Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Μαραντόνα: Δεν είμαι σαν τον Μπεκενμπάουερ

Αιχμές για τον Μπεκενμπάουερ άφησε ο Μαραντόνα σε δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της FIFA.Ο Ντιεγκίτο σχολίασε ακόμη τη νίκη της Αργεντινής κόντρα στη Νιγηρία στην πρεμιέρα του ως τεχνικός στον πάγκο των «μπιανκοσελέστε» σε Μουντιάλ.

Σε ερώτηση αν μπορεί να φτάσει στις έξι νίκες που χρειάζεται για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φρανς Μπεκενμπάουρ (26 ως παίκτης και προπονητής), ο Μαραντόνα ξεσπάθωσε και τόνισε:

«Δεν είναι το ίδιο. Δεν είμαι σαν τον Μπεκενμπάουερ και δεν θα γίνω σαν αυτόν.Το να πω ότι θα μπορέσω να ισοφαρίσω το ρεκόρ του, θα είναι σαν να κάνω μια πρόβλεψη.

Για να το πω αυτό θα πρέπει να έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα και να είμαι μάγος. Και φυσικά, δεν είμαι μάγος. Είμαι απλώς ένας προπονητής και ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά σημεία για να μπορέσουμε να δώσουμε όσα παιχνίδια χρειάζονται»,
πρόσθεσε.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα αναφέρθηκε στην τακτική της Αργεντινής: «Έχουμε δοκιμάσει αρκετούς τρόπους ανάπτυξης, πολλοί παίκτες μου έχουν δοκιμαστεί σε ρόλο οργανωτή, απλώς σε αυτό το παιχνίδι δεν καταφέραμε να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο όσα μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα. Όταν παίζεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το να νικήσεις το πρώτο παιχνίδι είναι κάτι πολύ σημαντικό, σε κρατάει ψύχραιμο και ήρεμο μέχρι το επόμενο παιχνίδι», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: