Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Χάβος: «Το καλύτερο φάρμακο είναι οι νίκες»

Από το ένα θετικό αποτέλεσμα στο άλλο πηγαίνει ο ΠΑΟΚ με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του. Ο 41 ετών προπονητής έμεινε ικανοποιημένος από την νίκη και την εμφάνιση με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, τονίζοντας πως η ομάδα του είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει τη νίκη στα δύο εναπομείναντα ματς των ομίλων του Europa League. «Το καλύτερο φάρμακο είναι οι νίκες. Σε αυτές πρέπει να στοχεύει ο ΠΑΟΚ, πάντα», είπε στην συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Συνολικά, για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Στο πρώτο ημίχρονο, εκτός του πρώτου δεκαλέπτου, ήμασταν αρκετά καλοί. Λειτουργήσαμε άψογα στην άμυνα και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ. Το ίδιο έγινε και στο δεύτερο μέρος. Το γκολ ήρθε σε καθοριστικό σημείο και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Στα τελευταία λεπτά είναι λογικό να γυρίζουν οι παίκτες προς τα πίσω. Αυτό είναι θετικό διότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για κόντρα. Σήμερα δυναμώσαμε επιπλέον τον άξονά μας, θέλοντας να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στον τρόπο ανάπτυξης της Βιγιαρεάλ».

Για τα σενάρια πρόκρισης: «Η πρόκριση θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να νικήσουμε και στα δύο παιχνίδια που μένουν. Προσωπικά είμαι χαρούμενος επειδή χάρηκε ο κόσμος του ΠΑΟΚ».

Για το θέμα του προπονητή στην ομάδα: «Δεν είμαι πικραμένος. Είναι λογικό κάποιοι άνθρωποι να έχουν άλλη άποψη. Όλοι μπορεί να έχουν άποψη. Καθρέφτης για εμάς είναι το γήπεδο. Εμείς αυτό κοιτάμε. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι πως θα πάμε στην Καβάλα για να νικήσουμε. Το καλύτερο φάρμακο είναι οι νίκες. Σε αυτές πρέπει να στοχεύει ο ΠΑΟΚ, πάντα. Το λόγο για το θέμα του προπονητή τον έχει η διοίκηση. Δεν το λέω για να το πω».

Απαρηγόρητος ο Κούπερ…

Η απογοήτευση είναι λέξη μικρή για να αποδοθεί το μέγεθος του συναισθήματος που επικρατεί στον Άρη μετά την ήττα από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου απαρηγόρητος, τονίζοντας: «Ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι καθώς χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Τουλάχιστον, τέσσερις-πέντε ευκαιρίες για γκολ και όμως, χάσαμε το παιχνίδι».

Στη συνέχεια είπε: «Από μία στιγμή όπου εμείς είχαμε ζητήσει, μάλιστα, αλλαγή και αν μας είχε επιτραπεί, ίσως να μην είχε έρθει ποτέ αυτό το γκολ. Δεχθήκαμε γκολ σε σημείο που δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε, καθώς ήταν στα τελευταία λεπτά. Φεύγουμε, λοιπόν, πολύ στεναχωρημένοι από τη Γερμανία και χωρίς κανένα έπαθλο, παρόλο που το αξίζαμε. Κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση και αυτή γίνεται ακόμη σπουδαιότερη, αναλογικά με τον αντίπαλο που έχεις να αντιμετωπίσεις».

Όσο για το τι είπε στους παίκτες του μετά το τέλος του αγώνα… «Είναι δύσκολο να πει κανείς κάτι. Μπαίνεις με πόνο στα αποδυτήρια, όμως, πρέπει να το ξεχάσεις και να δεις τι έκανε η ομάδα σου στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς παίξαμε πολύ καλά και το μόνο που έλειπε για να είναι η ομάδα τέλεια, ήταν να μετατρέψει κάποιες από τις ευκαιρίες της σε γκολ».

Για το γεγονός ότι ο Άρης, πλέον, για να προκριθεί οφείλει να κερδίσει στο «Βιθέντε Καλντερόν» την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Έκτορ Κούπερ απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι και στα δύο επόμενα ματς η ομάδα μου πρέπει να κατέβει και να κερδίσει. Με βάση την απόδοση που είχε η ομάδα σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η ομάδα πρέπει να διατηρήσει αυτή την απόδοση σε όλα τα παιχνίδια. Αποδείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και βλέπουμε όλους τους αντιπάλους μας στα μάτια σε αυτό τον όμιλο».

Ακριβό το μπουκάλι...

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε η γερμανική ομοσπονδία στη Μάιντς. Ο λόγος είναι το μπουκάλι που πέταξε εκνευρισμένος ο προπονητής της ομάδας, Τόμας Τούχελ, στην αναμέτρηση της 27ης Οκτωβρίου με την Αλεμάνια Άαχεν για το Κύπελλο, όπου η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Bundesliga γνώρισε την ήττα με 2-1 και αποκλείστηκε.

"Διπλό" της Ντιναμό στο Βέλγιο!

Βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποίησε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επικρατώντας 2-0 της Μπριζ στη βελγική πόλη, για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Ετσι, η ομάδα του Βαχίντ Χαλίλοτζιτς ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση του ομίλου με επτά βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Μπριζ η οποία ουσιαστικά τέθηκε νοκ άουτ. Τα γκολ πέτυχαν οι Σαμίρ (55΄) και Μπίσκαν (59΄).

Διαιτητής: Τόμας Αϊνβαλερ (Αυστρία)

ΜΠΡΙΖ (Αντρι Κοστέρ): Ντε Βλίγκερ, Καμοτζάτο (73΄ Στσέποβιτς), Χούφκενς, Ντονκ, Ζούνιορ Ντίας (53΄ Βαν ντερ Εϊντεν), Σίμεϊς, Μπλοντέλ, Γκερέρτς, Νταλμά (46΄ Λεστιέν), Πέρισιτς, Κουεμάχα.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Βαχίντ Χαλίλοτζιτς): Κελάβα, Κουφρέ, Βρσάλκο (72΄ Ετο), Μπίσκαν, Τονέλ, Μπάντελι, Σαμίρ, Τσάγκο, Καλέγιο (80΄ Μπάρμπαριτς), Ιμπάνιεθ, Μπετσιράι (90΄ Αντεμί).

Ο Μπενίτεθ «ψήνεται» για Λούκας

Η Ίντερ δεν έχει βάλει απλά στο «μάτι» τον Λούκας, αλλά τον έχει κοστολογήσει κιόλας στα 5,7 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα αποτελέσει την πρότασή της τον Ιανουάριο στη Λίβερπουλ για να τον κάνει δικό της.

Την ιταλική ομάδα, την έχει βάλει στον… κόπο ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος πριν μετακομίσει στο Μιλάνο, είχε συνεργαστεί με τον 23χρονο μέσο στους «κόκκινους» και εκτιμά τις δυνατότητές του.

Ο Λούκας, μέχρι να τον αποκτήσει η αγγλική ομάδα το 2007, αγωνιζόταν στη Γκρέμιο, με τη φανέλα της οποίας μετρούσε τέσσερα γκολ σε 38 συμμετοχές.

Κρίμα κι άδικο!

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΣΤΟ 90' ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΙΔΑΛ (1-0). ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ "ΚΙΤΡΙΝΟΙ".-
Χαβίτο και Τσεσνάουσκις απώλεσαν σημαντικότατες ευκαιρίες και στο τέλος έγινε ότι γίνεται συνήθως, η Λεβερκούζεν πέτυχε γκολ στο 90' και πήρε μια νίκη που δεν άξιζε σε καμία περίπτωση.

Στενεύουν τα περιθώρια για τους Θεσσαλονικείς, που έμειναν 4 και 3 βαθμούς πίσω από τους Γερμανούς και την Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε τον Άρη με το αγαπημένο του 4-4-2, έχοντας τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Βανγκέλι, Γκιάρο, Λαζαρίδη και Μίσελ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Φατί και Τόχα ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Κάλβο και Χαβίτο στις πτέρυγες και τους Κόκε και Ρουίς να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Ίδιο σύστημα και για τον Γιουπ Χάινκες, με τον Άντλερ στα γκολπόστ και τους Μπάλιτς και Κάντλετς στο δεξιό και αριστερό άκρο της άμυνας.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν ο Φρίντριχ με τον Ράιναρτς, ενώ στον άξονα πήραν θέση ο Μπέντερ και ο Βιδάλ.

Στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν ο Σαμ με τον Καπλάν, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ στη γραμμή κρούσης ο Χάινκες επέλεξε τους Χέλμες και Γιόργκενσεν.

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει

Ύστερα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Άρης προσπάθησε να φανεί απειλητικός και να φτάσει στο γρήγορο γκολ.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου Κόκε και Μίσελ συνεργάστηκαν ωραία, με τελικό αποδέκτη τον Ρουίς, το τακουνάκι του οποίου εξουδετέρωσε ο Άντλερ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Κάλβο επιχείρησε να πετύχει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, καθώς έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της σέντρας, ο Άντλερ ωστόσο δεν αιφνιδιάστηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το τρίλεπτο της επιθετικότητας του Άρη ολοκληρώθηκε με το δυνατό φαλτσαριστό σουτ του Κάλβο στο 13', που δεν βρήκε τον στόχο.

Πολύ προσεκτικός στην άμυνα, δοκάρι η Μπάγερ!

Οι παίκτες του Κούπερ ήταν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Σηφάκη και «παγώνοντας» τον ρυθμό.

Οι Γερμανοί δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα και στο 26’ ο Βιδάλ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του σουτάροντας από μακρινή απόσταση, ένα εξαιρετικό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη στην πρώτη σπουδαία ευκαιρία της Λεβερκούζεν.

Μετά από τρία λεπτά ο Γιόργκενσεν βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή του Άρη, όμως δεν έκανε καλό σουτ και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Έλεγχος του ρυθμού, ευκαιρία με τον Τόχα

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό, περίμεναν τους αντιπάλους τους και δεν άφηναν περιθώρια στους γηπεδούχους για να απειλήσουν.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες «άσφαιρες», αν και ο Τόχα λίγο έλειψε στο 44’ να κάνει το… καλό, ωστόσο το δυνατό σουτ του Κολομβιανού μέσου εξουδετέρωσε ο Άντλερ.

Μοναδική ευκαιρία από Χαβίτο!

Ο Χάινκες αποφάσισε να ρίξει τα δυνατά «χαρτιά» του ακριβώς με το ξεκίνημα της επανάληψης, με τους Ρόλφες και Ντερντιγιόκ να αντικαθιστούν Γιόργκενσεν και Μπέντερ αντίστοιχα.

Τη μεγάλη ευκαιρία, εντούτοις, την σπατάλησε ο Άρης στο 51’, καθώς ο Κόκε βρήκε έξοχα τον Χαβίτο, ο οποίος αδράνησε προ του Άντλερ κι έκανε κακό πλασέ, για να νικηθεί από τον Άντλερ και στην επαναφορά το σουτ του Τόχα σταμάτησε σε γερμανικά σώματα.

Τα ίδια και ο Τσεσνάουσκις!

Στο 56’ ο Κούπερ έβγαλε τον Ρουίς και έβαλε τον Τσεσνάουσκις, με τον Λιθουανό να αποτυγχάνει τρία λεπτά αργότερα να γίνει ο ήρωας της βραδιάς.

Ο Κάλβο βρήκε μόνο του τον συμπαίκτη του μέσα στη μεγάλη περιοχή, και σ’ αυτή την περίπτωση όμως ο Άντλερ λειτούργησε αποτελεσματικά και απέκρουσε το πλασέ του Τσεσνάουσκις.

Έτσι, σε διάστημα 8 λεπτών οι «κιτρινόμαυροι» απέτυχαν δύο φορές να «παγώσουν» τη «Μπάι Αρένα» και να βάλουν τα θεμέλια για το σπουδαίο «διπλό».

Και τρίτη κλασική ευκαιρία!

Στο 73’ η Λεβερκούζεν έχασε σημαντική ευκαιρία, αφού ο Μπαρνέτα, που είχε αντικαταστήσει τον Καπλάν, βρέθηκε σε θέση βολής, όμως με την βοήθεια και του Λαζαρίδη ο Σηφάκης απεσόβησε τον κίνδυνο.

Το 0-0 παρέμεινε και διατηρήθηκε κι ένα λεπτό αργότερα, καθώς ο Χαβίτο προσπάθησε να «σκοτώσει» τον Άντλερ αντί να πλασάρει, για να χαθεί έτσι μία ακόμη κλασική ευκαιρία για την ελληνική ομάδα!

To σοκ στο φινάλε...

Δυστυχώς για τον Άρη ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύθηκε στο 90'! Ο Σαμ σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Σηφάκης δεν αντέδρασε καλά και ο επερχόμενος Βιδάλ από κοντά έδωσε τη νίκη στη Λεβερκούζεν από το πουθενά...

Απροσδόκητο, και άδοξο συνάμα, φινάλε για τον Άρη, που "αυτοκτόνησε" και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης, μένοντας στους 4 βαθμούς.

Συνθέσεις:

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γιουπ Χάινκες): Άντλερ, Ράιναρτς, Φρίντριχ, Μπέντερ (46’ Ντερντιγιόκ), Χέλμες, Μπάλιτς, Σαμ, Βιδάλ, Κάντλετς, Καπλάν (62' Μπαρνέτα), Γιόργκενσεν (46’ Ρόλφες)

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Χαβίτο, Κάλβο (79' Kαζναφέρης), Κόκε (90' Πρίττας), Ρουίς (56' Tσεσνάουσκις).

EuroPAOK

Πρώτος και καλύτερος ο ΠΑΟΚ στον 4o oμιλο του Europa League μετά τον θρίαμβο επί της Βιγιαρεάλ (1-0) στην φλογισμένη Τούμπα. Βιεϊρίνια ο σκόρερ του χρυσού γκολ Με κεφαλιά του μικροσκοπικού θαυματουργού Βιεϊρίνια που πήδηξε στο... Θεό ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στην Βιγιαρεάλ και η Τούμπα αποθέωσε τους πρώτους του 4ου ομίλου του Europa League.

Στο πρώτο μέρος η διάθεση του ΠΑΟΚ να πιέσει σταμάτησε στην καλοστημένη άμυνα της Βιγιαρεάλ, και στην πολύ καλή μελέτη που είχαν κάνει οι Ισπανοί στον τρόπο αξιοποίησης του Σαλπιγγίδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας επιθετικός υποδείχθηκε πολλές φορές σε θέση οφ-σάιντ.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ανήκε στη Βιγιαρεάλ. Στο 5ο λεπτό μετά από αδράνεια στο κέντρο άμυνας του δικέφαλου του Βορρά ο Άλτιντορ μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ με τον Κρέσιτς να πέφτει στα πόδια του και να τον προλαβαίνει.

Η... ελληνική απάντηση ήρθε μέσα από τη συνεργασία του Σακελλαρίου με τον Ίβιτς. Ο Έλληνας αμυντικός σέντραρε από τ' αριστερά και ο Σέρβος πηδώντας ψηλότερα από όλους πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόπεθ. Στο 20ο λεπτό ο Κάνι με σουτ έξω από την περιοχή βρήκε... φράγμα στο σώμα του Τσιρίλο.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Ελ Ζαρ πήρε τη θέση του 'Ιβιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο Γαρίδο πέρασε τον Ρόσι στη θέση του Άλτιντορ και αυτό έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή της Βιγιαρεάλ. Ωστόσο η υπεροχή των Ισπανών δεν μετατράπηκε σε μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε κατάφερε να σκοράρει με φοβερό άλμα του Βιεϊρίνια στο πρώτο δοκάρι και κεφαλιά στην απέναντι γωνία του Λόπεθ.


Κλειδί αγώνα
Η λειτουργία των χαφ του ΠΑΟΚ και η συνεργασία με τους κεντρικούς αμυντικούς εξουδετέρωσαν τα ατού της Βιγιαρεάλ.

MVP
Βιεϊρίνια. Αυτός ο μικροσκοπικός ήρωας της Τούμπας πραγματοποίησε εξαιρετικό άλμα, έφτασε στον... ουρανό και έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος
Το κέντρο άμυνας της Βιγιαρεάλ.


Φιλμ αγωνα5' ο Κρέσιτς προλαβαίνει τον Άλτιντορ, ο οποίος έμπαινε απειλητικά στην περιοχή του ΠΑΟΚ.
12' σέντρα Σακελλαρίου από τ' αριστερά, κεφαλιά Ίβιτς από το ύψος της μικρής περιοχής, άουτ.
13' κίτρινη στον Κοντρέρας για φάουλ στον Άλτιντορ.
14' κίτρινη στον Νιλμάρ για φάουλ στον Κρέσιτς.
20' μακρινό σουτ Κάνι, κόντρα στον Τσιρίλο, κόρνερ.
21' σουτ Φωτάκη με το αριστερό πόδι, μπλοκάρει ο Λόπεθ.
32' διακοπή λίγων δευτερολέπτων στον αγώνα λόγω του ότι πετάχτηκε μια κροτίδα από την εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ προς τον 2ο βοηθό διαιτητή.
40' αναγκαστική αλλαγή ΠΑΟΚ. Ο Ελ Ζαρ στη θέση του Ίβιτς.
54' ωραία πάσα Βιεϊρίνια σε Φωτάκη, σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
59' δυνατό σουτ Βιεϊρίνια, μπλοκάρει ο Λόπεθ με διπλή προσπάθεια.
62' αλλαγή Βιγιαρεάλ. Ο Ρόσι στη θέση του Άλτιντορ.
64' σουτ Ελ Ζαρ, μπλοκάρει ο Λόπεθ.
65' αλλαγή ΠΑΟΚ. Σαλπιγγίδης έξω, μέσα ο Μουσλίμοβιτς.
69' σουτ Μουσλίμοβιτς, κόντρα, απόκρουση Λόπεθ και κόρνερ.
70' ΓΚΟΛ!!! 1-0! Βιεϊρίνια! Κόρνερ από τον Πάμπλο Γκαρσία, φοβερό άλμα και κεφαλιά από τον Βιεϊρίνια στο πρώτο δοκάρι. Η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του Λόπεθ.77' ο Κρέσιτς επεμβάνει σωτήρια σε γύρισμα του Ρόσι.
83' μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Ζαρ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Λόπεθ αλλά καθυστέρησε να σουτάρει με συνέπεια να τον προλάβουν οι αμυντικοί της Βιγιαρεάλ.



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης

Βιγιαρεάλ: Ντ. Λόπεθ, Γκονσάλο, Μουσάτσιο, Μαρτσένα, Α. Λόπεθ, Νίλμαρ, Κάνι, Καπτεβίλα, Άλτιντορ, Βαλέρο, Σοριάνο

Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχαρ

Βόλεϊ: Ροπαλιά Ηρακλή στο Ρέντη (3-1). Τρίτη σερί ήττα για Ολυμπιακό!

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Ηρακλής επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας Ρέντη.
Πρόκειται για την τρίτη σερί ήττα των «ερυθρόλευκων» στο φετινό πρωτάθλημα και δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις με την παραμονή  του Φλάβιο Γκουλινέλι στο πάγκο των πρωταθλητών.

Ο «γηραιός» ήταν πολύ καλύτερος από τον Ολυμπιακό και είχε κορυφαίους του Μπίλιγκς ,Όουενς και τον ακραίο Γκόρτσανιουκ. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν άνευροι, χωρίς τακτική και με τραγική υποδοχή που δεν μπορούσαν να βγάλουν οι Κουζούνης, Γιαμπλόνσκι, Ντεσπέιν και Φράγκου.

Τα σετ (με γηπεδούχος Ολυμπιακός): 31-33, 23-25, 25-23, 14-25.


Τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής που ολοκληρώθηκε σήμερα:

Απόλλων Καλαμαριάς-Εθνικός Αλεξ/λης 3-2 (23-25, 19-25, 25-15, 28-26, 15-13)

ΕΑ Πατρών-ΠΑΟΚ 1-3 (25-23, 27-29, 21-25, 27-29)

Αρης-Παναθηναϊκός 1-3 (23-25, 25-21, 20-25, 19-25)

Επίκουρος-Πανελλήνιος 3-1 (25-22, 25-27, 25-16, 25-16)

ΑΟ Κηφισιάς-Λαμία 0-3 (21-25, 16-25, 16-25)

Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-3 (31-33, 23-25, 25-23, 14-25)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)



ΣΕΤ B.


1. Παναθηναϊκός 9-3 8


-. ΠΑΟΚ 9-3 8


3. Λαμία 7-4 6


-. Άρης 7-5 6


-. Ηρακλής 7-5 6


-. ΑΟ Κηφισιάς 6-5 6


7. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 6-7 4


8. Επίκουρος 5-7 3


-. ΕΑ Πατρών 4-7 3


-. Απόλλων Καλαμαριάς 5-8 3


11. Ολυμπιακός 4-9 1


12. Πανελλήνιος 3-9 0

«Καμπάνα» σε ΠΑΟΚ, απαλλαγή για Πανελλήνιο και Ηλυσιακό

Πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ επέβαλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, για τα όσα συνέβησαν στο κλειστό της Πυλαίας, στην αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής της Α1, κόντρα στον Ηρακλή. Παράλληλα, απάλλαξε τις ΚΑΕ Πανελληνίου και Ηλυσιακού, για τις κατηγορίες που τις βάρυναν.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή:

ΠΑΟΚ

α) για τη χρήση πυρσών καπνού και λάμψης, πρόστιμο 1.000,00€ και β) για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΗΡΑΚΛΗ της 31-10-2010

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.

Απαλλάσσει την ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ από την κατηγορία της μη προσκόμισης αντιγράφου στον Τεχνικό Παρατηρητή του πρακτικού θεώρησης των εκδοθέντων για τον συγκεκριμένο αγώνα εισιτηρίων, που συντάχθηκε από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ της 31-10-2010.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.

Απαλλάσσει την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. ΚΑΕ για την μη χρήση του συστήματος ακριβούς χρόνου (precision time), κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΑΡΗΣ της 30-10-2010.

Ατιμώρητος ο Μητρόπουλος, πρόστιμο σε ΠΑΟ

Ημέρα εκπτώσεων ήταν η σημερινή για την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Ο Τάσος Μητρόπουλος κρίθηκε ατιμώρητος για το παπούτσι που επέστρεψε πίσω στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, καθώς το περιστατικό δεν είχε αναγραφεί στο φύλλο αγώνα, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με 20.000 ευρώ πρόστιμο μόνο για ρίψεις, καθώς τα επεισόδια εκτός γηπέδου δεν εξετάστηκαν…

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βούλτσης, επικαλέστηκε για τον Τάσο Μητρόπουλο ένα περσινό δεδικασμένο, όπου ο Γιώργος Δώνης είχε απαλλαγεί για ένα μπουκάλι που επέστρεψε στην εξέδρα. Όπως αποδείχτηκε, δεν χρειαζόταν τελικά κανένας ισχυρισμός για να μείνει ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού ατιμώρητος, μιας και ο αθλητικός δικαστής δέχτηκε πως από τη στιγμή που το περιστατικό δεν αναγράφεται στο φύλλο αγώνα, πολύ απλά δεν υφίσταται.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, η «πράσινη» ΠΑΕ δεν απολογήθηκε για τις εκτός γηπέδου συγκρούσεις με την αστυνομία που είχαν ως αποτέλεσμα ρίψεις δακρυγόνων και συλλήψεις. Η Πειθαρχική Επιτροπή έλαβε υπόψη μονάχα τα αναγραφόμενα σε φύλλο αγώνα και έκθεση παρατηρητή, δηλαδή ρίψεις φωτοβολίδων, ποτηριών, παπουτσιού και ύπαρξη ενός υβριστικού πανό. Αυτά στοίχισαν τελικά 20.000 ευρώ πρόστιμο.

Οι υπόλοιπες αποφάσεις της Πειθαρχικής:

ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: 2.500 ευρώ πρόστιμο, ΠΑΕ Ηρακλής: 2.200 ευρώ, ΠΑΕ Πανιώνιος: 2.200 ευρώ, ΠΑΕ Πανσερραϊκός: 1000 ευρώ, ΠΑΕ Κέρκυρα: Απαλλάσεται, ΠΑΕ Ατρόμητος: 2.500 ευρώ (για την 7η αγωνιστική).

"Μουρμούρες" στη Σάλκε για Ραούλ

H «αφλογιστία» του Ραούλ με τη φανέλα της Σάλκε έχει δημιουργήσει πολλές... «μουρμούρες» γύρω από την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Σε δέκα ματς με τη γερμανική ομάδα, ο άλλοτε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έχει βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μόλις μια φορά, δείχνοντας έτσι πως βρίσκεται μακριά από τον παλιό καλό εαυτό του.

«Ελπίζω πως θα κάνει περισσότερες ευκαιρίες μέσα στην αντίπαλη περιοχή» είπε σχετικά ο προπονητής της ομάδας, Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος έχει δώσει όλη την ελευθερία παιχνιδιού που ζητούσε ο 33χρονος στράικερ, βλέποντάς τον, ωστόσο, να μην προσφέρει τα αναμενόμενα.

Στο μεταξύ, την αδυναμία του Ραούλ να έρθει σε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα διαπίστωσε και ο συμπαίκτης του, Κλάας-Γιάν Χούντελααρ, καθώς σε δηλώσεις του τόνισε: «Του είπα στα αποδυτήρια ότι, αν μείνει κοντά σε εμένα, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα».

Αντίθετα, ασπίδα προστασίας στον πρώτο σκόρερ -μαζί με τον Φίλιπο Ιντζάγκι- του Τσάμπιονς Λιγκ ύψωσε ο αρχηγός της Σάλκε, Μάνουελ Νόιερ, μιλώντας στο γερμανικό Τύπο: «Ο καθένας πρέπει να δέχεται την κριτική, ανεξαρτήτως του ονόματος και του αριθμού της φανέλας. Αλλά θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω μόνο ένα παίκτη ως αποδιοπομπαίο τράγο».

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. ετοιμάζεται να ζητήσει εκ νέου από την ΚΑΕ ΑΕΚ την απομάκρυνσή της από το κλειστό του Ελληνικού μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των "κιτρινόμαυρων" κατά της Εταιρείας από το Ειρηνοδικείο.

Τα Ολυμπιακά Ακίνητα δικαιώθηκαν, αφού το Ειρηνοδικείο έκανε δεκτή την δική τους αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΚΑΕ ΑΕΚ που αφορά χρέη της τάξης των 180 χιλιάδων ευρώ από τους "κιτρινόμαυρους" για τη χρήση του κλειστού του Γαλατσίου προ αρκετών χρόνων και του Ελληνικού τη σεζόν 2009-2010.

Η αίτηση της ΑΕΚ που απορρίφθηκε αφορούσε αξιώσεις της ΚΑΕ για διαφυγόντα κέρδη σε περίπτωση που υποχρεωνόταν να απομακρυνθεί και μη χρησιμοποιήσει για φέτος ως έδρα το Ελληνικό, με το επιχείρημα πως είχε προγραμματίσει εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Η σύμβαση ανάμεσα στην ΚΑΕ ΑΕΚ προέβλεπε υπενοικίαση του κλειστού για την περυσινή σεζόν και ανανέωση για έναν ακόμη χρόνο μόνο εφόσον υπάρξει έγγραφη συμφωνία και από τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές, κάτι που δεν συνέβη.

Αν και τα Ολυμπιακά Ακίνητα είχαν ενημερώσει τη διοίκηση της ΑΕΚ πως δεν επιθυμείται η παραμονή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στο Ελληνικό, οι δύο πλευρές ακολούθησαν τη δικαστική οδό.

Τα Ολυμπιακά Ακίνητα έχουν καταθέσει και αγωγή κατά της ΚΑΕ ΑΕΚ με την οποία διεκδικούν την αποπληρωμή των οφειλομένων για τη χρήση του κλειστού του Ελληνικού από την περασμένη αγωνιστική περίοδο και την απομάκρυνσή τους από το γήπεδο.

Η δικάσιμος για την αγωγή που κατέθεσαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 τα Ολυμπιακά Ακίνητα ορίστηκε για τις 20 Οκτωβρίου 2011.

Κόμικ ο Γκέκας!

Ο Φάνης Γκέκας έχει ήδη μπει στις καρδιές των οπαδών της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Έχοντας σημειώσει εννιά γκολ σε δέκα αγώνες οδηγεί την κούρσα των σκόρερ της Μπουντεσλίγκα και το όνομά του έχει γίνει σύνθημα. Για να τιον τιμήσουν λοιπόν οι φίλοι της γερμανικής ομάδας τον σκίτσαραν κόμικ ως άλλο Ερμή...

Στον Λαρισαίο επιθετικό φόρεσαν μια φανέλα της Αϊντραχτ, σχεδιασμένη σαν αρχαιοελληνικό μανδύα, του έβαλαν γαλανόλευκα φτερωτά πέδιλα σαν αυτά που φορούσε ο Ερμής και του τοποθέτησαν μια δάδα στο χέρι, στέλνοντας τον να χαράζει τον δρόμο προς το Europa League...

Ουζουνίδης: «Να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο».

Tις σκέψεις του για τον αγώνα με την Ξάνθη φανέρωσε σήμερα ο τεχνικός του Ηρακλή, Μαρίνος Ουζουνίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στην Μίκρα. «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά το παιχνίδι για να δώσουμε πίεση και άγχος στον αντίπαλό μας. Το σημαντικό είναι το πώς θα ξεκινήσουμε και να ανταποκριθούμε στην πίεση και το πάθος που θα δείξει ο αντίπαλός μας, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η Ξάνθη βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση και ετοιμάζεται για ένα σημαντικό ματς. Το θέλουμε όμως κι εμείς, με τις απουσίες να είναι ακόμη μεγαλύτερες από την προηγούμενη εβδομάδα, και προετοιμαζόμαστε για να το κερδίσουμε. Με αυτή τη φιλοσοφία θα μπούμε στο γήπεδο. Ιδιαίτερα σε αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά, αλλά χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω στο μεσοεπιθετικό μας κομμάτι. Έχουμε απουσίες, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα» είπε ο προπονητής του Ηρακλή και, αναφερόμενος στο τοπικό ντέρμπι με τον Αρη το οποίο ακουθεί, απάντησε: «Ντέρμπι είναι όλα τα παιχνίδια και αποδείχθηκε ήδη αυτό. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, αλλά χάσαμε βαθμούς σε παιχνίδια που θα μπορούσαμε να τα κερδίσουμε. Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι».
Στο τέλος των δηλώσεών ο τεχνικός του Ηρακλή απάντησε και σε σχετική ερώτηση για τον Απόστολο Βέλλιο και είπε: «Ο Βέλλιος είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που διαθέτει πολύ καλά στοιχεία. Θα εξελιχθεί λέγοντάς του πράγματα που μπορεί να μην του αρέσουν, αλλά θα τον κάνουν καλύτερο στη συνέχεια. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα παιδιά. Πολλές φορές για μένα ένας παίκτης που μπαίνει για ένα ή δύο λεπτά, ίσως είναι πιο σημαντικός από αυτόν που αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι».

ΠΑΟΚ: Έτοιμος για τη μεγάλη διάκριση

Το μέγεθος Βιγιαρεάλ είναι μεγάλο αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς πως η ομάδα από το Καστεγιόν της Ισπανίας, είναι πρωταγωνίστρια της θρυλικής Πριμέρα Ντιβιζιόν. Του εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αυτήν την Βιγιαρεάλ αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ (20:00) στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ κι έχοντας στο πλευρό του τη συμπαράσταση των χιλιάδων φίλων του, στοχεύει στη νίκη. Ο τεχνικός του δικεφάλου, Μάκης Χάβος έχει «διαβάσει» καλά τη Βιγιαρεάλ και είναι αποφασισμένος να παίξει με τον πιο σίγουρο τρόπο για την κατάκτηση της νίκης. Χωρίς πολύ ρίσκο γιατί οι Ισπανοί έχουν τον τρόπο τους να βρίσκουν διαδρόμους στην κάθε αντίπαλη άμυνα. Έτσι ο ΠΑΟΚ θα παίξει με πολυπρόσωπο κέντρο εκεί όπου είναι πιθανόν να κριθεί το παιχνίδι. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ζουέλα παρά τις ενοχλήσεις, είναι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού. Εκτός πλάνων αναγκαστικά είναι ο τιμωρημένος Σνάουτσνερ και οι τραυματίες Λίνο, Σαβίνι.

Σεϊταρίδης: "Θέλουν να με φάνε"

Έξαλλος ήταν ο Γιούρκας Σεϊταρίδης από τη "διαρροή" της κουβέντας που είχε με το Νίκο Νιόπλια και αφορούσε το μέλλον του. Ο διεθνής δεξιός μπακ, έπιασε την τετάρτη τον τεχνικό του "τριφυλλιού" και του ζήτησε εξηγήσεις για το πως είδαν τα λεγόμενά του το "φως" της δημοσιότητας.

"Πώς βγήκε το θέμα προς τα έξω; Το είπες πουθενά;", ρώτησε ο Σεϊταρίδης τον Νιόπλια, ο οποίος απάντησε πως "Το είπα εκεί που έπρεπε". Στη συνέχεια ο διεθνής παίκτης των "πρασίνων" έλεγε πως "Θέλουν να με "φάνε" και να με διώξουν, αλλά εγώ δεν θέλω να φύγω...".

Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι πιθανότητες της παραμονής του στο "τριφύλλι" είναι λίγες, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός είναι δυσαρεστημένος από την προσφορά του παίκτη, όσο και ο τελευταίος από τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του.

"Βαφτίστηκε"

"AEL FC Arena". Αυτό είναι το όνομα του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου της ΑΕΛ, το οποίο προέκυψε μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν περίπου 7.000 φίλοι της θεσσαλικής ομάδας. Η ευρύτερη περιοχή θα ονομάζεται "Crimson Park" ("βυσσινί πάρκο"), το οποίο ήταν η δεύτερη επικρατέστερη επιλογή.

Το μήνυμα του Κώστα Πηλαδάκη:
"Όταν το νέο γήπεδο της ΑΕΛ υπήρχε μόνο ως σκέψη στο μυαλό μου, ο χρόνος που το όνειρο αυτό θα γινόταν πραγματικότητα, φαινόταν μακρύς και δύσβατος. Να που βρισκόμαστε προ των πυλών ή μάλλον... εντός των πυλών ενός μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα εγχειρήματος και πράγματι δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι πέρασαν σχεδόν έξι χρόνια.

Δεν χρειάζεται να πω ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση, εν συγκρίσει με το 2005. Το ζείτε και το ζούμε καθημερινά. Σ' αυτή τη διαδρομή, όμως, δεν μας σταμάτησε ούτε η γραφειοκρατία, ούτε οι "κούφιες" υποσχέσεις... αρμοδίων, ούτε καν η δυσμενής οικονομική συγκυρία. Κι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι τίμιες προσπάθειες -τελικά- στηρίζονται και δεν θυσιάζονται στο βωμό της ισοπέδωσης "ξερών" και "χλωρών".

Είμαστε εδώ, χωρίς να έχουμε παρεκκλίνει ούτε μέρα από το χρονοδιάγραμμα, έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να δώσουμε όνομα στο σπίτι που θα στεγάζει τα όνειρά μας για πολλές δεκαετίες. Λένε ότι αν θες να δεις το μέλλον, αρκεί να κοιτάξεις το παρόν. Οι περίπου 7.000 άνθρωποι απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας, που έστειλαν την ψήφο τους για να αναδειχθεί το λαοφιλέστερο όνομα, αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον αυτό.

Το όνομα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό θα κοσμεί σε λίγες ημέρες την κεντρική είσοδο του γηπέδου και αυτό είναι το AEL FC ARENA. Ενα όνομα σύντομο, διαχρονικό, που δίνει το στίγμα της ομάδας μας και παράλληλα τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να ενισχύσει την προσπάθειά μας, όταν όλοι θα έχουν αντιληφθεί πλέον την αξία αυτού του εγχειρήματος.

Παράλληλα, όμως, το όλο συγκρότημα - όταν θα έχει, πλέον, ολοκληρωθεί με τη διαμόρφωση των εμπορικών και του περιβάλλοντος χώρου - θα αποτελεί ουσιαστικά ένα μοναδικό αθλητικό και ψυχαγωγικό πάρκο. Ετσι, αποφασίσαμε να δώσουμε στο συγκρότημα την ονομασία CRIMSON PARK (ΒΥΣΣΙΝΙ ΠΑΡΚΟ), που παραπέμπει στο χρώμα της ομάδας μας και αποτέλεσε τη δεύτερη πιο δημοφιλή επιλογή του κόσμου στην ψηφοφορία.

Βέβαια, για να δημιουργήσεις κάτι τόσο σπουδαίο, πρέπει και ο ίδιος να είσαι σημαντικός. Μόνο ένα club όπως η ΑΕΛ, μια πόλη όπως η Λάρισα, μπορούσε να εγγυηθεί την επιτυχία, από την ημέρα που τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος μέχρι σήμερα, μέχρι τις 23 Νοεμβρίου που ανοίγουν για πρώτη φορά οι πύλες και μέχρι τον πρώτο μας επίσημο αγώνα.

Χάρη στην υπομονή και την επιμονή μας, αλλά και τη συμπαράσταση της Marfin Bank - η οποία δεν αλλοίωσε ούτε έναν όρο της αρχικής μας συμφωνίας, παρά τις αλλαγές που επέφερε η οικονομική κρίση - τα καταφέραμε και από σήμερα το παλάτι μας έχει το δικό του όνομα.

Το όνειρο δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων της ΑΕΛ είναι πλέον πραγματικότητα.

Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας
Καλώς ήλθατε στο AEL FC ARENA

Κώστας Πηλαδάκης

Από Παναθηναϊκό σε Τότεναμ μέσω… Χετάφε;

Eξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιεί στην Ισπανία με τη Χετάφε ο Ντέρεκ Μπόατενγκ και ήδη φημολογείται πως η Τότεναμ ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Ο 27χρονος Γκανέζος μέσος, που είχε αγωνιστεί σε Καλαμάτα, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ στο ξεκίνημα της καριέρας του, έχει φέτος 12 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα της Μαδρίτης, ενώ πέρυσι πραγματοποίησε 36 εμφανίσεις.

«Είμαι σε καλή κατάσταση, είμαι ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις μου κι ελπίζω αυτό να συνεχιστεί. Ακούω κι εγώ για ενδιαφέρον ομάδων όπως η Τότεναμ και η Σεβίλλη, αλλά παραμένω προσγειωμένος. Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ στην Αγγλία και την Τότεναμ, αλλά είμαι χαρούμενος εδώ στη Χετάφε», δήλωσε ο Μπόατενγκ.

Χάνει τον Χέσκεϊ η Βίλα

Ρήξη μηνίσκου στο δεξί γόνατο υπέστη ο Εμίλ Χέσκεϊ και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Ο 32χρονος επιθετικός της Άστον Βίλα θα μείνει μακριά από τα γήπεδα για περίπου ένα μήνα και οι «χωριάτες» αντιμετωπίζουν επιθετικό πρόβλημα, καθώς τραυματίας είναι και ο Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ.

Ο Χέσκεϊ, που αποφάσισε να μην φορέσει ξανά τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, μετρά φέτος 10 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «χωριάτες».

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Ντόζιερ

Σε μεταγραφή νέου Αμερικανού προχώρησε η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος θα εμπιστευτεί έναν παίκτη που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Ο λόγος για τον ύψους 2.06 Ρόμπερτ Ντόζιερ που αγωνίστηκε πέρυσι στην ομάδα του Κολοσσού Ρόδου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Robert Dozier. Ο Robert Lorenzo Dozier Jr. γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1985, έχει ύψος 2μ.06, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Memphis το 2009 και επιλέχθηκε στο νούμερο 60 του ντραφτ από τους Miami Heat. Στη διάρκεια της σεζόν 2009-2010 αγωνίστηκε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα με την ομάδα του Κολοσσού Ρόδου.
Από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ διευκρινίζεται επίσης ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταγγελίας του συμβολαίου του καλαθοσφαιριστή Deshawn Sims, ο οποίος αδικαιολόγητα έφυγε από την Ελλάδα και επέστρεψε στις ΗΠΑ».

Ετό: «Ήμουν κοντά στη Ρόμα»!

Μια… ανάσα από τη Ρόμα ήταν πριν από δύο χρόνια ο Σαμουέλ Ετό, αλλά οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έπεσαν στο κενό. Ο Καμερουνέζος επιθετικός είναι σε εξαιρετική κατάσταση τη φετινή σεζόν και έχει πετύχει 14 γκολ σε 13 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και το Champions League.

«Ήμουν κοντά στο να υπογράψω στη Ρόμα πριν από δύο χρόνια, όμως στη συνέχεια άλλαξαν τα πράγματα. Σήμερα είμαι χαρούμενος εδώ που είμαι. Είχα ανησυχήσει, όμως η γυναίκα μου είναι πραγματική… πάνθηρας», τόνισε ο 29χρονος παίκτης.

Ο Ιγκουαΐν πέτυχε το ιστορικό 700ο γκολ των «μερένχες»!

Το όνομά του στο «πάνθεον» της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν!
Η χθεσινή ημέρα ήταν μία από τις σημαντικότερες για την καριέρα του Αργεντινού στράικερ, καθώς με το γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τη Μίλαν (45’), πέτυχε το υπ’ αριθμόν 700 ευρωπαϊκό γκολ των «μερένχες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκό επίπεδο πέτυχε ο Μιγκέλ Μουνιόθ στις 8 Σεπτεμβρίου 1955, ενώ ακολούθησαν ανά 100άδα οι Αλφρέδο ντι Στέφανο (100ο, το 1960), Φέρεντς Πούσκας (200ο το 1965), Χένινγκ Γένεσεν (300ο, το 1978), Σεμπάστιαν Λοσάντα (400ο, το 1990), Γκούτι (500ο, το 2000), Ντέιβιντ Μπέκαμ (600ο, το 2003) και Γκονζάλο Ιγκουαϊν (700ο, το 2010).

Φωτο Ημερας

Η Έντιτα Χόρτοβα είναι 24 ετών, Η σχέση της με τον Μίλαν Μπάρος ξεκίνησε λίγο μετά την ανάδειξή της σε "Αναπληρωματική Μις Τσεχία", το 2004, όταν ο 23χρονος τότε Τσέχος επιθετικός αγωνιζόταν στη Λίβερπουλ.

Σκέψεις να γίνει στην Τούμπα το νέο, μεγαλύτερο, γήπεδο. Τι αποκάλυψε ο Μπουτάρης

Το νυν γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να εξυπηρετεί για καιρό ακόμα τις ανάγκες τής ομάδας και είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι τού συλλόγου αναζητούν μία λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Πριν από λίγους μήνες είχε δημιουργηθεί θέμα με το αν μπορεί να πάρει την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τής ομάδας, με την ΠΑΕ να ξοδεύει αρκετά χρήματα προκειμένου να κάνει ένα γερό 'λίφτιν' ενόψει των υποχρεώσεων του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι ο 'δικέφαλος του Βορρά' πρέπει να ασχοληθεί και με αυτό το θέμα και να βρει μία λύση, με τον Γιάννη Μπουτάρη να αποκαλύπτει σε δηλώσεις του τις σκέψεις των ανθρώπων τού ΠΑΟΚ για το θέμα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολίασε στο 'Αθλητικό Μετρόπολις' ότι στη συνάντηση που είχε με τον Θανάση Κατσαρή, άκουσε να του λένε: «Να σκάψουμε το ταρτάν της Τούμπας, να κατεβάσουμε χαμηλά το γήπεδο και να κερδίσουμε 10-15 χιλιάδες θέσεις. Αυτή είναι η σκέψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και συμφώνησα γιατί το γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φύγει από την περιοχή της Τούμπας.

Μου είπαν επίσης ότι αυτό το βλέπουν ως την καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή γιατί δεν θέλουν να πάθουν αυτά που έπαθε η ΑΕΚ με τη Νέα Φιλαδέλφεια
».

Τέλος, σχολίασε για το δημοτικό κολυμβητήριο και πώς μπορεί να εξυπηρετεί ο ΠΑΟΚ από αυτό: «Εγώ προτείνω να τους δώσουμε το δημοτικό κολυμβητήριο που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο της Τούμπας, για να το χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ σε κολύμβηση και πόλο».

Κάν'το όπως στην Περούτζια

Την Κυριακή συμπληρώνονται 31 χρόνια από την πιο επιβλητική ίσως εμφάνιση ελληνικής ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο θρίαμβος του Αρη στο “Ρενάτο Κούρι” της Περούτζια (3-0) επί της ομώνυμης ομάδας, παραμένει ακόμα και σήμερα ως μια από τις κορυφαίες στιγμές των ομάδων μας σε εκτός έδρας παιχνίδια.Μπορεί να αποτελέσει λοιπόν την ευκαιρία για να “γιορτάσει” ο Αρης, μια ανάλογη επιτυχία απόψε στο Λεβερκούζεν, κάτι που θα του δώσει (όπως και τότε) πανηγυρική πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League (η εξέλιξη του ΟΥΕΦΑ).
Και μπορεί να έχουν επιτευχθεί και άλλες σημαντικές εκτός έδρας νίκες, αλλά καμία δεν ήταν με τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση, κόντρα μάλιστα σε μια από τις καλύτερες ιταλικές ομάδες της εποχής.

Το 1-1 που είχαν αποσπάσει οι Ιταλοί στη Θεσσαλονίκη φαινόταν υπεραρκετό για την Περούτζια, αν και ο Ουρουγουανός τεχνικός του Αρη Σασσία είχε πει στους παίκτες του στα αποδυτήρια ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτε, στήνοντας πολύ έξυπνα την ομάδα του.

Οι “κίτρινοι” (που είχαν αποκλείσει την Μπενφίκα στον πρώτο γύρο) πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό μόλις στο 8ο λεπτό όταν ο Μπαλής με διπλή προσπάθεια μετά από φάουλ του Ορε, άνοιξε το σκορ. Ο Μαλίτσις απέκρουσε την κεφαλιά του, αλλά ο Μπαλής πήρε το “ριμπάουντ” και σκόραρε με σουτ.

Η οβίδα του Σεμερτζίδη στο 17’ (2-0) χειροκροτήθηκε και από τους Ιταλούς, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το εξίσου όμορφο γκολ του Ζήνδρου με ατομική προσπάθεια στο 65’.  Ο Ζελελίδης έφτασε κοντά στο 4-0 στο 79’ αλλά ο Μαλίτσια έσωσε την Περούτζια.




"Κάηκε" η Θεσσαλονίκη

Όπως διαβάζουμε στα “ΝΕΑ” της εποχής εκείνης, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, χιλιάδες φίλοι του Αρη κατέκλυσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης, πεζοί, με αυτοκίνητα, με κάθε μέσο. Στην Τσιμισκή, την Παλαιών Πατρών Γερμανού, την Κουσκούρα και στην πλατεία της Αγίας Σοφίας όλα είχαν ακινητοποιηθεί και όλα ήταν βαμένα κίτρινα.

Από όλα τα χωριά έξω από την Θεσσαλονίκη, ο κόσμος ερχόταν κατά κύματα, ενώ την επομένη κατά την άφιξη της ομάδας, οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγω ακόμα και για 10.000 κόσμο, που περίμενε να αποθεώσει τους θριαμβευτές.

Είπαμε, εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο Αρης και όλα μπορούν να συμβούν. Η μόνη ελληνική ομάδα μάλιστα που έχει να χάσει ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα της, πάνω από 40 χρόνια.

Απόψε είναι ευκαιρία να γιορτάσει ο Αρης τρεις μέρες νωρίτερα την επέτειο του άθλου στην Περούτζια (στον επόμενο γύρο αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν) με μια ακόμα επιτυχία.

Να υπενθυμίσουμε ότι τότε (στην πρώτη χρονιά του επαγγελματικού πρωταθλήματος), οι παίκτες του Αρη είχαν εισπράξει πριμ 250.000 δραχμών έκαστος.

«Βράζουν» στη Ρεάλ με τον Γουέμπ!

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη διαιτησία του Χάουαρντ Γουέμπ, στον ισόπαλο 2-2 αγώνα με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο». Οι «μερένχες» διαμαρτύρονται για τέσσερις φάσεις, οι οποίες θεωρούν ότι δεν καταλόγισε σωστά ο Άγγλος ρέφερι.

Οι επίμαχες φάσεις

1) Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Αμπάτε μονομαχούν για την μπάλα στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης και ο αμυντικός της Μίλαν πιάνει από τον λαιμό τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό. Ωστόσο, ο διαιτητής του αγώνα δε σφύριξε τίποτα.

2) Ο Ιμπραΐμοβιτς μαρκάρει στο 58ο λεπτό του παιχνιδιού τον Σέρχιο Ράμος χωρίς να έχει πρόθεση να πάρει την μπάλα. Ο Άγγλος έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα στον Σουηδό επιθετικό.

3) Ο Ιντζάγκι χτυπάει από πίσω τον Τσάμπι Αλόνσο και ο Γουέμπ, όντας λίγα μέτρα μακριά από τη φάση, έκανε παρατηρήσεις στον Ιταλό φορ.

4) Στο 78ο λεπτό του αγώνα ο 39χρονος ρέφερι δεν είδε σε θέση οφσάιντ τον Ιντζάγκι, ο οποίος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) για τη Μίλαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ισπανοί έχουν παράπονα από τον 39χρονο ρέφερι από τον τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα στους «φούριας ρόχας» και την Ολλανδία από τις αποφάσεις που είχε πάρει στο συγκεκριμένο ματς.

Νέο ρεκόρ από «Πίπο»

Δεν ήταν ποτέ σούπερ σταρ, αλλά ουδείς αμφέβαλε για το «φονικό» ένστικτό του απέναντι από την αντίπαλη εστία. Ο Φίλιπο Ιντζάγκι με τα δύο γκολ που πέτυχε στο ισόπαλο 2-2 της Μίλαν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων με 70 γκολ ξεπερνώντας αρχικά τον Γκερντ Μίλερ και εν συνεχεία τον Ραούλ.

«Συχνά κάποιοι δημοσιογράφοι και σχολιαστές ξεχνούν πως υπάρχω, αλλά τώρα θα με θυμηθούν. Αισθάνομαι υπέροχα», δήλωσε ο 37χρονος άσος, που έχει σημειώσει 2 γκολ με την Πάρμα (1995/96), 27 με τη Γιουβέντους (1997-2001) και 41 με τη Μίλαν (2001-2010+).

Παράλληλα, ο Ιντζάγκι έφτασε τα 125 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «ροσονέρι» ξεπερνώντας κατά ένα τον μεγάλο Μάρκο Φαν Μπάστεν και πλέον βρίσκεται στην έκτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ απέχει έξι τέρματα από τον πέμπτο Άλντο Μπόφι.

Μπέιλ: «Δεν υπάρχει λόγος να φύγω από την Τότεναμ»

Τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί από την Τότεναμ διέψευσε ο Γκάρεθ Μπέιλ, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Ο Ουαλός μπακ φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Τσέλσι και της Μπαρτσελόνα, όμως εκείνος παραμένει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις που έχει με τα «σπιρούνια».

«Γιατί να φύγω; Η Τότεναμ έδειξε απέναντι στην Ίντερ πως μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο πιο υψηλό επίπεδο. Δεν υπάρχει λόγος να φύγω», ανέφερε αρχικά ο 21χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ένα καταπληκτικό γκρουπ ποδοσφαιριστών στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Τα αισθήματα μου γι’ αυτή την ομάδα είναι απίθανα. Χαίρομαι που αγωνίζομαι για την Τότεναμ».

Τι είπαν ο Μουρίνιο με τον Ιντζάγκι

Μετά το τέλος του αγώνα Μίλαν-Ίντερ 2-2, οι κάμερες στράφηκαν στον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης κατευθύνθηκε προς τον Φίλιπο Ιντζάγκι, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης στο «Σαν Σίρο».

Καθοδόν για τα αποδυτήρια οι δύο άνδρες μιλούσαν με εγκάρδιο ύφος και, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο Πορτογάλος είναι από τις λίγες φορές που εμφανίζεται χαμογελαστός.

Τον λόγο αποκάλυψε ο Ιντζάγκι μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είχαμε έναν διάλογο στο πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη. Πέρυσι είχε έρθει στα αποδυτήρια μετά το ντέρμπι (Ίντερ-Μίλαν) και ζήτησε μια εμφάνισή μου».

Έφεση κατέθεσε η Μπαρτσελόνα για τον Πίντο

Έφεση κατέθεσε η Μπαρτσελόνα στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA για την τιμωρία των 2 αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον τερματοφύλακα των Ισπανών, Χοσέ Πίντο. Ο αναπληρωματικός γκολκίπερ των Καταλανών τιμωρήθηκε γιατί στον εντός έδρας αγώνα της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κοπεγχάγη είχε σφυρίξει με αποτέλεσμα να σταματήσει επίθεση των Δανών.

Με την ενέργειά αυτή ο επιθετικός της Κοπεγχάγης, Σέζαρ Σαντίν, σταμάτησε νομίζοντας ότι είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ. Η έφεση θα συζητηθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Χωρίς Καρλίνιος, Κομπαγιάσι, Σίσιτς με Ξάνθη

Με απόντες τους Ντάιγκο Κομπαγιάσι, Μίρνες Σίσιτς, Καρλίνιος θα παραταχθεί το Σάββατο (6/11) στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη ο Ηρακλής. Οι τρεις ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από τους τραυματισμούς τους, δεν ακολουθούν το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας και ως εκ τούτου τίθενται εκτός των πλάνων του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Η ιατρική εκτίμηση αναφέρει ότι θα είναι έτοιμοι για την πρώτη αγωνιστική υποχρέωση του "Γηραιού", αμέσως μετά τον αγώνα με τους "ακρίτες". Συνεχίζει να κάνει ατομικό πρόγραμμα ο Μανώλης Παπαστεργιανός.

Ανοικτή ενημέρωση, στο μεταξύ, στους φιλάθλους της ομάδας την προσεχή Τετάρτη (10/11), στο πλαίσιο της "... Πολιτικής για διαφανή διαχείριση των πραγμάτων του ποδοσφαιρικού Ηρακλή", όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών θητείας, θα κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ.

Διαδικασία που θα υλοποιηθεί στο Κατσάνειο, με τους «κυανόλευκους» να επισημαίνουν πως θα απαντήσουν "...Διεξοδικά και με κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και σε επίπεδο αριθμών, στις όποιες, τυχόν, απορίες έχει ο κόσμος του συλλόγου

Οι διαιτητές και βοηθοί στις συναντήσεις της 9ης ημέρας:

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας από τη Μεσσηνία θα διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο το προσεχές Σάββατο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα, ενώ την αναμέτρηση Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (Δευτέρα 08.11) θα διαιτητεύσει ο Ηλίας Σπάθας από τον Πειραιά.

Οι διαιτητές και βοηθοί στις συναντήσεις της 9ης ημέρας:



  • ΣΑΒΒΑΤΟ 06.11.2010
    Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός (17:15)
    Διαιτητής:ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
    Βοηθός Α': ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
    Βοηθός Β': ΚΟΥΡΟΜΠΥΛΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

    Ξάνθη-Ηρακλής (17:15)
    Διαιτητής:ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΑΘΗΝΩΝ)
    Βοηθός Α': ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ (ΠΙΕΡΙΑΣ)
    Βοηθός Β': ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ (ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ)

    Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα (19:30)
    Διαιτητής:ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΙΛΚΙΣ)
    Βοηθός Α': ΜΠΑΛΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ)
    Βοηθός Β': ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ)

    Ολυμπιακός-Πανιώνιος (19:30)
    Διαιτητής:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
    Βοηθός Α': ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
    Βοηθός Β': ΑΛΕΞΕΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)


  • ΔΕΥΤΕΡΑ 08.11.2010
    Αρης-Λάρισα (17:15)
    Διαιτητής:ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ)
    Βοηθός Α': ΤΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΗΠΕΙΡΟΥ)
    Βοηθός Β': ΤΟΥΜΠΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΘΗΝΩΝ)

    Καβάλα-ΠΑΟΚ (17:15)
    Διαιτητής:ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΑΘΗΝΩΝ)
    Βοηθός Α': ΜΠΙΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΘΡΑΚΗΣ)
    Βοηθός Β': ΜΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΡΤΑΣ)

    Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (19:30)
    Διαιτητής:ΣΠΑΘΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑ)
    Βοηθός Α': ΓΚΑΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΛΑΡΙΣΑΣ)
    Βοηθός Β': ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ)

    ΑΕΚ-Εργοτέλης (19:30)
    Διαιτητής:ΜΗΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΗΠΕΙΡΟΥ)
    Βοηθός Α': ΣΑΡΑΙΔΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
    Βοηθός Β': ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

    (3/11 16:50)

  • Ελέγχονται 20 λογαριασμοί προέδρων

    Είκοσι τραπεζικοί λογαριασμοί προέδρων ομάδων που εμπλέκονται στην υπόθεση των "στημένων" ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και λίστα περίπου 1000 προσώπων που στοιχημάτιζαν παράνομα σε επίμαχους αγώνες (μέσω ιντέρνετ) ελέγχονται από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που ερευνά την υπόθεση.

    Η Εισαγγελική λειτουργός που χειρίζεται συνολικά το θέμα των "στημένων", έχει πλέον στην διάθεση της στοιχεία από το ΣΔΟΕ για 20 τραπεζικούς λογαριασμούς προέδρων ομάδων που καταγγέλλονται για στημένους αγώνες βάση της λίστας της ΟΥΕΦΑ. Προτίθεται μάλιστα μέσω της ΕΠΟ και χωρίς να ζητηθεί δικαστική συνδρομή να καλέσει σε κατάθεση για το θέμα τον πρώην επικεφαλής της ΟΥΕΦΑ κ. Πίτερ Λιμάχερ.

    Η υπόθεση έχει διαχωριστεί από την Εισαγγελέα σε τέσσερα σκέλη ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα της.

    Το 1ο σκέλος αφορά την διερεύνηση για στημένους αγώνες όπως περιλαμβάνονται στην λίστα της ΟΥΕΦΑ.

    Το 2ο σχετίζεται με την υπόθεση των μεσαζόντων και ερευνώνται τα πρόσωπα που παρείχαν πληροφορίες για εκ των προτέρων... κανονισμένα αποτελέσματα σε ματς, με ύποπτους μάνατζερ και Συνδέσμους.

    Το 3ο σκέλος αφορά παίκτες που στοιχημάτισαν ιδιαιτέρως στοχευμένα, σε πρακτορεία στους επίμαχους αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα παίκτη που φαίνεται να έχει ποντάρει 7 φορές την ίδια μέρα στον ίδιο αγώνα από 6 χιλιάδες ευρώ την φορά και βεβαίως η τύχη του χαμογέλασε!

    Τέταρτο σκέλος της υπόθεσης είναι το παράνομο στοίχημα - διαδυκτιακό - για το οποίο η Εισαγγελέας έχει στην διάθεση της λίστα - που έχει δημοσιοποιηθεί - της Τράπεζας της Ελλάδος με 948 φυσικά πρόσωπα που φαίνεται να έγιναν πλούσιοι με τα πονταρίσματα που έκαναν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο σκέλος αυτό είναι συγκεκριμένο πρόσωπο που έπαιξε 1 εκατομμύριο ευρώ σε συγκεκριμένο αγώνα και μετά από μιάμιση ώρα κέρδισε 10!

    Στο πλαίσιο της έρευνας της, η Εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει από την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκα όλα τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στους υπό διερεύνηση αγώνες.

    Νίκη των Λέικερς στο Σακραμέντο

    Ο Κόμπε Μπράιαντ είχε μεγάλα κέφια, πέτυχε τριπλ νταμπλ (το 17ο της καριέρας του) και οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη επί των Κινγκς μέσα στο Σακραμέντο, με 112-100. Ο Κόμπε σημείωσε 30 πόντους, πήρε 10 ριμπάουντ και έδωσε 12 ασίστ στους συμπαίκτες του, διατηρώντας το απόλυτο (5Χ5) από την αρχή της φετινής σεζόν για την ομάδα του Λος Αντζελες.

    Στο Ντένβερ η αναμέτρηση των Νάγκετς με τους Μάβερικς ήταν δραματική και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εκεί ο Καρμέλο Αντονι ανέλαβε την τελευταία επίθεση των Νάγκετς, αλλά αστόχησε και οι Ντάλας πήραν τη νίκη με 102-101, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Ντιρκ Νοβίτσκι με 35 πόντους και 12 ριμπάουντ.

    Στο Φοίνιξ, οι Σπερς επικράτησαν μέσα στην έδρα των Σανς με 112-110. Οι Σπερς είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον που σημείωσε 28 πόντους με 4 στα 5 τρίποντα, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Τιμ Ντάνκαν με 25 πόντους.

    Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ατλάντα-Ντιτρόιτ 94-85
    Νιού Τζέρσεϊ-Σάρλοτ 83-85
    Ορλάντο-Μινεσότα 128-86
    Φιλαδέλφεια-Ιντιάνα 101-75
    Βοστόνη-Μιλγουόκι 105-102 (παρ.)
    Χιούστον-Νέα Ορλεάνη 99-107
    Ντένβερ-Ντάλας 101-102
    Γιούτα-Τορόντο 125-108
    Φοίνιξ-Σαν Αντόνιο 110-112
    Γκόλντεν Στέιτ-Μέμφις 115-109
    ΛΑ Κλίπερς-Οκλαχόμα 107-92
    Σακραμέντο-ΛΑ Λέικερς 100-112

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
    Βοστόνη 4-1
    Νιού Τζέρσεϊ 2-2
    Νέα Υόρκη 1-2
    Τορόντο 1-3
    Φιλαδέλφεια 1-4

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Σικάγο 2-1
    Ιντιάνα 2-2
    Κλίβελαντ 1-3
    Μιλγουόκι 1-4
    Ντιτρόιτ 0-5

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Ατλάντα 5-0
    Μαϊάμι 4-1
    Ορλάντο 2-1
    Ουάσινγκτον 1-2
    Σάρλοτ 1-3

    ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Πόρτλαντ 4-1
    Ντένβερ 2-2
    Οκλαχόμα Σίτι 2-2
    Γιούτα 2-2
    Μινεσότα 1-4

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Νέα Ορλεάνη 4-0
    Ντάλας 3-1
    Σαν Αντόνιο 3-1
    Μέμφις 2-3
    Χιούστον 0-4

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
    ΛΑ Λέικερς 5-0
    Γκόλντεν Στέιτ 3-1
    Σακραμέντο 3-2
    Φοίνιξ 1-3
    Λ.Α. Κλίπερς 1-4

    Χιμένεθ: "Εμπιστοσύνη, μέχρι... θανάτου"

    Ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει ότι ενόψει του αγώνα με την Αντερλεχτ δεν μπορεί να υπολογίζει πολλούς και σημαντικούς παίκτες. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός του "δικεφάλου", δεν κλάφτηκε. Ίσα ίσα που στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης μέχρι... θανάτου στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του!

    Αναλυτικά:
    -Οι άνθρωποι της Αντερλεχτ είπαν ότι λόγο απουσιών η ΑΕΚ μπορεί να βγάλει αυτοματισμούς. Πιστεύει ο προπονητής ότι θα χάσει η ΑΕΚ τη φρεσκάδα της;
    "Η αλήθεια είναι ότι οι θεσμοί δεν σταματούν και υποχρέωσή μου είναι να βγάζω μία έτοιμη ενδεκάδα. Δεν είναι ευχάριστο να μην υπολογίζει ένας προπονητής σε όλο το ρόστερ του. Ακόμη χειρότερο είναι να μην μπορείς να καλέσεις 18παίκτες στην αποστολή. Εμπιστεύομαι μέχρι... θάνατο αυτούς που έχω. Τους εμπιστεύομαι ότι θα παίξουν αύριο και θα τα καταφέρουμε".

    -Πρόθεσή σας είναι να παίξετε αμέσως στην επίθεση;
    "Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. θέλουμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Η Αντερλεχτ είναι πολύ καλή ομάδα και θα θέλει το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μία... μάχη, με δύο ομάδες που θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη".

    -Υπάρχει κάποιο θέμα με τον Φροξυλιά και δεν είναι στην αποστολή;
    "Δυστυχώς, ο Φροξυλιάς, θα ήθελα να τον έχω, αλλά δεν είναι στη λίστα του Europa. Είναι από τα αρνητικά που έχουμε αυτή τη στιγμή και βεβαίως αυτό που μας δυσκολεύει είναι η συσσώρευση των παιχνιδιών. Με 18 παίκτες παίζοντας Κυριακή-Κυριακή δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ενδιάμεσα, η κούραση φαίνεται. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι αρκετά έξυπνος και όπως απέδειξαν πρόσφατα αυτοί μπορούν να είναι ο καλύτερος... παίκτης. Όλος ο κόσμος πρέπει να νοιώθει υπερήφανος που οι παίκτες είναι σε τρεις διοργανώσεις και τα δίνουν όλα, βάζοντας κάποιες εξαιρέσεις. Αυτή την απαίτηση έχω να τα δίνουν όλα".

    -Στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης τι ήταν τελικά αυτό που έφταιξε;
    "Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν, αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Για τον Πανιώνιο βγήκε το παιχνίδι, για μας όχι. Γι' αυτό δεν μπορούμε να κερδίσουμε στο... ΠΡΟ-ΠΟ. Ειλικρινά δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Μόλις τελειώνει το ματς, όποιο κι αν είναι αυτό έχω καθήκον και θα το κάνω να ανεβάζω το επίπεδο των παικτών μου. Για μένα έχω τους καλύτερους παίκτες. Όπως και σαν πατέρας που είμαι έχω τα καλύτερα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε καλό παιχνίδι την Κυριακή, προχωράμε μπροστά".

    -Μπορεί να παίξει ο Μάκος; Κι αν όχι αν θα επηρεάσει η απουσία του το σύστημα;
    "Βεβαίως και επηρεάζουν όλα. Είχα πει την πρώτη ημέρα που ήρθα ότι είχαν ξεκινήσει οι υποχρεώσεις. Έχω ξεκάθαρες ιδέες και απόψεις και προσπαθώ να τις μεταφέρω στην ομάδα, αλλά χωρίς αμφιβολία οι τραυματισμοί και οι απώλειες επηρεάζουν στον τρόπο δουλειάς που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε στις συνθήκες, να είμαι όσο πιο θετικός γίνεται, να μεταφέρω στους παίκτες ψυχολογία και νοοτροπία νικητή. Δεν γνωρίζω άλλο τρόπο δουλειάς. Αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη και τώρα είναι να φτιάξουμε κάτι στο μέλλον. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να λειτουργεί βάση μόνο στο σήμερα.

    Η δομή της ΑΕΚ πρέπει να βρίσκεται πάνω και πιο πάνω από τα αποτελέσματα. Μόνο έτσι πρέπει να φτιάξουμε το μέλλον που θα μας πάει ακόμη πιο ψηλά. Έχει πρόβλημα ο Μάκος. Χθες είχε πυρετό. Σήμερα δεν ήταν καλά. Αν είχα 22 παίκτες δεν θα έπαιζε. Με 17 παίκτες είναι μία από τις πιθανότητες που έχω στο κεφάλι μου. Θα κάνω αυτό που μου άρεσε όταν γινόταν και όταν έπαιζα ποδόσφαιρο: Αν ο γιατρός με διαβεβαιώσει ότι δεν έχει πρόβλημα, αν ο παίκτης πει ότι δεν έχει πρόβλημα, η ευθύνη θα είναι καθαρά δική μου.

    -Το όνομα του Φροξυλιά υπάρχει στην αρχική λίστα που έχουμε από την UEFA...
    "Μακάρι να είχαμε και εμείς την ίδια λίστα. Στη λίστα τη δική μας δεν είναι μέσα, εξ αρχής. Απογοητευτήκαμε από αυτό το γεγονός. Περιμένουμε να κάνουμε μία καινούργια λίστα".

    -Ποια είναι τα στοιχεία που θα έφερνε στην ομάδα ο Γκερέιρο;
    "Όλοι οι παίκτες θα μπορούσαν να προσφέρουν. Αλλά βεβαίως δεν χωρούν αμφιβολία ότι τα χαφ και οι αμυντικοί είναι που έχουν υποστεί τραυματισμοί. Ο Ρότζερ έχει ταλέντο. Αλλά είναι ένας παίκτη που δεν έκανε προετοιμασία και ούτε θεωρώ ότι ήταν υπολογίσιμος τους προηγούμενους μήνες. Ίσως του ήρθαν όλα μαζεμένα. Έφτασε να είναι βασικός και αναντικατάστατος. Του λείπουν στοιχεία που δεν έχει δουλέψει. Πρέπει να προσέξουμε μη τραυματιστεί και αυτός. Βεβαίως κι αν ήταν στη λίστα θα ήταν στο παιχνίδι αύριο, γιατί ξεκουράστηκε στο προηγούμενο. Γεωργέας, Λύμπε, Δέλλας λείπουν πολλοί. Αλλά δεν θέλω δικαιολογίες. Θέλω να μεταφέρω αισιοδοξία και να εμπιστεύομαι τους παίκτες. τους 17 που πήρα και ο 18ος είναι ο κόσμος".

    -Θεωρείτε ότι αυτό το παιχνίδι είναι το πιο καθοριστικό για την πρόκριση; Και, οι παίκτες πιστεύετε λειτουργούν καλύτερα με πίεση μεγάλων αγώνων;
    "Για μένα όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Αλλά τα μεγάλα ματς έχουν έξτρα κίνητρο. Οι παίκτες γνωρίζουν ότι με νίκη αύριο θα έχουμε κάνει το μεγαλύτερο κομμάτι για να πάμε στην επόμενη φάση. Συμφωνώ ότι είναι κρίσιμο παιχνίδι, αλλά όχι στο 100%. Πρέπει να κερδίσουμε, γιατί και η ψυχολογία μας θα φτάσει στο υψηλότερο σκαλί".

    -Το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν σας επηρεάζει;
    "Η Αντερλεχτ είναι μία μεγάλη ομάδα και απλά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Ξεκίνησε με τον τραυματισμό του Σκόκο. Δεν μπορεί η ψυχολογία της ομάδας να επηρεάζεται από έναν παίκτη. Έχω δει πολλές φορές αυτό το ματς. Στα πρώτα 20 λεπτά είχαμε τη μπάλα στο γήπεδό τους. Ήρθε το πρώτο γκολ και τα άλλα δύο ήταν... ατυχήματα. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη. Να εμπεδώσουμε ότι μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε. Αν δεν είμαστε όμως στο 120% μπορεί επίσης να μας κερδίσει και ο οποιοδήποτε".

    -Θα προτιμούσατε να είχατε περισσότερους παίκτες ή να μην εμφανιστεί η νοοτροπία των παικτών όπως στο ματς με τον Πανιώνιο;
    "Θα προτιμούσα να είχα ακόμη τρεις παίκτες. Να έχω τουλάχιστον 18άδα. Γιατί η προσωπικότητα, η συγκέντρωση και η φιλοδοξία των παικτών ούτε θα είναι ούτε θα ξαναγίνει αυτή που είχαμε στον Πανιώνιο. Ατυχήματα κάνουν και οι καλύτεροι οδηγοί. Θα χάνουμε, θα κερδίζουμε, αλλά το χειρότερο για μας είναι αυτό που περάσαμε προς τα έξω: Ότι δεν προσπαθήσαμε. Ίσως να μη γνωριζόμασταν καλά, αλλά αυτά είναι στο παρελθόν. Στο τέλος αύριο θα μας ενδιαφέρει μόνο το επόμενο παιχνίδι".

    Κούπερ: "Να "αγγίξουμε" την τελειότητα"

    Την "τελειότητα", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, θέλει να αγγίξει την Πέμπτη ο Αρης στο "Μπάι Αρένα", ώστε να υποτάξει, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ, την Μπάγερ Λεβερκούζεν (20.00, Novasports1).

    "Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για το παιχνίδι. Ξέρουμε τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, όπως και το ότι είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι σε τέτοιες διοργανώσεις. Για να κερδίσουμε, όμως, πρέπει να είμαστε τέλειοι με όλη την έννοια της λέξης. Πρέπει να είμαστε άψογοι σε όλες τις γραμμές και για να γίνει αυτό, επιβάλλεται όλοι να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με απόλυτη συγκέντρωση, με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

    Να παίξουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούμε", ανέφερε ο Αργεντινός τεχνικός, λίγο πριν την προπόνηση των "κίτρινων" σε γερμανικό έδαφος και πρόσθεσε: "Πάντα είμαστε αισιόδοξοι, φιλοδοξίες υπάρχουν και τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτά θα είναι τα κατάλληλα εργαλεία, για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα".

    Σχολιάζοντας τον αντίπαλο είπε: "Η Λεβερκούζεν είναι πληρέστατη, όσες αλλαγές κι αν κάνει. Δεν αλλάζει, όμως, τον τρόπο παιχνιδιού της. Αυτός παραμένει ίδιος. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Δεν ξέρω αν θα μας διευκολύνει ή αν θα μας δυσκολέψει, αλλά όπως και να έχει, εμείς πάντα προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τον σπουδαιότερο αντίπαλο".

    Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του Γιουπ Χάινκες, για τις αμυντικές ικανότητες του Αρη, τόνισε: "Έχει κάνει κι αυτός ένα πλάνο από την πλευρά του και περιμένει έναν σοβαρό Αρη που θα αμυνθεί. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει κανέναν. Για να πάρουμε εμείς κάτι θετικό, πρέπει να αγγίξουμε το τέλειο παιχνίδι".

    Σε ερώτηση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου στον πάγκο του Αρη, απάντησε: "Δεν κατάλαβα πώς πέρασε αυτός ο ένας χρόνος, αλλά είμαι ευχαριστημένος που επέλεξα την Ελλάδα και τον Αρη για να συνεχίσω την καριέρα μου. Πιστεύω ότι ως τώρα πήγαμε αρκετά καλά, ακόμη κι αν υπήρξαν άσχημα αποτελέσματα. Ευελπιστώ να πάμε ακόμη καλύτερα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Μπάγερ".

    Ο Μιχάλης Σηφάκης, από την πλευρά του, επισήμανε: "Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα, για τον αντίπαλο δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Μπορούμε, όμως, να τα καταφέρουμε, όπως έχουμε αποδείξει ως τώρα σε τέτοια παιχνίδια. Είμαστε προετοιμασμένοι, ανυπομονούμε να ξεκινήσει το παιχνίδι. Το γεγονός ότι η Λεβερκούζεν έκανε μία ή δύο ευκαιρίες στην έδρα μας, σημαίνει ότι αμυντικά στεκόμαστε καλά. Δεν είναι κάτι που έχει να κάνει μόνο με τον τερματοφύλακα, αλλά με τη συλλογική δουλειά. Η συνολική εικόνα δεν αφορά μόνο την άμυνα, αλλά και τις αντεπιθέσεις και επιθέσεις. Εύχομαι να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό".

    Συνέχισε ο διεθνής τερματοφύλακας λέγοντας: "Για μας, είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση το να αγωνίζεται ο Αρης σε μεγάλες διοργανώσεις, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι όμορφη στιγμή για την καριέρα μας και ο συγκεκριμένος αγώνας. Στιγμή την οποία ελπίζουμε να χαρούμε και να την ευχαριστηθούμε με ένα καλό αποτέλεσμα".

    Κατέληξε τονίζοντας: "Στη βαθμολογία του ομίλου όλες οι ομάδες είμαστε κοντά. Ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Μπάι Αρένα" θα μας βάλει στο παιχνίδι μέχρι τέλους. Κανείς δεν περίμενε να είμαστε στους ομίλους και να διεκδικούμε τη 2η θέση αυτήν τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, ώστε να πάρουμε την πρόκριση".

    Χάβος: "Σκέφτομαι μέρα-νύχτα πως θα κερδίσουμε"

    Ποντάροντας στο μέγιστο βαθμό στην έδρα του ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, τη Βιγιαρεάλ, ο ΠΑΟΚ.

    "Πρόκειται για κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι. Στον όμιλο μας όλα είναι ανοικτά, με όλες τις ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση. Κάθε αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό για την κατάκτηση της. Παίζουμε στην έδρα μας, που μας δίνει άλλη ώθηση και ψυχολογία. Ελπίζουμε με τη βοήθεια κόσμου να πάρουμε τη νίκη", δήλωσε για τη μάχη με τους Ισπανούς ο Μάκης Χάβος και συνέχισε:

    "Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τη Βιγιαρεάλ, είδαμε ότι είναι ομάδα που παίζει επιθετικά με πλουραλισμό, έχει αυτοματισμούς, συγχρονισμό. Διαλέξαμε στο παιχνίδι στην έδρα της να την αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένο τρόπο, αμυντικά ήμασταν καλά, μας έλειψε το επιθετικό κομμάτι.

    Αύριο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Όπως προείπα, είναι σημαντικό το ότι παίζουμε στην έδρα μας. Η Βιγιαρεάλ, βέβαια, και εκτός έδρας δεν παίζει καταστροφικό ποδόσφαιρο, αγωνίζεται με 4-4-2, είναι από τις λίγες ομάδες που παίζει επιθετικά. Το ίδιο θα είμαστε και εμείς. Επιθυμούμε τη νίκη και θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά".

    Ερωτηθείς σχετικά ο τεχνικός του "Δικεφάλου" επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του, σε ότι αφορά το αγωνιστικό πλάνο του. "Εχουμε σκέψεις, θα τα δούμε όλα στο παιχνίδι", απάντησε και πρόσθεσε: "Με δύο νίκες περνάς στην επόμενη φάση. Στόχος είναι το θετικό αποτέλεσμα, αυτό επιδιώκει ο ΠΑΟΚ σε κάθε γήπεδο που αγωνίζεται. Παίζοντας με τη Βιγιαρεάλ δε θέλω να πω ότι η ισοπαλία θα είναι αποτυχία, το πλάνο, όμως, είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι".

    Σε προσωπικό επίπεδο εξήγησε ότι: "Όπως ένιωσα στο πρώτο παιχνίδι, νιώθω και τώρα. Δεν υπάρχει βάρος. Κάνοντας σωστά τη δουλειά μου γιατί να έχω βάρος; Ισα -ίσα, έχω χαρά. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω τη δουλειά μου στο αγωνιστικό κομμάτι, τίποτα άλλο. Να σκέφτομαι μέρα-νύχτα πως θα κερδίζει ο ΠΑΟΚ".

    Κατέληξε λέγοντας: "Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πάντα πρόκληση. Δίνουν άλλο κίνητρο από μόνα τους. Δε δέχομαι, όμως, ότι οι ποδοσφαιριστές δίνουν άλλο βάρος σε αυτά".

    Ο Πάπλο Κοντρέρας, από τη πλευρά του, τόνισε: "Πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στο γήπεδο μας. Σεβόμαστε το μεγάλο αντίπαλο, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε πολύ περισσότερα και να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Η Βιγιαρεάλ απέδειξε στο μεταξύ μας παιχνίδι ότι είναι πολύ καλή ομάδα, με συμπαγή επίθεση με γνωστούς και καλούς παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε και να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας".

    Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός πρόσθεσε: "Είναι γεγονός πως όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας. Πετύχαμε τρεις νίκες το τελευταίο διάστημα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι".

    Παίζουν τα ρέστα τους...



    Με τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής και με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, συνεχίζεται το Europa League. Στο πλαίσιο του 2ου ομίλου, ο Αρης φιλοξενείται (20:00) από την Λεβερκούζεν και η αποστολή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη, αφού οι Γερμανοί θέλουν την νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από την πλευρά τους, οι "κίτρινοι" που διεκδικούν με αξιώσεις ένα "εισιτήριο" για την συνέχεια της διοργάνωσης, θα επιδιώξουν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης δοκιμάζεται στο Τροντχάιμ με την Ρόζενμποργκ και είναι το φαβορί για την νίκη.

    Παράλληλα και για τον 4ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί (20:00) την Βιγιαρεάλ και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να διατηρήσει τις αυξημένες ελπίδες πρόκρισης. Οι Ισπανοί δεν βρίσκονται σε ιδανική κατάσταση, όμως σκοράρουν κατά βούληση και αυτό είναι το πρόβλημα που καλούνται να περιορίσουν πρωτίστως οι παίκτες του "δικεφάλου" του Bορρά. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μπριζ θα φιλοξενήσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, όπου δεν υπάρχει φαβορί.

    Ακόμη, για τον 7ο όμιλο, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει (22:00) την Αντερλεχτ, που έρχεται στην Αθήνα για να αποσπάσει αποτέλεσμα, έτσι ώστε να παραμείνει στην διεκδίκηση ενός "εισιτηρίου" για την επόμενη φάση. Από την πλευρά τους, οι παίκτες της "Ενωσης" θέλουν βαθμό ή βαθμούς για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης και για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να ξεπεράσουν τις απουσίες των Γεωργέα, Γιάχιτς, Δέλλα, Ντιόπ, Σκόκο, Μπερνς, Λυμπερόπουλου και Γκερέιρο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μάκου. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Χάιντουκ Σπλιτ υποδέχεται την πρωτοπόρο Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης -που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην συνέχεια της διοργάνωσης- και με νίκη θα μπει με αξιώσεις στο "κυνήγι" της πρόκρισης.

    Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Λεχ Πόζναν-Μάντσεστερ Σίτι (1ος όμιλος), Λέφσκι Σόφιας-Λιλ (3ος), Ντιναμό Κιέβου-Αλκμααρ (5ος), ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παλέρμο (6ος), Χετάφε-Στουτγκάρδη (8ος), Σαμπντόρια-Μέταλιστ (9ος), Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ (10ος), Λίβερπουλ-Νάπολι (11ος) και Πόρτο-Μπεσίκτας (12ος).

    Αναλυτικά το πρόγραμμα:
    1ος όμιλος
    Λεχ Πόζναν-Μάντσεστερ Σίτι
    Γιουβέντους-Σάλτσμπουργκ

    2ος όμιλος
    Ρόζενμποργκ-Ατλέτικο Μαδρ.
    Λεβερκούζεν-Αρης

    3ος όμιλος
    Γάνδη-Σπόρτινγκ Λισ.
    Λέφσκι Σόφιας-Λιλ

    4ος όμιλος
    ΠΑΟΚ-Βιγιαρεάλ
    Μπριζ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

    5ος όμιλος
    ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Σερίφ Τιρασπόλ
    Ντιναμό Κιέβου-Αλκμααρ

    6ος όμιλος
    ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παλέρμο
    Λοζάνη-Σπάρτα Πράγας

    7ος όμιλος
    Χάιντουκ Σπλιτ-Ζενίτ
    ΑΕΚ-Αντερλεχτ

    8ος όμιλος
    Οντένσε-Γιουνγκ Μπόις
    Χετάφε-Στουτγκάρδη

    9ος όμιλος
    Σαμπντόρια-Μέταλιστ
    Αϊντχόφεν-Ντέμπρετσεν

    10ος όμιλος
    Παρί Σ.Ζ.-Ντόρτμουντ
    Σεβίλη-Καρπάτι

    11ος όμιλος
    Στεάουα-Ουτρέχτη
    Λίβερπουλ-Νάπολι

    12ος όμιλος
    Ραπίντ Βιένης-ΤΣΣΚΑ Σόφιας
    Πόρτο-Μπεσίκτας