Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Λίστα με τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100 m

Ο Ουσέιν Μπολτ στο Βερολίνο κατέβασε το παγκόσμιο στα 9.58 θέτοντας νέα ερωτήματα για το που φτάνουν τα ανθρώπινα όρια.

Η εξέλιξη των παγκοσμίων ρεκόρ έχουν ως εξής:

Χρόνος Οονομα/Εθνικότητα Ημερομηνία
10.6 Ντόναλντ Λίπινκοτ (ΗΠΑ) 6.7.1912

10.4 Τσαρλς Πάντοκ (ΗΠΑ) 23.4.1921

10.3 Πέρσι Ουίλιαμς (Καναδάς) 9.8.1930

10.2 Τζέσε Οουενς (ΗΠΑ) 20.6.1936

10.1 Ουίλι Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 3.8.1956

10.0 Αρμίν Χάρι (Δυτική Γερμανία) 21.6.1960

9.95 Τζιμ Χάινς (ΗΠΑ) 14.10.1968

9.93 Κάλβιν Σμιθ (ΗΠΑ) 3.7.1983

9.92 Καρλ Λιούις (ΗΠΑ) 24.9.1988

9.90 Λιρόι Μπαρέλ (ΗΠΑ) 14.6.1991

9.86 Καρλ Λιούις (ΗΠΑ) 25.8.1991

9.85 Λιρόι Μπαρέλ (ΗΠΑ) 6.7.1994

9.84 Ντόνοβαν Μπέιλι (Καναδάς) 27.7.1996

9.79 Μορίς Γκριν (ΗΠΑ) 16.6.1999 (στα Τσικλητήρεια)

9.77 Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 14.6.2005 (στα Τσικλητήρεια)

9.74 Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 9.9.2007

9.72 Ουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 31.5.2008

9.69 Ουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 16.8.2008

9.58 OYΣΕΙΝ ΜΠΟΛΤ (Τζαμάικα) 16.8.2009

Βίλι παγκόσμια πρωταθλήτρια με 20.44

Η Βαλερί Βίλι επιβεβαίωσε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου την κυριαρχία της στη σφαιροβολία και πρόσθεσε στη συλλογή της ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο.

Η νεοζηλανδή αθλήτρια πήρε τη νίκη με καλύτερη βολή στα 20.44μ., επαναλαμβάνοντας το θρίαμβο της Οσάκα το 2007, αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Τη δεύτερη θέση με 20.20μ. πήρε η γερμανίδα Ναντίνε Κλάινερτ (που πήρε μετάλλιο για τέταρτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η κινέζα Λιτζιάο Γκονγκ με 19.89μ.

Μπολτ 9,58 στα 100 m

Ο Ουσέιν Μπολτ έκανε άλλο ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς στον τελικό των 100μ. του Παγκοσμίου του Βερολίνου τερμάτισε σε 9.58. Απλά απίστευτος! Ο τζαμαϊκανός σπρίντερ κατέβασε κατά 11 εκατοστά του δευτερόλεπτου το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (9.69) που είχε σημειώσει πριν από ακριβώς ένα χρόνο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

2-0 Ηρακλής Γιαννιτσά

Με 2-0 επικράτησε ο Ηρακλής στα Γιαννιτσά, της τοπικής Αναγέννησης, στην τελευταία φιλική αναμέτρηση, πριν την πρεμιέρα πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.
Στο 51′ ο Τουμά με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Στο 87′ ο Νταλα Μπόνα το 0-2. Στο 89′ δοκάρι είχε ο Γιάντσης.
Ο Όλεγκ Προτάσοφ χρησιμοποίησε αρκετούς ποδοσφαιριστές και εξήγαγε πολύτιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική τους ετοιμότητα, μία εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.Ντεμπούτο και για τους δυο νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές,Στέλιο Ηλιάδη και Σέμουελ Νταλα Μπόνα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Σίσκος, Παπαγεριδης, Κατσόγλου, Ραπτόπουλος, Κουτρογιάννης, Τσιλιγκερίδης, Μοσχάκης, Ιορδανίδης Γ., Κρόνχαρντ, Σουμάχερ, Δούμας. Επαιξαν και οι: Κατρατσέας, Ζαρογιάννης, Ιορδανίδης Ν., Καρυοφύλλης, Στεφανίδης, Γουνελάς, Κηλίκης, Μπαρμπουτσέλης, Παπαλεξίου

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Λέκι (68΄ Περπερίδης), Φούφουλας (62΄ Ηλιάδης), Παπαζαχαρίας (62΄ Κατσαμπής), Γιαννούλης (46΄ Ιωαννίδης), Ντιέ (46΄ Ντάλα Μπόνα), Παπαστεριανός (68΄ Σαρακατσάνος), Τούμα (62΄ Μιλάνο), Ντίκα (68΄ Αγρίτης), Μπόσνιακ (46΄ Γιάκομπ), Κονέ (78΄ Γιάντσης).

2-1 Τότεναμ Λίβερπουλ

«Με το δεξί» μπήκε η Τότεναμ στην εφετινή πρέμιερσιπ, καθώς νίκησε 2-1 τη Λίβερπουλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», στην αναμέτρηση που έκλεισε την «αυλαία» της πρεμιέρας.

Στο μεταξύ, νικηφόρα άρχισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Μπέρμιγχαμ.

Τα αποτελέσματα στην πρώτη αγωνιστική της πρέμιερσιπ έχουν ως εξής:

Τσέλσι-Χαλ 2-1

Άστον Βίλα-Γουίγκαν 0-2

Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Μπόλτον-Σάντερλαντ 0-1

Πόρτσμουθ-Φούλαμ 0-1

Στόουκ Σίτι-Μπέρνλι 2-0

Γουλβς-Γουέστ Χαμ 0-2

Έβερτον-Άρσεναλ 1-6

Μάντσεστερ Γ.-Μπέρμιγχαμ 1-0

Τότεναμ-Λίβερπουλ 2-1

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΝΙΚΗ ΜΕ 0-2 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ-ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΝΤΑΛΑ ΜΠΟΝΑ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Τελευταίο τεστ πρίν την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος θετικό!Ο Ηρακλής έδειξε διάθεση να παίξει καλό ποδόσφαιρο στην αρχή αγώνα.Οι κυανόλευκοι κατά διαστήματα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και πήραν το ροζ φύλο αγώνα με σκορερ(51'Τούμα,87'Νταλα Μπόνα).

OI OMAΔΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Λέκι (68' Περπερίδης), Φούφουλας (62' Ηλιάδης), Παπαζαχαρίας (62' Κατσαμπής), Γιαννούλης (46' Ιωαννίδης), Ντιέ (46' Ντάλα Μπόνα), Παπαστεριανός (68' Σαρακατσάνος), Τούμα (62' Μιλάνο), Ντίκα (68' Αγρίτης), Μπόσνιακ (46' Γιάκομπ), Κονέ (78' Γιάντσης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Γ.: Σίσκος, Παπαγεριδης, Κατσόγλου, Ραπτόπουλος, Κουτρογιάννης, Τσιλιγκερίδης, Μοσχάκης, Ιορδανίδης Γ., Κρόνχαρντ, Σουμάχερ, Δούμας. Επαιξαν και οι: Κατρατσέας, Ζαρογιάννης, Ιορδανίδης Ν., Καρυοφύλλης, Στεφανίδης, Γουνελάς, Κηλίκης, Μπαρμπουτσέλης, Παπαλεξίου.

51'Ο''Νίκο''(Ντικα) αλλάζει ωραία το παιχνίδι για τον Τούμα, ο οποίος έσκαψε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Σίσκου (0-1).

87'Φάση διαρκείας στην περιοχή της Αναγέννησης, η μπάλα στρώνεται στον Ντάλα Μπόνα που με δυνατό σουτ γράφει το τελικό 0-2.




ΗΡΑΚΛΗΣ:ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ ΣΤΙΣ 18:00 ΩΡΑ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Μετά από μια πολύ κουραστική προετοιμάσια ο Ηρακλής ετοιμάζεται να δώσει το τελευταίο του φιλικό απέναντι στην Αναγένηση Γιαννιτσών(στα Γιαννιτσά).
Ο Ολεγκ Προτάσοφ αναμένεται να δώσει και πάλι ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες(Βέλιος,Βουτσιάς,Καρλόπουλος)ώστε να τους έχει και αυτούς έτοιμους για τον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.Οι Νταλα Μπόνα και Ηλιάδης αναμένεται και αυτοί να πάρουνε λίγο χρόνο συμμετοχής στο σημερινό φιλικό.

Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Πολλοί είναι αυτοί που έχουνε βγάλει συμπεράσματα για τον Ντίκα.Υπομονή ο παίκτης ξέρει πολύ μπάλα και θα το αποδήξει,απλά θέλει παιχνίδια στα πόδια του...

*Λογικά οι νεαποκτηθέντες(Νταλα Μπόνα,Ηλιάδης)δεν αποκλείεται να είναι στην αποστολή της πρεμιέρας...

*Αν ο Επστάιν δεν προλάβει την πρεμιέρα τη θέση του μπορεί άμεσα να καλύψει όχι ένας αλλά 4 παίκτες(Μιλάνο,Τούμα,Αγρίτης,Βουτσιάς).Φέτος ο Ηρακλής έχει καλες και αξιόπιστες λύσεις στον πάγκο...

*Το θέμα του μπάσκετ είναι σε αναμονή για την απόφαση της Α1.Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι 50-50.Οσο για τους παίκτες οι οποίοι έχουνε δεκτή κρουση μόνο απαρατήρητοι δεν περνάνε

Γούσταρε Ηρακλή ο Ηλιάδης

iliadis_ira.jpgΟ Στέλιος Ηλιάδης συνεχίζει την καριέρα του στον Ηρακλή επειδή το γουστάρει. Ο 23χρονος μέσος είχε ως δέλεαρ το εξωτερικό αλλά προτίμησε να μείνει στην Θεσσαλονίκη αλλ΄'α θα πήγαινε στον γηραιό ακόμα και ας ήταν εκτός συμπρωτεύουσας.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Metrosport»:
Στέλιο, καλώς ήρθες στην ομάδα. Πως νιώθεις;
«Φίλε, γούσταρα πολύ να έρθω στον Ηρακλή. Είμαι πολύ καλά. Υπήρχαν προτάσεις για εμένα, αλλά προτίμησα τον Ηρακλή. Είχα προτάσεις και από το εξωτερικό από μια ομάδα στη Α’ και μια στη Β’ Γερμανίας. Έγιναν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Υπήρχε ένα φιλολογικό ενδιαφέρον του Ηρακλή. Όταν όμως άρχισε να γίνεται πιο πραγματικό, δεν σκέφτηκα τίποτα παραπάνω. Είναι μεγάλη ομάδα ο Ηρακλής και τον επέλεξα χωρίς άλλες σκέψεις».

Δεν ήταν δέλεαρ το εξωτερικό; Μήπως είναι και θέμα… Θεσσαλονίκης για εσένα τελικά;
«Ήταν δέλεαρ το εξωτερικό, αλλά ο Ηρακλής ήταν πρώτη επιλογή για εμένα. Το ήθελα. Δεν είναι τόσο θέμα πόλης. Την αγαπάω τη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμη κι αν ήταν αλλού ο Ηρακλής θα πήγαινα».

Στην ομάδα τι κλίμα συνάντησες; Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις; Ήξερες κάποια παιδιά στην ομάδα…
«Βρήκα ένα πολύ καλό κλίμα στον Ηρακλή κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Όπως επίσης και το γεγονός πως γνώριζα κάποια παιδιά από παλαιότερα. Πιστεύω πως δεν χρειάζεται χρόνος προσαρμογής μου στην ομάδα. Νιώθω καλά ήδη. Είχαμε καλές σχέσεις από παλιά και με τον Περπερίδη και με τον Παπαζαχαρία από την Εθνική Ελπίδων. Με τον Γρηγόρη ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο οκτώ χρόνια από τη μεικτή της ΕΠΣΜ. Και τα άλλα τα παιδιά βέβαια τα γνώριζα. Όπως τον Παπαστεριανό, τον Γιαννούλη… Γενικά πάντως το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό στην ομάδα».

Τον Προτάσοφ; Δεν τον είχες ποτέ προπονητή…
«Όντως. Είναι νωρίς ακόμα βέβαια, καθώς έχω κάνει τέσσερις προπονήσεις με την ομάδα και τον προπονητή. Είναι πάντως ένας ήρεμος άνθρωπος που φαίνεται ότι αγαπάει πάρα πολύ τη δουλειά του. Κι αυτό φαίνεται από το πόσο καλά την κάνει. Αυτό ισχύει και για τους συνεργάτες του, τον κ. Καρύδα και τον κ. Νεντίδη».

Από τις πληροφορίες που υπήρχαν, φαίνονταν πως αρχικά ο Ηλίας Πουρσανίδης είχε μια πρώτη θετική άποψη για εσένα και μετά έδωσε την έγκριση ο Όλεγκ Προτάσοφ…
«Ισχύει αυτό, αλλά με είδε και ο κόουτς δίνοντας το «ok». Ο Ηλίας Πουρσανίδης είναι ένας άνθρωπος που μέχρι πολύ πρόσφατα έπαιζε ποδόσφαιρο. Πριν από δύο χρόνια. Ξέρει πως σκεφτόμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές, είναι κοντά σε κάθε παίκτη και μπορεί να σκέφτεται κι ο ίδιος σαν ποδοσφαιριστής. Είναι πραγματικά κάτι το πολύ θετικό αυτό».

Ο Ηρακλής έχει ενισχυθεί με παίκτες προσωπικότητες. Πως είδες τις κινήσεις;
«Από αυτά που είδα ως τώρα, μου άρεσε η ποιότητα του Λέκι και το πάθος του Μπόσνιακ. Δίνει πνοή στην ομάδα αυτό το γεγονός. Το καλό με τον Ηρακλή είναι πως έχει πολλά νέα παιδιά που όχι απλά μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αλλά να παίξουν και βασικοί. Αρκετοί έρχονται από την ομάδα νέων. Για παράδειγμα ο Βουτσιάς μου άρεσε πολύ. Είναι σημαντικό να διατηρείται το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Είναι καλό να έρχονται και ξένοι ποδοσφαιριστές, αρκεί να είναι πολύ καλύτεροι από τους Έλληνες για να παίξουν και πραγματικά να βοηθήσουν».

Ως ποδοσφαιριστής πως θα αυτοσυστηνόσουν στον κόσμο; Τι θα έλεγε κάποιος για τον ποδοσφαιριστή Στέλιο Ηλιάδη;
«Ότι είναι κάποιος που τρέχει και μάχεται έχοντας πάθος στο παιχνίδι του. Όλα αυτά όμως είναι… λόγια. Όλα κρίνονται στο γήπεδο. Όλοι μας».

Να περιμένουμε έναν Ηλιάδη όπως στον Απόλλωνα;
«Προσωπικά βλέπω πως βελτιώθηκα από τότε και σε άλλους τομείς όπως την τεχνική. Στον Ηρακλή πιστεύω και ελπίζω με υγεία να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο για να βοηθήσω την ομάδα. Μέσα από την προπόνηση επιτυγχάνεται αυτό. Ποτέ δεν φτάνεις στο τέλειο. Όποιος το πιστέψει αυτό, κάνει κακό στον εαυτό του».

Επειδή έγινε αρκετή συζήτηση, παίζεις ως ανασταλτικός χαφ, σωστά;
«Ναι. Μπορώ να παίξω οπουδήποτε μου ζητηθεί, ακόμη και τερματοφύλακας που λέει ο λόγος. Η θέση που μου ταιριάζει και πιστεύω πως μπορώ να δώσω πολλά στην ομάδα είναι αμυντικό χαφ. Δεξί μπακ έπαιξα κατ’ ανάγκη».

"Πόρτα" σε Τσέλσι για Αγκουέρο


Σέρχιο Αγουέρο Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν την... κρυφή ελπίδα ότι ο Σέρχιο Αγκουέρο έστω και την τελευταία στιγμή χάρη στην Τσέλσι δεν θα βρεθεί στο δρόμο της ομάδας τους στην προσπάθεια που θα κάνουν οι "πράσινοι" για να μπούνε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά οι ελπίδες τους αποδείχθηκαν φρούδες.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν σκοπεύει πλέον να παραχωρήσει κανένα από τα αστέρια της, πόσο μάλλον το μεγαλύτερό της. Η Τσέλσι φέρεται να πρότεινε -καθυστερημένα είναι αλήθεια- το ποσό των 57 εκατ. ευρώ, όμως η διοίκηση της ισπανικής ομάδας διεμύνησε ότι ο Αργεντινός φορ δεν πωλείται.

Ο "Κουν" λοιπόν αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά κόντρα στον Παναθηναϊκό την προσεχή Τετάρτη στο "Σπύρος Λούης" για τα play off του Champions League.

Η Αϊντχόφεν πήρε το ντέρμπι


Ο Ότμαν Μπακάλ Συναρπαστική εξέλιξη είχε το κλασσικό ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος, που έληξε με νικήτρια την Αϊντχόφεν επί του Αγιαξ, για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης. Η ομάδα του Φρεντ Ρούτεν επικράτησε με 4-3 αυτήςε του Μάρτιν Γιολ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ότμαν Μπακάλ που πέτυχε χατ τρικ!

Ο "Αίαντας" προηγήθηκε δύο φορές με τον Σουάρες (2' και 39'), όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, αρχικά με τον Τζούτζακ (36') και στην συνέχεια με τον Μπακάλ (50'). Λίγο αργότερα (54') ο ίδιος παίκτης έδωσε το προβάδισμα στην Αϊντχόβεν, αλλά στο 58' ο Εμάνουελσον ισοφάρισε για την Αγιαξ. Το τελικό σκορ, διαμόρφωσε ο -ήρωας της Αϊντχόφεν- Μπακάλ στο 74ο λεπτό.

Αϊντχόφεν: Ίσακσον, Μανόλεφ, Σαλσίδο (46' Ροντρίγκες), Πίτερς, Σίμονς, Αφελάι, Μπακάλ, Λάζοβιτς (84' Αμραμπάτ), Τοϊβόνεν (68' Κούφερμανς), Τζούτζακ.
Αγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Βίλαερτ, Aλντερβαϊλερντ, Ατούμπα, Ενό, Ντε Ζέου, Φερτόνγκεν, Εμανουέλσον (76' Σουλεϊμάνι), Ρόμενταλ (83' Τσβίτανιτς), Σουάρες.