Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπέντερ είχε την ασπιρίνη!!

Ο Μπέντερ είχε την ασπιρίνη
Ένα γκολ του Λαρς Μπέντερ στο 70ο λεπτό χάρισε στη Λεβερκούζεν τη νίκη επί της Μάιντς με 3-2 στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική στην Bundesliga. Η ομάδα του Ρόμπιν Ντουτ, που είχε προηγηθεί με 2-0, με το τρίποντο αυτό εδραιώθηκε στην έκτη θέση με 29 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι φάνηκε να καθαρίζουν γρήγορα το ματς, καθώς στο 11’ το αυτογκόλ του Πόσπεχ και στο 35’ η κεφαλιά του Φρίντριχ τούς έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ένα τρίλεπτο αδράνειας, ωστόσο, στις αρχές της επανάληψης επέτρεψε στη Μάιντς να ισοφαρίσει με γκολ των Πολάνσκι (50’) και Καλιγκιούρι (53’). Τη λύση στη Λεβερκούζεν έδωσε ο Μπέντερ με κεφαλιά στο 70ο λεπτό.

Νωρίτερα, η Ντόρτμουντ είχε περάσει με το επιβλητικό 5-1 από το Αμβούργο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/1

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 3-1
(11’ Ρόις, 41’, 72’ Χέρμαν-76’ Σβαϊνστάιγκερ)

Σάββατο 21/1 (16:30)

Νυρεμβέργη-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(43’ Έσβαϊν, 85’ Μαρό)

Σάλκε-Στουτγάρδη 3-1
(3’ Μάτιπ, 58’ Παπαδόπουλος, 80’ Ντράξλερ)

Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 1-0
(88’ Γκίντερ)

Χόφενχαϊμ-Ανόβερο 0-0

Βόλφσμπουργκ-Κολωνία 1-0
(78’ Πόλτερ)

Καϊζερσλάουτερν-Βέρντερ Βρέμης 0-0

Κυριακή 22/1

Αμβούργο-Ντόρτμουντ 1-5
(86’ Γκερέρο-16’ Γκρόσκροϊτς, 37’, 83’ Λεβαντόφσκι, 58’, 76’ πεν. Μπλαστσικόφσκι)

Λεβερκούζεν-Μάιντς 3-2
(11’ αυτ. Πόσπεχ, 35’ Φρίντριχ, 70’ Μπέντερ-50’ Πολάνσκι, 53’ Καλιγκιούρι)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27/1

Ανόβερο-Νυρεμβέργη (21:30)

Σάββατο 28/1 (16:30)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο
Άουγκσμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ
Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ
Κολωνία-Σάλκε 19:30

Κυριακή 29/1

Μάιντς-Φράιμπουργκ (16:30)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (18:30)

πηγή: sportfm.gr

Μπράβο Ντουγκλάο!!

Μπράβο Ντουγκλάο
Αφού νίκησε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας την προηγούμενη αγωνιστική, η Μπράγκα επικράτησε και της Ρίο Άβε με 2-1, με πρωταγωνιστή ένα «δικό» μας παιδί. Ο Ντουγκλάο, που φόρεσε την περσινή περίοδο την φανέλα της Καβάλας, έβαλε μπροστά την ομάδα του, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και έδωσε το σύνθημα της νίκης στους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Η Μπράγκα συνεχίζει το κυνήγι των Μπενφίκα και Πόρτο στην βαθμολογία, αφού νίκησε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ, παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και περιμένει στην γωνία κάποια γκέλα των πρωτοπόρων Μπενφίκα και Πόρτο. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως για την Ρίο Άβε μείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μπράγκα, ο ομώνυμος της αντιπάλου Μπράγκα.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, ξεχωρίζει η νίκη της ουραγού Πάσος Φερέιρα επί της Σετούμπαλ με 2-1. Μάλιστα, με ανατροπή στα τελευταία λεπτά του ματς χάρη στα δύο γκολ του Χοσέ.


Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

Ακαντέμικα-Λεϊρία 0-0

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Μπέιρα Μαρ-Μαρίτιμο 1-2

(79’ Ζανγκ-18’ Σάμι, 67’ Ντίας)

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Νασιονάλ-Φεϊρένσε 2-0

(42’ Σκόλνικ, 52΄ Μορένο)

Πάσος Φερέιρα-Σετούμπαλ 2-1

(84’, 90’ Χοσέ -81’ Λόπεζ)

Μπράγκα- Ρίο Άβε 2-1

(39’ Ντουγκλάο, 43’ Μπαρμπόσα-90’+3 Μπράγκα)

Πόρτο-Γκιμαράες (20:15)
Μπενφίκα-Ζιλ Βιθέντε (22:15)

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Ολιανένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:15)

Το πρόγραμμα της επόμενης (17ης) αγωνιστικής

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Γκιμαράες-Νασιονάλ (22:15)

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

Ρίο Άβε-Ακαντέμικα (20:30)
Φεϊρένσε-Μπενφίκα (22:30)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Λεϊρία-Πάσος Φερέιρα (18:00)
Σετούμπαλ-Ολιανένσε (18:00)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπέιρα Μαρ (19:00)
Ζιλ Βιθέντε-Πόρτο (21:15)

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

Μαρίτιμο-Μπράγκα (22:15)

πηγή: sportfm.gr

Και δύο… δέκα!!


Και δύο… δέκα!
Μετά το 8-2 με το οποίο η Γιουνάιτεντ είχε επικρατήσει της Άρσεναλ στο «Όλντ Τράφορντ» τον περασμένο Αύγουστο, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-1 και στο «Έμιρεϊτς» για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και… ολοκλήρωσαν την δουλειά, φτάνοντας συνολικά τα δέκα τέρματα ενεργητικό κόντρα στους «κανονιέρηδες». Έτσι η ομάδα του Φέργκιουσον, δεν έχασε την επαφή της με την κορυφή της και την Σίτι.

Η νίκη (3-2) της Μάντσεστερ Σίτι επί της Τότεναμ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα στο «Etihad Stadium» που προηγήθηκε του ντέρμπι στο Λονδίνο, άφησε τη Γιουνάιτεντ με τη μισή χαρά, αφού περίμενε πως και πως το στραβοπάτημα των «πολιτών». Πριν τη σέντρα του ντέρμπι με την Άρσεναλ οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονταν στο -6, η αποστολή τους ήταν να επανέλθουν στη διαφορά των μόλις τριών πόντων που διατηρούσαν. Στόχος επετεύχθη!

Κόντρα σε μια πολύ διαφορετική Άρσεναλ από αυτή που αντιμετώπισε τον περασμένο Αύγουστο και επί της οποίας σκόραρε 8 φορές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε, αλλά κατέκτησε τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσει το κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι!

Α’ ημίχρονο:

Αυτό το ντέρμπι θα ήταν πολύ διαφορετικό από την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες. Η Άρσεναλ δεν ήταν πια η ομάδα που δεν… ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο. Το «σφιχτό» παιχνίδι που επέλεξαν οι δύο προπονητές, ήταν η αιτία για την οποία οι κλασσικές ευκαιρίες έλειψαν από την αναμέτρηση που έδειχνε όλο και περισσότερο ότι χρειαζόταν να πάρει κάτι παραπάνω από κάποιον που θα αποφάσιζε να το πάρει πάνω του. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανησύχησε ακόμη περισσότερο όταν στο 17’ ο Τζόουνς αποχώρησε τραυματίας, αλλά αυτή η ανησυχία και το νέο «χτύπημα» ατυχίας, πείσμωσε ακόμη περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του!

Με πρωτοστάτες τους Νάνι και Γκιγκς, οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριάρχησαν. Οι δύο ποδοσφαιριστές έτρεχαν για… δύο ο καθένας, προσπαθούσαν να ανοίξουν ρήγματα και αφού ο Ουαλός ήλεγχε τα πάντα στη μεσαία γραμμή, ο Πορτογάλος έκανε ατελείωτες κούρσες από αριστερά. Από εκεί δηλαδή που ήρθε η πρώτη εξαιρετική ευκαιρία και το γκολ για τη Γιουνάιτεντ! Ο Νάνι στο 35’ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έπειτα από γύρισμα του Εβρά, αλλά το χαμηλό σουτ που δοκίμασε μπλόκαρε ο Σέζνι. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όμως, ο Ράιαν Γκιγκς θα έβαζε τη δική του πινελιά, Με εξαιρετική σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, επέτρεψε στον Βαλένσια με παλικαρίσια κεφαλιά να κάνει το 1-0!

Β’ ημίχρονο:

Ντέρμπι. Ο χαρακτηρισμός με τον οποίο περίμεναν όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου την αναμέτρηση στο «Έμιρεϊτς», επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο. Ευκαιρίες εκατέρωθεν, καταιγιστικός ρυθμός και ένα πραγματικό ροντέο το παιχνίδι ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 50ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια σουτάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, λίγο αργότερα ο Τσάμπερλεϊν πέτυχε το δεξί δοκάρι του Λίντεργκαρντ, η Γιουνάιτεντ απάντησε στο 63’ με τον Γουέλμπεκ που είδε τον Μερτεσάκερ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή και το ματς είχε πάρει φωτιά!

Από ένα τέτοιο ντέρμπι, ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μεγάλες προσωπικότητες. Αφού, λοιπόν, ο Ράιαν Γκιγκς είχε «μιλήσει» στο πρώτο μέρος, ήρθε η σειρά του Ρόμπιν Φαν Πέρσι που στο 71’ και έπειτα από ασίστ του Τσάμπερλεϊν, με γυριστό αριστερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και το πανηγύρισε έξαλλα! Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο «Έμιρεϊτς» θα μπορούσε κάλλιστα να έχει προκαλέσει την «κατάρρευση» της Γιουνάιτεντ βλέποντας τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα και το άγχος να αυξάνεται. Οι «κόκκινοι διάβολοι», όμως, δεν είναι τυχαία η πιο πετυχημένη ομάδα της Αγγλίας, έχει μάθει να αντέχει στα δύσκολα και με τον Γουέλμπεκ στο 82ο λεπτό έφυγαν από το Λονδίνο με τους τρεις βαθμούς της νίκης που ήρθε με τελικό σκορ 2-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζουρού (46’ Γέναρις), Ροσίτσκι, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν (74’ Αρσάβιν), Ράμσεϊ (83’ Παρκ), Σονγκ, Φαν Πέρσι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεργκαρντ, Εβρά, Τζόους (17’ Ράφαελ), Έβανς, Σμόλινγκ, Γκιγκς, Κάρικ, Νάνι (75’ Σκόουλς), Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Πηγή: www.england365.gr

«Αλλοίωση του πρωταθλήματος»

«Αλλοίωση του πρωταθλήματος»
Πυρά κατά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ από την διοίκηση του Ολυμπιακού με αφορμή την διαιτησία στο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη που συνοδεύτηκε με ήττα.

Μετά από τη λήξη του αγώνα σχολίαζαν την εικόνα της αναμέτρησης αφήνοντας σαφείς αιχμές.

«Υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος, για μία ακόμα φορά ένα ακόμα ματς. Από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ δίνουν αγώνα για να μην πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα», έλεγαν άνθρωποι των ερυθρολεύκων.

«Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά άτυχος, δεν μας δόθηκε η ευκαιρία από τον Κωνσταντινέα, ούτε καν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τον βαθμό της ισοπαλίας», ανέφεραν για τη διαιτησία και κατέληγαν:

«Ο Κωνσταντινέας καταδίκασε και πάλι τον Ολυμπιακό, όπως είχε συμβεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τον Κωνσταντινέα τον καλούμε να μην ασχολείται με την διαιτησία, αλλά να επιστρέψει στον φούρνο του. Αυτό είναι το καθαρό ποδόσφαιρο που θέλουν; Να μας το πούνε αν δεν θέλουν στο ποδόσφαιρο επενδυτές και ομάδες με υγεία ή αν θέλουν διαλυμένους συλλόγους κι αυτούς που περιμένουν τον Αλαντίν να τους σώσει».

Έχασε την ευκαιρία!!


Έχασε την ευκαιρία
Την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Ολλανδίας, ύστερα από την ισοπαλία της Άλκμααρ, δεν εκμεταλλεύτηκε η Αϊντχόφεν, η οποία έμεινε ισόπαλη στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ουτρέχτη, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Η Ουτρέχτη άνοιξε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο (66ο λεπτό, Λιλίπαλι), ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις πέντε λεπτά, αφού στο 71ο λεπτό ο Τοϊβονέν ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Ο βαθμός της ισοπαλίας ανέβασε την Ουτρέχτη στην 14η θέση, στην οποία ισοβαθμεί με την Βάαλβικ.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (20/1)

Ντεν Χάαγκ-Ρόντα 3-3
(3΄Φερχόεκ, 24΄, 58΄Βισέντο - 14΄Γιούνκερ, 48΄, 82΄Μαλκί)

Σάββατο (21/1)

Ντε Γκράαφτσαπ-Χέρενφεν 0-2
(12’ πεν., 78’ Ντοστ)

Εξέλσιορ-Μπρέντα 3-0
(36’ Γιάνγκα, 63’ Άλμπεργκ, 89’ Μάατσεν)

Τβέντε-Βάαλβαϊκ 5-0
(26’, 54’ πεν. Ντε Γιονγκ, 35’ Μπαϊράμι, 65’ Τσάντλι, 81’ Τζον)

Κυριακή (22/1)

Φίτεσε-Ναιμέγκεν 0-1
(75΄Τζορτζ)

Άλκμααρ-Άγιαξ 1-1
Γκρόνινγκεν-Χέρακλες 2-1
Φένλο-Φέγενορντ 2-1
Ουτρέχτη-Αϊντχόφεν 1-1

Η επόμενη (19η) αγωνιστική:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Αϊντχόφεν-Φίτεσε

Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Χέρενφεν-Ουτρέχτη
Χέρακλες-Εξέλσιορ
Μπρέντα-Ντε Γκράαφτσαπ
Ρόντα-Άλκμααρ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Φέγενορντ-Άγιαξ
Τβέντε-Γκρόνιγκεν
Βάαλβικ-Φένλο
Ναιμέγκεν-Ντεν Χάαγκ

πηγή: sportfm.gr

Μαρκόπουλος: «Δεν είχαμε πολλές λύσεις»


Μαρκόπουλος: «Δεν είχαμε πολλές λύσεις»
Στις λιγοστές λύσεις του ΠΑΟΚ, λόγω των πολλών τραυματισμών, στάθηκε μετά τη νίκη επί της Καβάλας, ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Για το λόγο αυτό ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ελπίζει να προσαρμοστούν το ταχύτερο οι νέες προσθήκες της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος:

«Έχουμε παίκτες οι οποίοι δε συμμετέχουν στις προπονήσεις λόγω τραυματισμών. Ο Γκίντενς έχει πρόβλημα, τον βάλαμε να δούμε μήπως είναι καλύτερος, αλλά δεν μπόρεσε. Ο Καλαμπάκας είχε πρόβλημα, ο Τσακαλέρης έχει βγει έξω με τη μέση του. Ήρθαν νέοι παίκτες και δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως θέλανε. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, έκαναν στην πράξη αυτά που συζητήσαμε», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε: «Δείξαμε κάποιες αδυναμίες στα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά σίγουρα δεχθήκαμε κάποια καλάθια με ελεύθερα σουτ. Η Καβάλα είχε μεγάλη ευστοχία, ενώ εμείς δεν είχαμε και πολλές λύσεις. Βρήκαμε λύσεις επιθετικά ακόμη και στη ζώνη και φτάσαμε στη νίκη. Ελπίζω στη συνέχεια να ελαττωθούν οι δυσκολίες και να μπορέσουμε να δεθούμε περισσότερο».

Για το χρόνο προσαρμογής των νέων παικτών: «Οι ομάδες κάτω από τον τρίτο είναι στο ίδιο επίπεδο και όλα τα παιχνίδια είναι ρευστά. Δεν μπορείς να στοχεύσεις. Θα φανεί στη συνέχεια πόσο χρόνο θα χρειαστούν οι νέοι. Δε γνωρίζουμε το παιχνίδι κανενός από τους νέους. Δεν ξέρουμε ο Πέτγουεϊ πώς πατάει, ποιες είναι οι αδυναμίες του, πώς πρέπει να τον παίζουν οι συμπαίκτες του».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Οι αλλαγές έγιναν λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν. Το να μείνει κάποιος παίκτης που είναι απλήρωτος, είναι χειρότερο από το να έρθει κάποιος που μπορεί να πληρωθεί».

Για τον Δήμο Ντικούδη: «Τι να πω για τον Δήμο. Ο παίκτης έχει παίξει σε πολύ μεγάλες ομάδες, έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας. Είναι καλός παίκτης και στην ηλικία που είναι, την προσπάθεια που κάνει είναι αξιέπαινος από πολλές απόψεις».

Από την πλευρά του, ο Ούρος Ντούβνιακ είπε: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, γιατί έχουν έρθει καινούριοι παίκτες. Είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι λογικό, καθώς έχει αλλαγές το ρόστερ. Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου γιατί πετύχαμε σημαντική νίκη. Αισθανόμουν πολύ καλά. Έγινε αυτό που ήθελα, να πάρω χρόνο συμμετοχής και να βοηθήσω την ομάδα. Προσαρμόζομαι εύκολα σε όποια ομάδα κι αν πάω, με βοηθάνε οι συμπαίκτες μου εδώ στον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και στη συνέχεια».

Ακτή, όπως λέμε… Τσέλσι! (video)

Ακτή, όπως λέμε… Τσέλσι! (video)
Με γκολ του μεγάλου της αστεριού, Ντιντιέ Ντρογκμπά, η Ακτή Ελεφαντοστού ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσεις της στο Κόπα Άφρικα, νικώντας, με 1-0 το Σουδάν.

Η εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Ακτή, πήρε το «τρίποντο» με συνδυασμό των παικτών της Τσέλσι, αφού το γκολ προήλθε από σέντρα του Σαλομόν Καλού και κεφαλιά του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 39’, δίνοντας στην Ακτή το προβάδισμα από το πρώτο μέρος.

Οι «ελέφαντες» ήταν εκείνοι που κυριάρχησαν στο παιχνίδι χωρίς να ιδρώσουν, είναι η αλήθεια, αλλά όσο δεν «κλείδωναν» το ματς και με δεύτερο τέρμα, οι παίκτες του Σουδάν… ξεθάρρευαν, έκαναν κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο.



Ακτή Ελεφαντοστού: Μπουμπακάρ, Κ. Τουρέ, Γκοσό, Καλού, Τιοτέ (84’ Κεϊτά), Γιάο, Ντρογκμπά, Τιενέ, Γ. Τουρέ, Λολό, Μπαμπά.

Σουδάν: Μαγκούμπ, Μπασίρ, Αμπνταλά, Γουσίφ, Μοστφα, Αλί Ιντρίς, Καμάλ, Γκαμπίρ, Ετέμπ, Αχμέντ, Ισάκ.



πηγή: sportfm.gr

Παράπονα από Μαντσίνι!!

Παράπονα από Μαντσίνι
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τα έψαλε στους παίκτες του μετά τη νίκη της Σίτι επί της Τότεναμ στο Μάντσεστερ με 3-2. Ο Ιταλός τεχνικός δεν ήταν ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του επέτρεψε στα «σπιρούνια» να ισοφαρίσουν από 2-0 σε 2-2, όπως αποκάλυψε ο συνεργάτης του, Ντέιβιντ Πλατ.

«Δεν φώναζε, αλλά έκανε έντονες παρατηρήσεις. Δεν του άρεσε ο τρόπος με τον οποίο κάναμε δώρο το πρώτο γκολ και η έλλειψη συγκέντρωσης που επέτρεψε στην Τότεναμ να μπει τόσο γρήγορα ξανά στο παιχνίδι μετά το 2-0. Έκανε σαφές τι ήθελε να πει», δήλωσε ο παλαίμαχος φορ, ενώ τόνισε τη σημασία της νίκης για τους «πολίτες». «Ήταν ένα φανταστικό ματς, ειδικά το δεύτερο μέρος, και μία σημαντική νίκη για μας. Τη μια στιγμή φαινόταν πιθανό να χάσουμε και τελικά κερδίσαμε. Πάντως ακόμη υπάρχει δρόμος για τον τίτλο. Είναι ανοικτή η μάχη του πρωταθλήματος».

πηγή: sportfm.gr

Ουζουνίδης: «Τέτοιες νίκες δίνουν δύναμη»


Ουζουνίδης: «Τέτοιες νίκες δίνουν δύναμη»
Συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ύστερα από η νίκη της Ξάνθης επί του Ολυμπιακού στα Πηγάδια (1-0). Ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε πως η ομάδα του είχε όλα όσα χρειάζονταν για να πάρει το τρίποντο, χαρακτηρίζοντας το πολύ μεγάλο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη Συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό:
«Πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν στο ματς και για το τελικό αποτέλεσμα. Την Τρίτη αποκλειστήκαμε σε ένα ματς που ο αντίπαλος έκανε δύο σουτ. Σήμερα σταθήκαμε πιο τυχεροί.
Όταν παίζεις με ομάδες επιπέδου Ολυμπιακού και κυρίως σε ένα ματς που το θέλουν πολύ και οι δύο ομάδες πρέπει να είσαι οργανωμένος, συγκεντρωμένος και πρέπει να σταθείς τυχερός στις φάσεις που θα δημιουργηθούν. Εμείς τα είχαμε όλα αυτά.

Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε καλύτερες αντεπιθέσεις και να τελειώναμε κάποιες φάσεις ακόμα. Η προσπάθεια που έγινε ήταν πολύ μεγάλη.

Είχαμε πολλά προβλήματα με την είσοδο του Ντιόγο. Δυστυχώς χάσαμε εκεί τα μαρκαρίσματα, αλλά όσο περνούσε η ώρα βρήκαμε τις λύσεις. Είναι ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα για εμάς, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε.
Τέτοιες νίκες απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους δίνουν δύναμη στην ομάδα και κυρίως σε αυτά τα παιδιά που μπαίνουν στο γκρουπ.

Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή συνέχεια. Είναι σίγουρα η καλύτερη ομάδα. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Και για αυτόν ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς».

Για το ντεμπούτο του Μπαξεβανίδη:
«Νομίζω ότι είναι από τους πιο αδικημένους της ομάδας γιατί παίζει σε μία θέση που δεν έχει πάρει πολλές ευκαιρίες λόγω παρουσίας άλλων παικτών εκεί. Όταν τον βάζω όμως σε τέτοια ματς, σημαίνει ότι τον εμπιστεύομαι. Το ξέρει καλά το παιδί. Είναι επαγγελματίας και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι για να έχουμε άλλη μία αξιόπιστη λύση».

"Το πρόγραμμα φταίει"...!!

Ο Μπάμπης Τεννές στις δηλώσεις του μετά το 1-1 με την Κέρκυρα στάθηκε στο γεγονός πως ο Παναιτωλικός παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ αναφέρθηκε και στις απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει.
"Το πρόγραμμα φταίει"...

Για τον αγώνα και τη διαιτησία: «Είναι κάποια πράγματα που συμβαίνουν μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος και πρέπει να τα επισημάνουμε. Ο προγραμματισμός των αγώνων από Πέμπτη-Κυριακή και Τετάρτη-Κυριακή μας δημιουργεί προβλήματα. Όπως στο παιχνίδι στην Τρίπολη έτσι και σήμερα υπήρχαν κάποια διαιτητικά λάθη σε βάρος μας. Στην Τρίπολη ήταν πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ μας, και σήμερα το γκολ που πετύχαμε στις καθυστερήσεις, όπως μου είπαν ήταν κανονικό».
Για την απόδοση των παικτών του: «Από 'κει και πέρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα παιδιά και τους έδωσα συγχαρητήρια για την απόδοσή τους. Χωρίς υπερβολή, βάζοντας και τον Κουτρουμάνο μέσα, είχαμε έξι απουσίες βασικών παικτών».
Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα: «Το ρόστερ είναι επαρκές για να παραμείνουμε στην κατηγορία και εξακολουθώ και πιστεύω στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Είχαμε πει για τρεις μεταγραφές και πιστεύω ότι θα γίνουν. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρούμε παίκτες με τις προϋποθέσεις που θέλουμε, αφού είναι κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να πετύχουμε».
Για τις μεταγραφές: «Το χειρίζεται το τμήμα σκάουτινγκ και είναι θέμα της διοίκησης, να σας πει».
Για τους τραυματίες: «Θεωρώ σίγουρο πως στα Γιάννενα θα επιστρέψουν Ρότσα, Θεοδωρίδης και Εντζεγκουέλε και έχει πιθανότητες και ο Χαριστέας».

''Ηττηθήκαμε στο καλύτερο παιχνίδι του 2012!''

Δεν μπορούσε να πιστεύσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε πως έχασε ο Ολυμπιακός από την Ξάνθη, με τον προπονητή των “ερυθρόλευκων” να τονίζει ότι οι παίκτες του έκαναν το καλύτερο ματς της χρονιάς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις απουσίες...

''Ηττηθήκαμε στο καλύτερο παιχνίδι του 2012!''
«Σήμερα χάσαμε αλλά η αλήθεια είναι ότι πιστεύουμε πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι δεν πήραμε έναν βαθμό μετά από τόσες ευκαιρίες. Η Ξάνθη βρίσκεται σε καλή φάση, αλλά δεν μας απείλησε. Είναι περίεργο που επιστρέφουμε με μηδέν βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω ότι είχαμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της μπάλας. Ελέγχαμε τις αντεπιθέσεις της Ξάνθης η οποία προσπάθησε έτσι να καταφέρει κάποια πράγματα Στο Β' μέρος κάναμε ευκαιρίες και είναι πολύ δύσκολο να δεχθούμε ότι χάσαμε το ματς.
Πιστεύω ότι κι εμείς είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να πάρουμε έστω τον βαθμό. Μέσα στο 2012 είναι το καλύτερό μας παιχνίδι, παρόλα αυτά χάσαμε από μία μακρινή μπαλιά και με μικρή απειλή από την Ξάνθη. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πορσπάθεια του αντιπάλου, που κάνει μία καλή σεζόν», τόνισε αρχικά ο Βάσκος και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

Είδαμε ένα άγχος στις κινήσεις των παικτών. Μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση ενόψει των επόμενων αγώνων;
«Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν μένουμε πίσω στο σκορ. Παίζουμε με μεγάλη βιασύνη. Όσο ήταν το σκορ 0-0, είχαμε τον έλεγχο και μπορούσαμε να το παλέψουμε. Όταν είδαμε τον χρόνο να ξεφεύγει, τα πράγματα έγιναν πιο νευρικά.
Παρόλο που είχαμε τον χρόνο να διορθώσουμε τα πράγματα αυτό δεν έγινε. Είναι αλήθεια πώς όταν μένουμε πίσω στο σκορ και το γκολ δεν έρχεται, αρχίζουν οι παίκτες να παίζουν πολύ βιαστικά και αυτό μας κάνει να είμαστε νευρικοί. Αυτό προέρχεται ότι είμαστε πίσω στη βαθμολογία και δεν πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς».

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε εμφανές πρόβλημα στο να δημιουργήσει κλασική φάση. Οφείλεται στις απουσίες των Τζιμπούρ και Μιραλάς;
«Η αλήθεια είναι ότι έλλειπαν δύο πολύ σημαντικοί επιθετικοί για εμάς, όμως ακόμα και με την απουσία τους δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να βάλουμε ένα γκολ. Δεν μας αρέσει να κοιτάμε τους παίκτες που δεν είναι εδώ. Χωρίς αυτούς θα μπορούσαμε να σκοράρουμε».

"Ο Πιλάβιος και η ΚΕΔ θέλουν να δώσουν το πρωτάθλημα στους ανύπαρκτους"

Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για "σφαγή" του Ολυμπιακού στην Ξάνθη από τη διαιτησία και συμπλήρωσε πως "για όλα φταίει ο Πιλάβιος και η ΚΕΔ που θέλει να δώσει το πρωτάθλημα στους ανύπαρκτους"...

"Ο Πιλάβιος και η ΚΕΔ θέλουν να δώσουν το πρωτάθλημα στους ανύπαρκτους"
«Ο Ολυμπιακός όπως έχει μάθει να κερδίζει τα πάντα έτσι έχει μάθει και να χάνει. Συγχαρητήρια στην Ξάνθη, που δεν φταίει σε τίποτα για το σημερινό έγκλημα κατά του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν το 7ο συνεχόμενο έγκλημα.
Για όλα φταίει ο Πιλάβιος και η ΚΕΔ που θέλει να δώσει το πρωτάθλημα στους ανύπαρκτους. Ο κ. Μαρινάκης δεν αξίζει να επενδύει τα λεφτά του σε αυτό το πρωτάθλημα γιατί επενδύοντας στον Ολυμπιακό αναβαθμίζει και όλο αυτό το πρωτάθλημα. Ας τα δίνει στους απόρους καλύτερα».

Εκτέλεση από ...Βλαχοδήμιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απώλεια για τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια. Η Ξάνθη τον νίκησε 1-0 με Βλαχοδήμο (52΄) και τον υποχρέωσε σε 2η ήττα στο πρωτάθλημα. Έχασαν ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι, ζήτησαν πέναλτι στο φινάλε, "όχι" είπε ο Κωνσταντινέας!
Εκτέλεση από ...Βλαχοδήμιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πνίγηκε στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός! Οι “ερυθρόλευκοι” γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο 2012 από την Ξάνθη, η οποία επικράτησε 1-0 με γκολ του Βλαχοδήμου στο 52'. Οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν πολύ κακοί στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο έτρεχαν για να ισοφαρίσουν, χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Βιβιανί, ο οποίος πραγματοποίησε ηρωικές επεμβάσεις. Οι φιλοξενούμενοι πάντως διαμαρτύρονται για πέναλτι του Εντιμάρ στον Τοροίδη στο 91', ο Κωνσταντινέας όμως του έδειξε κίτρινη για θέατρο.
Απουσίες και εκπλήξεις...
Πολλές και σημαντικές απουσίες είχε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Ξάνθη, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μην υπολογίζει στους τραυματίες Τζιμπούρ, Μιραλάς, Μόνχε, Χολέμπας και Φέισα. Ο Βάσκος πάντως έκανε την έκπληξη στο αρχικό σχήμα των “ερυθρόλευκων” προτιμώντας να αφήσει εκτός τον Τοροσίδη του οποίου τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Μοντεστό! Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μέγερι ενώ την υπόλοιπη αμυντική γραμμή αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μανιάτης με τον Ορμπάθι, ενώ ρόλο οργανωτή ανέλαβε ο Ιμπαγάσα. Οι Φετφατζίδης και Αμπντούν τοποθετήθηκαν στις δύο πτέρυγες τροφοδοτώντας τον Μάρκο Πάντελιτς, που ήταν ο μοναδικός καθαρόαιμος φορ.
Δεν του έβγαινε τίποτα!
Από την έναρξη του αγώνα ήταν εμφανής η διάθεση του Ολυμπιακού να κάνει παιχνίδι και να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ! Μάλιστα οι “ερυθρόλευκοι” έκλεισαν την Ξάνθη στα καρέ της. Ωστόσο, εξαιτίας της καλής αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων, καθώς και των κακών επιθετικών επιλογών, οι παίκτες του Βαλβέρδε τα βρήκαν σκούρα και δεν τους έβγαινε καμία ενέργεια. Η ομάδα του Πειραιά είχε εμφανή δημιουργικά προβλήματα και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Βάσκος τεχνικός φώναζε προς Φετφατζίδη και Μανιάτη και τους ζητούσε να συγκλίνουν προς το κέντρο προκειμένου να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Φάσεις βέβαια δημιουργήθηκαν αλλά ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος στα τελειώματά του. Κάποια σουτ του Φετφατζίδη (17', 30'), Μαρκάνο (16'), Αμπντούν (11'), Μανιάτη (35'), δεν απείλησαν καθόλου τον Βιβιανί. Από αυτούς ο Αλγερινός είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (7', 37), αλλά τις χαράμισε.
Όσον αφορά την Ξάνθη, είχε κατά γενική ομολογία την πιο κλασσική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 9' με τον Μαρκόβσκι να μην μπορεί μόνος απέναντι στον Μέγερι να ανοίξει το σκορ. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0.
Βλαχοδήμος και... γκολ!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με... χάντικαπ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρότι έφτασε δύο φορές κοντά στην πηγή (47', 50') δεν ήπιε νερό και στο 52' η Ξάνθη πέτυχε γκολ, βάζοντας τους “ερυθρόλευκους” με την πλάτη στον τοίχο! Ύστερα από πολύ καλή μπαλιά του Βασιλακάκη ο Βλαχοδήμος βγήκε στην πλάτη του Μαρκάνο και βρήκε δίχτυα, γράφοντας το 1-0.
Στη συνέχεια ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε δύο γρήγορες αλλαγές βάζοντας στη θέση των Μοντέστο, Ορμπάιθ τους Τοροσίδη, Ντιόγκο προκειμένου να αλλάξει τη ροή του ματς. Όπως ήταν φυσικό ο αγώνας μέχρι το τέλος του απέκτησε άγρια ομορφιά, με τους “ερυθρόλευκους” να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη (57', 58', 67', 69', 70', 74', 80', 81')! Ειδικά στις δύο τελευταίες φάσεις (80'+81') ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά τραβούσε τα μαλλιά του με τα κάκιστα τελειώματα του Ντιόγκο και του Αμπντούν, οι οποίοι μεταμόρφωσαν τους εαυτούς τους σε μοιραίους παίκτες και τον Βιβιανί... ήρωα!
Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μία σημαντική ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 87' ο Πάντελιτς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Ιμπαγάσα. Στο 91' ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε τράβηγμα του Εντιμάρ στον Τοροσίδη, αλλά ο Κωνσταντινέας έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο. Έτσι παρέμεινε το 1-0 υπέρ της Ξάνθης με την ομάδα του Πειραιά να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο 2012!
Λήξη αγώνα
Κίτρινη στον Βιβιανί.
91' Κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη για θέατρο. Το ριπλέι πάντως δείχνει ότι ο Εντιμάρ τραβάει τον παίκτη του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή. Οι "ερυθρόλευκοι" διαμαρτύρονται για πέναλτι.
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90' Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Βασιλακάκης έξω, μέσα ο Καζάκης.
87' Ωραία παράλληλη μπαλιά του Ιμπαγάσα, ο Πάντελιτς δεν καταφέρνει να βάλει το πόδι και να στείλει την μπάλα στην κενή εστία!
85' -Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Σουάνης μπαίνει στη θέση του Πόι.
81' Απίστευτη ευκαιρία χάνει ο Αμπντούν του σούτ του οποίου σε κενό τέρμα εξουτερώθηκε από τον Βιβιανί.
81' -Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Φουστέρ αντί του Αμπντούν!
80' Σωτήρια απόκρουση του Βιβιανί! Ο Ντιόγκο βγήκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ο οποίος εξουδετέρωσε με το αριστερό χέρι το πλασέ του Βραζιλιάνου.
74' Σουτ του Ντιόγκο άουτ.
73' Κεφαλιά του Φλίσκα άουτ!
70' Κεφαλιά του Τοροσίδη άουτ.
69' Γύρισμα του Τοροσίδη, κεφαλιά του Ιμπαγάσα άουτ.
68' -Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Φλισκας στη θέση του Μαρσελίνιο.
67' -Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Ντιόγκο αντί του Ορμπάιθ.
67' Καλό σουτ του Μανιάτη αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ περνώντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βιβιανί.
65' Κίτρινη κάρτα στον Βασιλακάκη.
62' -Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Τοροσίδης αντί του Μοντέστο.
58' Σουτ του Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή ο Βιβιανί απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
57' Γύρισμα του Μοντέστο από δεξιά μπλοκάρει με υπερένταση ο Βιβιανί.



52' Γκολ για την Ξάνθη: Ύστερα από πολύ καλή μπαλιά του Βασιλακάκη ο Βλαχοδήμος βγήκε στην πλάτη του Μαρκάνο και βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Τρομερή ασσίστ του Βασιλακάκη... μισό γκολ.

50' Σωτήρια απόκρουση του Βιβιανί σε κεφαλιά του Αμπντούν.
47' Σουτ του Μανιάτη η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία
Έναρξη δευτέρου μέρους.
Λήξη ημιχρόνου.
45' Προβολή του Αμπντούν άουτ.
37' Σέντρα του Μανιάτη ο Αμπντούν πήγε να πιασει απευθείας το σουτ αλλά βρήκε αέρα. Τσάμικο χόρεψε σε αυτή τη φάση ο Αλγερινός.
35' Σουτ του Μανιάτη άουτ.
30' Σουτ του Φετφατζίδη μπλοκάρει ο Βιβιανί.
20' Κεφαλιά του Μανιάτη άουτ.
17' Σουτ του Φετφατζίδη μπλοκάρει εύκολα ο Βιβιανί!
16' Μαρκινό σουτ του Μαρκάνο... άουτ.
15' Ο Ιμπαγάσα θα κάνει το φάουλ με τον Μοντέστο να παίρνει την κεφαλιά που θα βγει άουτ.
11' Σουτ του Αμπντούν διώχνει ο Κομεσίδης.
9' Ο Μαρκόβσκι μόνος απέναντι από τον Μέγερι αποτυγχάνει να ανοίξει το σκορ. Χαραμίστηκε μία πολύ ωραία βαθιά μπαλιά του Εντιμάρ.
8' Kεφαλιά του Πάντελιτς πάνω στον Βιβιανί.
7' Σουτ του Αμπντούν, ύστερα από συνεργασία με τον Ιμπαγάσα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Έναρξη αγώνα
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μαρκόβσκι, Πόι, Ντάνι, Βλαχοδήμος.
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Φετφαζίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν.

πηγή: sportdog.gr

Ρέντναπ κατά Μπαλοτέλι (video)

Ρέντναπ κατά Μπαλοτέλι (video)
Για αντιαθλητικό χτύπημα του Μάριο Μπαλοτέλι στον Σκοτ Πάρκερ, που έπρεπε να τιμωρηθεί με αποβολή, έκανε λόγο ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ, μετά την ήττα με 3-2 από τη Σίτι στο Μάντσεστερ. Ο Ιταλός φορ παρέμεινε στο παιχνίδι και στις καθυστερήσεις κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που χάρισε τη νίκη στους «πολίτες».

«Ο Μπαλοτέλι κλώτσησε τον Πάρκερ στο κεφάλι και μάλιστα το έκανε επίτηδες με το πίσω μέρος του ποδιού του, όταν ο Σκοτ ήταν πεσμένος. Έπρεπε να έχει αποβληθεί. Δεν ξέρω γιατί έκανε κάτι τέτοιο σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και απορώ με τους διαιτητές που δεν το είδαν» είπε ο τεχνικός των «σπιρουνιών»

«Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και δείξαμε χαρακτήρα με τον τρόπο που καταφέραμε να ισοφαρίσουμε σε 2-2. Πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και τη νίκη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να έχεις πάντα ό,τι θέλεις. Φεύγουμε απογοητευμένοι», πρόσθεσε.

Η επίμαχη φάση:



πηγή: sportfm.gr

Μπαλοτέλι: «Ι’m fucking amazing»

Μπαλοτέλι: «Ι’m fucking amazing»
Ξέρει να προκαλεί τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων… Ο λόγος για τον Μάριο Μπαλοτέλι ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης της Σίτι με την Τότεναμ, δήλωσε στην κάμερα βρετανικού δικτύου: «I’m fucking amazing…»

Η ελεύθερη μετάφραση της παραπάνω ατάκας του Ιταλού επιθετικού των «πολιτών» είναι εύκολη υπόθεση και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει. Ο Μπαλοτέλι, ρωτήθηκε για το πέναλτι που εκτέλεσε στις καθυστερήσεις και έδωσε στην ομάδα του την νίκη και απάντησε… «Ήμουν πολύ χαλαρός και σίγουρος, όπως άλλωστε είμαι πάντα».

Αυτός είναι ο γνωστός Μπαλοτέλι…

πηγή: sportfm.gr

Παλικάρια από την Κρήτη!!

Παλικάρια από την Κρήτη!
Στην παράφραση του γνωστού δημοτικού άσματος «40 παλικάρια από την Λιβαδειά» προχώρησαν οι παίκτες του ΟΦΗ. Με… πρωτοπαλίκαρα τον εορτάζοντα Φώτη Παπουλή, ο οποίος είχε γενέθλια, και τον Βαγγέλη Μάντζιο, οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 του Λεβαδειακού και πήραν ακόμη ένα τρίποντο εκτός έδρας, την τρίτη του στο πρωτάθλημα. Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες των Βοιωτών που είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.



Ο Λεβαδειακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από ότι ο ΟΦΗ. Οι Βοιωτοί είχαν την κατοχή της μπάλας, έπαιρναν τις πρωτοβουλίες αλλά δυσκολεύονταν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί είχαν κλείσει σωστά τους χώρους και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης.

Στην επίθεση, ο ΟΦΗ επέλεξε να παίξει με αντεπιθέσεις και σε μία τέτοια ευτύχησε να ανοίξει και το σκορ. Ο Μάντζιος κοντρόλαρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, είδε τον Παπουλή να κάνει κίνησε και του πάσαρε κάθετα με το «μυτάκι» και ο τελευταίος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη. Πλάσαρε άψογα και έκανε το 1-0.

Τότε, ο Λεβαδειακός «ξύπνησε». Μέσα σε 10 λεπτά μέχρι να λήξει το πρώτο μέρος έχασε τρεις κλασσικές ευκαιρίες. Ζαουί, Σουμπίνιο και Τομάς όμως δεν βρήκαν στόχο αφού ο Κάρολ βρισκόταν στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή.

Ο Λεβαδειακός μπήκε αποφασισμένος να φέρει στα ίσια το ματς και διατεθειμένος να το κάνει γρήγορα. Οι Βοιωτοί πίεσαν αλλά σε δύο καλές ευκαιρίες που είχαν με τον Παπαδόπουλο και τον Ναπολεόνι, αστόχησαν. Αντίθετα, ο ΟΦΗ στην κόντρα ήταν κίνδυνος θάνατος. Ο Μάντζιος στο 54’ θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη αλλά το σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε ο Κυριακίδης σε κόρνερ.

Για ένα δεκάλεπτο, ο Λεβαδειακό είχε πάλι τα ηνία αλλά στο 66’ ο Παπουλής σε μια αντεπίθεση ανατράπηκε καθαρά από τον Μουλόπουλο και κέρδισε το πέναλτι. Ο Μάντζιος ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0.

Οι Κρητικοί στην υπόλοιπη διάρκεια διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμα που απέκτησαν, δεν απειλήθηκαν και πήραν μια μεγάλη νίκη, με την οποία έφτασαν στους 26 βαθμούς.





Λεβαδειακός (Γ. Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Ζησόπουλος, Λισγάρας, Κόρμπος (46’ Ναπολεόνι), Μελισσάς, Ζαουί (64’ Πόποβιτς), Φαβάλι, Σουμπίνιο (72’ Βασιλείου), Παπαδόπουλος

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Κάρολ, Μπούρμπος, Σόουζα, Γαλανόπουλος (70’ Μπόντορ), Πίτσος, Ζόρντι Λόπεζ (79’ Χόρχε Λόπεθ), Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Παπουλής, Σίσιτς (87’ Καμπάνταης), Μάντζιος

Στον πάγκο: Βεζυρίδης, Ζορμπάς, Ζαχαράκης, Ουκάρ.

πηγή: sportfm.gr

Σίγουρος όταν έπρεπε!!

Mε κορυφαίους τους Ντικούδη (23π.) και Καλαμπόκη (16π.), ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μία δύσκολη νίκη στην Πυλαία κόντρα στην Καβάλα με 66-60. Αρκετές βοήθειες και από τον "νέο" Ντούβνιακ.

Σίγουρος όταν έπρεπε
Σε ένα ισορροπημένο ματς στην Πυλαία, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος, καθώς επικράτησε με 66-60 της Καβάλας. Την διαφορά για τον Δικέφαλο την έκανα ξανά ο Δήμος Ντικούδης που σημείωσε 23 πόντους, ενώ και ο Καλαμπόκης είχε καλή παρουσία με 16. Θετικός και ο Ντούβνιακ που σημείωσε 11 πόντους στο ντεμπούτο του.
ΠΑΟΚ: Γκίντενς, Στίγκερς 6, Αράπης, Άλεξιτς 1, Ντούβνιακ 11 (1), Ντικούδης 23 (2), Καλαμπόκης 16, Πέτγουεϊ 4, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές 2, Καλαμπάκας
Καβάλα: Πάσαλιτς 18 (5), Γκάρισον 3 (1), Αγγελόπουλος, Στεφανίδης 7 (1), Γκέλιος, Γεωργάκης, Κοστόφ 2, Καραποστόλου 19 (3), Σίμτσακ 7, Μπράιαν 4
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 32-30, 48-44, 66-60

"Σημαντική νίκη, αλλά χαμηλά την μπάλα"...!!

Ο Νόε Ακόστα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι η χρονιά για τον Αρη δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελαν, ενώ παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι παρών όταν χρειαστεί να βοηθήσει την ομάδα.

"Σημαντική νίκη, αλλά χαμηλά την μπάλα"...
"Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Μπορεί η χρονιά να μην είναι αυτή που θέλαμε απο την αρχή ωστόσο δεν τελείωσε τίποτα ακόμη. Παλεύουμε σε κάθε ματς για τους τρεις βαθμούς. Δεχτήκαμε σήμερα ένα γκολ απο το πουθενά αλλα αντιδράσαμε άμεσα. Πήραμε μια σημαντική νίκη η οποία θα μας βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά. Χαμηλά τη μπάλα απο εδώ και πέρα. Βήμα βήμα να πέρνουμε τα παιχνίδια και θα δούμε που θα φτάσουμε.
Δεν πέφτω ψυχολογικά όταν δεν παίζω. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Σε κάθε προπόνηση τα δίνω όλα ώστε να κερδίζω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου. Χαίρομαι που σκόραρα αλλά το κυριότερο είναι ότι βοήθησαν και εγώ την ομάδα να πάρει τρεις σημαντικούς βαθμούς. Απο εδώ και στο εξής θα πρέπει καταρχάς να εκεμεταλλευτούμε την εξαιρετική μας έδρα και κερδίζοντας το κάθε παιχνίδι ελπίζουμε να φτάσουμε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα"

Μιας πεντάρας νιάτα!!

Μιας πεντάρας νιάτα
Τα «μωρά» του Γιούργκεν Κλοπ έκαναν το θαύμα τους. Η Ντόρτμουντ σκόρπισε με 5-1 το Αμβούργο εκτός έδρας για τη 18η αγωνιστική της Bundesliga και συμπλήρωσε την τριάδα της κορυφής με Μπάγερν και Σάλκε, που έχουν από 37 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Γκλάντμπαχ.

Ο Κέβιν Γκρόσκροϊτς έδειξε το δρόμο ανοίγοντας το σκορ στο 16’ και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι δύο Πολωνοί. Ο Μάριους Λεβαντόφσκι «χτύπησε» στο 37’ και το 83’ φτάνοντας τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι στο 58’ και το 76’ με πέναλτι. Το γκολ του Πάολο Γκερέρο στο 86’ δεν ήταν αρκετό για να περισώσει την τιμή των γηπεδούχων, που είχαν να χάσουν από τις 2 Οκτωβρίου και πλέον απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/1

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 3-1
(11’ Ρόις, 41’, 72’ Χέρμαν-76’ Σβαϊνστάιγκερ)

Σάββατο 21/1 (16:30)

Νυρεμβέργη-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(43’ Έσβαϊν, 85’ Μαρό)

Σάλκε-Στουτγάρδη 3-1
(3’ Μάτιπ, 58’ Παπαδόπουλος, 80’ Ντράξλερ)

Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 1-0
(88’ Γκίντερ)

Χόφενχαϊμ-Ανόβερο 0-0

Βόλφσμπουργκ-Κολωνία 1-0
(78’ Πόλτερ)

Καϊζερσλάουτερν-Βέρντερ Βρέμης 0-0

Κυριακή 22/1

Αμβούργο-Ντόρτμουντ 1-5
(86’ Γκερέρο-16’ Γκρόσκροϊτς, 37’, 83’ Λεβαντόφσκι, 58’, 76’ πεν. Μπλαστσικόφσκι)

Λεβερκούζεν-Μάιντς (18:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27/1

Ανόβερο-Νυρεμβέργη (21:30)

Σάββατο 28/1 (16:30)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο
Άουγκσμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ
Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ
Κολωνία-Σάλκε 19:30

Κυριακή 29/1

Μάιντς-Φράιμπουργκ (16:30)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (18:30)

πηγή: sportfm.gr

Κατσαβάκης: «Η καλύτερη ομάδα που παίξαμε φέτος»

Κατσαβάκης: «Η καλύτερη ομάδα που παίξαμε φέτος»
Την καλύτερη ομάδα την οποία αντιμετώπισε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα χαρακτήρισε ο Μάκης Κατσαβάκης τον Άρη, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι στην συνέχεια του πρωταθλήματος και φυσικά στους στόχους της Δόξας.

«Είχαμε αισιοδοξία πριν το παιχνίδι ότι θα έφτανε η στιγμή για ένα καλό αποτέλεσμα. Σκοντάψαμε σε έναν καλό αντίπαλο, ο οποίος νομίζω ότι έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση. Είχαμε άσχημη αμυντική λειτουργία. Μας ήρθε ένα δώρο το πρώτο γκολ, κάτι που θα αν είχαμε ποιότητα στην άμυνα θα μπορούσαμε σε συνδυασμό με την βελτιωμένη εικόνα να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Η κούραση ήταν εμφανής, συμπληρώσαμε κάρτες και βλέπουμε τώρα το επόμενο ματς», είπε αρχικά ο Κατσαβάκης.

Ερωτηθείς για το τι κρατάει από το σημερινό παιχνίδι, τόνισε: «Αυτό που κρατάμε είναι η εξαιρετική παρουσία του Παπαδόπουλου και αμυντικά τις τραγικές στιγμές από ορισμένα παιδιά που δεν έχουμε συνηθίσει. Ο Άρης ήταν πολύ καλός επιθετικά και θέλω να το τονίσω. Ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε φέτος».

Τέλος, τόνισε την ανάγκη της Δόξας για μεταγραφές με δεδομένη την κόπωση των παικτών, λέγοντας: «Πρέπει να προσθέσουμε μερικά άτομα ακόμα στο ρόστερ, ενώ ήδη έχουμε κάνει κάποιες προσθήκες. Θα χρειαστούμε πολύ υλικό γιατί δεν αντέχεται αυτή η κόπωση. Ο στόχος μας είναι και παραμένει μια νίκη στο πρωτάθλημα».

Καταθέτει ένσταση η Καλλονή!!

Καταθέτει ένσταση η Καλλονή!
Ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης με τον Εθνικό Αστέρα για την 12η αγωνιστική της Football League αναμένεται να καταθέσει η Καλλονή.

Ο λόγος είναι ότι η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε 35 λεπτά λόγω της αδυναμίας των ανθρώπων των γηπεδούχων να έχουν έγκαιρα στο γήπεδο τα χρήματα (περίπου 3000 ευρώ) που χρειάζονταν για την αμοιβή των διαιτητών.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι είναι διατεθειμένοι να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα, αφού πιστεύουν ότι το ματς δεν έπρεπε να ξεκινήσει τελικά, ενώ τονίζουν πως η απόφαση ήταν ειλημμένη από την στιγμή που ξεκίνησε το ματς, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος (0-0) και θα μιλήσουν με τον δικηγόρο της ΠΑΕ προκειμένου να καταθέσουν ένσταση.

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες του Εθνικού Αστέρα τονίζουν πως η καθυστέρηση των χρημάτων έγινε λόγω τροχαίου (!) στο οποίο ενεπλάκη ο άνθρωπος που είχε επωμιστεί το βάρος να φέρει τα χρήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς πάντως να τραυματιστεί σοβαρά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να μεταβεί κάποιος άλλος να πάρει τα λεφτά για να τα φέρει στην Καισαριανή και να ξεκινήσει το ματς.

Όλα αυτά δεδομένου ότι όλες οι πληρωμές για τους διαιτητές βαραίνουν τους γηπεδούχους και πρέπει να γίνουν πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά και του ότι ο ρέφερι έχει το δικαίωμα να αναβάλει τον αγώνα εφ’ όσον δεν κατατεθούν τα χρήματα.

Μάλιστα, η ομάδα της Λέσβου έχει περιθώριο 48 ωρών για να πράξει τα λεγόμενά της και να κινηθεί νομικά.

πηγή: sportfm.gr

Δημοσιοποιήθηκε η λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου!!


Δημοσιοποιήθηκε η λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου
Στην δημοσιοποίηση των ονομάτων 4.151 φυσικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 14,8 δισ. ευρώ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική κατάσταση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων περιλαμβάνει οφειλέτες με βασική οφειλή προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ. Η μεγαλύτερη οφειλή στην λίστα είναι τα 952 εκατ. ευρώ (ανά φυσικό πρόσωπο), ενώ η μικρότερη τα 172.291 ευρώ.

Στην κατάσταση η βασική οφειλή εμφανίζεται σε δύο στήλες, σύμφωνα με την πηγή προέλευσής της (Εφορίας / Τελωνείο). Τα εν λόγω στοιχεία έχουν ημερομηνία εξαγωγής την 25ης Νοεμβρίου 2011, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών, με ημερομηνία λήξεως έως 25ης Νοεμβρίου 2010, και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, έως την ημερομηνία αντλήσεώς τους.

Στην λίστα δεν περιλαμβάνονται οφειλέτες οι οποίοι έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση, καθώς και οι οφειλές υπό δικαστική αμφισβήτηση.

Πηγή: www.newsbeast.gr

«Αέρας» κι αεράμυνες!!

«Αέρας» κι αεράμυνες
Καμία αντίσταση δεν πρόβαλλε η ουραγός της Serie A, Νοβάρα, απέναντι στη Μίλαν που αφού την απέκλεισε από το Κύπελλο, επικράτησε και με σκορ 3-0 εκτός έδρας σε ματς για την 19η αγωνιστική. Φεστιβάλ γκολ και… αεράμυνας στη Σικελία, όπου η Παλέρμο επικράτησε 5-3 της Τζένοα.

Οι «ροσονέρι» με τα δύο τέρματα του Ιμπραΐμοβιτς και το ένα του Ρομπίνιο κατάφεραν έτσι να συνεχίσουν να ασκούν στενό πρέσινγκ στην πρωτοπόρο Γιουβέντους, που είναι ένα βαθμό μπροστά, ενώ οι γηπεδούχοι βλέπουν τις ελπίδες τους για παραμονή σιγά-σιγά να εξαντλούνται.

Παλέρμο και Τζένοα πρόσφεραν γκολ και θέαμα σε ένα ματς που είχε 8 τέρματα και επέτρεψε στους Σικελούς να πιάσουν στη βαθμολογία την ομάδα της Γένοβας.

Στο… παρά τέσσερα έσωσε την παρτίδα κόντρα στη Σιένα η Νάπολι που κατέφερε να φύγει με βαθμό (1-1), ενώ νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι.

Η 19η αγωνιστική:

Σάββατο 21/01 (19:00)

Ρόμα-Τσεζένα 5-1
(1’,8’Τότι, 9’Μπορίνι, 62’ Ζουάν, 70’Πιανιτς – 58’Έντερ)

Αταλάντα-Γιουβέντους 0-2
(54’ Λιχτστάινερ, 82’ Τζιακερίνι)

Κυριακή 22/01 (16:00)

Μπολόνια-Πάρμα 0-0
Κάλιαρι-Φιορεντίνα (ξεκίνησε πιο αργά από ό,τι είχε αρχικά ορισθεί λόγω πορείας απεργών εργοστασίου αλουμινίου στην περιοχή, που δεν επέτρεψε στις αποστολές των δύο ομάδων να προσέλθουν εγκαίρως)
Λέτσε-Κιέβο 2-2
(30’ Εσπόζιτο, 90’+3’ Ντι Μικέλε – 3’, 24’ Παλόσι)
Νοβάρα-Μίλαν 0-3
(57’, 90’ Ιμπραΐμοβιτς, 74’ Ρομπίνιο)
Παλέρμο-Τζένοα 5-3
(26’ Μπουντάν, 37’ Σιλβέστρ, 42’ Μαντοβάνι, 75’ Μίκολι, 84’ Μιλιάτσιο – 13’, 59΄πεν. Παλάσιο, 89’ Γιάνκοβιτς)
Σιένα-Νάπολι 1-1
(67’ Καλάιο – 86’ Πάντεφ))
Ουντινέζε-Κατάνια 2-1
(20’ Αρμέρο, 53’ Ντι Νατάλε – 90’+5’ Λόντι)
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (20ή):

Σάββατο 28/01

Κατάνια-Πάρμα (19:00)
Γιουβέντους-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 29/01(16:00)

Φιορεντίνα-Σιένα (13:30)
Τσεζένα-Αταλάντα
Τζένοα-Νάπολι
Λέτσε-Ίντερ
Παλέρμο-Νοβάρα
Ρόμα-Μπολόνια
Μίλαν-Κάλιαρι (21:45)
Κιέβο-Λάτσιο (21:45)

πηγή: sportfm.gr

Στη Σεβίλλη ο Ντιαβαρά!!

Στη Σεβίλλη ο Ντιαβαρά
Στη Σεβίλλη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μπαμπά Ντιαβαρά, ύστερα από την τετραετή θητεία του στη Μαρίτιμο. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός υπέγραψε για τεσσεράμισι χρόνια με τους Ανδαλουσιανούς.

Η Σεβίλλη επιθυμούσε να ενδυναμώσει την επιθετική της γραμμή, θέλοντας να βελτιώσει τις υποτονικές εμφανίσεις του πρώτου γύρου, που την έχουν κατατάξει στην ένατη θέση της Primera Division.

O 24χρονος επιθετικός τη φετινή σεζόν με τη Μαρίτιμο είχε σκοράρει 10 γκολ σε 15 αναμετρήσεις.

πηγή: sportfm.gr

"Η ομάδα αντέδρασε"

Ο Μανουέλ Μασάδο, έμεινε ικανοποιημένος από το γεγονός οτι ο Αρης βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο αντέδρασε κάνοντας την ανατροπή και κατακτώντας μια νίκη που την χρειαζόταν πολύ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι παίκτες του είχαν τη δυνατότητα να "καθαρίσουν" πιο νωρίς τον αγώνα.

"Η ομάδα αντέδρασε"
«Δώσαμε ένα παιχνίδι που στην αρχή εξελίχθηκε κόντρα στην ροή του. Βρεθήκαμε πίσω από ένα λάθος ενώ είχαμε κάνει ευκαιρίες. Το καλό είναι ότι η ομάδα αντέδρασε, προηγήθηκε και ίσως στο πρώτο μέρος να είχαμε βάλει και άλλο γκολ. Συνεχίσαμε έτσι και στο δεύτερο μέρος και φτάσαμε σε μια σημαντική επικράτηση».
«Όσον αφορά την εμφάνιση μένουμε στις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Μας έλειπε η ακρίβεια κάτι που μας οδήγησε να πορευτούμε με το 1-2 για πολύ ώρα και οι αντίπαλοι να προσπαθούν να πάρουν κάτι παραπάνω. Όταν βάλαμε το τρίτο γκολ, κλειδώσαμε το ματς. Άλλη φορά πρέπει να προσέχουμε ώστε να τελειώνουμε πιο γρήγορα ένα παιχνίδι».
Για τις διακυμάνσεις που παρουσιάζει ο Αρης στον αγωνιστικό χώρο τον τελευταίο καιρό: «Όσον αφορά τη φετινή σεζόν, ξέρω ελάχιστα πράγματα. Το τελευταίο διάστημα είχε συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό ίσως να ήταν η αιτία που υπήρχαν αυξομειώσεις στην απόδοση. Σημαντικό ρόλο παίζει η κόπωση των παικτών από τα συνεχόμενα παιχνίδια».
Για τα λάθη της αμυντικής γραμμής με τη Δόξα: «Τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν μας έδιναν το δικαίωμα να αλλάξουμε κάτι. Tώρα που τα παιχνίδια θα είναι από Κυριακή σε Κυριακή θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε. Θα γίνουν διορθώσεις ώστε να είμαστε στην άμυνα ανταγωνιστικοί όσο και στην επίθεση».
Για την Δόξα Δράμας: «Αγωνίζονται Κυριακή με Τετάρτη και έχουν επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο. Είναι μια φιλότιμη ομάδα που βγήκε να δώσει τη μάχη της και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί».
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Αρης παίζει χωρίς επιθετικό και αν θα υπάρξει ενίσχυση στην ομάδα: «Γνωρίζω πολύ καλά το υπάρχον ρόστερ. Υπάρχουν συζητήσεις για διορθωτικές κινήσεις, είναι ανάμεσα σε εμένα και τη διοίκηση και δεν έχω να πω κάτι παραπάνω».
Για τον Νόε Ακόστα και την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στη Δόξα: «Όταν ήρθα στην ομάδα και στα παιχνίδια που είδα, δεν είχαμε καθαρό αριστεροπόδαρο. Όταν ανέλαβα και πήρα τις πληροφορίες μου είδα ένα παίκτη αριστεροπόδαρο και προτίμησα να παίξω με αυτόν. Αυτή τη στιγμή όλα τα συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στον παίκτη ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία. Χαίρομαι για τον Αρη που κέρδισε ένα παίκτη αλλά και για τον Ακόστα που έκανε υπομονή και εμφανίστηκε τόσο καλός στον αγωνιστικό χώρο»

Η γκολάρα του Στοχ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο 22χρονος Μίροσλαβ Στοχ μπορεί να μην "έπιασε" στην Τσέλσι, αλλά η Φενέρ έδωσε 5,5 εκ. ευρώ για να τον πάρει και να βάζει τέτοια γκολ!
Η γκολάρα του Στοχ! (ΒΙΝΤΕΟ)

''Έλληνας στον ορίζοντα της Καρλσρούης!''

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Νίκος Καράμπελας θα φύγει από την ΑΕΚ με προορισμό την Καρλσρούη. Διαβάστε τι γράφουν οι Γερμανοί!
''Έλληνας στον ορίζοντα της Καρλσρούης!''

Βούηξε ο γερμανικός Τύπος με το όνομα του Νίκου Καράμπελα, ο οποίος οδεύει προς Καρλσρούη, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρησή του στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Εργοτέλη! Τα γερμανικά ΜΜΕ επικαλούνται ελληνικές πηγές τις οποίες δεν διαψεύδουν!
Πρώτο, πρώτο το έγκυρο “transfermarkt.de” γράφει για την πιθανότητα ο αριστερός μπακ της Ένωσης να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της Bundesliga. Mάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ΑΕΚ έχει οικονομικά προβλήματα και ότι ο Καράμπελας θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Σάββα Γκέντσογλου αποχωρώντας από την ομάδα του Δικέφαλου αετού!
To ενδιαφέρον της Καρλσρούης αναπαράγουν επίσης η ιστοσελίδα “liga-zwei.de” (Kαρλσρούη: Ο Έλληνας Νίκος Καράμπελας στον ορίζοντα;) καθώς και η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας “Boulevard-Baden” (Ενδιαφέρεται η Καρλσρούη για τον Καράμπελα;).
ΠΗΓΗ: aek-live.gr
 

Θέλει να κάνει το Φρίουλι... Τούμπα!!

Το ματς του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε για τους 32 του Europa League πλησιάζει και στην ΠΑΕ προσπαθούν να βρουν λύση, ώστε στο Φρίουλι να βρίσκονται όσο το δυνατό περισσότεροι οπαδοί του.
Θέλει να κάνει το Φρίουλι... Τούμπα!

Όλα δείχνουν πως αυτή την φορά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα τα καταφέρει και θα πάρει μεγάλο αριθμό εισιτηρίων, τέτοιο ώστε να εξυπηρετήσει τους περισσότερους από τους φιλάθλους που θέλουν να βρεθούν στην Ιταλία.
Το θετικό είναι ότι η Ιταλική ομάδα έχει και την δυνατότητα αλλά και την διάθεση να εξυπηρετήσει. Το Φρίουλι δεν γεμίζει ποτέ και οι Ιταλοί που αρχικά μίλησαν για 1600 εισιτήρια, τώρα σκέφτονται να ικανοποιήσουν και το δεύτερο αίτημα της Ελληνικής ομάδας.
Κατά τις τελευταίες επαφές ο ΠΑΟΚ ζήτησε 3500 εισιτήρια και μέσα σε αυτές τις ημέρες περιμένει την απάντηση της Ουντινέζε.
Πηγή: paok24.gr

Νίκη ήθελε ο Γκράθια!!

Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ισοπαλία στο Αγρίνιο ο Χάβι Γκράθια, καθώς θεωρεί πως η ομάδα του μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Νίκη ήθελε ο Γκράθια
«Είχαμε την ευκαιρία για να πετύχουμε τη νίκη. Η νίκη θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα Συνεχίζουμε με καλή δυναμική, καλά αποτελέσματα και αυτό είναι θετικό για εμάς», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού της Κέρκυρας.

"Έπρεπε να καθαρίσουμε νωρίτερα"

Την πρώτη του νίκη στον πάγκο του Αρη πανηγύρισε ο Μανουέλ Μασάδο, ο οποίος στάθηκε στην άμεση αντίδραση της ομάδας του στο γκολ που δέχθηκαν από τη Δόξα, αλλά επισήμανε πως οι κίτρινοι θα έπρεπε να κλειδώσουν τη νίκη νωρίτερα, βάσει των ευκαιριών που είχαν.
"Έπρεπε να καθαρίσουμε νωρίτερα"

"Το γκολ που δεχτήκαμε ήταν ένα γκολ αντίθετο στη ροή του αγώνα. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε αυτογκόλ.
Το σημαντικό ήταν ότι ισοφαρίσαμε γρήγορα, βάλαμε και ένα δεύτερο γκολ και πήραμε το προβάδισμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που κάναμε και να κλειδώσουμε το παιχνίδι νωρίτερα αλλά τελικά τα πράγματα πήγαν όπως τα περιμέναμε".

Δεν πανηγύρισε κανείς!!

Δεν πανηγύρισε κανείς
Ισόπαλο έληξε το ολλανδικό ντέρμπι μεταξύ της Άλκμααρ και του Άγιαξ, στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μετά τη χειμερινή διακοπή. Αρνητική έκπληξη της 18ης αγωνιστικής, η ήττα της Φέγενορντ από την Φένλο.

Η Άλκμααρ δεν κατάφερε να επαναλάβει την απόδοση του Κυπέλλου, όπου νίκησε τον Άγιαξ (3-2) πριν τέσσερις ημέρες, μένοντας στο 1-1 με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με τον Λοντέιρο στο 75ο λεπτό.

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος με τον βαθμό της ισοπαλίας δεν διεύρυνε τη διαφορά της από την δεύτερη Αιντχόφεν, η οποία με νίκη κόντρα στην Ουτρέχτη (22/1, 17:30) θα ανέβει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Την έκπληξη έκανε η Φένλο, η οποία με τον νέο τεχνικό Ντε Μπουκ, στον πάγκο πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Φέγενορντ με σκορ 2-1. Η ουραγός του πρωταθλήματος ανέβηκε στην 16η θέση, ξεπερνώντας την Ντε Γκρααφστσαπ.

Πολύτιμη αποδείχθηκε η νίκη της Γκρόνιγκεν επί της Χέρακλες, αφού με το… τρίποντο ανέβηκε στην έβδομη θέση και ισοβαθμεί με την Φίτεσε, εκμεταλλευόμενη την ήττα της από την Ναϊμέγκεν.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (20/1)

Ντεν Χάαγκ-Ρόντα 3-3
(3΄Φερχόεκ, 24΄, 58΄Βισέντο - 14΄Γιούνκερ, 48΄, 82΄Μαλκί)

Σάββατο (21/1)

Ντε Γκράαφτσαπ-Χέρενφεν 0-2
(12’ πεν., 78’ Ντοστ)

Εξέλσιορ-Μπρέντα 3-0
(36’ Γιάνγκα, 63’ Άλμπεργκ, 89’ Μάατσεν)

Τβέντε-Βάαλβαϊκ 5-0
(26’, 54’ πεν. Ντε Γιονγκ, 35’ Μπαϊράμι, 65’ Τσάντλι, 81’ Τζον)

Κυριακή (22/1)

Φίτεσε-Ναιμέγκεν 0-1
(75΄Τζορτζ)

Άλκμααρ-Άγιαξ 1-1
Γκρόνινγκεν-Χέρακλες 2-1
Φένλο-Φέγενορντ 2-1
Ουτρέχτη-Αϊντχόφεν (17:30)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Αϊντχόφεν-Φίτεσε

Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Χέρενφεν-Ουτρέχτη
Χέρακλες-Εξέλσιορ
Μπρέντα-Ντε Γκράαφτσαπ
Ρόντα-Άλκμααρ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Φέγενορντ-Άγιαξ
Τβέντε-Γκρόνιγκεν
Βάαλβικ-Φένλο
Ναιμέγκεν-Ντεν Χάαγκ

πηγή: sportfm.gr

Στο 94` με σούπερ Μάριο!!

Όλα έδειχναν πως η Σίτι θα έμενε στο 2-2 με την Τότεναμ, αλλά ο Μάριο Μπαλοτέλι έδωσε τελικά τη νίκη (3-2) στην ομάδα του στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Στο 94` με σούπερ Μάριο!
Στο 56`, ο Σίλβα με καταπληκτική κάθετη μπαλιά, έβγαλε τον Νασρί στην πλάτη της άμυνας της Τότεναμ και ο Γάλλος έκανε το 1-0 με όμορφο πλασέ, ενώ οι «πολίτες» έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 59'. Ο Νασρί εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντζέκο έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Λέσκοτ με προβολή νίκησε τον Φρίντελ.
Η απάντηση όμως της Τότεναμ ήταν άμεση, καθώς μείωσε σε 2-1 στον επόμενο λεπτό. Ο Σάβιτς έκανε τραγικό λάθος, ο Ντεφόε μπήκε από δεξιά, απέφυγε και τον Χαρτ και πλάσαρε από πλάγια δεξιά, στην κενή εστία.Τα «σπιρούνια» δεν το έβαλαν κάτω και στο 65ο λεπτό ο Μπέιλ με πανέμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής, έφερε το ματς στα ίσια.
Από εκεί και πέρα η Τότεναμ κράτησε σθεναρά και δε επέτρεψε στη Σίτι να απειλήσει, ενώ στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, καθώς μετά από νέο λάθος του Σάβιτς, η μπάλα έφτασε στον Ντεφόε, ο οποίος πλάσαρε άουτ από ιδανική θέση.
Η λύτρωση για τη Σίτι ήρθε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς ο Μπαλοτέλι κέρδισε πέναλτι από τον Κινγκ και ο ίδιος έκανε το 3-2!

πηγή: sportdog.gr

Σφαίρες στον αντιπρόεδρο της Τράμπζονσπορ!!

Ο αντιπρόεδρος της Τράμπζονσπορ δέχτηκε σφαίρα στο πόδι με την τουρκική αστυνομία να αναζητά τους δράστες της επίθεσης.
Σφαίρες στον αντιπρόεδρο της Τράμπζονσπορ
Ο Νεβζάτ Σακάρ δέχτηκε την επίθεση με σφαίρες ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι του τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι αρχές πιστεύουν πως υπήρξαν τρεις πυροβολισμοί ενώ ο παράγοντας της Τράμπζονσπορ δέχτηκε μια σφαίρα στο πόδι.
Αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πληγωμένος, ο Νεβζάτ στην συνέχεια πήρε εξιτήριο και πλέον αναρρώνει στην οικία του.
Η ομάδα της Τραπεζούντας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Μπροστά στο σπίτι τον περασμένο βράδυ, ο κ. Νεβζάτ έγινε θύμα μιας φρικτής επίθεσης. Ελπίζουμε ο δράστης να συλληφθεί το συντομότερο δυνατό και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης».
Πηγή: Sentragoal

ΣΟΚ: Πήγαιναν στο ραντεβού με όπλα! (ΦΩΤΟ)

Η αστυνομία δημοσίευσε τα ...όπλα που κατέσχεσε και προορίζονταν για το χθεσινό ραντεβού "θανάτου" Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών στο ΟΑΚΑ. Πώς αποτράπηκε το μακελειό.

ΣΟΚ: Πήγαιναν στο ραντεβού με όπλα! (ΦΩΤΟ)
Tο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:
Η άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας απέτρεψε, χθες (21-1-2012) το απόγευμα, συμπλοκή μεταξύ μεγάλου αριθμού οπαδών ομάδων, στην περιοχή του Ο.Α.Κ.Α, όπου είχαν προγραμματιστεί (2) αθλητικές συναντήσεις καλαθοσφαίρισης. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από βόμβες «μολότοφ», βεγγαλικά, ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, «λάμες» κ.λπ), ικανά να επιφέρουν θανάσιμους ή σοβαρότατους τραυματισμούς.
Ειδικότερα την 17:45΄ ώρα διακόσια πενήντα (250) περίπου οπαδοί ομάδας μπάσκετ, που είχαν επιβιβαστεί σε συρμό του ΗΣΑΠ από Πειραιά προς Κηφισιά, επιχείρησαν να αποβιβασθούν στο σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ», με προφανή σκοπό να συμπλακούν με οπαδούς άλλης ομάδας, οι οποίοι είχαν εξέλθει από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α, όπου διεξαγόταν αγώνας καλαθοσφαίρισης και κινούντο πεζή προς το σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ».
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν, τόσο την αποβίβαση της μιας ομάδας ατόμων από το συρμό, όσο και την πρόσβαση της άλλης ομάδας ατόμων, προς το Σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ». Τελικά η πρώτη ομάδα οπαδών κατευθύνθηκε στο Σταθμό «ΝΕΡΑΤΖΩΤΙΣΣΑ» και μετά την αποβίβαση τους και την εκκένωση του συρμού, υπάλληλοι του ΗΣΑΠ βρήκαν στα δύο (2) βαγόνια που επέβαιναν, δέκα (10) αυτοσχέδιες βόμβες ΜΟΛΟΤΟΦ και μία (1) φωτοβολίδα.
Αμέσως μετά την αποβίβασή των ατόμων, τα οποία δεν διέθεταν εισιτήρια για τον αγώνα, οι αστυνομικές δυνάμεις τα πλαισίωσαν, για να τα ελέγξουν κοντά στον προαναφερόμενο σταθμό, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου (παράδρομος Αττικής Οδού).
Μόλις αντιλήφθηκαν την πρόθεση των αστυνομικών να τους ελέγξουν, κάποια από τα άτομα απέρριψαν στο οδόστρωμα της οδού Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και της Αττικής οδού, τα παρακάτω αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και κατασχέθηκαν:
• Μία (1) βόμβα ΜΟΛΟΤΟΦ
• Ένα (1) μαχαίρι κουζίνας
• Πέντε (5) σουγιάδες
• Έξι (6) λάμες από σουγιάδες
• Είκοσι (20) ξύλινα ρόπαλα
• Ένα (1) σιδερένιο μαδέρι
• Ένα (1) πτυσσόμενο γκλόπ
• Μία (1) κροτίδα
• Τρείς (3) φωτοβολίδες
• Τρία (3) βεγγαλικά
• Ένα (1) στόμιο μπουκαλιού με προσαρμοσμένο στουπί
• Τρείς (3) συσκευασίες ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 3,75 γρ.
• Μία (1) ζώνη μέσης με προσαρμοσμένη σιδερογροθιά στη θέση αγκράφας

Προσήχθησαν από το σημείο διακόσια είκοσι οκτώ (228) συνολικά άτομα. Από το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίζεται δικογραφία και διενεργείται μεθοδική αστυνομική έρευνα, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η κατοχή των επικίνδυνων αυτών αντικειμένων και να προσωποποιηθούν οι ποινικές ευθύνες. Η δικογραφία, που αφορά και αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίζεται υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Κρατήθηκαν τρία (3) άτομα προκειμένου να προσαχθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.

Η κορυφή είναι δική του!!

Η κορυφή είναι δική του!
Συνεπής στο ραντεβού του με την κορυφή της βαθμολογίας της Football League αποδείχθηκε ο Πλατανιάς! Οι Κρητικοί πέρασαν νικηφόρα με σκορ 1-0 από την έδρα της Λάρισας και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Βέροιας (1-1) με την Καλλιθέα, έμειναν μόνοι πρώτοι στον πίνακα. Σημαντική νίκη και για τον τρίτο της βαθμολογίας, Πανθρακικό, 2-1 τον Πιερικό. Διαβάστε όλα τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής.

Ο Μαραγκουδάκης στο 52ο λεπτό του αγώνα στο «AEL FC ARENA», βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για τον Πλατανιά και έκανε το 1-0 που έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, δίνοντας στην ομάδα της Κρήτης το «τρίποντο».

Στο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας, η Βέροια στο 41ο λεπτό άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάντι αλλά το τέρμα του Μαρουκάκης στο 64΄, διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στερώντας από τους φιλοξενούμενους την… συγκατοίκηση στην κορυφή με τον Πλατανιά.

Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός πήρε ένα σημαντικό τρίποντο που του έδωσε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την Βέροια, καθώς επικράτησε του Πιερικού με σκορ 2-1.

Η 12η αγωνιστική:

Παρασκευή, 20/1

Θρασύβουλος-Βύζας Μεγάρων 1-0
(1’ Σύρος)

Σάββατο, 21/1

Αγροτικός Αστέρας-Πανσερραϊκός 1-0
(55’ Σαχινίδης)

Κυριακή, 22/1

Εθνικός Αστέρας-Καλλονή 0-0

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Παναχαϊκή 0-0

Φωκικός-Ηρακλής Ψαχνών 2-0
(16΄Καλέργης, 50΄Δημητρίου)

Αναγέννηση Επανομής-Διαγόρας 6-0
(25΄, 34΄, 60΄Καραγιάννης, 50΄Γκέσιος, 52΄Καρλάο, 76΄Δινόπαπας)

Λάρισα-Πλατανιάς 0-1
(52΄Μαραγκουδάκης)

Καλλιθέα-Βέροια 1-1
(41΄ Κάντι- 64΄Μαρουκάκης)

Πανθρακικός-Πιερικός 2-1
(63΄Μουνάφο, 65΄Κοντογουλίδης – 54΄Κουτσοσπύρος)

Η επόμενη αγωνιστική (13η):

Παναχαϊκή-Ηρακλής Ψαχνών
Διαγόρας-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Πανσερραϊκός-Φωκικός
Καλλονή-Αναγέννηση Επανομής
Βύζας Μεγάρων-Αγροτικός Αστέρας
Πλατανιάς-Εθνικός Αστέρας
Βέροια-Θρασύβουλος
Πανθρακικός-Λάρισα
Πιερικός-Καλλιθέα

πηγή: sportfm.gr

Υπάρχει πάντα η πρώτη φορά…!!

Υπάρχει πάντα η πρώτη φορά…
Την πρώτη του ήττα -και μάλιστα μέσα στο σπίτι του- γνώρισε ο Εθνικός Γαζώρου στο πρωτάθλημα της Football League 2. Θύτης ο Απόλλων Καλαμαριάς, που επικράτησε 1-0 σε ματς για την 7η αγωνιστική με γκολ που σημείωσε ο Δερμιτζόγλου στο 49’.

Στο νότιο όμιλο με νίκη συνέχισε ο Πανηλειακός μετά το 3-1 επί του Αστέρα Μαγούλας, ενώ σπουδαίο «διπλό» με 1-0 πήρε ο Απόλλων Σμύρνης στη Ζάκυνθο.

Στην Καλαμάτα, η ομώνυμη ομάδα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΟ Ρουφ, ενώ στο βορρά η Νίκη Βόλου δεν τα κατάφερε κόντρα στη Δόξα Κρανούλας κι έμεινε στο 0-0.

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική:

1ος Όμιλος

Σάββατο 21/1 (15:00)

Γλυφάδα-Προοδευτική 4-2
(22', 44' Καραχάλιος, 69' Ταραλίδης, 86' Βαλεριάνος - 30' Παπανικόλας, 41' πεν. Σούφλας)

Κυριακή 22/1 (15:00)

Πανηλειακός-Αστέρας Μαγούλας 3-1
(57' Σωτηρόπουλος, 84' Πλαστουργός, 89’ Τομαράς – 86’ πεν. Χρυσάφης))
Ζάκυνθος-Απόλλων Σμύρνης 0-1
(62' Σεμερτζίδης)
Καλαμάτα-ΠΑΟ Ρουφ 1-1
(90' Καρασαλίδης - 46' Μανιάς)
Χανιά-Ρούβας 0-1
(17' Πουλάκης)

Ρεπό: Ηλυσιακός

2ος Όμιλος

Σάββατο 21/1 (15:00)

Τύρναβος-Οικονόμος 0-1
(36' Μπανούσης)

Κυριακή 22/1 (15:00)

Εθνικός Γαζώρου-Απόλλων Καλαμαριάς 0-1
(49' Δερμιτζόγλου)
Οδυσσέας Αναγέννησης-Βατανιακός 2-1
(55' Μπλατσέρης, 69' Καρυπίδης - 43' αυτ. Κόλινς)
Νίκη Βόλου-Δόξα Κρανούλας 0-0
Αετός Σκύδρας-Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας 1-2

Δευτέρα 23/1 (15:00)

ΑΕ Ποντίων-Τηλυκράτης

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

1ος Όμιλος

Ζάκυνθος-Πανηλειακός
Αστέρας Μαγούλας-Καλαμάτα
Απόλλων Σμύρνης-Γλυφάδα
Προοδευτική-Χανιά
Ηλυσιακός-Ρούβας

Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ

2ος Όμιλος

Οδυσσέας Αναγέννησης-Εθνικός Γαζώρου
Απόλλων Καλαμαριάς-Νίκη Βόλου
Βατανιακός-Τύρναβος
Δόξα Κρανούλας-ΑΕ Ποντίων
Οικονόμος-Αετός Σκύδρας
Τηλυκράτης-Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας

πηγή: sportfm.gr

Την γλίτωσε από πολλά...!!

Την γλίτωσε από πολλά...
Απέναντι σε έναν εξαιρετικό Ανασταστόπουλο ο Παναιτωλικός έμεινε στο 1-1 με την Κέρκυρα και συνεχίζει να αγνοεί την νίκη τις τελευταίες αγωνιστικές. Οι Αγρινιώτες επηρεάστηκαν από τις απουσίες και έφτασαν στο γκολ με τέρμα του Καμαρά με πέναλτι, ενώ οι Φαίακες ισοφάρισαν με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γραμμόζη. Λίγα πράγματα από την ομάδα του Γκράθια, ενώ πολλές ήταν οι αποδοκιμασίες στο τέλος της αναμέτρησης.



Έτοιμος για τη νίκη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός ο οποίος έχανε την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη και κατάφερε να προηγηθεί με χτύπημα πέναλτι του Καμαρά. Οι Αγρινιώτες στάθηκαν άτυχοι καθώς βρήκαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Αναστασόπουλο, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος. Παράλληλα στην καλή εικόνα που είχε το πρώτο ημίχρονο για περίπου μισή ώρα ήρθε να προστεθεί το εκπληκτικό γκολ του Γραμμόζη με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους είχαν τον Παναιτωλικό εγκατεστημένο μονίμως στα καρέ των Φαιάκων, όμως κάθε προσπάθεια τους σταματούσε στον Αναστασόπουλο. Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας ήρθε από τον πάγκο για να δείξει πως είναι εξαιρετικός και ικανός να βοηθήσει την ομάδα του Γκράθια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά με τις δύο ομάδες να δείχνουν συμβιβασμένες με το 1-1, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Ο Μπάμπης Τεννές προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, έχοντας ήδη λίγα όπλα στα χέρια του. Η εικόνα της ομάδας άλλαξε, όμως ο Αναστασόπουλος… είχε αποφασίσει πως δεν θα νικηθεί με κανέναν τρόπο.

Έτσι έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες των Πασά, Μπελεβώνη και Ντολεζάι, ενώ από την άλλη πλευρά οι Φαίακες περιορίστηκαν στο να κρατήσουν το σκορ, ενώ προσπαθούσαν έξυπνα να φύγουν στην κόντρα. Το γκολ του Αναστασιάδη στις καθυστερήσεις δεν μέτρησε σωστά, αφού ο αμυντικός του Παναιτωλικού φέρθηκε απερίσκεπτα και δεν άφησε την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα μετά το πλασέ του Καμαρά.





Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κούσας, Μουμίν, Μπουμάλ (60’ Μπελεβώνης), Παλαιολόγος, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης (46’ Πασάς), Σιόντης (87’ Αναστασιάδης), Άντι, Καμαρά.

Στον πάγκο: Τσενάμο, Γκόλιας, Καπνόπουλος, Ζέρης.

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλατζής, Αγρίτης (88’ Γιάντσης), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν, Ιωάννου (61’ Μπάρκογλου).

Στον πάγκο: Χάμπερ, Χαμπλ, Ζιάμπαρης, Ηλιάδης.

Διαιτητής: Κουκουλάκης
Βοηθοί: Βασιλειάδης, Τάτσης

πηγή: sportfm.gr