Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Εκτέλεση από ...Βλαχοδήμιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απώλεια για τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια. Η Ξάνθη τον νίκησε 1-0 με Βλαχοδήμο (52΄) και τον υποχρέωσε σε 2η ήττα στο πρωτάθλημα. Έχασαν ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι, ζήτησαν πέναλτι στο φινάλε, "όχι" είπε ο Κωνσταντινέας!
Εκτέλεση από ...Βλαχοδήμιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πνίγηκε στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός! Οι “ερυθρόλευκοι” γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο 2012 από την Ξάνθη, η οποία επικράτησε 1-0 με γκολ του Βλαχοδήμου στο 52'. Οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν πολύ κακοί στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο έτρεχαν για να ισοφαρίσουν, χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Βιβιανί, ο οποίος πραγματοποίησε ηρωικές επεμβάσεις. Οι φιλοξενούμενοι πάντως διαμαρτύρονται για πέναλτι του Εντιμάρ στον Τοροίδη στο 91', ο Κωνσταντινέας όμως του έδειξε κίτρινη για θέατρο.
Απουσίες και εκπλήξεις...
Πολλές και σημαντικές απουσίες είχε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Ξάνθη, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μην υπολογίζει στους τραυματίες Τζιμπούρ, Μιραλάς, Μόνχε, Χολέμπας και Φέισα. Ο Βάσκος πάντως έκανε την έκπληξη στο αρχικό σχήμα των “ερυθρόλευκων” προτιμώντας να αφήσει εκτός τον Τοροσίδη του οποίου τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Μοντεστό! Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μέγερι ενώ την υπόλοιπη αμυντική γραμμή αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μανιάτης με τον Ορμπάθι, ενώ ρόλο οργανωτή ανέλαβε ο Ιμπαγάσα. Οι Φετφατζίδης και Αμπντούν τοποθετήθηκαν στις δύο πτέρυγες τροφοδοτώντας τον Μάρκο Πάντελιτς, που ήταν ο μοναδικός καθαρόαιμος φορ.
Δεν του έβγαινε τίποτα!
Από την έναρξη του αγώνα ήταν εμφανής η διάθεση του Ολυμπιακού να κάνει παιχνίδι και να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ! Μάλιστα οι “ερυθρόλευκοι” έκλεισαν την Ξάνθη στα καρέ της. Ωστόσο, εξαιτίας της καλής αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων, καθώς και των κακών επιθετικών επιλογών, οι παίκτες του Βαλβέρδε τα βρήκαν σκούρα και δεν τους έβγαινε καμία ενέργεια. Η ομάδα του Πειραιά είχε εμφανή δημιουργικά προβλήματα και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Βάσκος τεχνικός φώναζε προς Φετφατζίδη και Μανιάτη και τους ζητούσε να συγκλίνουν προς το κέντρο προκειμένου να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Φάσεις βέβαια δημιουργήθηκαν αλλά ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος στα τελειώματά του. Κάποια σουτ του Φετφατζίδη (17', 30'), Μαρκάνο (16'), Αμπντούν (11'), Μανιάτη (35'), δεν απείλησαν καθόλου τον Βιβιανί. Από αυτούς ο Αλγερινός είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (7', 37), αλλά τις χαράμισε.
Όσον αφορά την Ξάνθη, είχε κατά γενική ομολογία την πιο κλασσική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 9' με τον Μαρκόβσκι να μην μπορεί μόνος απέναντι στον Μέγερι να ανοίξει το σκορ. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0.
Βλαχοδήμος και... γκολ!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με... χάντικαπ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρότι έφτασε δύο φορές κοντά στην πηγή (47', 50') δεν ήπιε νερό και στο 52' η Ξάνθη πέτυχε γκολ, βάζοντας τους “ερυθρόλευκους” με την πλάτη στον τοίχο! Ύστερα από πολύ καλή μπαλιά του Βασιλακάκη ο Βλαχοδήμος βγήκε στην πλάτη του Μαρκάνο και βρήκε δίχτυα, γράφοντας το 1-0.
Στη συνέχεια ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε δύο γρήγορες αλλαγές βάζοντας στη θέση των Μοντέστο, Ορμπάιθ τους Τοροσίδη, Ντιόγκο προκειμένου να αλλάξει τη ροή του ματς. Όπως ήταν φυσικό ο αγώνας μέχρι το τέλος του απέκτησε άγρια ομορφιά, με τους “ερυθρόλευκους” να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη (57', 58', 67', 69', 70', 74', 80', 81')! Ειδικά στις δύο τελευταίες φάσεις (80'+81') ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά τραβούσε τα μαλλιά του με τα κάκιστα τελειώματα του Ντιόγκο και του Αμπντούν, οι οποίοι μεταμόρφωσαν τους εαυτούς τους σε μοιραίους παίκτες και τον Βιβιανί... ήρωα!
Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μία σημαντική ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 87' ο Πάντελιτς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Ιμπαγάσα. Στο 91' ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε τράβηγμα του Εντιμάρ στον Τοροσίδη, αλλά ο Κωνσταντινέας έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο. Έτσι παρέμεινε το 1-0 υπέρ της Ξάνθης με την ομάδα του Πειραιά να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο 2012!
Λήξη αγώνα
Κίτρινη στον Βιβιανί.
91' Κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη για θέατρο. Το ριπλέι πάντως δείχνει ότι ο Εντιμάρ τραβάει τον παίκτη του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή. Οι "ερυθρόλευκοι" διαμαρτύρονται για πέναλτι.
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90' Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Βασιλακάκης έξω, μέσα ο Καζάκης.
87' Ωραία παράλληλη μπαλιά του Ιμπαγάσα, ο Πάντελιτς δεν καταφέρνει να βάλει το πόδι και να στείλει την μπάλα στην κενή εστία!
85' -Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Σουάνης μπαίνει στη θέση του Πόι.
81' Απίστευτη ευκαιρία χάνει ο Αμπντούν του σούτ του οποίου σε κενό τέρμα εξουτερώθηκε από τον Βιβιανί.
81' -Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Φουστέρ αντί του Αμπντούν!
80' Σωτήρια απόκρουση του Βιβιανί! Ο Ντιόγκο βγήκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ο οποίος εξουδετέρωσε με το αριστερό χέρι το πλασέ του Βραζιλιάνου.
74' Σουτ του Ντιόγκο άουτ.
73' Κεφαλιά του Φλίσκα άουτ!
70' Κεφαλιά του Τοροσίδη άουτ.
69' Γύρισμα του Τοροσίδη, κεφαλιά του Ιμπαγάσα άουτ.
68' -Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Φλισκας στη θέση του Μαρσελίνιο.
67' -Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Ντιόγκο αντί του Ορμπάιθ.
67' Καλό σουτ του Μανιάτη αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ περνώντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βιβιανί.
65' Κίτρινη κάρτα στον Βασιλακάκη.
62' -Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Τοροσίδης αντί του Μοντέστο.
58' Σουτ του Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή ο Βιβιανί απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
57' Γύρισμα του Μοντέστο από δεξιά μπλοκάρει με υπερένταση ο Βιβιανί.



52' Γκολ για την Ξάνθη: Ύστερα από πολύ καλή μπαλιά του Βασιλακάκη ο Βλαχοδήμος βγήκε στην πλάτη του Μαρκάνο και βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Τρομερή ασσίστ του Βασιλακάκη... μισό γκολ.

50' Σωτήρια απόκρουση του Βιβιανί σε κεφαλιά του Αμπντούν.
47' Σουτ του Μανιάτη η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία
Έναρξη δευτέρου μέρους.
Λήξη ημιχρόνου.
45' Προβολή του Αμπντούν άουτ.
37' Σέντρα του Μανιάτη ο Αμπντούν πήγε να πιασει απευθείας το σουτ αλλά βρήκε αέρα. Τσάμικο χόρεψε σε αυτή τη φάση ο Αλγερινός.
35' Σουτ του Μανιάτη άουτ.
30' Σουτ του Φετφατζίδη μπλοκάρει ο Βιβιανί.
20' Κεφαλιά του Μανιάτη άουτ.
17' Σουτ του Φετφατζίδη μπλοκάρει εύκολα ο Βιβιανί!
16' Μαρκινό σουτ του Μαρκάνο... άουτ.
15' Ο Ιμπαγάσα θα κάνει το φάουλ με τον Μοντέστο να παίρνει την κεφαλιά που θα βγει άουτ.
11' Σουτ του Αμπντούν διώχνει ο Κομεσίδης.
9' Ο Μαρκόβσκι μόνος απέναντι από τον Μέγερι αποτυγχάνει να ανοίξει το σκορ. Χαραμίστηκε μία πολύ ωραία βαθιά μπαλιά του Εντιμάρ.
8' Kεφαλιά του Πάντελιτς πάνω στον Βιβιανί.
7' Σουτ του Αμπντούν, ύστερα από συνεργασία με τον Ιμπαγάσα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Έναρξη αγώνα
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μαρκόβσκι, Πόι, Ντάνι, Βλαχοδήμος.
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Φετφαζίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: