Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Από το καλό, στο καλύτερο ο νέος ΠΑΟΚ…!!

Έχει τελικά, βάθος ο πάγκος του ΠΑΟΚ! Έχει και …πλούτο λύσεων! Απλά μέχρι πρότινος, ήταν ανεξερεύνητα. Και το βάθος και ο πλούτος του. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Από το καλό, στο καλύτερο ο νέος ΠΑΟΚ…

Τα εξερευνεί πλέον – εξ ανάγκης - ο Λάζλο Μπόλονι με … μακροβούτια. Κρατώντας δε, την αναπνοή του σε κάθε προσπάθεια για πολλή ώρα. Είναι αυτό το οποίο λέμε: Παρακολουθεί τις επιλογές του με κομμένη την αναπνοή! Αγχώνετε με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ. Κερδίζει όμως, επειδή το λέει η καρδιά του.
Έτσι λοιπόν, εξελίχθηκε και η νίκη κόντρα και στον Πανιώνιο. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με νέα μορφή. Ο Κατσικάς (καιρός ήταν …) αντί του Τσιρίλο. Ο Ρομπέρ αντί του Σταφυλίδη με την οπισθοχώρηση του Λίνο. Κι ο Ίβιτς αντί του Γκαρσία. Με άλλα λόγια; Ο ΠΑΟΚ πάλι, έψαχνε την ταυτότητα του. Χωρίς όμως, το ψάξιμο να στερεί από τον ΠΑΟΚ δυναμική και πίστη για τη νίκη.
Οι γηπεδούχοι «άνοιξαν» το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Ο συνήθης ύποπτος Στέφανος «Τσαφ» Αθανασιάδης με απ ευθείας βολέ έκανε το 1-0. Έδωσε αέρα ψυχολογίας τουλάχιστον, στον ΠΑΟΚ. Και με τον Πανιώνιο σε κακή ημέρα έβγαλε με περίπατο τον αγώνα μέχρι το 45ο λεπτό …
Μετά το 45ο λεπτό ουσιαστικά, το σκηνικό παρέμεινε σχεδόν, ίδιο. Σχεδόν; Ναι, επειδή ο Πανιώνιος βελτιώθηκε ελαφρά. Ισορρόπησε μεν, αλλά δεν απείλησε σοβαρά δε. Όλα αυτά μέχρι το 65ο λεπτό. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ.
Για να λέμε την πάσα αλήθεια, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε πολλές ευκαιρίες. Δεν πίεσε ιδιαίτερα τον μάλλον, ευάλωτο σε πίεση Πανιώνιο. Ίσως οι φυσικές του δυνάμεις χρειαζόταν συντήρηση μετά τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη και τον αγώνα για το Κύπελλο με τον Ατρόμητο, την ερχόμενη Τετάρτη…
Ο Δημήτρης Πόποβιτς (γέννημα – θρέμμα του «δικέφαλου») στα 17 του χρόνια – είναι γεννηθείς ΄95 κι ως εκ τούτου φορά την ανάλογη φανέλα - πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Τούμπα. Ο λιγοστός κόσμος του ΠΑΟΚ αποθέωσε το «Βενιαμίν» της ομάδας του. Στηρίζοντας έτσι τη μεταβατική περίοδο την οποία διάγει ο «δικέφαλος» …
Κι ο Λάζλο Μπόλονι φέρνει – δίχως στάλα υπερβολής - τα πάνω κάτω στον ΠΑΟΚ. Επιχειρεί σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη κι ευαίσθητη περίοδο την ανοικοδόμηση ή … Εάν θέλετε, την οικοδόμηση μιας νέας ομάδας! Με «υλικά» μάλιστα, υποδομής του ΠΑΟΚ. Το λέει κατά πως φαίνεται κι η δική του η καρδιά !
Σε συνδυασμό πάντως, με τα θετικά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ επικρατεί η εντύπωση, ότι «μαγειρεύεται» βάλσαμο για τις «πληγές» από τις … υπερήφανες πωλήσεις και παραχωρήσεις των σολίστ Αντελίνο Βιεϊρίνια και Πάμπλο Κοντρέρας. «Μαγειρεύεται»; Ναι, επειδή έχει ακόμη πολύ και δύσκολο δρόμο η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: