Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Σοσιεδάδ και Λεβάντε στην Primera Division

Την άνοδό τους στην Primera Division πανηγύρισαν μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λεβάντε.

Η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν επικράτησε με 2-0 της Θέλτα, χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσάμπι Πριέτο λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και την κεφαλιά του Κάρλος Μπουένο στο 63ο λεπτό.

Στα μεγάλα σαλόνια επιστρέφει μετά το 2008 και η Λεβάντε, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της ήδη υποβιβασμένης Καστεγιόν.

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η τρίτη ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου, με Χέρκουλες και Μπέτις να... ερίζουν για την 3η θέση, ισοβαθμώντας με 68 βαθμούς.

Γερμανία Αυστραλία 4-0

Τα «τρομερά μωρά» της Γερμανίας έπαιξαν μπαλάρα, σκοράροντας 4 γκολ και δημιουργώντας αμέτρητες ευκαιρίες και η Αυστραλία ανέβασε το ελληνικό ηθικό με μια εμφάνιση που... φώναζε ότι δεν έχουμε τη... χειρότερη ομάδα στο Μουντιάλ! Πριν από το Μουντιάλ ο Γιοακίμ Λεβ αλλά και οι παίκτες του, άκουσαν τα μύρια όσα. Ακόμα και οι συμπατριώτες τους δεν πίστευαν πως θα κατάφερναν τίποτα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Έχοντας την μικρότερη ηλικιακά ομάδα που κατέβηκε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Γερμανία από το πρώτο κιόλας ματς, έδωσε σε όλους μια ηχηρή απάντηση. Τα... μωρά του Λεβ παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαίρου διέσυραν την τραγική Αυστραλία με 4-0 και έδειξαν πως και φέτος είναι έτοιμα να πρωταγωνιστήσουν. Και να τα καταφέρουν παίζοντας ποδόσφαιρο, όμορφο ποδόσφαιρο που μπορεί να κάνει πολλούς να την αγαπήσουν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη οι Αυστραλοί απογοήτευσαν παίζοντας πιο άσχημο ποδόσφαιρο από ότι η Εθνική μας στην πρεμιέρα της με την Κορέα.

Επιτέλους μπάλα


Στα πρώτα εφτά παιχνίδια του φετινού Μουντιάλ, το θέαμα που παρουσιάστηκε από τους... μονομάχους ήταν στην μεγάλη του πλειονότητα κακό. Ειδικά τα πρώτα ημίχρονα ήταν τραγικά, με εξαίρεση αυτό της Αργεντινής με την Νιγηρία, όπου οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα έδειξαν πράγματα του ταλέντου τους. Ωστόσο έπρεπε να φτάσουμε στο όγδοο ματς για να μπορέσουμε να δούμε λίγη μπάλα σε ένα ημίχρονο. Στο Ντέρμπαν η ανανεωμένη όσο ποτέ άλλοτε Γερμανία, στα πρώτα 45 λεπτά έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Αυστραλία. Τα πιτσιρίκια του Γιοακίμ Λεβ όχι μόνο έβαλαν δύο γκολ, αλλά έκαναν ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους, πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση. Από την άλλη τα... καγκουρό ήταν τραγικά. Στην επίθεση βγήκαν λίγες φορές μπροστά και με εξαίρεση μια φάση, δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην εστία της Γερμανίας.

Συνεχίστηκε ο περίπατος

Και στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς ήταν ίδια. Από την μία οι Γερμανοί να μην σταματούν να κάνουν επιθέσεις παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαίρου και από την άλλη οι Αυστραλοί απλά να παρακολουθούν τους αντιπάλους τους να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι στο ρελαντί κατάφεραν να πετύχουν άλλα δύο τέρματα και να χάσουν ουκ ολίγες ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι μένοντας και από νωρίς με δέκα παίκτες δεν έκαναν απολύτως τίποτα με τον Νόιερ να ακουμπάει την μπάλα από σουτ του αντιπάλου στο 83'.

Φουλ επίθεση από Γερμανία

Έχει κατηγορηθεί πως παίζει αμυντικά, πως κοιτάζει μόνο το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο, ωστόσο σήμερα η Γερμανία μόνο αμυντικά δεν έπαιξε. Ο Λεβ παρέταξε την Νάσιοναλμανσταφ με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς καθώς την ζώνη πυρός αποτελούσαν οι Κλόζε, Ποντόλσκι και Μίλερ, ενώ τόσο ο Οζίλ κυρίως, όσο και ο Σβάινστάιγκερ, έβγαιναν μπροστά και απειλούσαν τους αντιπάλους τους. Αν μέσα σε αυτούς προσθέσουμε και τον Λαμ που είναι φύση επιθετικός μπακ, τότε μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί στο πρώτο μέρος το γήπεδο είχε γείρει προς την εστία της Αυστραλίας. Μια Αυστραλία που στο ξεκίνημα του αγώνα και αφού αρχικά προσπάθησε να βγει μπροστά, έδειξε ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να καταστρέψει το παιχνίδι της αντιπάλου της και όχι να κάνει κάτι καλό η ίδια.

Πάνω κάτω η μπάλα

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο το σημερινό πρώτο μέρος του αγώνα ήταν το καλύτερο από το ξεκίνημα του Μουντιάλ. Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά με την Αυστραλία μάλιστα να χάνει την πρώτη ευκαιρία. Συγκεκριμένα ο Γκαρσία στο 4', δεν μπόρεσε από την μικρή περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά της Γερμανίας να απειλήσει την εστία του Σβάρτσερ, όμως οι Κλόζε αρχικά και Οζίλ στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

«Κεραυνός» από Ποντόλσκι και 1-0

Η τρίτη ευκαιρία στο ματς ήταν και η φαρμακερή, καθώς ολοκληρώθηκε με γκολ. Γκολ που πέτυχε ο Ποντόλσκι ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Γερμανός επιθετικός έπιασε στο 9' ένα κεραυνό λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή και από αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Αυστραλίας.

Μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και 2-0

Από εκείνο το σημείο στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν η Γερμανία. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν πάρτι και αφού αρχικά στο 24' έχασαν μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Κλόζε, δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Μπάγερν κατάφερε να κάνει το 2-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λαμ και τραγική έξοδο του Σβάρτσερ.
Το σφυροκόπημα των Γερμανών συνεχίστηκε αλλά το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε, καθώς οι Οζίλ και Κιντίρα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στο 31' και 39' αντίστοιχα.

Κατέβασαν ταχύτητα

Με το υπέρ τους 2-0 από το πρώτο μέρος, οι Γερμανοί στο ξεκίνημα της επανάληψης κατέβασαν ταχύτητα. Ωστόσο απέναντι σε μία κακή Αυστραλία ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να απειλήσουν και το έκανα στο 54', αλλά ο Μίλερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν κατάφερε να σκοράρει.

Βλακεία Κέιχιλ, άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο

Ήταν που ήταν κακοί οι φιλοξενούμενοι, ήρθε και ο Κέιχιλ στο 56', για να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του. Ο μεσοεπιθετικός της Έβερτον, με μία ανόητη ενέργεια (επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σβαϊνστάιγκερ) αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας τα... καγκουρό με δέκα παίκτες.

Που είναι η μπάλα;

Παίζοντας με παίκτη περισσότερο, οι Γερμανοί ήταν ασταμάτητοι κάνοντας πλάκα στους αντιπάλους τους. Μάλιστα από το 60' έως το 70' έβαλαν δύο γκολ, ενώ έχασαν και άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά χάθηκαν οι ευκαιρίες με τους Κλόζε και Καντίρα στο 60' και Κλόζε στο 66'. Μετά όμως οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο εύστοχοι κάνοντας σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα. Αρχικά ο Μίλερ στο 68' μετά από πάσα του Ποντόλσκι, με μία καταπληκτική ενέργεια έκανε το 3-0, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς. Δύο λεπτά αργότερα ο Κακάου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Εζίλ και πέτυχε το τέταρτο γκολ της Γερμανίας. Από το σημείο εκείνο δεν σημειώθηκε και η σπουδαία φάση, καθώς οι Γερμανοί κράτησαν δυνάμεις για την συνέχεια, ενώ οι Αυστραλοί αν και έπαιξαν καλύτερα με παίκτη λιγότερο, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.

MAN OF THE MATCH:
Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν ο παίκτης που φάνηκε περισσότερο από όλους. Ο λόγος για τον Εζίλ. Ο μεσοεπιθετικός της Βέρντερ έλυνε και έδενε στο χώρο του κέντρου και σίγουρα ήταν η ευχάριστη έκπληξη του σημερινού αγώνα. Έκπληξη γιατί σίγουρα αν και δεν θεωρείται από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της Γερμανίας, ήταν ο κινιτήριος μοχλός του συγκροτήματος του Γιοακίμ Λεβ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα της Αυστραλίας, για να μην πούμε όλη η ομάδα, ήταν ο αδύναμος κρίκος. Εντάξει όπως γράψαμε οι επιθετικοί της Γερμανίας έκαναν πάρτι, αλλά και τα... καγκουρό στην άμυνά τους ήταν τραγικά. Κάθε φάση των γηπεδούχων μύριζε μπαρούτι και με αυτή την απόδοση δεν πρόκειται να πάνε πουθενά.

"Θρίλερ" στην Τριανδρία

Δραματικό φινάλε είχε ο τελικός των πλέι οφ στην Α1 κατηγορία ΕΠΣΜ, όπου επικράτησε στα πέναλτι ο Αχιλλέας Τριανδρίας.

Αχιλλέας Τριανδρίας και Ένωση Συκεών διεκδικούσαν τη δεύτερη θέση ανόδου στη Δ΄ εθνική, πίσω από τον πρωταθλητή Οδυσσέα Κορδελιού. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Αχιλλέας είχε το απόλυτο πλεονέκτημα, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να χάσει 2 φορές από την Ένωση για να χάσει την άνοδο, από την άλλη οι 2 ομάδες συναντήθηκαν 2 φορές για το πρωτάθλημα, όπου η Ένωση Συκεών μετρούσε εκτός έδρας νίκη και μια ισοπαλία. Τελικά, ούτε χθες ο Αχιλλέας δεν κατάφερε να κερδίσει, με τη διαφορά ότι χαμογέλασε πλατιά στο τέλος, κερδίζοντας στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι (3-2) κι αφού νωρίτερα κανονικός αγώνας και παράταση έληξαν χωρίς γκολ. Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης η υπερπροσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών μέσα σε αφόρητη ζέστη και ο αρκετός κόσμος που παρακολούθησε τον αγώνα.

ΜΠΑΛΑ ΥΠΟ ΚΑΥΣΩΝΑ: Από κει και πέρα, αγωνιστική δράση υπήρχε και στις άλλες κατηγορίες, με τις ομάδες να αγωνίζονται μέσα σε πρωτοφανή καύσωνα, καθώς είναι γεγονός ότι η ΕΠΣΜ έχει καθυστερήσει πολύ φέτος με τις διοργανώσεις της. Δύο ιστορικές ομάδες, ο Φοίνικας Πολίχνης και ο Παύλος Μελάς κέρδισαν την επιστροφή τους στην Α1, το ίδιο ισχύει και για τον Εθνικό Μαλγάρων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: (Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) Φοίνικας Πολίχνης-ΑΠΕ Λαγκαδά 2-0, Παύλος Μελάς-Ιάσων Αυγής 3-0, Εθνικός Μαλγάρων-Σμυρναϊκός Βαθυλάκκου 4-0, (Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) Ερμής Μηχανιώνας-ΑΕ Ελπίδα Τούμπας (επαναληπτικός αγώνας) 3-2, (Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) Αστραπή Νεάπολης-ΠΑΟΚ Πολίχνης (επαναληπτικός αγώνας) 1-2, Θεσσαλονίκη-Εθνικός Αστέρας 4-0.

Grand Prix Καναδά: Κυριαρχία των McLaren

Σε θρίαμβο της McLaren μετατράπηκε το Grand Prix του Καναδά, με τον Λουίς Χάμιλτον να παίρνει την πρώτη θέση και τον Τζέισον Μπάτον τη δεύτερη.Ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι δυο Red Bull. Ο αγώνας κρίθηκε στην στρατιγική των ομάδων στα πιτ στοπ, αφού λόγω της υψηλής θερμοκρασίας (38 βαθμοί) τα ελαστικά των μονοθεσίων καταπονήθηκαν αρκετά. Η McLaren κατάφερε να πανηγυρίσει τη δεύτερη σερί της νίκη την εφετινή σεζόν και για δεύτερη σερί φορά έκανε το 1-2 σε Grand Prix του εφετινού πρωταθλήματος.

Στην πρώτη θέση των κατασκευαστών πέρασε η McLaren η οποία έφτασε τους 172 βαθμούς, αφήνοντας ένα βαθμό πίσω (171) τη Red Bull. Στην τρίτη θέση η Ferrari με 146 βαθμούς. Στους οδηγούς, ο Μαρκ Γουέμπερ συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα με 93 βαθμούς, με τους δυο πιλότους της McLaren (Μπάτον-Χάμιλτον) να ακολουθούν με 88 και 84 βαθμούς αντίστοιχα. Ο Φερνάντο Αλόνσο βρίσκετια στην τέταρτη θέση με 79 βαθμούς, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ συμπληρώνει την πεντάδα με 78 βαθμούς. Στους 34 βαθμούς και στην ένατη θέση ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Η κατάταξη των οδηγών στον αγώνα του Καναδά:
1 Lewis Hamilton - McLaren
2 Jenson Button - McLaren
3 Fernando Alonso - Ferrari
4 Sebastian Vettel - Red Bull
5 Mark Webber - Red Bull
6 Nico Rosberg - Mercedes
7 Robert Kubica - Renault
8 Sebiastien Buemi - Toro Rosso
9 Vitantonio Liuzzi - Force India
10 Adrian Sutil - Force India
11 Michael Schumacher - Mercedes
12 Jaime Alguersuari - Toro Rosso
13 Nico Hulkenberg - Williams
14 Rubens Barrichello - Williams
15 Felipe Massa - Ferrari
16 Heikki Kovalainen - Lotus
17 Vitaly Petrov - Renault
18 Karun Chandhok - HTR
19 Lucas di Grassi - Virgin
20 Timo Glock - Virgin (Εγκατέλειψε)
21 Jarno Trulli - Lotus (Εγκατέλειψε)
22 Pedro de la Rosa - BMW Sauber (Εγκατέλειψε)
23 Bruno Senna - HTR (Εγκατέλειψε)
24 Kamui Kobayashi - BMW Sauber (Εγκατέλειψε)

Μαραντόνα: Δεν είμαι σαν τον Μπεκενμπάουερ

Αιχμές για τον Μπεκενμπάουερ άφησε ο Μαραντόνα σε δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της FIFA.Ο Ντιεγκίτο σχολίασε ακόμη τη νίκη της Αργεντινής κόντρα στη Νιγηρία στην πρεμιέρα του ως τεχνικός στον πάγκο των «μπιανκοσελέστε» σε Μουντιάλ.

Σε ερώτηση αν μπορεί να φτάσει στις έξι νίκες που χρειάζεται για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φρανς Μπεκενμπάουρ (26 ως παίκτης και προπονητής), ο Μαραντόνα ξεσπάθωσε και τόνισε:

«Δεν είναι το ίδιο. Δεν είμαι σαν τον Μπεκενμπάουερ και δεν θα γίνω σαν αυτόν.Το να πω ότι θα μπορέσω να ισοφαρίσω το ρεκόρ του, θα είναι σαν να κάνω μια πρόβλεψη.

Για να το πω αυτό θα πρέπει να έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα και να είμαι μάγος. Και φυσικά, δεν είμαι μάγος. Είμαι απλώς ένας προπονητής και ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά σημεία για να μπορέσουμε να δώσουμε όσα παιχνίδια χρειάζονται»,
πρόσθεσε.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα αναφέρθηκε στην τακτική της Αργεντινής: «Έχουμε δοκιμάσει αρκετούς τρόπους ανάπτυξης, πολλοί παίκτες μου έχουν δοκιμαστεί σε ρόλο οργανωτή, απλώς σε αυτό το παιχνίδι δεν καταφέραμε να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο όσα μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα. Όταν παίζεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το να νικήσεις το πρώτο παιχνίδι είναι κάτι πολύ σημαντικό, σε κρατάει ψύχραιμο και ήρεμο μέχρι το επόμενο παιχνίδι», κατέληξε.

Τα βρήκε με Σάλκε ο Κυριάκος

Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.Σε συμφωνία με τη Σάλκε ήρθε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και απομένει να δεχθεί ο Ολυμπιακός τη πρόταση του γερμανικού συλλόγου, προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Ο νεαρός αμυντικός ταξίδεψε στη Γερμανία και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους της ομάδας του Γκελζενκίρχεν.

Για να ολοκληρωθεί ωστόσο, η μεταγραφή, θα πρέπει η Σάλκε να συμφωνήσει και με τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες βλέποντας πως δεν μπορούν να κρατήσουν τον 18χρονο στόπερ, είναι έτοιμοι να συζητήσουν με τους Γερμανούς και να προχωρήσουν στη πώλησή του.

Αν τον κρατήσουν άλλωστε, το ερχόμενο καλοκαίρι θα τον χάσουν δίχως να βάλουν ούτε ευρώ στο ταμείο τους, μια και λήγει το συμβόλαιό του. Μένει να δούμε το ύψος της πρότασης της Σάλκε, που λέγεται πως είναι πρόθυμη να δώσει στον Ολυμπιακό ένα ποσό κοντά στα 2 εκ. ευρώ.

Μες τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αναμένονται οι συζητήσεις των δύο ομάδων, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Απ’ τη στιγμή πάντως, που ο Παπαδόπουλος συμφώνησε με τον γερμανικό σύλλογο, όλα δείχνουν πως η μεταγραφή θα γίνει.

Ήδη λέγεται πως οι Πειραιώτες κινούνται για τον αντικαταστάτη του, ο οποίος θα είναι ο Τάσος Παπάζογλου του Πανσερραϊκού. Κάποιες πηγές μάλιστα, υποστηρίζουν πως ο παίκτης είναι ήδη κλεισμένος.

«Ψωνίζει» από Αγγλία ο Μπενίτεθ

Τα χρόνια του στην Λίβερπουλ ο Ράφα Μπενίτεθ προτιμούσε την ισπανική αγορά που γνώριζε καλύτερα, ενώ από την στιγμή που… πάτησε Ιταλία δείχνει μία ιδιαίτερη προτίμηση σε παίκτες που αγωνίζονται στο Νησί.Ο τεχνικός της Ίντερ συγκεκριμένα, έχει στρέψει το βλέμμα του στον Γκλεν Τζόνσον, με τον οποίο συνεργάστηκε για μία σεζόν στο «Άνφλιντ» και τον προορίζει για αντικαταστάτη του Μαϊκόν που βρίσκεται ήδη στον… δρόμο για τη Μαδρίτη. Οι «νερατζούρι» είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν 25 εκ. ευρώ στους «κόκκινους» για τον Βρετανό δεξιό μπακ, την ώρα που περιμένουν να βάλουν στα ταμεία τους 35 εκ. ευρώ από την πώληση του Βραζιλιάνου άσου στην Ρεάλ.

Ο Ισπανός προπονητής βέβαια δεν σταματάει εδώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times», ο Μπενίτεθ έχει βάλει στο μάτι και τον Μπακαρί Σανιά της Άρσεναλ, αλλά και τον Ουαλό αριστερό μπακ της Τότεναμ, Γκάρεθ Μπέιλ.

Αλλαγή διοίκησης στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Νέα διοίκηση αποκτάει τη Δευτέρα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.Η επιτροπή μπάσκετ του Ερασιτέχνη έχει στα χέρια της την πρόταση του Άρη Καρακούση για την ανάληψη της διοίκησης και τη Δευτέρα θα γίνει το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ πριν λίγο καιρό είχε προτείνει την προεδρία στο πρώην μέλος της ΠΑΕ, Ανδρέα Μανδρίνο, όμως η άρνηση του πρώην συνεργάτη του Θόδωρου Ζαγοράκη, έφερε το κ. Καρακούση προ των πυλών.

Ο κ. Καρακούσης από την πλευρά του υποστήριξε ότι έχει έτοιμες λύσεις για τη διοίκηση της ΚΑΕ και το ρόστερ του δικεφάλου, με στόχο τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, αλλά και αποπληρωμής μέρους του χρέους.

Τέλος ο κ. Μανδρίνος έκανε δήλωση με την οποία εξήγησε τους λόγους που αρνήθηκε την πρόταση του Ερασιτέχνη. «Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση του Α.Σ. ΠΑΟΚ για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε, προτείνοντάς μου την προεδρία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, αλλά και η θέλησή μου -χρέος τιμής- να σταθώ στο πλευρό του Θόδωρου Ζαγοράκη και της ΠΑΕ στη μέγιστη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας της, δεν μου επιτρέπουν να ανταποκριθώ. Προσωπικές φιλοδοξίες και οφέλη δεν έχουν θέση αυτές τις στιγμές»
, ανέφερε.

Εβδομάδα ανακοινώσεων

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμα τρεις αποκτήσεις ποδοσφαιριστών από τον Άρη.Συγκεκριμένα, οι «κίτρινοι» θα επισημοποιήσουν τις συμφωνίες που έχει κάνει ήδη με τους Μενδρινό, Βελλίδη και Λαζαρίδη. Και οι τρεις Έλληνες παίκτες έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση του Άρη και από τη νέα σεζόν θα είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Οι διοικούντες των «κίτρινων» καλούνται να ρυθμίσουν ορισμένες λεπτομέρειες που απομένουν πριν πέσουν οι υπογραφές.

Από εκεί και πέρα, οι «κίτρινοι» στρέφουν την προσοχή τους στο θέμα του Κριστιάν Νασούτι. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει ήδη αρχίσει να αναζητεί τη διάδοχη κατάσταση, σε περίπτωση που ο Αργεντινός αμυντικός επιστρέψει τελικά στη Ρίβερ Πλέιτ. Ο τεχνικός του Άρη μελετάει διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για το κέντρο της άμυνας και μόλις ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τον Νασούτι, θα προχωρήσει στις εισηγήσεις του προς τη διοίκηση της ομάδας.

Στόχος τόσο του Αργεντινού τεχνικού, όσο και της διοίκησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι μετεγγραφικές κινήσεις με την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Οι ιθύνοντες του Άρη προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να ικανοποιήσουν το σχετικό αίτημα του Κούπερ, θέλοντας να δώσουν παράλληλα στον τεχνικό της ομάδας το χρονικό διάστημα που απαιτείται για το «χτίσιμο» του νέου Άρη.

Με αμάξι της FIFA ο Χάιντσε

Με ιδιωτικό αυτοκίνητο της FIFA επέστρεψε στην βάση της Αργεντινής ο Γκάμπριελ Χάιντσε. Ο χρυσός σκόρερ της «αλμπιστελέστε» αποχώρησε από το «Έλις Παρκ» τρεις ώρες μετά το τέλος του αγώνα, αφού έπρεπε να περάσει από αντιντόπινγκ κοντρόλ. Ο άσος της Μαρσέιγ δεν μπορούσε να κρύψει την ανακούφισή του τόσο για το παιχνίδι, όσο και για το τι κατάφερε να δώσει το δείγμα που περίμεναν οι γιατροί της FIFA. «Τώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι» τόνισε χαρακτηριστικά μετά την ταλαιπωρία που υπέστη μέχρι να δώσει το δείγμα.

Παρότι η αποστολή της Αργεντινής είχε αποχωρήσει, υπήρχαν κάποιοι δημοσιογράφοι που περίμεναν τον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης για μία δήλωση για τον αγώνα, και ο ίδιος δεν τους χάλασε χατίρι. «Έτυχε να ήμουν εγώ. Βρέθηκα στη σωστή θέση και κατάφερα να σκοράρω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήμουν εγώ», ανέφερε ο Χάιντσε.

Ο ειδικός ρόλος του Βερόν

Ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν επέστρεψε μετά από οκτώ χρόνια σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν σαν να μην έλειψε μία ημέρα. Μπορεί να είναι πολλοί εκείνοι που κριτικάρουν τον Μαραντόνα για την επιλογή του να εμπιστεύεται ακόμα τον 35χρονονο άσο, αλλά η εμφάνισή του απέναντι στη Νιγηρία δικαίωσε τον Ντιέγκο.

Η «μικρή μάγισσα» αποτελεί τον «προπονητή» του Ντιέγκο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και η δικαίωση ήρθε από το πρώτο παιχνίδι. Ήταν το 21ο λεπτό όταν ο Βερόν πήγε στο πάγκο της Αργεντινής για να συνομιλήσει με τον Ντιέγκο για την αντίδραση της Αργεντινής την στιγμή που η Νιγηρία έδειχνε να ανεβαίνει.

Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος που έχει δώσει στον Βερόν ο Ντιέγκο, να είναι ο «εγκέφαλος» στο γήπεδο.

Απέρριψε πρόταση για τον Λουιζάο η Μπενφίκα

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέθεσε επίσημη πρόταση στη Μπενφίκα για την απόκτηση του Λουιζάο, η οποία και απορρίφθηκε. Ο προπονητής των Κυπελλούχων Ουέφα, Κίκε Φλόρες, γνωρίζει πολύ καλά την αξία του Βραζιλιάνου διεθνή αμυντικού από την κοινή τους θητεία στους «Αετούς» της Λισσαβώνας και αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτησή του. Σήμερα, λοιπόν, οι «Ροχιμπλάνκος» κατέθεσαν επίσημη πρόταση ύψους 6 εκ ευρώ, με τη Μπενφίκα να την απορρίπτει καθώς ο Λουιζάο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αμυντικής της γραμμής και χαρακτηρίζεται ως «αναντικατάστατος» από τη διοίκηση της ομάδας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Ισπανός τεχνικός της Ατλέτικο θα πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση κάποιου άλλου κεντρικού αμυντικού από τη μεταγραφική του λίστα.

«Χτίζει» σε ταλέντα

Διαφορετικό φαίνεται να είναι το πλάνο των ανθρώπων της Καβάλας για την φετινή σεζόν όπου επενδύουν στις γνώσεις του Οκούκα και στο ταλέντο νεαρών παικτών.

Οι «κυανόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον 56χρονο προπονητή της Λοκομοτίβ Σόφιας Ντράγκαν Οκούκα και φαίνεται να χαράσσουν διαφορετική ρότα από την περσινή σεζόν.Οι άνθρωποι του ΑΟΚ φαίνεται να θέλουν να «χτίσουν» ομάδα με τον Οκούκα και στρέφουν την προσοχή τους σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Καβάλα έχει προχωρήσει σε πέντε μεταγραφές με τους Ναζλίδη, Μωυσίδη, Αυλωνίτη, Δεληζήση και Ντουντούκη να αποτελούν το μέλλον του συλλόγου.Επιπλέον επέστρεψε ο Βραζιλιάνος Ντανίλο ο οποίος είχε δοθεί δανεικός στον Νέστο Χρυσούπολης.

Ξανά κλειστή η προπόνηση της Βραζιλίας

Για δεύτερη σερί μέρα ο Κάρλος Ντούνγκα εξέπληξε ακόμα και τους παίκτες του αποφασίζοντας η προπόνηση να είναι κλειστή για τον Τύπο. Αυτή είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό. «Και εμείς τώρα το μάθαμε» είπε ο Μαϊκόν.

Η Σελεσάο, έχει συνηθίσει να είναι... ανοικτή στον κόσμο και τα μέσα ενημέρωσης, όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα σε ηρεμία ενόψει του πρώτη της ματς στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής κόντρα στην Βόρειο Κορέα την Τρίτη (15/06).

Ούτε ο 46χρονος κόουτς, ούτε κάποιος παράγοντας από την Εθνική Βραζιλίας εξήγησαν τον λόγο για τον οποίο η προπόνηση της Κυριακής (13/06) ήταν κλειστή, γεγονός το οποίο δεν γνώριζαν ούτε καν οι παίκτες της πέντε φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Ο δεξιός μπακ της Ιντερ, Ντάγκλας Μαϊκόν σε ερώτηση που του έγινε, είπε: «Και εμείς τώρα το μάθαμε».

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Ντούνγκα κράτησε τον Τύπο μακριά από την προπόνηση της ομάδας από τότε που αποστολή έφτασε στην Νότιο Αφρική, πριν τρεις περίπου εβδομάδες.

MVP ο Κόρεν

Ο Ρόμπερτ Κόρεν ο οποίος πέτυχε το γκολ της νίκης της Σλοβενίας σε βάρος της Αλγερίας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης (1-0). Πέτυχε το γκολ της νίκης επί της Αλγερίας, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του και αυτό από μόνο του ίσως να ήταν αρκετό για να του δώσει τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης. Ωστόσο, η προσφορά του Ρόμπερτ Κόρεν δεν περιορίστηκε στο γκολ. Ο αρχηγός της Σλοβενίας ήταν η κινητήριος δύναμη, με τις μπαλιές του προς κάθε κατεύθυνση, αλλά και με αρκετές επιθετικές προσπάθειες στο ενεργητικό του.

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ταμπαξής

Με ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ και οκτώ πανελλήνια έπεσε η αυλαία της σημερινής τρίτης και τελευταίας ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κολύμβησης Open που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο (ΟΑΚΑ) από 11-13 Ιουνίου 2010 και διοργανώνεται από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Το παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε στα 50 μ. ύπτιο από τον 33χρονο Χρήστο Ταμπαξή που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μορφές του Παραολυμπιακού Κινήματος στην χώρα μας. Έχει πάρει μέρος σε τέσσερις Παραολυμπιακούς Αγώνες (Ατλάντα, Σιδνεϊ, Αθήνα, Πεκίνο) και στην καριέρα του έχει κατακτήσει 4 μετάλλια σε Παραολυμπιακούς (2 χρυσά και 2 ασημένια), έξι μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (5 χρυσά και 1 χάλκινο) και έξι μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (4 χρυσά και2 ασημένια). Η χθεσινή ημέρα έκλεισε με δέκα νέες εθνικές επιδόσεις, ενώ συνολικά στο τριήμερο των αγώνων έχουν γίνει 25 καταρρίψεις πανελληνίων ρεκόρ. Στους αγώνες μετείχαν συνολικά περισσότεροι από 200 κολυμβητές – κολυμβήτριες.

Παίρνει σκούπα ο Μεσίνα

Η αποτυχημένη χρονιά της Ρεάλ, παρά τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε δεν πτοεί καθόλου τον Μεσίνα, ο οποίος εισηγήθηκε στη διοίκηση της «βασίλισσας» να φύγουν αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες.

Ο Ετόρε Μεσίνα έφερε το περασμένο καλοκαίρι στη Μαδρίτη με κόστος πολλών εκατομμυρίων παίκτες τους οποίος θέλει να αποδεσμευτούν με συνοπτικές διαδικασίες. Πρώτος εξ αυτών είναι ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ο οποίος αν φύγει, θα… κρατήσει στην ομάδα τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς.

Στην πόρτα της εξόδου όμως βρίσκεται και ο Ριμάντας Καουκένας. Ο Λιθουανός γκαρντ παραγκωνίστηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς και είδε τα playoffs του ισπανικού πρωταθλήματος από την εξέδρα και το μέλλον του (παρά το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι) φαίνεται πως είναι μακριά από τη Μαδρίτη.

Εκτός Ρεάλ φαίνεται πως θα τεθούν επίσης, έπειτα από αίτημα του Μεσίνα και οι Λουίς Μπούλοκ και Βλαντιμίρ Ντάσιτς, ενώ ο Ερβέλ έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπιλμπάο.

Βαφτίσια στον ΠΑΟΚ

Την δεύτερη του κόρη βάφτισε σήμερα(13/6) ο αντιπρόεδρος-τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας. Το μυστήριο έγινε στην Άθυτο Χαλκιδικής και παρών έδωσαν πολλοί παράγοντες του Δικεφάλου.
Την Χαλκιδική επέλεξε για να βάφτιση την δεύτερή του κόρη ο Ζήσης Βρύζας δίνοντας το όνομα, Αναστασία. Ο αντιπρόεδρος-τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άφησε για λίγο στην άκρη τον προγραμματισμό της ομάδας για τη νέα σεζόν και αφιέρωσε την σημερινή (13/6) ημέρα στην οικογένεια του Παρόντες στο μυστήριο ήταν αρκετοί φίλοι του Ζήση Βρύζα από την ομάδα, αλλά και εκτός αυτής. Το παρών από την οικογένεια του Δικεφάλου έδωσαν οι Παναγιώτης Ποικιλίδης, Γιώργος Φαρλαλής, Σπύρος Μηλιορίδης, Κώστας Ιωσηφίδης, αλλά και ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και πολύ καλός φίλος του Βρύζα, Νίκος Μιχόπουλος.

Υπερβολική η κριτική


Υπερβολική χαρακτήρισε την κριτική που ασκείται στην εθνική ομάδα και τον Ότο Ρεχάγκελ ο Άλεξ Τζόρβας, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Λουκά Βύντρα.

Οι Έλληνες διεθνείς έχουν ενημερωθεί για όσα λέγονται και γράφονται στην πατρίδα μας για τη χθεσινή εμφάνιση και ήττα, κυρίως μέσω του διαδικτύου, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι... «Είναι υπερβολική η κριτική που μας ασκείται...».

«Θα το διορθώσουμε»

Από την πλευρά του ο Λουκάς Βύντρα σχολίασε ότι τόσο ο ίδιος όσο και συμπαίκτες του δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έχει φταίξει. Παρόλα αυτά τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουν να το διορθώσουν μέσα από τις προπονήσεις και να παρουσιαστούν έτοιμοι στην αναμέτρηση εναντίον της Νιγηρίας.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει φταίξει. Θα το δούμε τις προσεχείς ημέρες και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε μέσα από τις προπονήσεις μέχρι το επόμενο ματς με τη Νιγηρία», είπε μεταξύ άλλων ο Λ. Βύντρα.

Ευκαιρία για ξεκούραση

Οι Έλληνες διεθνείς θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να ξεκουραστούν. Από αύριο, που θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, αναμένεται σκληρή δουλειά για να είναι έτοιμοι εναντίον της Νιγηρίας, την προσεχή Πέμπτη.

Ματαιώθηκε η μηχανοκίνητη πορεία

Ματαιώθηκε η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας των φίλων του Ηρακλή που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή με αφετηρία το Ιβανώφειο.Αντίθετα, την Τρίτη και πάλι από το «Ιβανώφειο» θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία, ενώ την Τετάρτη στις 14:30 που θα εκδικάζεται η έφεση, οι οπαδοί του Ηρακλή θα μαζευτούν στο «Ιβανώφειο».

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το ψήφισμα που εστάλη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γ. Παπανδρέου.

Το ίδιο ψήφισμα επέδωσε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Γωγάκος στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φιλιππο Πετσάλνικο την ημέρα της διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμε κύριε,

Η ιστορία των 102 χρόνων του ΗΡΑΚΛΗ, που είναι γεμάτη από εθνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με χιλιάδες διακρίσεις, δεν είναι δυνατό να διακυβεύεται, ειδικά στις δύσκολες ώρες που περνάει η ελληνική κοινωνία, από μικρολεπτομέρειες, βάσει των οποίων η πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της Ε.Π.Ο., κρίνοντας προφανώς χωρίς συναίσθηση της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, αποφάσισε τον αφανισμό του ΗΡΑΚΛΗ.

Δεν ζητούμε επιείκεια, αλλά να κριθούμε με ίσα μέτρα όπως το σύνολο όχι μόνο των αθλητικών σωματείων αλλά και όλων των εμπλεκομένων κοινωνικοοικονομικών παραγόντων.

Η συνταγματικώς κατοχυρωμένη ισονομία των ελλήνων δεν επιτρέπεται να μην εφαρμοστεί στη περίπτωση του ιστορικότερου αθλητικού σωματείου της χώρας μας.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, για να δοθεί τέλος σ’ αυτήν τη εφιαλτική κατάσταση, που χωρίς ευθύνη μας έχει δημιουργηθεί, ώστε να υλοποιηθεί η ολυμπιακή αρχή του «ευ αγωνίζεσθαι».

Γεια σου παπά, μαζί σου εμείς γερά


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στον Τρίλοφο, βρέθηκαν σήμερα το πρωί περίπου 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ, προκειμένου να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον παπά-Χρήστο Μήτσιο.Οι φίλοι του 'δικέφαλου του Βορρά' έφτασαν στον προαύλιο χώρο πριν από τις 10.00, παρόλα αυτά περίμεναν να ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία πριν κάνουν οτιδήποτε. Στον χώρο υπήρχε διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, η οποία συνόδευσε τους οπαδούς του συλλόγου από την πλατεία του χωριού μέχρι και την εκκλησία.

Γύρω στις 10.20 οι πρώτοι πιστοί άρχισαν να αποχωρούν, με την έκπληξή τους να είναι μεγάλη όταν διαπίστωσαν ότι είχαν μαζευτεί οπαδοί έξω από τον Ιερό Ναό. Λίγο αργότερα βγήκε και ο παπά-Χρήστος, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

«Γεια σου παπά, παπά, μαζί σου εμείς γερά», ακούστηκε από τους οπαδούς με την εμφάνιση του παπά-Χρήστου, παραφράζοντας ουσιαστικά το σύνθημα που 'έκαψε' τον ιερέα. Ο τελευταίος έμεινε για λίγο μαζί τους και συζήτησε (ευχαριστώντας τους και για την παρουσία τους εκεί) και στη συνέχεια επέστρεψε στον ιερό Ναό για να τελέσει μία βάπτιση που ήταν προγραμματισμένη.

Τελειώνει το σήριαλ με Μπερέτα


Προς το τέλος φτάνει το 'σίριαλ' του ΠΑΟΚ με τον Μάριο Μπερέτα, δεδομένου ότι από σήμερα το βράδυ ο Ιταλός προπονητής θα μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.Οι Θεσσαλονικείς είναι αισιόδοξοι ότι ο 51χρονος προπονητής μπορεί να έρθει στη χώρα μας ακόμα και αύριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία μαζί του. Εξάλλου, ο Ιταλός έχει αρχίσει ήδη και συγκεντρώνει στοιχεία για τους παίκτες του ρόστερ, ώστε να σχηματίσει μία πρώτη εικόνα για το υλικό της ομάδας.

Φεύγουν με γοργούς ρυθμούς τα διαρκείας


Με γοργούς ρυθμούς πωλούνται τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ Άρης ενόψει της νέας περιόδου, αφού ήδη ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τις 2.500 κομμάτια.Στη διοίκηση του συλλόγου υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει γίνει κάποια 'μεγάλη μεταγραφή' που θα 'ζέσταινε' ακόμα περισσότερο τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της 'κίτρινης' ΠΑΕ, η φετινή κίνηση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη της περασμένης περιόδου.

Σαρώνουν τα κορίτσια

Η Εθνική πόλο των γυναικών συνέτριψε τη Νότιο Αφρική με 22-3 στην 3η αγωνιστική του Α' προκριματικού ομίλου του World League που διεξάγεται στον Άλιμο και παρέμεινε αήττητη. Μπορεί στο γαλανόλευκο στρατόπεδο να βλέπουν τη διοργάνωση ως μία καλή προετοιμασία εν όψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του FINA Cup, όμως τα μηνύματα μόνο αισιόδοξα μπορεί να είναι. Κι αυτό φάνηκε και από τη μεγάλη νίκη κόντρα στη χρυσή Ολυμπιονίκη του Πεκίνου Ολλανδία.

Η ελληνική ομάδα δείχνει εξαιρετικά δείγματα γραφής σε αυτούς τους αγώνες μετρώντας μέχρι στιγμής το «3 στα 3» στη διοργάνωση που τη φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση πιάνοντας εξαιρετική απόδοση συνέτριψαν τις Νοτιοαφρικανές έχοντας «καθαρίσει» το ματς από το ημίχρονο ήδη (12-2), ενώ την Κυριακή (13/6) ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κόντρα στην Ισπανία και θέλουν φυσικά το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να «κλείσουν» αυτή τη σειρά των αγώνων επιτυχημένα.

Στις άλλες αναμετρήσεις της ημέρας, η Ισπανία επικράτησε με 10-5 της Γαλλίας, που έχασε και από την Ολλανδία με 17-4, ενώ στον πρώτο αγώνα που έδωσε η Νότιος Αφρική μέσα στην ημέρα ηττήθηκε εκ νέου από την Ισπανία με 21-4.

Η β' φάση των προκριματικών θα διεξαχθεί το διάστημα 17 με 20 Ιουνίου στο Νανσί.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 7-0, 5-1, 5-0
Ελλάδα (Μορφέσης): Τσουρή, Τσουκαλά 4, Κουτέλη 1, Ψούνη 2, Λιόση, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1, Μανωλιουδάκη 3, Αντωνάκου 3, Σολανάκη 4, Κούβδου 1.
Ν. Αφρική (Έβανς): Μάρσαλκ, Ρούσλι, Κέη, Γκεμάιτ, Σκούλινγκ, Μπάρετ, Φάουλμαν, Μαρί, Νέντι 1, Χάρρις 2, Χουάιτ, Μπιεμόντ

Η Βαθμολογία
1. ΕΛΛΑΔΑ (49-22) 9
2. ΟΛΛΑΝΔΙΑ (42-27) 6
3. ΙΣΠΑΝΙΑ (42-23) 6
4. ΓΑΛΛΙΑ (24-31) 3
5. Ν. ΑΦΡΙΚΗ (13-54) 0

Κυριακή 13/6

10.15 Ολλανδία-Νότια Αφρική
11.30 Ελλάδα-Ισπανία

Άγγιξε το όνειρο!

Ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κράτησε η Εθνική χάντμπολ ανδρών, παρά την ήττα της με 25-20 από τη Γερμανία για τα πλέι-οφ.Τι κι αν απέναντί της βρισκόταν η κάτοχος του παγκοσμίου τίτλου το 2007, τι κι αν έπρεπε να αντιμετωπίσει μια χώρα που έχει παράδοση στο άθλημα και θεωρείται ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις. Τι κι αν στο κλειστό όπου διεξαγόταν το ματς στο Ντόρτμουντ έπρεπε εκτός του αντιπάλου να τα βγάλει πέρα με 7.000 θεατές... Η ελληνική ομάδα στάθηκε στο ύψος της, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες και έδειξε ότι είναι ικανή να κάνει το «θαύμα».

Η ήττα από τους Γερμανούς φέρνει ανάμικτα συναισθήματα, το σίγουρο όμως είναι ότι η Εθνική θα διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί στη ρεβάνς της επόμενης Κυριακής στη Δράμα, στην προσπάθειά της να καλύψει τα πέντε τέρματα της διαφοράς. Μια διαφορά που θα μπορούσε να ήταν μικρότερη ή να είχε εξελιχθεί διαφορετικά το παιχνίδι αν οι διεθνείς μας δεν είχαν εκείνο το «νεκρό» διάστημα στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Χρόνος αρκετός για τα «πάντσερ» που μετέτρεψαν το 9-9 σε 14-9 και 16-10. Οι Γερμανοί βρέθηκαν κάποια στιγμή και στο +7 (23-16) στο 47' όμως τα λάθη στα οποία υπέπεσαν στη συνέχεια, βοήθησαν την Εθνική μας να φτάσει στην αντίπαλη εστία, μεγαλώνοντας έτσι τις πιθανότητές της για πρόκριση.

«Χαραμάδα ελπίδας»

Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να ήταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Μάντζος από την απόδοση των παικτών του, δηλώνοντας μετά το τέλος του ματς: «Ξέραμε ότι η Γερμανία ήθελε να μας βουλιάξει για να εξασφαλίσει από το πρώτο ματς την πρόκριση, αλλά εμείς καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό να ψαλιδίσουμε την διαφορά και να αφήσουμε μια χαραμάδα ελπίδας για την πρόκριση. Είχαμε ομαδικότητα, πειθαρχεία, πάθος και συνολικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να χάσουμε και με 7 γκολ, αλλά και με τρία. Ας μην γελιόμαστε η Γερμανία είναι μεγάλη σχολή, θα παίξουμε στη ρεβάνς για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και θα έχουμε στην άκρη του μυαλού μας την πρόκριση».

Αντίθετα ο Χάινερ Μπραντ εμφανίστηκε αρκετά εκνευρισμένος και με εμφανή την απογοήτευση στο πρόσωπό του, έστω κι αν η ομάδα του ήταν νικήτρια. «Το παιχνίδι δεν έγινε όπως το σχεδιάσαμε, αλλά και τα πέντε γκολ είναι καλά, ωστόσο το ματς στην Ελλάδα θέλει προσοχή. Εγώ ήξερα και περίμενα -ανεξάρτητα με πολλούς που πίστευαν το αντίθετο- ότι η Ελλάδα θα παίξει καλό χάντμπολ», ήταν το σχόλιο του Γερμανού τεχνικού που σε ερώτηση για τον αν η απουσία του Αλβανού έπαιξε ρόλο απάντησε διπλωματικά: «Είναι πολύ καλός παίκτης. Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά και χωρίς τον Αλβανό», σχολίασε.

Tα δεκάλεπτα:
3-3, 9-9, 14-9 (ημίχρονο), 20-13, 23-17, 25-20
Γερμανία (Χ. Μπραντ): Χανς, Γκενσχάιμερ 8, Ρόγκις, Κλάιν 1, Πφαλ 1, Πράις 1, Φλορ, Γκλάντορφ 7, Χαϊνεβέτερ, Λιχτλάιν, Κράους 2, Σόουν 3, Κάουφμαν 1, Χάας 1
Ελλάδα (Ν. Μάντζος): Καφφάτος, Ζαμπούνης, Τζιμούρτος, Μαστορόγιαννης 2, Ριγανάς 2, Ζαραβίνας, Μπαλωμένος, Βακάλης 1, Βασιλάκης 2, Τζούφρας, Δέλιος, Χαλκίδης 2, Σανίκης 5, Καρυπίδης 6
Διαιτητές: Ραλούι, Σαμπρόσο (Ισπανία) Δίλεπτα: 2-3, Πέναλτι: 1/3-3/5

Πόσα δίνει σε Γέστε για συμβόλαιο δύο ετών

Τον Φρανσίσκο Γέστε προσέγγισε ο ΠΑΟΚ πριν από μερικές ημέρες, προκειμένου να του προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια.Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μπορεί να καλύψει με επιτυχία τη θέση του αριστερού εξτρέμ και, όπως αναφέρουν σε σημερινό τους ρεπορτάζ τα 'Σπορ του Βορρά', οι άνθρωποι του 'δικέφαλου του Βορρά' τού πρότειναν συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Οι συνολικές αποδοχές του, μάλιστα, θα αγγίξουν το 1,5 εκ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι αν δεχτεί θα είναι μαζί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του ρόστερ.

MVP ο Χάουαρντ

Ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ Τιμ Χάουαρντ, ο οποίος σε αντίθεση με τον συνάδελφό του στην Αγγλία, έκανε εξαιρετική δουλειά αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης. Οι σωτήριες και καθοριστικές επεμβάσεις του στην ισοπαλία (1-1) των ΗΠΑ απέναντι στην Αγγλία του χάρισαν τον τίτλο του MVP του αγώνα. Ο 31χρονος τερματοφύλακας της Εβερτον και της εθνικής των ΗΠΑ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο ματς με την Αγγλία, για τον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.