Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Γερμανία Αυστραλία 4-0

Τα «τρομερά μωρά» της Γερμανίας έπαιξαν μπαλάρα, σκοράροντας 4 γκολ και δημιουργώντας αμέτρητες ευκαιρίες και η Αυστραλία ανέβασε το ελληνικό ηθικό με μια εμφάνιση που... φώναζε ότι δεν έχουμε τη... χειρότερη ομάδα στο Μουντιάλ! Πριν από το Μουντιάλ ο Γιοακίμ Λεβ αλλά και οι παίκτες του, άκουσαν τα μύρια όσα. Ακόμα και οι συμπατριώτες τους δεν πίστευαν πως θα κατάφερναν τίποτα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Έχοντας την μικρότερη ηλικιακά ομάδα που κατέβηκε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Γερμανία από το πρώτο κιόλας ματς, έδωσε σε όλους μια ηχηρή απάντηση. Τα... μωρά του Λεβ παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαίρου διέσυραν την τραγική Αυστραλία με 4-0 και έδειξαν πως και φέτος είναι έτοιμα να πρωταγωνιστήσουν. Και να τα καταφέρουν παίζοντας ποδόσφαιρο, όμορφο ποδόσφαιρο που μπορεί να κάνει πολλούς να την αγαπήσουν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη οι Αυστραλοί απογοήτευσαν παίζοντας πιο άσχημο ποδόσφαιρο από ότι η Εθνική μας στην πρεμιέρα της με την Κορέα.

Επιτέλους μπάλα


Στα πρώτα εφτά παιχνίδια του φετινού Μουντιάλ, το θέαμα που παρουσιάστηκε από τους... μονομάχους ήταν στην μεγάλη του πλειονότητα κακό. Ειδικά τα πρώτα ημίχρονα ήταν τραγικά, με εξαίρεση αυτό της Αργεντινής με την Νιγηρία, όπου οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα έδειξαν πράγματα του ταλέντου τους. Ωστόσο έπρεπε να φτάσουμε στο όγδοο ματς για να μπορέσουμε να δούμε λίγη μπάλα σε ένα ημίχρονο. Στο Ντέρμπαν η ανανεωμένη όσο ποτέ άλλοτε Γερμανία, στα πρώτα 45 λεπτά έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Αυστραλία. Τα πιτσιρίκια του Γιοακίμ Λεβ όχι μόνο έβαλαν δύο γκολ, αλλά έκαναν ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους, πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση. Από την άλλη τα... καγκουρό ήταν τραγικά. Στην επίθεση βγήκαν λίγες φορές μπροστά και με εξαίρεση μια φάση, δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην εστία της Γερμανίας.

Συνεχίστηκε ο περίπατος

Και στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς ήταν ίδια. Από την μία οι Γερμανοί να μην σταματούν να κάνουν επιθέσεις παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαίρου και από την άλλη οι Αυστραλοί απλά να παρακολουθούν τους αντιπάλους τους να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι στο ρελαντί κατάφεραν να πετύχουν άλλα δύο τέρματα και να χάσουν ουκ ολίγες ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι μένοντας και από νωρίς με δέκα παίκτες δεν έκαναν απολύτως τίποτα με τον Νόιερ να ακουμπάει την μπάλα από σουτ του αντιπάλου στο 83'.

Φουλ επίθεση από Γερμανία

Έχει κατηγορηθεί πως παίζει αμυντικά, πως κοιτάζει μόνο το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο, ωστόσο σήμερα η Γερμανία μόνο αμυντικά δεν έπαιξε. Ο Λεβ παρέταξε την Νάσιοναλμανσταφ με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς καθώς την ζώνη πυρός αποτελούσαν οι Κλόζε, Ποντόλσκι και Μίλερ, ενώ τόσο ο Οζίλ κυρίως, όσο και ο Σβάινστάιγκερ, έβγαιναν μπροστά και απειλούσαν τους αντιπάλους τους. Αν μέσα σε αυτούς προσθέσουμε και τον Λαμ που είναι φύση επιθετικός μπακ, τότε μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί στο πρώτο μέρος το γήπεδο είχε γείρει προς την εστία της Αυστραλίας. Μια Αυστραλία που στο ξεκίνημα του αγώνα και αφού αρχικά προσπάθησε να βγει μπροστά, έδειξε ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να καταστρέψει το παιχνίδι της αντιπάλου της και όχι να κάνει κάτι καλό η ίδια.

Πάνω κάτω η μπάλα

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο το σημερινό πρώτο μέρος του αγώνα ήταν το καλύτερο από το ξεκίνημα του Μουντιάλ. Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά με την Αυστραλία μάλιστα να χάνει την πρώτη ευκαιρία. Συγκεκριμένα ο Γκαρσία στο 4', δεν μπόρεσε από την μικρή περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά της Γερμανίας να απειλήσει την εστία του Σβάρτσερ, όμως οι Κλόζε αρχικά και Οζίλ στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

«Κεραυνός» από Ποντόλσκι και 1-0

Η τρίτη ευκαιρία στο ματς ήταν και η φαρμακερή, καθώς ολοκληρώθηκε με γκολ. Γκολ που πέτυχε ο Ποντόλσκι ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Γερμανός επιθετικός έπιασε στο 9' ένα κεραυνό λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή και από αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Αυστραλίας.

Μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και 2-0

Από εκείνο το σημείο στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν η Γερμανία. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν πάρτι και αφού αρχικά στο 24' έχασαν μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Κλόζε, δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Μπάγερν κατάφερε να κάνει το 2-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λαμ και τραγική έξοδο του Σβάρτσερ.
Το σφυροκόπημα των Γερμανών συνεχίστηκε αλλά το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε, καθώς οι Οζίλ και Κιντίρα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στο 31' και 39' αντίστοιχα.

Κατέβασαν ταχύτητα

Με το υπέρ τους 2-0 από το πρώτο μέρος, οι Γερμανοί στο ξεκίνημα της επανάληψης κατέβασαν ταχύτητα. Ωστόσο απέναντι σε μία κακή Αυστραλία ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να απειλήσουν και το έκανα στο 54', αλλά ο Μίλερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν κατάφερε να σκοράρει.

Βλακεία Κέιχιλ, άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο

Ήταν που ήταν κακοί οι φιλοξενούμενοι, ήρθε και ο Κέιχιλ στο 56', για να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του. Ο μεσοεπιθετικός της Έβερτον, με μία ανόητη ενέργεια (επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σβαϊνστάιγκερ) αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας τα... καγκουρό με δέκα παίκτες.

Που είναι η μπάλα;

Παίζοντας με παίκτη περισσότερο, οι Γερμανοί ήταν ασταμάτητοι κάνοντας πλάκα στους αντιπάλους τους. Μάλιστα από το 60' έως το 70' έβαλαν δύο γκολ, ενώ έχασαν και άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά χάθηκαν οι ευκαιρίες με τους Κλόζε και Καντίρα στο 60' και Κλόζε στο 66'. Μετά όμως οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο εύστοχοι κάνοντας σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα. Αρχικά ο Μίλερ στο 68' μετά από πάσα του Ποντόλσκι, με μία καταπληκτική ενέργεια έκανε το 3-0, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς. Δύο λεπτά αργότερα ο Κακάου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Εζίλ και πέτυχε το τέταρτο γκολ της Γερμανίας. Από το σημείο εκείνο δεν σημειώθηκε και η σπουδαία φάση, καθώς οι Γερμανοί κράτησαν δυνάμεις για την συνέχεια, ενώ οι Αυστραλοί αν και έπαιξαν καλύτερα με παίκτη λιγότερο, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.

MAN OF THE MATCH:
Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν ο παίκτης που φάνηκε περισσότερο από όλους. Ο λόγος για τον Εζίλ. Ο μεσοεπιθετικός της Βέρντερ έλυνε και έδενε στο χώρο του κέντρου και σίγουρα ήταν η ευχάριστη έκπληξη του σημερινού αγώνα. Έκπληξη γιατί σίγουρα αν και δεν θεωρείται από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της Γερμανίας, ήταν ο κινιτήριος μοχλός του συγκροτήματος του Γιοακίμ Λεβ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα της Αυστραλίας, για να μην πούμε όλη η ομάδα, ήταν ο αδύναμος κρίκος. Εντάξει όπως γράψαμε οι επιθετικοί της Γερμανίας έκαναν πάρτι, αλλά και τα... καγκουρό στην άμυνά τους ήταν τραγικά. Κάθε φάση των γηπεδούχων μύριζε μπαρούτι και με αυτή την απόδοση δεν πρόκειται να πάνε πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: