Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Μήπως χάθηκε το "DNA πρωταθλητισμού" από ΑΕΚ και ΠΑΟ!!

Το «ντέρμπυ» Παναθηναϊκού-ΑΕΚ ξεβράκωσε μια κατάσταση που μόνον οφέλιμο είναι να την περιγράψει κανείς έτσι όπως είναι. Να μην την βλέπει με έγχρωμα γυαλιά.Δεν χρειάζεται κανένας που βλέπει τα πράγματα όπως είναι με μεγεθυντικούς φακούς. Το γυμνό μάτι φθάνει και περισσεύει. Η απόδοση στο 0-0 στο «ντέρμπυ» στην πραγματικότητα μηδενίζει το παρελθόν των δύο ομάδων με την ιστορική τους πορεία στο ντόπιο ποδόσφαιρο.

Ας αφήσουμε στην άκρη τι προηγήθηκε και, τέλος πάντων, ποιοι είναι οι γνωστοί και άγνωστοι λόγοι που ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έφθασαν να μη μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ας περιοριστούμε σ' αυτό που οι δύο ομάδες παρουσιάζουν σήμερα. Ότι, δηλαδή, κυκλοφορούν στη σκιά του Ολυμπιακού.

Αλήθεια, ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, αγωνιστικός υποβιβασμός, για να μη ξεχνιόμαστε, και η οικονομική χρεοκοπία του Παναθηναϊκού, χρεοκοπία με την ευθύνη των μεγαλομετόχων του, για να μη ξεχνιόμαστε, έχουν προκαλέσει αλλοίωση στο DNA των δύο ομάδων; Αυτό είναι το ερώτημα.

Η απάντηση είναι δύσκολη. Μήπως είναι εύκολη; Πανεύκολη.

Πριν συνεχίσουμε είναι απαραίτητο να τονιστεί πως τέτοιες κουβέντες για να τις κάνει κάποιος χρειάζεται κουράγια. Επειδή οι απαντήσεις, όπως άλλωστε και οι ερωτήσεις, βγάζουν αλήθειες. Που ενοχλούν. Που πονάνε.

Η γνώμη μου είναι ότι και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν έχουν απωλέσει το DNA τους. Το ότι δεν κάνουν πρωταθλητισμό στην πράξη κι όχι στις δηλώσεις, δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν να είναι μεγάλες ομάδες, με τα μέτρα τα ελληνικά. Όσο ο οπαδός της ΑΕΚ, και ο οπαδός του Παναθηναϊκού, δεν θεωρούν ότι η φανέλλα τους είναι πιο ελαφριά από εκείνη του Ολυμπιακού, το DNA του πρωταθλητισμού λειτουργεί.

Το στραπάτσο της ύπαρξής του υπέστη ο Παναθηναϊκός με την πολυμετοχικότητα. Κι όμως! Η ομάδα παρέμεινε δεύτερη! Γιατί; Λόγω DNA!!! Αν ο Παναθηναϊκός στερούνταν τη γενετική του ταυτότητα, με τα παικτάκια που φοράνε τη φανέλλα του θα ήταν μαζύ με τον Λεβαδειακό και τον Πανιώνιο.

Με τη φανέλλα του Παναθηναϊκού οι παίκτες του Πανθρακικού και του Εργοτέλη, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναιτωλικού θα έπαιρναν το κύπελλο. Και θα κέρδιζαν 3-0 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Και θα έπαιζαν κάθε χρόνο στα play-off.

Η φανέλλα της ΑΕΚ είναι βαρειά, όχι οι παίκτες της μεγάλης αξίας. Λόγω φανέλλας η ΑΕΚ επανήλθε αμέσως στο μεγάλο πρωτάθλημα και θα τερματίσει στις πρώτες θέσεις. Μία άλλη ομάδα, χωρίς τη φανέλλα, χωρίς το DNA της ΑΕΚ, μετά από τον υποβιβασμό της πιθανόν να... ξεχνούσε να επιστρέψει.

Άρα. Το μέταλλο του πρωταθλητισμού συνεχίζει να δίνει, να προσθέτει στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό που αγωνιστικά δεν είναι καλύτεροι από ομάδες με λιγώτερους βαθμούς στο πρωτάθλημα.
..........................

Διχασμένος ο Σύριζα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, διάβασε στο apodytiriakias.gr 

Άσε να λέει ο Πάνος Καμμένος που από τη ζήλεια του έβγαλε στη φόρα τα μηνύματα στο κινητό του που του έστελνε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Για να παρουσιάσει τον μεγαλομέτοχο του μπασκετικού Παναθηναϊκού σαν έναν κακομαθημένο «νταβατζή» της προ συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ εποχής.
Ο πρόεδρος της Βουλής, ο Βούτσης κι άλλοι υπουργοί του νέου πολιτικού κατεστημένου ήταν παρόντες στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η συνεργασία συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον κολοσσό CNN. Πρόκειται για ένα νέο μηντιακό πρότζεκτ του Γιαννακόπουλου, τη ψηφιακή πλατφόρμα CNN.gr με υψηλές προδιαγραφές και προοπτικές.
Είναι να απορείς. Να πέφτεις κάτω σα να σου τραβάνε την καρέκλα που κάθεσαι. Ο Γιαννακόπουλος σαν εκπρόσωπος των φαρμακέμπορων να τραβάει ένα φιλιππικό μέσα στη Βουλή κατά του κυβερνητικού Σύριζα, ο Καμμένος να καταγγέλει φόρα παρτίδα τον Δημητράκη επίσης στο κοινοβούλιο. Και μετά από λίγες ημέρες μια κουστωδία κυβερνητικών να επιχαίρει τον Γιαννακόπουλο για την επένδυση που αποφάσισε, το CNN.gr.
Τσιμουδιά ο Καμμένος. Διαφοροποιήθηκε μονάχα με τον Φίλη, ο οποίος αρνείται την ποντιακή γενοκτονία.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: