Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Χόλντεν: «Δεύτερο σπίτι μου η Ελλάδα»


Ο Τζέι Αρ Χόλντεν, σε ρόλο σκάουτ των Πίστονς πλέον, μιλά στο sport-fm.gr από το Παγκόσμιο U19 για την Ελλάδα, την ΑΕΚ, τους Έλληνες ΝΒΑερ, τα ταλέντα που εντοπίζει, τον Σπανούλη και τη νέα του ζωή.

Χόλντεν: «Δεύτερο σπίτι μου η Ελλάδα»
Για τον Τζέι Αρ Χόλντεν η Ελλάδα ήταν ο διάδρομος απογείωσης της καριέρας του. Πρωταθλητής με την ΑΕΚ το 2002 κι εν συνεχεία της Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ, αλλά και τη Ρωσία. Ο Αμερικανός παλαίμαχος πλέον γκαρντ, βρίσκεται στο Ηράκλειο και με νέο ρόλο αυτό του ανιχνευτή ταλέντων για λογαριασμό των Πίστονς παρακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19.

Το sport-fm.gr τον συνάντησε και μίλησε μαζί του για τα ταλέντα που βλέπει, τους Έλληνες που είναι στο ΝΒΑ ή χτυπούν την πόρτα του, τον Βασίλη Σπανούλη, την ΑΕΚ και φυσικά τη χώρα μας που λατρεύει.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

-Τι σας φέρνει στο Ηράκλειο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων;
«Είμαι εδώ σαν σκάουτ των Ντιτρόιτ Πίστονς για να παρακολουθήσω όσους περισσότερους παίκτες μπορώ και όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ, ψάχνοντας παίκτες για τα επόμενα ντραφτ. Έχω δει ήδη πολλά καλά ταλέντα».

-Κάποιος συγκεκριμένος στόχος; Αν και ξέρω πως δεν σας επιτρέπουν να το αποκαλύψετε…
«Δεν έχω συγκεκριμένους στόχους ακόμη. Έχω δει 3-4 Έλληνες παίκτες που μου άρεσαν πολύ. Το θέμα είναι να βρεις τους κατάλληλους παίκτες κι αυτοί να έχουν την επιθυμία να παίξουν στο ΝΒΑ».

-Είμαι σίγουρος πως έχετε τη χώρα στην καρδιά σας…
«Αγαπώ την Ελλάδα. Εδώ άρχισε η καριέρα μου, μέσα από την ΑΕΚ ο κόσμος άρχισε να με μαθαίνει σαν παίκτη. Για μένα είναι σαν το δεύτερο καλύτερο μέρος μετά την πατρίδα μου. Λατρεύω τον καιρό και τον κόσμο. Μιλώ συχνά με τον Παπαλουκά και τον Ζήση, ενώ έχω ακόμη επαφή με τον κόουτς Σάκοτα».

-Είναι στα σχέδιά σας να ασχοληθείτε με την προπονητική;
«Δεν ξέρω αν θέλω να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι. Μάλλον προτιμώ να μείνω μακριά από τα φώτα. Ίσως αν προέκυπτε η κατάλληλη ευκαιρία από την Ευρώπη να το σκεφτόμουν διαφορετικά, αλλά τώρα αυτό που κάνω με ικανοποιεί. Είναι μια ωραία δουλειά. Κάνω πολλά ταξίδια αναζητώντας ταλέντα κι έρχομαι συχνά στην Ευρώπη, έχοντας σαν βάση μου τις Ηνωμένες Πολιτείες».

-Αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια πως και οι Έλληνες μπορούν να παίξουν στο ΝΒΑ, έτσι δεν είναι;
«Έτσι είναι. Ειδικά ο Αντετοκούνμπο είναι πολύ καλός παίκτης και μπορεί κάποια μέρα να γίνει All Star».

-Έχουμε δει όμως και σπουδαίους Έλληνες παίκτες, που δεν έχουν καταφέρει να κάνουν καριέρα εκεί, όπως ο Σπανούλης…
«Δεν θα έλεγα πως ο Σπανούλης δεν τα κατάφερε. Θα έλεγα πως δεν είχε τον ίδιο ρόλο εδώ όπως στο ΝΒΑ. Το θέμα είναι να αποδεχτείς έναν συγκεκριμένο ρόλο. Θεωρώ πως θα μπορούσε εύκολα να παίξει και στο ΝΒΑ. Ο Σπανούλης πιστεύω πάντως πως πήρε τη σωστή απόφαση επιστρέφοντας στην Ευρώπη. Έχει πάρει την Ευρωλίγκα και τον τίτλο του MVP πολλές φορές, άρα η επιλογή του ήταν σωστή. Τότε αποφάσισε πως ήθελε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και επιστρέφοντας πέτυχε απόλυτα με τον Ολυμπιακό».

-Θα γνωρίζετε, ασφαλώς, και τη νέα προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ μετά από αρκετά χρόνια...
«Ναι, έχω ενημερωθεί και χαίρομαι. Πιστεύω πως η ΑΕΚ θα τα πάει πολύ καλά στο μέλλον. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, με σπουδαίο κόσμο. Ξέρω πως αντιμετώπισε στο παρελθόν κάποια διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά τώρα έχει τον κόουτς Σάκοτα και μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθεί να τη χτίσει από την αρχή. Πιστεύω πως μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα στο μέλλον. Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά αμέσως, γιατί χρειάζεται χρόνος, αλλά σταδιακά μπορεί να είναι ξανά στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: