Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Στα 9 η Ελλάδα, σάρωσε η Ρωσία!!

Με εννιά μετάλλια συνολικό απολογισμό ολοκλήρωσε την παρουσία της η ελληνική αποστολή στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού. Σάρωσαν οι Ρώσοι, που ήταν μακράν οι κορυφαίοι της διοργάνωσης.

Στα 9 η Ελλάδα, σάρωσε η Ρωσίδα
Εννιά μετάλλια σε έξι αθλήματα κατέκτησε η Ελλάδα στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες που ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Μπακού.

inner
Ο πίνακας τον μεταλλίων της Ελλάδαςανά άθλημα

Το άθλημα που χάρισε την μεγαλύτερη επιτυχία στα ελληνικά χρώματα είναι η ενόργανη γυμναστική, όπου ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, ενώ ο Βλάσης Μάρας πήρε την δεύτερη θέση στο μονόζυγο.

inner

Το πρώτο χρονικά μετάλλιο ήρθε στο καράτε, όταν ο Γιώργος Τζάνος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο καράτε, ενώ το τελευταίο ήρθε απ’ τον Ηλία Ηλιάδη με την τρίτη θέση στην πάλη.

inner

Ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο προστέθηκε στην συλλογή απ’ τη σκοποβολή και τους Άννα Κορακάκη και Κωνσταντίνο Μαλγαρινό στον τελικό του μεικτού με αεροβόλο στα 10μ.

inner

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των ελληνικών ομάδων στις πισίνες, με την Εθνική ομάδα πόλο Εφήβων και Νεανίδων να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο, όπως και η Ηλέκτρα Λεμπλ στα 50μ. πεταλούδα, ενώ ο Δημήτρης Δημητρίου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 400μ. ελεύθερο.

inner

Στην συνολική κατάταξη μεταλλίων η Ελλάδα κατέλαβε την 28η θέση, σε έναν πίνακα που έχει ξεκάθαρο… κορυφαίο. Η Ρωσία σάρωσε στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες, με συγκλονιστική συγκομιδή 164 μεταλλίων, αφήνοντας τους Αζέρους διοργανωτές στη δεύτερη θέση με 56 μετάλλια.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν 79 χρυσά μετάλλια, 40 ασημένια και 20 χάλκινα, ενώ οι οικοδεσπότες συγκέντρωσαν 21 χρυσά, 15 ασημένια και 20 χάλκινα.

Η τελική κατάταξη:


inner
inner
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: