Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Στεφανίδης: «Υπήρξαν επαφές με ενδιαφερόμενους για τον Άρη»

Για τη συμμετοχή του ως υποψήφιος στις σαββατιάτικες εκλογές της Κοινωνίας Μελών Άρη μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» το πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Άρης Παναγιώτης Στεφανίδης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την απόφασή του να εμπλακεί στις εκλογές της ΚΜΑ:

«Συμμετέχω στις εκλογές της ΚΜΑ γιατί θεωρώ πως ο τρόπος που λειτουργούσε μέχρι σήμερα είναι απαράδεκτος. Η λειτουργία του φορέα είναι μία από τις κύριες αιτίες που ο Άρης βρίσκεται σε αυτό το άσχημο σημείο σήμερα. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που κινείται και λειτουργεί η ΚΜΑ προκειμένου να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση».

Για την χρησιμότητα και την προοπτική της ΚΜΑ στο μέλλον:

«Πρέπει να θυμηθούμε ποιος ήταν ο σκοπός δημιουργίας της Λέσχης. Θυμάμαι σε μια από τις πρώτες συνελεύσεις ειπώθηκε ότι πλέον δεν θα μπορέσει κανείς να χρεώσει τον Άρη και αν τυχόν συμβεί θα ξέρουμε ποιος είναι. Δυστυχώς, όμως, ο τρόπος λειτουργίας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση με τα υπέρογκα χρέη που ο κόσμος δεν ήξερε. Μια άσχημη χρονιά είχε ως αποτέλεσμα να βγουν όλα στην επιφάνεια. Δεν απέτυχε όμως το μοντέλο διοίκησης, απέτυχαν τα πρόσωπα. Διεκδικούσαν μια θέση για την οποία δεν είχαν τις προϋποθέσεις για να εμπλακούν. Η Λέσχη είναι ο μεγαλομέτοχος του Άρη. Δεν μπορεί η διοίκηση της ΠΑΕ να είναι πάνω από την ΚΜΑ. Όταν έβλεπε ο κόσμος τον τρόπο που διεξάγονταν οι γενικές συνελεύσεις, πως γίνονταν οι αλλαγές καταστατικού χωρίς να έχει προϋπάρξει ενημέρωση, όταν έβλεπε ο φίλαθλος πως Λέσχη και διοίκηση της ΠΑΕ ήταν σαν αδέρφια χωρίς να υπάρχει έλεγχος, είναι λογικό να έχει καλλιεργηθεί η απαξίωση της Λέσχης στα μάτια κάποιων φιλάθλων. Κάποιοι ήθελαν να κάνουν τον Άρη μαγαζί τους χωρίς να βάλουν λεφτά και χρησιμοποιούσαν τη Λέσχη για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους. Εγώ είμαι πολέμιος τέτοιων πρακτικών και θεωρώ χρέος μου να απαλλαγεί ο Άρης από παρόμοιες συμπεριφορές».

Όσον αφορά το τί πρέπει να γίνει για να μην επαναληφθούν τέτοιες πρακτικές ο Παναγιώτης Στεφανίδης τόνισε:

«Ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει πιο σοφά για το ποια είναι τα κατάλληλα άτομα να διοικήσουν τον Άρη. Πάντως, άμα πάμε παραταξιακά το παιχνίδι είναι χαμένο. Είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες της ΚΜΑ. Πρέπει να το Δ.Σ. της Λέσχης να ασκεί καθήκοντα μεγαλομετόχου, να ασκεί έλεγχο στη διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά να μην αναμειγνύεται σε άλλα θέματα μη αρμοδιοτήτων του, όπως π.χ. το αγωνιστικό. Οι ρόλοι ανάμεσα σε ΚΜΑ και ΠΑΕ πρέπει να είναι διακριτοί. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς το Δ.Σ. της ΚΜΑ, να κατατίθενται οι προϋπολογισμοί, να γνωρίζει η ΚΜΑ τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας και αν εξοφλούνται οι υποχρεώσεις της ομάδας ώστε να μην χρεωθεί ξανά ο Άρης ούτε ευρώ».

Για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στην ΠΑΕ ο Παναγιώτης Στεφανίδης εξέφρασε ενστάσεις:

«Μόλις ενημερώθηκα για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της ΠΑΕ Άρης εξέφρασα την αντίθεσή μου. Θεωρώ πως οι εκλογές έπρεπε να πάνε όσο το δυνατόν πιο πίσω προκειμένου να έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Αν η ομάδα μπει στη διαδικασία του 99 μπορεί να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από κάποιον επενδυτή. Επίσης, θα ήταν παράλογο να κάνουμε εκλογές πριν το πόρισμα, αφού μπορεί να προκύψει διοίκηση με άτομα εμπλεκόμενα. Προσωπικά, σε περίπτωση που αποδειχθεί με το πόρισμα πως κάποιοι λειτούργησαν εις βάρος της ομάδας και είναι μέσα στη νέα διοίκηση θα απαιτήσω αποπομπή των προσώπων αυτών. Αν δεν το κάνουμε θα ξανασυναντήσουμε τα ίδια προβλήματα στο μέλλον».

Για τη δυνατότητα αυτοδύναμης πορείας του Άρη χωρίς επενδυτή, ο κύριος Στεφανίδης υπογράμμισε:

«Σύμφωνα με την εμπειρία μου ο Άρης μπορούσε να κινηθεί αυτοδύναμος. Παρά ορισμένα βαριά συμβόλαια της περσινής χρονιάς που τα κρατήσαμε και φέτος δεν μπήκαμε μέσα ούτε ευρώ. Ο Άρης έπρεπε να σωθεί νωρίτερα, αδικήθηκε από τη διαιτησία και αν τον άφηναν θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και τα πλέι-οφ. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη χρονιά ανέδειξε ταλέντα τα οποία μπορεί να τα αξιοποιήσει αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. Ωστόσο, το ιδανικότερο θα ήταν να υπάρξει κάποιος άνθρωπος που θα επενδύσει στην ομάδας και θα δώσει οικονομικές ενέσεις είτε ως μεγαλομέτοχος είτε με συνιδιοκτησία. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Άλλωστε, έχουμε και την εκκρεμότητα της αδειοδότησης μέχρι την 30ή Ιουνίου. Καλό είναι όλες οι εξελίξεις να γίνουν σύντομα αν και τα δεδομένα της ομάδας για όποιον ενδιαφέρεται είναι γνωστά. Υπάρχει το μνημόνιο με την ΕΠΟ και η ρύθμιση με τα χρέη προς την εφορία».

Όσον αφορά το αν γνωρίζει κάτι περί ενδιαφέροντος επενδυτών, ο Παναγιώτης Στεφανίδης αποκάλυψε πως δέχθηκε κρούσεις από ενδιαφερομένους:

«Μετά την ανακοίνωση της καθόδου μου στις εκλογές της ΚΜΑ δέχθηκα κρούση από ενδιαφερόμενους. Καθ? όλη τη χρονιά υπήρξαν επαφές με ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν για τον Άρη και δεν έχουν δημοσιευθεί γιατί κρίθηκε πως προείχε η απόλυτη προσήλωση στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας που έδινε αγώνα σωτηρίας. Επιδίωξή μου είναι να υπάρξει ένα Δ.Σ. στην ΚΜΑ που θα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει στην ομάδα όποιος ενδιαφέρεται. Οι πόρτες πρέπει να είναι ανοικτές για όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει στον Άρη. Πρέπει να τερματιστεί η εσωστρέφεια, να ανοίξει ο δρόμος για σοβαρούς ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν και ο κόσμος του Άρη θα στηρίξει, όπως στήριξε και φέτος. Ο κόσμος θέλει να ακούει αλήθειες και φέτος στήριξε την ομάδα γιατί άκουσε αλήθειες».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: