Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τα πολλαπλά κέρδη του ΠΑΟΚ και ο μονόδρομος του Πανιωνίου!!

Ο Δικέφαλος διατηρεί το αήττητο από τις 6 Νοεμβρίου και ο Μπόλονι, με τη χρησιμοποίηση του Πόποβιτς, έδειξε αποφασισμένος να φροντίσει για τη συντομότερη ωρίμανση των νεαρών του παικτών. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Τα πολλαπλά κέρδη του ΠΑΟΚ και ο μονόδρομος του Πανιωνίου

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι ελληνικές ομάδες έχουν χάσει σε ποιότητα μέσα στην κρίση, αλλά αυτές που το αντιμετωπίζουν πιο ποδοσφαιρικά είναι αυτές που αναμετρήθηκαν χθες στην Τούμπα. Η μείξη έμπειρων και δικών του παιδιών, διατηρεί τον ΠΑΟΚ αήττητο από τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ μέσα σε έξι μέρες πήρε τρεις εντός έδρας νίκες χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά διατηρώντας μία σοβαρότητα και 5-1 σκορ υπέρ του.
Στη χθεσινή αναμέτρηση ο Δικέφαλος, εκτός των τριών βαθμών, είχε και διάφορα άλλα κέρδη. Οπως για παράδειγμα την απίστευτη σταθερότητα του Γλύκου ή τον πολύ εντυπωσιακό τρόπο που άλλαξε την εικόνα της ομάδας του ο Γιάννου μπαίνοντας στο γήπεδο. Κέρδος ήταν και η εικόνα του Κατσικά, σε έναν αγώνα που ο αντίπαλος δεν κατάφερε να κάνει καθαρή φάση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και βέβαια, η είσοδος του γεννημένου το 1995 Δημήτρη Πόποβιτς για δεκαπέντε λεπτά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτά τα παιδιά να μην κάνουν κάποια λάθη. Αλλά το ότι γεμίζουν παραστάσεις στον Δικέφαλο τα ωριμάζουν πολύ πιο γρήγορα από πολλές άλλες ομάδες. Για τον Πανιώνιο, ο μονόδρομος που εμφανίστηκε στη ζωή του, δεν μπορεί παρά να του κάνει καλό. Ποτέ δεν είχε πρόβλημα στο να βγάλει παίκτες. Μπορεί να το κάνει μάλιστα μαζικά, γιατί έχει στόφα παραδοσιακής ελληνικής ομάδας. Δεν είναι τυχαία ιστορικός.
Αυτό που του μένει είναι να ισορροπήσει οικονομικά, να είναι συνεπής απέναντι στους αθλητές του, να δημιουργήσει ένα σύνολο με βασικό χαρακτηριστικό τον ενθουσιασμό του και να δυναμώσει πουλώντας σε πραγματική τιμή και όχι υπό πίεση. Από τα παιδιά που εμφάνισε τελευταία ο Ακης Μάντζιος, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν τα στοιχεία για να στηθεί μία ομάδα όπως πρέπει.
Επίσης, η λογική απόκτησης παικτών τύπου Κουλουχέρη και Ρόβα είναι σωστή. Παίκτες με καλά χαρακτηριστικά, που μία κακή επιλογή στην καριέρα τους τους έριξε επίπεδο. Φάνηκε όμως με το «καλημέρα» ότι θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα τους.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: