Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Κόουτς, μπλέξαμε!!

Ο Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για την ήητα του Παναθηναικού στην Ευρωλίγκα από την Ζιέλονα Γκόρα.

Κόουτς, μπλέξαμε
Μια από τα ίδια. Για μια ακόμη φορά, τρίτη συνεχόμενη φέτος και πολλοστή από πέρυσι, οι πράσινοι δεν κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από μια εκτός έδρας αναμέτρηση. Απέναντι σε μια ομάδα, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί, τόσο σε επίπεδο ρόστερ όσο και σε επίπεδο εμπειριών, με το σύνολο του Τζόρτζεβιτς, οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου.

Σε κανένα σημείο του χθεσινού αγώνα οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να μπουν στη θέση του οδηγού. Ξεκίνημα μουδιασμένο χωρίς πάθος επιτρέποντας πολλά ελεύθερα σουτ στους αντιπάλους τους, τους έδωσαν την αίσθηση ότι, αν και κατώτεροι, θα μπορούσαν να τους κερδίσουν. Οι σαράντα πόντοι που πέτυχε η Ζιελόνα στο πρώτο ημίχρονο είναι πάρα πολλοί. Με εξαίρεση την τέταρτη περίοδο, όπου η άμυνα έβαλε τους πράσινους πάλι στο παιχνίδι, δεν σου έδιναν την εντύπωση ότι θα κάνουν εν τέλει την ανατροπή.

Με ποσοστό κάτω από το 20%, 18.5% για την ακρίβεια, και 5/27 σουτ από την γραμμή του τριπόντου, αλλά και με ποσοστό κοντά στο 50% από την γραμμή της φιλανθρωπίας δεν πας πουθενά. Δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν. Θα πει κανείς για την απουσία του Γκιστ και πόσο αυτή στοίχισε στα ριμπάουντ αλλά και στο ροτέισον στη ρακέτα. Ναι αλλά αν χρειάζεσαι τον Γκιστ για να κερδίσεις μια ομάδα που έχει έναν Ρουμάνο και έναν Πολώνο ψηλό, μέτριοι αμφότεροι, τότε κάτι δεν πάει καλά στην εξίσωση του φετινού ρόστερ. Η έλλειψη ενός ακόμα, πλην του Γκιστ, αθλητικού ψηλού στη θέση τέσσερα, που θα μπορούσε να παίξει και στο πέντε υπό προϋποθέσεις, θα έδινε στον κόουτς του τριφυλλιού τη δυνατότητα πολλών διαφορετικών σχημάτων και λύσεων.

Το χθεσινό αποτέλεσμα βάζει σε περιπέτειες τον Παναθηναϊκό ακόμα και για την ίδια του την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σε έναν όμιλο με Κουμπάν, Μπαρτσελόνα, Καρσίγιακα, Ζαλγκίρις και τους Πολωνούς οτιδήποτε πλην της άνετης πρόκρισης μοιάζει και είναι αποτυχία. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει χωρίς εκτός έδρας νίκη αφού έχει χάσει ήδη τα τρία πρώτα και μένει να πάει σε Τουρκία, όπου τον περιμένει η πρωταθλήτρια της χώρας σε μια έδρα γεμάτη ενθουσιασμό, που έχει κιόλας προσκυνήσει η Μπαρτσελόνα, και στη Λιθουανία, κόντρα στην Ζαλγκίρις του γνώριμου Ίαν Βουγιούκα,σε μια από τις πιο μπασκετικές και παραδοσιακές έδρες της Ευρώπης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τι μένει να κάνουν οι πράσινοι; Να κερδίσουν όλα τα εντός έδρας ματς στο ΟΑΚΑ, όπου μεταμορφώνονται προς το καλύτερο, και μάλιστα με ικανές και μεγάλες διαφορές με τους πιθανούς αντιπάλους τους για την κατάληψη των θέσεων τρία και τέσσερα στον όμιλο για να μη έχουν προβλήματα σε περιπτώσεις ισοβαθμιών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: