Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην εποχή Κλάους!!

Έχοντας πετύχει 7 γκολ σε 14 ματς στο πρωτάθλημα και 12 συνολικά φέτος, ο Στέφανος Αθανασιάδης βγάζει από μόνος του θέμα. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην εποχή Κλάους

Αν δεν υπήρχε ο σούπερ Λέτο με τα 15 τέρματα (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) στο πρωτάθλημα, ο Αθανασιάδης θα είχε βάλει για τα καλά υποψηφιότητα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Super League, μετά τα γκολ που σωρηδόν σημειώνει τελευταία.
Παρότι αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει αρκετά μακρινό για φέτος, η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει στις τάξεις του ένα ποδοσφαιριστή που διαθέτει το πιο δυσεύρετο πράγμα στο ποδόσφαιρο: το εύκολο γκολ.
Το απέδειξε και κόντρα στον Πανιώνιο στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα στην πρώτη, ουσιαστικά, ευκαιρία που του δόθηκε.
Το γκολ που σημείωσε στέλνοντας τη μπάλα να σκάσει πρώτα στο έδαφος και στη συνέχεια να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Σιδεράκη χαρακτηρίστηκε τυχερό από τον προπονητή του Πανιωνίου, Άκη Μάντζιο, ωστόσο, θα μου επιτρέψει ο συμπαθής Έλληνας κόουτς να σημειώσω ότι, την τύχη, τις περισσότερες φορές, για να σου έρθει πρέπει να την προκαλέσεις.
Και ο Κλάους αυτό το κάνει συνέχεια. Δεν χρονοτριβεί, δεν ταλαιπωρεί τη μπάλα, απλά εκτελεί. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Όπως έκανε και λίγα λεπτά αργότερα, όταν την έστειλε λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία των φιλοξενουμένων ή στο β΄ ημίχρονο, στο 71΄ όταν έκανε μία κίνηση για χάι λάιτς που αν κατέληγε σε γκολ-συμφωνώ με τον προπονητή του Πανιωνίου-θα αποσπούσε το ζεστό χειροκρότημα ολόκληρης της φίλαθλης Ελλάδας.
Στην περίπτωση του 23χρονου φορ, πάντως, το πιο σημαντικό δεν είναι πλέον να υπογραμμίσουμε με έντονο τρόπο την ευχέρεια που διαθέτει στο σκοράρισμα. Αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.
Μεγαλύτερη αξία έχει να σταθούμε στο γεγονός πώς ο ίδιος, με τη συνεχή άνοδό του, δείχνει ότι μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας του νέου ΠΑΟΚ.
Αυτού που δεν διαθέτει πλέον ούτε Βιεϊρίνια, ούτε Μουσλίμοβιτς για να πάμε λίγο παλιότερα, ούτε φυσικά και χρήματα για να αγοράσει έμπειρο φορ αξίας και του δίνει όλο το... χώρο και το χρόνο για να αναδείξει τα δικά του προσόντα.
Η Τούμπα ανταποκρίθηκε στο μήνυμα του Μπόλονι
Όποιος βρέθηκε στην Τούμπα το απόγευμα του Σαββάτου μπορεί να βεβαιώσει του λόγου το αληθές: Το πιο θερμό χειροκρότημα της "ασπρόμαυρης" κερκίδας ήρθε την ώρα που στο παχνίδι πέρασε ο πιτσιρικάς Δημήτρης Πόποβιτς, παίρνοντας τη θέση του Ρομπέρ.
Εκείνη την ώρα, προφανώς, ο Λάσλο Μπόλονι αντιλήφθηκε από πρώτο χέρι την τεράστια αποδοχή που έχει η απόφασή του (από κοινού με τη διοίκηση) να προωθήσει νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα.
Ο ίδιος, λίγο αργότερα, δήλωσε ότι με τη συμμετοχή του μόλις 16 ετών και 11 μηνών βραχύσωμου μεσοεπιθετικού στέλνει μήνυμα στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ.
Γνωρίζει, όμως, κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι έχει την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας σ' αυτή του την επιλογή.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, παρότι-όπως οι φίλαθλοι όλων των ομάδων του πλανήτη-"φτιάχνεται" στην ιδέα των μεταγραφών, έχει αντιληφθεί πλήρως την αναγκαιότητα ο "Δικέφαλος" να στηριχθεί στα δικά του παιδιά.
Να βγάλει ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του που θα αποτελέσουν τον κορμό της μελλοντικής του ομάδας. Και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του το εγχείρημα.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να πάρει κανένα ρίσκο στις μεταγραφές. Αν δεν βρεθεί ο παίκτης που-όπως δήλωσε ο Μπόλονι-θα παίξει άμεσα, δεν υπάρχει κανείς λόγος να γίνει μεταγραφική κίνηση.
Τα χρήματα δεν περισσεύουν, το ίδιο και οι θέσεις στο ρόστερ και κατά συνέπεια ο διαθέσιμος χρόνος στα παιχνίδια της ομάδας.
Αν είναι ο ΠΑΟΚ να πειραματιστεί, καλύτερα είναι να το κάνει με δικά του παιδιά, χωρίς κόστος και με βέβαιο κέρδος. Γιατί είναι σίγουρο ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ο "Δικέφαλος" θα κερδίσει παίκτες.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: