Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Παλικάρια από την Κρήτη!!

Παλικάρια από την Κρήτη!
Στην παράφραση του γνωστού δημοτικού άσματος «40 παλικάρια από την Λιβαδειά» προχώρησαν οι παίκτες του ΟΦΗ. Με… πρωτοπαλίκαρα τον εορτάζοντα Φώτη Παπουλή, ο οποίος είχε γενέθλια, και τον Βαγγέλη Μάντζιο, οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 του Λεβαδειακού και πήραν ακόμη ένα τρίποντο εκτός έδρας, την τρίτη του στο πρωτάθλημα. Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες των Βοιωτών που είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.



Ο Λεβαδειακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από ότι ο ΟΦΗ. Οι Βοιωτοί είχαν την κατοχή της μπάλας, έπαιρναν τις πρωτοβουλίες αλλά δυσκολεύονταν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί είχαν κλείσει σωστά τους χώρους και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης.

Στην επίθεση, ο ΟΦΗ επέλεξε να παίξει με αντεπιθέσεις και σε μία τέτοια ευτύχησε να ανοίξει και το σκορ. Ο Μάντζιος κοντρόλαρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, είδε τον Παπουλή να κάνει κίνησε και του πάσαρε κάθετα με το «μυτάκι» και ο τελευταίος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη. Πλάσαρε άψογα και έκανε το 1-0.

Τότε, ο Λεβαδειακός «ξύπνησε». Μέσα σε 10 λεπτά μέχρι να λήξει το πρώτο μέρος έχασε τρεις κλασσικές ευκαιρίες. Ζαουί, Σουμπίνιο και Τομάς όμως δεν βρήκαν στόχο αφού ο Κάρολ βρισκόταν στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή.

Ο Λεβαδειακός μπήκε αποφασισμένος να φέρει στα ίσια το ματς και διατεθειμένος να το κάνει γρήγορα. Οι Βοιωτοί πίεσαν αλλά σε δύο καλές ευκαιρίες που είχαν με τον Παπαδόπουλο και τον Ναπολεόνι, αστόχησαν. Αντίθετα, ο ΟΦΗ στην κόντρα ήταν κίνδυνος θάνατος. Ο Μάντζιος στο 54’ θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη αλλά το σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε ο Κυριακίδης σε κόρνερ.

Για ένα δεκάλεπτο, ο Λεβαδειακό είχε πάλι τα ηνία αλλά στο 66’ ο Παπουλής σε μια αντεπίθεση ανατράπηκε καθαρά από τον Μουλόπουλο και κέρδισε το πέναλτι. Ο Μάντζιος ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0.

Οι Κρητικοί στην υπόλοιπη διάρκεια διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμα που απέκτησαν, δεν απειλήθηκαν και πήραν μια μεγάλη νίκη, με την οποία έφτασαν στους 26 βαθμούς.





Λεβαδειακός (Γ. Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Ζησόπουλος, Λισγάρας, Κόρμπος (46’ Ναπολεόνι), Μελισσάς, Ζαουί (64’ Πόποβιτς), Φαβάλι, Σουμπίνιο (72’ Βασιλείου), Παπαδόπουλος

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Κάρολ, Μπούρμπος, Σόουζα, Γαλανόπουλος (70’ Μπόντορ), Πίτσος, Ζόρντι Λόπεζ (79’ Χόρχε Λόπεθ), Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Παπουλής, Σίσιτς (87’ Καμπάνταης), Μάντζιος

Στον πάγκο: Βεζυρίδης, Ζορμπάς, Ζαχαράκης, Ουκάρ.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: