Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπόλονι βγάζει τον Σάντος από το κάδρο!!

Όσο ο ΠΑΟΚ προχωρά αγωνιστικά και νέοι παίκτες όχι μόνο μπαίνουν στην ομάδα, αλλά καθιερώνονται, τόσο η ανάμνηση του Πορτογάλου κόουτς ξεθωριάζει στην Τούμπα. Η κερκίδα βρήκε νέο ήρωα! Γράφει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας.

Ο Μπόλονι βγάζει τον Σάντος από το κάδρο

Ένα ολόκληρο γήπεδο όρθιο στο πόδι να χειροκροτεί έναν 17χρονο -ούτε καλά καλά κλεισμένα δεν τα έχει- δεν είναι μια συνηθισμένη εικόνα. Αλήθεια, όμως, τον Πόποβιτς χειροκροτούσε το βράδυ του Σαββάτου (21/1) η Τούμπα ή τον προπονητή του που πήρε την απόφαση να τον εμπιστευτεί και να τον ρίξει στο τερέν; Μάλλον και τους δύο!
Τον Πόποβιτς σίγουρα οι "ασπρόμαυροι" οπαδοί ήθελαν να τον ενθαρρύνουν. Να του δείξουν ότι τον αγκαλιάζουν με το "καλημέρα" και τον υποδέχονται με θέρμη. Να τον βάλουν στο πετσί του ρόλου, που όπως φαίνεται θα κληθεί να παίξει με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα στο μέλλον.
Τον Μπόλονι, όμως, ένα είναι σίγουρο: με αυτό που έκανε, τον έβαλαν στην καρδιά τους! Η ομάδα νίκησε, παρέμεινε για 13ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη, ο προπονητής αποδεδειγμένα εμπιστεύεται νεαρούς που βγήκαν ή βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα της (Αθανασιάδης, Σταφυλίδης, Γλύκος) και παίρνει και το ρίσκο να ρίξει στη μάχη έναν ακόμη, ένα σχεδόν αμούστακο παιδί, στο 77ο λεπτό ενός παιχνιδιού που δεν είχε κριθεί στο σημείο εκείνο. Στο τέλος, μάλιστα, όταν σφραγίστηκε η νίκη, το γλυκό ήρθε κι έδεσε για τους οπαδούς στην κερκίδα.
Βάζει θεμέλια ο Ρουμάνος
Αν ο ΠΑΟΚ πετύχει στο τέλος αυτής της σεζόν ή όχι, αυτό θα είμαστε σε θέση να το καταγράψουμε τότε. Αυτό που καταγράφουμε τώρα είναι ότι για μεγάλο διάστημα η ομάδα δεν χάνει και ήδη έχει καταφέρει πολλά στην Ευρώπη. Όπως και ότι ο Μπόλονι θα αφήσει κληρονομιά πίσω του.
Γιατί το λέμε αυτό; Διότι, ό,τι και να συμβεί, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Αθανασιάδης επί ημερών Μπόλονι είναι στα καλύτερά του, ο Σταφυλίδης πάτησε στα πόδια του, ο Γλύκος άρχισε να εμπιστεύεται τον εαυτό του και να δείχνει ότι έχει μέλλον.
Για τον Πόποβιτς, ασφαλώς και δεν μπορούμε να πούμε κάτι τώρα. Δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε έναν παίκτη από 15 λεπτά συμμετοχής. Αυτό, όμως, που μπορούμε να πούμε είναι αυτό που επισήμανε ο ίδιος ο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο: η χρησιμοποίηση του νεαρού έδειξε σε όλους τους παίκτες των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ ότι ναι, μπορούν να ελπίζουν ότι θα έχουν μέλλον και στην πρώτη ομάδα!
Είναι μεγάλο πράγμα να δίνεις ελπίδα και κίνητρο στους νέους ανθρώπους. Ίσως το πιο σημαντικό από όλα. Ειδικά σε αυτήν την Ελλάδα της μείζονος αναξιοκρατίας, όπου οι νέοι άνθρωποι μεγαλώνουν με τη βεβαιότητα ότι σε αυτή τη χώρα οι αξίες χάνονται, αν δεν έχουν... μέσο! Αυτή είναι η μεγάλη κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του ο Μπόλονι, αρκεί να είναι αρκετά έξυπνοι και μεθοδικοί στον ΠΑΟΚ να οικοδομήσουν πάνω στα θεμέλια που βάζει.
Η μεγάλη διαφορά
Ήδη, με τις κινήσεις που κάνει ο Λάσλο Μπόλονι αρχίζει να βγάζει τον Φερνάντο Σάντος από το κάδρο. Αρχίζει να διώχνει την αύρα του από την Τούμπα, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι προηγούμενοι από τον Μπόλονι διάδοχοι του Πορτογάλου στον πάγκο του "Δικέφαλου".
Ο Ρουμάνος έχει κάνει ήδη μεγάλη διαφορά, αφενός δείχνοντας εμπιστοσύνη στους νέους κι αφετέρου ζητώντας από την ομάδα του να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Στοιχεία που ο Πορτογάλος δεν τα είχε.
Αν, μάλιστα, ο Μπόλονι καταφέρει να οδηγήσει και σε μια σημαντική διάκριση την ομάδα (τέτοια ήταν η νίκη επί της Τότεναμ, αλλά αυτή ήταν μια στιγμιαία επιτυχία -ιστορική μεν, αλλά στιγμιαία), τότε θα έχει σβήσει εντελώς την όποια νοσταλγία υπάρχει από την εποχή του Σάντος. Πάντως, όπως και να έχει, για την ώρα η "ασπρόμαυρη" κερκίδα έχει βρει έναν καινούργιο ήρωα, από τον οποίο ονειρεύεται πολλά κατορθώματα!
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: