Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Παναγόπουλος: «Δεν γυρίζω πίσω στην Ελλάδα»

Για την εμπειρία του στο ρουμάνικο πρωτάθλημα, με την Τούρνου Σεβερίν μίλησε στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λεωνίδας Παναγόπουλος.

Παναγόπουλος: «Δεν γυρίζω πίσω στην Ελλάδα»
Ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του κάνει ο Λεωνίδας Παναγόπουλος.

Ο πρώην τερματοφύλακας των Ολυμπιακού, Πανιώνιου και Βύζαντα Μεγάρων, έκανε το βήμα στο εξωτερικό για την ρουμάνικη Τούρνου Σεβερίν.

Εκεί βρέθηκε μετά από εισήγηση του Αλέκου Αλεξανδρή (παρόλο που τελικά δεν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας) και με την σύμφωνη γνώμη του Στάθη Σμύρη, του Έλληνα τεχνικού διευθυντή του συλλόγου.

«Κανένας δεν άγιασε στον τόπο του. Στη Ρουμανία συνάντησα πολύ καλές συνθήκες και για τα επόμενα 4-5 χρόνια δεν γυρίζω πίσω στην Ελλάδα», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Παναγόπουλος.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» με τους Γιώργο Μαζιά και Σωτήρη Ταμπάκο:

«Σίγουρα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Πήρα στα 25 μου χρόνια την απόφαση να αποχωρήσω από την Ελλάδα και να πάω σε μια άγνωστη χώρα, αφού όπως λέμε κανένας δεν άγιασε στον τόπο του.

Εδώ τα πάω πάρα πολύ καλά έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων, του προπονητή (Τζέρι Κάνε), των συμπαικτών μου και του κόσμου. Με αυτά που πέρασα, δεν το σκέφτομαι για τα επόμενα τέσσερα- πέντε χρόνια να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα.

Μετά τον Πανιώνιο είδα ότι δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να κατέβω μια κατηγορία για να πάρω παιχνίδια. Πήγα στον Βύζαντα άρχισα να χτίζω ξανά το όνομά μου, και τον χειμώνα μου δόθηκε η ευκαιρία από τον Αλέκο Αλεξανδρή.

Από όταν ήρθα εδώ, με βοηθούσαν σαν να είμαι συμπατριώτης τους. Με δέχτηκαν από την αρχή κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Είναι κι άλλα τρία ελληνόπουλα εδώ μαζί μου. Γνωρίστηκα και με τον Παντελή Καπετάνο, που ζει κι αυτός με την οικογένειά του στο Κλουζ και είναι πολύ ικανοποιημένος.

Η ομάδα μου μάχεται για τη σωτηρία και θα τα δώσουμε όλα. Το ρουμάνικο πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, αρκετά γρήγορο και τεχνικό. Έχω προσαρμοστεί και οι συνθήκες που συνάντησα είναι πολύ καλές. Η πόλη μοιάζει με ησυχαστήριο, δεν υπάρχουν οι πειρασμοί της Αθήνας.

Εδώ ο κόσμος έχει μείνει σε μια άλλη εποχή, ζει πιο φτωχικά. Για να καταλάβετε ο βασικός μισθός είναι λίγο πάνω από τα 200 ευρώ. Και οι τιμές φυσικά είναι πιο χαμηλές. Για παράδειγμα ο καφές εδώ έχει ένα ευρώ και μια πίτσα τέσσερα ευρώ».

Βαρέλα: «Θέλουμε νέο προπονητή με κίνητρα»

Αν και το μέλλον του σαν τεχνικός διευθυντής δεν είναι σίγουρο στον Παναθηναϊκό, ο Ούγκο Βαρέλα ανέλυσε πολλά και ενδιαφέροντα σε συνέντευξη του.

Βαρέλα: «Θέλουμε νέο προπονητή με κίνητρα»
Για πολλά και διάφορα μίλησε ο Ούγκο Βαρέλα στο paomou.gr. Δείτε τα σημαντικότερα από τα όσα ενδιαφέροντα ανέφερε.

Για τον Ούγκο Βιάνα:

«Δεν έχω μιλήσει με τον παίκτη για τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω μιλήσει ούτε με τον μάνατζερ του. Επειδή διαβάζω καθημερινά τα όσα γράφονται θέλω να ενημερώσω τον κόσμο πως δεν ισχύει τίποτα. Ο Ούγκο Βιάνα είναι καλός παίκτης, όμως δεν έχουμε ασχοληθεί με την περίπτωση του»

Για τον Μαγιάδα:

«Είναι ένας παίκτης για τον οποίο ενδιαφερόμαστε. Έχουμε μιλήσει μαζί του, υπάρχει καλό κλίμα , αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να λέμε την μεταγραφή του τελειωμένη. Θα προσπαθήσουμε για την απόκτηση του».

Για το θέμα προπονητή:

«Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή. Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα για κάτι τέτοιο. Αν μου πούνε να βρω, θα βρω. Όποιος και να έρθει όμως, δεν θα είναι σταρ. Θα πάρουμε προπονητή νεαρό σε ηλικία, με όρεξη για δουλειά και κίνητρο να αναδείξει την αξία του μέσα από τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα σκοπός μας είναι όποιος και αν έρθει να βοηθήσει τα νέα παιδιά με τα οποία θα στελεχωθεί ο σύλλογος».

Για τον προγραμματισμό που έχει κάνει αναφορικά με τον Παναθηναϊκό:

«Υπάρχει πρόθεση να γίνουν 5 με 6 μεταγραφές. Ο προγραμματισμός βέβαια είναι μακροπρόθεσμος οπότε πολλά μπορούν να αλλάξουν στη πορεία. Ακόμη και πριν την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, κοιτάζαμε περιπτώσεις που θα είχαν ενδιαφέρον για το καλοκαίρι. Έχουμε φτάσει λοιπόν σε ένα σημείο να έχουμε στο μυαλό μας παίκτες ικανούς να βοηθήσουν σημαντικά τον Παναθηναϊκό και να έχουν μεταπολιτική αξία».

Για ενδεχόμενο πωλήσεων:

«Με έχει ενημερώσει η διοίκηση πως υπάρχουν παίκτες που μπορεί το καλοκαίρι να πουληθούν. Δεν θέλω να πω περισσότερα, ωστόσο γνωρίζω για ορισμένους πως υπάρχει ενδιαφέρον. Σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθεί ο αριθμός των προσθηκών που θα γίνουν».

Για την λογική πάνω στην οποία θα βασιστεί η ενίσχυση του Παναθηναϊκού:

«Από την αρχή της συνεργασίας μας με τον Παναθηναϊκό και τον κ. Αλαφούζο έχουμε διαπιστώσει πως οι απόψεις μας για το μέλλον ταυτίζονται. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα γεμάτη νιάτα, ένταση, ταχύτητα και όρεξη για διάκριση. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι. Αρχικά να βρούμε έναν προπονητή ικανό να το στηρίξει, να τον πλαισιώσουμε από ανθρώπους ικανούς. Να ψάχνουμε ανά τον κόσμο για να ανακαλύπτουμε ταλέντα. Και όταν λέμε ταλέντα δεν εννοώ σε ηλικίες 18, 19 χρονών. Μιλάω για ταλέντα στα 15 και στα 16 χρόνια. Στην ηλικία αυτή μπορούμε σαν Παναθηναϊκός να τους αποκτήσουμε. Στην πορεία πέφτουν τα θηρία στο παιχνίδι…».

Χωρίς Σισοκό η προπόνηση!

Απών λόγω ίωσης ήταν ο Ιμπραήμ Σισοκό από τη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά. Κανονικά ο Κοτσόλης.

Χωρίς Σισοκό η προπόνηση
Ο Ιβοριανός άσος ταλαιπωρείται από ίωση και δεν πήρε μέρος στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το παιχνίδι με τον Πλατανιά Χανίων, το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή του στο ματς είναι αμφίβολη με τον Φάμπρι να τον περιμένει. Αν ο παίκτης αύριο είναι καλά και προπονηθεί τότε θα είναι στη διάθεση του προπονητή του, αν όχι ο Ισπανός καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ταμπάκης, Πίντο και Σεϊταρίδης, ενώ κανονικά γυμνάστηκε ο Κοτσόλης, όπως επίσης και οι Μαυρίας και Βιτόλο. Υπενθυμίζεται πως εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Σισοκό.

Οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα και ασκήσεις τεχνικής. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δυο ομάδες με την πρώτη να δουλεύει στα στημένα και τη δεύτερη στα τελειώματα. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δίτερμα στο μισό γήπεδο. πηγή: sport-fm.gr

Ανεβάζει στροφές ο Ανδράλας!

Μέρος του κανονικού προγράμματος προπόνησης έβγαλε ο Πάρης Ανδράλας βάζοντας τις βάσεις να προλάβει το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ανεβάζει στροφές ο Ανδράλας
Ο Πάρης Ανδράλας ανέβασε στροφές στην σημερινή προπόνηση και υπάρχει πιθανότητα να προλάβει το ματς με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Ο έμπειρος άσος του Πανιωνίου δεν είναι 100% έτοιμος αλλά θα δώσει την δική του μάχη, όπως το ίδιο θα κάνει και ο Μιχάλης Τσαμουρλίδης. Αμφότεροι έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γήπεδο ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Επίσης, εκτός έμεινε και ο Λεωνίδας Καμπάνταης που συνεχίζει την θεραπευτική του αγωγή.

Τέλος, από την προπόνηση απουσίασαν για προληπτικούς λόγους κυρίως οι Σάμαρης, Ρόκας και Καρτσαμπάς. Επόμενο ραντεβού των «κυανέρυθρων» είναι για την Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη στις 11:30 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει στις 13:30 συνέντευξη Τύπου του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου.πηγή: sport-fm.gr

«Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα»

Στην ίδια δύσκολη κατάσταση με την περυσινή φαίνεται να βρίσκονται οι ελληνικές ομάδες, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM ο υπεύθυνος επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου.

«Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα»
Ο κ. Δημητρίου μίλησε στον Αντώνη Καρπετόπουλο και τον Αντώνη Πανούτσο και την εκπομπή «Να τα λέτε, να τα γράφετε» για το θέμα των αδειοδοτήσεων και του financial fair play;

«Η UEFA ερχεται να καταθέσει τις κατευθυντήριες γραμμές και να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ του τι σημαίνει αδειοδότηση και financial fail play. Την άδεια για Ευρώπη και Ελλάδα τη δίνει η ΕΠΟ aκαι η UEFA ελέγχει. Είναι προσκεκλημένες οι ΠΑΕ και οι δημοσιογράφοι ώστε να εξηγηθούν κάποια θέματα που μοιάζουν δυσδιάκριτα αυτήν τη στιγμή.

Για την κατάσταση των ελληνικών ομάδων σε σχέση με την περασμένη χρονιά, τόνισε:

«Δεν μπορώ να ξέρω αν θα είναι καλύτερα φέτος. Είναι προβλήματα ετών σε διάφορες ομάδες που δεν μπορούν να εξαφανιστούν σε ένα χρόνο. Υπάρχουν ομάδες που είναι χειρότερα από πέρυσι, άλλες έχουν σταθεροποιηθεί και άλλες που δείχνουν μια μικρή βελτίωση».

Τέλος για το θέμα που προέκυψε με το γήπεδο του ΟΦΗ, ξεκαθάρισε πως δεν είναι υπόθεση της ΕΠΟ:

«Λαμβάνονται υπόψη και οι εγκαταστάσεις, αλλά δεν έχουμε τις ευθύνες του κράτους. Την πιστοποίηση των γηπέδων σε τέτοια θέματα την ευθύνη αυτήν την έχουν κρατικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα υπάρχει μια άδεια υπό προϋποθέσεις στην περίπτωση του γηπέδου του ΟΦΗ, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται».πηγή: sport-fm.gr

Δυσκολεύει του Βιάνα για Παναθηναϊκό!

Ήταν που ήταν δύσκολη η περίπτωση του Ούγκο Βιάνα για τον Παναθηναϊκό, ήρθε και το ενδιαφέρον τουρκικών ομάδων για να την κάνει δυσκολότερη.

Δυσκολεύει του Βιάνα για Παναθηναϊκό
Ο Ούγκο Βιάνα, ο οποίος φερόταν να αποτελεί υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού για το καλοκαίρι, φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία. Μπεσίκτας και Φενερμπαχτσέ είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Πορτογάλου, του οποίου το συμβόλαιο με την Μπράγκα λήγει το καλοκαίρι.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τούρκικα μέσα ενημέρωσης, η Μπεσίκτας είναι εκείνη που βρίσκεται πιο κοντά στην μεταγραφή του Βιάνα ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου σε δηλώσεις του ανέφερε πως «η υπόθεση είναι σε πολύ καλό δρόμο». πηγή: sport-fm.gr

«Μόνο Μελισσανίδης και Παππάς θα σώσουν την ΑΕΚ»

Έκκληση στους Δημήτρη Μελισσανίδη και Πέτρο Παππά να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Νίκο Νοτιά για να σώσουν την ΑΕΚ, απηύθηνε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Στέλιος Σεραφείδης.

«Μόνο Μελισσανίδης και Παππάς θα σώσουν την ΑΕΚ»
Ο Στέλιος Σεραφείδης τόνισε πως η μόνη λύση για να σωθεί η ΑΕΚ και να βγει από το αδιέξοδο είναι να συμπλεύσουν οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς. Ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Ένωσης επισήμανε πως δεν περνά καν από το μυαλό του πως η ΑΕΚ θα υποβιβαστεί και σημείωσε πως με 4 βαθμούς θα σώσει την παρτίδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Σεραφείδης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Νικόλα Ακτύπη και Γιάννη Θειακό:

«Οι παλαίμαχοι είμαστε μεγάλη δύναμη αλλά είμαστε ανενεργοί. Υπάρχουν παράπονα από εμάς αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Οι εκάστοτε διοικήσεις με τον Α ή Β τρόπο απαξίωσαν πολλούς παλαίμαχους όπως τους Νικολάου, Μανωλά, Μαύρο. Δεν ξέρω τι γίνεται στα διοικητικά της ομάδας και απαξιώνουν τις σημαίες της ΑΕΚ.

Εμείς ποτέ δεν είχαμε ασχοληθεί με τη διοίκηση, μόνο παίζαμε ποδόσφαιρο. Πολλά πράγματα τα αντιλήφθηκα εκ των υστέρων. Για να σωθεί η ΑΕΚ, μπορεί μόνο ο κ. Μελισσανίδης μαζί με τον κ. Παππά. Να κάτσουν να τα βρουν με τον κ. Νοτιά. Ο κόσμος στεναχωριέται που βλέπει την ΑΕΚ έτσι και είναι ο μόνος που δεν φταίει.

Και ο Βιντιάδης προσπαθεί αλλά για τους δικούς του λόγους μένει πιο πίσω. Πλέον, ο κόσμος περιμένει και έχει αγανακτήσει. Την οικονομική άνεση όμως, κακά τα ψέμματα, την έχουν οι Μελισσανίδης, Παππάς και Νοτιάς. Βέβαια, ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να πληρώνει τα σπασμένα του καθενός».

Για το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ: «Δεν πάει το μυαλό μου πως μπορεί να πέσει η ΑΕΚ. Σε πολλούς αγώνες όμως δεν το κρύβω πως το φοβόμαστε. Πιστεύω πως με 4 βαθμούς θα σώσει την παρτίδα. Η ΑΕΚ έχει ελλείψεις στο ρόστερ, έχουν μπει οι νέοι στα βαθιά νερά, έχουν ξεφύγει και λίγο. Κάνουν όμως προσπάθεια να τους το αναγνωρίσουμε».

Αποχαιρετά ο Φουρλάνος!!

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αναμένεται να αποτελέσει ο Σπύρος Φουρλάνος, με πιθανότερο προορισμό το Βέλγιο και συγκεκριμένα την Μπριζ.

Αποχαιρετά ο Φουρλάνος

Ο εκπρόσωπος του παίκτη, Πασχάλης Τουντούρης, αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, στο οποίο δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα.

Επόμενος προορισμός του Φουρλάνου πιθανότατα να είναι το Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα η Μπριζ. Εκεί εργάζεται ο Άρναν Γκρέταρσον, γνωστός από την θητεία του στην ΑΕΚ, και οι Βέλγοι έχουν ήδη κάνει πρόταση στον Φουρλάνο.πηγή: sport-fm.gr

Και το όνομα αυτού… Σάντος!

Τον Ακάτσιο Σάντος ως βοηθό του παρουσίασε ο Γιασμίνκο Βέλιτς.

Και το όνομα αυτού… Σάντος
Πέντε ημέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Λεβαδειακού ο Γιασμίνκο Βέλιτς παρουσίασε στους παίκτες του τον βοηθό του ονόματι Ακάτσιο Σάντος.

Ο νέος βοηθός του 47χρονου τεχνικού έχει εργαστεί σε μικρότερες ομάδες της Πορτογαλίας με τον Βέλιτς να δείχνει ενθουσιασμένος, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν πρόκειται για έναν γυμναστή, αλλά για έναν εξελίξιμο προπονητή.

Στα αγωνιστικά, χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας της Βοιωτίας για την αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, κόντρα στην ΑΕΚ (31/3, 17:15).πηγή: sport-fm.gr

Με τη… δεύτερη!

Συμβιβασμένοι στην ιδέα πως δεν πρόκειται να εξασφαλίσουν πρωτοβάθμια την αδειοδότηση φαίνεται πως είναι οι άνθρωποι του Πανιωνίου…

Με τη… δεύτερη
Ήδη «τρέχουν» ορισμένες υποθέσεις, όμως η οικονομική στενότητα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στους «κυανέρυθρους» οποιαδήποτε κίνηση.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να ελπίζουν πως η ΕΠΟ θα διευκολύνει στο θέμα των μεταγραφών τις ομάδες που δεν θα λάβουν αρχικά άδεια, ενώ είναι δεδομένο πως στον Πανιώνιο θα ακολουθήσουν το μοντέλο των τελευταίων ετών, επενδύοντας δηλαδή σε δικά τους παιδιά.πηγή: sport-fm.gr

Τσέκαρε Σκέποβιτς ο Κοβάσεβιτς!

Το όνομα του Μάρκο Σκέποβιτς βρίσκεται ψηλά στο μπλοκάκι του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο σκάουτερ του Ολυμπιακού είδε τον Σέρβο φορ και τον στέλνουν Πειραιά.

Τσέκαρε Σκέποβιτς ο Κοβάσεβιτς
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έχει ξεκινήσει ήδη τα ταξίδια για να δει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για τον Ολυμπιακό και τα έχει ξεκινήσει από την χώρα του, στην οποία έχει και περισσότερες διασυνδέσεις. Ο σκάουτερ των «ερυθρολεύκων» πήγε στην Σερβία για να δει τον Μάρκο Σκέποβιτς για τον οποίο φαίνεται να ενδιαφέρεται και η Μπεσίκτας αλλά ο 22χρονος επιθετικός της Παρτιζάν Βελιγραδίου αποχώρησε λόγω τραυματισμού από τον αγωνιστικό χώρο μόλις στο 9ο λεπτό.

Το κόστος της μεταγραφής (αν γίνει) υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ ενώ στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και ο αδερφός του, Στέφαν, ο οποίος είναι και εκείνος επιθετικός και είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος. Ο Κοβάσεβιτς έχει τσεκάρει τις περιπτώσεις αυτές και τις έχει προκρίνει για να αντικαταστήσουν τον Μάρκο Πάντελιτς που θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.πηγή: sport-fm.gr

Κέρδισε χρόνο ο Άρης!

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των εννέα υποθέσεων που αφορούν τον Άρη από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, γεγονός που τουλάχιστον δίνει λίγο χρόνο παραπάνω στους «κίτρινους».

Κέρδισε χρόνο ο Άρης
Πρόκειται για τις περιπτώσεις των Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ, Καστίγιο, που θα εκδικαστούν στις 9 Απριλίου κι εκείνες των Γκαρσία, Κουλουχέρη, Μενδρινού και των ατζέντηδων Κοτταρίδη και Γλυκού που μεταφέρθηκαν για τις 23/4.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν φτάσει ήδη σε συμφωνία με τον Φατί για καταβολή των δεδουλευμένων και βρίσκονται πολύ κοντά σε αντίστοιχη με τον Καστίγιο προκειμένου να λάβει 550.000 ευρώ αντί για 1.125.000.

Διαφορές, αλλά μικρές, υπάρχουν για την ώρα με τους Κουλουχέρη και Μενδρινό.πηγή: sport-fm.gr

Υπογράφει και ο Κουίνσι!

Μετά τους Καρνέζη και Σεϊταρίδη που υπέγραψαν τους διακανονισμούς, στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και ο Κουίνσι!

Υπογράφει και ο Κουίνσι
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησε να προσπαθεί για να πείσει τον Κουίνσι να υπογράψει τον διακανονισμό και από ότι φαίνεται τα κατάφερε. Οι «πράσινοι» ήρθαν σε επαφή με τον Γκανέζο άσο και συμφώνησαν να του καταβληθούν τα οφειλόμενα σε δόσεις. Ο Κουίνσι επιθυμούσε να πάρει και τις 325.000 ευρώ που του οφείλονταν και δεν υπέγραφε αλλά εντέλει πείστηκε.

Σύμφωνα με την Sportday, η πρόταση έχει ως εξής. 100.000 ευρώ μετρητά, άλλες 70.000 ευρώ με προσωπική επιταγή του Αλαφούζου σε ένα μήνα και τα υπόλοιπα (περίπου 150.000 ευρώ) να διακανονιστούν σε δόσεις. Αυτή πάνω-κάτω είναι η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Κουίνσι και έτσι φαίνεται πως θα υπογράψει τον διακανονισμό.πηγή: sport-fm.gr

Μ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: "Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ… ΠΑΛΕΨΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ"

Συγκινητική επιστολή γεμάτη ευχαριστώ έστειλε η κόρη Πέτρου Θεοδωρίδη, Μόνα Θεοδωρίδου, προς την ομάδα και τους φιλάθλους του Che Guevara Club.
Αναλυτικά η επιστολή:
“Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για τις προσευχές σας .
Ευχαριστούμε που παίζετε μπάλα για τον μπαμπά μου.
Είμαι σίγουρη πως όταν συνέλθει το πρώτο και μοναδικό πράγμα που θα ρωτήσει είναι για εσάς, για την ομαδάρα του.
Τόσα χρόνια που ασχολείται ο μπαμπάς μου με το ποδόσφαιρο, είναι η πρώτη φορά που πραγματικά το αγάπησα.
Για χάρη σας και για χάρη των οπαδών του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ CLUB
Ευχαριστώ όλους όσους νοιάζονται για τον ΠΕΤΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ!
Ευχαριστώ και αυτούς που δήθεν νοιάζονται ……
Ο μπαμπάς μου ζει και παλεύει .
Παλέψτε κι εσείς !
Μόνα Θεοδωρίδου”

Πρόβλημα με Κοτσαρίδη!

"Πονοκέφαλος" προέκυψε για τον Σούλη Παπαδόπουλο, καθώς ο Κώστας Κοτσαρίδης, υπέστη θλάση α? βαθμού στον δικέφαλό του και δεν θα καταφέρει να δώσει το "παρών" στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής, έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του και αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης σε επτά περίπου ημέρες.

Στο μεταξύ, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Νίκος Ψυχογιός, Παντελής Αντωνιάδης, Μιχάλης Γιαννίτσης και Άντι Ρένια.πηγή: metrosport.gr

«Mου φέρθηκαν πολύ καλά στην Ελλάδα»

Αν και σύντομο το πέρασμά του από την Ελλάδα, ο Λούκας Αλκαράθ έχει ευχάριστες αναμνήσεις από το σύντομο πέρασμά του από τον Άρη.

«Ήμουν μόνο δύο μήνες στον Άρη, αλλά είχα έναν όρο στο συμβόλαιο, βάσει του οποίου μπορούσα να το σπάσω και η αλήθεια είναι πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πάντως στην Ελλάδα μού φέρθηκαν πολύ καλά», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.πηγή: metrosport.gr

Έδωσε τα χρήματα ο Σαββίδης!

Ο Ιβάν Σαββίδης σήμερα κατέθεσε τα 15.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί στον λογαριασμό που είχε ανοιχθεί για τον Μπάμπη Τσολακίδη και έτσι συμπληρώθηκε το ποσό που χρειάζεται για την αλλαγή προσθετικού μέλους στον άτυχο οπαδό. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. υλοποιώντας την απόφαση του μεγαλομετόχους της, κ. Ιβάν Σαββίδη, κατέβαλε σήμερα το ποσό των 15.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που ανοίχθηκε από το Club Φίλων ΠΑΟΚ Λαχαναγοράς, αποκλειστικά και μόνο για την συγκέντρωση του ποσού, που απαιτείται για την αντικατάσταση του ηλεκτρονικού ποδιού του φιλάθλου της ομάδας Μπάμπη Τσολακιδη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 4/10/1999
πηγή: metrosport.gr

Ανακοίνωση του Super 3 για τον αγώνα με τον Πανθρακικό!

Ανακοίνωση εξέδωσε ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φίλων του Άρη, ο Super 3, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τον πολύ κρίσιμο αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο SUPER 3 ανακοινώνει ότι παρέλαβε και διαθέτει τα εισιτήρια του Σαββατιάτικου αγώνα της Αρειανάρας μας με τον Πανθρακικό.

Ο SUPER 3 για ακόμη μια φορά καλεί όλο τον κόσμο του ΑΡΗ στο γήπεδο για να οδηγήσουμε με την παρουσία μας και την ασταμάτητη φωνή μας την ομάδα μας στη νίκη και τους υπερπολύτιμους 3 βαθμούς.

Όλοι στο γήπεδο αδέρφια σε άλλη μια οριακή μάχη για την επίτευξη του στόχου μας.Τα εισιτήρια διατίθενται από τον Κεντρικό και όλους τους Συνδέσμους του SUPER 3".

Βαρούχας: «Όσο πιο λίγα λέει ο κ.Πολατιάν, τόσο καλύτερα»

Την χθεσινή συνέντευξη του Λάζαρου Πολατιάν, σχολίασε ο Παναγιώτης Βαρούχας στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Στη σέντρα".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, έτσι και οι διαιτητές. Μην νομίζει κανείς ότι μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Εγώ δεν κρίνω κανέναν, μόνο τον εαυτό μου όταν λειτουργώ. Δεν μπορώ να κρίνω τις ενέργειες του καθενός διαιτητή, ή οτιδήποτε. Αν κάποιος όμως κάνει λάθη επαναλαμβανόμενα θα πρέπει να πάει σπίτι του.

Καλή επιτυχία στον κ.Πολατιάν, όσο πιο λίγα λέει τόσο καλύτερα θα είναι. Το σημαντικό είναι να κάνει έργα. Γνωρίζω ότι έχει καλές προθέσεις και ελπίζω ότι θα καταφέρει να βοηθήσει τον Άρη». πηγή: metrosport.gr

Μητρόπουλος: «Ο Σαββίδης θα έχει επαφές με όλους τους προέδρους»

Τα τεκτενόμενα στα διοικητικά του ΠΑΟΚ, αλλά και την επιχειρηματική δράση του Ιβάν Σαββίδη, σχολίασε στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Στη σέντρα", ο Βίκτωρας Μητρόπουλος.

Για την απόκτηση τηε ΣΕΚΑΠ: «Αφού κατάφερε ο Ιβάν Σαββίδης να δει τον πρωθυπουργό είναι σαφώς πολύ καλό. Γενικά για τον ίδιο αλλά και για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό. Οι ενέργειές του δείχνουν ότι θέλει να «ριζώσει» στην Ελλάδα.

Να μην παίρνουν τα μυαλά των φίλων της ομάδας αέρα… Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορέσει φέτος να πάρει πρωτάθλημα ή Κύπελλο ή άλλο τίτλο. Η ομάδα χτίζεται σιγά-σιγά. Η ομάδα θα είναι 100% έτοιμος την μεθεπόμενη χρονιά».

Για την συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Η πρώτη περίπτωση ήταν των Όλαϊτάν και Ντε Βινσέντι, δεν παρασύρθηκε όμως ο Σαββίδης για να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό. Το δεύτερο θέμα που με εντυπωσίασε, ήταν το πώς χειρίστηκε το θέμα Γκαρσία. Στήριξε τον προπονητή και έδειξε ότι δεν μπορούν να τον «εκβιάσουν». Θεωρώ ότι στη συνάντηση με τον Μαρινάκη συζητήθηκαν όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και επιχειρηματικά θέματα. Κατά τη γνώμη μου πλέον ο Μαρινάκης, έχει ως αντίπαλο ποδοσφαρικά τον Σαββίδη. Ο Ρώσος δεν θα μείνει στη συνάντηση με Μαρινάκη, θα κάνει και άλλες επαφές με τους προέδρους και των υπολοίπων ομάδων της Superleague.

Επιχειρηματικά όλα είναι θετικά για τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι μπορεί να φτάσει την ομάδα ψηλά. Αρκεί να μην υπάρχουν τα χαζά των οπαδών που είναι κατά του, λόγω του θέματος Γκαρσία κτλ».
πηγή: metrosport.gr

360.000 οφείλει η ΑΕΚ στον Κοντοέ!

Το ποσό των 360.026.042 ευρώ επιδικάστηκε από το δικαστήριο για την προσφυγή που είχε κάνει ο Γιάννης Κοντοές κατά της ΑΕΚ.

Ο Έλληνας αμυντικός αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στον Αστέρα Τρίπολης. Η προσφυγή είχε γίνει στις 18 Δεκεμβρίου του 2012, για ποσό που ανερχόταν στις 397.000.000 ευρώ.

Παρόλες τις εξελίξεις η ΑΕΚ δεν έχει βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Πάντως στο θέμα του Κοντοέ η Ένωση έχει το δικαίωμα της έφεσης.
πηγή: metrosport.gr

«Κλείδωσε» την παραμονή του ο Ντιέ!

Σε όλα αυτά τα χρόνια που ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Χρήστος Πανόπουλος, τον έχουν κατηγορήσει γιο διάφορα, σε ότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και τις αποφάσεις του. Γι΄ αυτό που ελάχιστοι ίσως μπορούν να του προσάψουν κάτι, είναι για την δικαιοσύνη που αφορά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

Ο κ. Πανόπουλος εδώ και χρόνια, έχει έναν τρόπο να επιβραβεύει αυτούς που όντως μοχθούν και προσπαθούν για την ομάδα και φυσικά προσφέρουν στον σύλλογο. Ο Σερζ Ντιέ, υπέγραψε στην Ξάνθη πριν από μερικούς μήνες. Ήταν μεταγραφή Ιανουαρίου και είναι γεγονός ότι η Ξάνιη αιφνιδίασε αρκετούς με την απόκτηση του, αφού δεν είναι και συνηθισμένο φαινόμενο ειδικά για την ακριτική ομάδα, να παίρνει έναν παίκτη στα 35 του χρόνια. Έναν ποδοσφαιριστή που έβγαζε το ψωμί του στην δεύτερη κατηγορία από πέρυσι τον Ιανουάριου (με Βέροια και Καβάλα) και που δύσκολα ίσως να του εμπιστευόταν και πάλι θέση στο ρόστερ μία ομάδα της Super League. Η Ξάνθη το τόλμησε και φυσικά εκ του αποτελέσματος, μοιάζει να δικαιώνεται απόλυτα με την επιλογή της.

Ήταν η «καψούρα» του μεγαλομετόχου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο Ντιέ, ήταν εδώ και πολύ καιρό μία από τις ποδοσφαιρικές «καψούρες» του μεγαλομετόχου. Θεωρούσε ότι είναι ένας παίκτη που «τρώει» τα χιλιόμετρα, όμως για διάφορους λόγους τα τελευταία χρόνια δεν κατόρθωσε να συνεργαστεί μαζί του. Ο Ιβοριανός μέσος προτάθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ουσιαστικά στην Ξάνθη και παρότι ο Χρήστος Πανόπουλος είναι γενικά αντίθετος στην απόκτηση μεγάλων σε ηλικία ποδοσφαιριστών, στην περίπτωση του Ντιέ, εκφράστηκε εξαρχής θετικά. Σήμερα, βλέποντας τα κατορθώματα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, μπορεί προφανώς να νιώθει δικαιωμένος, όχι μόνο για την επιλογή της ομάδας του αλλά και για την άποψη που είχε ο ίδιος εδώ και αρκετά χρόνια για τις ικανότητες του Σερζ Ντιέ.

Με το σπαθί του κερδίζει την ανανέωση συμβολαίου

Όταν υπέγραψε στην Ξάνθη ο Ντιέ, έδειχνε πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. Ήταν διψασμένος να παίξει και πάλι σε υψηλό επίπεδο και έμοιαζε βέβαιος για τα όσα μπορεί να δώσει στην Ξάνθη, από την στιγμή που τον εμπιστεύτηκαν. Το συμβόλαιο που υπογράφτηκε μαζί του ήταν μέχρι το καλοκαίρι, όμως όπως φαίνεται είναι από τους παίκτες που έχουν «κλειδώσει» την παραμονή τους στην ομάδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, στα σχέδια της διοίκησης είναι να κληθεί αμέσως μετά το τέλος της σεζόν ο 35χρονος μέσος , ώστε να ανανεώσει την συνεργασία του με την Ξάνθη και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι κάτι που κέρδισε με το σπαθί του και φυσικά αποδεικνύεται ότι το θέμα δεν είναι η ηλικία ενός παίκτη, αλλά η θέληση του, η διάθεση για να στέκεται πάντα σε υψηλό επίπεδο και η αναζήτηση νέων φιλοδοξιών.

Ώρα για εντός έδρας νίκη

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προετοιμασία για τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο, όπου η Ξάνθη θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς ώστε να μείνει ζωντανή στην μάχη της εισόδου στα play-off. Αυτό που τονίζουν άπαντες στην ομάδα της Ξάνθης, είναι πως έφθασε η ώρα για την ακριτική ομάδα να εκμεταλλευτεί και την έδρα της, αφού εκτός πάει καλά αλλά χάνει τσάμπα βαθμούς στα «Πηγάδια» και μένει πίσω. Ένα μικρορπρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Κομεσίδης, που αναμένεται να είναι πάντως έτοιμος για τον Κυριακάτικο αγώνα.
πηγή: metrosport.gr

Η ΑΠΕΛ κυπελλούχος ΕΠΣΜ! !

To 42o κυπέλλο της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας κατέκτησε ο ομάδα της Α.Π.Ε.Λ. μετά τη νίκη της απέναντι στον Καμπανιακό με 0-1 στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Το μοναδικό γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση ήταν του Σιδηρόπουλου στο 18ο λεπτό. πηγή: metrosport.gr

"Ροπαλιά" Ηρακλή!!

Ιδανική για... διατριβή από ψυχολόγο είναι η περίπτωση του Ηρακλή, ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα εκτός έδρας παιχνίδια και να χάνει στα εντός.

Μετά την ήττα στο Καυτανζόγλειο από τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι "κυανόλευκοι" σήμερα επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας με 1-0 του Πιερικού στην Κατερίνη και ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Το συγκρότημα του Γιάννη Χατζηνικολάου ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχε δοκάρι με το Γεωργίου στο 24' και τελικά κατάφερε να προηγηθεί με κεφαλιά του Νέστορα Στεφανίδη στο 58'.

Το 0-1 έμεινε ως το τέλος και έτσι ο Ηρακλής πέτυχε την έκτη του νίκη μακριά από το Καυτανζόγλειο, η οποία είναι η καλύτερη επίδοση φέτος εκτός έδρας, μαζί με τη Δόξα και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι συνθέσεις:

Πιερικός (Γιώργος Φοιρός): Παπατολίκας, Νίκου, Γιαζιτζόγλου, Ιορδανίδης, Ντόικιτς, Αποστολίδης (81' Σεχολάρι), Φαμπίνιο, Ελευθεριάδης, Καθάριος (69' Πολίτης), Μπελόσεβιτς (39' Μανίκας), Ντάνι.

Ηρακλής (Γιάννης Χατζηνικολάου): Χουάντερσον, Χ. Παληγεώργος, Λόπεζ, Νατσούρας, Σαββίδης, Ισαάκ (55' Κιρόφσκι), Γεωργίου (81' Τσερκέζος), Σουλίδης (68' Σιατραβάνης), Ουκάρ, Τάι, Στεφανίδης.
πηγή: metrosport.gr

Ανακοίνωση ΠΣΑΤ για «Goal News»

Ανακοίνωση για την απόλυση του διευθυντή της εφημερίδας «Goal News», Βασίλη Βέργη εξέδωσε ο ΠΣΑΤ.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η αυθαιρεσία της ιδιοκτησίας του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τελευταία επίδειξη αναλγησίας στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Goal News».
Η εργοδοσία της εφημερίδας, και γενικότερα η ιδιοκτησία του «ΠΗΓΑΣΟΥ», έχει εξαπολύσει, όπως είναι γνωστό, ένα πογκρόμ απολύσεων, απειλών, μειώσεων μισθών, εκφοβισμών, εκβιασμών και κάθε είδους πιέσεων προς τους εργαζόμενους, προκειμένου να δημιουργήσει έναν όμιλο Μέσων με δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα και θα υποαμείβονται.
Τα σχέδια και οι δικαιολογίες είναι τα ίδια. Υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούνται, ότι δήθεν δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις, ούτε νέες μειώσεις μισθών και στη συνέχεια ανακοινώνονται νέα χειρότερα σχέδια, που γονατίζουν τους εργαζόμενους.
Σε αυτό το κλίμα επιχειρείται η πλήρης ισοπέδωση δικαιωμάτων με θύματα τους συναδέλφους, αλλά και την ουσία της ενημέρωσης.
Αυτή τη φορά, όμως ο κ. Φώτης Μπόμπολας υπερέβη αυτών και δε δίστασε να απολύσει ακόμη και τον διευθυντή της εφημερίδας «Goal News», συνάδελφο Βασίλη Βέργη, επειδή αρνήθηκε να εφαρμόσει τα σχέδιά του.
Οι μάσκες έχουν πέσει. Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχουν «σχέδια εξυγίανσης» και ότι οι περικοπές οφείλονται στην κρίση. Σκοπός της εργοδοσίας είναι, εκμεταλλευόμενη την παρούσα φάση, να δώσει χαριστικό χτύπημα στους εργαζόμενους. Να έχει δημοσιογράφους τρομαγμένους, κακοπληρωμένους, πειθήνια όργανα της εργοδοσίας, επιβάλλοντας τους όρους της οικονομικής ολιγαρχίας.
Όμως, αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει, γιατί εκτός από τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών υπάρχει η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία, που πλήττονται άμεσα. Καλούμε για άλλη μια φορά την ιδιοκτησία της «Goal News» να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει την εκδικητική και αντιδημοσιογραφική της συμπεριφορά.
Από τον ΠΣΑΤ».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μοράτι- Μουρίνιο!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζοζέ Μουρίνιο είχε ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι με πρόθεση να τον πείσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας του τη νέα αγωνιστική σεζόν, όπως αναφέρει η ιταλική Gazzetta dello Sport.

Ωστόσο, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας μεταξύ Μουρίνιο και Ίντερ δεν είναι μεγάλο και –μάλιστα- χαρακτηρίζει ξεκάθαρο φαβορί την Τσέλσι για να έχει τον Μουρίνιο στον πάγκο της στη νέα αγωνιστική σεζόν. πηγή: metrosport.gr

Το πιστεύει ο Χότζον!

Μπορεί η Αγγλία να ήρθε ισόπαλη 1-1 με το Μαυροβούνιο , ωστόσο ο προπονητής της ομάδας Ρόι Χότζον πιστεύει στην απευθείας πρόκριση των λιονταριών.

Αναλυτικά:

«Είναι ακόμη στα χέρια μας. Έχουμε ακόμη τρία ή τέσσερα ματς στην έδρα μας και πιστεύω πως εάν συνεχίσουμε με νίκες θα είναι στα χέρια μας η πρόκριση. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ειδικά όταν βγαίναμε στην πλάτη της άμυνάς τους. Αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να τις μετατρέψουμε όπως θα θέλαμε»
 πηγή: metrosport.gr

Τα πάντα για Αγουέρο!!

Όλο και πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον Σέρχιο Αγουέρο να επιστρέφει στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Η "βασίλισσα" θέλει να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή και σύμφωνα με τα Μέσα της Αγγλίας, είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει στη Σίτι έναν εκ των Γκονζάλο Ιγουαΐν ή Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Φλορεντίν Πέρεθ γνωρίζει πως δεν αποκλείεται να αποχωρήσει ο Ρονάλντο το επόμενο καλοκαίρι και για αυτό θέλει να ενισχύσει την ομάδα του με έναν πρωτοκλασάτο επιθετικό. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της Sport.co.uk, που γράφει: "City Set To Lose Sergio Aguero To Real Madrid In The Summer", δηλαδή "η Σίτι επρόκειτο να χάσει τον Αγουέρο αυτό το καλοκαίρι για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης". Μάλιστα, αναφέρει πως προσφέρει 45 εκατομμύρια ευρώ και έναν από τους δυο επιθετικούς της. Πάντως και η Μπαρτσελόνα έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 24χρονου άσου και αναμένεται σκληρή μάχη. πηγή: metrosport.gr

Αλεξανδρής: «Εγκλιματίστηκα πολύ γρήγορα στην ομάδα»


Ο νέος προπονητής της Καβάλας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την επιστροφή του στους πάγκους και για την Καβάλα η οποία είναι η νέα του ομάδα.

Για την επιστροφή του στους πάγκους:

«Λίγες φορές έμεινα έξω αλλά πάντα ήμουν ετοιμοπόλεμος, γιατί παρακολουθώ μπάσκετ.»

Για την Καβάλα:

«Εγκλιματίστηκα πολύ γρήγορα στην ομάδα. Όλα είναι πολύ οικεία. Η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση αλλά πιστεύω πως με δουλειά θα τα καταφέρουμε. Το μόνο πρόβλημα που έχω εντοπίσει είναι η έλλειψη ενός πλέι μέικερ. Πιστεύω να βρεθεί ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει.»

Για το τι στράβωσε και η Καβάλα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έκανε μεγάλη προσπάθεια:

«Θα μπορούσαν να μιλήσουν καλύτερα γι? αυτό το θέμα οι παλαιότεροι που βρίσκονται στην ομάδα. Εγώ πιστεύω πως κάτι στράβωσε από την αρχή και επηρέασαν οι πολλές αλλαγές προπονητή.»

Για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος:

«Το πρόγραμμα είναι καλό. Το πιο σπουδαίο παιχνίδι είναι αυτό που έρχεται με το Περιστέρι, το οποίο αν καταφέρουμε και το κερδίσουμε θα μπούμε σε… τροχιά παραμονής.»

Για το αν θα παίξουν ρόλο και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που δίνουν μάχη για την παραμονή:

«Σίγουρα θα παίξουν και αυτά τον ρόλο τους. Πιστεύω όμως, πως αν από τα πέντε παιχνίδια που απομένουν καταφέρουμε και κερδίσουμε τα τρία θα μείνουμε στην κατηγορία.»

Τέλος, για το αν έχει μετανιώσει ποτέ, για κάτι που έχει κάνει:

«Δεν το σκέφτομαι ποτέ αυτό. Αν πρέπει να κάνω κάτι θα το κάνω χωρίς να σκεφτώ τις συνέπειες.»
πηγή: metrosport.gr

Αγωνία για Πελεκάνο!!

Ο Άρης δίνει το ερχόμενο Σάββατο έναν πολύ κρίσιμο αγώνα κόντρα στον Ίκαρο. Ο Βαγγέλης Αγγέλου θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του γι αυτό και η προετοιμασία του Άρη θα ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα.

Ο προπονητής των κίτρινων θα περιμένει στο τέλος της εβδομάδας τον Μιχάλη Πελεκάνο. Ο Έλληνας φόργουορντ έπαιξε με διάστρεμμα στο πόδι κόντρα στον Ολυμπιακό και κατά την διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε και στο άλλο πόδι. Ο Πελεκάνος θα ξεκινήσει από σήμερα θεραπεία και στο τέλος της εβδομάδας θα φανεί αν τελικά συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα με τον Ίκαρο. πηγή: metrosport.gr

Όσοι πιστοί του… Γκάλη προσέλθετε!!

Από την προσεχή Δευτέρα (1/4) θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτήριων για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο, προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης.

Όσοι πιστοί του… Γκάλη προσέλθετε!
Ήρθε η ώρα! Την προσεχή Δευτέρα (1/4) θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων για την εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 7 Μαΐου προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης. Οι τιμές θα κυμαίνονται από 15 έως 50 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η Διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 1 Απριλίου ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου 2013 στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης προς τιμήν του θρύλου του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, Νίκου Γκάλη.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας μπορούν να προμηθεύονται κατά προτεραιότητα το εισιτήριο της εκδήλωσης από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου. Η επιλογή θέσης θα είναι ελεύθερη (δεν ισχύουν οι θέσεις διαρκείας). Κάθε κάτοχος δικαιούται ΕΝΑ εισιτήριο.

Από το Σάββατο 6 Απριλίου θα ξεκινήσει η διάθεση για όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους.

*Παιδιά ηλικίας έως 6 ετών δικαιούνται ελεύθερη είσοδο ΧΩΡΙΣ θέση.
Τρόποι πληρωμής:
*Μετρητά
*Αντικαταβολή

Τα εισιτήρια θα διατίθενται καθημερινά 09.00 με 17.00 από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (1ος όροφος, Γρ. Λαμπράκη 2, τηλ. 2310 265 600), καθώς και τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων μας από τα ειδικά εκδοτήρια.

Σημειώνεται ότι, κάθε φίλαθλος θα προσέρχεται στο γήπεδο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από την θύρα που αναφέρεται στο εισιτήριό του και θα καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται σε αυτό. Ενημερώνουμε ότι στις εισόδους κάθε θύρας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, θα υπάρχουν ειδικοί ταξιθέτες, οι οποίοι θα διευκολύνουν την διαδικασία».

Χωρίς κόσμο στην Καλλιθέα ο Άρης!

Μόνο φίλοι του Ικάρου θα είναι στο κλειστό της Καλλιθέας για την αναμέτρηση με τον Άρη (30/3, 17:00), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Α1.

Χωρίς κόσμο στην Καλλιθέα ο Άρης
Ο Ίκαρος δεν πρόκειται να χορηγήσει εισιτήρια στην ΚΑΕ Άρης –πέραν των προσκλήσεων που δικαιούται- για τη μεταξύ τους αναμέτρηση (30/3, 17:00), όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Καλλιθέας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Όπως και σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του, έτσι και σε αυτό με τον Άρη ο Ίκαρος δεν θα δώσει εισιτήρια στους φιλοξενούμενους.

Βάσει του αθλητικού νόμου, έχει απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών και ο Ίκαρος Καλλιθέας όπως έχει πράξει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του, έτσι και τώρα στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Άρη, δεν θα δώσει εισιτήρια στην φιλοξενούμενη ομάδα, πέραν φυσικά των προσκλήσεων που δικαιούται βάσει του κανονισμού».

Είπε το «ναι» (και) ο Βράνκοβιτς!

Το «παρών» στις εκδηλώσεις της ΚΑΕ Άρης, προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, θα δώσει και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Είπε το «ναι» (και) ο Βράνκοβιτς
Θετική ήταν η απάντηση του Στόγιαν Βράνκοβιτς στην ΚΑΕ Άρης, για να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 7 Μαΐου στο Αλεξάνδρειο, προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Ο “πύργος” του ΑΡΗ της χρυσής εποχής της κίτρινης Αυτοκρατορίας, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, θα είναι παρών στην εκδήλωση της 7ης Μαΐου που θα γίνει στο Αλεξάνδρειο προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Ο “Στόικo”, αν και βρίσκεται στη Φλόριντα των Η.Π.Α., δέχθηκε με χαρά της πρόταση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και θα τιμήσει με την παρουσία του τον θρυλικό “Νικ”».

Ανακοινώθηκε ο Γαλιώτος!

Παίκτης του Περιστερίου είναι και επίσημα ο Γιώργος Γαλιώτος, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο κρίσιμο ματς με την Καβάλα την προσεχή Κυριακή (31/3, 15:00).

Ανακοινώθηκε ο Γαλιώτος
(peristeribc.gr)
Την απόκτηση του Γιώργου Γαλιώτου ανακοίνωσε το Περιστέρι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το τέλος της σεζόν. Τη φετινή χρονιά, ο Έλληνας σέντερ αγωνιζόταν στη Βουλγαρία και την Βάρνα, όπου είχε κατά μέσο όρο 9 πόντους και 9,2 ριμπάουντ.

«Τα πάντα για την παραμονή»

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που επέστρεψα στην Ελλάδα και ειδικά για λογαριασμό του Περιστερίου», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Περιστερίου, ο Γιώργος Γαλιώτος και συνέχισε:

«Δεν πρόκειται για απλή ομάδα αλλά για μια οικογένεια. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε μια άψογη συνεργασία με τους νέους μου συμπαίκτες και τον κ. Κουστένη. Από την πλευρά μου υπόσχομαι να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα για να πετύχει το στόχο της παραμονής.

Έχουμε τρία ματς στην έδρα μας και μπορούμε να τα κερδίσουμε, έχοντας βέβαια την υποστήριξη του κόσμου μας. Γνωρίζω τη δυναμική των φιλάθλων του Περιστερίου αφού έχω αγωνιστεί αρκετές φορές στο "Ανδρέας Παπανδρέου" ως αντίπαλος. Ανυπομονώ να τους έχω στο πλευρό μου».

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας»

Η απρόσμενη ήττα του Πανιωνίου από τον Πανελευσινιακό δεν κλόνισε στο ελάχιστο την εμπιστοσύνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην ομάδα του.

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας»
Την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, παρά την απρόσμενη ήττα του Πανιωνίου από τον Πανελευσινιακό. Όπως δήλωσε ο προπονητής των «κυανέρυθρων», η προσπάθεια συνεχίζεται, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη.

«Πέντε αγωνιστικές πριν τελειώσει η κανονική περίοδος συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε αρχίσει από το ξεκίνημα της χρονιάς. Μιας προσπάθειας δύσκολης και επίπονης με αποτελέσματα θετικά αλλά και κάποια αρνητικά όπως το τελευταίο με τον Πανελευσινιακό που σίγουρα δεν άρεσε σε κανέναν μέσα στην ομάδα αλλά και στον κόσμο της. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε υψηλό επίπεδο, αναλύοντας τα λάθη μας, προσπαθώντας πάντα να τα διορθώσουμε, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση μας», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

«Αυτό άλλωστε κάνουμε πάντα μετά από τις νίκες αλλά και μετά από τις ήττες, από την αρχή μέχρι το τέλος της περιόδου. Και πάνω από όλα έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, στις δυνατότητές μας σαν ομάδα αλλά και στον τρόπο που δουλεύουμε. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πανιώνιος διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της τελευταίας 15ετίας, είναι ακόμη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και ένα "άτυχο" αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει την προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα, αλλά και αυτή που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Χάσαμε μια μάχη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Καλώ λοιπόν όλους όσους αγαπούν την ομάδα να βοηθήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών μέσα στο γήπεδο και στους πέντε τελευταίους αγώνες αλλά και στα πλέι-οφ ώστε στο τέλος ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πανηγυρίσουμε μία άκρως επιτυχημένη χρονιά».

Στον πάγκο των Εφήβων ο Παπαθεοδώρου!

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός των Εφήβων παίρνοντας τη θέση του Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος θα αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην Ανδρών.

Στον πάγκο των Εφήβων ο Παπαθεοδώρου
Οι υποχρεώσεις του Δημήτρη Παπανικολάου ως μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής Ανδρών δεν επέτρεψαν-τελικά-την παράλληλα ενασχόλησή του με την ομάδα των Εφήβων. Έτσι τα ηνία της τελευταίας ανέλαβε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που εργάζεται παράλληλα στη Νέα Κηφισιά, ομάδα που είναι πρωτοπόρος στην Α2.

«Η πρόταση που μου έγινε από την ΕΟΚ είναι ιδιαίτερα τιμητική και εννοείται ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αρνηθώ», δήλωσε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για να προσθέσει: «Είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να συνεχίσουμε την παραγωγική διεργασία που έχει το ελληνικό μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια και η οποία του δίνει μια από τις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1975 στην Αθήνα. Έπαιξε μπάσκετ στον Αθηναϊκό, στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα. Έχει διατελέσει προπονητής στις ακαδημίες του Αθηναϊκού (μίνι, παμπαίδες, παίδες, έφηβοι) από το 1995, ενώ το 2001 ανέλαβε βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα του συλλόγου. Το 2002 πανηγύρισε την πρώτη άνοδο ως προπονητής του Λαρισαϊκού, οδηγώντας την ομάδα στη Β’ ΕΣΚΑ και από εκεί στην Α’. Το 2004 το σκηνικό επαναλήφθηκε στο Μαρκόπουλο, με την ομάδα να ανεβαίνει από τη Β’ στην Α’ ΕΣΚΑ. Το 2007 συμφώνησε με την ΑΕ Ν. Κηφισιάς στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ως σήμερα, με την ομάδα να ανεβαίνει από τη Β’ ΕΣΚΑ, ως την Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών.

Αναστόπουλος στο Πανιώνιος-ΠΑΟ!

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος μαζί με τους κ.κ. Πουρσανίδη και Ταρενίδη θα διευθύνουν τον αγώνα μεταξύ Πανιωνίου και Παναθηναϊκού για την 22η αγωνιστική της Α1.

Αναστόπουλος στο Πανιώνιος-ΠΑΟ
Το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό δεσπόζει στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Α1. Στη σημερινή κλήρωση των διαιτητών προέκυψε πως τον αγώνα θα διευθύνουν οι κ.κ. Αναστόπουλος, Πουρσανίδης και Ταρενίδης.

Διαιτητές 22ης Αγωνιστικής Α1 Ανδρών

Σάββατο 30/3

ΔΚΓ Έσπερος 17:00 Ίκαρος Κ. – Άρης: Φούφης, Μπήτης, Παντελίδης.
ΔΚΓ Κραχτίδης 17:00 ΚΑΟΔ – Κολοσσός Ρ.: Πηλοΐδης, Μητσόπουλος, Διαμαντής.
Περιβόλα 17:00 Απόλλων Π. – Πανελευσινιακός: Τανατζής, Παπαπέτρου, Μπίκας.

Κυριακή 31/3

ΚΓ Ανδρ. Παπανδρέου 15:00 Περιστέρι – Καβάλα: Χριστοδούλου, Σώμος, Γκούμας.
ΚΓ ΠΑΟΚ 16:00 ΠΑΟΚ – Ηλυσιακός: Αφεντουλίδης, Κατρακούρας, Παφίλης.
ΔΓ Ν. Σμύρνης 17:00 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός: Αναστόπουλος Π., Πουρσανίδης Γ., Ταρενίδης.

Δευτέρα 1/4

ΣΕΦ (κ.θ.) 19:00 Ολυμπιακός – Ρέθυμνο: Ταβουλαρέας, Βαρδάλος, Αναστόπουλος Α.

«Σημαντικό που η τύχη είναι στα χέρια μας»

Στην σημαντική νίκη επί του Πανιωνίου αλλά και στην μάχη που δίνει ο Πανελευσινιακός ώστε να διατηρηθεί στην κατηγορία αναφέρθηκε ο Γιώργος Σκαραφίγκας, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

«Σημαντικό που η τύχη είναι στα χέρια μας»
Ο προπονητής της ομάδας της Ελευσίνας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σπουδαίο το γεγονός ότι η τύχη είναι πλέον στα χέρια των παικτών του. «Κοιτάμε μόνο το παιχνίδι το δικό μας κι αυτό είναι σημαντικό στον ψυχολογικό τομέα», σχολίασε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Σκαραφίγκα στο site του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (sepk.gr):

Για την σπουδαία νίκη επί του Πανιωνίου που για πολλούς ήταν εκτός προγράμματος:

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να παίζουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η ομάδα στον πρώτο γύρο έπαιξε πολλά παιχνίδια τα οποία έχασε στις λεπτομέρειες ή στο τελευταίο λεπτό. Αγωνιστικά φαινόταν ότι μπορούσε να κάνει κάποιες νίκες κι όταν μέσα στο γήπεδο βλέπεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις κάποια στιγμή θα το κάνεις. Κόντρα στον Πανιώνιο το στοιχείο που πιστεύω ότι έκρινε την αναμέτρηση ήταν ότι οι παίκτες μας το ήθελαν περισσότερο, καθώς τους βγήκε το ένστικτο της επιβίωσης».

Για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας του:

«Κάναμε έναν καλό πρώτο γύρο, όμως τα Χριστούγεννα είχαμε μία αγωνιστική κάμψη. Δυστυχώς όταν παίξαμε κάποια κρίσιμα παιχνίδια (Κολοσσό, Καβάλα) ήταν η περίοδος προσαρμογής των δύο Αμερικανών μας όπου παρότι μας βοήθησαν ήταν μάλλον λάθος το τάιμινγκ. Όταν χάνεις είναι φυσικό να υπάρχει ένα πρόβλημα στη ψυχολογία των αθλητών, όμως τα παιδιά δούλεψαν σκληρά και αυτό φάνηκε στη νίκη επί του Ρεθύμνου όπου είχαμε εξαιρετική ευστοχία. Μετά από εκείνη τη νίκη νιώσαμε καλά και πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ηλυσιακό, όμως δεν τα καταφέραμε εξαιτίας δύο μεγάλων σουτ που έβαλε ο αντίπαλος. Πλέον είμαστε σε καλό δρόμο, όλοι στην ομάδα πιστεύουν στην παραμονή και ότι θα έχει ευτυχή κατάληξη η μάχη που δίνουμε».

Για την μάχη της παραμονής που πλέον έχει πάρει φωτιά:

«Μετά από καιρό θα περάσουμε μία ευχάριστη εβδομάδα, καθώς είμαστε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού κι αυτό βοηθάει ψυχολογικά. Επειδή πλέον έμπλεξε και ο Κολοσσός σε περιπέτειες με εμάς να έχουμε δύο ήττες από τη Ρόδο δεν κοιτάω το πρόγραμμα των 5 αγωνιστικών αλλά μόνο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι σημαντικό ότι πλέον έχουμε τη τύχη στα χέρια μας, καθώς τόσο καιρό περιμέναμε και τα αποτελέσματα των άλλων, όμως τώρα μπορούμε να κοιτάμε μόνο το παιχνίδι το δικό μας κι αυτό είναι σημαντικό στον ψυχολογικό τομέα».

Του βγάζει το λάδι!!

Τους χωρίζουν έξι ευρωπαϊκοί τίτλοι, πολλά κιλά σε… βάρος φανέλας, οκτώ νίκες στο Top 16. Όμως η Μπάμπεργκ παραδοσιακά ζορίζει τον Παναθηναϊκό και το www.sport-fm.gr έχει τις αποδείξεις.

Του βγάζει το λάδι
Ένα αθλητικό κλισέ αναφέρει πως «δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Εσύ με την απόδοσή σου το κάνεις εύκολο ή δύσκολο». Και μπορεί ο Παναθηναϊκός να απέχει έτη φωτός από την Μπάμπεργκ σε μπασκετική ποιότητα, παραστάσεις, επιτυχίες, ιστορία, βάρος φανέλας, μπάτζετ ή… βαθμούς στο Top 16, αλλά η γερμανική ομάδα παραδοσιακά τον δυσκολεύει.

Μη σας ξεγελούν οι τέσσερις νίκες σε πέντε ματς που μετρούν οι «πράσινοι». Αυτές έχουν έρθει με μέσο όρο διαφοράς μόλις 6,75 πόντων, ενώ στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ είχε σημειωθεί το… limit down με το 76-73 (+3).

Παραδόξως, η ευρύτερη σε έκταση νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάμπεργκ έχει σημειωθεί στη Γερμανία, όταν στις 19 Δεκεμβρίου του 2007 για την πρώτη φάση είχε επικρατήσει με +14, 72-58. Πάντως στη δεύτερη και πιο πρόσφατη επίσκεψή του εκεί, πριν αυτή της Πέμπτης, το «τριφύλλι» είχε χάσει με 79-76.

Αναλυτικά η προϊστορία:

31/10/2007: Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 66-61 (Κανονική Περίοδος) Γιασικεβίτσιους 11, Σπανούλης 9, Ντικούδης 8, Διαμαντίδης 8-Σούπουτ 16, Ένσμιντζερ 11, Χάμαν 10, Γκάρετ 9.

19/12/2007: Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 58-72 (Κανονική Περίοδος) Γκάρετ 17, Οκουλάγια 10, Φεν 8-Γιασικεβίτσιους 21, Σπανούλης 8, Γουίνστον 8, Μπατίστ 7.

17/11/2011: Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 79-76 (Κανονική Περίοδος) Σούπουτ 19, Τζένκινς 13, Τζέικομπσεν 10-Διαμαντίδης 16, Καϊμακόγλου 13, Καλάθης 11, Σάτο 11.

21/12/2011: Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 71-66 (Κανονική Περίοδος) Διαμαντίδης 14, Βουγιούκας 12, Καϊμακόγλου 11, Σάτο 9-Σούπουτ 11, Ρόμπερτς 11, Τάκερ 10.

01/02/2013: Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 76-73 (Top 16)
Μπράμος 16, Λάσμε 15, Μπανκς 13, Ματσιούλις 8-Νάχμπαρ 16, Φορντ 15, Γκαβέλ 12, Γκίπσον 11.
πηγή: sport-fm.gr

Μπουνιά σε αντίπαλο ο Σουάρες! (video)

Κίνδυνο τιμωρίας από τη FIFA αντιμετωπίζει ο Λουίς Σουάρες, καθώς σε αγώνα της Ουρουγουάη με τη Χιλή για τα προκριματικά του Μουντιάλ γρονθοκόπησε αντίπαλο εκτός φάσης.

Μπουνιά σε αντίπαλο ο Σουάρες (video)
Για το ταλέντο του δεν αμφιβάλλει κανείς… Όμως ο Λουίς Σουάρες συνεχίζει να χάνει πόντους από τη συμπεριφορά του. Το τελευταίο του κατόρθωμα αφορά την μπουνιά που έδωσε σε αντίπαλο εκτός φάσης στην αναμέτρηση της Ουρουγουάης με τη Χιλή για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η κίνηση του επιθετικού της Λίβερπουλ, η ομάδα του οποίου ηττήθηκε με 2-0, δεν έγινε αντιληπτή από το διαιτητή του αγώνα, ωστόσο κινδυνεύει με τιμωρία από τη FIFA μέσω της εξέτασης του βίντεο.



πηγή: sport-fm.gr

Οι δεσμοί αίματος του Morrissey!!

Γεννημένος στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, ο Morrissey βρέθηκε στο Δουβλίνο για να εκφράσει έμπρακτα την αγάπη του για μία από τις δυο πατρίδες του.

Οι δεσμοί αίματος του Morrissey!
Ο θρυλικός Άγγλος καλλιτέχνης που είχε εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματά του μέσα από «Irish Blood, English Heart», είναι μάλιστα μακρινός εξάδελφος του Ρόμπι Κιν, τον οποίο επισκέφθηκε με αφορμή την αναμέτρηση του ΕΪΡΕ κόντρα στην Αυστρία.

Τα… ξαδελφάκια (σχετικά πρόσφατα έμαθαν τους δεσμούς αίματος που τους συνδέουν) φωτογραφήθηκαν και στη συνέχεια ο διεθνής ποδοσφαιριστής δώρισε στον Morrissey μια φανέλα της εθνικής ομάδας, η οποία πιθανότατα από εδώ κι εμπρός θα κοσμεί τον τοίχο με τα οικογενειακά κειμήλια του άλλοτε τραγουδιστή των Smiths…

Δίπλα σ’ εκείνο με τους πλατινένιους δίσκους.

Μάλιστα, ο Morrissey χρησιμοποίησε το... κονέ προκειμένου να πάρει μια "μυρωδιά" από αποδυτήρια και προφανώς θα ανταποδώσει σε μια από τις επόμενες συναυλίες, δίνοντας τη δυνατότητα στον Κιν να μπει τζάμπα και να σκάσει "μύτη" στα καμαρίνια...πηγή: sport-fm.gr

Κι ο Μέσι... άνθρωπος είναι! (video)

Εντάξει, μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να ξέρει την καλύτερη μπάλα στον κόσμο, όμως παραμένει... άνθρωπος και χάνει και κλασικές ευκαιρίες άμα λάχει!

Κι ο Μέσι... άνθρωπος είναι! (video)
Τυχαίνει και στους καλύτερους.

Από τα 30 πλασεδάκια που κάνει ο Λιονέλ Μέσι, νομοτελειακά θα χάσει κι ένα!

Από κορυφαίος και... ωραίος σχεδόν παντά, θα έρθει και κάποια στιγμή να γίνει «μοιραίος».

Και αυτή ήρθε στο ματς της Αργεντινής με την Βολίβια.

Γιατί ο «Λέο» βγήκε τετ-α-τετ επτά λεπτά πριν το τέλος, όμως το σουτ του ήταν κακό και... αναγκαστικά δεν μπόρεσε να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην εθνική του.

Περασμένα, ξεχασμένα, όμως!



πηγή: sport-fm.gr

«Κουλούρια» από το Μεξικό!

Χωρίς νικητή, ούτε καν… γκολ, έληξε το ντέρμπι των προκριματικών του Μουντιάλ στη Ζώνη Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής ανάμεσα σε Μεξικό και ΗΠΑ.

«Κουλούρια» από το Μεξικό
Ισόπαλο χωρίς γκολ αλλά με… κερδισμένο ήταν το μεγάλο ματς του Μεξικού με τις ΗΠΑ στο «Αζτέκα» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ζώνη Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Ο Μπραντ Γκούζαν κατέβασε τα ρολά, οι φιλοξενούμενοι πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στη δυσκολότερη έδρα του ομίλου κι άφησαν τους γηπεδούχους σε… κρίση μετά το τρίτο διαδοχικό «Χ», με τον προπονητή Μανουέλ Ντε Λα Τόρε να νιώθει πλέον τη θέση του επισφαλή.

Ο Παναμάς επικράτησε 2-0 της Ονδούρας του Κάρλο Κόστλι (ο φορ της Βέροιας έπαιξε σε όλο το ματς) και πέρασε στην κορυφή, ενώ δεύτερη σκαρφάλωσε η Κόστα Ρίκα που νίκησε με το ίδιο σκορ τη Τζαμάικα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μεξικό-ΗΠΑ 0-0

Κόστα Ρίκα-Τζαμάικα 2-0
(22’ Ουμάνα, 82’ Κάλβο)

Παναμάς-Ονδούρα 2-0
(2’ Τεχάδα, 75’ Πέρες)

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1. Παναμάς 5 (5-3)
2. Κόστα Ρίκα 4 (4-3)
3. ΗΠΑ 4 (2-2)
4. Ονδούρα 4 (4-5)
5. Μεξικό 3 (2-2)
6. Τζαμάικα 2 (1-3)

Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ενώ η τέταρτη θα δώσει μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία που εξασφάλισε την πρώτη θέση στη Ζώνη της Ωκεανίας. πηγή: sport-fm.gr

Τα πάνω-κάτω από Χιλή, Βενεζουέλα!

Έμπλεξε για τα καλά ο προκριματικός όμιλος της ζώνης της Λατινικής Αμερικής μετά τις νίκες Χιλής και Βενεζουέλας απέναντι σε Ουρουγουάη και Κολομβία, αντίστοιχα.

Τα πάνω-κάτω από Χιλή, Βενεζουέλα
Η υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής είναι πάντα μία… μπερδεμένη κατάσταση. Αυτό φρόντισαν να επιβεβαιώσουν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής Χιλή και Βενεζουέλα.

Οι Χιλιανοί επικράτησαν σχετικά εύκολα με 2-0 της Ουρουγουάης με τα τέρματα των Παρέδες στο 10΄και Βάργκας στο 78΄και φτάνοντας στους 15 βαθμούς, μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Το ίδιο συνέβη όμως και με τη Βενεζουέλα που χάρη στο τέρμα του Ρονδόν στο 13΄νίκησε 1-0 την Κολομβία και έφτασε επίσης στους 15 πόντους. Έτσι, ένα από τα πολύ μεγάλα ονόματα της Λατινικής Αμερικής, η Ουρουγουάη, βρίσκεται πλέον σε οριακή θέση και θα πρέπει να το παλέψει πολύ για να μην πέσει θύμα έκπληξης…

Βαθμολογία:
Αργεντινή 24
Ισημερινός 20
Κολομβία 19
Χιλή 15
Βενεζουέλα 15
Ουρουγουάη 13
Περού 11
Βολιβία 9
Παραγουάη 8πηγή: sport-fm.gr

Στην Ντιναμό Μινσκ ο Πάμπλο Γκαρσία!

Στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας με την Ντιναμό Μινσκ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πάμπλο Γκαρσία, μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ.

Στην Ντιναμό Μινσκ ο Πάμπλο Γκαρσία

Όπως ανακοινώθηκε από το σύλλογο, ο 35χρονος άσος αναμένεται στο Μινσκ την Πέμπτη για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις κι εφόσον δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα θα υπογράψει. Προπονητής της Ντιναμό Μινσκ είναι ο Όλεγκ Προτάσοφ, ενώ στο δυναμικό της βρίσκονται άλλοι δύο Ουρουγουανοί, οι Ντανίλο Κοκάρο και Ερνάν Φιγκερέδο.

Το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας αρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο. Στο προηγούμενο η Ντιναμό Μινσκ ήταν τρίτη, πίσω από την πρωταθλήτρια ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και τη Σαχτέρ Σολίγκόρσκ εξασφαλίζοντας συμμετοχή στο Europa League.πηγή: sport-fm.gr

Μία αγωνιστική σε Σάλπι, παίζει με Ολυμπιακό!!

Σε μία αγωνιστική, από έξι που του είχαν επιβληθεί αρχικά, έπεσε η τιμωρία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη! Παίζει με Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ!

Μία αγωνιστική σε Σάλπι, παίζει με Ολυμπιακό!

Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε αποβληθεί στον αγώνα με τον Πλατανιά για «έργω εξύβριση» προς τον βοηθό διαιτητή (χειρονομία), που στην δευτεροβάθμια επιτροπή μετατράπηκε σε «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Με αυτό τον χαρακτηρισμό της πράξης, η ποινή είναι μία αγωνιστική αποκλεισμός, η οποία μάλιστα δεν επαυξάνεται κατά το ήμισυ λόγω του ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν αρχηγός, καθώς η επαύξηση ισχύει μόνο για ποινές από δύο αγωνιστικές και άνω!

Έτσι, ο Σαλπιγγίδης έχει εκτίσει ήδη την ποινή του (στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και είναι διαθέσιμος για το επόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» (Κυριακή, 31/3)!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαλπιγγίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ' αριθμόν 92/14-3-2013 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση, αποφάνθηκε ότι ο εκκαλών τέλεσε το παράπτωμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς έναντι του 1ου βοηθού διαιτητή και τον τιμώρησε με αποκλεισμό μίας (αρ. 1) αγωνιστικής και πρόστιμο 80 ευρώ».