Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Σεφτέ με «Σόφο» ο ΠΑΟΚ!!


Με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να βοηθάει σημαντικά κάτω από τα καλάθια, ο ΠΑΟΚ πήρε τη πρώτη του φετινή νίκη, 74-63 στο Ρέθυμνο.

Σεφτέ με «Σόφο» ο ΠΑΟΚ
Το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα του στο φετινό πρωτάθλημα, έπειτα από τέσσερις ήττες πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ, Ο δικέφαλος του βορρά, επικράτησε 74-63 στο Ρέθυμνο της τοπικής ομάδας, έχοντας για πρώτη φορά στη σύνθεσή του τον νεοαποκτηθέντα, Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Ο πρώην διεθνής σέντερ βοήθησε σημαντικά στο «5» όπου είχε πρόβλημα φέτος η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, ο οποίος ευτύχισε να έχει σε πολύ καλή μέρα και τους Χάτσερ, Μάρκοβιτς και Ντούβνιακ.

Με μία νίκη σε πέντε παιχνίδια έμεινε το Ρέθυμνο που επιχείρησε στο τέλος την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε. Για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, ξεχώρισε μόνο ο Σάφτενααρ.

Το ματς:

Με τις δύο ομάδες να δίνουν βάση στην επίθεση κύλησαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε τον ρυθμό, με το δίδυμο Χάτσερ και Μάρκοβιτς να σκοράρουν κατά ριπάς και προηγήθηκε 17-16 στο 6΄. Ένα λεπτό νωρίτερα, είχε εισέλθει για πρώτη φορά ως παίκτες του δικεφάλου στο παρκέ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, είχε εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα (66%) και τρίποντα (50%) στο πρώτο μέρος και μάζευε τα ριμπάουντ.

Προηγήθηκε 25-20 στο 10΄ και παρόλο που το Ρέθυμνο ισορρόπησε αρχικά για το 31-30 στο 13΄ χάρη στον Σάφτενααρ, ακολούθησε σερί 14-0 τω φιλοξενούμενων, για το 44-31 δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα. Πρωταγωνιστής ήταν ο ασταμάτητος Μάρκοβιτς, ενώ σημαντικά καλάθια πετύχαινε και ο «Σόφο», ο οποίος έφθειρε παράλληλα με φάουλ τους αντιπάλους. Οι γηπεδούχοι δε μπορούσαν να βρουν διαδρόμους απέναντι στην καλή άμυνα του ΠΑΟΚ και έμειναν με -9 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο έπαιξε καλύτερο μπάσκετ, περιόρισε σημαντικά την επιθετική δράση του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν πολύ άστοχο ακόμα και σε λέι απ, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να μειώσει αισθητά (51-45 στο 26΄). Ο δικέφαλος εκμεταλλευόταν τα λάθη των παικτών του Σκουρτόπουλου και την υπεροχή που του έχει προσδώσει η προσθήκη του Σχορτσανίτη και διατήρησε την υπέρ του διαφορά ασφαλείας (60-49) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

inner

Με συνεχόμενα τρίποντα από Γιαννόπουλο και Ματαλών και καλάθι του Σχίζα, οι γηπεδούχοι έκαναν επί μέρους 9-2 και μείωσαν 62-58, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο οποίος είχε γίνει πλέον κακός ποιοτικά και τα καλάθια έμπαιναν με το… σταγονόμετρο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε απόσταση δύο πόντων (65-63 ) με χουκ του Σάφτενααρ, με εκατό δευτερόλεπτα να απομένουν, αλλά η προσπάθειά τους για ολική ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ακολούθησαν έξι εύστοχες βολές από τον ΠΑΟΚ (τέσσερις ο Χάτσερ και δύο ο Ντούβνιακ) και ένα ακόμα τρίποντο του κορυφαίου του γηπέδου, Χάτσερ, για να «σφραγίσουν» τη πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ, με σκορ 74-63.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 37-46, 49-60, 63-74.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος):
Κλουφ 2, Ρέλφορντ 9, Σάφτεναρ 17, Χάροου 4 (1), Στόουν 7 (1), Σχίζας 2, Γιαννόπουλος 10 (2), Τσακαλέρης 4, Κορόλεφ, Ματαλών 8 (2).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 3 (1), Βασιλειάδης 8 (2), Μαργαρίτης, Μάρκοβιτς 15 (2), Χάτσερ 21 (3), Κακαρούδης, Τσόχλας 2, Δέδας, Σχορτσανίτης 12 (5/8 δίποντα), Ντούβνιακ 13 (2).

Διαιτητές: Σχινάς, Καρακατσούνης, Τσώνος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: