Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δεύτερη πίστα!!

Οι κοντοί Κορεάτες αποδείχτηκαν χαμηλό εμπόδιο. Η Εθνική Εφήβων ανεβαίνει level και αντιμετωπίζει απόψε την επικίνδυνη Δομινικανή Δημοκρατία με στόχο το 2/2 στο Παγκόσμιο U19 του Ηρακλείου.

Δεύτερη πίστα
Νωθρή στην αρχή, κατά διαστήματα εντυπωσιακή στη συνέχεια και σε κάθε περίπτωση ουσιαστικά ήταν η Εθνική Εφήβων στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19. Οι βραχύσωμοι Κορεάτες δεν θα μπορούσαν, ωστόσο, να αποτελέσουν υψηλό εμπόδιο για την ελληνική ομάδα. Τέτοιο «απειλεί» να γίνει όμως η Δομινικανή Δημοκρατία.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Ο στόχος του μεταλλίου σε αυτή τη διοργάνωση είναι ακόμη μακρινός. Μέχρι την τελική «πίστα», η Εθνική έχει να αντιμετωπίσει κλιμακωτά αυξανόμενης δυναμικής αντιπάλους. Τέτοιοι είναι και οι Δομινικανοί, που έβγαλαν χθες το λάδι στην ισχυρή Σερβία, προτού λυγίσουν στο τέλος (82-77) και ορέγονται έκπληξη απόψε απέναντι στην Ελλάδα (20:30, ΕΡΤ 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Μια πιο αθλητική ομάδα, με πιο μεγάλα κορμιά, που παίζει (ελαφρώς) πιο ορθόδοξο μπάσκετ από την Κορέα και σίγουρα υπερτερεί σε ποιότητα επιφυλάσσει μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας για τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο τελευταίος από την πρεμιέρα μπορεί να κρατήσει πέρα από τη διάθεση των παικτών του την εξαιρετική φόρμα του Γιώργου Παπαγιάννη, το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Τάιλερ Ντόρσεϊ και πολλά άλλα θετικά στοιχεία, όπως και την ανταπόκριση του κοινού, καθώς περίπου 2.000 θεατές ήταν παρόντες. Απών θα είναι και πάλι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που πατά καθημερινά και καλύτερα και υπάρχει αισιοδοξία πως θα είναι διαθέσιμος μέχρι τα νοκ άουτ.

Το μενού της ημέρας

Τα παιχνίδια Τουρκία-Ισπανία και ΗΠΑ-Κροατία ξεχωρίζει στο υπόλοιπο πρόγραμμα της Κυριακής.

Α’ Όμιλος
18:15 ΗΠΑ-Κροατία (ΚΓ Ηρακλείου)
20:00 Αίγυπτος-Ιράν (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Βαθμολογία
1. Κροατία 2
2. ΗΠΑ 2
3. Ιράν 1
4. Αίγυπτος 1

Β’ Όμιλος
13:15 Κίνα-Αργεντινή (ΚΓ Πανεπιστημίου)
16:00 Τουρκία-Ισπανία (ΚΓ Ηρακλείου)

Βαθμολογία
1. Ισπανία 2
2. Τουρκία 2
3. Αργεντινή 1
4. Κίνα 1

Γ’ Όμιλος
13:45 Αυστραλία-Ιταλία (ΚΓ Ηρακλείου)
15:30 Τυνησία-Καναδάς (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Βαθμολογία
1. Ιταλία 2
2. Καναδάς 2
3. Αυστραλία 1
4. Τυνησία 1

Δ’ Όμιλος
17:45 Σερβία-Κορέα (ΚΓ Πανεπιστημίου)
20:30 Ελλάδα-Δομινικανή Δημοκρατία (ΚΓ Ηρακλείου)

Βαθμολογία
1. Ελλάδα 2
2. Σερβία 2
3. Δομινικανή Δημοκρατία 1
4. Κορέα 1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: