν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα τις επόμενες ημέρες;)  
 
Είναι όμως τόσο μεγάλη η ομοιότητα της Κυβέρνησης με την «ιδέα» του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος, σε σχέση με την ΕΠΟ, το Ελληνικό πρωτάθλημα και τα αποτελέσματά του, που ο Πρωθυπουργός… πάει να παίξει ένα «στημένο» παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον λαό, αντί πρώτα να πάει προς ψήφιση την δική του πρόταση, μέσα στη κοινοβουλευτική ομάδα του δικού του κόμματος… Γιατί δεν πάει να «παίξει» άραγε πρώτα εκείνο το παιχνίδι μέσα στο κόμμα, με την δική του, την Ελληνική πρόταση που κατατέθηκε μετά από 4,5 μήνες στις διαπραγματεύσεις, μια και πρώτα προείχε το να αλλάξει όνομα η Τρόικα;
Γιατί και τότε ξέρει το αποτέλεσμα… Το οποίο όμως δεν «βολεύει»!  
 
 
Δεν είμαστε κατά των δημοψηφισμάτων, όπως φυσικά δεν είμαστε κατά και των τίμιων-καθαρών… αγώνων μέσα στα γήπεδα. Είμαστε κατά των συνθηκών που αυτό «στήνεται», έτσι ώστε να οδηγήσει σε αρνητική απάντηση, χωρίς όμως να ξέρουμε την θετική πρόταση… Γιατί μετά από κάθε «όχι» και κάθε άρνηση, κάθε υπεύθυνος που έχει πρόβλημα (ειδικά αυτοί που ζήτησαν ψήφο για να προσπαθήσουν για λύσεις) έχει ταυτόχρονα και την υποχρέωση για προτάσεις… Τις οποίες τώρα κανείς δεν ξέρει. Εκτός κι’ αν είναι οι προτάσεις των μέτρων και των 8 δις που ΠΟΤΕ δεν γνωστοποιήθηκαν-ανακοινώθηκαν ΕΠΙΣΗΜΑ εντός συνόρων, γιατί… κι’ εκεί θα ξέραμε το αποτέλεσμα. Το οποίο όμως δεν θα βόλευε, θα μας «εξέθετε» και θα δημιουργούσε διχασμό. Εντός κόμματος… (Κι’ όμως προτιμήθηκε η λύση που διχάζει τον λαό, για να αποφευχθεί ο διχασμός του κόμματος!)    
 
Από το πρώτο μας κείμενο εδώ στο gazzeta, αλλά κι’ οπουδήποτε έχουμε βήμα, υποσχεθήκαμε ότι ΠΟΤΕ δεν θα «λαϊκίσουμε». Θεωρούμε τον λαϊκισμό που γεννήθηκε και μεγαλούργησε μετά το ΄80 στην Ελλάδα, την μεγαλύτερη πληγή, αυτή που είναι υπεύθυνη για πολλά-πολλά δεινά στον τόπο. Κάθε τι που λέγεται και παρουσιάζεται (ειδικά από τους πολιτικούς της τελευταίας 30ετίας που γνωρίσαμε) με στόμφο και κύριο στόχο να «ικανοποιηθεί» ο λαός, οδήγησε, οδηγεί και θα οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις.
 
Για να μην πάμε στο… «Τσοβόλα δώστα όλα», θυμίζουμε το πρόσφατο και  περίφημο… «λεφτά υπάρχουν». Αυτό που απευθύνονταν και αφορούσε τον Ελληνικό λαό με σκοπό να τον «γοητεύσει» και να τον πείσει στις αρχές(!) της κρίσης και φυσικά έγινε αποδεκτό, είναι ένα από τα τελευταία κλασσικά παραδείγματα! 
 
Ας μην θυμηθούμε και πολλά άλλα που ακολούθησαν, από ΟΛΟΥΣ. Όπως οι άλλοι που και πάλι εν καιρώ κρίσης, ημέρα… Παρασκευή στο Ζάππειο ήταν κατά των μέτρων και των μνημονίων έτσι ώστε να «κερδίσουν» τους ευκολόπιστους που πήγαιναν στην κάλπη και την… Τρίτη, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά τα ψήφιζαν, τα πρότειναν και «πολεμούσαν» υπέρ τους.  
 
Όλοι αυτοί όμως δεν φταίνε… Ούτε η σημερινή Κυβέρνηση φταίει… Αλήθεια δεν φαινόταν προ Γενάρη με τον «πρωταθλητισμό» υποσχέσεων που έκανε, το που θα οδηγήσει;
 
Εμείς φταίμε! Που ποτέ δεν καταλάβαμε και δεν τιμωρήσαμε πρόωρα, έναν από όλους αυτούς τους λαϊκιστές, που νοιάζονταν και νοιάζονται ΜΟΝΟ για το πώς θα «γοητεύσει», θα «εξαπατήσει» και θα εκμαιεύσει την ψήφο, για να κερδίσει την «καρέκλα» μαζί και τη βουλευτική αμοιβή και μετά αρχίζει τις κυβιστήσεις, τις πιρουέτες και τα διπλά φλικ-φλακ…   
 
Κι’ εδώ είναι το πρόβλημα για την χώρα. Είμαστε ακριβώς στο… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Τι να προτείνεις; Τι να πιστέψεις; Που να βρεις ελπίδα για κάτι καλύτερο; Είμαστε στην δύσκολη φάση να ψάχνουμε το... λιγότερα κακό και επώδυνο! Και φυσικά να μαλώνουμε μεταξύ μας γι' αυτό!
 
* Ακόμη και ο Ιβάν Σαββίδης πάντως, που τόσα χρόνια (με τα γνωστά αποτελέσματα) λειτουργούσε στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ με βάση το τι και ποιους θέλει ή δεν θέλει ο λαός (γιατί και αυτός δυστυχώς είναι πολιτικός) φέτος πείσθηκε να πάρει την αντιλαϊκή απόφαση… Τούντορ! Αυτό έπρεπε, γιατί αυτό του πρότεινε εκείνος τον οποίο «ψήφισε». Ο Άρνεσεν! Αυτός που έχει τις γνώσεις, που πάει να δουλέψει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο, χωρίς να τον νοιάζει ή να τον επηρεάζει τι «λέει» ο κόσμος...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ένας... Έλληνας στο θαύμα της Γιουγκοσλαβίας!!

O τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Αστέρα Τρίπολης και πρώην προπονητής των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού ξετυλίγει στο gazzetta.gr την τρομερή ιστορία της ομάδας-θαύμα της Γιουγκοσλαβίας, που ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου με τον ίδιο αρχηγό!
Κάποτε συμπλήρωνε τα άλμπουμ της Panini, κάνοντας όνειρα ότι κάποια μέρα θα είναι ανάμεσα στα ινδάλματά του. Έφτασε πολύ γρήγορα στην επιτυχία, έπαιξε δίπλα σε κάποιους από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του στον κόσμο και χωρίς να κάνει τη μεγάλη καριέρα που πιθανότατα του άξιζε, έκανε παντού φίλους και… πολλές «οικογένειες».
ADVERTISEMENT
Ο Μίλαν Πάβλοβιτς δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις. Είναι πολλά περισσότερα. Ταπεινός, όμως με εμπειρίες που προκαλούν ζήλια. Πάντα χαμογελαστός, βλέπεις τα μάτια του γυαλίζουν από νοσταλγία και για τις καλές και για τις κακές στιγμές. Ένα διαμάντι των ελληνικών γηπέδων, την εποχή που εκείνα ήταν γεμάτα και το επίπεδο της Β’ Εθνικής ήταν καλύτερο από την σημερινή Super League.
Πολλοί δεν τον γνωρίζουν, καθώς όσο ανοιχτός χαρακτήρας είναι όταν τον συναντήσεις, τόσο κλειστός ήταν ότι δε θα έπρεπε. Ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα και ο «Μίκι», ο οποίος είχε επαφές με ομάδες από Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία, που δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν λόγω της κατάστασης, βρέθηκε στην Ελλάδα και στη Νιγρίτα, πριν παίξει στην Αναγέννηση Καρδίτσας, στον Ηρακλή και στον Εθνικό Αστέρα.
Το τέλος της καριέρας τον βρήκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και τώρα ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε τον ιδανικό άνθρωπο για να χτίσει το μέλλον του. Ο Πάβλοβιτς, που νιώθει και είναι (και) Έλληνας, από πέρυσι αποτελεί τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών των Αρκάδων. Το ήθος του είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο επιτυχίας. Ο τρόπος δουλειάς και προπόνησης ελπίδα για το αύριο.

Και μην ξεγελιέστε. Οι εμπειρίες και η έρευνα έχουν περάσει για τα καλά στη δουλειά του. «Διδάσκω στην ομοσπονδία του Μαυροβουνίου στο UEFA Pro», μας αποκάλυψε, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε επιστρέψει στην Ελλάδα. «Έχω δει πως δουλεύουν η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, ο Άγιαξ, η Ισπανία, η Σερβία. Έχω κάνει και τη δική μου έρευνα, για να καταλήξω σε ένα σύστημα δουλειάς και προπόνησης. Αποδείχθηκε τα τελευταία χρόνια ότι αποδίδει και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα παιδιά αντιδρούν θετικά. Άλλωστε, αυτό θέλουν οι διοικήσεις: παίκτες από τις ακαδημίες».

Ο Μίλαν ήταν αρχηγός σε μία ομάδα που θα μπορούσε να είχε κατακτήσει τα πάντα, όμως ο πόλεμος τη διέλυσε. Το 1987 στη Χιλή η Γιουγκοσλαβία U20 στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Μία ομάδα με παίκτες όπως ο Σούκερ, ο Προσινέτσκι, ο Μιγιάτοβις, ο Γιάρνι, ο Στίματς, που έγινε θρύλος σε όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία και πήρε το όνομα «Χιλιανοί». Ήταν οι πραγματικοί «Βραζιλιάνοι της Ευρώπης», όπως τους έλεγαν, λόγω του ποδοσφαίρου που έπαιζαν. «Είναι κρίμα που αυτή η γενιά δεν έπαιξε μαζί σε κάποιο μεγάλο τουρνουά. Είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε κατακτήσει το Μουντιάλ», είχε πει ο Μιγιάτοβιτς.
«Στην πρεμιέρα με την Χιλή παίξαμε με 70.000 κόσμο στις εξέδρες. Θυμάμαι ότι ήταν και ο Πινοσέτ εκεί. Διαβάσαμε ιστορία πριν ταξιδέψουμε και θέλαμε να κερδίσουμε. Ακολούθησαν τα ματς με την Αυστραλία, που κερδίσαμε με 4-0 και με το Τόγκο, που κερδίσαμε με 4-1», θυμάται ο 48χρονος παλαίμαχος.
Η προβολή που είχαν τότε αντίστοιχα τουρνουά δεν πλησιάζει καν στο σημερινό επίπεδο. Παρόλα αυτά, οι Γιουγκοσλάβοι ήταν σαν… βασιλιάδες. Ακόμη και αν κανένας από την Ομοσπονδία δεν το πίστευε στο ξεκίνημα, το μάτι των παικτών γυάλιζε. «Το πίστευα από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να είσαι ρεαλιστής και να λειτουργείς με λογική. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να έχεις και πίστη».
Το ποδόσφαιρο που έπαιξε τότε η ομάδα του Μίρκο Γιόζιτς έμεινε στην ιστορία. «Στον τελικό με την Γερμανία ήταν στις εξέδρες και ο Ζοάο Αβελάνζε (σ.σ. τότε πρόεδρος της FIFA και Βραζιλιάνος). Μετά το τέλος του ματς ήρθε, μας έδωσε συγχαρητήρια και μας είπε ότι είμαστε πραγματικά η Βραζιλία της Ευρώπης». «Αν το σκεφτείς καλά, ήμασταν η Ισπανία πριν την Ισπανία!», είχε πει ο Γιουγκοσλάβος (Κροάτης) τεχνικός στην επέτειο των 25 ετών από τον τίτλο.

Στα προημιτελικά, στο στάδιο Nacional, 65.000 άνθρωποι ήταν στις εξέδρες και όπως ήταν λογικό υποστήριζαν την Βραζιλία. Ο Αλσίντο σκόραρε στο καλύτερο σημείο για την Σελεσάο, κάνοντας το 0-1 στο 44’. «Πήγαμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 0-1». Η συζήτηση σταμάτησε και ο Μίλαν σηκώθηκε, για να μας δείξει πώς έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία της Γιουγκοσλαβίας στο πρώτο 45λεπτο. Άλλωστε, ακόμη και οι καλύτεροι μπορεί να σαστίσουν.
«Έχασα μία μεγάλη ευκαιρία. Βρέθηκα σε θέση βολής και σκέφτηκα: να πλασάρω ή να σουτάρω; Είπα: κάτσε να κλείσω τα μάτια και παραλίγο να σκοτώσω κάποιο περιστέρι! Όταν κάναμε ανάλυση στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, ο Μίλιανιτς (πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που μαζί με τον Βίλοτιτς ακολούθησαν την αποστολή) μου ρίχνει μία φάπα στο σβέρκο και μου λέει: τι κάνεις εσύ, που είσαι και τεχνίτης!», θυμήθηκε, πριν λυθούμε στα γέλια!

Κοιτάζοντας τη συλλογή με της φανέλες στον «Τσομπανάκο». 
Τελικά, η ανατροπή ήρθε. Και με τι τρόπο! Ο Μιγιάτοβιτς είχε κάνει το 1-1 στο 52’ και στο τέλος τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ για την Γιουγκοσλαβία. «Είχαμε κάνει και τις 2 αλλαγές (σ.σ. αυτό ήταν το όριο του τουρνουά) και στο 88’ τραυματίζεται ο Μπόμπαν και βγαίνει έξω. Δεν μπορούσε να συνεχίσει και θα έπρεπε να παίξουμε με 10 παίκτες στην παράταση. Το φάουλ που κέρδισε ήταν στα 18-19 μέτρα. Το κάνει ο Προσινέτσκι και στέλνει την μπάλα στο γάμα με φαουλάρα!». Η τύχη καμιά φορά ευνοεί εκείνους που το αξίζουν… Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Προσινέτσκι ήταν και αμφίβολος, για να ακολουθήσει την αποστολή. «Ο γιατρός έδωσε το ΟΚ, όμως ο Ρόμπερτ δεν έκανε καμία προπόνηση πριν την πρεμιέρα». Τελικά, αναδείχθηκε MVP του τουρνουά, το οποίο κόντεψε να χάσει και για έναν ακόμα λόγο. Την κλήση από τον Ερυθρό Αστέρα λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων!



Για περίπου 5 χρόνια ο Πάβλοβιτς μοιραζόταν το δωμάτιο με τον Μπόμπαν. «Το βράδυ, χτυπάει η πόρτα. Ο Ζβόνιμιρ ήταν με πάγο στο πόδι. Ήταν ο Βραζιλιάνος, που τον είχε τραυματίσει, μαζί με τον προπονητή του. Του έδωσε μία φανέλα της Βραζιλίας, του ζήτησε συγνώμη και μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ημιτελικό». Εκεί, ήρθε ακόμη μία νίκη με 2-1 επί της Ανατολικής Γερμανίας, για να φτάσουμε στο τελευταίο ματς εκείνης της τρελής πορείας με την… άλλη Γερμανία.
Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό, ένας άλλος Πάβλοβιτς είχε κάνει την πρόβλεψή του. «Το καλύτερο εστιατόριο στο Σαντιάγο ανήκε σε μία οικογένεια Πάβλοβιτς και αποφασίσαμε να πάμε με τον Μπόμπαν. Σε ένα τραπέζι καθόμασταν εμείς με τους ιδιοκτήτες και στο άλλο ο Μπέρτι Φογκτς με το staff του. Και του λέει ο Αντρές (ο ιδιοκτήτης): αύριο θα χάσετε και θα σας βάλει δύο γκολ ο Μπόμπαν!». Τελικά, η προφητεία επιβεβαιώθηκε, καθώς ο μέσος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε το 1-0 στο 85’, με τον Βίτετσεκ να κάνει το 1-1 στο 87’, πριν σκοράρει το τελευταίο πέναλτι ο Κροάτης, για να δώσει το τρόπαιο στην Γιουγκοσλαβία.
Όλοι οι παίκτες του Γιόζιτς έκαναν κατάθεση ψυχής. «Στην πλευρά μου είχα απέναντί μου τον Ράινχαρντ, που κατέκτησε και το Champions League με την Ντόρτμουντ το 1997, και μου έβγαλε την ψυχή. Άντεξα μέχρι το 88’. Τότε, έκανα μία αμυντική ενέργεια, έβγαλα μία πάσα 70 μέτρων στον Σούκερ και λέω αυτό ήταν: τελείωσα. Λέω στον προπονητή να με κάνει αλλαγή. Έδωσα και την ψυχή μου», θυμάται και ακόμα και τώρα βλέπεις την ένταση, αλλά και την ανακούφιση, στα μάτια του. «Ευτυχώς αντέξαμε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν καλύτεροι, είχαμε δύο δοκάρια, χάσαμε πολλές ευκαιρίες, καταφέραμε να περιορίσουμε τους Γερμανούς», ολοκλήρωσε.



Το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι και τόσο… μυστικό. «Ήμασταν μία ομάδα όνειρο. Παίζαμε μαζί για 3-4 χρόνια. Και όλοι ήμασταν βασικοί σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Εγώ ήμουν 20 ετών και ήδη είχα 50-60 παιχνίδια με την πρώτη ομάδα της Ζελέζνιτσαρ. Ήμουν αρχηγός στις μικρές ομάδες της Γιουγκοσλαβίας και άλλοι 5-6 ήταν διεθνείς».
Η ενότητα και το συναίσθημα είναι πράγματα που κάνουν τη διαφορά. Ο ρόλος του «Μίκι» ήταν δύσκολος, όμως η ωριμότητά του ήταν πάντα δυσανάλογη της ηλικίας του. Το να είναι αρχηγός δεν είναι απλά ένας τίτλος. Είναι ενεργός ρόλος που απαιτεί θράσος, ηγετικά χαρακτηριστικά και τόλμη. Στοιχεία που συνόδευσαν στον Πάβλοβιτς σε ολόκληρη την καριέρα του.
«Ήμουν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην τεχνική ηγεσία και στους παίκτες. Ήμασταν ενωμένοι. Έτσι, όταν δύο παιδιά αποφάσισαν να βγουν ένα βράδυ έξω και η Ομοσπονδία ήθελε να τους αποκλείσει, σταθήκαμε δίπλα τους. Προειδοποίησα ότι αν φύγουν, θα φύγω και εγώ. Τελικά, όταν ακολούθησαν και άλλοι το παράδειγμά μου και κατέβηκαν με τις βαλίτσες, αποφασίστηκε να μείνουν». Όπως έχει αποκαλύψει ο Μίρκο Γιόζιτς εκείνοι οι παίκτες ήταν ο Στίματς και ο Μπόμπαν πριν τον ημιτελικό…

Ο Πάβλοβιτς με την υπογεγραμμένη φανέλα του Σούκερ
Αυτά που έζησαν στη Χιλή θα τους συνοδεύουν σε ολόκληρη τη ζωή τους, όσες επιτυχίες και αν ακολούθησαν. «Νιώθαμε σαν φίρμες. Μπροστά στο ξενοδοχείο μας μονίμως βρίσκονταν 2 με 3 χιλιάδες κόσμος. Μία μέρα πήγαμε να μπούμε με τον Μπόμπαν από την πλάγια και όχι από την κεντρική είσοδο. Δύο μαθήτριες μας κατάλαβαν και άρχισαν να φωνάζουν: «Βόβαν, Βόβαν!». Ήθελαν αυτόγραφο και ένα φιλί». Το να βλέπεις τον Μίλαν να κάνει την περιγραφή με τέτοια ζωντάνια, νιώθεις σαν να ήσουν κι εσύ μπροστά!
«Τους υπέγραψε το αυτόγραφο, τους έδωσε δειλά ένα φιλί στο μάγουλο (δείχνει ακριβώς την κίνηση) και εκείνες τρελάθηκαν και άρχισαν να τσιρίζουν! Μας άκουσαν και οι άλλοι και μας πήραν στο… κυνήγι!».
Το ταξίδι στον χρόνο είναι γεμάτο χρώματα για μία άλλη εποχή, όπου ο ενθουσιασμός ήταν πιο αγνός. Η προβολή μικρότερη και η υπερβολή μέρος της καθημερινότητας. «Μία άλλη φορά είχαμε πάει για καφέ. Ξαφνικά, μπροστά στην καφετέρια μαζεύτηκαν 200-300 άτομα! Πίνουμε τον καφέ μας και δεν μπορούμε να φύγουμε. Τελικά, ήρθαν καραμπινιέρι (ο τρόπος που τους έβλεπε και θυμάται ο Μίλαν: σαν… γίγαντες, είναι εκπληκτικός) και μας συνόδευσαν μέχρι το ξενοδοχείο».

Με Σούκερ και Προσινέτσκι στην ταβέρνα της Καισαριανής, όπου ο ο Κροάτης φορ έδωσε... το όνομά του σε ένα πιάτο από τον ενθουσιασμό του όταν το δοκίμασε!
Κάποια στιγμή ο Θάνος αποφάσισε να θίξει ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Ο καταστροφικός πόλεμος οδήγησε σε τεράστιο μίσος. Και οι ισορροπίες από μία ομάδα με διάφορες εθνικότητες είναι εύκολο να αλλάξουν. «Ήμασταν ένα γκρουπ φίλων. Έπαιξα για μία ομάδα με μεγάλη και σεβαστή φανέλα, όπως η Γιουγκοσλαβία. Δεν είχε, όμως, ποτέ την ίδια θέση στην καρδιά μου, όπως η Κροατία», είχε αποκαλύψει ο Μπόμπαν πριν λίγα χρόνια στην Sport.
Ο πόλεμος στοίχισε ακόμη περισσότερο στον Μίλαν. «Είχα προτάσεις από την Γαλλία, την Γερμανία (από την Άιντραχτ πιο συγκεκριμένα), όμως δεν μπορούσα να φύγω από τη χώρα. Ήμασταν σε εμπάργκο και δε μου έβγαζαν βίζα. Έτσι, βρέθηκα στην Ελλάδα, που ήταν η μοναδική που μας δεχόταν», τονίζει με πίκρα, έστω και αν όπως λέει ο ίδιος πλέον νιώθει «Έλληνας».

Συναίσθημα, που συμμερίζονται όλα τα μέλη εκείνης της ομάδας. «Τι να χωρίσεις; Με τον Μπόμπαν, για παράδειγμα, μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο για 5-6 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται και από τον άνθρωπο, αλλά και από την κοινωνία γύρω του. Εμείς έχουμε μείνει φίλοι. Γνωρίζω ολόκληρη την οικογένεια του Μπόμπαν. Εδώ, φιλοξένησα τον Σούκερ και τον Προσινέτσκι. Αυτό λέει πολλά», μας είπε ο Πάβλοβιτς. Όπου «εδώ», βάλτε την ταβέρνα «Τσομπανάκος», όπου συνάντησε και εμάς. Την «οικογένειά» του στην Καισαριανή, όπως λέει, και επιβεβαίωσαν τόσο ο Θεόφιλος όσο και ο Λευτέρης, τους οποίους ευχαριστούμε για την φιλοξενία (εγγυώμαι ότι δώσαμε μάχη να μην ξεφύγουμε με το φαγητό και το ποτό).
Μετά από 27 ολόκληρα χρόνια ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας κατέκτησε τίτλο, με την Σερβία U20 να φτάνει στην κορυφή του κόσμου στο τουρνουά που διοργανώθηκε στη Νέα Ζηλανδία πριν από λίγες ημέρες. Ο Μίλαν αποφάσισε να στείλει το μήνυμά του μέσω της Ομοσπονδίας. «Πιστέψτε στην επιτυχία. Δεν παίζει ρόλο ποιος είναι καλύτερος. Σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν. Τον μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει το ποιος είναι πιο καλά προετοιμασμένος, ψύχραιμος», σχολίασε αρχικά, πριν βγάλει το καπέλο στον Παούνοβιτς για τη δουλειά που έκανε, αλλά και την ενότητα. «Να τους βλέπεις πριν από κάθε ματς να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο και να προσεύχονται ήταν εκπληκτικό».

«Δε χρειάζεται καμία συμβουλή», όπως είπε και στο Radio Televizija BN. Όπως τότε, έτσι και τώρα ο τελικός δεν κρίθηκε στην κανονική διάρκεια, με τον Μαξίμοβοτιτς να κάνει το τελικό 2-1 για την Σερβία επί της Βραζιλίας. «Τώρα, η επιτυχία είναι πολύ μεγαλύτερη», είπε ο Μίλαν και φυσικά έχει δίκαιο. Τότε, η χώρα ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Οι υποδοχές μετά από μεγάλες επιτυχίες, που όπως και το κάνουμε τονώνουν και το εθνικό φρόνημα, είναι πάντα εντυπωσιακές. Περισσότεροι από 50.000 τους υποδέχθηκαν στο Βελιγράδι. «Τότε, μας υποδέχθηκαν πρώτα στο Ζάγκρεμπ και μετά στο Βελιγράδι. Πολιτικοί, κόσμος, γινόταν χαμός. Φυσικά, τότε οι εποχές ήταν διαφορετικές και δεν πήραμε τίποτα. Δεν υπήρχαν χρήματα», θυμήθηκε ο «Μίκι».



Για να σκεφτείτε πόσο ταπεινόφρων είναι ο Πάβλοβιτς, μας αποκάλυψε ότι είναι στενός φίλος με τον Εμίρ Κουστουρίτσα, όταν ετοιμαζόμασταν να φύγουμε. Ο μεγάλος Σέρβος σκηνοθέτης, μάλιστα, είχε επικοινωνήσει μαζί του, καθώς ήθελε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τον θρίαμβο του 1987, όμως τελικά το θέμα δεν προχώρησε. Παρόλα αυτά, έχει γραφτεί ένα βιβλίο με τίτλο «Čileanci» και την υπογραφή του Grada Branković.

Τα όνειρα για τον Μίλαν Πάβλοβιτς, φυσικά, δεν σταματάνε εδώ. Και δεν το κρύβει. «Θέλω μια μέρα να κατακτήσω το Champions League», λέει με αυτοπεποίθηση. «Πρέπει πάντα να έχεις υψηλούς στόχους». Η δουλειά του στον Αστέρα συνεχίζεται και μάλλον μόνο ο ίδιος δεν έχει μείνει ικανοποιημένος. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να τροφοδοτήσουμε την πρώτη ομάδα. Έχουμε 9 διεθνείς σε διάφορες ηλικίες και 10 στις προεπιλογές των Εθνικών ομάδων. Τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα, έστω και αν μόνο 2 παιδιά από τις ακαδημίες έπαιξαν με την πρώτη ομάδα στο Κύπελλο με αντίπαλο τον Τύρναβο: οι Τσόφλιος και Γογωνάς».
Ο ανταγωνισμός, άλλωστε, είναι τεράστιος. «Για να μπορέσουν τα παιδιά να είναι σε θέση να διεκδικήσουν μία θέση στην πρώτη ομάδα θα πρέπει να ζουν μόνο για το ποδόσφαιρο». Και αυτή η συμβουλή έρχεται από έναν άνθρωπο που θυσίασε πολλά για να κάνει επαγγελματική καριέρα. Όταν μιλάει για τις θυσίες που έκανε, βλέπεις τη λύπη στο πρόσωπό του. «Η οικογένειά μου θυσίασε πολλά», όπως λέει συνέχεια.

Φυσικά, αυτό είναι το ένα – καθόλου αμελητέο – κομμάτι στο δρόμο για την επιτυχία. Το άλλο είναι αυτό το οποίο δεν μπορείς να δουλέψεις: το ταλέντο. «Έμαθα να παίζω ποδόσφαιρο στις αλάνες. Θυμάμαι ότι παίζαμε στο σχολείο, μετά πήγαινα για προπόνηση και στη συνέχεια παίζαμε και στις αλάνες. Εκεί, τα πράγματα είναι απρόβλεπτα. Πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς το μυαλό. Πολλές ομάδες δουλεύουν κάπως τυποποιημένα σήμερα, αν και μπορώ να πω ότι το επίπεδο των ακαδημιών στην Ελλάδα (όχι όλων) είναι πολύ καλό».
Τέλος, στάζει μέλι για τον Στάικο Βεργέτη, ενώ πιστεύει ότι ο Αστέρας κάποια στιγμή θα είναι έτοιμος να κατακτήσει τον τίτλο. Υπερβολή ή όχι, είναι αυτό που χαρακτηρίζει «λογική εξέλιξη». «Ο Αστέρας κάποια στιγμή θα πάρει τον τίτλο. Οι άνθρωποι στην Τρίπολη έχουν ξεκινήσει από το μηδέν και έφτασαν να παίζουν με αντίπαλους όπως η Τότεναμ, η Μπεσίκτας, η Μάιντς και η Πατρίζαν. Είναι λογική εξέλιξη. Ο Αστέρας είναι μεγάλη ομάδα. Λειτουργεί ως πρότυπο. Είναι υγιές σωματείο και του αξίζει να βρίσκεται ψηλά».

Φεύγοντας νιώθεις γεμάτος. Ο Μίλαν Πάβλοβιτς έχει μία εκπληκτική ικανότητα να σου μεταδίδει όλα όσα έζησε. Θα γελάσεις, θα στενοχωρηθείς, θα μείνεις κι εσύ με το παράπονο για το πώς χάλασαν οι μεταγραφές του στον (καλό) Εδεσσαϊκό (δεν είχαν το τηλέφωνό του) και στην Μπενφίκα (από τον Ηρακλή – δεν προλάβαιναν να καταθέσουν το συμβόλαιό του, πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος), θα καταλάβεις πως είναι να νιώθεις στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Θα μπεις κι εσύ στη θέση του. Και όσο μπορεί να μεταδίδει στους νεότερους τις εμπειρίες του, η επιτυχία θα είναι δεδομένη. Γιατί, εδώ που τα λέμε, του αξίζει…


*Πηγή: gazzetta.gr*

Μίλαν: Ο Μπερτολάτσι και το κέντρο!!

Η Μίλαν κάνει δικό της τον Αντρέα Μπερτολάτσι και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Ιταλό μέσο και το κέντρο που πάει να σουλουπωθεί.
Η αποτυχία στις υποθέσεις των μεταγραφών των Ζοφρί Κοντογκμπιά και Τζάκσον Μαρτίνες ήταν περισσότερο πλήγμα στο πρεστίζ των Ροσονέρι και όχι τόσο στην ποιότητα που επιδιώκεται να προστεθεί στο ρόστερ. Υστερα από το διπλό φιάσκο στο οποίο μπορεί να ισχύει το 'κάθε εμπόδιο για καλό' οι Ροσονέρι συνέχισαν να δουλεύουν για να ενισχύσουν το κέντρο και -εκτός αν δεν έχουμε ξανά κάποια απίθανη ανατροπή- αγόρασαν τον Αντρέα Μπερτολάτσι από την Ρόμα. Ο 24χρονος ανήκε με συνιδιοκτησία στους Τζαλορόσι και την Τζένοα, στην οποία αγωνιζόταν από το 2012 και με την περσινή παρουσία στην Serie A εκτόξευσε τη μετοχή του. Η Ρόμα ευνοήθηκε σαφώς από το limit up και αγόρασε το 50% των Ροσομπλού αντί 8.5 εκατ. ευρώ γνωρίζοντας ότι η Μίλαν είναι αποφασισμένη να τον πάρει. Ετσι κι έγινε. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση, οι Ροσονέρι τον έκλεισαν δίνοντας 20 εκατ. ευρώ χωρίς μπόνους στους Ρωμαίους και στον ίδιο συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2 εκατ. ευρώ τα οποία μπορεί να γίνουν 3 σε περίπτωση κατάληψης θέσης που να οδηγεί στο Champions League.
Μετά την απώλεια του Κοντογκμπιά η Μίλαν έστρεψε αμέσως τα μάτια της στον αριστεροπόδαρο πολυσύνθετο μέσο και δεν άφησε την Ρόμα να της χαλάσει το πλάνο. Τα 20 εκατ. ευρώ σίγουρα μοιάζουν πάρα πολλά για έναν παίκτη που έκανε μόλις μία καλή σεζόν σε top level, όμως πλέον έχει στο δυναμικό της έναν πολύ χρήσιμο και εξελίξιμο άσο και φυσικά Ιταλό, όπως είναι η οδηγία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους.

Είναι το πρώτο δώρο στον νέο τεχνικό των Ροσονέρι, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, που θα έχει στη διάθεσή του κάποιον που μπορεί να καλύψει πολλές θέσεις στο κέντρο και έχει φτάσει μέχρι την Squadra Azzurra. «Δεν θέλω να μιλάω για παίκτες που δεν είναι δικοί μου. Ομως ο Μπερτολάτσι είναι εξαιρετικός. Μου αρέσει πολύ, τα χαρακτηριστικά του είναι ενός παίκτη επιπέδου Μίλαν».
Η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη στην καριέρα του ύψους 1.79μ. μέσου, ο οποίος βοήθησε την Τζένοα να τερματίσει στο Νο6 του Campionato αν και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πάρει άδεια για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Τζανπιέρο Γκασπερίνι τον χρησιμοποίησε σε αρκετές διαφορετικές θέσεις στο κέντρο και ο Μπερτολάτσι απέδωσε παντού αποδεικνύοντας την ποιότητά του αμυντικά και δημιουργικά. «Εχει καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα και διαθέτει εξαιρετική τεχνική. Σε κέντρο με ρόμβο, μπορεί να παίξει σε όλους τους ρόλους» είπε ο παλιός αμυντικός των Ροσονέρι, Φίλιπο Γκάλι.
ADVERTISEMENT
Πέρυσι αγωνίστηκε σε 34 αγώνες στην Serie A και εκτός από τον μέσο όρο ανα αγώνα του 2.1 σε τάκλιν, 1.3 σε κοψίματα, 1.4 σε πάσες κλειδιά και 1.2 σε ντρίμπλες, ο Μπερτολάτσι έβαλε 6 γκολ (το ένα από αυτά στην Μίλαν με τρομερό σόλο) και έδωσε 8 ασίστ. Σε 2άδα κεντρικών μέσων αλλά και αριστερά σε 3-4-3, σαν καθαρός κόφτης και εσωτερικός σε 4-3-3 και σαν playmaker σε 3-4-1-2, ο Μπερτολάτσι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της εξαιρετικής παρουσίας της Τζένοα τη σεζόν 2014-15.

Πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τον αριστεροπόδαρο άσο, η Μίλαν είχε κάνει μία ακόμα εξαιρετική κίνηση για το κέντρο η οποία, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μοιάζει με μεταγραφή. Οι Ροσονέρι απέφυγαν να κάνουν έγκλημα με τον Ντε Γιονγκ, ο οποίος αφού είχε βρεθεί στην πόρτα της εξόδου ως ελεύθερος τελικά έμεινε στο San Siro ανανεώνοντας για τρία χρόνια, κίνηση την οποία είχε ζητήσει έντονα ο Μιχαΐλοβιτς, στον οποίο αρέσει πολύ το προφίλ του 30χρονου. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, ο Ολλανδός fighter θα είναι καθαρός κόφτης, Μπερτολάτσι και ένας εκ των Μοντολίβο/Πόλι εσωτερικοί και ο Μποναβεντούρα trequartista σε ένα σχήμα 4-3-1-2 ενώ παίζει πάντα και το 4-3-3 για τον «Μίχα» που έχει δείξει ότι δεν χρησιμοποιεί μόνο έναν σχηματισμό.
Την ίδια στιγμή, στην Μίλαν δεν θέλουν να κάνουν ξανά το ίδιο λάθος με πέρυσι και να αφήσουν το ρόστερ στο έλεος του Θεού στις θέσεις των μέσων. Για τον λόγο αυτό συνεχίζουν να δουλεύουν για την απόκτηση ενώ χαφ-ονόματος και αυτός που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι ο Αξελ Βίτσελ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Οι Ροσονέρι προσπαθούν να τα βρουν με τον παίκτη πριν κάνουν το ταξίδι στην Ρωσία με την τιμή να είναι 40 εκατ. ευρώ.
Σε περίπτωση απόκτησης και του Βέλγου, η μεσαία γραμμή του κλαμπ θα έχει πάρει ένα τεράστιο upgrade έχοντας πλέον 3-4 πολύ ποιοτικές λύσεις μαζί με ρολίστες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά σε πιο εύκολους αγώνες. Παρά το αρχικό κάζο με το 0/3 με Ζλάταν, Κοντογκμπιά, Τζάκσον, η Μίλαν δείχνει ότι όντως θέλει να ξοδέψει στην αγορά και να ανέβει επίπεδο, ενώ ακριβώς έναν χρόνο πριν οι δανεικοί και οι ελεύθεροι ήταν καθημερινότητα στα ρεπορτάζ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ρότζερς και το ρίσκο...!!

Η Λίβερπουλ θέλει να αλλάξει πρόσωπο και ο Μπρένταν Ρότζερς το παίρνει πάνω του. Το ρίσκο, η πίστη και οι ανάγκες για μεταγραφή!
Η Λίβερπουλ καλείται να αλλάξει σελίδα, να αφήσει πίσω της μια αποτυχημένη σεζόν και να μπει δυνατά, ώστε να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο!
Φιρμίνο, Οριζί, Ινγκς, Μίλνερ αποδεικνύουν την προθυμία του συλλόγου να κάνει τα πάντα για την επιτυχία των «κόκκινων». Τα εκατομμύρια που δόθηκαν και συνεχίζουν να δίνονται άραγε θα πέσουν στο κενό;  Είναι σε θέση οι «κόκκινοι» να πετύχουν; Η σεζόν που πέρασε ήταν απογοητευτική και από τον στόχο του τίτλου... κατάφερε να χάσει και την υπερπολύτιμη 4η θέση! Γκρίνια, προβλήματα, άσχημο κλίμα και αποχώρηση του μεγάλου αρχηγού! Ο Μπρένταν Ρότζερς στηρίχθηκε, έμεινε όμως μόνος και αποφασισμένος να πετύχει! 
Ποιες θα είναι οι μεταγραφές; Παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν ή έτοιμοι; Ο Ρότζερς έχει φέτος την τελευταία του ευκαιρία, αφού άλλη μια αποτυχία θα φέρει και την οριστική ρήξη. Αλλωστε, η επιτροπή μεταγραφών κοιτάζει μόνο την επιτυχία των κινήσεων και όχι εάν τις έχει επιλέξει ο προπονητής ή κάποιος άλλος. Με τον Κένι Νταλγκλίς δαπανήθηκαν 105 εκατ. λίρες σε αρκετούς νεαρούς, αριθμός τρελός, αλλά το σχέδιο απέτυχε, μιας και μόνο ο Χέντερσεον έδειξε πως μπορεί να μείνει και να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Κουτίνιο, Στάριτζ ξεχώρισαν αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ίδια στρατηγική και η Λίβερπουλ άλλαξε στάση!
Η Αρσεναλ από την άλλη με τον Αρσέν Βενγκέρ τα πάει περίφημα σε αυτό το κομμάτι, ο Αλσατός διάλεψε, δούλεψε σωστά κάνοντας τον Ρότζερς να... ζηλεύει και να επιθυμεί να επιτύχει σε αυτό το κομμάτι!
Για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται επιμονή...  Ο Αλμπέρτο Μορένο και ο Εμρέ Τσαν είναι οι παίκτες που έπεισαν, απ' όσους έκλεισαν το 2014. Ο Μαμαντού Σακού και ο Άνταμ Λαλάνα, επίσης άρεσαν. Υπήρξαν όμως τα πανάκριβα λάθη των Μάριο Μπαλοτέλι, Ντέγιαν Λόβρεν και Λαζάρ Μάρκοβιτς. Ο Ρότζερς πρέπει να επιμείνει σε αυτές τις επιλογές και να κοιτάξει να δέσει την άμυνά του. Από κει πρέπει να αρχίσει τη νέα Λίβερπουλ...
Εκατομμύρια για... ξόδεμα υπάρχουν, αλλά θα πάνε τα περισσότερα σε έναν επιθετικό;  Ο Σιμόν Μινιολέ αποδείχθηκε πιο καλός γκολκίπερ από το αναμενόμενο, αλλά δεν είναι ο σούπερ σταθερός παίκτης. Αν ο Ρότζερς δεν τον εμπιστεύεται όπως και τον Σέζνι, μήπως πρέπει να δράσει άμεσα για να βρει τη λύση κάτω από τα γκολπόστ! Στην άμυνα πρέπει να υπάρξουν λύσεις και η παραμονή του Κόλο Τουρέ μόνο... προβληματισμό έφερε, όπως και το γεγονός πως δεν αποκτήθηκε ο Τάιρον Μινγκς από την Ιπσουιτς. Υπάρχει ρίσκο, αλλά και τρόπος να εξοικονομηθούν χρήματα με την πώληση του Λόβρεν ο οποίος ποτέ δεν έπεισε... Οπως προαναφέραμε η άμυνα χρειάζεται ενίσχυση και εκτός από μεταγραφή - επένδυση απαιτείται και ένας ικανότατος παίκτης που θα προσφέρει την εμπιστοσύνη που έλειψε τη σεζόν που μας πέρασε.

Ο Ρότζερς πρέπει να αφήσει την επίθεσή του να ωριμάσει!

Η Λίβερπουλ έχει... δεσμευτεί με Οριζί και Ινγκς και περιμένει και την επιστροφή του Στάριτζ από τον τραυματισμό του. Μάλλον τον Οκτώβριο θα γίνει αυτό. Ίσως να μην είναι καν αναγκαίος άλλος φορ ή πρέπει να έρθει αυτός που θα κάνει τη διαφορά! Τα 32 εκατ. για τον Μπεντέκε είναι πολλά και σίγουρα θα αγχώσουν πιο πολύ τους δυο πιο πάνω! Οι Βρετανοί τονίζουν πως ο Ρότζερς θα περιμένει την εικόνα τους στα φιλικά και μετά θα αποφασίσει, άλλωστε περιμένει έσοδα από την παραχώρηση των Μπαλοτέλι, Μπορίνι, Λάμπερτ που πρέπει να πουληθούν!
Υπάρχουν ρίσκα για τον Ρότζερς, αλλά και η... λαιμητόμος! Θα καταφέρει να πετύχει τη μεταγραφική πολιτική ή θα αποτύχει; Ο Ρότζερς θα παλέψει να ρίξει τον μέσο όρο, τα συμβόλαιο και να εμπιστευθεί περισσότερο το ρόστερ που έχει σε συνδυασμό με λίγες, αλλά καλές κινήσεις. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Κάραχερ με φανέλα της Γιουνάιτεντ!!

Ο Τζέιμι Κάραχερ έχασε ένα στοίχημα από τον Γκάρι Νέβιλ και θα αναγκαστεί να εμφανιστεί με φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Τζέιμι Κάραχερ είχε προβλέψει ότι ο Παουλίνιο θα βάλει 15 γκολ σε μία σεζόν με τη φανέλα της Τότεναμ μετά την μεταγραφή του πριν από δύο καλοκαίρι. Τελικά, ο Βραζιλιάνος έχει ετοιμάσει βαλίτσες για άλλες πολιτείες και ο Γκάρι Νέβιλ θυμήθηκε το στοίχημα που είχε βάλει μα τον πρώην αμυντικό της Λίβερπουλ, ο οποίος έχασε και τώρα θα πρέπει να εμφανιστεί στο πάνελ του Sky Sports με φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τααράμπτ: «Πολύ κακός προπονητής ο Ρέντναπ»

Ο Τααράμπτ φεύγοντας για την Μπενφίκα χαρακτήρισε τον Χάρι Ρέντναπ πολύ κακό προπονητή!
Ο Αντέλ Τααράμπτ δεν μοιράζει εύκολα τα καλά του λόγια. 
Μάλιστα, ο 26χρονος Μαροκινός χαρακτήρισε «πολύ κακό μάνατζερ» τον Χάρι Ρέντναπ.
«Δεν νομίζω ότι έχει το πάθος για το παιχνίδι όπως ο κόσμος πιστεύει», είπε αρχικά ο πρώην άσος της ΚΠΡ στη «Sun» και συνέχισε:
«Ο Χάρι δεν είναι κακός άνθρωπος αλλά είναι ένας πολύ κακός προπονητής και μάνατζερ». 
Ο Τααράμπτ, που στο παρελθόν γράφτηκε και για τον Ολυμπιακό, υπέγραψε στις 12 Ιουνίου συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας με την Μπενφίκα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πήρε Μπάσι η Αταλάντα!!

Η Αταλάντα απέκτησε τον τερματοφύλακα, Ντάβιντε Μπάσι, που έμεινε ελεύθερος από την Εμπολι.
Οι Μπεργκαμάσκι ανακοίνωσαν μέσω του site του ότι έκαναν δικό τους με ελεύθερη μεταγραφή τον 30χρονο πορτιέρε, ο οποίος εκτός από την Εμπολι έχει παίξει σε Τορίνο και Σασουόλο. Ο Μπάσι, που έχει και 3 συμμετοχές με την Ολυμπιακή ομάδα της Ιταλίας, έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

*Πηγή: gazzetta.gr*

TOP-10: Βρετανοί τερματοφύλακες!!

Το «FFT» του gazzetta.gr φτιάχνει τη λίστα με τα κορυφαία ζευγάρια γάντια όλων των εποχών στα αγγλικά γήπεδα. Το countdown στήνει ο Γιώργος Καραμάνος.
Συμβαίνει κάθε Κυριακή και μέχρι να ολοκληρωθούν οι θέσεις (τέρμα, άμυνα, κέντρο, επίθεση). Πρόκειται για τη δική μας λίστα με τους κορυφαίους στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιοι, πως, γιατί; Τα κριτήρια είναι οι τίτλοι, η διάρκεια καριέρας, η προσφορά, οι μαρτυρίες (για τους πιο παλιούς), η δική μας αίσθηση (για όσους έχουμε δει). Η αντίστροφη μέτρηση είναι φυσικά υποκειμενική, μιας και ο κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε να έχει τη δική του διαφορετική άποψη. Διαβάστε, συμφωνείστε και πάνω απ' όλα διαφωνήστε: καταγράψτε τις επιλογές σας με επιχειρήματα, έτσι για να περάσουμε όμορφα και ποδοσφαιρικά...
Μετά το αφιέρωμα στη Μπουντεσλίγκα, το Καμπιονάτο και τη Λα Λίγκα, σειρά παίρνει η Μεγάλη Βρετανία, στην οποία περιλαμβάνουμε όχι μόνο την Αγγλία, αλλά και τις Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία (όχι το ΕΪΡΕ), καθώς το ποδόσφαιρο στο Νησί έχει σημαδευτεί ανεξίτηλα και από δικούς τους παικταράδες. Ξεκινάμε λοιπόν με τους τερματοφύλακες...
10. Τζιμ Λέιτον (1977-'00)
Ο δεύτερος καλύτερος Σκοτσέζος πλάστηκε στα χέρια του Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος τον είχε στην θρυλική Αμπερντίν, με την οποία έσπασε το δίπολο Σέλτικ-Ρέιντζερς και πήρε τρία πρωταθλήματα (1980, 1984, 1985), 4 Κύπελλα, αλλά και το απίστευτο Κυπελλούχων και Σούπερ Καπ Ευρώπης το 1983. Ο Φέργκιουσον τον πήρε και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου σήκωσε ένα Κύπελλο (1990). Με την Εθνική έπαιξε σε τέσσερα Μουντιάλ από το 1982 έως το 1998.



9. Χάρι Γκρεγκ (1952-'67)
Πρόκειται για την πιο ιδιαίτερη περίπτωση αυτής της λίστας. Ο keeper από τη Βόρεια Ιρλανδία σημάδεψε την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο ελάχιστοι, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πανηγυρίσει ουσιαστικά τίτλους. Ηταν ο ήρωας του δυστυχήματος του Μονάχου (1958), καθώς έβγαλε από τα συντρίμμια του αεροπλάνου τους Μπίμπι Τσάρλτον, Ντένις Βάιολετ, τον κόουτς Ματ Μπάσμπι, αλλά και απλούς πολίτες. Οπότε ήταν από εκείνους που ανέλαβαν να ξαναστήσουν την ομάδα και βρέθηκε βασικός στα δύσκολα χρόνια. Για κακή του τύχη όμως ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός δράσης και δεν πρωταγωνίστησε στις δύο πρωτιές (1965, 1967), παρά μονάχα πήρε ένα Κύπελλο (1963). Με τη Βόρεια Ιρλανδία (25 συμμ.) όχι απλά έδωσε το παρών στο Μουντιάλ του 1958, αλλά ψηφίστηκε και κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης.

8. Ρόνι Σίμπσον (1946-'70)
Ο Σκοτσέζος αυτός τερματοφύλακας έκανε κάτι απίθανο. Το 1946, ήταν μόλις 14 ετών και 306 ημερών, όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους Κουίνς Παρκ. Το όνομα του όμως το έφτιαξε ουσιαστικά, παίζοντας με τη Νιούκαστλ στα 50ς. Μαζί της πήρε δύο Κύπελλα Αγγλίας, για να κλείσει με επικό τρόπο την καριέρα του. Ως παίκτης της Σέλτικ έφτιαξε το μύθο του. Το 1967 ήταν καταλυτικός στην κατάκτηση του τρεμπλ από τα «Λιοντάρια της Λισσαβώνας». Εκείνη η Σέλτικ ήταν η πρώτη βρετανική ομάδα που πήρε το Πρωταθλητριών, ενώ ο Σίμπσον συνολικά σήκωσε 4 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 3 Λιγκ Καπ Σκωτίας. Παραδόξως, με την Εθνική έπαιξε μόνο 5 φορές, αλλά είναι ίσως ο πιο διάσημος Σκοτσέζος Νο1.

7. Ντέιβιντ Σίμαν (1982-'04)
Αν και έχει δεχτεί μπόλικη ειρωνεία και καζούρα (μάλλον δικαίως για τις γκάφες του), η καριέρα του είναι τεράστια. Για 13 χρόνια (1990-'03) υπηρέτησε πιστά την Αρσεναλ και είναι ο κορυφαίος στην ιστορία της σε αυτή τη θέση. Υπήρξε πραγματικός ηγέτης και μεγάλη μορφή με τη χαρακτηριστική κοτσίδα του. Με τους Κανονιέρηδες κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (1991, 1997, 2002), 4 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ και 4 Σούπερ Καπ. Επίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο πήρε το Κυπελλούχων (1994), αλλά ηττήθηκε στον ίδιο τελικό τον επόμενο χρόνο και μάλιστα δεχόμενος γκολ από το κέντρο. Ηττημένος αποχώρησε και στον τελικό του UEFA (2000). Ωστόσο, έχει τα περισσότερα clean sheets στην Αγγλία (130). Με την Εθνική έχει ακόμα ένα μεγάλο φταίξιμο, εκείνο με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 2002 και το γκολ και πάλι από το κέντρο από τον Ροναλντίνιο. Εχει όμως και ρεκόρ (μαζί με τον Ρίο Φέρντιναντ) με 15 σερί χρόνια (75 συμμ.), ενώ βρέθηκε στην all star 11άδα του EURO 1996.




6. Φρανκ Σουίφτ (1933-'49)
Θεωρείται ένας από τους τρεις κορυφαίους παγκοσμίως στα 40ς. Τα θρυλικά χέρια του ονομάστηκαν «τηγάνια» και αυτό επειδή τα δάκτυλα του έφταναν τα 30 εκατοστά. Μπορούσε λοιπόν πολύ άνετα να πιάνει σταθερά τη μπάλα στην μία του παλάμη. Είναι ένας από τους legends των Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία πήρε πρωτάθλημα (1934) και Κύπελλο (1937), αλλά έπεσε πάνω στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ήταν στα ντουζένια του. Πρόλαβε όμως και έπαιξε 33 φορές με την Εθνική Αγγλίας (13 clean sheets), αλλά είχε ένα απίστευτα δραματικό φινάλε. Πέθανε το 1958 στο δυστύχημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία ακολουθούσε πλέον ως ρεπόρτερ.

5. Νέβιλ Σάουθχολ (1980-'02)
Ο Ουαλός θρύλος είναι ένας από τους all-time cult heros του αγγλικού ποδοσφαίρου και φυσικά ο recordman της Εβερτον. Με αυτόν τρομερό ηγέτη τα Ζαχαρωτά έζησαν την τελευταία top περίοδο της ιστορίας τους. Δύο πρωταθλήματα (1985, 1987), το Κυπελλούχων (1985), 2 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ και τέσσερις φορές καλύτερος keeper στο Νησί. Ο Σάουθχολ ήταν εκπληκτικός στο ένας ενατίον ενός και κάποτε αποκάλυψε το μυστικό του. Αυτό που έκανε ήταν να προπονείται στο γκολφ και το μποξ, ώστε να έχει καλύτερη ισορροπία. Δυστυχώς εκείνη η σπουδαία Εβερτον έπεσε πάνω στην τιμωρία των αγγλικών ομάδων μετά την τραγωδία του «Χέιζελ» και δεν βγήκε στο Πρωταθλητριών. Με την Ουαλία έπαιξε 97 φορές.



4. Ρέι Κλέμενς (1965-'88)
Ο μεγάλος θρύλος της Λίβερπουλ, αλλά και της Τότεναμ αργότερα είναι αναμφίβολα ο πιο winner τερματοφύλακας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εζησε την πιο απίστευτη περίοδο των Κόκκινων και μαζί τους τα σήκωσε όλα. Πέντε πρωταθλήματα (1973, 1976, 1977, 1979, 1980), 1 Κύπελλο, 1 Λιγκ Καπ, 3 Σούπερ Καπ, μα πάνω απ' όλα τα 3 Πρωταθλητριών (1977, 1978, 1981), τα 2 UEFA (1973, 1976) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (1977). Εκτός όμως απ' αυτά συνέχισε να φέρνει ασημικά στο Λονδίνο, όπου με τους Σπερς πανηγύρισε το Σούπερ Καπ, το Κύπελλο και το UEFA του 1984. Σημαντική ήταν η παρουσία του και για 12 χρόνια με τα Λιοντάρια (61 συμμ. 32 clean sheets)




3. Πατ Τζένινγκς (1963-'86)
Το πιο σπουδαίο που πέτυχε ο θρύλος της Βόρειας Ιρλανδίας, ήταν ότι παραμένει ο σπουδαιότερος keeper στην ιστορία και της Τότεναμ και Αρσεναλ ταυτόχρονα: των δύο μισητών αντιπάλων του Λονδίνου δηλαδή. Με τους Σπερς πήρε Κύπελλο, 2 Λιγκ Καπ, αλλά και το UEFA (1974) και μετακόμισε στους Κανονιέρηδες όπου πήρε Κύπελλο, χάνοντας τον τελικό του Κυπελλούχων (1980). Το άλλο απίστευτο με την περίπτωση του είναι ότι έπαιξε με την Εθνική επί 22 χρόνια (119 συμμ.), έχοντας έτσι το παγκόσμιο ρεκόρ διαδοχικών σεζόν με το εθνόσημο. Μάλιστα οδήγησε τη μικρή Βόρεια Ιρλανδία σε δύο Μουντιάλ (1982, 1986). Οι συμπατριώτες του τον θεωρούν τον δεύτερο σημαντικότερο της χώρας τους μετά τον Τζορτζ Μπεστ.

2. Πίτερ Σίλτον (1966-'97)
Ολη η καριέρα του περιλαμβάνεται από τεράστιους θρύλους αν και δεν έπαιξε ποτέ του στα μεγαλύτερα clubs της χώρας. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να δημιουργήσει κάποια αξεπέραστα παγκόσμια ρεκόρ. Συνολικά αγωνίστηκε για 31 χρόνια και έχει 1.362 επίσημα ματς, με τα 1.180 εξ αυτών να είναι στην Α' κατηγορία. Επίσης μπόρεσε να κάνει το φοβερό: να έχει πάνω από 100 ματς με πέντε διαφορετικές ομάδες. Φυσικά κορυφαίος σταθμός του η συνεργασία με τον Μπράιαν Κλαφ στην απίθανη Νότιγχαμ Φόρεστ. Μαζί σήκωσαν από το πουθενά τα δύο διαδοχικά Πρωταθλητριών (1979, 1980), Σούπερ Καπ Ευρώπης (1979), 1 Πρωτάθλημα (1978), 1 Σούπερ Καπ και 1 Λιγκ Καπ, ενώ το 1984 λίγο έλειψε να πάρει πρωτάθλημα με τη Σαουθάμπτον (2η θέση). Με την Εθνική επίσης έκανε legend πορεία για 20 χρόνια (125 συμμ., 66 clean sheets) και έχει ως παράσημο την 4η θέση στο Μουντιάλ του 1990, μα πάνω απ' όλα είναι ο μοναδικός στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 10 clean sheets. 10 φορές καλύτερος keeper στο Νησί, το 1989 ήταν 5ος στην Χρυσή Μπάλα.

1. Γκόρντον Μπανκς (1958-'77)
«Safe as the Banks of England». Αυτό ήταν το λογοπαίγνιο των Αγγλων για τον κορυφαίο συμπατριώτη τους. Τα ρεφλέξ του δεν είχαν προηγούμενο παρά μονάχα από τον Λεβ Γιασίν. Η IFFHS μάλιστα μόνο πίσω από τον θρυλικό Ρώσο τον έχει τοποθετήσει ιστορικά και με 3ο τουν Ντίνο Τζοφ. Το φοβερό με την περίπτωση του ήταν ότι εξαιτίας της αγάπης του για τη Λέστερ, αρνήθηκε να πάει σε κάποιο μεγάλο club της χώρας. Ετσι δεν πήρε τίτλους και έπαιξε μόνο 5 ευρωπαϊκά ματς. Εκανε όμως το εκπληκτικό να πάει σε τρεις χαμένους τελικούς Κυπέλλου με Τσέστερφιλντ, Λέστερ (2 ακόμα χαμένους στο Λιγκ Καπ) και να πάρει το Λιγκ Καπ με τη Στόουκ. Ο,τι όμως δεν κέρδισε σε συλλογικό επίπεδο, το πέτυχε με την Εθνική (73 συμμ.). Η κατάκτηση του Μουντιάλ του 1966, όπου ήταν κορυφαίος keeper και η 3η θέση στο EURO του 1968: οι καλύτερες στιγμές της χώρας δηλαδή. Ωστόσο, η μεγαλύτερη στιγμή του ήταν η «απόκρουση του αιώνα» στην κεφαλιά του Πελέ στο Μουντιάλ του 1970. Σύμφωνα με τη FIFA ο Μπάνκσι ήταν ο κορυφαίος στον κόσμο για έξι σερί χρονιές (1966-'71).
* Επιλαχόντες οι Τζακ Κέλσι, Σάμουελ Χάρντι, Πατ Μπονέτι, Τζιμ Λέιτον, Αλεξ Στέπνι, Χάρι Χιμπς!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γκολ ύστερα από 5 χρόνια ο Ρομπίνιο!!

Ο Ρομπίνιο πήρε τη θέση του τιμωρημένου, Νεϊμάρ, στον προημιτελικό με την Παραγουάη και πέτυχε το πρώτο του γκολ έπειτα από 5 χρόνια. Πριν το φετινό Copa América ο πρώην άσος των Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Μίλαν είχε σκοράρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στα προημιτελικά με την Ολλανδία. Στο ενδιάμεσο διάστημα πέτυχε γκολ σε φιλικά, με την Γερμανία τον Οκτώβριο του 2011 και με την Χιλή τον Νοέμβριο του 2013. Παρότι έβαλε τέλος σε μία μεγάλη περίοδο επιθετική ξηρασίας, ο 31χρονος δεν μπόρεσε να το χαρεί και έκανε σαφές ότι η Σελεσάο όφειλε να έχει περάσει στα ημιτελικά. «Με όλο τον σεβασμό, η Παραγουάη δεν είναι και η καλύτερη Εθνική ομάδα. Επρεπε να έχουμε νικήσει». 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Να τι θα βγάλει η κάλπη!!

Διαβάστε το σχόλιο του Αποδυτηριάκια.
Έστω ότι γίνεται το δημοψήφισμα την Κυριακή. Όλα μέσα είναι. Και να μη γίνει, τελικά. Και να διαφοροποιηθεί το ερώτημα του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ». Εδώ είμαστε! Εδώ είναι η ουσία και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Άσε τι λέει ο σύριζας. Ότι, δηλαδή, με το «ΝΑΙ» ψηφίζεις αυτό, με το «ΟΧΙ» ψηφίζεις το άλλο. Δεν τα ξέρει αυτά ο κοσμάκης. Ότι θέλουν μπορούν να λένε ο σύριζας και οι αντίπαλοί του με το «ΟΧΙ» και με το «ΝΑΙ».
Ένα ξέρει ο κόσμος. Ότι αν ψηφίζει «ΟΧΙ» στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα. Αν ρίξει το «ΝΑΙ» λέει στον Τσίπρα «Μάζεψτα και δίνε του». Απλά πράγματα. Ξεκάθαρα.
Ποιος το κάνει το δημοψήφισμα; Ο σύριζας. Άρα, το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» αφορά την κυβέρνηση. Μόνον. Καμμία Ευρώπη, καμμία διαπραγμάτευση, κανένα «ΝΑΙ» και «ΟΧΙ» σε μνημόνια και τρόικα.
Παρακάτω. Πάμε στα δύσκολα. Στα πολύ δύσκολα. Τι ψηφίζεις; Είπαμε τι θα βγάλει η κάλπη. Με το «ΝΑΙ» ο κόσμος συνεχίζει να παίζει μπάλλα με τον Τσίπρα, άσχετα αν έχει κλονιστεί ή, όχι η εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Με το «ΟΧΙ» του βγάζει κόκκινη κάρτα.
Εσύ τι ψηφίζεις. Κατά τη γνώμη μου, ψηφίζεις «ΟΧΙ» αν είσαι σωστός πολίτης και βέβαια ποντάρεις στον Τσίπρα. Αν πάλι δεν θέλεις να φύγεις από την Ευρώπη, δηλαδή έχεις απορρίψει τον Τσίπρα, τότε δεν ψηφίζεις. Ούτε «ΝΑΙ», ούτε «ΟΧΙ». Απέχεις από το δημοψήφισμα. Αρνείσαι να συμμετάσχεις σ' ένα κόλπο που το στήνει αυτός που δεν έχει τη συναίνεσή του. Δεν νομιμοποιείς πολιτικά και κυρίως εθνικά ένα κόλπο, λέω για το δημοψήφισμα, αφού θεωρείς ότι σε στέλνει στο σκοτάδι.

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ έγινε ένα απίθανος διορισμός (!!!), αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr 
του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Θλίψη και κατήφεια σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, αλλά αγέρωχος ο Νίκος Κοτζιάς. Λίγη ώρα μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, εξαπέλυσε μύδρους κατά των δανειστών, απειλώντας τους με αντίποινα. Όπως έγραψε το βράδυ του Σαββάτου στο Twitter: «Να μην ξεχνούν, όσοι πανηγυρίζουν για τα "κόλπα" σε βάρος της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ, ότι στον πυρήνα της ΕΕ διαθέτουμε βέτο». Ακόμη τρέμει ο Σόιμπλε.
Αλλά και ο Νίκος Φίλης, που σημειωτέον ήταν από τους πρώτους που προσέτρεξε στο ΑΤΜ της Βουλής, εμφανίστηκε αμετακίνητος στην επαναστατικότητα του, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει χρήματα και η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.
Δεδομένου ότι ούτε η Ρωσία ούτε άλλη χώρα του υπαρκτού ή ανύπαρκτου σοσιαλισμού έχει προσφερθεί να τη βοηθήσει, η κυβέρνηση μάλλον σε αναγκαστικά δάνεια από το εσωτερικό θα προσανατολίζεται.
Και ενώ καιγόταν η χώρα, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουνίου μέσω του ιστότοπου της κοινοβουλευτικής διαφάνειας γινόταν γνωστό ότι ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ. Τέτοια πρεμούρα. Ο διορισμός του είχε μπλοκαριστεί επί εβδομάδες και ενεργοποιήθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Τέτοια ψυχραιμία...

*Πηγή: sportdog.gr*

Θα τους αλλάξει τα πετρέλαια!!

Ποιον θέλει σαν τρελός ο Αλέφαντος στον Θρύλο; "Μιλάμε για παίκταρο, θα ξεσκίσει τα δίχτυα, παιχνιδάκι θα είναι γι' αυτόν το ποδόσφαιρο εδώ" - Τι λέει για το δημοψήφισμα. Τελικά το έκανε το δημοψήφισμα ο Τσίπρας, όπως ακριβώς το είχα προβλέψει πριν το κάνει, ενώ λέει εξεπλάγησαν οι άλλοι. Τόσο μυαλό έχουν. Θα τα πω παρακάτω για το δημοψήφισμα. Τώρα με ρωτάει ο Σινάνογλου τι θα έκανα με τον Μιραλάς αν ήμουν Μαρινάκης και αν θα τα έδινα τόσα πολλά λεφτά.
Η απάντησή μου είναι ότι εγώ αν ήμουν Μαρινάκης θα τα έδινα τα 10 εκ. ευρώ για να τον πάρω. Βέβαια θα πει κάποιος ότι με αυτά τα χρήματα μπορούσα να πάρω 3 άλλους παίκτες από 3 εκ. ευρώ ο καθένας, όμως εδώ μιλάμε για παίκταρο, εδώ μιλάμε για σίγουρη λύση που θα σου κάνει τη διαφορά. Οι άλλοι παίκτες των 3 εκ. ευρώ δεν ξέρεις αν θα σου παίξουν. Είδαμε κάτι μεγάλα ονόματα που ήρθαν στον Ολυμπιακό τι πατάτες αποδείχθηκαν.
Μιραλάς δαγκωτό λοιπόν. Από τα δύο πρώτα ματς που τον είχα δει στον Ολυμπιακό όταν ήταν άγνωστος, είχα τρελαθεί μαζί του. Διότι έχει την ταχύτητα και την ντρίμπλα και την μπούκα και το γκολ. Τώρα έχει γίνει ακόμα καλύτερος παίζοντας στην Αγγλία, το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό, έχει να αντιμετωπίσει σκύλους αμυντικούς εκεί, όχι πιο αργούς και από το ριπλέι όπως γίνεται εδώ.
Έχει δυναμώσει ο Μιραλάς, είναι πιο δυνατός. Και διατηρεί την ταχύτητά του, καθώς και αυτό που έχει να σε ντριμπλάρει πάνω στην επιτάχυνση και να μπορεί να σκάσει επιτόπου και δεύτερη ντρίμπλα.
Αυτός αν έρθει τώρα στην Ελλάδα θα ξεσκίσει τα δίχτυα, παιχνιδάκι θα είναι γι΄ αυτόν το ποδόσφαιρο εδώ. Και είναι σε καλή ηλικία, έχει φιλοδοξίες, θα παίζει Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό, ενώ στην Έβερτον δεν παίζει. Αρέσει και στον ίδιο και στη γυναίκα του η Ελλάδα, οπότε γιατί όχι. Θα ξεσηκώσει τον κόσμο, θα ξεπουλήσει διαρκείας, και μπορείς να τον βάλεις όπου θες. Και εξτρέμ και σέντερ φορ. Θα τους αλλάξει τα πετρέλαια!
Για Κόπα Αμέρικα τι να πω, τα βλέπετε αυτά που είχα πει. Και για τη Χιλή που μου άρεσε και για τη Βραζιλία που δεν μου άρεσε. Θα τα πούμε πάλι σε επόμενη στήλη.
Πάμε τώρα στις πολιτικές εξελίξεις για τη χώρα. Για εμένα ήταν ωραία εξήγηση αυτή που έκανε ο Τσίπρας, αντρίκεια εξήγηση. Πήγε έξω, τον πιέσανε πολύ, του χώσανε ακόμα περισσότερα μέτρα από τους άλλους επειδή είναι Αριστερά και θέλανε να τον ξεφτιλίσουν, δεν μπορούσε να το κάνει αυτό το πράγμα χωρίς να ρωτήσει το λαό.
Δεν μπορούσε να επαναλάβει την ξεφτίλα του Γιώργου Παπανδρέου και του Βενιζέλου και του Σαμαρά που άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και τα εντελώς αντίθετα έκαναν ξεσκίζοντας το λαό, χωρίς να ρωτήσουν το λαό.
Ο Τσίπρας λέει τώρα κύριοι εγώ δεν μπορώ να τα κάνω αυτά, δεν θέλω να τα κάνω αυτά, αποφασίστε εσείς, αυτή είναι η δημοκρατία. Εγώ άλλα σας είπα ότι θα κάνω πριν τις εκλογές, δεν μπορώ όμως να τα κάνω, αποφασίστε εσείς, θα σεβαστώ ότι κι αν ψηφίσετε.
Όμως να μην κοροϊδευόμαστε, το πραγματικό ερώτημα ένα είναι: Ευρώ ή δραχμή. Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος θα ψηφίσει ευρώ και όχι τη δραχμή των Λαφαζάνηδων. Αφήστε ρε αυτά που λέτε για τη δραχμή, ήδη γίνεται πανικός με τα ΑΤΜ, θα διαλύσετε τις επιχειρήσεις, εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος την κρίσιμη στιγμή θα σκεφτεί ότι δεν είναι έτοιμη η χώρα για τέτοιες περιπέτειες και δυστυχίες.
Καλά έκανε ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα, ο λαός θα του λύσει τα χέρια να απαλλαγεί από τους δραχμολάγνους στο κόμμα του. Πού είναι τα λεφτά από τη Ρωσία κύριε Λαφαζάνη; Πού είναι τα λεφτά από την Κίνα;
Είτε ναι είτε όχι έρθει το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα, ο Τσίπρας θα έχει το πάνω χέρι. Είτε στη διαπραγμάτευση με τους ξένους, είτε στο κόμμα του, είτε στα αντίπαλα κόμματα εδώ. Διότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ξέσκισαν το λαό χωρίς να το παλέψουν με σκληρή διαπραγμάτευση, δεν τραβάνε αυτοί, τελειώσανε. Αν γίνουν εκλογές, ο Τσίπρας θα είναι σαν να παίζει ο Ολυμπιακός με την Καλλονή, τι Φώφη Γεννηματά και Ποτάμι, και τον Σαμαρά, για πρωινό τούς έχει!
*Πηγή: sportdog.gr*

Ετοιμάζεται για την απόκτηση του Σαλάχ η Φιορεντίνα!!

Η Φιορεντίνα δείχνει αποφασισμένη να αποκτήσει με κανονική μεταγραφή τον Μοχάμεντ Σαλάχ, προσφέροντάς του τρία εκατομμύρια τον χρόνο για να πει το «ναι» και κάνοντας ανάλογες κινήσεις για να πείσει και την Τσέλσι.
Ο Αιγύπτιος αποκτήθηκε ως δανεικός από τον ιταλικό σύλλογο και έχοντας καταφέρει να εντυπωσιάσει αλλά και να βρει αυτό που τον έλειπε στην Τσέλσι, μια θέση βασικού, επιθυμία των πλευρών είναι η μετακίνηση να γίνει μόνιμη.
Έτσι λοιπόν, αν και υπάρχει οψιόν για ακόμη ένα έτος δανεισμού, αναμένεται να πιέσουν τους «μπλε» να παραχωρήσουν τα δικαιώματά του. Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα στον Σαλάχ προσφέρθηκε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές τριών εκατομμυρίων, το χρηματικό... πακέτο των 16 εκ. ευρώ είναι έτοιμο να σταλθεί στο Λονδίνο και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τις επόμενες ημέρες.
*Πηγή: England365.gr*

Απομακρύνεται ο Γκουντογκάν!!

Άδοξο τέλος φαίνεται πως θα έχει το σίριαλ της μετακίνησης του Ιλκάι Γκουντογκάν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο 24χρονος μέσος συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Ντόρτμουντ.  
Αλλαγή σκηνικού στην υπόθεση Γκουντογκάν. Τη στιγμή που τα περισσότερα αγγλικά Μέσα παρουσίαζαν σχεδόν τελειωμένη την μεταγραφή του Γερμανού μέσου στη Γιουνάιτεντ, ήρθε το ρεπορτάζ του «SkySports» να τα ανατρέψει όλα!
Βάσει αυτού, ο διεθνής άσος αποφάσισε τελικά να μείνει στην Ντόρτμουντ, αποδεχόμενος μάλιστα και την πρόταση για την επέκταση του συμβολαίου του.
Εάν η πληροφόρηση ισχύει, τότε αναγκαστικά οι «κόκκινοι διάβολοι» θα στραφούν αλλού για την ενίσχυση της μεσαίας τους γραμμής.
*Πηγή: England365.gr*

«Ψήνεται» για Μπράιτον ο Ζαμόρα!

Στην ομάδα που μεγαλούργησε στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα είναι έτοιμος να επιστρέψει ο Μπόμπι Ζαμόρα! Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο 34χρονος άσος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υπογράψει ξανά συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπράιτον!
Λίγες ημέρες μετά την εξασφάλιση της ελευθέρας του από την ΚΠΡ, ο έμπειρος στράικερ δείχνει έτοιμος για το μεγάλο… comeback στον σύλλογο που του έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθεί το 2000!
Η Μπράιτον, λοιπόν, του έκανε πρόταση και εκείνος το σκέφτεται σοβαρά! Και για όσους δεν θυμούνται τα πεπραγμένα του στον σύλλογο της Τσάμπιονσιπ από το 2000 έως το 2003, αρκεί να αναφέρουμε αυτό: 76 γκολ σε 125 συμμετοχές…
*Πηγή: England365.gr*

«Καψούρα» του Φαν Χάαλ ο Κόουλμαν!

Ένα φλερτ που βαστά αρκετό καιρό είναι έτοιμο να αναζωπυρωθεί! Ο Λουίς Φαν Χάαλ βρήκε τον εκλεκτό για το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το όνομα αυτού, Σίμους Κόουλμαν!  
Όπως μετέδωσε το απόγευμα της Κυριακής το «SkySports», ο Ολλανδός τεχνικός είναι έτοιμος να κινήσει τις διαδικασίες απόκτησης του ακραίου μπακ της Έβερτον.
Πρόταση δεν έχει κατατεθεί ακόμη, κάτι που βάσει του εν λόγω ρεπορτάζ θα γίνει άμεσα, ενώ παραμένουν άγνωστες και οικονομικές αξιώσεις των «ζαχαρωτών».
Σημασία στην προκειμένη έχει πως οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέληξαν στην περίπτωση του Ιρλανδού άσου και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φάση της… προεργασίας για τον τρόπο που θα κινηθούν.
*Πηγή: England365.gr*

Παίρνει Έντερ η Σουόνσι!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την απόκτηση του Έντερ από τη Σουόνσι!  
Οι Ουαλοί βρίσκονται μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Πορτογάλου επιθετικού, με το «SkySports» να αναφέρει ότι οι διοικούντες έδωσαν τα χέρια με τους αντίστοιχους της Μπράγκα για την αγορά του ποδοσφαιριστή έναντι 5εκατ λιρών!
Ο 27χρονος άσος από τη μεριά του συμφώνησε σε τριετές συμβόλαιο και σύντομα, εντός της εβδομάδας, θα μεταβεί στην Ουαλία για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και ακολούθως να ανακοινωθεί επίσημα από τη διοίκηση του συλλόγου!
*Πηγή: England365.gr*

Στέλνουν Βιδάλ στην Άρσεναλ!!

Βόμβα μεγατόνων είναι έτοιμη να… πυροδοτήσει η Άρσεναλ! Σύμφωνα με την «La Stampa» της Χιλής, οι Λονδρέζοι έδωσαν τα χέρια με τη Γιουβέντους για την αγορά του Αρτούρο Βιδάλ!  
Από αλλού το περιμέναμε (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), από αλλού μας ήρθε! Βάσει του ρεπορτάζ της γνωστής χιλιανής ιστοσελίδας, οι «κανονιέρηδες» είδαν την πρόταση των 21εκατ λιρών να γίνεται αποδεκτή από τη «Γηραιά Κυρία», κάτι που σημαίνει ότι εκτός απροόπτου θα βγουν νικητές στη μάχη για την απόκτηση του σκληροτράχηλου μέσου!
Πάντως οριστικές εξελίξεις στο θέμα θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες, μια και αυτό το διάστημα ο διεθνής άσος αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα στο Κόπα Αμέρικα. Όλοι περιμένουν το τέλος των υποχρεώσεών του για να πέσουν οι υπογραφές και να σφραγιστεί το «deal»!
Περιμένουμε αρχικά να διαπιστώσουμε εάν οι πληροφορίες του εν λόγω Μέσου έχουν βάση και στη συνέχεια την κατάληξη του σίριαλ…
*Πηγή: England365.gr*

Ολοταχώς για Γκιντέτι η Έβερτον!

Αποφασισμένη να μπει γερά στη μάχη για την απόκτηση του Τζον Γκιντέτι εμφανίζεται η Έβερτον.  
Πληροφορίες του «Talksport» αναφέρουν ότι τα «ζαχαρωτά» σκοπεύουν να κινηθούν άμεσα για την υπογραφή του Σουηδού επιθετικού, προκειμένου να προλάβουν τυχόν… μπάσιμο των Γουότφορντ και Νόριτς που επίσης ενδιαφέρονται.
Ο 23χρονος άσος μένει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι και δεν υπάρχει καμία διάθεση για την ανανέωση της συνεργασίας τους.
Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Σέλτικ, όμως πηγές από το κοντινό του περιβάλλον αναφέρουν ότι προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσει στην Πρέμιερ Λιγκ.
*Πηγή: England365.gr*

«Συζητά με τρεις ομάδες της Πρέμιερ ο Αρντά»

Τελικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Ο ατζέντης του Αρντά Τουράν παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει.  
Μία ημέρα μετά τις πληροφορίες της «As», ότι οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν έρθει σε επαφή με τον μεσοεπιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο μάνατζέρ του Αχμέτ Μπουλούτ υποστήριξε πως όντως υπάρχει ενδιαφέρον από το Νησί!
«Πρόθεση του Αρντά είναι να φύγει από την Ισπανία αυτό το καλοκαίρι. Ανέκαθεν ήθελε να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ένα βήμα που θέλει να κάνει στην καριέρα του. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τρεις ομάδες, αλλά δεν μπορώ να σας πω με ποιες»,  τόνισε αρχικά ο ατζέντης του Τούρκου άσου και πρόσθεσε:
«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι πρόκειται για τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας και από τις καλύτερες στην Ευρώπη».
*Πηγή: England365.gr*