Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Στεφανίδης: «Υπήρξαν επαφές με ενδιαφερόμενους για τον Άρη»

Για τη συμμετοχή του ως υποψήφιος στις σαββατιάτικες εκλογές της Κοινωνίας Μελών Άρη μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» το πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Άρης Παναγιώτης Στεφανίδης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την απόφασή του να εμπλακεί στις εκλογές της ΚΜΑ:

«Συμμετέχω στις εκλογές της ΚΜΑ γιατί θεωρώ πως ο τρόπος που λειτουργούσε μέχρι σήμερα είναι απαράδεκτος. Η λειτουργία του φορέα είναι μία από τις κύριες αιτίες που ο Άρης βρίσκεται σε αυτό το άσχημο σημείο σήμερα. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που κινείται και λειτουργεί η ΚΜΑ προκειμένου να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση».

Για την χρησιμότητα και την προοπτική της ΚΜΑ στο μέλλον:

«Πρέπει να θυμηθούμε ποιος ήταν ο σκοπός δημιουργίας της Λέσχης. Θυμάμαι σε μια από τις πρώτες συνελεύσεις ειπώθηκε ότι πλέον δεν θα μπορέσει κανείς να χρεώσει τον Άρη και αν τυχόν συμβεί θα ξέρουμε ποιος είναι. Δυστυχώς, όμως, ο τρόπος λειτουργίας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση με τα υπέρογκα χρέη που ο κόσμος δεν ήξερε. Μια άσχημη χρονιά είχε ως αποτέλεσμα να βγουν όλα στην επιφάνεια. Δεν απέτυχε όμως το μοντέλο διοίκησης, απέτυχαν τα πρόσωπα. Διεκδικούσαν μια θέση για την οποία δεν είχαν τις προϋποθέσεις για να εμπλακούν. Η Λέσχη είναι ο μεγαλομέτοχος του Άρη. Δεν μπορεί η διοίκηση της ΠΑΕ να είναι πάνω από την ΚΜΑ. Όταν έβλεπε ο κόσμος τον τρόπο που διεξάγονταν οι γενικές συνελεύσεις, πως γίνονταν οι αλλαγές καταστατικού χωρίς να έχει προϋπάρξει ενημέρωση, όταν έβλεπε ο φίλαθλος πως Λέσχη και διοίκηση της ΠΑΕ ήταν σαν αδέρφια χωρίς να υπάρχει έλεγχος, είναι λογικό να έχει καλλιεργηθεί η απαξίωση της Λέσχης στα μάτια κάποιων φιλάθλων. Κάποιοι ήθελαν να κάνουν τον Άρη μαγαζί τους χωρίς να βάλουν λεφτά και χρησιμοποιούσαν τη Λέσχη για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους. Εγώ είμαι πολέμιος τέτοιων πρακτικών και θεωρώ χρέος μου να απαλλαγεί ο Άρης από παρόμοιες συμπεριφορές».

Όσον αφορά το τί πρέπει να γίνει για να μην επαναληφθούν τέτοιες πρακτικές ο Παναγιώτης Στεφανίδης τόνισε:

«Ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει πιο σοφά για το ποια είναι τα κατάλληλα άτομα να διοικήσουν τον Άρη. Πάντως, άμα πάμε παραταξιακά το παιχνίδι είναι χαμένο. Είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες της ΚΜΑ. Πρέπει να το Δ.Σ. της Λέσχης να ασκεί καθήκοντα μεγαλομετόχου, να ασκεί έλεγχο στη διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά να μην αναμειγνύεται σε άλλα θέματα μη αρμοδιοτήτων του, όπως π.χ. το αγωνιστικό. Οι ρόλοι ανάμεσα σε ΚΜΑ και ΠΑΕ πρέπει να είναι διακριτοί. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς το Δ.Σ. της ΚΜΑ, να κατατίθενται οι προϋπολογισμοί, να γνωρίζει η ΚΜΑ τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας και αν εξοφλούνται οι υποχρεώσεις της ομάδας ώστε να μην χρεωθεί ξανά ο Άρης ούτε ευρώ».

Για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στην ΠΑΕ ο Παναγιώτης Στεφανίδης εξέφρασε ενστάσεις:

«Μόλις ενημερώθηκα για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της ΠΑΕ Άρης εξέφρασα την αντίθεσή μου. Θεωρώ πως οι εκλογές έπρεπε να πάνε όσο το δυνατόν πιο πίσω προκειμένου να έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Αν η ομάδα μπει στη διαδικασία του 99 μπορεί να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από κάποιον επενδυτή. Επίσης, θα ήταν παράλογο να κάνουμε εκλογές πριν το πόρισμα, αφού μπορεί να προκύψει διοίκηση με άτομα εμπλεκόμενα. Προσωπικά, σε περίπτωση που αποδειχθεί με το πόρισμα πως κάποιοι λειτούργησαν εις βάρος της ομάδας και είναι μέσα στη νέα διοίκηση θα απαιτήσω αποπομπή των προσώπων αυτών. Αν δεν το κάνουμε θα ξανασυναντήσουμε τα ίδια προβλήματα στο μέλλον».

Για τη δυνατότητα αυτοδύναμης πορείας του Άρη χωρίς επενδυτή, ο κύριος Στεφανίδης υπογράμμισε:

«Σύμφωνα με την εμπειρία μου ο Άρης μπορούσε να κινηθεί αυτοδύναμος. Παρά ορισμένα βαριά συμβόλαια της περσινής χρονιάς που τα κρατήσαμε και φέτος δεν μπήκαμε μέσα ούτε ευρώ. Ο Άρης έπρεπε να σωθεί νωρίτερα, αδικήθηκε από τη διαιτησία και αν τον άφηναν θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και τα πλέι-οφ. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη χρονιά ανέδειξε ταλέντα τα οποία μπορεί να τα αξιοποιήσει αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. Ωστόσο, το ιδανικότερο θα ήταν να υπάρξει κάποιος άνθρωπος που θα επενδύσει στην ομάδας και θα δώσει οικονομικές ενέσεις είτε ως μεγαλομέτοχος είτε με συνιδιοκτησία. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Άλλωστε, έχουμε και την εκκρεμότητα της αδειοδότησης μέχρι την 30ή Ιουνίου. Καλό είναι όλες οι εξελίξεις να γίνουν σύντομα αν και τα δεδομένα της ομάδας για όποιον ενδιαφέρεται είναι γνωστά. Υπάρχει το μνημόνιο με την ΕΠΟ και η ρύθμιση με τα χρέη προς την εφορία».

Όσον αφορά το αν γνωρίζει κάτι περί ενδιαφέροντος επενδυτών, ο Παναγιώτης Στεφανίδης αποκάλυψε πως δέχθηκε κρούσεις από ενδιαφερομένους:

«Μετά την ανακοίνωση της καθόδου μου στις εκλογές της ΚΜΑ δέχθηκα κρούση από ενδιαφερόμενους. Καθ? όλη τη χρονιά υπήρξαν επαφές με ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν για τον Άρη και δεν έχουν δημοσιευθεί γιατί κρίθηκε πως προείχε η απόλυτη προσήλωση στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας που έδινε αγώνα σωτηρίας. Επιδίωξή μου είναι να υπάρξει ένα Δ.Σ. στην ΚΜΑ που θα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει στην ομάδα όποιος ενδιαφέρεται. Οι πόρτες πρέπει να είναι ανοικτές για όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει στον Άρη. Πρέπει να τερματιστεί η εσωστρέφεια, να ανοίξει ο δρόμος για σοβαρούς ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν και ο κόσμος του Άρη θα στηρίξει, όπως στήριξε και φέτος. Ο κόσμος θέλει να ακούει αλήθειες και φέτος στήριξε την ομάδα γιατί άκουσε αλήθειες».Πηγή: metrosport.gr

Τσοκτουρίδης: «Δεν έχουμε κάτι επίσημο, έχει μεγάλες δυνατότητες ο Σαββίδης»

Ο πρόεδρος της Καβάλας, Γιώργος Τσοκτουρίδης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της «κυανόλευκης» ΠΑΕ, τονίζοντας πως ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη κρούση.

Αρχικά τόνισε:

«Είναι πολλοί επενδυτές που ενδιαφέρονται για τον ΑΟΚ αυτή την περίοδο, δέχομαι καθημερινά τηλεφωνήματα και με ρωτούν σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ΠΑΕ, κάποιοι έχουν πάρει και οικονομικά στοιχεία, έχουμε προχωρήσει με κάποιους και σε συνομιλίες, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Δεν υπάρχει επικοινωνία με Σαββίδη ούτε με ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο και δεν μπορώ να έχω κι εγώ άποψη για συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. Σαφώς και ένας επιχειρηματίας της εμβέλειας του κ. Σαββίδη θα μας ενδιέφερε. Γνωρίζω ότι είναι επιχειρηματίας μεγάλης εμβέλειας και δυνατοτήτων, αλλά δε γνωρίζω για τις επιχειρηματικές του επιδιώξεις. Διαβάζω μόνο στον Τύπο».

Για το αν υπήρξε επικοινωνία με έναν των Βρύζα ή Ζαγοράκη, που κατάγονται από την πόλη της Καβάλας:

«Δεν είχα κάποια επικοινωνία, σαφέστατα ο κ. Βρύζας και ο κ. Ζαογράκης κατάγονται από την περιοχή μας, αλλά δεν είχαμε επικοινωνία. Παρακολουθώ κι εγώ στις εφημερίδες για το ενδιαφέρον, αλλά κάτι το επίσημο δεν υπάρχει, δεν έχω κάποια ουσιαστική επαφή».

Τέλος, για την Καβάλα και αν υπάρχει ανάμειξη της οικογένειας Ψωμιάδη στην προσπάθεια που γίνεται:

«Η Καβάλα είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία και με πολλούς φιλάθλους ασχέτως που δεν έρχονται στο γήπεδο τα τελευταία δύο χρόνια και με το δίκιο τους. Είναι περήφανη η πόλη για την ομάδα της, που αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη και αν υπάρξει επιχειρηματίας στην Καβάλα που θέλει να επενδύσει, μπορεί να κάνει θαύματα, όπως έγιναν προ διετίας. Δυναμική υπάρχει, το πρόβλημα είναι μόνο οικονομικό αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο να ανήκει αλλού η Καβάλα τα ποσοστά είναι δικά μας, εμείς έχουμε επενδύσει και δεν υπάρχει άλλος που να έχει βάλει χρήματα, ούτε η παραμικρή ανάμειξη της οικογένειας Ψωμιάδη. Αν υπήρχε η οικογένεια Ψωμιάδη, δεν θα είχαμε αυτά τα οικονομικά προβλήματα. Στο ποσοστό που έχουμε εγώ και ο συνεργάτης μου δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της οικογένειας Ψωμιάδη, περιμένω το δήμαρχο να ανασκευάσει τη δήλωσή του, διότι τον προσβάλλουν όσα είπε». Πηγή: metrosport.gr

Κόντης : «Βάλτε τον Γκάλη πρόεδρο»

Για το αύριο του Άρη, μίλησε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής των «κιτρίνων» Γιάννης Κόντης, στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη σέντρα», ο οποίος πρότεινε το Νίκο Γκάλη ως νέο πρόεδρο της ομάδας.

«Να σταματήσει η κωμωδία της Λέσχης και να βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει λεφτά στον Άρη. Ο Άρης χρειάζεται χρήματα. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ ξανά με αυτό το σάπιο περιβάλλον. Ας ανοίξει αυτή η περιβόητη ΑΜΚ και θα δούμε τι θα γίνει Ίσως προτείνω κάποια άτομα, αλλά προσωπικά δεν θα ασχοληθώ ξανά με το σωματείο. Έχω άλλα σχέδια πια στο μυαλό μου. Όταν ανέλαβα τον Άρη είχα όραμα για αυτή την ομάδα» τόνισε αρχικά.

Για την ανάγκη να βρεθεί επενδυτής , ανέλυσε: «Αν όντως θελήσουν κάποιοι άνθρωποι να βάλουν χρήματα στον Άρη, εγώ θα προσπαθήσω να τους φέρω σε επαφή για παράδειγμα με τον Χρήστο Γρόλλιο, αν και έχουμε να μιλήσουμε εδώ και αρκετά χρόνια. Και ο κ. Ηλιάδης που διαβάζω διάφορα για αυτόν, αν έχει να βάλει χρήματα στον Άρη, να τα βάλει» και συνέχισε: «Το θέμα είναι ότι κάποιοι ψάχνουν για κορόιδα. Δεν γίνεται να βάλει κανείς 7 εκατ. «μαύρα». Ας απομακρυνθούν οι… «γλίτσες» πρώτα από την ομάδα και κάτι καλό μπορεί να γίνει για τον Άρη».

Για την υπόθεση του άρθρου 99 είπε: «Όσον αφορά την ιστορία με το άρθρο 99, προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΕΠΟ δεν πρόκειται να το δεχθεί και η ομάδα θα έχει εκ νέου προβλήματα».

Τέλος έκανε μία ριζοσπαστική πρόταση για την ανάληψη της προεδρίας του Άρη: «Εγώ θα μπορούσα να δω το Νίκο Γκάλη ως νέο πρόεδρο του Άρη. Να βγει αυτός μπροστά και με το τεράστιο όνομα που έχει, ούτε θα μπορέσουν να σταθούν λαμόγια δίπλα του, αλλά θα καταφέρει να «ανοίξει» και πόρτες για την ομάδα. Θα έχει τον σεβασμό όλων. Βάλτε τον τεράστιο Γκάλη για πρόεδρο».Πηγή: metrosport.gr

O Γιάχος στον τελικό κυπέλλου!!

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε τον Θανάση Γιάχο από τον σύνδεσμο Χίου ως διαιτητή του τελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας 2013, μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 20:30 στο ΟΑΚΑ.

Βοηθοί του κ. Γιάχου ορίστηκαν οι Δημήτρης Σαραϊδάρης (Α') από τον ΣΔΠ Μακεδονίας και Αντώνης Καρατζίκας (Β') από τον ΣΔΠ Αθηνών. Ως 4ος διαιτητής ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά ενώ επιπρόσθετοι διαιτητές ορίστηκαν οι Σταύρος Τριτσώνης (Α') και Σταύρος Μάνταλος (Β') από τον ΣΔΠ Αθηνών.
Πηγή: metrosport.gr

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη!!

Μία ώρα περίπου πριν την έναρξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη, σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των «πράσινων» και του Πανιωνίου που τους περίμεναν.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη!
Επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, περίπου μία ώρα πριν αρχίσει το προγραμματισμένο για τις 20:00 παιχνίδι μπαράζ των «πράσινων» με την Ξάνθη.

Περίπου 50 μηχανάκια με οπαδούς του Παναθηναϊκού κατευθύνονταν προς το γήπεδο της Νέας Σμύρνης και κοντά στην πλατεία, τους περίμεναν οπαδοί των «κυανέρυθρων». Όταν συναντήθηκαν, άρχισαν τα… όργανα με καπνογόνα και αντικείμενα να εκτοξεύονται με αποτέλεσμα να επέμβουν δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι οι οπαδοί του Πανιωνίου είχαν βγάλει ανακοίνωση από το μεσημέρι και είχαν προαναγγείλει ότι από τις 17:00 το απόγευμα θα βρίσκονταν στην Πλατεία προκειμένου να... προστατεύσουν τις περιουσίες τους.
Πηγή: sport-fm.gr

Στις κάλπες!

Το Σάββατο 11 Μαΐου οι φίλοι του Άρη θα αναδείξουν νέα διοίκηση στην Κοινωνία Μελών, που θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Στις κάλπες

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους φίλους του Άρη για τις επικείμενες εκλογές της Κοινωνίας Μελών εξέδωσε ο φορέας.

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου, οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 9:00 έως τις 19:00 και οι ψηφίσαντες θα έχουν δικαίωμα να βάζουν μέχρι πέντε σταυρούς για το διοικητικό συμβούλιο και τρεις για την εξελεγκτική επιτροπή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Κοινωνίας Μελών Άρη:

Η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών για τα όργανα της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ υπενθυμίζει ότι:

α) Οι εκλογές θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Μαΐου 2013 και οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 09:00 έως τις 19:00

β) Οι ψηφίσαντες μπορούν να βάζουν μέχρι πέντε (5) σταυρούς για το Διοικητικό Συμβούλιο και μέχρι τρεις (3) σταυρούς για την Εξελεγκτική Επιτροπή

γ) Για τη συμμετοχή στη διαδικασία είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου, διπλώματος οδήγησης ή άλλου δημοσίου εγγράφου με φωτογραφία

Υπενθυμίζει επίσης την ανακοίνωση (1/5) του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ:

Σε εκτέλεση της από 27/04/2013 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, αποφασίζουμε σχετικά με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων του Σωματείου στις 11/05/2013, καθώς και για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, δυνάμει απόφασης Ειρηνοδικείου, που θα διεξαχθούν στις 25/05/2013, τα παρακάτω:

1) Δικαίωμα ψήφου για εκλογή των οργάνων του Σωματείου έχει κάθε μέλος που αγόρασε διαρκείας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ το 2012, με παράταση της ισχύος τακτοποίησης από 31/12/2012, που ήταν η αρχική, μέχρι 31/05/2013.

2) Τα ίδια ακριβώς ισχύουν σχετικά με το δικαίωμα ψήφου και για όσους συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

3) Δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες θα έχουν γενικά και όσοι δεν αγόρασαν διαρκείας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ το 2012, αλλά έχουν ανανεώσει ή θα ανανεώσουν τη συνδρομή τους στο Σωματείου για το 2013 το αργότερο 60 ώρες πριν τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

4) Όποιο μέλος επιθυμεί να ψηφίσει επιστολικά, μπορεί να κατεβάσει το ψηφοδέλτιο (φώτο), να το εκτυπώσει και να το αποστείλει στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, Αλ. Παπαναστασίου 154, ΤΚ 54250, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη, σε φάκελο που θα φέρει απαραίτητα το ονοματεπώνυμό του. Οι σταυροί προτίμησης μπορεί να είναι το πολύ έως πέντε (5) για το Διοικητικό Συμβούλιο και τρεις (3) για την Εξελεγκτική Επιτροπή (Άρθρο 20, παράγραφος 3 του Καταστατικού)».


Οι ζημιές στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης! (pics)

Τις ζημιές που έγιναν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Skoda Ξάνθη, σας παρουσιάζει το sport-fm.gr με τη βοήθεια του action images.

Οι ζημιές στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης (pics)
Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας-μπαράζ του Παναθηναϊκού με την Skoda Ξάνθη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, παρότι χθες το βράδυ άγνωστοι πέταξαν μπογιές και καρφιά στον αγωνιστικό χώρο.

Το sport-fm.gr με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού του action images σάς παρουσιάζει τις ζημιές που έγιναν στην έδρα που θα φιλοξενήσει το σημερινό ματς.

Δείτε εδώ το βίντεο.
Πηγή: sport-fm.gr

Χαμόγελα για Σίλντενφελντ!!

Ρυθμό εν όψει της έναρξης της διαδικασίας των πλέι οφ ανεβάζει καθημερινά ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ έκανε ατομικό πρόγραμμα.

Χαμόγελα για Σίλντενφελντ
Ατομικό πρόγραμμα με μπάλα έκανε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ εν όψει της έναρξης των αγώνων κατάταξης της Σούπερ Λίγκας.

Ο Κροάτης στόπερ ξεπερνάει τον μυϊκό τραυματισμό που είχε υποστεί και σήμερα ανέβασε ρυθμούς, κάνοντας τον Γιώργο Γεωργιάδη να χαμογελούν και να ελπίζουν πως μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του στα πλέι οφ.

Από την πλευρά τους, ο Κατσικάς και ο Κωνσταντινίδης ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας με τρέξιμο και γυμναστήριο.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς έκαναν ήπιας επιβάρυνσης προπόνηση, δεδομένης της κόπωσης από τις έντονες τελευταίες προπονήσεις και το χθεσινό φιλικό παιχνίδι κόντρα στην ομάδα νέων Κ-20.

Εν τω μεταξύ, ο Γιακουμής και ο Μωϋσιάδης απουσίαζαν λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, ενώ ο Χακόμο εξακολουθεί να βρίσκεται με άδεια στην Ισπανία.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνει Μάντζιο!

Happy end θα έχει η υπόθεση του Άκη Μάντζιου στον Πανθρακικό, ο οποίος αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την πρόσληψη του 43χρονου προπονητή.

Ανακοινώνει Μάντζιο
Εντός της ημέρας αναμένεται να έχει αίσιο τέλος η πρόσληψη του Ακη Μάντζιου στον Πανθρακικό.

Ο 43χρονος προπονητής είχε βρεθεί στο στόχαστρο και της ΑΕΚ Λάρνακας, σύμφωνα με την SportDay, όμως εκείνος προτίμησε τον σύλλογο της Κομοτηνής.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να δώσουν τα χέρια σήμερα και ενδέχεται να υπάρξει γεύμα που θα παραθέσει η διοίκηση στους δημοσιογράφους της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Μάντζιος θα βρεθεί στην Κομοτηνή το Σάββατο το απόγευμα για να παρακολουθήσει από κοντά τη φιλική αναμέτρηση της νέας του ομάδας με τον Οδυσσέα Κορδελιού (18:00).

Η είσοδος για τους φιλάθλους θα πραγματοποιηθεί μόνο από τη θύρα 1 του Δημοτικού Σταδίου της πόλης και είναι δωρεάν, όπως ανακοινώθηκε από τους ιθύνοντες της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Το «αλλά» για Μόρα!!

Ενήμερος για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού παρουσιάζεται ο Βαγγέλης Μόρας. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η SportDay ο 32χρονος αμυντικός το συζητάει μόνο αν δεν ανέβει στη Serie A η Ελλάς Βερόνα.

Το «αλλά» για Μόρα
Ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος είναι αποδεκτός από τους Γιάννη Αναστασίου, Νίκο Νταμπίζα και Δημήτρη Σαραβάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, o Έλληνας αμυντικός είναι είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και τις τελευταίες ημέρες ρώτησε τον πρώην παίκτη των «πρασίνων», Νίκο Σπυρόπουλο, που παίζει στην Κιέβο Βερόνα.

Οι δύο… ξενιτεμένοι μένουν στην ίδια πόλη και κάνουν καθημερινά παρέα και ο Μόρας θέλησε να μάθει πέντε πράγματα για την κατάσταση που επικρατεί στο «τριφύλλι».

Υπάρχει, όμως, ένα «αλλά» στην όλη υπόθεση. Στο συμβόλαιο του 32χρονου παίκτη υπάρχει όρος που προβλέπει την αυτόματη ανανέωση τη συνεργασίας των δύο πλευρών για έναν χρόνο εφόσον, η ομάδα του ανέβει στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Αντίθετα αν οι Ιταλοί δεν κερδίσουν την άνοδό τους, τότε ο Μόρας μένει ελεύθερος και θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό.Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Κάρλτον Κόουλ ο ΠΑΟΚ!

Την περίπτωση του Κάρλτον Κόουλ εξετάζουν στον ΠΑΟΚ, αφού ο Άγγλος επιθετικός προτάθηκε πριν από μερικές ημέρες.

«Βλέπει» Κάρλτον Κόουλ ο ΠΑΟΚ
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται ο Κάρλτον Κόουλ.

Όπως γράφουν τα «Σπορ του Βορρά», ο Άγγλος φορ προτάθηκε στους Θεσσαλονικείς και εκείνοι εξετάζουν την περίπτωσή του.

Ο 29χρονος παίκτης μένει ελεύθερος από τη Γουέστ Χαμ, στην οποία αγωνίζεται από το 2006.

Τη φετινή σεζόν ο υψηλόσωμος επιθετικός έχει παίξει σε 28 αγώνες, έχοντας δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ στο ενεργητικό του.

Ο Κόουλ είναι επτά φορές διεθνείς με την εθνική Αγγλίας, χωρίς να έχει πετύχει κάποιο γκολ και είχε ξεκινήσει την καριέρα του το 2001 στην Τσέλσι (25 συμμετοχές και 4 γκολ).

Τη σεζόν 2002/03 είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην Μπόλτον (7 ματς - τέρμα), τη 2003/04 στην Τσάρλτον (21 αγώνες – 4 γκολ) και τη 2004/05 στην Άστον Βίλα (27 συμμετοχές – 3 τέρματα). Πηγή: sport-fm.gr

«Να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι»

Το σύνθημα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έδωσε ο Βίκτορ Σάντσεθ, συνεργάτης του Μίτσελ, στη χθεσινή του ομιλία στους παίκτες του Ολυμπιακού.

«Να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι»
Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι Πειραιώτες μετρούν πλέον αντίστροφα για το σαββατιάτικο ματς που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και θα προσπαθήσουν να προσθέσουν την 26ο τρόπαιο στην ιστορία τους, κάνοντας παράλληλα το νταμπλ τη φετινή σεζόν.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ, στενός συνεργάτης του Μίτσελ, θέλησε να πει δύο λόγια στους «ερυθρολεύκους» από τους οποίους ζήτησε να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, αποδεικνύοντας παράλληλα εντός του αγωνιστικού χώρου πως είναι καλύτεροι από τους Αρκάδες.

«Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό το ματς, που είναι το τελευταίο της χρονιάς. Είναι βασικός μας στόχος και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε:

«Είμαστε καλύτερη ομάδα και πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Ο Βίκτορ τόνισε τη σημασία που έχει για όλους αυτό το παιχνίδι και να πάρει η ομάδα το Κύπελλο, κάτι που ήταν βασικός στόχος από την αρχή της σεζόν.

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κρατούν χαμηλούς τόνους, όμως παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κατακτήσουν και φέτος το τρόπαιο.

«Θα πάρουμε το Κύπελλο, γιατί εμείς είμαστε η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και θα το αποδείξουμε και στο γήπεδο», λένε μεταξύ τους οι παίκτες και υπογραμμίζουν πως «κάτι χρωστάμε στον κόσμο μας, στον πρόεδρο αλλά και στους εαυτούς μας». Πηγή: sport-fm.gr

Με στόχο την… πτώχευση!!

Αυξάνονται οι πιθανότητες να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης η ΑΕΚ, όμως απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η συναίνεση του Νίκου Νοτιά και των Supporters.

Με στόχο την… πτώχευση
Το μέλλον της ΑΕΚ παίζεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Η αρχή γίνεται σήμερα (στις 18:00) με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής για να αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών με τις 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου να είναι οι επικρατέστερες μέρες διεξαγωγής τους.

Η αγωνία, όμως, κορυφώνεται την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των Supporters τη Δευτέρα και της διοίκησης την Τρίτη.

Στην πρώτη θα φανεί η θέση που θα πάρουν οι «Υποστηρικτές» για τη Γ.Σ. της επόμενης ημέρας που οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν για το μέλλον της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το σενάριο της πτώχευσης της Ένωσης, άρα και της συμμετοχής της ομάδας στη Γ' Εθνική, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία (κοντά στο 66%) άρα η συναίνεση τόσο των Supporters όσο και του Νίκου Νοτιά. Οι δύο πλευρές κατέχουν περισσότερο από το 70% των μετοχών της ΠΑΕ.

Οι «Υποστηρικτές» φέρονται να είναι υπέρ της πτώχευσης της Εταιρείας, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει ο Νίκος Νοτιάς, αυτό είναι ένα μικρό αίνιγμα, αν και η «Ώρα των σπορ» γράφει πως έχει ενημερωθεί για τα δεδομένα που θα υπάρξουν σε ενδεχόμενο πτώχευση και παρουσιάζεται θετικός να συνταχθεί με την απόφαση που θα πάρουν οι Supporters, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να μπει ο «Τίγρης» στη διοίκηση.

Άλλωστε, ο Χιώτης εφοπλιστής θέλει να απεμπλακεί από την ΑΕΚ και τώρα του δίνεται η ευκαιρία να το πράξει.

Από την πλευρά του, ο Μελισσανίδης συνεχίζει τις συζητήσεις με όλους όσοι θα παίξουν ρόλο για το μεγάλο εγχείρημα και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται και τα ραντεβού με τους Πόλυ Χατζηιωάννου και Πέτρο Παππά.
Πηγή: sport-fm.gr

Προτάθηκε ο Ντομενέκ!

Ο Ραϊμον Ντομενέκ προτάθηκε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Προτάθηκε ο Ντομενέκ
Πολλές οι προτάσεις από τους μάνατζερ για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Metrosport» μια από αυτές αφορά τον Ραϊμόν Ντομενέκ!

Ο Γάλλος τεχνικός ο οποίος είχε αναλάβει και τα ηνία της εθνικής ομάδας της Γαλλίας όμως δεν φαίνεται να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του «Δικεφάλου του Βορρά».

Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η τριετής απραξία, καθώς δεν έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία κάποιας ομάδας από την ημέρα που αποχώρησε από τους «τρικολόρ».

Επίσης, και οι κακές σχέσεις που είχε με τους περισσότερους παίκτες της εθνικής Γαλλίας και κυρίως με τα αστέρια της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Έλεγχος ντόπινγκ στο Ρέντη!!

Σε έλεγχο αντιντόπινγκ υποβλήθηκαν στην χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού έξι παίκτες.

Σε αιφνίδιο έλεγχο αντιντόπινγκ υποβλήθηκαν στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού έξι παίκτες.

Πρόκειται για τους Μέγιερι, Παπαζόγλου, Σιόβα, Λυκογιάννη, Μήτρογλου και Τζεμπούρ. Πηγή: sport-fm.gr

Κανονικά το μπαράζ!!

Παναθηναϊκός και SKODA Ξάνθη θα αγωνιστούν κανονικά στο σημερινό αγώνα μπαράζ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM, οι φθορές στη Ν. Σμύρνη δεν είναι σοβαρές. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Κανονικά το μπαράζ
Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ μεταξύ Παναθηναϊκού και SKODA Ξάνθης, αφού όλα δείχνουν πως οι ζημιές που προκλήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι τέτοιας έκτασης που να οδηγήσουν σε αναβολή του παιχνιδιού.

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές και καρφιά και οι άνθρωποι του γηπέδου από νωρίς το πρωί προχωρούν σε εργασίες πλήρους αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τις 20:00, όταν και είναι προγραμματισμένη η σέντρα της αναμέτρησης.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η καθιερωμένη σύσκεψη στη Νέα Σμύρνη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο ομάδων, της Σούπερ Λίγκας, της ασφάλειας του γηπέδου και της Αστυνομίας.

Μετά το πέρας αυτής αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση με την οποία θα γνωστοποιείται και το ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει κανονικά όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.Πηγή: sport-fm.gr

Έσπασαν έδρα και κατάρα!

Την πρώτη τους νίκη στο Σαν Αντόνιο μετά από 16 χρόνια και 30 διαδοχικές ήττες πέτυχαν οι Ουόριορς, με 100-91, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των ημιτελικών της Δύσης. Όργια από Κλέι Τόμπσον.

Έσπασαν έδρα και κατάρα
Αυτή τη φορά οι Ουόριορς δεν κατέρρευσαν στο τέλος και πέρασαν με 100-91 από το Τέξας νικώντας τους Σπερς εκτός έδρας για πρώτη φορά μετά τις 14/2/1997 και 30 διαδοχικές ήττες. Έτσι ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των ημιτελικών της Δύσης, που μεταφέρεται για τα δύο επόμενα ματς στο Όκλαντ, με το πρώτο να διεξάγεται τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι «πολεμιστές», που είχαν χάσει σε δύο παρατάσεις παρότι προηγούνταν με +16 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος στο πρώτο ματς, προηγήθηκαν ακόμη και με +20 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Τα «σπιρούνια» πλησίασαν μέχρι και στο -6 στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, αλλά… μέχρι εκεί.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κλέι Τόμπσον με 34 πόντους και 8/9 τρίποντα (!), ενώ μάζεψε και 14 ριμπάουντ. Ο Στίβεν Κάρι πρόσθεσε 22 πόντους για τους φιλοξενούμενους. Ο Τιμ Ντάνκαν με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ πάλεψε περισσότερο για τους γηπεδούχους.

Δωδεκάλεπτα: 23-28, 43-62, 72-83, 91-100.

Σπερς: Ντάνκαν 23 (9 ριμπ.), Πάρκερ 20 (6 ριμπ.), Τζινόμπιλι 12, Λέοναρντ 11 (12 ριμπ.), Γκριν 10 (6 ριμπ.), Νιλ 6, Σπλίτερ 5, Μπόνερ 2, Τζόζεφ 2, Ντιό, ΜακΓκρέιντι, Μιλς.

Ουόριορς: Τόμπσον 34 (14 ριμπ.), Κάρι 22, Μπαρνς 13, Λάντρι 10 (8 ριμπ.), Τζακ 8, Μπόγκουτ 6 (11 ριμπ.), Γκριν 5 (7 ριμπ., 5 ασίστ), Εζέλι 2.
Πηγή: sport-fm.gr

Ηχηρή απάντηση από Μαϊάμι!!

Οι πρωταθλητές διέσυραν με 115-78 τους Μπουλς στο Μαϊάμι ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.

Ηχηρή απάντηση από Μαϊάμι
Η απρόσμενη ήττα στο πρώτο ματς της σειράς πλήγωσε τον εγωισμό των πρωταθλητών, που σάρωσαν τους Μπουλς με 115-78, ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά και πλέον ψάχνουν τουλάχιστον μία νίκη στο Σικάγο, όπου μεταφέρονται οι δύο προσεχείς αγώνες, αρχίζοντας από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το +37 αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη του Μαϊάμι στην ιστορία του στα play offs και ταυτόχρονα την πιο βαριά των Μπουλς, που βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 46 πόντους. Ο Ρέι Άλεν είχε 21 πόντους σε μόλις 19 λεπτά, ο Λεμπρόν Τζέιμς πρόσθεσε άλλους 19 μαζί με 9 ασίστ. Γιοακίμ Νοά και Ταζ Γκίμπσον αποβλήθηκαν στην τέταρτη περίοδο με δεύτερη τεχνική ποινή και απειλούνται με τιμωρία. Συνολικά έξι φορές τιμωρήθηκαν παίκτες των «ταύρων» με τεχνική ποινή κι άλλες τρεις παίκτες της Χιτ.

Δωδεκάλεπτα: 25-20, 55-41, 85-56, 115-78.

Χιτ: Άλεν 21, Τζέιμς 19 (9 ασίστ, 5 ριμπ.), Κόουλ 18 (6 ριμπ.), Ουέιντ 15 (5 ασίστ), Μπος 13 (5 ριμπ.), Τσάλμερς 11, Άντερσεν 7, Λιούις 4, Μπατιέ 3, Χάσλεμ 2, Μίλερ 2, Τζόουνς, Άντονι.

Μπουλς: Μπελινέλι 13 (6 ασίστ), Νοά 12 (6 ριμπ.), Ρόμπινσον 11, Μπάτλερ 9, Ραντμάνοβιτς 9, Γκίμπσον 8, Μπούζερ 8, Μοχάμεντ 6, Τόμας 2, Τιγκ. Πηγή: sport-fm.gr

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Μόγιες!!

Η αλλαγή σελίδας είναι γεγονός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «κόκκινοι διάβολοι» επισημοποίησαν ότι διάδοχος του Φέργκιουσον θα είναι ο Ντέιβιντ Μόγιες, ανακοινώνοντας εξαετή συνεργασία μαζί του.

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Μόγιες!
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… γάμου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ντέιβιντ Μόγιες διευθέτησαν και τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας τους κι έτσι ο Σκωτσέζος έγινε και επίσημα ο διάδοχος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Μετά την αποδέσμευσή του λοιπόν από την Έβερτον, η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε και με τη βούλα τη συνεργασία με τον Μόγιες, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο εξαετούς διάρκειας και θα αναλάβει το τιμόνι του συλλόγου από την 1η Ιουλίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέιβιντ Μόγιες:

«Είναι τεράστια τιμή για εμένα να αναλαμβάνω την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι επίσης τεράστια τιμή για εμένα να έχω επιλεγεί και από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Τον σέβομαι απεριόριστα, τόσο ως άνθρωπο, όσο και σαν προπονητή και γενικότερα άνθρωπο του ποδοσφαίρου.

Ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι να διαδεχθώ τον καλύτερο τεχνικό, αλλά τέτοιες ευκαιρίες όπως αυτή που μου παρουσιάστηκε έρχονται μια φορά στη ζωή μας και πραγματικά ανυπομονώ να πιάσω δουλειά.

Στην Έβερτον, όλα ήταν υπέροχα. Η συνεργασία μου με τον πρόεδρο και τη διοίκηση ήταν άριστη και το ρόστερ εξαιρετικό. Θα κάνω τα πάντα για να τερματίσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται, αφού θα παραμείνω στον πάγκο του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ μέχρι το φινάλε της τρέχουσας σεζόν. Οι οπαδοί της Έβερτον θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου, γιατί η στήριξή τους ήταν πολύ σημαντική όλα τα χρόνια της παρουσίας μου στο “Γκούντισον Παρκ”. Τους ευχαριστώ θερμά. Η Έβερτον θα μείνει στην καρδιά μου και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου
».

Διαβάστε τα όσα είπε για τον Ντέιβιντ Μόγιες ο Άλεξ Φέργκιουσον:

Όταν συζητήσαμε για τους υποψήφιους που είχαν όλα τα προσόντα συμφωνήσαμε ομόφωνα στον Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Ντέιβιντ είναι ένας άντρας με μεγάλη ακεραιότητα, και σωστή αντίληψη της δουλειάς. Θαυμαζα τη δουλειά του για πολύ καιρό, και τον είχα προσεγγίσει το 1998 για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να αναλάβει βοηθός μου. Ήταν νέος τότε και στο ξεκίνημα της καριέρας του και μέχρι σήμερα έκανε καταπληκτική δουλειά με την Έβερτον. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει όλα τα προσόντα για να είναι προπονητής σε αυτό το σύλλογο.

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον δήλωσε:

Πάντα έλεγα ότι θέλαμε ο επόμενος προπονητής να είναι ένας άνθρωπος καταλαβαίνει τα πράγματα που κάνουν αυτή την ομάδα τόσο ξεχωριστή. Και αυτός είναι ο Ντέιβιντ Μόγιες. Συμφωνήσαμε με έναν άνθρωπο που θα είναι δεσμευμένος μακροπρόθεσμα και θα φτιάξει τις ομάδες του μέλλοντος αλλά και την τωρινή. Η σταθερότητα φέρνει επιτυχίες. Ο Ντέιβιντ έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα και αναγνωρίζει το πόσο σημαντικό είναι να δίνεις ευκαιρίες στους νέους παίκτες και να τους βοηθάς να αναπτυχθούν δίπλα σε παγκοσμίου κλάσης ονόματα. Στη Γιουνάιτεντ νομίζω ότι ο Ντέιβιντ θα έχει τη δυνατότητα να είναι ο εαυτός του. Είμαι ενθουσιασμένος που δέχθηκε και ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του.

Ο απερχόμενος εκτελεστικός διευθυντής της Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Γκιλ, δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόσληψη του Ντέιβιντ Μόγιες. Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στην Έβερτον και έχει όλα τα προσόντα που αναζητούσαμε για τον άνθρωπο που θα αναλάμβανε τη θέση στην άκρη του πάγκου μετά την αποχώρηση του Φέργκιουσον». Πηγή: sport-fm.gr

Τα τυπικά για Μόγιες - Γιουνάιτεντ!

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της πρόσληψης του Ντέιβιντ Μόγιες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς η Έβερτον ενημέρωσε επίσημα ότι ο 50χρονος αποχωρεί για χάρη των «κόκκινων διαβόλων».

Τα τυπικά για Μόγιες - Γιουνάιτεντ
Ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει ότι ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, καθώς εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξέδωσε η Έβερτον.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Έβερτον ανακοινώνει ότι ο Ντέιβιντ Μόγιες αποχωρεί από το κλαμπ στο τέλος της σεζόν.

Ο 50χρονος τεχνικός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, Μπιλ Κέρναϊτ χθες το απόγευμα, κατά την οποία του εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκ μέρους όλου του συλλόγου, ο πρόεδρος θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για την τεράστια συνεισφορά του στην Έβερτον από τότε που ήρθε, τον Μάρτιο του 2002. Υπήρξε για ‘μας ένας εξαιρετικός μάνατζερ.

Στη διάρκεια της θητείας του στο Γκούντισον Παρκ, καθοδήγησε την ομάδα σε περισσότερους από 500 αγώνες.

Τα τελευταία του δύο παιχνίδια στον πάγκο μας, θα είναι αυτά ενάντια στην Γουέστ Χαμ και την Τσέλσι.

Η διοίκηση της Έβερτον ξεκινά άμεσα τις διαδικασίες για την εξεύρεση του αντικαταστάτη του».Πηγή: sport-fm.gr

Προσπαθεί για Κριστιάνο Ρονάλντο η Γιουνάιτεντ!!

Τις υπηρεσίες του Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθεί να αποκτήσει και πάλι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Daily Mail.

Προσπαθεί για Κριστιάνο Ρονάλντο η Γιουνάιτεντ!
Λίγες ώρες μετά την είδηση για την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έρχεται άλλη μια είδηση που αφορά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά η οποία θα χαροποιήσει τους οπαδούς της.

Όπως αναφέρει η Daily Mail στο σημερινό της φύλλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταβάλει προσπάθειες να αποκτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο εκτελεστικός διευθυντής των «κόκκινων διαβολων», Ντέιβιντ Γκιλ, πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στη Μαδρίτη.

Στην ισπανική πρωτεύουσα συναντήθηκε με τον ατζέντη του Πορτογάλου άσου με θέμα το ενδεχόμενο επιστροφής του στο «Όλντ Τράφορντ».

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες αλλά επικαλείται πληροφορίες βάσει των οποίων υπάρχει πίστη ότι –τελικά- θα μπορέσει να γίνει η μεγάλη μεταγραφή…Πηγή: sport-fm.gr

«Πρεσβευτής για όλο το ποδόσφαιρο ο Φέργκιουσον»

Ξαφνιασμένος από την απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε ο Μαρσέλο Λίπι!

«Πρεσβευτής για όλο το ποδόσφαιρο ο Φέργκιουσον»
Ξαφνιασμένος από την απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε ο Μαρσέλο Λίπι μιλώντας σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Ιταλός προπονητής έπλεξε το εγκώμιο του Σκοτσέζου προτείνοντας να αναλάβει έναν ρόλο πρεσβευτή όλου του αθλήματος και όχι μόνο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Φυσικά και δεν το περίμενα αυτό», ανέφερε ο Λίπι και συνέχισε:

«Ακόμη και τώρα δεν νομίζω ότι μέσα του θέλει πραγματικά να σταματήσει. Το είχα μιλήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και πάντα που έλεγε ότι το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του και σε ήθελε να πάει στο σπίτι του στο «αφεντικό», δηλαδή, την σύζυγο του», είπε ο Ιταλός κόουτς και κατέληξε:

«Το σωστό είναι να γυρίσει τον κόσμο ως πρεσβευτής του ποδοσφαίρου και όχι μόνο της Γιουνάιτεντ».
Πηγή: sport-fm.gr

Σμάιχελ: «Είμαι σοκαρισμένος»

«Είμαι σοκαρισμένος», τόνισε ο Πέτερ Σμάιχελ σχολιάζοντας την απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να σταματήσει την προπονητική…

Σμάιχελ: «Είμαι σοκαρισμένος»
Η απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να σταματήσει την προπονητική και να αποχωρήσει από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σόκαρε τον Πέτερ Σμάιχελ.

«Είμαι σοκαρισμένος. Πραγματικά αυτό έσκασε σαν μια βόμβα, καθώς δεν το έβλεπα να έρχεται», τόνισε ο Δανός ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία της Γιουνάιτεντ για πολλά χρόνια.

«Είμαι λυπημένος και απογοητευμένος. Πραγματικά είχα χαρεί πάρα πολύ που πήραμε και πάλι το πρωτάθλημα, αλλά τώρα έχω σοκαριστεί», τόνισε.

«Το γεγονός για τον Σερ Άλεξ είναι πως το 95% των παικτών που έχει αποκτήσει σε όλα τα χρόνια που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας ήταν αποτέλεσμα σκάουτινγκ πολλών ετών», τόνισε ο Σμάιχελ και συνέχισε πλέκοντας το εγκώμιο του μεγάλου Σκοτσέζου τεχνικού…

«Δεν έχει να κάνει με το τι φαίνεται μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Παίζει σημαντικό ρόλο και η προσωπικότητα και πως χειρίζεσαι καταστάσεις που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο ή και δεν έχουν.

Θεωρεί ότι είναι σημαντικότερο το πώς συμπεριφέρεται δημόσια ένας ποδοσφαιριστής. Θέλει να καταλαβαίνουν οι παίκτες πως όλοι θέλουν ένα κομμάτι από την Γιουνάιτεντ. Θέλει οι παίκτες να εκπροσωπούν την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο όπου και θα βρεθούν», τόνισε.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώθηκε… μέσω Facebook ο Μόγιες!!

Δεν κρατιούνται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πριν την επίσημη ανακοίνωση του Ντέιβιντ Μόγιες οι «κόκκινοι διάβολοι» πόσταραν στο Facebook φόρμα, ώστε οι οπαδοί να στείλουν ευχές στον Σκωτσέζο τεχνικό.

Ανακοινώθηκε… μέσω Facebook ο Μόγιες!
Σε… γκέλα υπέπεσαν οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς πριν την επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου για τον Ντέιβιντ Μόγιες, πόσταραν στο Facebook φόρμα ώστε να στείλουν οι οπαδοί της ευχές στον Σκωτσέζο τεχνικό.

Το… κοινό μυστικό, αυτό της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Γιουνάιτεντ από τον Ντέιβιντ Μόγιες δηλαδή, έγινε γνωστό μέσω Facebook.

Το μόνο που απομένει είναι και η επίσημη ανακοίνωση από τους «κόκκινους διαβόλους».

Πηγή: England365.gr

Επιτέλους, έφυγε το μπούχτισμα!!

Τελικά, μια χαρά ήρθαν όλα αυτές τις μέρες. Καταφέραμε να ξεμπουχτίσουμε κι εμείς λίγο, βρε αδερφέ. Να πάρουμε μια ανάσα. Τι εννοώ; Γράφει ο γνωστός - άγνωστος του sportdog.

Μάσα κι αραλίκι

Ήρθε το Πάσχα κι όλοι μπόρεσαν κατ' αρχήν να ξεκουραστούν. Κλείσανε τις τηλεοράσεις να μην ακούνε άλλο για μέτρα ή μνημόνια, και βάλανε μπροστά τις σούβλες. Και δώστου αρνί, δώστου κρασί. Μάσα, αραλίκι, παρέα κι άγιος ο θεός. Πρίμα περάσανε οι περισσότεροι το τριήμερο. Είτε φύγανε στα οξυγόνα των χωριών, είτε μείνανε στα αστικά κέντρα.

Ευχάριστα

Και πάμε παρακάτω. Την Τρίτη του Πάσχα ήταν η εκδήλωση για τον Γκάλη. Μια γιορτή, όπως λέγαμε και χθες από τη στήλη, που την καταχαιρόσουνα. Μίλαγαν όλοι για την αξία του Γκάλη, για μπάσκετ, για επιτυχίες. Για ευχάριστα πράγματα. Θαυμάσια ήτανε.

Απόλαυσε τα πάντα

Πριν λίγες ώρες, όμως, ήρθε και η είδηση για τον Φέργκιουσον. Μπορεί, βέβαια, να φεύγει από τους πάγκους κι αυτό να είναι κάτι που στεναχωρεί πολύ κόσμο, όμως το κάνει ενώ έχει χαρεί κι απολαύσει τα πάντα. Και δώστου όλη μέρα να μιλάνε άπαντες με θαυμασμό για το πόσο μεγάλος προπονητής είναι, για όσα πέτυχε με τη Μάντσεστερ, για τους παίκτες που έβγαλε και πάει λέγοντας.

Κι εδώ που τα λέμε, σ’ αυτή την ηλικία ήθελε, δεν ήθελε, θα σταμάταγε ο σερ αργά ή γρήγορα. Άρα, αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα και μένει στο προσκήνιο πόσο μεγάλος προπονητής είναι.

Για μπαλίτσα και για μεγάλους

Ήρθαν, λοιπόν, έτσι τα πράγματα που αυτές τις μέρες μιλήσαμε και λίγο για μπαλίτσα. Για το αντικείμενο αθλητισμός, δηλαδή. Για μεγάλους αθλητές σαν τον Γκάλη, για μεγάλους προπονητές σαν τον Φέργκιουσον, για μεγάλες διακρίσεις, μεγάλες στιγμές. Λίγο το 'χετε; Ειδικά για την Ελλάδα που με το τελευταίο πράγμα που ασχολούνται όλοι είναι με όσα γίνονται μέσα στο γήπεδο.

Τα μπούρου – μπούρου

Με το Πάσχα γλιτώσαμε απ' όλο αυτό το μαρτύριο με τη μαυρίλα, τα μνημόνια και τα μπούρου – μπούρου στα κανάλια. Με τον Γκάλη και τον Φέργκιουσον είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για αθλητικές αξίες, για ποδόσφαιρο και για μπάσκετ. Για όμορφα πράγματα. Άσχημα ήταν, λοιπόν; Ευτυχώς, ξεθόλωσε λίγο το μυαλό μας...
Πηγή: sportdog.gr

Είστε για γέλια! Ξεφτίλες!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης τα "χώνει" σε Σούπερ Λίγκα και Αστυνομία για τις καφρίλες που έγιναν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, λίγο πριν τον αγώνα μπαράζ του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη.
Μπράβο σε όλους τους υπεύθυνους και αναφέρομαι στη Σούπερ Λίγκα και την Αστυνομία. Τα …κατάφεραν και ένα παιχνίδι μπαράζ βρέθηκε και πάλι στον αέρα τις πρωινές ώρες. Ο λόγος; Μα ποιος άλλος; Τα καφριλίκια 30-40 ατόμων, που με το έτσι θέλω δεν ήθελαν να γίνει το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Ετσι επειδή δεν γουστάρουν εκεί να παίζει άλλη ομάδα εκτός του Πανιωνίου.
Τα ίδια είχαν κάνει πριν λίγα χρόνια ενόψη ενός ευρωπαϊκού αγώνα της ΑΕΚ , κάτι ανάλογο έγινε και σήμερα. Μπήκαν τα ξημερώματα στο γήπεδο έριξαν καρφιά, πρόκες και μπογιές.
Σε αυτή τη χώρα για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η αναρχία επικρατεί, θριαμβεύει. Εδώ και ημέρες είχαν προαναγγελθεί επεισόδια, για να μη γίνει το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη από σύνδεσμο φίλων του Πανιωνίου, όλοι ήξεραν τον κίνδυνο που υπήρχε και υποτίθεται ότι η Σούπερ Λίγκα και η Αστυνομία είχαν κάνει τα δέοντα, για να αποφευχθεί αυτή η αθλιότητα.

Τελικά ούτε η Σούπερ Λίγκα, ούτε η Αστυνομία έκαναν τίποτα. Μάλλον έκαναν. Μία τρύπα στο νερό… Το ανέκδοτο της ιστορίας, αυτό που προκαλεί και γέλιο και θλίψη μαζί είναι , ότι όπως ελέχθη από την Αστυνομία υπήρχε φρούρηση του γηπέδου και εκτός , αλλά και εντός με περιπολικό, που βρισκόταν στο ταρτάν του γηπέδου.

Κύριοι της Σούπερ Λίγκα και της Αστυνομίας… Είστε για γέλια… Ούτε ένα μπαράζ της πλάκας, για το ποιος θα βγει έκτος δεν μπορείτε να διοργανώσετε. Σε οποιαδήποτε χώρα, που εφαρμόζονται νόμοι θα είχαν ήδη αναζητηθεί ευθύνες από την διοικητή της Αστυνομίας και από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα. Όχι εδώ όμως. Εδώ η καφρίλα πάντα επικρατεί και οι υπεύθυνοι κοιτούν να βολευτούν στις καρεκλίτσες τους και να βγαίνουν στις κάμερες και να λένε ότι όλα πάνε καλά και άλλες τέτοιες αηδίες... Ξεφτίλες...
Πηγή: sportdog.gr

Αυτόν να πάρουν στη θέση του Φέργκιουσον!!

Ο μοναδικός Νίκος Αλέφαντος εξηγεί στον sportdog γιατί ο Σερ Άλεξ είναι ο μεγαλύτερος προπονητής όλων των εποχών στον πλανήτη! Ποιον θέλει για διάδοχό του στη Γιουνάιτεντ; Εγώ πιστεύω ότι ο Φέργκιουσον δεν είναι απλά ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου, νομίζω ότι η ιστορία θα τον καταγράψει ως το μεγαλύτερο προπονητή όλων των εποχών στον πλανήτη! Και το λέω ως άνθρωπος που παρακολουθεί τη Μάντσεστερ δεκαετίες αφού είναι η ομάδα μου, και ως άνθρωπος που έχει δει πολλούς προπονητές στον κόσμο.

Θεωρώ ότι ο Φέγκιουσον ως διάρκεια και ως επιτεύγματα είναι πάνω από τους Μπάσμπι, Πέισλι, Σάνκλι, Χερέρα, Μίχελς, Χάπελ, όλους. Διότι συν τοις άλλοις άλλαξε ριζικά την ιστορία μιας ομάδας. Είναι ασύλληπτο αυτό που έκανε. Όταν πήγε στη Μάντσεστερ πριν 27 χρόνια, η Λίβερπουλ είχε μεγάλη διαφορά και στο μέγεθος ως σύλλογος και στα τρόπαια, η Μάντσεστερ μάλιστα ήταν τρίτη στα πρωταθλήματα, πίσω και από την Άρσεναλ, και όμως με τον Φέργκιουσον τους πάτησε όλους και τους ξεπέρασε. Πήρε και 2 Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε γενικώς τρόπαια πολύ περισσότερα απ΄ όσα είχε σ΄ όλη την ιστορία της η Μάντσεστερ πριν από αυτόν τον προπονητή. Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο φαινόμενο.

Σκεφτείτε πόσες 11άδες άλλαξε, πόσα ρόστερ άλλαξε, πόσες ομάδες της Μάντσεστερ ανανέωσε, τι διάρκεια είχε. Πώς κρατιόταν πάντα στον αφρό.
Εγώ που παρακολουθώ χρόνια ατέλειωτα τη Μάνστεστερ θα σταθώ στο ότι πάντα κρατιόταν μοντέρνος, ποτέ δεν έμενε πίσω στην εξέλιξη. Και τι δεν έχω δει από αυτόν. Δεν θα ξεχάσω για παράδειγμα, που ένα φεγγάρι έκανε τους ακραίους μπακ Νέβιλ και Εβρά να κλίνουν προς τα μέσα και παρουσίαζε κάτι σαν 4 σέντερ μπακ! Κι έφερνε πίσω ως ακραίους μπακ τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Παρκ! Με δύο χαφ μπροστά τους! Κι όταν έπαιρνε την μπάλα η Μάντσεστερ έφευγαν πολυβόλο στην αντεπίθεση!

Προπονητής που σεβάστηκε τους χώρους, έπαιξε και κλειστές άμυνες, γέμιζε όμως και την αντίπαλη περιοχή, ήθελε δύο κυνηγούς, ζήταγε τα πολλά τρεξίματα και τη φυσική κατάσταση, πήρε 13 πρωταθλήματα σε ένα πολύ δύσκολο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Αγγλίας, πήρε 2 Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε Κύπελλα, πήρε κι άλλα τρόπαια, και τι δεν πήρε. Και φρόντισε να φύγει στην καλύτερη στιγμή, παίρνοντας το πρωτάθλημα με περίπατο και αφήνοντας έτοιμη ομάδα.

Μην ξεχνάμε τι παικταράδες έβγαλε και από τα σπλάχνα της ομάδας του, πώς αξιοποιούσε τους μικρούς, αλλά και πώς ήταν αυστηρός με τα δικά του παιδιά, λόγου χάρη τον Μπέκαμ, και πώς ήταν σαν πατέρας στην ομάδα που ασχολιότανε με όλα. Λόγου χάρη ο Γκιγκς είχε δηλώσει κάποτε πώς όταν ήταν στην ομάδα Νέων, τον έτρεμαν τον Φέργκιουσον, ασχολιόταν και με τους μικρούς, ήξερε τα ονόματά τους, ρώταγε τα πάντα μέχρι και για τους γονείς τους, μια φορά χάιδευε το μάγουλο του Γκιγκς που ήταν φρεσκοξυρισμένο ρωτώντας τον γιατί ξυρίστηκε και αν είχε ξενυχτήσει διασκεδάζοντας! Μέχρι και ότι τους παρακολουθούσε είχε πει γνωρίζοντας τι αμάξι είχε ο καθένας!

Για τη διάδοχη κατάσταση εγώ ήθελα τον Μουρίνιο στη Γιουνάιτεντ, αλλά ο Φέργκιουσον θα επιλέξει και θα θέλει να έχει έναν προπονητή που θα δέχεται τις υποδείξεις του και θα μπορεί να τον κατευθύνει ως τεχνικός διευθυντής. Λένε λοιπόν ότι θέλει τον Μόγιες. Να δούμε, δεν είμαι σίγουρος. Εντάξει, δεν είναι κακός, πειθαρχημένος είναι και ήσυχος ο Μόγες.

Πάντως δεν ήταν και αλάνθαστος ο Φέργκιουσον, ένα μεγάλο λανθασμένο κοουτσάρισμα για παράδειγμα που θυμάμαι ήταν ο τελευταίος τελικός Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα. Τη σούπερ τότε Μπαρτσελόνα που θεώρησε ο Φέργκιουσον ότι μπορούσε να την αντιμετωπίσει στα ίσα, δεν την έπαιξε κλειστά, άνοιξε τους χώρους, ήταν πολύ ανοιχτές οι γραμμές του, είχε μία ζώνη νεροζούμι, και έφαγε πολύ βαριά ήττα.

Ένα πράγμα ακόμα που θα ήθελα να πω είναι ότι πρέπει να έκανε εκπληκτική προπόνηση. Το ότι άντεξε 27 χρόνια σε μια ομάδα τέτοιου υψηλού επιπέδου, με παικταράδες και με προσωπικότητες, το ότι δεν τον βαριόνταν, σημαίνει ότι είχε ποικιλία στις προπονήσεις του, είχε καινούργια πράγματα να παρουσιάζει και τους κράταγε το ενδιαφέρον. Σκεφτείτε, έφαγε τόσους παίκτες κατά καιρούς, έδιωξε παίκτες, και όμως κανείς δεν βγήκε ποτέ απ΄ όσους είχαν λόγο να τον θάψουν, κανείς δεν βγήκε να πει ότι έκανε κακές προπονήσεις.

Τέλος, ένα ακόμα ατού που είχε ήταν το μάτι στις μεταγραφές. Εστίαζε σε κάποιους παίκτες και δεν δίσταζε να πληρώνει πολλά, συνήθως τον δικαίωναν, δεν πέταγε εύκολα πολλά λεφτά η Μάντσεστερ. Παράδειγμα ο Φαν Πέρσι που πήγε και τον άρπαξε από την Άρσεναλ ενώ όλες οι άλλες μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη έξυναν τη μύτη τους, και τον δικαίωσε, με αυτόν πήρε το φετινό πρωτάθλημα κάνοντας περίπατο.
Πηγή: sportdog.gr

Από τον Άρη θέλει ο ΠΑΟΚ τον διάδοχο του Σάλπι!!

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη σκοπεύει να βάλει ο Σαββίδης, καθώς θέλει να κάνει το μεγάλο "κόλπο" με νεαρό άσο από τον συμπολίτη! Ποιος είναι και πού κολλάει ο Παναθηναϊκός; "Καυτό" αναμένεται να είναι το καλοκαίρι για τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος θεωρείται ίσως το πιο "δυνατό" όνομα στην ελληνική αγορά τη δεδομένη στιγμή, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και ηλικιακά.
Μπορεί πρόσφατα ο ταλαντούχος άσος να τόνισε πως προτεραιότητά του (εφόσον φύγει από τον Άρη) είναι το εξωτερικό, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν απέρριψε την Ελλάδα. Και παρότι ο Παναθηναϊκός μέχρι πρότινος έδειχνε το μεγάλο φαβορί, τώρα τα δεδομένα άλλαξαν και στο κόλπο είναι έτοιμος να μπει και ο ΠΑΟΚ!
Οι άνθρωποι του Δικεφάλου παρακολουθούν τον Γιαννιώτα εδώ και πολύ καιρό και το σκάουτινγκ, από Πουρλιοτόπουλο μέχρι Γεωργιάδη, είχε δώσει το σχετικό "ΟΚ", ωστόσο απέμεινε η έγκριση του Ιβάν Σαββίδη.
Ο Γιαννιώτας λοιπόν, μπορεί να αποτελεί ...ιδιαίτερη περίπτωση λόγω φυσικά του Άρη, όπως γράφει όμως η στήλη "Sportdog Penalty", ο Σαββίδης ζήτησε να γίνει ο,τι χρειαστεί προκειμένου να αποκτηθεί!
Το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα, ωστόσο πρέπει να ξεπεραστούν οι όποιες φοβίες του ίδιου του παίκτη για τις αντιδράσεις που θα προκληθούν στην πόλη. Στον ΠΑΟΚ πάντως τον θέλουν με ...1000, αφού θεωρούν πως στο πρόσωπό του μπορούν να βρουν τον μελλοντικό Σαλπιγγίδη.
Η αλήθεια είναι πως και ο Γιαννιώτας έχει αρχίσει να "ψήνεται" γι' αυτή την προοπτική, στη στιγμή που από τον Παναθηναϊκό έχει διαρρεύσει πως θα γίνει κίνηση αφού περάσει το μπαράζ με την Ξάνθη και ξεκαθαρίσουν οι στόχοι...
Πηγή: sportdog.gr

"Δεν θα έπαιζα μπαράζ για την 6η θέση!"

Ο Χρήστος Δημόπουλος τα "χώνει" μέσω sportdog για την κακή σεζόν του Παναθηναϊκού. "Στο σπίτι του κερασμένου δεν μιλάνε για σχοινί", είπε για την αδειοδότηση του ΠΑΣ. "Να προσέξουν το... αρνί σήμερα"! Ο παλαίμαχος άσος δεν έχει κρυφτεί ποτέ στα λόγια του και το ίδιο έκανε και σήμερα. Από τη στιγμή που το παιχνίδι μπαράζ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης, για την έκτη θέση της κατάταξης, αποφασίστηκε ότι θα γίνει κανονικά, ο σκύλος επικοινώνησε με τον "Φονιά", για να μας πει την άποψή του.
Διαβάστε τι μας είπε:
"Το σημερινό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός πρέπει να το κερδίσει για την ιστορία του. Αλλά να επισημάνω ότι είναι ένα επικίνδυνο ματς. Ελπίζω να μην έπεσε βαρύ το... αρνί στους παίκτες του Παναθηναϊκού! Θέλω να πω ότι δεν έδειξε και καμία φοβερή φόρμα μέσα στη σεζόν η ομάδα, έτσι κι αλλιώς. Και τώρα μην ξεχνάμε ότι έχει και 15 μέρες αποχής από τους αγώνες. Το ίδιο ισχύει και για την Ξάνθη βέβαια, που είναι μία επικίνδυνη ομάδα. Αλλά πιστεύω ότι τον Παναθηναϊκό τον ενδιαφέρει περισσότερο να κερδίσει σήμερα".
Νίκη στο γήπεδο δηλαδή, για να ελπίζει για έξοδο στην Ευρώπη στα... χαρτιά;
"Προσωπικά πιστεύω ότι τα παιχνίδια παίζονται στο γήπεδο. Αλλά ό,τι καταφέρει να κερδίσει από τη φετινή σεζόν, καλό θα είναι. Τώρα όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης, θα πω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί! Είναι σίγουροι στον Παναθηναϊκό, δηλαδή, για τη δική τους αδειοδότηση και περιμένουν να έχει πρόβλημα ο ΠΑΣ Γιάννενα, για να βγούνε στην Ευρώπη;
Προσωπικά, πάντως, δεν θα έπαιζα μπαράζ για την έκτη και την έβδομη θέση, αν ήμουν στον Παναθηναϊκό. Αν υπάρχουν άλλοι που τους αρέσει αυτή η κατάσταση, τι να πω; Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και το καλό της ομάδας".
Πηγή: sportdog.gr

Το fail του Καμενί!! (video)

Ο Κάρλος Καμενί στην αναμέτρηση της Μάλαγα με τη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ένα τραγικό λάθος.
Συγκεκριμένα, προσπάθησε να διώξει την μπάλα με τα χέρια, και αυτή κόλλησε με αποτέλεσμα να τη διώξει εντέλει με το κεφάλι με αρκετά δύσκολο τρόπο.









Πηγή: onsports.gr

Εργοτέλης: Ενδιαφέρον εξ Αμερικής για τις μετοχές!!

Επιφανής Κρητικός στην καταγωγή επιχειρηματίας της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, φέρεται να έχει αποφασίσει να επενδύσει στον Εργοτέλη σύμφωνα με πληροφορίες του flnews.gr.
Όπως διαρρέει από την κοινωνία της ισχυρής οικονομικά κρητικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Εργοτέλης είναι πολύ πιθανό να κάνει πράξη το… αμερικάνικο όνειρο και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες!
Προ τριετίας η ομάδα του Ηρακλείου, μέσω του ταξιδιού που είχε κάνει αντιπροσωπία της διοίκησής στις ΗΠΑ, είχε συστηθεί στην ελληνική ομογένεια και κυρίως στους Κρήτες της Αμερικής. Πάνω σε εκείνη την πρωτοβουλία χτίστηκαν σχέσεις εμπιστοσύνης, το όνομα και ο χαρακτήρας του Εργοτέλη έγιναν περισσότερο γνωστά και αφού οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα ο κρητικός σύλλογος να εξαργυρώσει τη φήμη του που έχει προ πολλού περάσει τα σύνορα.
Η ενδεχόμενη ενασχόληση του ισχυρού οικονομικά παράγοντα της ομογένειας και των συνεργατών του με τον Εργοτέλη συμπεριλαμβάνεται σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα με πυραμίδα το πρωταγωνιστικό ρόλο που πρόκειται να παίξει ο ενδιαφερόμενος στην υπόθεση των ελληνικών πετρελαίων στην Κρήτη και όχι μόνο!
Ο πανίσχυρος κρητικός επιχειρηματίας με έδρα τις ΗΠΑ προετοιμάζεται να εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον να αναλάβει τον Σύλλογο σε μια κομβική συγκυρία. Και στην προσπάθεια αυτή δεν είναι μόνος, καθώς έχει στο πλευρό του ακόμη 10 επιφανείς Κρήτες επιχειρηματίες της ομογένειας. Όλοι μαζί θέλουν να αναλάβουν τα ηνία του Εργοτέλη και να του δώσουν την απαραίτητη ώθηση σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία δημιουργούν τη δική τους δυναμική ομάδες που στηρίζονται σε ισχυρά οικονομικά θεμέλια (βλ. Αστέρας Τρίπολης).
Ο άμεσα ενδιαφερόμενος μαζί με τους επιχειρηματίες που έχει συγκεντρώσει γύρω του θέλουν να επενδύσουν στον αθλητισμό της Κρήτης μέσω του Εργοτέλη και να προσφέρουν στην πατρίδα τους χρησιμοποιώντας την τεράστια δύναμη που απέκτησαν στις ΗΠΑ και παράλληλα να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες επί της υπόθεσης, καθώς είναι δεδομένο ότι με τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα, θα προκύψουν κι άλλες πληροφορίες.
Πηγή: flnews.gr

Γιοβάνοβιτς: «Δε μίλησα με κανέναν από τον ΠΑΟΚ»

Καμία επαφή δεν είχε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με ανθρώπους του ΠΑΟΚ παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν.
Ο πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ σε δηλώσεις του στον Arena μίλησε για την πορεία του και το διαζύγιο από τον κυπριακό σύλλογο, ενώ επισήμανε πως θα ήθελε το μέλλον του να μην συνδέεται με την Κύπρο ή την Ελλάδα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς:
«Εμεινα επτά χρόνια (5,5 συνεχόμενα χρόνια), από τα τελευταία 10, στον ΑΠΟΕΛ, γνωρίζοντας μόνο όμορφες στιγμές. Ομως κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι η προσφορά σου φθάνει στο τέλος. Ετσι κι έγινε με την ομάδα μου. Πάντως φεύγω από την πρωταθλήτρια Κύπρου με γεμάτη καρδιά και πολλή περηφάνια», επισήμανε αρχικά ο έμπειρος προπονητής.
Σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, ο Σέρβος προπονητής υπογράμμισε: «Οχι δεν ισχύει αυτό. Μόνο φημολογία είναι. Δε μίλησα με κανέναν άνθρωπο του ΠΑΟΚ».
Για την παρουσία του ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, επισήμανε: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα ωραίο πρωτάθλημα, όμως αυτή η αμφισβήτηση είναι έντονη. Επειδή τα τελευταία χρόνια ζω με μόνιμη αμφισβήτηση και πίεση, καταντάει λίγο κουραστικό. Θα προτιμούσα κάτι που δε με δεσμεύει, κάτι που δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα και την Κύπρο».
Τέλος ανέφερε: «Δεν πρέπει να βιάζονται οι άνθρωποι τού ΠΑΟΚ να πάρουν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, μια και θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή για να φθάσουν στο επίπεδο για να το διεκδικήσουν και να το πάρουν. Δε γίνονται αυτά σε μία ή δύο χρονιές».

Σκόραρε ο Σισέ, αποκλείστηκε η Αλ Γκαράφα!! (video)

Ο Γάλλος σούπερ σταρ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να βάλει μπροστά στο σκορ την Αλ Γκαράφα στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Λεκχίγια, όμως, το γκολ του δεν ήταν αρκετό…
Η ομάδα του Τζιμπρίλ Σισέ εν τέλει ηττήθηκε 4-2 και έμεινε εκτός συνέχειας του θεσμού, με τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού πάντως να σκοράρει για μια ακόμα φορά και να κάνει τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκε από την ομάδα του Κατάρ…
Δείτε το γκολ του Σισέ:







Πηγή: onsports.gr

MLS: Δύο γκολ για Τιερί Ανρί!! (videos)

Οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς δεν έπεισαν, αλλά κατέβαλαν τους Μόντρεαλ Ίμπακτ με 2-1 και διατήρησαν την πρώτη θέση της ανατολικής περιφέρειας του MLS.
Ο άλλοτε Γάλλος διεθνής, Τιερί Ανρί, πέτυχε αμφότερα τα τέρματα των εκπρόσωπων του «Μεγάλου Μήλου», ανάμεσα στα οποία ήταν καταπληκτικό ψαλιδάκι στο 88ο λεπτό. Ακολούθησε το 2-1 από τον Μάρκο Ντι Βάιο στο 92ο λεπτό, αλλά οι Ρεντ Μπουλς πήραν τους τρεις βαθμούς. Παράλληλα, οι Χιούστον Ντάιναμο συνέτριψαν με 4-0 την Ντι Σι Γιουνάιτεντ χάρη σε δύο γκολ του Ουίλ Μπρούιν και παρέμειναν ισόβαθμοι με τους Νεοϋορκέζους. Οι δύο παραπάνω νικήτριες ομάδες ευνοήθηκαν και από την εντός έδρας ήττα της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι από τους Σιάτλ Σάουνερς με 1-0 μετά από γκολ του Τζίμι Τραορέ στο 94ο λεπτό.
Από την πλευρά του, το Ντάλας, που είναι πρώτο στη Δύση, παραχώρησε βαθμούς σε εντός έδρας παιχνίδι για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα βρέθηκε πίσω με 1-0 στο 70ό λεπτό, πριν ισοφαρίσει ο Κένι Κούπερ με πέναλτι στο 77ο. Τέλος οι Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς και η Ρεάλ Σολτ Λέικ επιβλήθηκαν με 2-1 των Τορόντο και Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον, αντίστοιχα, αν και έμειναν αρχικά πίσω με 1-0.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ντι Σι Γιουνάιτεντ-Χιούστον Ντάιναμο 0-4
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Μόντρεαλ Ίμπακτ 2-1
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Ρέαλ Σολτ Λέικ 1-2
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι-Σιάτλ Σάουντερς 0-1
Ντάλας-Πόρτλαντ Τίμπερς 1-1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Τορόντο 2-1
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
12
20
Χιούστον Ντάιναμο
10
20
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
11
17
Μόντρεαλ Ίμπακτ
9
17
Κολόμπους Κρου
9
12
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
9
12
Νιου Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
9
9
Σικάγο Φάιρ
8
7
Τορόντο
10
7
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
9
4
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
10
21
Ρέαλ Σολτ Λέικ
11
17
Πόρτλαντ Τίμπερς
10
15
Λος Άντζελες Γκάλαξι
8
14
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
11
14
Κολοράντο Ράπιντς
10
12
Σίβας ΗΠΑ
9
11
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
9
9
Σιάτλ Σάουντερς
8
9
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.
















Πηγή: onsports.gr