Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Έχασε τη νίκη, διατήρησε το πλεονέκτημα!!

Μπορεί να μην νίκησε (2-2) την Τότεναμ εντός έδρας σε εξ αναβολής ματς για την 33η αγωνιστική, ωστόσο η Τσέλσι διατήρησε το πλεονέκτημα συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχασε τη νίκη, διατήρησε το πλεονέκτημα
Η Τσέλσι έμεινε στο 2-2 απέναντι στην Τότεναμ σε εξ αναβολής ματς για την 33η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Έχασε τη νίκη με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά διατήρησε το πλεονέκτημα της συμμετοχής στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. «Ζωντανή» και η ομάδα του Βίλας - Μπόας.

Οι «μπλε» του Λονδίνου, ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, πέτυχαν δύο γκολ από το πρώτο μέρος, είχαν ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο να «κλειδώσουν» τη νίκη, όμως αντ’ αυτού, δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης για το τελικό 2-2.

Το σύνολο του Αντρέ Βίλας – Μπόας ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης και κατάφερε να φύγει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με τον βαθμό της ισοπαλίας, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο με τη «χρυσή» αλλαγή, τον Γκίλφι Σίγκουρντσον.

Όλα ανοιχτά όσον αφορά τη συμμετοχή των τριών λονδρέζικων συλλόγων στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τσέλσι (69 βαθμοί) διατηρεί το πλεονέκτημα της απευθείας εισόδου στους ομίλους, η Άρσεναλ (67 βαθμοί) ολοκληρώνει την πρώτη τετράδα και η Τότεναμ (66 βαθμοί) καραδοκεί και διεκδικεί το «εισιτήριο» για τ’ αστέρια στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Το ματς:



Η κρισιμότητα της αναμέτρησης ήταν τέτοια που οι δύο ομάδες θα «σφάζονταν» για τη νίκη και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν, το απέδειξε περίτρανα. Με προτεραιότητα στην επίθεση, η Τσέλσι πήρε το πάνω χέρι από το 10ο λεπτό. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Κέιχιλ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Όσκαρ τη δεύτερη από πολύ κοντά και νίκησε τον Γιορίς για το 1-0. Το γκολ έδωσε αέρα στους «μπλε», που όμως… ξέχασαν κάποια στιγμή να αμυνθούν. Έτσι, ο Αντεμπαγιόρ στο 26ο λεπτό πήρε τη μπάλα λίγο πίσω από τη μεσαία γραμμή και πριν μπει στην περιοχή του Τσεχ, τον «εκτέλεσε» με καταπληκτικό δεξί σουτ για το 1-1. Όσο η τριπλέτα των Όσκαρ, Μάτα και Αζάρ ήταν δραστήρια, οι γηπεδούχοι δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν. Η παρουσία του Ραμίρες από μόνη της αποδεικνύεται καθοριστική και αυτό έγινε και στο 39’, όταν από ασίστ του Τόρες, έγραψε το 2-1 και έστειλε την Τσέλσι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα.

Αυτή που έψαξε ακόμα ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ. Ήθελε άλλο ένα για να «κλειδώσει» τη νίκη… Ευρώπης, σε αντίθεση με την Τότεναμ που ό,τι έκανε, το έκανε δειλά. Οι «μπλε» του Λονδίνου θα μπορούσαν να έχουν βάλει τέλος στο ματς στο 61ο λεπτό, αλλά από εξαιρετικό τακουνάκι του Αζάρ στον Μάτα και πάσα πάρε – βάλει του τελευταίου στον Ραμίρες, ο Βραζιλιάνος γλίστρησε ολομόναχος μπροστά από τον Γιορίς και έχασε την ευκαιρία. Τα «σπιρούνια» του Βίλας – Μπόας, με τους Ντέμπσεϊ και Σίγκουρντσον να περνούν στο ματς στο τελευταίο ημίωρο, ανέβασαν την απόδοσή τους. Αποτέλεσμα αυτού, το γκολ της ισοφάρισης στο 80ο λεπτό από τον Γκίλφι Σίγκουντσον, έπειτα από ασίστ του Αντεμπαγιόρ που ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ. Το 2-2 ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτα, Όσκαρ (84’ Μπεναγιούν), Αζάρ (73’ Μόουζες), Τόρες

Τότεναμ: Γιορίς, Βερτόνχεν, Ντόουσον, Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Χάντλστοουν, Λένον (62’ Σίγκουρντσον), Πάρκερ, Μπέιλ, Χόλτμπι (70’ Ντέμπσεϊ), Αντεμπαγιόρ

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: