Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο Ρότζερς και το ρίσκο...!!

Η Λίβερπουλ θέλει να αλλάξει πρόσωπο και ο Μπρένταν Ρότζερς το παίρνει πάνω του. Το ρίσκο, η πίστη και οι ανάγκες για μεταγραφή!
Η Λίβερπουλ καλείται να αλλάξει σελίδα, να αφήσει πίσω της μια αποτυχημένη σεζόν και να μπει δυνατά, ώστε να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο!
Φιρμίνο, Οριζί, Ινγκς, Μίλνερ αποδεικνύουν την προθυμία του συλλόγου να κάνει τα πάντα για την επιτυχία των «κόκκινων». Τα εκατομμύρια που δόθηκαν και συνεχίζουν να δίνονται άραγε θα πέσουν στο κενό;  Είναι σε θέση οι «κόκκινοι» να πετύχουν; Η σεζόν που πέρασε ήταν απογοητευτική και από τον στόχο του τίτλου... κατάφερε να χάσει και την υπερπολύτιμη 4η θέση! Γκρίνια, προβλήματα, άσχημο κλίμα και αποχώρηση του μεγάλου αρχηγού! Ο Μπρένταν Ρότζερς στηρίχθηκε, έμεινε όμως μόνος και αποφασισμένος να πετύχει! 
Ποιες θα είναι οι μεταγραφές; Παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν ή έτοιμοι; Ο Ρότζερς έχει φέτος την τελευταία του ευκαιρία, αφού άλλη μια αποτυχία θα φέρει και την οριστική ρήξη. Αλλωστε, η επιτροπή μεταγραφών κοιτάζει μόνο την επιτυχία των κινήσεων και όχι εάν τις έχει επιλέξει ο προπονητής ή κάποιος άλλος. Με τον Κένι Νταλγκλίς δαπανήθηκαν 105 εκατ. λίρες σε αρκετούς νεαρούς, αριθμός τρελός, αλλά το σχέδιο απέτυχε, μιας και μόνο ο Χέντερσεον έδειξε πως μπορεί να μείνει και να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Κουτίνιο, Στάριτζ ξεχώρισαν αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ίδια στρατηγική και η Λίβερπουλ άλλαξε στάση!
Η Αρσεναλ από την άλλη με τον Αρσέν Βενγκέρ τα πάει περίφημα σε αυτό το κομμάτι, ο Αλσατός διάλεψε, δούλεψε σωστά κάνοντας τον Ρότζερς να... ζηλεύει και να επιθυμεί να επιτύχει σε αυτό το κομμάτι!
Για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται επιμονή...  Ο Αλμπέρτο Μορένο και ο Εμρέ Τσαν είναι οι παίκτες που έπεισαν, απ' όσους έκλεισαν το 2014. Ο Μαμαντού Σακού και ο Άνταμ Λαλάνα, επίσης άρεσαν. Υπήρξαν όμως τα πανάκριβα λάθη των Μάριο Μπαλοτέλι, Ντέγιαν Λόβρεν και Λαζάρ Μάρκοβιτς. Ο Ρότζερς πρέπει να επιμείνει σε αυτές τις επιλογές και να κοιτάξει να δέσει την άμυνά του. Από κει πρέπει να αρχίσει τη νέα Λίβερπουλ...
Εκατομμύρια για... ξόδεμα υπάρχουν, αλλά θα πάνε τα περισσότερα σε έναν επιθετικό;  Ο Σιμόν Μινιολέ αποδείχθηκε πιο καλός γκολκίπερ από το αναμενόμενο, αλλά δεν είναι ο σούπερ σταθερός παίκτης. Αν ο Ρότζερς δεν τον εμπιστεύεται όπως και τον Σέζνι, μήπως πρέπει να δράσει άμεσα για να βρει τη λύση κάτω από τα γκολπόστ! Στην άμυνα πρέπει να υπάρξουν λύσεις και η παραμονή του Κόλο Τουρέ μόνο... προβληματισμό έφερε, όπως και το γεγονός πως δεν αποκτήθηκε ο Τάιρον Μινγκς από την Ιπσουιτς. Υπάρχει ρίσκο, αλλά και τρόπος να εξοικονομηθούν χρήματα με την πώληση του Λόβρεν ο οποίος ποτέ δεν έπεισε... Οπως προαναφέραμε η άμυνα χρειάζεται ενίσχυση και εκτός από μεταγραφή - επένδυση απαιτείται και ένας ικανότατος παίκτης που θα προσφέρει την εμπιστοσύνη που έλειψε τη σεζόν που μας πέρασε.

Ο Ρότζερς πρέπει να αφήσει την επίθεσή του να ωριμάσει!

Η Λίβερπουλ έχει... δεσμευτεί με Οριζί και Ινγκς και περιμένει και την επιστροφή του Στάριτζ από τον τραυματισμό του. Μάλλον τον Οκτώβριο θα γίνει αυτό. Ίσως να μην είναι καν αναγκαίος άλλος φορ ή πρέπει να έρθει αυτός που θα κάνει τη διαφορά! Τα 32 εκατ. για τον Μπεντέκε είναι πολλά και σίγουρα θα αγχώσουν πιο πολύ τους δυο πιο πάνω! Οι Βρετανοί τονίζουν πως ο Ρότζερς θα περιμένει την εικόνα τους στα φιλικά και μετά θα αποφασίσει, άλλωστε περιμένει έσοδα από την παραχώρηση των Μπαλοτέλι, Μπορίνι, Λάμπερτ που πρέπει να πουληθούν!
Υπάρχουν ρίσκα για τον Ρότζερς, αλλά και η... λαιμητόμος! Θα καταφέρει να πετύχει τη μεταγραφική πολιτική ή θα αποτύχει; Ο Ρότζερς θα παλέψει να ρίξει τον μέσο όρο, τα συμβόλαιο και να εμπιστευθεί περισσότερο το ρόστερ που έχει σε συνδυασμό με λίγες, αλλά καλές κινήσεις. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: