Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Δεν έφτανε ο Λύμπε στην Κρήτη!!

Νομίζω, ότι η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ πλέον δεν θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις. Και μάλλον είναι αδύνατον να βελτιωθεί, με τις διαφαινόμενες αποχωρήσεις, βασικών και μη ποδοσφαιριστών. Γράφει Μιχάλης Τσώχος.

Δεν έφτανε ο Λύμπε στην Κρήτη
Τον σταυρό του αγωνιστικού μαρτυρίου κατά πως φαίνεται, θα τραβήξουν πλέον, μετρημένοι τρεις-τέσσερεις παίκτες. Ένας από αυτούς, θα είναι πιθανότατα ο Λυμπερόπουλος. Με δεδομένη την νοοτροπία πρωταγωνιστή, αλλά και την αδυναμία του πια, μόνος του να παίρνει τα ματς, θα χρειάζεται αρκετή βοήθεια, από οποιονδήποτε συμπαίκτη του, από την μέση και μπροστά, ώστε να κερδίζει τα ματς η Ένωση. Αλλιώς μπορεί να σκοράρει, όπως έκανε και στην Κρήτη, ακόμη και όταν η ανάπτυξη δεν είναι καλή, ξέροντας να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες και λάθη, όμως το τρίποντο να μην καταλήγει στην ομάδα του.
Η ΑΕΚ στο μοναδικό υποφερτό 15λεπτο, στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου, μετά το 0-1, έχασε δύο κλασσικές ευκαιρίες με τον Σιαλμά και την λάθος πάσα του Λαγού, για να «καθαρίσει» το ματς. Έτσι μάλλον ικανοποιημένη πρέπει να εμφανίζεται στο τέλος, φεύγοντας από το Παγκρήτειο, έστω και με τον έναν βαθμό.
Οι απώλειες και οι απουσίες, αποτελούν σίγουρα μεγάλο εμπόδιο και για τον Κωστένογλου, όμως δεν γίνεται να αποτελέσουν και κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να εξαφανιστούν και οι δικές του ευθύνες στο κοουτσάρισμα. Διότι καμμία «λογική ροτέισον», δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ολοκληρωτική αλλαγή του ανασταλτικού κομματιού της 11αδας (4άδα της άμυνας και τα δύο αμυντικά χαφ), με 6 νέους παίκτες.
Την ίδια ώρα ο Μπόλονι (δηλαδή ο κόουτς του αντιπάλου της ΑΕΚ μεσοβδόμαδα, που επίσης αγωνιζόταν το Σάββατο, ενώ, αντίθετα με την ΑΕΚ, έχει και άλλον αγώνα Κυπέλλου μεσοβδόμαδα) έκανε μόλις τρεις αλλαγές, κάνοντας το απαραίτητο φρεσκάρισμα, αλλά όχι εις βάρος της συνοχής και τη αποτελεσματικότητας στο γήπεδο. Με τόσες αλλαγές, δεν είναι παράξενο, ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλλα στα πόδια τους, αλλά είχαν δυσκολία και στα μαρκαρίσματα (που έγιναν ακόμη πιο δύσκολα μετά την αποχώρηση και του Μπουγαϊδη και την χρησιμοποίηση του Κοντοέ, ως στόπερ, αφού άλλος κεντρικός αμυντικός δεν υπήρχε στον πάγκο).
Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη του πατέρα Νικόλαου στην ομάδα και την αφοσίωση του. Όμως χρειάζεται καταπληκτικό κοουτσάρισμα και πολλά τρυκ από τον πάγκο, για να δίνονται λύσεις, στα αγωνιστικά προβλήματα, που θα πολλαπλασιάζονται, εβδομάδα με την εβδομάδα. Μέχρι σήμερα, στην προπονητική του καριέρα, δεν έχει δείξει ο Κωστέ, ότι διαθέτει τέτοιες «μαγικές ικανότητες». Επομένως θα χρειαστεί και αυτός μεγάλη βοήθεια και στήριξη από τους παίκτες του. Κοινώς, να «βάλουν πλάτη».
Άλλωστε σε αυτή την δύσκολη περίοδο, είναι το μόνο που μπορεί να δώσει ελπίδα. Στήριξη από τους παίκτες, στήριξη από τον κόσμο (όπως αυτοί οι ηρωϊκοί, που μέσα στην βροχή προσπαθούσαν να τραγουδήσουν για την αγαπημένη τους ομάδα). Γιατί αν περιμένουν από τους ΑΕΚάρχες…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: