Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Και δύο… δέκα!!


Και δύο… δέκα!
Μετά το 8-2 με το οποίο η Γιουνάιτεντ είχε επικρατήσει της Άρσεναλ στο «Όλντ Τράφορντ» τον περασμένο Αύγουστο, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-1 και στο «Έμιρεϊτς» για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και… ολοκλήρωσαν την δουλειά, φτάνοντας συνολικά τα δέκα τέρματα ενεργητικό κόντρα στους «κανονιέρηδες». Έτσι η ομάδα του Φέργκιουσον, δεν έχασε την επαφή της με την κορυφή της και την Σίτι.

Η νίκη (3-2) της Μάντσεστερ Σίτι επί της Τότεναμ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα στο «Etihad Stadium» που προηγήθηκε του ντέρμπι στο Λονδίνο, άφησε τη Γιουνάιτεντ με τη μισή χαρά, αφού περίμενε πως και πως το στραβοπάτημα των «πολιτών». Πριν τη σέντρα του ντέρμπι με την Άρσεναλ οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονταν στο -6, η αποστολή τους ήταν να επανέλθουν στη διαφορά των μόλις τριών πόντων που διατηρούσαν. Στόχος επετεύχθη!

Κόντρα σε μια πολύ διαφορετική Άρσεναλ από αυτή που αντιμετώπισε τον περασμένο Αύγουστο και επί της οποίας σκόραρε 8 φορές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε, αλλά κατέκτησε τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσει το κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι!

Α’ ημίχρονο:

Αυτό το ντέρμπι θα ήταν πολύ διαφορετικό από την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες. Η Άρσεναλ δεν ήταν πια η ομάδα που δεν… ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο. Το «σφιχτό» παιχνίδι που επέλεξαν οι δύο προπονητές, ήταν η αιτία για την οποία οι κλασσικές ευκαιρίες έλειψαν από την αναμέτρηση που έδειχνε όλο και περισσότερο ότι χρειαζόταν να πάρει κάτι παραπάνω από κάποιον που θα αποφάσιζε να το πάρει πάνω του. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανησύχησε ακόμη περισσότερο όταν στο 17’ ο Τζόουνς αποχώρησε τραυματίας, αλλά αυτή η ανησυχία και το νέο «χτύπημα» ατυχίας, πείσμωσε ακόμη περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του!

Με πρωτοστάτες τους Νάνι και Γκιγκς, οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριάρχησαν. Οι δύο ποδοσφαιριστές έτρεχαν για… δύο ο καθένας, προσπαθούσαν να ανοίξουν ρήγματα και αφού ο Ουαλός ήλεγχε τα πάντα στη μεσαία γραμμή, ο Πορτογάλος έκανε ατελείωτες κούρσες από αριστερά. Από εκεί δηλαδή που ήρθε η πρώτη εξαιρετική ευκαιρία και το γκολ για τη Γιουνάιτεντ! Ο Νάνι στο 35’ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έπειτα από γύρισμα του Εβρά, αλλά το χαμηλό σουτ που δοκίμασε μπλόκαρε ο Σέζνι. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όμως, ο Ράιαν Γκιγκς θα έβαζε τη δική του πινελιά, Με εξαιρετική σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, επέτρεψε στον Βαλένσια με παλικαρίσια κεφαλιά να κάνει το 1-0!

Β’ ημίχρονο:

Ντέρμπι. Ο χαρακτηρισμός με τον οποίο περίμεναν όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου την αναμέτρηση στο «Έμιρεϊτς», επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο. Ευκαιρίες εκατέρωθεν, καταιγιστικός ρυθμός και ένα πραγματικό ροντέο το παιχνίδι ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 50ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια σουτάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, λίγο αργότερα ο Τσάμπερλεϊν πέτυχε το δεξί δοκάρι του Λίντεργκαρντ, η Γιουνάιτεντ απάντησε στο 63’ με τον Γουέλμπεκ που είδε τον Μερτεσάκερ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή και το ματς είχε πάρει φωτιά!

Από ένα τέτοιο ντέρμπι, ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μεγάλες προσωπικότητες. Αφού, λοιπόν, ο Ράιαν Γκιγκς είχε «μιλήσει» στο πρώτο μέρος, ήρθε η σειρά του Ρόμπιν Φαν Πέρσι που στο 71’ και έπειτα από ασίστ του Τσάμπερλεϊν, με γυριστό αριστερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και το πανηγύρισε έξαλλα! Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο «Έμιρεϊτς» θα μπορούσε κάλλιστα να έχει προκαλέσει την «κατάρρευση» της Γιουνάιτεντ βλέποντας τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα και το άγχος να αυξάνεται. Οι «κόκκινοι διάβολοι», όμως, δεν είναι τυχαία η πιο πετυχημένη ομάδα της Αγγλίας, έχει μάθει να αντέχει στα δύσκολα και με τον Γουέλμπεκ στο 82ο λεπτό έφυγαν από το Λονδίνο με τους τρεις βαθμούς της νίκης που ήρθε με τελικό σκορ 2-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζουρού (46’ Γέναρις), Ροσίτσκι, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν (74’ Αρσάβιν), Ράμσεϊ (83’ Παρκ), Σονγκ, Φαν Πέρσι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεργκαρντ, Εβρά, Τζόους (17’ Ράφαελ), Έβανς, Σμόλινγκ, Γκιγκς, Κάρικ, Νάνι (75’ Σκόουλς), Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: