Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Όλο το τιμ της Εθνικής στο Περιστέρι!!

Οι Σκίμπε, Τσάνας και Μεταξάς βρίσκονται ανάμεσα στους θεατές του αγώνα Ατρόμητος-Παναθηναϊκός στο Περιστέρι.

Όλο το τιμ της Εθνικής στο Περιστέρι
Δεν έχει χρόνο για χάσιμο ο Μίχαελ Σκίμπε.

Και έτσι -όπως αναμενόταν- ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας έδωσε το «παρών» στο ματς Ατρόμητος-Παναθηναϊκός με το βλέμμα στραμμένο στους Έλληνες παίκτες και έχοντας στο πλευρό του τους άμεσους συνεργάτες του.

Στα επίσημα του γηπέδου στο Περιστέρι ήταν τόσο ο Κώστας Τσάνας που ειδικά στην αρχή θα βοηθήσει τον Γερμανό να μάθει τα κατατόπια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά και το νέο μέλος του τεχνικού τιμ, ο ομογενής, Ηρακλής Μεταξάς.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέβιλ: «Είχα καιρό να αισθανθώ έτσι»!

Ο τρόπος που χοροπηδούσε στην εξέδρα στα γκολ της Σάλφορντ και τη λήξη της αναμέτρησης Κυπέλλου με τη Νοτς Κάουντι, πανηγυρίζοντας την ανέλπιστη και... μαγική πρόκριση της ομάδας, έκαναν τον Γκάρι Νέβιλ να αισθανθεί τέτοια χαρά από το ποδόσφαιρο, που δύσκολα συγκρίνεται!
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εκ των ιδιοκτητών της Σάλφορντ και μέλος της «Τάξης του '92» που βρίσκεται στην κεφαλή της Σάλφορντ Σίτι:
«Είχα πάρα πολύ καιρό να αισθανθώ τόση χαρά από το ποδόσφαιρο! Δεν συγκρίνεται εύκολα αυτό το συναίσθημα! Ένιωσα σαν παιδί στο γήπεδο! Όταν είσαι επαγγελματίας και αγωνίζεσαι στο κορυφαίο επίπεδο, δεν μπορείς να το αισθανθείς σε τόσο μεγάλη κλίμακα, αλλά όταν κατεβαίνεις εδώ, στο Σάλφορντ, αλλάζει... Είναι σαν διέξοδος για εμάς! Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές βλέποντας την ομάδα ότι χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά νύχτες σαν κι αυτή, το κάνουν να αξίζει να κάνεις τον κόπο».
*Πηγή: England365.gr*

«Σίφουνας» η Λιντς!!

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Τσάμπιονσιπ κατέκτησε η Λιντς, η οποία πέρασε σαν… σίφουνας από την έδρα της Χάντερσφιλντ, επικρατώντας 3-0 στο ντέρμπι του Δυτικού Γιόρκσαϊρ.
Μέσα σε δύο λεπτά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Αντενούτσι και Γουντ έδωσαν ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του Στιβ Έβανς, η οποία «κλείδωσε» το ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με το γκολ του Μόουατ (54’).
Οι γηπεδούχοι, που είχαν υπηρεσιακό στον πάγκο τους τον Μαρκ Λίλις, προσπάθησαν στη συνέχεια να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά παρά τις καλές τους στιγμές δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε το γκολ της τιμής.
Με αυτόν τον τρόπο, η Λιντς έφτασε τους 19 βαθμούς σε 16 ματς, ενώ η Χάντερσφιλντ έμεινε στους 15 και πλέον ετοιμάζεται για την εποχή Βάγκνερ, με τον Αμερικανό τεχνικό να αναλαμβάνει το «τιμόνι» της ομάδας από Δευτέρα.
Αναλυτικά η 16η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ:
Νότιγχαμ Φόρεστ – Ντέρμπι 1-0
Χάντερσφιλντ – Λιντς 0-3
ΚΠΡ – Πρέστον
Μπόλτον – Μπρίστολ Σίτι
Γουλβς – Μπέρνλι
Ρόδεραμ – Ιπσουιτς
Φούλαμ – Μπέρμιγχαμ
Μπλάκμπερν – Μπρέντφορντ
Μπράιτον – MK Ντονς
Κάρντιφ – Ρέντινγκ
Τσάρλτον – Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Χαλ – Μίντλεσμπρο
*Πηγή: England365.gr*

«Του χρόνου στη Γιουνάιτεντ ο Μουρίνιο»!

Γαλλικό δημοσίευμα κάνει λόγο για επιθυμία της οικογένειας Γκλέιζερ να δει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ζοσέ Μουρίνιο από την επόμενη αγωνιστική περίοδο!  
Πιο συγκεκριμένα, το γαλλικό «10Sport», δημοσιεύει το σενάριο περί αντικατάστασης του Ολλανδού με τον Πορτογάλο στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων», τονίζοντας πως οι Γκλέιζερ δεν έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά του Φαν Χάαλ και τη διαχείριση της ομάδας.
Αν και ο Μουρίνιο έχει ξεκαθαρίσει πως για εκείνον υπήρχε μόνο η Τσέλσι από τη στιγμή που είχε πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Αγγλία παρά τα όσα είχαν ειπωθεί μεταξύ αυτού και του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το δημοσίευμα βασίζεται σ' εκείνη την κουβέντα που είχαν κάνει οι δυο τους έπειτα από την τελευταία συνάντησή τους στο γήπεδο σε αναμετρήσεις ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Γιουνάιτεντ, το 2013.
Για την περίπτωση του «special one» ενδεχομένως και να υπάρξει θέμα αποχώρησής του από τους «μπλε» του Λονδίνου αν το κρίνει αναγκαίο ο Αμπράμοβιτς και αποφασίσει την αλλαγή. Ωστόσο, προφανώς και προκαλεί περιέργεια το γεγονός πως γίνεται λόγος για μη ικανοποίηση των αφεντικών της ομάδας του Μάντσεστερ από τον Φαν Χάαλ, τη στιγμή που βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα...
*Πηγή: England365.gr*

Ταλέντο εξ... Ιταλίας για Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ!

Ο Ντανιέλε Ρουγκάνι είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει παρελθόν από την Γιουβέντους και σύμφωνα με τη «Gazzetta dello Sport», τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.
Κίνηση για τον Ντανιέλε Ρουγκάνι έχουν στα «σκαριά» οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο 21χρονος αμυντικός πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν από τη Γιουβέντους τον ερχόμενο Γενάρη και εκτός από τις Νάπολι, Φιορεντίνα και Σαμπντόρια, οι δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκονται εξίσου στο «κόλπο».
Τουλάχιστον αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Gazzetta dello Sport».
*Πηγή: England365.gr*

Ενδιαφέρον για Λαμέλα-Βερτόνγκεν από Ίντερ!!

Με τις περιπτώσεις των άσων της Τότεναμ, Έρικ Λαμέλα και Γιαν Βερτόνγκεν αναμένεται να ασχοληθεί η Ίντερ, βάσει των όσων αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα.
Μόνοι αδιάφοροι δεν περνάνε στην Ίντερ οι Έρικ Λαμέλα και Γιαν Βερτόνγκεν.
Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, οι «νερατζούρι» κινούνται διακριτικά για τις περιπτώσεις των δύο άσων της Τότεναμ, δίχως αυτό να σημαίνει πως θα προχωρήσει και σε επίσημη κίνηση για την απόκτησή τους,
Ο Αθλητικός Διευθυντής του ιταλικού συλλόγου πάντως, Πίερο Αουσίλιο, φαίνεται πως έβαλε στη λίστα του τους δύο παίκτες με ότι αυτό συνεπάγεται μετά το ματς των «σπιρουνιών» κόντρα στην Άντερλεχτ για το Γιουρόπα Λιγκ.
*Πηγή: England365.gr*

3 νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ στο 66’, 79’ κι 90’!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τρία-τέσσερα πράγματα από τις νίκες του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.
ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να προσέξει κάτι στις τρεις νίκες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ:
Την ‘Αρσεναλ την κέρδισε με γκολ στο 66’…
Στο Ζάγκρεμπ κέρδισε με γκολ στο 79’…
Την Ντιναμό εδώ την κέρδισε με γκολ στο 90’…
Κάθε νίκη έρχονταν και με γκολ όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος του! Πολύ σημαντικό για ελληνική ομάδα να βγάζει χαρακτήρα και δυνάμεις στο δεύτερο μισό του β΄ημιχρόνου. Ειδικά ο Ολυμπιακός δεν μας είχε συνηθίσει να κερδίζει έτσι σπουδαία ευρωπαϊκά ματς.
Υπό αυτές τις συνθήκες, μοιάζει απολύτως εξηγήσιμο το πώς στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 το Λεβαδειακό με το αποτέλεσμα 0-0 ως το 88’ (!), τσάκισε 4-0 την ΑΕΚ με το σκορ 1-0 ως το 70’, πως νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο με το σκορ 1-0 ως το 72’ κι ακόμη ακόμη πως ισοφάρισε στο 90’ τον Πλατανιά στο Κύπελλο.
Σίγουρα υπάρχει κι ο παράγοντας τύχη να παίζει το ρόλο του, αλλά όπως λέμε την τύχη την κυνηγάς. Για παράδειγμα στο ματς με τον Λεβαδειακό, στην πιο δύσκολη νίκη του μέχρι στιγμής στην φετινή Λίγκα, ο Ολυμπιακός έβαλε και τα δύο γκολ με κόντρες! Όμως, ας θυμηθούμε ότι από το 80’ κι έπειτα σφυροκοπούσε την αντίπαλη εστία…
Μία άλλη επισήμανση καταγράφοντας τις τρεις νίκες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ: τα τρία κρίσιμα γκολ τα έβαλαν τρεις διαφορετικοί σκόρερ, όλοι όμως επιθετικοί-ο Φινμπόγκασον, ο Ιντέγε κι ο Πάρντο!
Δείγμα ότι ο Ολυμπιακός δεν εξαρτάται από ένα παίκτη στην υπόθεση γκολ σε τέτοιου υψηλού επιπέδου παιχνίδια. Τα δύο ματς με την Ντιναμό τα καθάρισαν ο Ιντέγε το ένα κι ο Πάρντο το άλλο. Και μέσα στο Λονδίνο ο Φορτούνης, ο Πάρντο κι ο Φινμπόγκασον. Οι πρωταγωνιστές δεν είναι λίγοι. Είναι τρεις-τέσσερις. Έτσι δεν είναι κι εύκολο από ποιόν να φυλαχτείς.
Τρίτη επισήμανση από τις ίδιες τρεις νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ: οι δύο έγιναν με γκολ παικτών που ήρθαν από τον πάγκο! Του Φίνμπο με την Άρσεναλ και του Πάρντο με την Ντιναμό εδώ μέσα! Μιλάμε για τα τρία από τα πέντε γκολ, να έχουν μπει από τις αλλαγές! Δείγμα ότι ο Ολυμπιακός έχει βοήθειες από τον πάγκο του ακόμη και στο πιο υψηλό επίπεδο, που είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.
Και κάτι τελευταίο, με αφορμή την αναφορά στον Φινμπόγκασον: ασφαλώς και δεν μπορείς να αξιολογήσεις σοβαρά ένα παίκτη που μπήκε αλλαγή ένα τέταρτο, στο ματς της περασμένης Τρίτης. Αλλά μπορείς να παρατηρήσεις ότι ο Ισλανδός δύο φορές που πήρε την μπάλα έκανε πολύ ωραίες κινήσεις σε συνεργασία με τον Φορτούνη και τον Σεμπά. Κι ακόμη ότι έπαιξε κι άμυνα, γυρίζοντας πίσω, όταν χρειάστηκε.
Γενικά η αίσθηση που μου δίνει ο Φινμπόγκασον είναι πως κι ένα λεπτό να τον βάλεις, θα το παλέψει να βοηθήσει την ομάδα όσο μπορεί!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Tα «10αρια» του αιώνα!!

Πελέ ή Πούσκας; Μαραντόνα ή Μέσι; Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα με το Νο. 10; Το FourFourTwo αναλύει...
10. Εντσο Φραντσέσκολι : Μετά την απόρριψή του από την μεγάλη Πενιαρόλ, ο 22χρονος Φραντσέσκολι αποφάσισε να αφήσει την Ουρουγουάη και να μετακομίσει στην Αργεντινή. Τι έκανε εκεί; Πέντε τίτλους και ένα Copa Libertadores με τη Ρίβερ Πλέιτ! Απέρριψε την προσφορά της Γιουβέντους, ωστόσο με αυτά που έδειχνε στο γήπεδο και με τη φανέλα της Μαρσέιγ ενέπνευσε τον Ζιντάν να ονομάσει τον γιο του, Εντσο! Ο Φραντσέσκολι ήταν ένα play maker με δυο εξαιρετικό πόδια, ο οποίος... γλιστρούσε στον χλοοτάπητα! Εξαιρετικός στο σκοράρισμα, στα στημένα. Συμμετείχε σε δυο Μουντιάλ, ωστόσο τα πήγε καλύτερα εντός ηπείρου με δυο Copa America!
9. Μίκαελ Λάουντρουπ: Από τον Γκλεν Χοντλ και τον Εντσο Σίφο στον Γκούλιτ και και τον Μπέργκαμ. Η Βόρεια Ευρώπη έχει καυχηθεί για μεγαλύτερα από τα καλύτερα «10αρια», αλλά κανένας δεν είχε την κομψότητα του μεγάλου Δανού, του Μίκαελ Λάουντρουπ. Ο Δανός ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ (5 τίτλους, ένα Πρωταθλητριών), περνώντας πάσες στον Ρομάριο που ούτε είχε φανταστεί! Για τον μεγάλο Δανό, ο Χόρχε Βαλντάνο υποστήριξε: «Εχει μάτια παντού αυτός ο παίκτης». Η πρώτη του παρουσία στη διεθνή σκηνή ήταν στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, όταν είχε πετύχει ένα εξαιρετικό τέρμα! Κι όμως αυτός ο παίκτης στερείται μεγάλων τίτλων, αφού δεν ήταν μέλος της Δανίας στο Euro 92, ενώ στον τελικό του '94 η σύγκρουσή του με τον Κρόιφ τον άφησε εκτός αποστολής από τον τελικό με τη Μίλαν!
8. Λίονελ Μέσι: Μπορεί ο Μέσι να θεωρείται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ωστόσο ποτέ δεν ήταν ένα πραγματικό Νο10! Κληρονόμησε τη θέση στη Μπαρτσελόνα από τον Ροναλντίνιο, αλλά ποτέ δεν είναι πίσω από τον επιθετικό! Τον συγκρίνουν με τον Ντιέγκο Μαραντόνα για την εκρηκτικότητά του, τον ρυθμό, την ντρίμπλα, την οξυδέρκεια και το αριστερό, άλλα ο ίδιος ο Ντιέγκο τον είχε χρίσει διάδοχο! Εχει κάνει απίθανα πράγματα στο γήπεδο, έχει κερδίσει τα πάντα με τη Μπαρτσελόνα και την τελευταία εξαετία έχει περισσότερα από ένα γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι!
7. Ζίκο: Ο μεγαλύτερος παίκτης σε μια από τις κορυφαίες ομάδες που πέρασαν από τα γήπεδα, αλλά που δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα. Η Βραζιλία του 1982 είχε έναν απίθανο ποδοσφαιριστή, τον Ζίκο με τους Αγγλους να τον λατρεύουν και να... ξεχνούν τους Νταλγκλίς, Κίγκαν! Στη Φλαμένγκο έγινε ηγέτης και ο διάσημος Βραζιλιάνος τραγουδιστής, Jorge Ben Jor έγραψε προς τιμή του το τραγούδι «Camisa 10 da Gavea». Στην Ουντινέζε έκανε απίστευτα πράγματα, πέτυχε 19 γκολ, ένα λιγότερο από τον πρώτο σκόρερ, Πλατινί, αλλά και με τέσσερα ματς λιγότερα λόγω τραυματισμού! Εξαιρετικός με τα δυο πόδια, έβλεπε όλο το γήπεδο, ενώ ήξερε να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα όσο λίγοι. Στο Μουντιάλ του 1982 πέτυχε 4 γκολ παρά το γεγονός πως η Σελεσάο δεν έφτασε ούτε στα ημιτελικά!

6. Γκιόργκι Χάτζι: Το παρατσούκλι «Ο Μαραντόνα των Καρπαθίων» δεν το πήρε τυχαία...Εγωιστής, οξύθυμος, αλλά και με ένα τέλειο αριστερό πόδι, ο Χάτζι ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Στεάουα! Το σιδηρούν παραπέτασμα τον... κράτησε στη Ρουμανία μέχρι τα 25 του χρόνια! Επαιξε στη Ρεάλ, στη Μπαρτσελόνα, αλλά ποτέ δεν άνθισε... Μάλλον δεν ήταν ψάρι για μεγάλη λίμνη, αφού στη Γαλατά έκανε μοναδικά πράγματα και τη βοήθησε στην κατάκτηση του μοναδικού ευρωπαϊκού τροπαίου. Οπως πολλά «δεκάρια» της εποχής του, ο Χάτζι αντλούσε δύναμη από την προσωπικότητά του, είχε τρελές εμπνεύσεις, πανέξυπνος και όλοι θυμούνται τη Ρουμανία του το 1994 στην Αμερική όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Ο Χάτζι σκόραρε τρεις φορές, ενώ η τόλμη και η ικανότητά του τον βοήθησαν να πετύχει ένα απίθανο γκολ κόντρα στην Κολομβία!
5. Μισέλ Πλατινί: Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά όχι το μεγαλύτερο δεκάρι. Στην καλύτερή του ο Ζιζού ήταν ένας μεσοεπιθετικός που μπορούσε να κάνει τα πάντα, αλλά και να τρέξει πολύ για να τα καταφέρει. Από την άλλη, ο Πλατινί όταν έπρεπε να δημιουργήσει ή να σκοράρει, το έκανε πολύ απλά! Μαγική ντρίμπλα, απίθανα φάουλ, ο Γάλλος ήταν ο ηγέτης της Εθνικής και της Γιουβέντους κατακτώντας σχεδόν τα πάντα. «Ήμουν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, τι άλλο μπορώ να πω...» το σχόλιο του... συγκρατημένου Πλατινί!
4. Ρομπέρτο Μπάτζιο: Κάποιοι παίκτες δεν ενδιαφέρονται για τον αριθμό της φανέλας τους, ο Μέσι είναι διατεθειμένος να δώσει το 10 στον Αρντά Τουράν. Ο Μπάτζιο όμως δεν ήταν ένας από αυτούς. Οταν πήγε στην Ιντερ το 1998 ακόμα και ο τεράστιος Ρονάλντο ήταν στην ευχάριστη θέση να του παραχωρήσει το «9». Ωστόσο, Μπάτζιο σημαίνει... «10αρι». Ενας αρτίστας του γηπέδου, παραγωγικός, ελεύθερο πνεύμα, από τους πιο αγαπητούς παίκτες στην Ιταλία. Η σπαρακτική κραυγή στο χαμένο πέναλτι, αλλά και οι σοβαροί τραυματισμοί στο γόνατο τον ανέβασαν ακόμα περισσότερο στα μάτια των Ιταλών! Ενας μεγάλος αρχηγός που έγραψε τη δική του μοναδική ιστορία! 
3. Πελέ: Ισως το διασημότερο Νο.10 . Βέβαια, από... τύχη πήρε το νούμερο αυτό στη φανέλα του, αφού η Βραζιλία είχε ξεχάσει στο Μουντιάλ του 1958 να στείλει τους αριθμούς στη FIFA . Η Ομοσπονδία το πήρε πάνω της, έδωσε το 7 στον Γκαρίντσα, το 11 στον Ζαγκάλο και τον αριθμό που έμελλε να... αλλάξει το ποδόσφαιρο στον Πελέ! Βέβαια, τα νούμερά του δεν σε... παραπέμπουν σε ένα 10αρι, αλλά σε έναν τεράστιο σέντερ φορ. Απίθανη ντρίμπλα, αλλά και καθοδήγηση από έναν τέτοιο play maker. Aκόμα και το 1970 ο Πελέ έπαιξε μπροστά από τον Τοστάο κι ανάμεσα από Ριβελίνο και Ζαϊρζίνιο. 
2. Φέρεντς Πούσκας: Επαιξε σε μια εποχή που ο ρόλος του «10αριού» δεν ήταν ακόμα αποσαφηνισμένος. Ο Πούσκας ήταν ο πρώτος μεγάλος παίκτης που πήρε τον αριθμό. Οπως και ο Πελέ, ο Ούγγρος ήταν μια μηχανή γκολ και τα στατιστικά δείχνουν πως πετύχαινε τουλάχιστον ένα γκολ ανα παιχνίδι. Μάλιστα, η παραγωγικότητά του γίνεται πιο αξιοσημείωτη από τη στιγμή που έπαιζε μαζί με μεγάλους φορ, όπως τους Κόκτσις, Ντι Στέφανο. Σχεδόν τέλεια τεχνική κατάρτιση έγινε το χαρακτηριστηκότερο Νο. 10. Ο Πούσκας ήταν ο παίκτης κλειδί της Dream Team των Μαγυάρων!
1. Ντιέγκο Μαραντόνα: Δεν πέτυχε τα περισσότερα γκολ, δεν κέρδισε τα περισσότερα τρόπαια, αλλά ο Ντιέγκο είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης. Η Ομοσπονδία της Αργεντινής στα Μουντιάλ 1974, 1978, 1982 παρέκαμψε τις θέσεις των παικτών και τις μοίρασε με αλφαβητική σειρά. Μοναδική εξαίρεση το 1982, αντί για το 12 ο Μαραντόνα πήρε το 10! Ιδια τακτική και το 1986, εκτός από τον... Ντιέγκο! Το 2001 αποφασίστηκε η απόσυρση της φανέλας με το Νο. 10, η FIFA όμως απαίτησε να δοθεί κάπου. Το πήρε ο Αριελ Ορτέγα, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να σηκώσει το βάρος της. Στα 21 του ο Μαραντόνα ήταν μια ομάδα μόνος του, το καλύτερο Νο.10 σε μια εποχή που κάθε ομάδα είχε έναν καλό παίκτη σε αυτή τη θέση. Ένας... μανιακός που ενέπνευσε κάθε μέσο να γίνει ακόμα καλύτερος, ήταν αυτός που έκανε σούπερ μια μέτρια ομάδα. Έχουν γεννηθεί αρκετοί επίδοξοι διάδοχοι σε μια χώρα που έχει εμμονή με το «10», αλλά ούτε ο Ορτέγα, ούτε ο Σαβιόλα, ούτε ο Ρικέλμε δεν τον άγγιξαν... Μέχρι που ήρθε ο Μέσι, με τον ίδιο πάντως να έχει επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μήπως χάθηκε το "DNA πρωταθλητισμού" από ΑΕΚ και ΠΑΟ!!

Το «ντέρμπυ» Παναθηναϊκού-ΑΕΚ ξεβράκωσε μια κατάσταση που μόνον οφέλιμο είναι να την περιγράψει κανείς έτσι όπως είναι. Να μην την βλέπει με έγχρωμα γυαλιά.Δεν χρειάζεται κανένας που βλέπει τα πράγματα όπως είναι με μεγεθυντικούς φακούς. Το γυμνό μάτι φθάνει και περισσεύει. Η απόδοση στο 0-0 στο «ντέρμπυ» στην πραγματικότητα μηδενίζει το παρελθόν των δύο ομάδων με την ιστορική τους πορεία στο ντόπιο ποδόσφαιρο.

Ας αφήσουμε στην άκρη τι προηγήθηκε και, τέλος πάντων, ποιοι είναι οι γνωστοί και άγνωστοι λόγοι που ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έφθασαν να μη μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ας περιοριστούμε σ' αυτό που οι δύο ομάδες παρουσιάζουν σήμερα. Ότι, δηλαδή, κυκλοφορούν στη σκιά του Ολυμπιακού.

Αλήθεια, ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, αγωνιστικός υποβιβασμός, για να μη ξεχνιόμαστε, και η οικονομική χρεοκοπία του Παναθηναϊκού, χρεοκοπία με την ευθύνη των μεγαλομετόχων του, για να μη ξεχνιόμαστε, έχουν προκαλέσει αλλοίωση στο DNA των δύο ομάδων; Αυτό είναι το ερώτημα.

Η απάντηση είναι δύσκολη. Μήπως είναι εύκολη; Πανεύκολη.

Πριν συνεχίσουμε είναι απαραίτητο να τονιστεί πως τέτοιες κουβέντες για να τις κάνει κάποιος χρειάζεται κουράγια. Επειδή οι απαντήσεις, όπως άλλωστε και οι ερωτήσεις, βγάζουν αλήθειες. Που ενοχλούν. Που πονάνε.

Η γνώμη μου είναι ότι και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν έχουν απωλέσει το DNA τους. Το ότι δεν κάνουν πρωταθλητισμό στην πράξη κι όχι στις δηλώσεις, δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν να είναι μεγάλες ομάδες, με τα μέτρα τα ελληνικά. Όσο ο οπαδός της ΑΕΚ, και ο οπαδός του Παναθηναϊκού, δεν θεωρούν ότι η φανέλλα τους είναι πιο ελαφριά από εκείνη του Ολυμπιακού, το DNA του πρωταθλητισμού λειτουργεί.

Το στραπάτσο της ύπαρξής του υπέστη ο Παναθηναϊκός με την πολυμετοχικότητα. Κι όμως! Η ομάδα παρέμεινε δεύτερη! Γιατί; Λόγω DNA!!! Αν ο Παναθηναϊκός στερούνταν τη γενετική του ταυτότητα, με τα παικτάκια που φοράνε τη φανέλλα του θα ήταν μαζύ με τον Λεβαδειακό και τον Πανιώνιο.

Με τη φανέλλα του Παναθηναϊκού οι παίκτες του Πανθρακικού και του Εργοτέλη, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναιτωλικού θα έπαιρναν το κύπελλο. Και θα κέρδιζαν 3-0 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Και θα έπαιζαν κάθε χρόνο στα play-off.

Η φανέλλα της ΑΕΚ είναι βαρειά, όχι οι παίκτες της μεγάλης αξίας. Λόγω φανέλλας η ΑΕΚ επανήλθε αμέσως στο μεγάλο πρωτάθλημα και θα τερματίσει στις πρώτες θέσεις. Μία άλλη ομάδα, χωρίς τη φανέλλα, χωρίς το DNA της ΑΕΚ, μετά από τον υποβιβασμό της πιθανόν να... ξεχνούσε να επιστρέψει.

Άρα. Το μέταλλο του πρωταθλητισμού συνεχίζει να δίνει, να προσθέτει στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό που αγωνιστικά δεν είναι καλύτεροι από ομάδες με λιγώτερους βαθμούς στο πρωτάθλημα.
..........................

Διχασμένος ο Σύριζα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, διάβασε στο apodytiriakias.gr 

Άσε να λέει ο Πάνος Καμμένος που από τη ζήλεια του έβγαλε στη φόρα τα μηνύματα στο κινητό του που του έστελνε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Για να παρουσιάσει τον μεγαλομέτοχο του μπασκετικού Παναθηναϊκού σαν έναν κακομαθημένο «νταβατζή» της προ συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ εποχής.
Ο πρόεδρος της Βουλής, ο Βούτσης κι άλλοι υπουργοί του νέου πολιτικού κατεστημένου ήταν παρόντες στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η συνεργασία συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον κολοσσό CNN. Πρόκειται για ένα νέο μηντιακό πρότζεκτ του Γιαννακόπουλου, τη ψηφιακή πλατφόρμα CNN.gr με υψηλές προδιαγραφές και προοπτικές.
Είναι να απορείς. Να πέφτεις κάτω σα να σου τραβάνε την καρέκλα που κάθεσαι. Ο Γιαννακόπουλος σαν εκπρόσωπος των φαρμακέμπορων να τραβάει ένα φιλιππικό μέσα στη Βουλή κατά του κυβερνητικού Σύριζα, ο Καμμένος να καταγγέλει φόρα παρτίδα τον Δημητράκη επίσης στο κοινοβούλιο. Και μετά από λίγες ημέρες μια κουστωδία κυβερνητικών να επιχαίρει τον Γιαννακόπουλο για την επένδυση που αποφάσισε, το CNN.gr.
Τσιμουδιά ο Καμμένος. Διαφοροποιήθηκε μονάχα με τον Φίλη, ο οποίος αρνείται την ποντιακή γενοκτονία.


*Πηγή: sportdog.gr*

Πήρε το θρίλερ στην Κηφισιά, ο Κόροιβος!!


Δράμα στο «Ζηρίνειο» με τον Κόροιβο, να παίρνει 3η νίκη στη σεζόν, επί της Κηφισιάς με 61-60. Δραματικό φινάλε στο ματς με τον Γκίκα να πατάει γραμμή στο σουτ με το οποίο θα ισοφάριζε, αν ήταν για 3.

Πήρε το θρίλερ στην Κηφισιά, ο Κόροιβος
Μετά από ένα παιχνίδι θρίλερ, ο Κόροιβος πέτυχε την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα, επίσης εκτός έδρας με 61-60 επί της Κηφισιάς. Με το ματς στο 61-58 μετά από δύο εύστοχες βολές του Τρότερ, 13 δεύτερα πριν το τέλος, ο Γκίκας ευστόχησε σε σουτ, που αρχικά ενώ πολλοί πίστεψαν πως είναι τρίποντο, οι διαιτητές μέτρησαν (εξ' αρχής) για δίποντο κι έτσι το ροζ φύλλο πήγε στην ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου. Ο Τρότερ με 12 και τις δύο εύστοχες βολές στο τέλος ήρωας για τους νικητές, 14 και 12 ριμπάουντ για τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Με τον Κασελάκη να σημειώνει δύο τρίποντα και τον Μαυροειδή να σημειώνει ένα δίποντο, μετά τα μισά της 1ης περιόδου, η Κηφισιά πήρε ένα προβάδισμα με 6 πόντους 14-8, για να κλείσει στο 16-13 το πρώτο δεκάλεπτο. Στην δεύτερη περίοδο οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, με τους φιλοξενούμενους να επιτρέπουν στην Κηφισιά μόλις τρεις πόντους σε οκτώ λεπτά.

Έτσι το 21-15 που διαμορφώθηκε στα 8:06 πριν λήξει η 2η περίοδος, δεν αποτέλεσε βάση για να χτίσουν κάτι καλό οι γηπεδούχοι. Σε μια περίοδο που είχε συνολικά μόλις 21 πόντους με επιμέρους 11-3 ο Κόροιβος, χάρη στην καλή του άμυνα, πήρε προβάδισμα με τον Τρότερ, 3:05 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες ν’ αδυνατούν ν’ αξιοποιήσουν ακόμα και τις βολές και να έχουν τρομερή αστοχία. Το 26-24 για τους φιλοξενούμενους άφησε τα πάντα ανοικτά για τα δύο επόμενα δεκάλεπτα.

Ο Κόροιβος με μπροστάρη τον Χριστοδούλου που σημείωσε έξι πόντους στην 3η περίοδο, πέρασε πάλι μπροστά με 37-36. Το ματς από εκεί και μετά πήγαινε πόντο-πόντο. Ο Μαυροειδής έκανε το 42-41, 1:43 πριν λήξει η 3η περίοδος, αλλά ένα σερί 6-0 των φιλοξενούμενων με τον Ντέιβις να σημειώνει όλους τους πόντους, με ένα γκολ-φάουλ κι ένα τρίποντο.

Στα 6:45 πριν τη λήξη του ματς ο Τρότερ με τρίποντο, δίνει το πρώτο προβάδισμα έξι πόντων στους φιλοξενούμενους το οποίο για ένα τέτοιο ματς, όπου κυριάρχησαν τα πολλά λάθη. Από το 48-54 στα 3:44 με καλάθι του Κάουνσιλ, ακολουθεί μια εύστοχη βολή του Γκίκα, δύο βολές του Χογκ και το μόλις 4ο τρίποντο της Κηφισιάς από τον Λεωνίδα Κασελάκη που ισοφάρισε σε 54-54, 1:57 πριν το τέλος. Ο Ντέιβις με τρίποντο ξαναδίνει προβάδισμα τριών με 57-54, 1:42 πριν το τέλος, ο Γκίκας μειώνει σε 56-57, αλλά ο Κάουνσιλ έχει ξανά απάντησε για το 56-59. Ο Στίγκερς κάνει το 58-59, ο Κόροιβος χάνει την επίθεση, αλλά το λάθος του Χογκ με τα βήματα, 19 δεύτερα πριν το τέλος, ήταν καθοριστικό. Ο Τρότερ με δύο εύστοχες βολές, 13’’ πριν το φινάλε, ο Κόροιβος πήρε κεφάλι τριών πόντων, 61-58.

Κάπου εκεί έγινε η φάση που έκρινε τα πάντα. Ο Γκίκας ευστοχεί σε σουτ, που όλοι έχουν πιστέψει πως είναι για τρεις και το ματς οδηγείται σε παράταση, αφού και ο Τρότερ, έκανε το coast-to-coast για να προλάβει το χρονόμετρο και να δώσει τη νίκη.. Οι διαιτητές μετρούν για δύο πόντους το καλάθι του Γκίκα, με αποτέλεσμα ο Κόροιβος να πάρει το 3ο ροζ φύλλο, σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις. Το ριπλέι της NOVA, μετά το ματς, δείχνει πως ο Γκίκας, όντως πάτησε τη γραμμή και οι διαιτητές έδειξαν άμεσα πως το σουτ του Γκίκα ήταν για 2 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 24-26, 42-47, 60-61

Κηφισιά: Γκίκας 9, Μαυροειδής 14, Κασελάκης 13 (2), Τζ. Στίγκερς 7, Χογκ 10, Ντ. Στίγκερς 5, Πόποβιτς, Χρυσικόπουλος 2, Φράζιερ

Κόροιβος Αμαλιάδας: Ντέιβις 10 (2), Χριστοδούλου 6, Βασιλόπουλος, Κάουνσιλ 9 (1), Χάρις 11, Θόρντον 2, Πουλιανίτης, Χαριτόπουλος 7 (1), Τρότερ 12 (2), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Την τελευταία κουβέντα η Καλλονή!!

Με ανύπαρκτο πέναλτι που υπέδειξε ο Αρετόπουλος και εκτέλεσε εύστοχα ο Μανούσος, η Καλλονή ισοφάρισε 2-2 την Ξάνθη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. 13 κίτρινες στο ματς.

Την τελευταία κουβέντα η Καλλονή
Η Καλλονή βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά στο τέλος απέσπασε έστω την ισοπαλία (2-2) από την Ξάνθη.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε από την άσπρη βούλα, με τον Αρετόπουλο να δίνει κακώς πέναλτι για χέρι του Μπέρτου (ήταν κολλημένο στο σώμα) και τον Μανούσο από την άσπρη βούλα να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (είχε ισοφαρίσει και στο 38') στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Ακρίτες προηγήθηκαν νωρίς με τον Σολτάνι (6΄), βρέθηκαν από… σπόντα εκ νέου με το προβάδισμα με την κόντρα στο πόδι του Καπετάνου να ευνοεί τον σκόρερ Ερέα (85’) και στο τέλος συμβιβάστηκαν με το «Χ» που τους κρατά αήττητους μακριά από την έδρα τους.

Το ματς:

Παρόλο που το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις στο 1/3 το θετικό αποτέλεσμα ήταν αναγκαίο και για τους δύο. Για την Καλλονή που είναι καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις. Και για την Ξάνθη ώστε να ξεφύγει από την μετριότητα.

Τουλάχιστον στην αρχή οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές για τους Ακρίτες. Η σέντρα-ξυραφιά του Ζαραδούκα έφτασε στον Σολτάνι και ο Αλγερινός δε δυσκολεύτηκε να τελειώσει την φάση δίνοντας το γρήγορο προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτός ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος θετικός οιωνός.

inner

Από εκεί και πέρα είχαν μόνο αναποδιές. Έχασαν τον σκόρερ τους με τραυματισμό σε ανύποπτη φάση κι όταν συνήλθε η Καλλονή έχασαν και το προβάδισμα. Ο Γεωργίου με εξαιρετική ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Μανούσο που πλάσαρε στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ξάνθη έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ντιμιτρόφ σχεδόν σε κενή εστία, να πλασάρει πάνω στον Τσαμπούρη αλλά και τον Λουτσέσκου που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια η πλάστιγγα έγερνε ξεκάθαρα υπέρ της Καλλονής. Ανέβηκε, πίεσε και το γκολ φαινότα να είναι υπόθεση χρόνου. Αλλά ο Μπαξεβανίδης της το στέρησε διώχνοντας πάνω στην γραμμή την προσπάθεια του Ούκα.

Κι ενώ το γκολ δεν ερχόταν παρά την υπεροχή, μια άτυχη στιγμή την έφερε με την πλάτη στον τοίχο. Η κόντρα στο πόδι του Καπετάνου ευνόησε τον Ερέα, που από το πουθενά βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και δεν έχασε την ευκαιρία.

Η Καλλονή όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Ο Αρετόπουλος υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι πάνω στον Μπέρτο (ήταν γυρισμένο το σώμα, με το χέρι κολλημένο στην πλάτη) και από την άσπρη βούλα ο Μανούσος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκου, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Γιορέντε (89' Μπουρούς), Κλαντρούμπσκι (46' Καλτσάς), Κεϊτά, Μπαργκάν, Γεωργίου, Σάμπα, Μανούσος.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Φλίσκας, Φάρκας, Ζαραδούκας (Γουάλας 60'), Παπαστεριανός, Ντιμιτρόφ (71' Νιέτο), Ερέα, Σολτάνι (13' λ. τρ. Μπαξεβανίδης), Λουσέρο, Καπετάνος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρανιέρι… για πρωτάθλημα!! (video)

Αυτός θα μας τρελάνει! Με τον εκπληκτικό Βάρντι να «πυροβολεί» για 9ο σερί ματς η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι λύγισε τη Γουότφορντ (2-1) κι έπιασε κορυφή στην Premier League! Νίκη και για Γιουνάιτεντ

Ρανιέρι… για πρωτάθλημα! (video)
Αυτός μέχρι και… πρωτάθλημα θα πάρει για να μας δείξει ότι κάναμε λάθος!

Συνεχίζοντας τις υποψίες μήπως στην Ελλάδα είχε στείλει κάποιον σωσία του και με το αστέρι που ονομάζεται Βάρντι να τον οδηγεί, ο Κλαούντιο Ρανιέρι έπιασε κορυφή στην Premier League.

To 12o γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος (που έκανε εννέα τα σερί παιχνίδια που βρίσκει δίχτυα) σφράγισε το 2-1 των «αλεπούδων» επί της Γουότφορντ, που τις φέρνει ισόβαθμες με τις Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ στο ρετιρέ της βαθμολογίας.



Σε απόσταση αναπνοής από ‘κει, όμως, βρέθηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ανεβασμένοι ψυχολογικά από την κρίσιμη νίκη στο Champions League επί της ΤΣΣΚΑ, οι «κόκκινοι διάβολοι» καθάρισαν 2-0 τη Γουέστ Μπρομ. Τα γκολ των Λίνγκαρντ και Μάτα (με πέναλτι) έσπασαν την επιθετική γκίνια και στο πρωτάθλημα κι επέτρεψαν στην ομάδα του Φαν Χάαλ να περιμένει τυχόν απώλειες των δυο πρωτοπόρων (που έχουν δύσκολα παιχνίδια στην έδρα της Άστον Βίλα και στο «Emirates» με την Τότεναμ αντίστοιχα) για να μείνει κοντά στην κορυφή.



Αντίθετα, από βενζίνη δείχνει να ξεμένει η Γουέστ Χαμ. Μετά την ήττα-προσγείωση από τη Γουότφορντ, τα «σφυριά» δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία φιλοξενώντας την Έβερτον. Γιατί προηγήθηκαν μεν με τον Λαντσίνι, αλλά ο Λουκάκου απάντησε πριν το ημίχρονο, γράφοντας το 1-1 που θα έμενε ως το τέλος του ματς.



Κάπως έτσι, πλησίασε σε απόσταση βολής η Σαουθάμπτον που -έστω και δύσκολα- πέρασε από την έδρα της Σάντερλαντ. Ένα πέναλτι του Τάντιτς βοήθησε τους «αγίους» ν’ αποδράσουν από την έδρα των (προτελευταίων) γηπεδούχων και να συνεχίσουν το εξαιρετικό αήττητο σερί τους με την τέταρτη νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια (1-0). Η Νόριτς, από την άλλη, έσπασε το αρνητικό δικό της σερί και λυγίζοντας 1-0 τη ντεφορμέ Σουόνσι (που έχει μείνει με μια μόλις νίκη στα οκτώ τελευταία της ματς) πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα.






Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο, 7/11 (17:00)

Μπόρνμουθ-Νιούκαστλ 0-1
(27’ Πέρεθ)

Λέστερ-Γουότφορντ 2-1
(52’ Καντέ, 66’ πεν. Βάρντι - 75’ πεν. Ντίνι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ 2-0
(52’ Λίνγκαρντ, 90’+1’ πεν. Μάτα)

Νόριτς-Σουόνσι 1-0
(70’ Χόουσον)

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον 0-1
(69’ πεν. Τάντιτς)

Γουέστ Χαμ-Έβερτον 1-1
(30’ Λαντσίνι - 43’ Λουκάκου)

Στόουκ-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή, 8/11

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Σάββατο, 21/11 (17:00)

Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)
Τσέλσι-Νόριτς
Έβερτον-Άστον Βίλα
Νιούκαστλ-Λέστερ
Σαουθάμπτον-Στόουκ
Σουόνσι-Μπόρνμουθ
Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 22/11

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα, 23/11

Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ 22:00 *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο τέλος… Άρης!!

Μετά από ένα παιχνίδι που δυσκολεύτηκε αρκετά και ίδρωσε για 35 λεπτά ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει των Τρικάλων(84-79), με πρωταγωνιστές τους Χάγκινς και Γουότερς.

Στο τέλος… Άρης

Απόλυτοι πρωταγωνιστές για τον Άρη ήταν οι Ντομινίκ Γουότερς (20π. 7/9 σουτ)και Τζαμέλ Χάγκινς(19π. και 8 ριμπάουντ)που έπαιξαν και για τον Τζέρεμ Μακ Νιλ, ο οποίος ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό στο ματς με την Στεάουα και σημείωσε 6 πόντους. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήταν ο Σοκό με 20 πόντους.

Το ματς

Με μπροστάρη τον Ντομινίκ Γουότερς ο Άρης προσπάθησε να ελέγξει τον αγώνα από την αρχή. Ο Αμερικανός πέτυχε 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και κρατούσε τους κίτρινους μπροστά στο σκορ, τη στιγμή που οι Θεσσαλοί είχαν πλουραλισμό στο στην επίθεση και δεν επέτρεπαν στους Θεσσαλονικείς να χτίσουν κάποια σημαντική διαφορά.

Λίγο πριν κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο, ο Δημήτρης Πρίφτης έριξε στο ματς και τον Τζέρεμ ΜακΝίλ, ο οποίος μπήκε επιφυλακτικά μετά τον τραυματισμό που είχε μεσοβδόμαδα κόντρα στην Στεάουα για το Eurocup.

Ωστόσο, το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα των Τρικάλων να κάνει ένα σερί 9-3 με πρωταγωνιστή τον Γκουντογκάν και να προσπερνά στο σκορ. Κάπως έτσι κύλησε και η επανάληψη με τα Τρίκαλα να κλείνουν το ημίχρονο έχοντας το ελάχιστο προβάδισμα (41-40) απέναντι στον Άρη.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, ωστόσο στη συνέχεια πήραν μπροστά οι Ουάιτ και Χάγκινς και έδωσαν ώθηση στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Στα τελευταία λεπτά οι κίτρινοι έπαιξαν έξυπνα, έσφιξαν την άμυνα και ευστόχησαν στις βολές, με αποτέλεσμα να πάρουν έστω και με άγχος τη τέταρτή τους νίκη στην Α1 μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 19-21, 20-15, 24-23. 84-79

Άρης: Πελεκάνος 6, Γουάιτ 14, Γουότερς 20, Ζάρας 6, Χάγκινς 19, Ξανθόπουλος, Τσούπκοβιτς 4, Φλιώνης, Κοέν 2, Μούρτος 7, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 6.

Τρίκαλα: Ντόουελ 5, Τσιλούλης, Τσιάρας 10, Κόνγκερ 15, Τιγκ 7, Καντουγκάν 13, Σοκό 20, Καραθανάσης 3, Καλλές, Καλογιαννίδης 3, Βαρυτημιάδης 3. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σεφτέ με «Σόφο» ο ΠΑΟΚ!!


Με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να βοηθάει σημαντικά κάτω από τα καλάθια, ο ΠΑΟΚ πήρε τη πρώτη του φετινή νίκη, 74-63 στο Ρέθυμνο.

Σεφτέ με «Σόφο» ο ΠΑΟΚ
Το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα του στο φετινό πρωτάθλημα, έπειτα από τέσσερις ήττες πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ, Ο δικέφαλος του βορρά, επικράτησε 74-63 στο Ρέθυμνο της τοπικής ομάδας, έχοντας για πρώτη φορά στη σύνθεσή του τον νεοαποκτηθέντα, Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Ο πρώην διεθνής σέντερ βοήθησε σημαντικά στο «5» όπου είχε πρόβλημα φέτος η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, ο οποίος ευτύχισε να έχει σε πολύ καλή μέρα και τους Χάτσερ, Μάρκοβιτς και Ντούβνιακ.

Με μία νίκη σε πέντε παιχνίδια έμεινε το Ρέθυμνο που επιχείρησε στο τέλος την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε. Για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, ξεχώρισε μόνο ο Σάφτενααρ.

Το ματς:

Με τις δύο ομάδες να δίνουν βάση στην επίθεση κύλησαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε τον ρυθμό, με το δίδυμο Χάτσερ και Μάρκοβιτς να σκοράρουν κατά ριπάς και προηγήθηκε 17-16 στο 6΄. Ένα λεπτό νωρίτερα, είχε εισέλθει για πρώτη φορά ως παίκτες του δικεφάλου στο παρκέ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, είχε εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα (66%) και τρίποντα (50%) στο πρώτο μέρος και μάζευε τα ριμπάουντ.

Προηγήθηκε 25-20 στο 10΄ και παρόλο που το Ρέθυμνο ισορρόπησε αρχικά για το 31-30 στο 13΄ χάρη στον Σάφτενααρ, ακολούθησε σερί 14-0 τω φιλοξενούμενων, για το 44-31 δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα. Πρωταγωνιστής ήταν ο ασταμάτητος Μάρκοβιτς, ενώ σημαντικά καλάθια πετύχαινε και ο «Σόφο», ο οποίος έφθειρε παράλληλα με φάουλ τους αντιπάλους. Οι γηπεδούχοι δε μπορούσαν να βρουν διαδρόμους απέναντι στην καλή άμυνα του ΠΑΟΚ και έμειναν με -9 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο έπαιξε καλύτερο μπάσκετ, περιόρισε σημαντικά την επιθετική δράση του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν πολύ άστοχο ακόμα και σε λέι απ, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να μειώσει αισθητά (51-45 στο 26΄). Ο δικέφαλος εκμεταλλευόταν τα λάθη των παικτών του Σκουρτόπουλου και την υπεροχή που του έχει προσδώσει η προσθήκη του Σχορτσανίτη και διατήρησε την υπέρ του διαφορά ασφαλείας (60-49) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

inner

Με συνεχόμενα τρίποντα από Γιαννόπουλο και Ματαλών και καλάθι του Σχίζα, οι γηπεδούχοι έκαναν επί μέρους 9-2 και μείωσαν 62-58, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο οποίος είχε γίνει πλέον κακός ποιοτικά και τα καλάθια έμπαιναν με το… σταγονόμετρο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε απόσταση δύο πόντων (65-63 ) με χουκ του Σάφτενααρ, με εκατό δευτερόλεπτα να απομένουν, αλλά η προσπάθειά τους για ολική ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ακολούθησαν έξι εύστοχες βολές από τον ΠΑΟΚ (τέσσερις ο Χάτσερ και δύο ο Ντούβνιακ) και ένα ακόμα τρίποντο του κορυφαίου του γηπέδου, Χάτσερ, για να «σφραγίσουν» τη πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ, με σκορ 74-63.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 37-46, 49-60, 63-74.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος):
Κλουφ 2, Ρέλφορντ 9, Σάφτεναρ 17, Χάροου 4 (1), Στόουν 7 (1), Σχίζας 2, Γιαννόπουλος 10 (2), Τσακαλέρης 4, Κορόλεφ, Ματαλών 8 (2).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 3 (1), Βασιλειάδης 8 (2), Μαργαρίτης, Μάρκοβιτς 15 (2), Χάτσερ 21 (3), Κακαρούδης, Τσόχλας 2, Δέδας, Σχορτσανίτης 12 (5/8 δίποντα), Ντούβνιακ 13 (2).

Διαιτητές: Σχινάς, Καρακατσούνης, Τσώνος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «καθάρισε» από το… τζάμπολ ο Κολοσσός!!

Ούτε για ένα δεκάλεπτο δεν κατάφερε ο Αρκαδικός να αντισταθεί στον Κολοσσό, με την ομάδα της Ρόδου να νικά εύκολα με 83-70 στο Βενετόκλειο.

Το «καθάρισε» από το… τζάμπολ ο Κολοσσός!
Καταιγιστικός από το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Κολοσσός κόντρα στον Αρκαδικό, με τους Ροδίτες να φτάνουν εύκολα στο ροζ φύλλο, επικρατώντας 83-70 μέσα στο Βενετόκλειο.

Πέντε παίκτες από την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων την αναμέτρηση, με τους Μανωλόπουλο και Ρέλεφορντ να ήταν πρώτοι σκόρερ με 15 πόντους ο καθένας. Από τους νεοφώτιστους ξεχώρισαν οι Λαμπρόπουλος και Νουούτινεν με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Ύστερα από το «σφιχτό» ξεκίνημα των δύο ομάδων (4-4), ο Κολοσσός ήταν αυτός που «ξεκόλλησε», παίρνοντας το προβάδισμα (8-4). Ο Αρκαδικός έδειχνε μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα (8-6) και αυτό λόγω της εξαιρετικής άμυνας των Ροδιτών, οι οποίοι στη συνέχεια έτρεξαν ένα σερί 13-0 για το +15 (21-6). Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τους «θαλασσί» από την άλλη να το εκμεταλλεύονται αυτό και να το κλείνουν στο +16 (23-7).

Χάρη σε τρίποντο του Λιούις στην έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Κολοσσός πήγε την υπέρ του διαφορά στη μέγιστη τιμή της και στο +19 (26-7), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τον Αρκαδικό να κάνει ένα μίνι-ξέσπασμα -με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ- και να μειώνει στους 13 (26-13). Οι νεοφώτιστοι κρατούσαν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα μέχρι περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (34-23), καθώς ο Μανωλόπουλος ξεκίνησε την αντεπίθεση των Ροδιτών, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια με το +17 (44-27).

Με την ίδια καλή άμυνα και τις σωστές επιλογές στην επίθεση ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός, με την υπέρ του διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +21 (57-36) στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Η αναποτελεσματικότητα του Αρκαδικού στην επίθεση έκανε ακόμη πιο απλά τα πράγματα για τους Ροδίτες, οι οποίοι χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +20 (67-47).

Λόγω της μεγάλης διαφοράς που είχε διαμορφωθεί από το τρίτο δεκάλεπτο, το ματς πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα στο τέταρτο. Παρ’ όλα αυτά, ο Κολοσσός δεν έχασε τη συγκέντρωσή του και έτσι δεν άφηνε τον Αρκαδικό ούτε καν να πλησιάσει κάπως (70-53). Στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους Ροδίτες να παίρνουν το ροζ φύλλο με το τελικό 83-70.

Τα δεκάλεπτα: 23-7, 44-27, 67-47, 83-70

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 14 (1), Λίντεν 4, Ρέλεφορντ 15 (2), ΜακΓκί 12, Λιούις 12 (2), Μπιλλής, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος 15 (3), Ντέιβις 8, Γεωργαλλής 2, Αγγελάκος, Άχονεν 1.

Αρκαδικός (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 15, Βαν Όστρουμ 12, Στεφανίδης 4, Μπράουν 8, Νουούτινεν 13 (3), Άιρλαντ 7, Καραμαλέγκος, Καββαδάς 9, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Καλλινικίδης 2, Τζουγκαράκης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Διαστημική Μπάγερν!! (video)

H Άιντραχτ την κράτησε στο «0», όμως μετά τον θρίαμβο επί της Άρσεναλ η Μπάγερν έγινε ξανά… διαστημική. Άνετο 4-0 επί της Στουτγάρδης και συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην Bundesliga.

Διαστημική Μπάγερν! (video)
Η Άιντραχτ είχε καταφέρει την προηγούμενη αγωνιστική να την κρατήσει στο «0», όμως η Μπάγερν απέδειξε ξανά πως είναι άπιαστη. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα διέλυσε… χαλαρά με σκορ 4-0 την Στουτγάρδη και δημιούργησε νέα ρεκόρ.

Ο σύλλογος από το Μόναχο είναι αήττητος για 54 ματς πρώτου γύρου (μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα), ενώ η συγκομιδή 34 βαθμών σε δώδεκα ματς είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ. Ατομικό ρεκόρ και για τον Μίλερ, που –γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλο- πανηγύρισε την 150η νίκη με την φανέλα της Μπάγερν σε 209 εμφανίσεις.

Τα γκολ για τους Βαυαρούς πέτυχαν οι Ρομπέν (11’), Κόστα (17’), Λεβαντόφσκι (37’) και Μίλερ (40’).



Αναλυτικά το πρόγραμμα της ενδέκατης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/11
Ανόβερο-Χέρτα 1-3
(70' πεν. Κιγιοτάκε - 33' 60' 87' πεν. Καλού)

Σάββατο 7/11 (16.30)

Μπάγερν-Στουτγκάρδη 4-0
(11’ Ρόμπεν, 17’ Κόστα, 37’ Λεβαντόφσκι, 40’ Μούλερ)

Λεβερκούζεν-Κολωνία 1-2
(33’ Τσιτσρίτο - 17’, 72’ Μαρό)

Γκλάντμπαχ-Ίνγκολσταντ 0-0

Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0

Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 2-0
(31' Ντε Μπλάσις, 75' Μαλί)

Ντάρμσταντ-Αμβούργο 19:30

Κυριακή 8/11
Ντόρτμουντ-Σάλκε 16:30
Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Παρασκευή 20/11
Αμβούργο-Ντόρτμουντ (21.30)

Σάββατο 21/11 (16.30)
Γκλάντμπαχ-Ανόβερο
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Στουτγκάρδη-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Μάιντς
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 22/11
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ 16:30
Ίνγκολσταντ-Ντάρμσταντ (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Οριστικά «πράσινος» ο Στραματσιόνι!!

Προπονητής του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται πλέον ο Αντρέα Στραματσιόνι! Ο Ιταλός τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τους «πράσινους» και το μόνο που απομένει είναι να έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει

Οριστικά «πράσινος» ο Στραματσιόνι!
Στην επιλογή του Αντρέα Στραματσιόνι κατέληξε οριστικά ο Παναθηναϊκός για τη θέση του προπονητή.

Όπως είχε μεταδώσει πρώτος το μεσημέρι του Σαββάτου ο ΣΠΟΡ FM 94,6, οι «πράσινοι» προτίμησαν τον Ιταλό τεχνικό από τον Βέλικο Παούνοβιτς.

Λίγες ώρες αργότερα λοιπόν ήρθε η σχετική επιβεβαίωση, με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν πως το «τριφύλλι» συμφώνησε σε όλα πλέον μαζί του.

Έτσι, το μόνο που απομένει να διευθετηθεί είναι το τυπικό σκέλος του deal, κάτι που αναμένεται να συμβεί την Κυριακή, όταν και ο Στραματσιόνι θα φτάσει στην Ελλάδα για να υπογράψει το συμβόλαιό του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεγάλο «διπλό» της Κράσνι στη Νίζνι!!

Στοπ στο σερί των τεσσάρων νικών της Νίζνι έβαλε η Κράσνι Οκτιάμπρ, καθώς επικράτησε 90-87 μέσα στο Νόβγκοροντ, για την VTB League.

Μεγάλο «διπλό» της Κράσνι στη Νίζνι!
Πολύ μεγάλη νίκη στην έδρα της Νίζνι πήρε η Κράσνι Οκτιάμπρ, επικρατώντας 90-87 μέσα στο Νόβγκοροντ για την VTB League.

Για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Eurocup έκαναν τεράστια εμφάνιση οι Χάμιλτον και Κούπερ με 28 και 20 πόντους αντίστοιχα, με τον πρώην γκαρντ των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού να είχε και 12 ασίστ. Από την ομάδα του Μπαγκάτσκις, επίσης αντίπαλος της «Ένωσης» στη διοργάνωση, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρουντ με 24 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 37-47, 65-68, 87-90 *Πηγή: sport-fm.gr*

Νικά και ξαποσταίνει η ΑΕΚ!


Το 5/5 στην Basket League έκανε η ΑΕΚ νικώντας στο ρελαντί την Καβάλα με 80-72 στο ΟΑΚΑ. Χέρστον και Μαυροκεφαλίδης οι κορυφαίοι, άνοιξε το rotation κι έδωσε ανάσες ο Σάκοτα.

Νικά και ξαποσταίνει η ΑΕΚ
Την καλύτερη εκκίνησή της από τη σεζόν 2002/03, όταν είχε με 7/7, συνεχίζει να πραγματοποιεί η ΑΕΚ. Με σαφή διάθεση από τον Ντράγκαν Σάκοτα να δώσει ανάσες σε όσους έχουν τραβήξει κουπί φέτος, η «Ένωση» έπαιξε όσο χρειάστηκε και επικράτησε 80-72 της αξιόμαχης Καβάλας στο ΟΑΚΑ μπροστά σε περίπου 2.000 θεατές.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ μαζί με τους Μαλίκ Χέρστον, Ντούσαν Σάκοτα και Μίλαν Μιλόσεβιτς που είχαν 16, 12 και 14 πόντους ξεχώρισαν από τους νικητές. Ρομπ Τζόουνς με 20 και Τσαβντάρ Κοστόφ με 16 πάλεψαν περισσότερο από τους βελτιωμένους νεοφώτιστους.

inner

Το ματς

Το θαρραλέο ξεκίνημα της Καβάλας (2-5, 6-7) θορύβησε όσο χρειαζόταν την ΑΕΚ που δίχως να λειτουργεί καλά στην άμυνα δεν μπορούσε να αποσπαστεί (15-9). Με σταθερή αξία τον Μαυροκεφαλίδη και τους Χέρστον και Γουόρεν να πιστοποιούν την αγωνιστική τους άνοδο οι γηπεδούχοι έβρισκαν εύκολα σκορ στην επίθεση, αλλά τα προβλήματα στα μετόπισθεν συνεχίζονταν (21-21). Ένα καλό τελευταίο δίλεπτο στην πρώτη περίοδο απέφερε στην «Ένωση» ένα 7-0 (28-21), οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν. Εκμεταλλευόμενοι και το άνοιγμα του rotation από τον Ντράγκαν Σάκοτα (28-26) που χρησιμοποίησε μέχρι και τον ξεχασμένο Σκραμπ, αλλά και τη μοναξιά του Μιλόσεβιτς στο σκοράρισμα μείωσαν στον πόντο με πρωταγωνιστές Ρόμπινσον και Κοστόφ (35-34). Ο κόουτς της ΑΕΚ δεν επιστράτευσε τους «βασικούς» μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και η Καβάλα ισοφάρισε (42-42) προτού μια βολή του Παπαντωνίου και ένα φόλοου του Μιλόσεβιτς γράψουν το 45-42 του ημιχρόνου.

inner

Η πρώτη πεντάδα της ΑΕΚ επανεμφανίστηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους κι αμέσως η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (54-44). Όλα άρχισαν από την άμυνα, που ήταν πολύ αποτελεσματική, ενώ στην επίθεση Σάκοτα και Μαυροκεφαλίδης δεν είχαν αντίπαλο (60-46). Ο Τζόουνς ανέλαβε να αφυπνίσει τους παίκτες της Καβάλας που ανεβάζοντας την ενέργειά τους κι εκμεταλλευόμενοι το τέταρτο φάουλ του πολύτιμου αμυντικά Κάρτερ έμειναν στο παιχνίδι (64-56). Ο Καλαμπόκης ξεκόλλησε την «Ένωση» με πολύτιμους πόντους από τον πάγκο και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 76-61 με γκολ-φάουλ του Μιλόσεβιτς. Το παιχνίδι είχε πια πάρει το δρόμο του για τους γηπεδούχους που χρειάστηκε απλώς να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα για να διατηρήσουν το αήττητό τους. Η μείωση στους δέκα (80-70) στα 89’’ πριν το τέλος ανάγκασε τον Ντράγκαν Σάκοτα να καλέσει τάιμ άουτ για παν ενδεχόμενο.

Δεκάλεπτα: 28-21, 45-42, 64-56, 80-72.

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Ανοσίκε (6 ριμπ.), Παπαντωνίου 3, Ντ. Σάκοτα 12, Χέρστον 16, Μιλόσεβιτς 14, Σκραμπ 3, Μαυροκεφαλίδης 13 (11 ριμπ.), Κάρτερ 2, Κατσίβελης 2, Καλαμπόκης 7, Γουόρεν 8.

Καβάλα (Τζήμας): Κεμπ 2, Φαν Ντερ Μαρς 4, Γιαννακίδης, Σταμπουλής 7, Κοστόφ 16, Τζόουνς 20, Γκέλιος, Καλαϊτζίδης 4, Λίβας 3, Βάργκας 6, Ρόμπινσον 8.

Διαιτητές: Καλδίρης, Παφίλης, Παγώνης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε φόρα η Μπεσίκτας!

Στην τρίτη της σερί νίκη στο πρωτάθλημα της Τουρκίας έφτασε η Μπεσίκτας, καθώς πέρασε και από την έδρα της Τραμπζονσπόρ, επικρατώντας 99-96.

Πήρε φόρα η Μπεσίκτας
Ασταμάτητη είναι η Μπεσίκτας στο τουρκικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε στην έδρα της Τραμπζονσπόρ με 99-96, φτάνοντας έτσι τις τρεις σερί νίκες.

Πρώτοι σκόρερ για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Eurocup ήταν οι Σίλι και Ουόλτερς με 18 πόντους ο καθένας, ενώ ο Μέρφι πρόσθεσε άλλους 17. Από την ομάδα της Τραπεζούντας, που είναι αντίπαλος του Άρη στο Eurocup, σχεδόν… μόνος του πάλευε ο Κίνσεϊ με 30 πόντους.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο 07/11
Ουσάκ Σπορτίφ-Γαλατασαράι 73-71
Ιστανμπούλ ΒΒ-Τουρκ Τέλεκομ 80-83
Γκαζιαντέμπ- Μπουγιουκτσεκμετζέ 86-74
Τραμπζονσπόρ-Μπεσίκτας 96-99

Κυριακή 08/11
Άνκαρα-Κόνιασπορ
Νταρουσάφακα- Γεσιλγκίρεσουν
Φενερμπαχτσέ-Μπάνβιτ

Δευτέρα 08/11
Αναντόλου Εφές-Πινάρ Καρσίγιακα *Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκαριστικό βίντεο από τα επεισόδια στο αεροδρόμιο!!

Βίντεο που προκαλεί φρίκη δείχνει τις στιγμές της συμπλοκής Σέρβων και Κροατών οπαδών την περασμένη Πέμπτη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αιμόφυρτους ανθρώπους στο δρόμο.

Σοκαριστικό βίντεο από τα επεισόδια στο αεροδρόμιο
Ανατριχίλα προκαλούν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τις συμπλοκές ανάμεσα σε Κροάτες και Σέρβους οπαδούς.

Πάνω από δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ πέντε έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Προσοχή στο βίντεο περιέχονται σκληρές σκηνές βίας.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάρλος: «Όταν επιστρέφω στο ΣΕΦ νιώθω καλά»

Ως μία μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του χαρακτήρισε ο Νίκος Μπάρλος το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, με δηλώσεις που έκανε ενόψει της επίσκεψης του Λαυρίου στο ΣΕΦ.

Μπάρλος: «Όταν επιστρέφω στο ΣΕΦ νιώθω καλά»
Πολύ όμορφα αισθάνεται ο Νίκος Μπάρλος όταν επιστρέφει στο ΣΕΦ, καθώς δεν θα ξεχάσει ποτέ το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα είπε ο πολύπειρος φόργουορντ ενόψει του ματς του Λαυρίου.

Αναλυτικά το blog του Νίκου Μπάρλου στον ΕΣΑΚΕ:

«Στο παιχνίδι με τον Άρη, παρά τη διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο μας, μπήκαμε στο γήπεδο πιστεύοντας ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό από το ματς. Δυστυχώς την ώρα που βρίσκαμε ρυθμό και ανεβάζαμε την απόδοση μας, έτυχε αυτό με το σπάσιμο του ταμπλό και όπως αποδείχτηκε από τη μετέπειτα εξέλιξη του αγώνα, ο Άρης ωφελήθηκε από τη διακοπή. Για μας δεν ήταν μια ήττα εκτός προγράμματος, καθώς θεωρώ ότι ο Άρης θα φτάσει πολύ ψηλά στη βαθμολογία.

Τώρα έχουμε μπροστά μας τον Ολυμπιακό. Πάντα όταν επιστρέφω στο ΣΕΦ, νιώθω καλά, γιατί ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να ανέβω επίπεδο και να λειτουργήσω σαν πραγματικός επαγγελματίας. Τους εύχομαι να είναι όλοι γεροί και να φτάσουν σε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να γινόμαστε καλύτερο από παιχνίδι σε παιχνίδι και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό και μεγάλο αντίπαλο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε το ματς με τον Ολυμπιακό προκειμένου να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στη συνέχεια.

Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον κόσμο του Λαυρίου για την απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιουργεί στους εντός έδρας αγώνες μας, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους
».

Κι όμως γίνονται θαύματα!! (video)

Ένα μικρό θαύμα -δεδομένου ότι είχε 12 ματς χωρίς διπλό και του τρόπου που το πήρε σήμερα- έκανε η Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» δεν είχαν άγιο, αλλά… Αγιόθε (Πέρεθ) κι απέδρασαν 1-0 από το Μπόρνμουθ.

Κι όμως γίνονται θαύματα! (video)
Συνήθως τα θαύματα τα κάνει ο Θεός. Σήμερα όμως χρειάστηκε να… κοιμηθεί ελαφρώς για να μπορέσει επιτέλους να κάνει διπλό η Νιούκαστλ.

Προσπαθώντας από πέρυσι να πανηγυρίσει επιτυχία μακριά από το «Σεν Τζέιμς Παρκ» (κι έχοντας φτάσει αισίως τις 12 αποτυχημένες απόπειρες) η ομάδα του Στιβ ΜακΛάρεν το κατάφερε με μια μικρή ποδοσφαιρική «κλοπή» στο Μπόρνμουθ (1-0).

Γιατί οι νεοφώτιστοι ήταν καλύτερη στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Είχαν στριμωγμένους συνέχεια τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους.

Μια φορά όμως που… ξεμύτισαν εκείνοι ήταν αρκετή, ώστε ο Αγιόθε Πέρεθ να σημαδέψει ψύχραιμα και να πετύχει το πολύτιμο γκολ (27’).

Αυτό που κατάφερε με νύχια και με δόντια να προστατεύσει ως το τέλος η Νιούκαστλ. Και πανηγυρίζοντας στην ουσία ένα… εξάποντο (σ.σ. πριν το παιχνίδι η Μπόρνμουθ ήταν από πάνω της στη βαθμολογία) να ξεφύγει επιτέλους από την επικίνδυνη ζώνη.





Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο, 7/11 (17:00)

Μπόρνμουθ-Νιούκαστλ 0-1
(27’ Πέρεθ)

Λέστερ-Γουότφορντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ
Νόριτς-Σουόνσι
Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Έβερτον
Στόουκ-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή, 8/11

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Σάββατο, 21/11 (17:00)

Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)
Τσέλσι-Νόριτς
Έβερτον-Άστον Βίλα
Νιούκαστλ-Λέστερ
Σαουθάμπτον-Στόουκ
Σουόνσι-Μπόρνμουθ
Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 22/11

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα, 23/11

Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ 22:00 *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Σερραίοι επέστρεψαν!!

Με τον Φουρτάδο να σκοράρει δύο φορές ο Πανσσεραϊκός θυμήθηκε τον… καλό του εαυτό –που είχε ξεχάσει απ’ την πρεμιέρα της Football league- και επιβλήθηκε 2-0 της Αναγέννησης.

Οι Σερραίοι επέστρεψαν
Τον καλό του εαυτό ξαναβρήκε ο Πανσερραϊκός που επιβλήθηκε 2-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στην έβδομη αγωνιστική της Football league.

Οι Σερραίοι, που είχαν να πανηγυρίσουν απ’ το ματς της πρεμιέρας -το οποίο έδωσαν εξ αναβολής στις 14/10- πήραν το δεύτερο φετινό τρίποντο, με τον Φουρτάδο να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 34’ και στο 63’.

Το αήττητο σερί της Παναχαϊκής σταμάτησε ο ΑΟΧ, ο οποίος επικράτησε 2-0 στα Χανιά, με σκόρερ τους Γκέτσιο (29’) και Δεινόπαπα (65’).

Στο «Χ» έμειναν Ζάκυνθος και Κέρκυρα στο ντέρμπι του Ιονίου. Η Ζάκυνθος προηγήθηκε στο 23’ με τον Ναζίμ, όμως ο Καμπάνταης στο 70’ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, δέκα περίπου λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/11

Κισσαμικός – ΑΕΛ 2-2

Σάββατο 7/11

Πανσερραϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
( 34’, 63’ Φουρτάδο)

Ζάκυνθος – Κέρκυρα 1-1
(23’ Ναζίμ – 70’ Καμπάνταης)

Χανιά – Παναχαϊκή 2-0
(29’ Γκέτσιος, 65’ Δεινόπαπας)

Κυριακή 8/11 (15:00)

Πανελευσινιακός – Τρίκαλα
Απόλλων – Εργοτέλης
Αγροτικός Αστέρας – Λαμία
Αχαρναϊκός – Καλλιθέα

Δευτέρα 9/11 (18:00)
Ολυμπιακός – Βόλου – Παναιγιάλειος *Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαπέτρου: «Να βελτιωνόμαστε καθημερινά»


Εντυπωσιασμένος με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Λαυρίου στην Α1 είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, σύμφωνα με όσα είπε πριν το ματς του Ολυμπιακού.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι η καθημερινή βελτίωση όπως δήλωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου ενόψει του ματς με το Λαύριο. Μάλιστα, ο Έλληνας φόργουορντ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εικόνα που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής οι νεοφώτιστοι στην Α1, ενώ ευχήθηκε ο τραυματισμός του Οθέλο Χάντερ να είναι ο τελευταίος για φέτος στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:

«Καλοί μου φίλοι ήρθε η ώρα να τα ξαναπούμε και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό. Δεν σας κρύβω πως η επικοινωνία μαζί σας και η έκφραση των σκέψεων μου μέσω του προσωπικού μου blog στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ με κάνει και αισθάνομαι όμορφα.

Η εβδομάδα ολοκληρώνεται για εμάς με ένα παιχνίδι κόντρα στον Λαύριο, το οποίο με έχει εντυπωσιάσει με την έως τώρα πορεία του και εικόνα που δείχνει στα ματς. Δεν είναι εύκολο να δημιουργείς μια ομάδα για την Α1 μέσα σε λίγες ημέρες και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στο Λαύριο για την εικόνα της ομάδας.

Εμείς αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας και πάλι και να συνεχίσουμε με νίκη. Η σεζόν είναι ακόμη στο ξεκίνημα της, οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε από τη μεριά μας είναι να δίνουμε σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα, σε κάθε στιγμή αγωνιστική το 100% των δυνάμεων μας και της συγκέντρωσης μας και να ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή μας.

Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά, να βρούμε χημεία και να μαθαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να παίρνουμε και τα αποτελέσματα. Ελπίζω και εύχομαι ο Οθέλο να γυρίσει γρήγορα κοντά μας. Η ατυχία του έχει χτυπήσει την πόρτα φέτος και ειλικρινά μπορώ να τον καταλάβω πως νιώθει μιας και έχω περάσει από τη θέση του.

Εύχομαι και ελπίζω ο τραυματισμός του Οθέλο να είναι ο τελευταίος για εμάς φέτος και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να φτάσουμε εκεί που πραγματικά θέλουμε.

Ελπίζω αύριο τους περισσότερους από εσάς να σας δω και στο γήπεδο. Η ώρα του ματς είναι εξαιρετική, οπότε πάρτε τις οικογένειες σας, τους φίλους ή τις φίλες σας και ελάτε να περάσετε δύο όμορφες ώρες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Να είστε καλά, Ιωάννης
».

Νέος συνεργάτης για Σκίμπε στην Εθνική!!

Ο ομογενής, Ηρακλής Μεταξάς θα πλαισιώσει τον Μίχαελ Σκίμπε και τον Κώστα Τσάνα στο τεχνικό τιμ της Εθνικής ομάδας. Η προϋπηρεσία του 48χρονου.

Νέος συνεργάτης για Σκίμπε στην Εθνική
Ένα νέο μέλος προστέθηκε στο τεχνικό τιμ της Εθνικής ομάδας.

Στο πλευρό του Μίχαελ Σκίμπε και του Κώστα Τσάνα θα τοποθετηθεί ο Ηρακλής Μεταξάς, όπως γνωστοποίησε η ΕΠΟ.

Ο 48χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία και ως γνώστης της γλώσσας θα βοηθήσει τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό στην τάχιστη προσαρμογή του.

Όσον αφορά την προϋπηρεσία του έχει εργαστεί ως βοηθός στην Κ19 της Γερμανίας, στην Μπόχουμ από το 2009 έως το 2013 και στην Φράιμπουργκ από το 2013 έως το 2015.
*Πηγή: sport-fm.gr*

This is Panionios!!

Τα… ευρωπαϊκά όνειρα ξυπνάνε στη Νέα Σμύρνη! Το αήττητο σερί του Πλατανιά σταμάτησε στον Πανιώνιο, που συνέχισε την φοβερή πορεία με σκορ 2-1 και ανέβηκε –έστω προσωρινά- στη 2η θέση της Σούπερ Λίγκας

This is Panionios!
Συνεχίζει την φανταστική του πορεία ο Πανιώνιος, ο οποίος έκοψε το αήττητο σερί του Πλατανιά επικρατώντας 2-1 και αρχίζει… αναγκαστικά τα ευρωπαϊκά όνειρα, αφού σκαρφάλωσε –έστω και προσωρινά- στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Από ένα γρήγορο γκολ σε κάθε ημίχρονο μοιράστηκαν οι δύο ομάδες. Ο Καραμάνος –μετά από ωραία ασίστ του Μπουμάλ- έδωσε τα ηνία του Πλατανιά στο 8’, ενώ ο Ιτούα ισοφάρισε στο 51’.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έδωσε την χαριστική βολή στους Χανιώτες -με δημιουργό ξανά τον Μπουμάλ- στο 80’.

Άτυχος ο Πλατανιάς, με τον Γιώργο Παράσχο να υποχρεώνεται σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, λίγο πριν δεχτεί το γκολ που του στοίχισε –τουλάχιστον- τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το ματς:


Η καλή πορεία των ομάδων μέχρι τώρα προϊδέαζαν για καλό ματς. Και αυτό ακριβώς είδαμε. Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες να αποζημιώσουν τα περίπου χίλια άτομα που έδωσαν το παρών στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης.

Ο Πλατανιάς έψαξε αρχικά το γκολ, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που το πέτυχαν. Ένας ακόμα ωραίος συνδυασμός των Μπουμάλ και Καραμάνος άνοιξαν το σκορ στο 8΄ μόλις λεπτό του ματς, με τον τελευταίο να σκοράρει με κεφαλιά.

inner

Οι Χανιώτες απείλησαν με τον Ιτούα στο 22’, ενώ, μετά από ένα διάστημα που χάλασε τον ρυθμό, οι δύο ομάδες κυνήγησαν ξανά το γκολ, με σουτ των Αγκούλο και Μπακασέτα να είναι τα highlights.

Με ένα γρήγορο γκολ βρήκε την απάντηση στον Καραμάνο ο Πλατανιάς. Η εκτέλεση κόρνερ του Μιλούνοβιτς βρήκε τον Ιτούα, ο οποίος με κεφαλιά σημείωσε το 1-1 στο 8’ λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

inner

Ο Πλατανιάς ήταν αυτός που συνέχισε να πιέζει μετά το γκολ, με σουτ των Μιλούνοβιτς και Γουνδουλάκη να περνούν λίγο άουτ, ενώ απ’ το 70’ τα ηνία πέρασαν στον Πανιώνιο. Η ομάδα του Ουζουνίδη πίεσε μπροστά στην εστία του Σωτηρίου, με τον Ανσαριφάρντ –που πέρασε ως αλλαγή στο 73’- να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 80’.

Ο Μπουμάλ και πάλι έδωσε την τελική πάσα, με τον Ιρανό να πλασάρει εύστοχα την εστία του Σωτηρίου για τη μεγάλη νίκη των κυανέρυθρων.

inner


Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (73’ Ανσαριφάρντ), Μπουμάλ, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Σιώπης, Ρισβάνης, Καραμάνος (86’ Μητρόπουλος), Βλάχος, Βιγιάλμπα (61’ Μασούρας).

Στον πάγκο οι: Διούδης, Χαλκιαδάκης, Αργυρόπουλος, Τασουλής,.

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Ιτούα (79’ Δημήτρης), Μπανανά, Γκνιάτιτς (29’ Μουνάφο) , Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Γιακουμάκης (68’ Ντίνας), Μιλούνοβιτς, Ανγκούλο.

Στον πάγκο οι: Κοκκάλας, Ράμος, , Αποστολόπουλος, Ζιλβάν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «βουνό» που έχει να ανέβει ο Δέλλας!!


Ο Δέλλας βρήκε άμεσα την ευκαιρία να θέσει την καριέρα του σε τροχιά μετά την ΑΕΚ, ωστόσο το έργο του στον Ατρόμητο δεν είναι εύκολο. Το sport-fm.gr αναλύει την αποστολή που αναλαμβάνει ο «Τράι».

Το «βουνό» που έχει να ανέβει ο Δέλλας
Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Ατρόμητο, το «φάντασμα» του Γιώργου Δώνη υπάρχει ακόμα πάνω από το Περιστέρι. Δεν είναι λίγα τα όσα πέτυχε ο τεχνικός της Αλ Χιλάλ στους «κυανόλευκους» με αποκορύφωμα τους δύο τελικούς Κυπέλλου, ενώ μεγάλο ρόλο στην αδιαμφισβήτητη επιτυχία του έπαιξε και ο τρόπος με τον οποίο δούλευε με τα αποτελέσματα να φαίνονται εντός γηπέδου.

Του Παύλου Κουστέρη

Ο Ατρόμητος από το 2009 έως το 2012 έπαιζε ένα ποδόσφαιρο με αρχή, μέση και τέλος που δεν είναι ψέμα αν ισχυριστεί κανείς ότι μέχρι και πέρυσι, εκείνη η ομάδα που δημιούργησε ο Δώνης αποτέλεσε αυτόματο πιλότο για τους διαδόχους του.

Με την πρόσληψη του Μιχάλη Γρηγορίου το καλοκαίρι, ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός πόνταρε στο ότι πρώην τεχνικός της Κέρκυρας θα μπορούσε να του βγει σε κερδοφόρο λαχνό, καθώς ο τελευταίος και το κίνητρο διέθετε, αλλά και επίπεδο γνώσης του αντικειμένου για να αναλάβει την ομάδα.

inner

Παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα με την εμφατική πρόκριση επί της ΑΪΚ, το... γλυκό κάπου στην πορεία χάλασε, οι νίκες στο πρωτάθλημα δεν έρχονταν, κρούσματα απειθαρχίας έκαναν την εμφάνισή τους και από χθες το απόγευμα ο Ατρόμητος άλλαξε και επίσημα σελίδα, εμπιστευόμενος τον Τραϊανό Δέλλα.

Και οι δύο πλευρές βλέπουν τη συγκεκριμένη συνεργασία ως μία ευκαιρία να ξαναμπούν σε τροχιά επιτυχιών, καθώς η θετική πορεία του ενός, αυτομάτως μεταφράζεται σε θετική πορεία και του άλλου. Παρ’ όλα αυτά, ο Τραϊανός Δέλλας μπορεί να ευτύχησε να βρει πολύ γρήγορα τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, αλλά τα νερά που καλείται να «κολυμπήσει» είναι πολύ βαθιά, γιατί η κατάσταση στον Ατρόμητο δεν είναι καθόλου ευνοϊκή τη δεδομένη στιγμή.

1) Βαθμολογική θέση
Ο Ατρόμητος στόχευε και στοχεύει παρά το κακό ξεκίνημα στην 5η θέση που «μεταφράζεται» σε play-off και Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή οι «κυανόλευκοι» είναι στη 13η θέση και απέχουν 6 βαθμούς από την πεντάδα και ακολουθούν ζόρικα ματς με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο Τραϊανός Δέλλας πρέπει να κερδίσει βαθμούς από αυτά τα δύο ματς και εν συνεχεία να βάλει την ομάδα στο δρόμο των νικών και της βαθμολογικής βελτίωσης.

2) Νέοι κανόνες
Ο «Κολοσσός» πρέπει πλέον να θέσει το δικό του νόμο στα αποδυτήρια της ομάδας, αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν κρούσματα απειθαρχίας με τους Μαρσελίνιο και Λε Ταλέκ να γίνονται αρνητικοί πρωταγωνιστές. Η διοίκηση θέλει μέσω της προσωπικότητας που έχει ο νέος προπονητής και όχι με τη μέθοδο του «μαστίγιου» να «χτίσει» ένα σύνολο που να διέπεται από πειθαρχία και που όλοι θα ξέρουν ποιος κάνει κουμάντο.

inner

3) Μπάλα, μπάλα, μπάλα
Ο κόσμος του Ατρόμητου εκτός από το ότι θέλει να βλέπει εντός γηπέδου μια ομάδα που να μετουσιώνει το όνομα που φέρει, θέλει επιτέλους να δει μπάλα. Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, κυριαρχίας, δημιουργικό και να βλέπει γκολ. Τα μόλις 6 γκολ ενεργητικό σε αυτές τις πρώτες 9 αγωνιστικές τα λένε όλα και το έργο που παρουσίασε στην ΑΕΚ σε αυτόν τον τομέα (δημιουργία ποδοσφαίρου) ήταν ένας από τους λόγους που έκανε τη διοίκηση να τον εμπιστευτεί.

4) Ξαφνικό θέμα με την άμυνα
Κι ενώ η άμυνα ή πιο σωστά η αμυντική λειτουργία ήταν μια σταθερά για τον Ατρόμητο τα προηγούμενα χρόνια, φέτος έχει παρασυρθεί κι αυτή στη γενικότερη μετριότητα. Γκολ με σουτ εκτός περιοχής, γκολ από στημένες φάσεις, γκολ με κεφαλιές. Απ’ όλα έχει το «παθητικό» μενού των Περιστεριωτών και ο Δέλλας πρέπει να λύσει και αυτό το ζήτημα.

5) Πού είναι οι μεταγραφές;
Γοδόι, Ουσέρο, Μπίτολο, Λε Ταλέκ, Μπόρισλαβ και Μίλος Στόιτσεφ και Εμπόου (που τραυματίστηκε σοβαρά) αποτέλεσαν τα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού και πλην μερικών εκλάμψεων που έχει ο καθένας ξεχωριστά δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα και σίγουρα όχι όσα έχουν δείξει να προσφέρουν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Ο «Τράι» καλείται να... αναστήσει τους συγκεκριμένους και να βάλει στην εξίσωση και τις μεταγραφές που μπορούν να μεταμορφώσουν το ρόστερ σε ένα από τα ποιοτικότερα που υπήρξαν ποτέ.

inner

6) Αγωνιστικός προσανατολισμός
Ως συνέχεια της αγωνιστικής εικόνας του Ατρόμητου, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, χάθηκε και ο προσανατολισμός εντός γηπέδου, αφού από πολύ νωρίς μπήκε στην εξίσωση η άμεση ανάγκη για κατάκτηση βαθμών. Ήταν κάτι που δεν ενθουσίαζε κανέναν, αλλά έπρεπε να γίνει. Πλέον, ο «Τράι» καλείται να δώσει «ταυτότητα» στην ομάδα του που θα «ξαναψήσει» τον κόσμο στο Περιστέρι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατάρρευση και ήττα με κάρφωμα στο τέλος για Γαλατά!! (video)

Μένοντας χωρίς πόντο στα τελευταία έξι λεπτά, η Γαλατάσαραϊ έχασε με 73-71 από την Ουσάκ Σπορτίφ για την πέμπτη αγωνιστική της τουρκικής λίγκας. Δείτε το απίστευτο φινάλε.

Κατάρρευση και ήττα με κάρφωμα στο τέλος για Γαλατά (video)
Μεγάλη γκέλα για τη Γαλατάσαραϊ, καθώς έμεινε «άσφαιρη» στα έξι τελευταία λεπτά του αγώνα και έχασε με 73-71 από την Ουσάκ Σπορτίφ για την πέμπτη αγωνιστική της τουρκικής λίγκας.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε παράβαση πέντε δευτερολέπτων λίγο πριν το τέλος και έδωσε την κατοχή στους γηπεδούχους, που με κάρφωμα στην εκπνοή πήραν το ματς.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για την εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Eurocup, που πήρε 17 πόντους από τον Βλάντιμιρ Μίτσοβ, 14 από τον Μπλέικ Σιλμπ και 15 από τον Έρικ ΜακΚόλουμ, ενώ 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 τάπες είχε ο Στεφάν Λάσμε.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Χαβίτο στην Τούμπα!!

Στην αποστολή του Πανθρακικού για την αυριανή (08/11) αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα συμπεριλήφθηκε ο Χαβιέρ Χαβίτο, που πήρε μέρος στην τελευταία προπόνηση.

Με Χαβίτο στην Τούμπα
Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο ενόψει της αυριανής (08/11) αναμέτρησης του Πανθρακικού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστική της Super League.

Ο Χαβιέρ Χαβίτο «έβγαλε» την τελευταία προπόνηση χωρίς να νοιώσει καμία ενόχληση και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις τεχνικής με μπάλα και στη συνέχεια δόθηκε έμφαση στην αμυντική και την επιθετική τακτική, με τους παίκτες να είναι χωρισμένοι σε ομάδες. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δουλειά στις στατικές φάσεις και δίτερμα.

Μετά το πέρας του προγράμματος, ανακοινώθηκε η αποστολή, η οποία θα αναχωρήσει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα διανυκτερεύσει απόψε. Η 18άδα αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Χρήστου, Σερφά, Μελίσσης, Λαδάκης, Μεχία, Σέτι, Ηλιάδης, Ροτζέριο, Χασομέρης, Ντιγκινί, Χαβίτο, Βάλτερ, Νικόλτσης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ομιλία μέσω... Skype από Μουρίνιο!!

Η «Sun» αναφέρει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μιλήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο στους ποδοσφαιριστές του στ' αποδυτήρια του «Μπριτάνια» πριν από τον αγώνα με τη Στόουκ, μέσω... Skype!

Ομιλία μέσω... Skype από Μουρίνιο!
Ο «special one» είναι τιμωρημένος με stadium ban για το αποψινό ματς της ομάδας του κόντρα στους «πότερς» και έμεινε πίσω στο Λονδίνο, μη ακολουθώντας την αποστολή στο ταξίδι της...

Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής υποστήριξε ότι... μπορεί να μη δει καν το παιχνίδι από τη στιγμή που δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του, ωστόσο, μπορεί να τους μιλήσει προτού αυτοί μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η «Sun» αναφέρει ότι ενδεχομένως να θελήσει να τους δώσει τις τελευταίες οδηγίες και να στείλει το μήνυμά του για την προσπάθεια που πρέπει να κάνουν άπαντες για τη νίκη, μέσω skype στ' αποδυτήρια!

Πηγή: england365.gr