Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στον πάγκο των Εφήβων ο Παπαθεοδώρου!

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός των Εφήβων παίρνοντας τη θέση του Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος θα αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην Ανδρών.

Στον πάγκο των Εφήβων ο Παπαθεοδώρου
Οι υποχρεώσεις του Δημήτρη Παπανικολάου ως μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής Ανδρών δεν επέτρεψαν-τελικά-την παράλληλα ενασχόλησή του με την ομάδα των Εφήβων. Έτσι τα ηνία της τελευταίας ανέλαβε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που εργάζεται παράλληλα στη Νέα Κηφισιά, ομάδα που είναι πρωτοπόρος στην Α2.

«Η πρόταση που μου έγινε από την ΕΟΚ είναι ιδιαίτερα τιμητική και εννοείται ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αρνηθώ», δήλωσε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για να προσθέσει: «Είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να συνεχίσουμε την παραγωγική διεργασία που έχει το ελληνικό μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια και η οποία του δίνει μια από τις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1975 στην Αθήνα. Έπαιξε μπάσκετ στον Αθηναϊκό, στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα. Έχει διατελέσει προπονητής στις ακαδημίες του Αθηναϊκού (μίνι, παμπαίδες, παίδες, έφηβοι) από το 1995, ενώ το 2001 ανέλαβε βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα του συλλόγου. Το 2002 πανηγύρισε την πρώτη άνοδο ως προπονητής του Λαρισαϊκού, οδηγώντας την ομάδα στη Β’ ΕΣΚΑ και από εκεί στην Α’. Το 2004 το σκηνικό επαναλήφθηκε στο Μαρκόπουλο, με την ομάδα να ανεβαίνει από τη Β’ στην Α’ ΕΣΚΑ. Το 2007 συμφώνησε με την ΑΕ Ν. Κηφισιάς στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ως σήμερα, με την ομάδα να ανεβαίνει από τη Β’ ΕΣΚΑ, ως την Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: