Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Μίλαν: Ο Μπερτολάτσι και το κέντρο!!

Η Μίλαν κάνει δικό της τον Αντρέα Μπερτολάτσι και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Ιταλό μέσο και το κέντρο που πάει να σουλουπωθεί.
Η αποτυχία στις υποθέσεις των μεταγραφών των Ζοφρί Κοντογκμπιά και Τζάκσον Μαρτίνες ήταν περισσότερο πλήγμα στο πρεστίζ των Ροσονέρι και όχι τόσο στην ποιότητα που επιδιώκεται να προστεθεί στο ρόστερ. Υστερα από το διπλό φιάσκο στο οποίο μπορεί να ισχύει το 'κάθε εμπόδιο για καλό' οι Ροσονέρι συνέχισαν να δουλεύουν για να ενισχύσουν το κέντρο και -εκτός αν δεν έχουμε ξανά κάποια απίθανη ανατροπή- αγόρασαν τον Αντρέα Μπερτολάτσι από την Ρόμα. Ο 24χρονος ανήκε με συνιδιοκτησία στους Τζαλορόσι και την Τζένοα, στην οποία αγωνιζόταν από το 2012 και με την περσινή παρουσία στην Serie A εκτόξευσε τη μετοχή του. Η Ρόμα ευνοήθηκε σαφώς από το limit up και αγόρασε το 50% των Ροσομπλού αντί 8.5 εκατ. ευρώ γνωρίζοντας ότι η Μίλαν είναι αποφασισμένη να τον πάρει. Ετσι κι έγινε. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση, οι Ροσονέρι τον έκλεισαν δίνοντας 20 εκατ. ευρώ χωρίς μπόνους στους Ρωμαίους και στον ίδιο συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2 εκατ. ευρώ τα οποία μπορεί να γίνουν 3 σε περίπτωση κατάληψης θέσης που να οδηγεί στο Champions League.
Μετά την απώλεια του Κοντογκμπιά η Μίλαν έστρεψε αμέσως τα μάτια της στον αριστεροπόδαρο πολυσύνθετο μέσο και δεν άφησε την Ρόμα να της χαλάσει το πλάνο. Τα 20 εκατ. ευρώ σίγουρα μοιάζουν πάρα πολλά για έναν παίκτη που έκανε μόλις μία καλή σεζόν σε top level, όμως πλέον έχει στο δυναμικό της έναν πολύ χρήσιμο και εξελίξιμο άσο και φυσικά Ιταλό, όπως είναι η οδηγία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους.

Είναι το πρώτο δώρο στον νέο τεχνικό των Ροσονέρι, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, που θα έχει στη διάθεσή του κάποιον που μπορεί να καλύψει πολλές θέσεις στο κέντρο και έχει φτάσει μέχρι την Squadra Azzurra. «Δεν θέλω να μιλάω για παίκτες που δεν είναι δικοί μου. Ομως ο Μπερτολάτσι είναι εξαιρετικός. Μου αρέσει πολύ, τα χαρακτηριστικά του είναι ενός παίκτη επιπέδου Μίλαν».
Η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη στην καριέρα του ύψους 1.79μ. μέσου, ο οποίος βοήθησε την Τζένοα να τερματίσει στο Νο6 του Campionato αν και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πάρει άδεια για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Τζανπιέρο Γκασπερίνι τον χρησιμοποίησε σε αρκετές διαφορετικές θέσεις στο κέντρο και ο Μπερτολάτσι απέδωσε παντού αποδεικνύοντας την ποιότητά του αμυντικά και δημιουργικά. «Εχει καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα και διαθέτει εξαιρετική τεχνική. Σε κέντρο με ρόμβο, μπορεί να παίξει σε όλους τους ρόλους» είπε ο παλιός αμυντικός των Ροσονέρι, Φίλιπο Γκάλι.
ADVERTISEMENT
Πέρυσι αγωνίστηκε σε 34 αγώνες στην Serie A και εκτός από τον μέσο όρο ανα αγώνα του 2.1 σε τάκλιν, 1.3 σε κοψίματα, 1.4 σε πάσες κλειδιά και 1.2 σε ντρίμπλες, ο Μπερτολάτσι έβαλε 6 γκολ (το ένα από αυτά στην Μίλαν με τρομερό σόλο) και έδωσε 8 ασίστ. Σε 2άδα κεντρικών μέσων αλλά και αριστερά σε 3-4-3, σαν καθαρός κόφτης και εσωτερικός σε 4-3-3 και σαν playmaker σε 3-4-1-2, ο Μπερτολάτσι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της εξαιρετικής παρουσίας της Τζένοα τη σεζόν 2014-15.

Πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τον αριστεροπόδαρο άσο, η Μίλαν είχε κάνει μία ακόμα εξαιρετική κίνηση για το κέντρο η οποία, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μοιάζει με μεταγραφή. Οι Ροσονέρι απέφυγαν να κάνουν έγκλημα με τον Ντε Γιονγκ, ο οποίος αφού είχε βρεθεί στην πόρτα της εξόδου ως ελεύθερος τελικά έμεινε στο San Siro ανανεώνοντας για τρία χρόνια, κίνηση την οποία είχε ζητήσει έντονα ο Μιχαΐλοβιτς, στον οποίο αρέσει πολύ το προφίλ του 30χρονου. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, ο Ολλανδός fighter θα είναι καθαρός κόφτης, Μπερτολάτσι και ένας εκ των Μοντολίβο/Πόλι εσωτερικοί και ο Μποναβεντούρα trequartista σε ένα σχήμα 4-3-1-2 ενώ παίζει πάντα και το 4-3-3 για τον «Μίχα» που έχει δείξει ότι δεν χρησιμοποιεί μόνο έναν σχηματισμό.
Την ίδια στιγμή, στην Μίλαν δεν θέλουν να κάνουν ξανά το ίδιο λάθος με πέρυσι και να αφήσουν το ρόστερ στο έλεος του Θεού στις θέσεις των μέσων. Για τον λόγο αυτό συνεχίζουν να δουλεύουν για την απόκτηση ενώ χαφ-ονόματος και αυτός που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι ο Αξελ Βίτσελ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Οι Ροσονέρι προσπαθούν να τα βρουν με τον παίκτη πριν κάνουν το ταξίδι στην Ρωσία με την τιμή να είναι 40 εκατ. ευρώ.
Σε περίπτωση απόκτησης και του Βέλγου, η μεσαία γραμμή του κλαμπ θα έχει πάρει ένα τεράστιο upgrade έχοντας πλέον 3-4 πολύ ποιοτικές λύσεις μαζί με ρολίστες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά σε πιο εύκολους αγώνες. Παρά το αρχικό κάζο με το 0/3 με Ζλάταν, Κοντογκμπιά, Τζάκσον, η Μίλαν δείχνει ότι όντως θέλει να ξοδέψει στην αγορά και να ανέβει επίπεδο, ενώ ακριβώς έναν χρόνο πριν οι δανεικοί και οι ελεύθεροι ήταν καθημερινότητα στα ρεπορτάζ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: