Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

«Αξεπέραστος ο Φέργκιουσον»

Ο βραβευμένος δημοσιογράφος, Πάτρικ Μπάρκλεϊ, που ξέρει όσο λίγοι τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για την αποχώρηση του τεχνικού της Γιουνάιτεντ.

«Αξεπέραστος ο Φέργκιουσον»
Ο Πάτρικ Μπάρκλεϊ, που έχει γράψει μια από τις βιογραφίες του προπονητή των «κόκκινων διαβόλων», τόνισε πως… έπεσε και ο ίδιος απ’ τα σύννεφα με την απόφαση του Σκοτσέζου κόουτς, υποστηρίζοντας ότι ο Φέργκιουσον θα μπορούσε να συνεχίσει για άλλα δυο - τρία χρόνια.

Ήταν, όμως, ξεκάθαρος όσον αφορά το μέλλον. «Κανείς δεν θα φτάσει τα χρόνια της παρουσία του Φέργκιουσον στον πάγκο μιας ομάδας και τις επιτυχίες που πανηγύρισε».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάτρικ Μπάρκλεϊ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο:

Για την απόφαση του Φέργκιουσον
:

«Δεν το περίμενα. Το πρωί οι εφημερίδες έγραφαν για τις φήμες που έπαιρναν διαστάσεις, αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση για να αποχωρήσει και γι’ αυτό με εξέπληξε η απόφασή του. Αν ήθελε, μπορούσε να προχωρήσει για δυο - τρία χρόνια ακόμα».

Για το ενδεχόμενο να επαναλάβει κάποιος στο μέλλον όσα έκανε ο Σερ Άλεξ:

«Το σημερινό ποδόσφαιρο έχει τρομακτικές ανάγκες και οποιοσδήποτε ξεπεράσει τα 10 χρόνια, θα είναι επιτυχία. Δεν νομίζω ότι θα επαναληφθεί ό,τι έχει κάνει ο Φέργκιουσον. Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα αυτή τη στιγμή, από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Για την επόμενη μέρα της Γιουνάιτεντ:

«Σε αντίθεση με την εποχή του Σερ Ματ Μπάσμπι, που δεν είχε την πυγμή να απομακρύνει κάποιους παίκτες που ήταν μεγάλοι σε ηλικία, πράγμα το οποίο έκανε αργότερα ο Ντόχερτι, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αφήνει πίσω του πολύ καλή ομάδα. Έχει πολλούς νέους παίκτες και μπορούν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Ποδοσφαιριστές όπως οι Νταβίντ Ντε Χέα και Νικ Πάουελ, αποτελούν τη βάση του συλλόγου. Ωστόσο, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές, από πιθανή πώληση των οποίων μπορούν να προκύψουν έσοδα. Αυτοί είναι οι Ρούνεϊ, Βαλένσια, Γιάνγκ. Παίρνεις χρήματα και παίρνεις κάποιους άλλους».

Για τα σενάρια περί πρόσληψης Μουρίνιο:

«Αν ήξερε ο Μουρίνιο τι θα συνέβαινε, δεν θα έκανε ό,τι έκανε στα ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ήξερε κάτι, δεν θα είχε ανοιχθεί τόσο πολύ με την Τσέλσι».

Για τον Ντέιβιντ Μόγιες, που φέρεται να είναι το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Γιουνάιτεντ:

«Ο Ντέιβιντ Μόγιες πολύ καλός, αλλά δεν θα ήταν κακό να κοιτάξει κανείς προς τη Γερμανία. Ο Γιουπ Χάινκες είναι διαθέσιμος. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συλλόγου. Ίσως ένα δίδυμο Κλοπ - Λεβαντόφσκι να ήταν ιδανικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: